|
|
#4651 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
dość zabawna i ciut wzruszająca, choć koniec przewidywalny Przyjemnie czasem obejrzeć film, po którym człowiek nie ma myśli samobójczych ![]() Natomiast jeśli chodzi o filmy depresyjne to ja się nie będę wypowiadać, bo z wiekiem moja wrażliwość wzrasta a tolerancja (na krew tętniczą) spada odwrotnie proporcjonalnie 20 lat temu bardzo podobały mi się Wściekłe Psy a kilka lat później nie zdołałam obejrzeć Kill Bila
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Holy Crap!
|
Kwiaty Wojny-- ogromne zaskoczenie na plus. Nie spodziewałam się, że tak mi się spodoba. Dramat opowiadający o losach dziewczynek, kobiet i na pozór zachłannego człowieka, który pomaga wspomnianym osobom podczas wojny między Chinami i Japonią w '37 roku. Dobra rola Bale'a, warto zobaczyć! 9/10
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. Moje odczucia co do 2 części zmierzchu zostały podzielone przez innych też: click
w sumie się nie dziwię, że zgarnął tyle "nagród" bo dla mnie też był tragedią..
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Kimssi pyoryugi , ogladal ktos? Jak dla mnie jest to film - genialny, genialny, genialny
Ogladajac ten film czlowiek ma ochote usiasc aby nic nie ominac, wciaga niesamowicie. http://www.filmweb.pl/film/Kimssi+pyoryugi-2009-507916 http://pl.wikipedia.org/wiki/Hikikomori Ogladalam go juz 3 razy Pozdrawiam i koniecznie go obejrzyjcie
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ciekawe, chciałam obejrzeć ten film ze względu na TŻ, bo strasznie chciał to zobaczyć, ale on to w ogóle usnął po godziniePolecam "Hitchcocka", dobre kino, aktorsko na rewelacyjnym poziomie a samego Hitchcocka uważam za fascynującą postać. Teraz muszę dorwać "The Girl"
|
|
#4658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że I część "Przed Świtem" była lepsza niż II ale i tak byłam zadowolona po jego obejrzeniu.Dziewczyny, jak obstawiacie który film zgarnie dziś Oscara? Mnie niestety nie udało się obejrzeć wszystkich nominowanych filmów, dlatego nie mogę się zbytnio wypowiedzieć. Wiem tyle, że Poradnik na Oscara nie zasługuje.
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej oceniam Django, Nędzników i Poradnik, moim zdaniem ten pierwszy powinien dostać nagrodę. Obstawiam jednak, że zgarnie ją Argo/Zero Dark Thirty/Lincoln, czyli dla Amerykanów o cudownych Amerykanach
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Osiem milimetrów - Film utrzymany w mrocznym klimacie. Jest mroczny i zaskakujący. Na co dzień nie zastanawiamy się nad tym kogo mijamy na ulicy. Z pozoru miło wyglądający człowiek może mieć coś na sumieniu. Film jest godny polecenia i obejrzenia.
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Efekt motyla - przypadł mi do gustu. Zawsze to coś innego. No i interesujący morał, ładne zakończenie. Aktorsko mi nie odpowiadał. 7/10
|
|
|
|
#4665 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio oglądałam :
Yuma -polski - dla mnie 9/10 Oktoberbaby -o dziewczynie co miała być wyskrobana - 10/10 -coś pięknego Mocne uderzenie -komedia -10/10 Hindenburg -o sterowcu pasażerskim ,rok37 -10/10 |
|
|
|
#4666 | ||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
"Forrest Gump" (1994) - dramat, komedia, ocena 8,7
http://www.filmweb.pl/Forrest.Gump Takich ludzi jak Forrest to ze świeczką szukać... Nikogo nie krzywdzi, a pomaga każdemu bez wyjątku. Sama nie wiem co tak mi się w tym filmie podobało, ale ani przez chwilę się nie nudziłam. Fajnie byłoby mieć takiego Forresta wśród swoich przyjaciół. 8/10
|
#4669 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie wiedziałam, że taki istnieje, wtedy bym nie robiła off topa.
Z tego co widziałam dziś w TVN 24 walka ma się rozegrać głównie między Django a Lincolnem.
|
#4671 |
|
Przyczajenie
|
Polecam "Nietykalnych" i "Szczęściarza", chociaż wszystkie ekranizacje Sparksa są przyjemne dla oka
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
"ósmoklasiści nie płaczą"- 8/10. Wyciska łzy z oczu, smutne zakończenie. Podobał mi się, mimo że jest taki "familijny". Podobało mi się, jak jeden chłopak zmienił się na lepsze pod wpływem głównej Aki.
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
Dziś z racji beznadziejnego humoru i dużej ilości wolnego czasu obejrzałam "Myśl jak facet" i "Gangster".
Jeżeli chodzi o ten pierwszy to typowa komedia romantyczna z happy endem na końcu, jak kto lubi ale mi takie filmy nie podchodzą. Może ze względu na własne doświadczenia, może dlatego że mam dość wyśrubowane pojęcie dot. dobrego filmu, nie wiem. Jeżeli jednak ktoś lubi te klimaty mogę polecić, choć nie z całego serca ![]() Drugi film już mi bardziej przypadł do gustu i oceniam go na dobry. Typowa gangsterska historyjka za czasów prohibicji w USA. Gustuję w klimatach starszych niż obecne czasy - można popatrzeć wtedy na modę i modele zachowań z poprzednich epok, przy okazji też liznąć trochę historii dlatego film mi się spodobał. Pomiędzy gangsterskie porachunki wpleciony miły wątek, a raczej wątki miłosne, na koniec happy end.
|
#4674 |
|
Pani Mizantrop
|
Savages (2012) - 5/10.
Całkowicie bez szału (za wyjątkiem ciała Taylora Kitscha).
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Lot - bardzo mi się podobał
Niemożliwe - dobry świetne sceny na początku, związane z katastrofą i cała historia później też nie nudziła. Oczywiście na Filmwebie widziałam opinie, że już 2012 był bardziej realistyczny itd... Jakież to śmieszne, zważając, ze historia jest całkowicie oparta o fakty i podobno nawet rodzina, której dotyczy, była tam podczas skręcenia, żeby weryfikować ewentualne przekłamania... Cóż nie każdy jest w stanie uwierzyć, ze jednak najlepsze historie pisze samo życie
|
#4676 |
|
Konto usunięte
|
Jubilerka (1998) - film nadający się na telewizyjny (chociaż pewnie w Stanach był puszczany w kinach), bez fajerwerków, ale nieźle zagrany i mimo wszystko wciągający. Generalnie jest to dramat obyczajowy w stylu "pod rozwagę". Polubiłam główną bohaterkę i jej kibicowałam. Polecam.
|
|
|
|
#4677 |
|
Blond forever!
|
Czułe słówka - 7/10
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Kwiat pustyni (2009) - film oglądałam już pare lat temu, ale ponieważ teraz przeczytałam książkę, stwierdziłam, że przypomnę sobie film. Kiedyś oceniłam go 8/ 10 i tak by było tez i teraz. Jesli chodzi o ksiązkę, to wiadomo - zmieniono parę rzeczy, czasem takich dość istotnych, ale generalnie film podobał mi się o wiele bardziej, a główna bohaterka zrobiła na mnie lepsze wrażenie własnie w filmie. Czytając książkę momentami odnosiłam wrażenie, że była osobą dość arogancką (zwłaszcza, że często nie wiedziała o co chodzi - ciągle podkreślała, że słabo rozumiała i mówiła po angielsku, ale nie przeszkadzało jej to w uwłaczaniu innym, często bardzo dosadnie...). Jakoś tak negatywnie ją odebrałam..
Natomiast skupiając się temacie przewodnim i ksiązki, i filmu czyli obrzezaniu - wg mnie i tu, i tu dobrze pokazane ![]() Niemożliwe (2012) - 3/ 10 i o matko.... Nudy, granie na emocjach i jeszcze raz nudy, do tego totalnie głupie zachowanie bohaterów (tatuś zostawia dwójkę dzieci mi idzie szukac żony i 3-ego syna, niewiedząc czy żyją i gdzie mogą być w tej kupie zniszczonych budynków, połamanych palm).. Potencjał i pomysł na film dobry, wykonanie mizerne w mojej ocenie. A najbardziej brakowało mi w tym filmie dobrej muzyki.. Może to był zamiar celowy, mnie tego brakowało, jakoś bardziej mogłaby podkreślić niejedną scenę.. |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak było na prawdę - tak zostało pokazane..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

dość zabawna i ciut wzruszająca, choć koniec przewidywalny 

po niedzieli bedzie pewnie oscarowa na dodatek 

uważam, że I część "Przed Świtem" była lepsza niż II ale i tak byłam zadowolona po jego obejrzeniu.