|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
kurcze to ja bym nic nie jadła- zupy, ser żółty, płatki z mlekiem to u mnie standard.
Biedactwo z Ciebie ![]() co do picia alkoholu to rodzina TŻta w dalszym ciągu mi go "wciska" i za nic się zdają słowa że nie bo jestem w ciąży! Bo jeden kieliszek mi przecież nie zaszkodzi Mysia za wózekjoasia za 25 tc
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
siostra z kolei wozila szymka od samego poczatku w spacerowce na plasko. fotelik uzywala tylko w samochodzie. jego fotki juz tutaj wrzucalam
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-23 o 21:39 |
|
|
|
|
#1353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
no to super, ze link dziala, bo juz myslalam, ze mnie tz wkreca
|
|||
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiego coś się mikro-sączyło, bo mam żółte kropeczki na mojej białej koszulce ![]() Cytat:
kubełkowego bym też nie brała, a murę wzięłam
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba pousuwac wszystkie spacje. inaczej robia sie czachy, wizaz blokuje
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kłuć się muszę 4 razy dziennie, ale dziś to był mój pierwszy dzień i ze względu na różne zawiłości techniczne musiałam zrobić w sumie 7 dziabnięć Ale jeszcze daję radę klikać, więc chyba nie jest źle. Zobaczymy co będę mówić po tygodniu
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-23 o 21:02 |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dopiero mam chwilę. Najpierw do południa byłam 2h na spotkaniu i trochę zmarzłam, a potem zjedliśmy obiad i pojechaliśmy do auchana na zakupy. Lovela w Auchan 1,8 kg do białego i koloru za 19,74 zł A w drodze powrotnej, jakieś 5 min od domu, musieliśmy zmieniać koło ![]() Ciasto już rośnie , a ja biorę się za czytanie
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-23 o 21:06 |
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
niunka szczerze to 308 i 326 podobają mi się najmniej z tych wszystkich kolorów, ale jeśli już to 308 bo ten pomarańcz jest jakiś taki dziwny - już ten wcześniejszy pomarańcz jest ładniejszy
Cytat:
Cytat:
ja też nie mam zgagi a stawiamy na czuprynę lub łysą główkę bo ja miałam czuprynę a TŻ to chyba przez półtora roku był łysy
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nie mam weny do pisania, zab mnie pobolewa ale w pn juz do dentysty - wytrzymam chyba a MISIEK dzisiaj lata w brzuszku , adhd chyba ma heheh wystawil mi stope , a pozniej kolano kilka razyyy fajny widok
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powtarzali. Gdybym najpierw miała 50g i wyszłoby coś nie halo, to musiałabym robić 75g. A że od razu miałam tę większą dawkę to więcej badań do diagnozy już nie potrzebowali... Każdy lekarz patrząc na moje wyniki od razu stwierdzał: ocho, cukryca.
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skopiuję sobie Twój post i będę czytać w chwilach zwątpienia, bo masz absolutną rację, ja też tak myślę, ale czasem muszę to usłyszeć tylko te gondole co wystawiają są jakieś takie.....lipne i brzydkie ![]() Ta dziewczyna kłuła się sześć razy! Ta cukrzyca może zniknąć przed końćem ciąży...?
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo sobie pomyślałam jak to pawie oczko (?) z tym toxo miała jakieś problemy i to zależalo od laboratorium, że są różne wyniki.. chociaż tu oba wyniki są w jednym laboratorium.. mi się naturalnym wydaje powtórzenie badania by się potwierdziła diagnoza..ale może to badanie daje 100% jednoznaczne wyniki.. |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słodcy są Twoi siostrzeńcy chyba ostatecznie kupię głęboki używany na pół roku, a potem Maclarena. Jeździłam nim w Grecji i był super ![]() A Ty?
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
My z ash klujemy się 5 razy
a ja dziś musialam za ktoryms razem chyba 6 bo za każdym razem klulam się za lekko Ni i tak już do końca... Nic przyjemnego Ale obok leży dziewczyna z taką cukrzyca normalna od dziecinstwa. I jest moim guru póki co
Edytowane przez Aaś Czas edycji: 2013-02-23 o 21:15 |
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten maxi cosi Myszki tez sie tak "normalnie" rozklada? ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
wlasnie takiej ceny i wagi szukalam. hehe. trzeba jechac do auchan. codziennie mowie tz o innym markecie...lowczyni promocji |
||
|
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie słyszałam o nikim, kto miał to powtarzane...Cytat:
Jak tam samopoczucie? Mam nadzieję, że troszkę lepiej Jak to 5 razy? Czy ja coś przeoczyłam 1. Na czczo, 2. 1h po śniadaniu, 3. 1h po obiedzie, 4. 1h po kolacji. Kiedy jeszcze??No właśnie ja też się za lekko kilka razy ukłułam. Teraz ustawiłam sobię tę igłę tak między 3 a 4 i dobrze kłuje. Choć to boli jednak... Dobrze, że masz kogoś w temacie w pokoju ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A z cukrzycą to juz nikt do końca ciąży nie sprawdza, czy zniknęła. Po ciąży odstawia się dietę, ale jeszcze przez 2 tyg się mierzy cukier. A 6 czy 8 tyg. po porodzie robi się jeszcze raz krzywą cukrową, żeby zbadać, czy minęła czy się dalej utrzymuje... |
|||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra mnie najpierw namawiala na graco. w sumie myslalam, ze ten ich sobie wezme, ale kola zaczely skrzypiec, wiec wymiana sie nie oplaca zostawie sobie tylko baze i gondole, bo fotelik jest super i w testach swietnie wypadl.najpierw namawiala na graco, pozniej zmienila zdanie, bo jednak cala zime trzeba bedzie juz w spacerowce jezdzic. i chyba lepiej wziac cos z wiekszymi kolami i bardziej zabudowane. i tak ogladamy te wozki i zmieniamy zdanie dosc czesto ostatnio zatrzymalo sie na tako perso, ale nie wiem czy to ostateczna wersja. ona graco jezdzila poltorej roku, pozniej do samolotu i na pobyt w CA kupila juz leciutka skladana spacerowke (chyba tez tako). spotkalam niedawno kolezanke z tako warrior i po sniegu swietnie sie go prowadzilo, fajne ma bajery. niby sporo odbiega od mojego typu lekkiego wozka (w stylu graco :P) ale jest fajny. ciezko podjac decyzje. na nic sie nie napalam, jeszcze jest czas. znajomi co jakis czas podsylaja kolejne propozycje, ze ktos tam cos ma do sprzedania...zobaczymy jak to sie pouklada
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak się trzymacie? bo my za kciuki za Was ![]() właśnie to jest pewne pocieszenie, że wykryli u Was w miarę późno, też słyszałam o osobach, które od 6 tygodnia ciąży męczą się z tym.
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. da sie jakos usunac fotke? :P Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-23 o 21:37 |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z każdym dniem krócej ![]() Sprawdziłam właśnie sobie wyniki posiewu moczu - nie mam bakterii Ciekawe czemu badanie ogólne mi takie kiepskie wyszło ale spoko, dobrze, że wszystko ok, chociaż w tej kwestii.
|
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, że rozkminiałam, że to inny model i że w dodatku wygląda jak gondola? ![]() to tylko pokazuje moją ignorancję w temacie nie wiem czy da się usunąć? ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() za 29 tydzień, zaczęty dziś albo jak wolisz za skończony 28 ![]() i za czysty moczyk chichi
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
o wózkach to ja się wam w ogóle nie wypowiem bo się tym nie interesuję ;p
jakaś zmęczona jestem, mam nadzieję że dobrze będzie mi się spało dzisiaj ![]() kolorowych snów życzę |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawilam. zaloze sie, ze i tak wiekszosc z nas kupi predzej czy pozniej spacerowki-laski
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
O ja Cię.... chwile mnie nie ma,a tu nie dość, że nowa część, to jeszcze tyle stron...
|
#1378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten Maclaren na którego się czaję waży 7,5 kg dla mnie to bardzo mało, potem to już tylko nóżki ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
masz już wózek? ja zaproponowałam mężowi, że może On wybierze, na co zobaczyłam Jego skonsternowaną wielce minę i pytanie: a skąd ja mam wiedzieć jaki?
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dla Ciebie za 28 tc ![]() To śpij dobrze! Ja też dziś padnięta jestem. Miałam makaskrycznie aktywny tydzień i bardzo się cięszę, że jutro nigdzie nie muszę iść. Do kościoła też nie pójde bo TŻ będzie na treningu, a potem w pracy a samej mam zabronione wychodzić... I męczy mnie skurcz za skurczem... Na szczęście moja nowa technika oddychania pomaga je szybko rozluźnić. |
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
mieści się w moim budżecie no i sama gondola!! co myślicie?
http://tablica.pl/oferta/wozek-z-okr...4c00ce3;r:4;s: <żartowałam>
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

za wózek

robisz smaka...

Ciasto już rośnie
, a ja biorę się za czytanie 

1. Na czczo, 2. 1h po śniadaniu, 3. 1h po obiedzie, 4. 1h po kolacji. Kiedy jeszcze??