Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 08:39   #4651
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
np jakie? chętnie pooglądam!

Poradnik pozytywnego myślenia - średni, mocno przereklamowany, moim zdaniem na Oscara nie zasługuje.
Poradnik nam się podobał; nie żeby jakieś wybitne dzieło, ale to taki prosta historia o niezbyt normalnych ludziach dość zabawna i ciut wzruszająca, choć koniec przewidywalny Przyjemnie czasem obejrzeć film, po którym człowiek nie ma myśli samobójczych

Natomiast jeśli chodzi o filmy depresyjne to ja się nie będę wypowiadać, bo z wiekiem moja wrażliwość wzrasta a tolerancja (na krew tętniczą) spada odwrotnie proporcjonalnie
20 lat temu bardzo podobały mi się Wściekłe Psy a kilka lat później nie zdołałam obejrzeć Kill Bila Django obejrzałam tylko dlatego, że syn mi udzielił dokładnych instrukcji - w której minucie mam zamknąć oczy. A i z grubsza opowiedział mi fabułę, żebym się nie denerwowała

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 08:50   #4652
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Kwiaty Wojny-- ogromne zaskoczenie na plus. Nie spodziewałam się, że tak mi się spodoba. Dramat opowiadający o losach dziewczynek, kobiet i na pozór zachłannego człowieka, który pomaga wspomnianym osobom podczas wojny między Chinami i Japonią w '37 roku. Dobra rola Bale'a, warto zobaczyć! 9/10
Stary 2013-02-24, 10:24   #4653
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Poradnik nam się podobał; nie żeby jakieś wybitne dzieło, ale to taki prosta historia o niezbyt normalnych ludziach dość zabawna i ciut wzruszająca, choć koniec przewidywalny Przyjemnie czasem obejrzeć film, po którym człowiek nie ma myśli samobójczych

Natomiast jeśli chodzi o filmy depresyjne to ja się nie będę wypowiadać, bo z wiekiem moja wrażliwość wzrasta a tolerancja (na krew tętniczą) spada odwrotnie proporcjonalnie
20 lat temu bardzo podobały mi się Wściekłe Psy a kilka lat później nie zdołałam obejrzeć Kill Bila Django obejrzałam tylko dlatego, że syn mi udzielił dokładnych instrukcji - w której minucie mam zamknąć oczy. A i z grubsza opowiedział mi fabułę, żebym się nie denerwowała
Mam dokładnie tak samo.
Stary 2013-02-24, 10:37   #4654
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
no nie żartuj, to chyba jedyna dobra bajka ubiegłego roku po niedzieli bedzie pewnie oscarowa na dodatek

Widziałam tylko tę, jakoś nie oglądam wszystkich bajek. Ta mnie interesowała, bo w końcu główna bohaterka nie była nudną księżniczką, która czekała na księcia na białym koniu. Niemniej, czegoś mi tu brakowało... Ale podejrzewam, że swojemu dziecku kiedyś pokażę

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:38   #4655
iixi
Zakorzenienie

Hmm.. Moje odczucia co do 2 części zmierzchu zostały podzielone przez innych też: click
w sumie się nie dziwię, że zgarnął tyle "nagród" bo dla mnie też był tragedią..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:41   #4656
Bysanda
Zadomowienie

Kimssi pyoryugi , ogladal ktos? Jak dla mnie jest to film - genialny, genialny, genialny Ogladajac ten film czlowiek ma ochote usiasc aby nic nie ominac, wciaga niesamowicie.

http://www.filmweb.pl/film/Kimssi+pyoryugi-2009-507916 http://pl.wikipedia.org/wiki/Hikikomori
Ogladalam go juz 3 razy

Pozdrawiam i koniecznie go obejrzyjcie
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:51   #4657
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
niestety do mnie w ogóle nie przemówił zresztą oglądałam z Tż i jemu też nie podpasował. Nie zrozumiałam dokładnie o co w nim chodziło i jak pisałam - wynudził mnie.I na pewno już do niego nie wrócę. Ale nie zaprzeczę, że Gary Oldman bardzo dobrze zagrał
Mi się też "Szpieg" w ogóle nie podobał i się totalnie w nim pogubiłam Co ciekawe, chciałam obejrzeć ten film ze względu na TŻ, bo strasznie chciał to zobaczyć, ale on to w ogóle usnął po godzinie

Polecam "Hitchcocka", dobre kino, aktorsko na rewelacyjnym poziomie Jestem zachwycona Hopkinsem i Mirren. Historia niby mało filmowa, ale nie nudzi ani przez chwilę. Poza tym ja uwielbiam filmy o realizacji filmów a samego Hitchcocka uważam za fascynującą postać. Teraz muszę dorwać "The Girl"
Stary 2013-02-24, 14:05   #4658
renferek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość

Polecam "Hitchcocka", dobre kino, aktorsko na rewelacyjnym poziomie Jestem zachwycona Hopkinsem i Mirren. Historia niby mało filmowa, ale nie nudzi ani przez chwilę. Poza tym ja uwielbiam filmy o realizacji filmów a samego Hitchcocka uważam za fascynującą postać. Teraz muszę dorwać "The Girl"
The Girl oglądałam całkiem niedawno w tv i całkiem mi się podobał, ale za to nie widziałam jeszcze Hitchcocka i widzę, że czas nadrobić
renferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:08   #4659
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Hmm.. Moje odczucia co do 2 części zmierzchu zostały podzielone przez innych też: click
w sumie się nie dziwię, że zgarnął tyle "nagród" bo dla mnie też był tragedią..
A mnie się podobało uważam, że I część "Przed Świtem" była lepsza niż II ale i tak byłam zadowolona po jego obejrzeniu.

Dziewczyny, jak obstawiacie który film zgarnie dziś Oscara?
Mnie niestety nie udało się obejrzeć wszystkich nominowanych filmów, dlatego nie mogę się zbytnio wypowiedzieć. Wiem tyle, że Poradnik na Oscara nie zasługuje.
Stary 2013-02-24, 16:16   #4660
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie niestety nie udało się obejrzeć wszystkich nominowanych filmów, dlatego nie mogę się zbytnio wypowiedzieć. Wiem tyle, że Poradnik na Oscara nie zasługuje.
w Oscarowym wątku wiele osób podało swoje typy, zapraszam
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:19   #4661
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się podobało uważam, że I część "Przed Świtem" była lepsza niż II ale i tak byłam zadowolona po jego obejrzeniu.

Ja nie widzialam tylko "Zycia Pi"

Najlepiej oceniam Django, Nędzników i Poradnik, moim zdaniem ten pierwszy powinien dostać nagrodę. Obstawiam jednak, że zgarnie ją Argo/Zero Dark Thirty/Lincoln, czyli dla Amerykanów o cudownych Amerykanach
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:50   #4662
Agia*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Za pierwszym razem film jest niesamowity, za drugim jeszcze lepszy i wyciągasz z niego kolejne smaczki Genialne aktorstwo Oldmana, moim zdaniem najlepszy film 2011 roku obok Artysty
Zgadzam Cie calkowicie, 'Szpieg' rowniez bardzo mi sie podobal i pokusilabym sie o stwierdzenie, ze to byl jeden z najlepszych filmow 2011 roku
Stary 2013-02-24, 17:31   #4663
Ervisha
Zakorzenienie

Osiem milimetrów - Film utrzymany w mrocznym klimacie. Jest mroczny i zaskakujący. Na co dzień nie zastanawiamy się nad tym kogo mijamy na ulicy. Z pozoru miło wyglądający człowiek może mieć coś na sumieniu. Film jest godny polecenia i obejrzenia.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:53   #4664
NickBack
Raczkowanie

Efekt motyla - przypadł mi do gustu. Zawsze to coś innego. No i interesujący morał, ładne zakończenie. Aktorsko mi nie odpowiadał. 7/10
NickBack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:17   #4665
madzik73
Przyczajenie

Ostatnio oglądałam :
Yuma -polski - dla mnie 9/10
Oktoberbaby -o dziewczynie co miała być wyskrobana - 10/10 -coś pięknego
Mocne uderzenie -komedia -10/10
Hindenburg -o sterowcu pasażerskim ,rok37 -10/10

madzik73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:31   #4666
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Kibicuję Django, ale pewnie Lincoln zwycięży

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Zgadzam Cie calkowicie, 'Szpieg' rowniez bardzo mi sie podobal i pokusilabym sie o stwierdzenie, ze to byl jeden z najlepszych filmow 2011 roku

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 18:45   #4667
Bysanda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Kibicuję Django, ale pewnie Lincoln zwycięży

Mam takie same obawy
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:32   #4668
Melissa86
Zakorzenienie

"Forrest Gump" (1994) - dramat, komedia, ocena 8,7
http://www.filmweb.pl/Forrest.Gump
Takich ludzi jak Forrest to ze świeczką szukać... Nikogo nie krzywdzi, a pomaga każdemu bez wyjątku. Sama nie wiem co tak mi się w tym filmie podobało, ale ani przez chwilę się nie nudziłam. Fajnie byłoby mieć takiego Forresta wśród swoich przyjaciół. 8/10
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 19:35   #4669
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Mam takie same obawy
I ja... W Django chyba za dużo trupów na Oscara.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:03   #4670
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
w Oscarowym wątku wiele osób podało swoje typy, zapraszam
oj nie wiedziałam, że taki istnieje, wtedy bym nie robiła off topa.

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Ja nie widzialam tylko "Zycia Pi"

Najlepiej oceniam Django, Nędzników i Poradnik, moim zdaniem ten pierwszy powinien dostać nagrodę. Obstawiam jednak, że zgarnie ją Argo/Zero Dark Thirty/Lincoln, czyli dla Amerykanów o cudownych Amerykanach
Z tego co widziałam dziś w TVN 24 walka ma się rozegrać głównie między Django a Lincolnem.
Stary 2013-02-24, 20:31   #4671
igazwro
Przyczajenie

Polecam "Nietykalnych" i "Szczęściarza", chociaż wszystkie ekranizacje Sparksa są przyjemne dla oka
Stary 2013-02-24, 20:47   #4672
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie wiedziałam, że taki istnieje, wtedy bym nie robiła off topa.

Z tego co widziałam dziś w TVN 24 walka ma się rozegrać głównie między Django a Lincolnem.
"ósmoklasiści nie płaczą"- 8/10. Wyciska łzy z oczu, smutne zakończenie. Podobał mi się, mimo że jest taki "familijny". Podobało mi się, jak jeden chłopak zmienił się na lepsze pod wpływem głównej Aki.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:10   #4673
oh audrey
Rozeznanie

Dziś z racji beznadziejnego humoru i dużej ilości wolnego czasu obejrzałam "Myśl jak facet" i "Gangster".
Jeżeli chodzi o ten pierwszy to typowa komedia romantyczna z happy endem na końcu, jak kto lubi ale mi takie filmy nie podchodzą. Może ze względu na własne doświadczenia, może dlatego że mam dość wyśrubowane pojęcie dot. dobrego filmu, nie wiem. Jeżeli jednak ktoś lubi te klimaty mogę polecić, choć nie z całego serca
Drugi film już mi bardziej przypadł do gustu i oceniam go na dobry. Typowa gangsterska historyjka za czasów prohibicji w USA. Gustuję w klimatach starszych niż obecne czasy - można popatrzeć wtedy na modę i modele zachowań z poprzednich epok, przy okazji też liznąć trochę historii dlatego film mi się spodobał. Pomiędzy gangsterskie porachunki wpleciony miły wątek, a raczej wątki miłosne, na koniec happy end.
Stary 2013-02-25, 01:40   #4674
kasztanka3
Pani Mizantrop

Savages (2012) - 5/10.
Całkowicie bez szału (za wyjątkiem ciała Taylora Kitscha).
Stary 2013-02-25, 08:55   #4675
talkative2
Zakorzenienie

Lot - bardzo mi się podobał coś innego, świeżego, fajnego wg mnie.

Niemożliwe - dobry świetne sceny na początku, związane z katastrofą i cała historia później też nie nudziła. Oczywiście na Filmwebie widziałam opinie, że już 2012 był bardziej realistyczny itd... Jakież to śmieszne, zważając, ze historia jest całkowicie oparta o fakty i podobno nawet rodzina, której dotyczy, była tam podczas skręcenia, żeby weryfikować ewentualne przekłamania... Cóż nie każdy jest w stanie uwierzyć, ze jednak najlepsze historie pisze samo życie

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:06   #4676
201803290936
Konto usunięte

Jubilerka (1998) - film nadający się na telewizyjny (chociaż pewnie w Stanach był puszczany w kinach), bez fajerwerków, ale nieźle zagrany i mimo wszystko wciągający. Generalnie jest to dramat obyczajowy w stylu "pod rozwagę". Polubiłam główną bohaterkę i jej kibicowałam. Polecam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:31   #4677
Blondi2989
Blond forever!

Czułe słówka - 7/10
Stary 2013-02-25, 12:26   #4678
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Czułe słówka - 7/10
Klasyka kina, fantastyczny
Stary 2013-02-25, 13:52   #4679
Kikia
Raczkowanie

Kwiat pustyni (2009) - film oglądałam już pare lat temu, ale ponieważ teraz przeczytałam książkę, stwierdziłam, że przypomnę sobie film. Kiedyś oceniłam go 8/ 10 i tak by było tez i teraz. Jesli chodzi o ksiązkę, to wiadomo - zmieniono parę rzeczy, czasem takich dość istotnych, ale generalnie film podobał mi się o wiele bardziej, a główna bohaterka zrobiła na mnie lepsze wrażenie własnie w filmie. Czytając książkę momentami odnosiłam wrażenie, że była osobą dość arogancką (zwłaszcza, że często nie wiedziała o co chodzi - ciągle podkreślała, że słabo rozumiała i mówiła po angielsku, ale nie przeszkadzało jej to w uwłaczaniu innym, często bardzo dosadnie...). Jakoś tak negatywnie ją odebrałam..
Natomiast skupiając się temacie przewodnim i ksiązki, i filmu czyli obrzezaniu - wg mnie i tu, i tu dobrze pokazane

Niemożliwe (2012) - 3/ 10 i o matko.... Nudy, granie na emocjach i jeszcze raz nudy, do tego totalnie głupie zachowanie bohaterów (tatuś zostawia dwójkę dzieci mi idzie szukac żony i 3-ego syna, niewiedząc czy żyją i gdzie mogą być w tej kupie zniszczonych budynków, połamanych palm).. Potencjał i pomysł na film dobry, wykonanie mizerne w mojej ocenie. A najbardziej brakowało mi w tym filmie dobrej muzyki.. Może to był zamiar celowy, mnie tego brakowało, jakoś bardziej mogłaby podkreślić niejedną scenę..
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:57   #4680
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość

Niemożliwe (2012) - 3/ 10 i o matko.... Nudy, granie na emocjach i jeszcze raz nudy, do tego totalnie głupie zachowanie bohaterów (tatuś zostawia dwójkę dzieci mi idzie szukac żony i 3-ego syna, niewiedząc czy żyją i gdzie mogą być w tej kupie zniszczonych budynków, połamanych palm).. Potencjał i pomysł na film dobry, wykonanie mizerne w mojej ocenie. A najbardziej brakowało mi w tym filmie dobrej muzyki.. Może to był zamiar celowy, mnie tego brakowało, jakoś bardziej mogłaby podkreślić niejedną scenę..
to film oparty na faktach tak jak było na prawdę - tak zostało pokazane..
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości