![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Uff dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie a czy Tetralysal sprawiał, że miałyście nieregularnie miesiączki oraz bardzo zwiększał poziom billirubiny?
Bardzo mnie to niepokoi, a czytałam takie opinie na innym forum ![]() Wzięlam dziś pierwszą tabletkę, ale po tylu negatywnych opiniach boję sie stosować dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
ja tak samo mam, zaczęłam drugi miesiąc tetralysalu, za sobą mam jedną miesiączkę z nim i normalnie piałam z bólu podczas okresu... normalnie pomagał mi nurofen forte 2 szt a tym razem myślałam że umrę.... 2 dni wycięte z życia.... jeżeli nie pomoże mi ten tetralysal za miesiac to z niego rezygnuje i wbijam się w izotek.... czyli rozumiem że podczas izoteku jeszcze bardziej będę cierpiec podczas okresuu
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- do sasha 91 : słuchaj ja też brałam normatabs ok 3 miesiące 2 szt dziennie i w sumie naprawdę widziałam poprawę ale koło 3 miesiąca ta poprawa była do zaobserwowania tylko na czole ale mimo to jeżeli jakims cudem tetralysal mi pomoże to od razu wroce do normatabs aby podtrzymywac efekt. a jak nie to chyba po tym tetralysalu zostaje mi tylko izotek... już mam za sobą 3 kuracje unidoxem, 1 kuracje doxycyclinum a teraz tetralysal pierwsza.... nie mam zamiaru więcej się truć czymć co mi nie pomaga więc nast będzie izotek jak tylko pani dermatolog się zgodzi. nie mam trądziku jakoś zaawansowanego w starsznej postaci jak widziałam u niektórych boroków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
A komuś w ogóle pomógł ten Tetralysal? Ciągle czytam, że tylko na chwilę ;/ to bez sensu, sama mam wątpliwości, czy go stosować, ale już kupiłam i szkoda kasy ;/
Izotek sporo osób poleca na trądzik, ale jego to już w ogóle się boję i chyba nigdy nie wezmę do ust...tyle ile on szkód wyrządza to..... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo stosuje epiduo(żel) wraz z tym antybiotykiem wiec nie wiem czy mniej tradziku zawdzieczam tetralysalowi czy epiduo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Te czerwone ślady, przebarwienia są najgorsze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
Ja jak poszlam do dermatologa to tez od razu uslyszalam o tym izoteku ale nawet jak mi po tetralysalu nie przejdzie to nie wiem czy sie odwaze... Własnie zaczynam drugie opakowanie tetralysal no i wlasciwie bez zmian. Mam nadzieje ze u Was jest lepiej.. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w sobotę o dermatologa i dostałam kolejne opakowania Tetralysalu. Póki co nie jest gorzej,ciągle mam ślady po krostach, ale nowe już mi nie powstają. W trądziku tak jak i w innych chorobach, czy nawet w życiu, najważniejsze jest pozytywne nastawianie, jeżeli nie zmienicie nastawiania to nic nie zobaczycie żądnych efektów
![]() Mam do Was pytanie czy Wam też się chce jeść po Teralysalu ??
![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
do nazelie: ja mam wrażenie że troszeczkę większy apetyt mam ale nie wiem czy to od tego leku.Po prostu mam takie dni że czasem jem i jem a czasem nie mam smaku na nic.
Dzisiaj jednak byłam u kosmetyczki, narazie jest ok ocenie efekty za 2, 3 dni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Ja też biorę osłonowo Lacidofil, skutków ubocznych nie odczuwam, tylko ciągle chce mi się jeść xD
Najważniejsze, że na twarzy nie robią mi się nowe krosty ![]()
![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
APROPO KOSMETYCZKI dziwczyny czy wy też macie tak że te kosmetyczki się pogorszyły np ja jak byłam zapłaciłam 100zl wszytko trfało godzine i 10 minut. nic nie wydusiła na czym mi zależało do tego pare kompletnie zle bo miałam potem ropne bolące.... no i musiałam potem poprawiać po niej ... starsznie jestem nie zadowolona.... mam wrażenie że tym złuszczaniem i pillingiem co mi zrobiła to tylko naruszyła a potem jeszcze nie wydusiła tego co powinna... a samo duszenie trfało może 8 min reszta to maseczi i inne ☠☠☠☠☠☠☠y... nie wyczyscila mi nawet 1/5 co chciałam ;/
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- dzisiaj znowu zwieksze dawke w nastepnym tygodniu ide do dermy rozmawiac o izoteku badz zamienniku bo chyba ten tetralysal cos nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Przyczajenie
|
28 dzień mojej terapii i dalej wychodzą mi nowe zmiany... Wczoraj byłam u dermatologa dostałam dalej tetralysal i nie zwiekszyla mi dawki. Powiedziała ze wcale nie będzie tak latwo sie tego pozbyć i że moze po trzech miesiącach zobacze zadowalające zmiany.. ale i tak nie do końca. Do tego jeszcze mowiła że na działanie tego izoteku też bym musiała poczekać jakies 4 miesiące choć mie mam jakoś super nasilonego trądziku.. Juz sama nie wiem co mam robić bo sama stwierdziła ze po tetralysalu moze do mnie kiedyś znowu wrócić ten trądzik juz nie w takich nasilonych ilościach no ale jednak..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Witajcie dawno mnie tu nie było, na wizycie u dermatolog razem doszłyśmy do wniosku, że tetralysal nie da rady bo mój trądzik mimo, ze nie jest straszny ( coś tam tetralysal pomógł ale bardzo niewiele) to chyba nie zejdzie caly i do tego bardzo duzo osobom po tym leku wraca ;/ a tego juz bym nie chciala po tylu latach walki z nim ;/ więc zaproponowala mi aknenormin ( to samo co izotek) u jej pacjentów każdy się pozbył syfów dzięki niemu było parę nielicznych co mieli leciutki nawrót ale w postaci mało nasilonej niz przed kuracją. Zastosowała dawkę przypominającą na 1, 2 miesiące i po problemie. Myślę, że przy konkretnej kontoli dermatologa czyli , badania co miesiąc, stosowanie się do zaleceń, typu omijanie alko, dieta uboższa w smażonki i wit A i tego typu rzeczy to jest bardzo małe ryzyko aby przytrafiło nam się coś poważniejszego co po kuracji nie mija itp. Ja się zdecydowałąm na to leczenie w tym tygodniu robię badania i za tydz ruszam z leczeniem. Mam zamiar się zabezpieczyć w rózne kosmetyki leki itp pomocne w zwalczaniu skutków ubocznych tak że mam nadzieje szybko i bezboleśnie przeżyć ją
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Przyczajenie
|
palinkaaa13 daj znać jak Ci idzie z tym izotekiem bo coś czuje że też mnie to czeka... pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
NIE MA SPRAWY BĘDĘ INFORMOWAŁA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
BAN stały
|
hej, byłam u dermatologa na kontroli - po 3 opakowaniach Tetralysalu.
Moja kuracja ma trwać pół roku więc dostałam na razie kolejne 3 opakowania i za miesiąc do kontroli. Dodatkowo zamiast maści Aknemycin przepisał mi Davercin - żebym mogła stosować także w dzień pod makijaż a na plecy Aknemycin Plus - i raz na 3 dni na twarz na noc. Na twarzy widzę znaczną poprawę, a ślady które mi zostają, jak derm określił, nie są trwałe- dzięki Bogu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Mam do sprzedania 2 opakowania Tetralysalu 300mg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
BAN stały
|
dziewczyny jak wasze relacje z tetra ? pomaga wam ? ja widzę już ogromną poprawę!!
paulinkaaa13, mówiła Ci może derm ile mniej więcej Twoja kuracja aknenorminem powinna trwać? bierzesz przy tym jakieś osłony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
ja stosuję od 7 grudnia
![]() ![]() ![]() na początku stosowałam też epiduo, potem duac a teraz tylko differin ![]() nadal jednak męczę się z przebarwieniami, chyba nie dane jest mi mieć jednolitą kolorystycznie cerę ![]() wszystkim życzę wytrwałości, jak widać potrzeba czasu, aby było widać efekty ![]()
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
no ona mi mówiła, że jak będe łykać po 20 mg to 10 miesięcy ale to raczej na pewno nie tyle bo za 4 dni wchodzę na dawkę 40 mg co drugi dzień. Wiadomo im większa dawka tym krótszy czas leczenia. Zobaczymy jak mój organizm będzie znosił ta dawkę i potem już codzień 40 mg. Narazie 11 dzień i mam delikatnie wysuszone usta. I troche brzuch mnie boli ale nie wiem chyba to miesiączka bo lada moment ją dostanę. No i w sumie tyle. A i przez 2 dni miałam delikatnie rumieńce i czerwoną buzkę ale teraz już lajcik. Co do osłonek to derma nie kazała mi jeść tego ani nic. Ale po tetrze został mi bioprazol i jem sobie ją codziennie rano po śniadaniu także wydaje mi się, że lepiej jednak jakoś chronić organizm od środka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jak Wam idzie terapia Tetralysalem? U mnie jest dużo lepiej ![]() ![]() ![]() Najbardziej przeraża mnie długość brania tego antybiotyku, bo do czerwca, lipca to jest u mnie minimum. No ale już, wolę się nie opalać i być blada niż mieć te okropne nacieki. Trzymam kciuki za Wasze terapie
![]() |
![]() |
#2695 |
Przyczajenie
|
Właśnie mi dzisiaj szczęka opadła w aptece bo poszłam wykupić te tabletki (2 opakowania = 32 tabletki) + skinoren i byłam w szoku jak dostałam rachunek na 125 zł!!!!
Jeśli chodzi o skinoren to spodziewałam się ceny ponad 50 ale Tetralysal za 72?!?!?!!?!? ocochoooo xD W końcu go nie wykupiłam bo stwierdziłam że jak mam sobie to łykać i się truć za takie pieniądze a CUDU i tak nie będzie to dziękuję bardzo... wolę pójść za te pieniądze do kosmetyczki, która mi bardziej pomoże - skoro i tak leczymy skutki a nie przyczyny... Już kiedyś brałam przez kilka miesięcy inne antybiotyki na trądzik i mi prawie wątroba padła a rezultatu żadnego nie było. Normalnie niiiiic nie pomaga. Nic a nic. I tak od 10 lat a próbowałam wiele i lekarstw jak i dermatologów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Nie chce się rozpisywać ale tak jak Wy mam ostatnimi czasy problem z buzią - od odstawienia plastrów anty.. Wulkany w strefie T i kasza na czole i policzkach.. Poszłam do dermatolog na NFZ ( studentka) i usłyszałam diagnozę - Trądzik różowany i ten klasyczny w strefie T. Ale nie jest to aż taka mocna forma, tabletki z bratka dawały rade. Załamka ! Nie miałam wcześniej problemów z cerą, byłą wręcz sucha... Na pierwszym spotkaniu dostałam bezpiecznie wit PP, calcium debosilate ( czy jakos tak) i Rozex. Pomogło ale na krótko. Jak tabletki się skończyły to sama maść dawała radę. Ale potem znów atak... Poszłam 2 raz głównie po maść.. Myślałam też, że dostane ten sam zestaw. Twarz wyglądała fatalnie. Pani zaproponowała mi kurację antybiotykiem przez 3 miesiące - w desperacji - zgodziłam się ! Oczywiście TETRALYSAL...i osłonowo Linex forte. szkoda, że na recepcie było tak nabazgrane że nie przeczytałam w necie co to takiego. Po wykupieniu przejrzałam fora internetowe i odpadłam ! Skutki uboczne od wypadania włosów, zatwardzenia, rozregulowany okres, bóle brzucha, tycie.. Biorę dawkę 150 mg - przez 5 dni 2x dziennie i potem po 1 tab. Potem mam do kontroli przyjść. Biorę 3 dzień i już się boję. Nie lubię karmić się chemią, rzadko choruję. Czuję się jakby było mi w brzuchu coś nie tak, szybkie uczycie głodu i ciężkości. Trochę mi jakby słabo ( może to pogoda). Nie wiem, czy się doszukuję - wyobraźnia pracuje. I tutaj zaczynam się martwić... Nie wiem, czy to brać... Nie mam masakrycznego trądziku tylko taką kasze na policzkach, czasem coś większego jak ojem się słodyczy. Pod make-upem nie wygląda to tak źle a dobra dieta przynosi efekty. Nie wiem czy jest sens się truć. Jeszcze jak nie dostanę okresu.. Alkoholu pić nie mogę. Chciałabym się dostac do dobrego dermatologa specjalisty ale to dopiero jakoś w maju mam zamiar. Na pewno sa inne metody niż TETRALYSAL. Na prawdę się boję o swoje zdrowie po tym leku ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Zauważ że na fora wchodzą zwykle osoby, które mają jakiś problem i szukają pomocy- stąd nawał negatywnych opinii. Na Twoim miejscu kontynuowałabym terapię. Chyba że skutki uboczne będą naprawdę poważne, dopiero wtedy odstawiłabym antybiotyk.
![]() |
![]() |
#2699 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, biore tetra od 57 dni no i niestety .. juz sie zaczynam powoli godzic z faktem ze w lato bede chodzic cala w kropkach albo z mega grubą warstwą tapety. I jak tu w ogole wyjsc sie poopalac do ludzi? Już mi ręce opadają. Raczej nie odczuwam skutkow ubocznych oprócz lekkiego zmęczenia, jeszcze pewnie z miesiąc mi został i bedzie trzeba zrezygnowac skoro nie pomaga. A po wakacjach pomysle o bardziej drastycznych srodkach. Najgorsze sa te blizny ktore strasznie sie odznaczaja... nie mam dziur w twarzy tylko straszne zaczerwienienia. Moze macie jakis wybrobowany sposob ? kosmetyczka ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Przyczajenie
|
Hej - a napiszecie mi jak to w końcu jest ze słońcem ?
Tak - przeczytałam ulotkę ! ![]() Zrozumiałam tą informacje tak, że przy dużych dawkach Tetry - 1200 nie wolno się opalac na słońcu i na solarium. Ja zaczęłam terapie teraz - kwiecień - dawka najmniejsza 150 1x dziennie. 3 miesiące - kończe w czerwcu.. No niby nie będzie jeszcze jakoś mega gorąco ale się zastanawiam jak mam się zachować, nie wychodzić, krem w wysokim filtrem ? Poza tym w czerwcu planuje pojechac do Niemiec do pracy fizycznej na powietrzu. W tamtym roku jakoś nie było pogody w ogóle gdy tam byłam - więc nie było by problemu. Oczywiście mam zamiar zapytać Dermy jakoś za 2 tyg. Fajnie, że nie powiedziała mi o Tetrze nic ! Tylko przepisała. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.