|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Aga - bo to jakiś mit, że dzieci śpią i jedzą. Mój tak miał tylko po pierwszym szczepieniu 5 w 1. A poza tym, to tak nie miał i już. No ale czyż to nie piękne chwile, kiedy możesz na Jaśkę patrzeć, a ona na Ciebie?
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Mnie wczoraj kadrowa też to powiedziała. Ale ja się nie znam, dla mnie brzuch na swoim miejscu, nawet jak ktoś to widzi.
![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
O jaaa ale Kinia prześliczna słodziachna
Strippi no to może akurat sie rozkreci już na dobre i pojawi sie Michałek A moja noc dziś była okropna, znowu nie spałam od 2 do 4 chodziłam, siadałam itp a potem jakos pomału z pomocą męża zasnęłam, przytulał mnie głaskał itp ![]() Monicca mi sie wydaje ze brzuszek normalnie na swoim miejscu, ale ja tez sie nie znam a porównac tez nie mam jak, no ale moze ta położna widzi róznice jakies i sie bardziej zna ![]() Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-02-23 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4623 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4624 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a co do opiekuńczej mamy - to mi się wydaje ,że masz jeszcze czas aby to stwierdzić (czy tak czy nie ),jak na razie to masz powody aby się denerwować o małą .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4625 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego programu na TVN to w kwietniu ma się zacząć już , fajny tytuł będzie " O Matko". I Bosacka też w ciąży. Pewnie będę oglądać. Jak urocza dzidzia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak rodziłam młodą to poszłam z pękatą torbą a pani mi powiedziała żebym się przebrała wzięła dokumenty, a resztę oddała mężowi, bo papierki, badanie, salon spa z praktykantką itp "później mąż doniesie torbę jak trafię na salę do porodu", nawet dobrze bo nie łaziłam z tą torbą wrażenie czy ci sie opiera? bo mnie się trochę opiera jak siedze wyprostowana, nogi pod kolanami 90st ![]()
![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
A co do toreb do szpitala (bo biorę jedną dla siebie, drugą dla synka) to biorę odrazu 2 i idę z nimi odrazu na porodówkę jak się coś zacznie czy najpierw z moją tylko a później TŻ donosi tą dla małego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
uff
![]() |
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadziwiajace, ze na razie mamy same dziewczynki na froncie ![]() teraz czas na chlopcow ![]() hehe.. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
Ale ciszaaaa hiiii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Noja tez tu zagladam i sza
![]() U nas chyba poród się zbliża, bo nie dośc, ze ja od rana pracuje zasłonki i franki, kłądam w szyfladach itp. to jeszcze tż wziął sie za wicie gniazda;p Zrobił pólki w garderobie, a teraz sprzata;p DObra, dobra wiem narobie nadziei, że urodze, a potem cisza, już się nie dozywam;p A strippi gdzies nie widac, czyżby z lasu prosto na porodówkę?;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Konto usunięte
|
Hmm, my pudru mieć nie będziemy. Sudocrem się przyda, ale wtedy, gdy już coś zacznie się dziać. U nas położna polecała Linomag, Alantan, żeby smarować przez jakiś czas po każdej zmianie pieluszki i faktycznie, młody urodzony w lipcu, bardzo gorącym okresie i nie miał odparzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Ja pudru nie kupuję, mam Hipp krem przeciwko odparzeniom i będę nim smarować przy każdej zmianie pieluchy. Gdyby coś się działo to dopiero wtedy coś "mocniejszego"
Mam jeszze Bepanthen na odparzenia, w sumie kupiony z myślą o brodawkach ale jak coś to też wykorzystam na pupę malucha jak zostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziś TŻ przyjeżdża, w poniedziałek odbieramy klucze i pewnie będzie przeprowadzka więc nie stresować się że mnie nie ma
![]() będę podglądać na telefonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby pudru sie teraz nie używa ... , ja używałam krem na odparzenia (nivea kubie wystarczył a ninie sudocrem był potrzebny ) po każdej zmianie pieluszki ... spoko , ... mam to samo a termin na 8 marca ....
![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
No bo te Hippy itp są przeciwko odparzeniom, taka profilaktyka, zapobiegawczo aby nie dopuścić do odparzeń a jak już by coś się zaczęło dziać to inne są na odparzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4644 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do kultury popularnej, to dla mnie to po prostu kultura popularna i nie widzę ani szczególnej przewagi np głupawych romantycznych komedii amerykańskich a europejskich - choć fakt, te polskie są już wyjątkowo głupie i jeszcze gorzej zrealizowane ![]() ![]() ![]() ![]() Tak samo jeśli chodzi o muzykę z mtv czy innych rmfów - badziewie - dla mnie jedna szmira, poza tym że jak zwykle te polskie to większa bieda - jeśli chodzi o produkcje, czy teledyski ![]() A na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
No właśnie, bo chodzi o to żeby nie startować od razu z grubej rury i używać kremów z cynkiem, jak sudocrem, ale też np babydream ma na pupę z cynkiem jeden, a zostawić cynk na to jak coś się dzieje.. Posypek już się chyba nie stosuje, chociaż pewnie można, ja planuję smarować pupę jakimś lajtowym kremem albo olejkiem z nagietkiem i rumiankiem a jak coś się będzie działo to dopiero inne rzeczy. Ważne jest też żeby używać w miarę możliwości do mycia pupy wody, jak megi, a nie zawsze tych chusteczek, bo one nawet te z lepszym składem, mają niestety tendencje do skutkowania odparzeniami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Tylko nie witajcie się za gorąco, żebyście na porodówce nie wylądowali ![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-23 o 19:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4645 | |||
Zakorzenienie
|
już przez to przechodziłam więc wiem co mnie czeka
![]() jednak dzień poza domem ![]() mąż ma teraz ciulowe zmiany idzie rano wraca po 19:00, a ja z Julą, która zrobiła się strasznie niedobra, pewnie dlatego że nic jej nie mogę zrobić, bo ruszam się jak mucha w smole, nie mogę jej podnosić i gonić ![]() jutro powtórka ![]() oby, jak byliśmy na kawce to cały czas czułam napinanie i delikatne skurcze, ale nie bolą mnie więc nie zwracam uwagi, tylko mąż mówi, że mam brzuch jak głaz chciałabym, ale Michał ma inne plany ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oj powiem Ci, że mnie to denerwuje bo skurcze bolesne pojawiają się i znikają, ale z Julią też tak miałam ![]() Nie pojechaliśmy do lasu, ale na piechotę poszliśmy do marketu, pochodziliśmy, potem poszliśmy po prezent, bo jutro jedziemy do tej malutkiej Dominiki co wstawiałam fotki, tym razem z mężem jedziemy ![]() Pewnie nowe fotki zrobię ![]() Po kauflan ![]() ![]() ![]() Dopiero wróciliśmy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4646 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziekuje ... goscie juz poszli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() uffffff i juz po Imprezie ... bylo az 6 osob plus JA i 2 dzieci ![]() ale kameralnie przyjemnie yhmmmm .... tylko salatka jarzynowa 2norweskim znajomym jakos nie podeszla - sie nie znaja na pysznosciach ![]() co do prezentow - dostalam 114szt pieluch z pampersa rozm3, chusteczki do dupci - oliwke krem szampon dla niemowlat - gryzaczek - piankowa podkladka do waniennki .. 2 sliniaczki .. ubranko dla Mlodego .. recznike z zabka...maskotke .... i zeby Emilek juz mial - nawet zestaw do piaskownicy haha - aaa i GaveKort na 500nok do Cubusa ![]() ogolnie nic nie robilam az czuje sie taka zmeczona ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4647 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas bez pudru, tez słyszałam od paru osób że teraz "podobno" się nie używa Cytat:
![]() u mnie też kiepsko z zaopatrzeniem, czekam na wpływy z zusu. A jak już kasa na koncie będzie to zacznie się szaleństwo ![]() ![]() No a teraz pojadłam, w simsy pograłam i chyba czas TŻ trochę pomarudzić. A wczoraj murzynka z polewą upiekłam to zapycham się nim cały dzień. Pozdrawiam wszystkie mamcie i uciekam.
![]() |
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4649 |
Rozeznanie
|
witam się... pogoda w centrum Polski nie dopisuje. po tych wszystkich ostatnich akcjach to sama mam obawy czy wytrzymam do 24 kwietnia w dwupaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4650 | |
Raczkowanie
|
monicca1989 piękny brzuszek, wygląda na obniżony
Cytat:
U mnie też narazie nic się nie dzieje, czasem brzuch lekko pobolewa, napina się, ale nic szczególnego. Jedyne pocieszające to usłyszałam dziś od znajomej położnej że dość widocznie opadnięty ten mój brzuchol. Dziś urodziła żona kuzyna mojego tż'ta termin miała na też na 1 marzec, urodziła dziewczynkę, więc się nie ociągała jak te nasze chłopaki. Pochwalę się, dziś dostaliśmy pierwszy poważny prezent dla małego. karuzelkę nad łóżeczko. http://muzpony.com.pl/produkt,68,227...pozytywka.html jest piękna ![]() Do tego dostałam wielki wór ciuszków dla małego, kompletnie się tego nie spodziewałam, już wszystko poprane, poprasowane, poukładane, a tu wygląda na to że mam zajęcie na najbliższy tydzień. Ale lubię układać te mini ciuszki, także z przyjemnością się nimi zajmę ![]() Tylko gdzie ja to wszystko pomieszczę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.