Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 17:43   #1261
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to za 30t i powodzenia z mierzeniem. przeczytałam że syrop z agawy jest dobry do słodzenia (ponoć słodszy niż cukier), i ma znacznie niższy indeks glikemiczny od miodu. może to jest dobre rozwiązanie? tym bardziej że skoro możesz jeść w określonych porach owoce, to mała ilość fruktozy też powinna być ok
dzięki, ja liczę tylko skończone tygodnie, więc 30 to jeszcze dla mnie daaaleka przyszłość
Poczytam o tym syropie, dzięki za cynk

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka
najważniejsze, że znaleźliście "Wasz" wózek. O tych baby joggerach też czytałam i fajnie się zapowiadają.
A jak egzamin?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:47   #1262
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka

Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości

Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok.

Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.

No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu.
Dlaczego nas przekonała elea?

Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno

Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy

edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:47   #1263
humpback
Zakorzenienie

no to ja się żegnam z wami na dzisiaj, zaraz przychodzą znajomi i mamy wieczór gier miłego wieczoru
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:51   #1264
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wózek ale ja nie lubię 4 kołowych
maclaren też ma dozywotnia gwarancję a ten baby joger-ciekaaawy-muszę go pomacać
A - mamas&papas też bardzo dobre wózki robi - u nas w ogóle nie sa znane a w uk bardzo popularne
a czemu nie lubisz 4 kołowych?? na te 3-kołowe dużo ludzi narzeka, że są niestabilne.. szczególnie jak się dziecko wiercić zaczyna.. ale sama nie testowałam

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:52   #1265
ada32
Wtajemniczenie

przepraszam ze tak ni stąd ni zowąd..
potrzebuje linku do gali boksu gdzie mogę obejrzec Gołotę i Salete za darmo??!!
tzn mój tż ...
szukamy już kupe czasu i wszedzie trzeba płacic

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:53   #1266
joooasia
Raczkowanie

hej Gadulińce!!

boszszsz... kilka dni mnie nie było, a tu nie dość, że nowa część, to już w niej nagadałyście ponad 1200 postów... ale mam nadrabiania...

w dużym skrócie napiszę co przez te parę dni się działo:
1. moje zapalenie płuc na szczęście odpuściło , jednak rzuciło mi się na uszy i jestem w 3/4 głucha... ale nie narzekam, to już jest tzw. pikuś
2. w czwartek byłam na badaniach - glukoza mi się ukłoniła... wyniki wyszły OK, bo w I teście 63, w drugim 135 przy normie 140 a cytryna była nieoceniona - z cytrynką glukoza jest nawet smaczna
3. wizyta u gina przeniosła się na poniedziałek 25.02 ze względu na zapalenie płuc
4. wczoraj już czułam się na tyle na siłach, że zabrałam się za prasowanie ubranek Jaśka... zaczęłam ok. 11, skończyłam po 20 (oczywiście z przerwami, bo mi kręgosłup wysiadał) no i padłam na pysk... jak małż przyjechał z pracy o 23, to tylko się przywitał, usłyszał ode mnie wymowne "mhmmmm" i dał sobie spokój z budzeniem mnie, bo i tak wiedział, że nic nie wskóra rzeczywiście to prasowanie dało mi w doopę, ale jestem z siebie dumna, że dałam radę wszystko skończyć... małż ma zapowiedziane, że nie prasuję przez najbliższy rok, więc musi sobie radzić sam
5. Jasiek rozrabia codziennie jak pijany zając, więc chyba będzie mały wariot jak się urodzi
6. no i witamy się w 25 tygodniu

no, to tyle u mnie a ja spróbuję Was trochę nadrobić i mam nadzieję, że do północy skończę

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-23 o 17:57
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:56   #1267
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a my z mężem planujemy wybrać się do Indii z dzieciem i ja to bardzo widzęno i tak powoli myślimy o wakacjach i coś nam po głowie chodzi jesień na południowej półkuli z malutką oczywiścieuważam, ze jak się chce to dziecko nie jest żadną przeszkodą.
ja indii sobie nie wyobrażam z malcem mój kolega który był powiedział 'nie wiedziałem co to smród dopóki nie poleciałem do indii' :P

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no popatrz! kogo jak kogo, ale Ciebie nie podejrzewalabym o zmiane decyzji wozkowej :P od poczatku mowilas o x landerze. fajnie wyglada. koleczka wydaja sie malutkie. a to jest kubelek? http://www.pushchairtrader.co.uk/lib...t/Elea_sam.jpg chyba tak
kółka ma normalnej wielkości a siedzenie rozkłada się zupełnie na płasko

Cytat:
Mysia mysz za zakup wozka. wyglada fajnie, mnie jednak nie przekonuje kubelkowe siedzisko, a jednak spacerowke dluzej sie uzywa i dziecko czesto w niej spi. jakos tak z wypieta dupka ciezko na boku nie bedzie sie dalo. i koleczka malutkie
ale Wy patrzyliscie pod katem wygody skladania, przechowywania itd., mnie na tym nie zalezy, bo mam zamykany korytarz z jednym lokatorem, wiec wozek moze sobie tam stac.
http://www.youtube.com/watch?v=ijtljq5TOYo obejrzalam filmik fajne ma to skladanie ale budka mnie wcale nie zachwyca :P no i drogi

siedzenie się rozkłada na płasko całkiem, to nie jest kubełek żaden my zmotoryzowani w pełni więc dla mnie składanie to priorytet, bo nie kręcą mnie spacerki między blokami na osiedlu więc będziemy jeździć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 17:57   #1268
niunka045
Zadomowienie

Cześć
znowu mi narobiłyście nadrabiania
na starcie mam pytanko w jakich kolorach wózków najlepiej wybierać??? Mówią, że ciemne najlepiej ale na lato dziecko się nie będzie grzało???
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:57   #1269
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

najważniejsze, że znaleźliście "Wasz" wózek. O tych baby joggerach też czytałam i fajnie się zapowiadają.
A jak egzamin?
myślę, że będzie 4 lub 5

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a czemu nie lubisz 4 kołowych?? na te 3-kołowe dużo ludzi narzeka, że są niestabilne.. szczególnie jak się dziecko wiercić zaczyna.. ale sama nie testowałam
moja przyjaciółka mająca 3 kołowca też mówiła, że by się wywaliła z gondolką w zimie:/
Stary 2013-02-23, 17:59   #1270
diabli
Zakorzenienie

a my sie przejmujemy wielorybstwem

http://www.pudelek.pl/artykul/52921/...shian_zdjecia/
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 17:59   #1271
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć
znowu mi narobiłyście nadrabiania
na starcie mam pytanko w jakich kolorach wózków najlepiej wybierać??? Mówią, że ciemne najlepiej ale na lato dziecko się nie będzie grzało???

powiem Ci, że ja byłam przekonana, że tylko ciemne, bo zarzyga, ubrudzi się itp. i mówił dzisiaj znajomy w sklepie, że przesadzam, że dziecko co chwilę nie zarzyga i to można uprać, a poza tym tych dobrych firm są pokryte czymśtam i się nie brudzą więc kup jaki chcesz byle nie zółty, zielony itp. bo to tego robactwo ciągnie:d
Stary 2013-02-23, 18:05   #1272
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
przepraszam ze tak ni stąd ni zowąd..
potrzebuje linku do gali boksu gdzie mogę obejrzec Gołotę i Salete za darmo??!!
tzn mój tż ...
szukamy już kupe czasu i wszedzie trzeba płacic
Ada, moj tz informuje, ze tu http://www.meczyki.pl ale mnostwo osob pewnie bedzie ogladac i moze sie wieszac. no i jakos na pewno nie bedzie hd aaa i mowi, ze wisisz mu masaz jezykiem...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
hej Gadulińce!!
w dużym skrócie napiszę co przez te parę dni się działo:
1. moje zapalenie płuc na szczęście odpuściło , jednak rzuciło mi się na uszy i jestem w 3/4 głucha... ale nie narzekam, to już jest tzw. pikuś
2. w czwartek byłam na badaniach - glukoza mi się ukłoniła... wyniki wyszły OK, bo w I teście 63, w drugim 135 przy normie 140 a cytryna była nieoceniona - z cytrynką glukoza jest nawet smaczna
3. wizyta u gina przeniosła się na poniedziałek 25.02 ze względu na zapalenie płuc
4. wczoraj już czułam się na tyle na siłach, że zabrałam się za prasowanie ubranek Jaśka... zaczęłam ok. 11, skończyłam po 20 (oczywiście z przerwami, bo mi kręgosłup wysiadał) no i padłam na pysk... jak małż przyjechał z pracy o 23, to tylko się przywitał, usłyszał ode mnie wymowne "mhmmmm" i dał sobie spokój z budzeniem mnie, bo i tak wiedział, że nic nie wskóra rzeczywiście to prasowanie dało mi w doopę, ale jestem z siebie dumna, że dałam radę wszystko skończyć... małż ma zapowiedziane, że nie prasuję przez najbliższy rok, więc musi sobie radzić sam
5. Jasiek rozrabia codziennie jak pijany zając, więc chyba będzie mały wariot jak się urodzi
6. no i witamy się w 25 tygodniu

no, to tyle u mnie a ja spróbuję Was trochę nadrobić i mam nadzieję, że do północy skończę
uszy to faktycznie pikus przy plucach. trzmam kciuki zeby zdrowko juz wrocilo, bo cos za dlugo sie meczysz.
no i wielkie za prasowanie...ja pewnie odstawilabym zelazko po pierwszych kilku sztukach
kazdy maly jasiek ktorego znam to takie kochane zywe zloto, wiec zbieraj sily!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
siedzenie się rozkłada na płasko całkiem, to nie jest kubełek żaden my zmotoryzowani w pełni więc dla mnie składanie to priorytet, bo nie kręcą mnie spacerki między blokami na osiedlu więc będziemy jeździć
hmm na filmiku widac, ze to jest kubelek...i mozna go polozyc tylko na plasko na stelazu. nie ma opcji rozkladania oparcia zupelnie na plasko pupa zawsze w dolku. chyba, ze jest jeszcze jakas dodatkowa opcja, ktorej nie pokazali...

moze ja ogladam film z innym wozkiem?

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-23 o 18:07
Stary 2013-02-23, 18:05   #1273
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ada, moj tz informuje, ze tu http://www.meczyki.pl ale mnostwo osob pewnie bedzie ogladac i moze sie wieszac. no i jakos na pewno nie bedzie hd aaa i mowi, ze wisisz mu masaz jezykiem...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

uszy to faktycznie pikus przy plucach. trzmam kciuki zeby zdrowko juz wrocilo, bo cos za dlugo sie meczysz.
no i wielkie za prasowanie...ja pewnie odstawilabym zelazko po pierwszych kilku sztukach
kazdy maly jasiek ktorego znam to takie kochane zywe zloto, wiec zbieraj sily!
masaż......
wystarc zy
he he dzieki..zaraz zobacze jeszcze raz ale już tam byłam i nic

W

G
Stary 2013-02-23, 18:05   #1274
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
powiem Ci, że ja byłam przekonana, że tylko ciemne, bo zarzyga, ubrudzi się itp. i mówił dzisiaj znajomy w sklepie, że przesadzam, że dziecko co chwilę nie zarzyga i to można uprać, a poza tym tych dobrych firm są pokryte czymśtam i się nie brudzą więc kup jaki chcesz byle nie zółty, zielony itp. bo to tego robactwo ciągnie:d
kurcze no to w sumie fajnie a możecie mi pomóc wybrać jeszcze kolor bo sie sprzeczamy z TŻ a powiedziałam, że pomożecie nam rozstrzygnąć
http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-memo-...046946247.html

308 czy 326???
Stary 2013-02-23, 18:08   #1275
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
masaż......
wystarc zy
he he dzieki..zaraz zobacze jeszcze raz ale już tam byłam i nic
on juz oglada dziala mu i mowi, ze musisz sie bardziej postarac to wtedy Ci wlacza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 18:10   #1276
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
matko ale tragicznie wygladała.. nie wiem co prawda jak wyglądaw innych ciuchach.. bo moze w innych to samo.

Wojtek
Stary 2013-02-23, 18:10   #1277
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
A ja testowałam i 4 i 3 kołowe i nie ma co demonizować, bo 3 kołowce sa jak dla mnie bardziej zwinne i zwrotne.
4 kołowce dla mnie są niewygodne - nie tak zwrotne.

Poza tym zgrabniej wyglądająAle co kto lubi.

Miałam graco 4 kołowy-nienawidziłam tej krowy i jak sie opiekowałam synkiem koleżanki to używałam quinny 3 kołowca.
Zimą - gdzie u nas pod wawą ciężko się doczekać poodsnieżanych chodników i nigdy się nawet nie poslizgnełam z tym wózkiem o przewracaniu nie wspominając
Jedyny 4 kołowiec, który mi się podoba wizualnie to ten
wozek-wielofunkcyjny-mamas-papas-mylo.jpg
bo jest ciekawie zbudowany stelaż .

Ja juz miałam taki zwyczajny wózek i teraz już nie chcę - chcę coś co mi się bedzie podobało i bedzie funkcjonalne.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 18:10   #1278
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No nie pisałam, że to smaczne, albo miły widok. Wygląda jak śpiki. Jak mam to wypić to zamykam oczy i zatykam noc i duszkiem. Piłam bo pomagało, a myślę, że lepsze dla dziecka jest takie właśnie coś niż chemia w tabletkach. Co do diety to też bym takiej nie zrobiła bo i tak brało mnie na wymioty po wypiciu mimo, że dolewałam sok malinowy do tego.
eee... ja chyba jakaś nienormalna jestem... UWIELBIAM smak siemienia lnianego taki śmieszny glutek, ale pyszny! świeżo mielę w młynku do kawy i zalewam wrzątkiem. potem napęczniałe piję znaczy dawno tego nie robiłam, ale kiedyś na poprawę jakości włosia mego - podobno na połysk dobre
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
W propozycjach, które dostałyśmy wszystko jest mdłe i bezpłuciowe... Do tego ciągle jestem głodna... I chce mi się słodkiego!!!
oj bidulka... już niedługo! może stevią sobie życie osłodź?
Cytat:
no, ciekawe na jakiej cenie stanie - pakiet fajny, wszystko jest, ale więcej niż 1500 to nie może być!
Cytat:
baaaardzo fajny wózio!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 18:13   #1279
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no to w sumie fajnie a możecie mi pomóc wybrać jeszcze kolor bo sie sprzeczamy z TŻ a powiedziałam, że pomożecie nam rozstrzygnąć

308 czy 326???
ja z tych dwoch wzielabym 326, (pod dzieckiem lepsza ciemna wkladka :P), ale 308 tez jest fajny. w sumie dla chlopca oba sa niezle. najbardziej podoba mi sie 320
Stary 2013-02-23, 18:15   #1280
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
hmm na filmiku widac, ze to jest kubelek...i mozna go polozyc tylko na plasko na stelazu. nie ma opcji rozkladania oparcia zupelnie na plasko pupa zawsze w dolku. chyba, ze jest jeszcze jakas dodatkowa opcja, ktorej nie pokazali...

moze ja ogladam film z innym wozkiem?
już go spakowałam, a skzoda, bo bym fotę strzeliła, jest zupełnie na płasko rozkładane, nie tylko odchylane, chyba, że ja nie wiem o co chodzi, ale kąt jest zero stopni

film super o tych pasach nie wiedziałam

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

btw. to mi mówił kolega, żeby nie czytać forów absolutnie:P bo oni biorą kasę za pisanie dobrze o wózkach jako mamy

i mówił akurat o jedo, że nie poleca, ale nie pytałam dlaczego
Stary 2013-02-23, 18:20   #1281
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja z tych dwoch wzielabym 326, (pod dzieckiem lepsza ciemna wkladka :P), ale 308 tez jest fajny. w sumie dla chlopca oba sa niezle. najbardziej podoba mi sie 320
Niunka chyba nie pomogę, bo mi się najbardziej podobają brązy i kremy.. najbardziej to 302..
Z tych dwóch to bardziej 308 ale jest taki jasny pod dzieckiem i bałabym się o jego praktyczność..

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
już go spakowałam, a skzoda, bo bym fotę strzeliła, jest zupełnie na płasko rozkładane, nie tylko odchylane, chyba, że ja nie wiem o co chodzi, ale kąt jest zero stopni

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

btw. to mi mówił kolega, żeby nie czytać forów absolutnie:P bo oni biorą kasę za pisanie dobrze o wózkach jako mamy

a mówił coś o Mutsy?
BTW bardzo ładny kolor wózka

Wojtek
Stary 2013-02-23, 18:20   #1282
Mysia mysz
Zakorzenienie

Tu widać, że na płasko się kładzie

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...lea/video.aspx

38 sekunda
Stary 2013-02-23, 18:22   #1283
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

308 czy 326???
308
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 18:22   #1284
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

kurcze szkoda że nie powiedział czemu Mi właśnie wszędzie gdzie byłam polecali... Co sklep to inne zwyczaje
Stary 2013-02-23, 18:22   #1285
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

oj jasne, Ty go widzisz na zywo mnie chodzi o cos takiego, http://images7.fotosik.pl/213/8beefbb155b3faee.jpg dziecko nadal jest w pozycji "polsiedzacej". chyba tak maja wszystkie kubelki.
http://ekowozki.pl/upload/Graco_Symbio_raczka1_2.jpg
dlatego dziewczyny tutaj odradzaly mi graco symbio i evo.
nie moge znalezc dobrej fotki
Stary 2013-02-23, 18:23   #1286
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
on juz oglada dziala mu i mowi, ze musisz sie bardziej postarac to wtedy Ci wlacza

kurcze no...Ja to chyba naprawde niezdara jestem..
no ni jak mi to nie wychodzi....

padam już na kolanach ..

W

G
Stary 2013-02-23, 18:23   #1287
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

a mówił coś o Mutsy?
BTW bardzo ładny kolor wózka
nie mówił, a ja nie pytałam gadaliśmy tylko o jogger, x-lander i maxi-cosi i akurat o jedo wspomniał przelotem
kolor jest super
Stary 2013-02-23, 18:26   #1288
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Niunka chyba nie pomogę, bo mi się najbardziej podobają brązy i kremy.. najbardziej to 302..
Z tych dwóch to bardziej 308 ale jest taki jasny pod dzieckiem i bałabym się o jego praktyczność..
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
308
Mysiu też świetny kolor Dzięki za pomoc widzę że jednak mój kolor wygrywa też się zastanawiam czy nie będzie się brudził no ale zawsze można uprać
Stary 2013-02-23, 18:26   #1289
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości

Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok.

Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.

No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu.
Dlaczego nas przekonała elea?

Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno

Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy

edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków

Super wózek. Też już go oglądałam ale dla mnie cena za wysoka, a używanych nie widziałam. Maxi cosi ogólnie mi sie podoba i poluję na murę,a co z tego wyjdzie to nie wiem. Tż znów podoba się espiro gtx. Zobaczymy jak będzie okazja to się kupi albo ten albo ten.
Gratulacje zakupu

Cytat:

308 czy 326???
Ja z tych dwóch wzięłabym 326

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 18:27   #1290
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
matko ale tragicznie wygladała.. nie wiem co prawda jak wyglądaw innych ciuchach.. bo moze w innych to samo.
i ona jest z tego dumna, jest uważana za seksowną.. u nas co najwyżej zostałąby nazwana grubasem no cóż, dobrze,że jej dobrze ze sobą

Cytat:

tak tak, niestety tak to działa.. tak samo jak wiele opinii na ZnanymLekarzu jest opłacona
i biznes się kręci

ciągle jem dzisiaj

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości