Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 12:57   #4621
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Witam się!

Kocurku, cieszę się, że z Marcelkiem w porządku

Paniczko, co u Ciebie? Skurczyki są?

Luna, przykro mi, że macie problemy... Ale gratuluję tak pozytywnego nastawienia, pomimo przeciwności

Monia, za torbę!

Rena, witaj.
Strasznie mi przykro, że musiałaś już tyle razy przez to przejść... Mam nadzieję, że tym razem jednak jest to tylko fatalny błąd labu.

Idę po kawkę...

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-02-24 o 12:58
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:11   #4622
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

No wlasnie, gdzie Pani?

Chcialam Wam napisac ze wlasnie sobie kupilam bilet ta te targi plodnosci w wawie 9go marca Licze na to ze dowiem sie troche interesujacych rzeczy, a przy okazji pojade do MACa kupic pare kosmetyków

Czytalam ostatnio, ze wiele par, ktore nie moga miec dzieci albo samotne kobiety, ktore nie maja faceta, decyduja sie na adopcje zarodka.. Podobno w PL robi sie to bardzo popularne i do klinik, ktore przeprowadzaja w.w. adopcje trzeba czekac okolo pol roku w kolejce..
Co myslicie na ten temat?
Ja sie zastanawiam, czy jako samotna kobieta dalabym rade wychowac dziecko bez TZa oraz czy to nie jest samolubne? Bo czemu takie dziecko ma sie niby wychowywac bez ojca?
A z drugiej strony.. Skonczylam 36lat.. Moze nikogo juz nie spotkam. Czy skazywanie sie na samotnosc (bez dziecka) jest uczciwe wobec samej siebie
Eh.. Dylematy..

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:17   #4623
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
No wlasnie, gdzie Pani?

Chcialam Wam napisac ze wlasnie sobie kupilam bilet ta te targi plodnosci w wawie 9go marca Licze na to ze dowiem sie troche interesujacych rzeczy, a przy okazji pojade do MACa kupic pare kosmetyków

Czytalam ostatnio, ze wiele par, ktore nie moga miec dzieci albo samotne kobiety, ktore nie maja faceta, decyduja sie na adopcje zarodka.. Podobno w PL robi sie to bardzo popularne i do klinik, ktore przeprowadzaja w.w. adopcje trzeba czekac okolo pol roku w kolejce..
Ja sie zastanawiam, czy jako samotna kobieta dalabym rade wychowac dziecko bez TZa oraz czy to nie jest samolubne? Bo czemu takie dziecko ma sie niby wychowywac bez ojca?
A z drugiej strony.. Skonczylam 36lat.. Moze nikogo juz nie spotkam. Czy skazywanie sie na samotnosc (bez dziecka) jest uczciwe wobec samej siebie
Eh.. Dylematy..
MAC Ja tam zawsze wchodzę, jak do sklepu z cukierkami i wychodzę z niczym :P Ale nie ma go w moim mieście, więc tylko jak jestem gdzieś przejazdem.

A co do drugiej kwestii - ja uważam, że czasami brak ojca jest lepszy niż ojciec byle jaki lub nieodpowiedni (tzn. brak jednego rodzica). Może mało się znam, ale nie jestem przeciwko takim sytuacjom.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:19   #4624
rena5
Zakorzenienie

a może któraś z Was kochane mogłaby polecić sprawdzonego ginekologa w Szczecinie lub Poznaniu, bo tu mam najbliżej...
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:24   #4625
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
MAC Ja tam zawsze wchodzę, jak do sklepu z cukierkami i wychodzę z niczym :P Ale nie ma go w moim mieście, więc tylko jak jestem gdzieś przejazdem.

A co do drugiej kwestii - ja uważam, że czasami brak ojca jest lepszy niż ojciec byle jaki lub nieodpowiedni (tzn. brak jednego rodzica). Może mało się znam, ale nie jestem przeciwko takim sytuacjom.
Oj MAC MAC Uwielbiam. Planuje kupic nowy tusz o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...es.html&next=1
Ponoć jest bezkonkurencyjny

A co do drugiej kwestii - jade na targi - moze cos sie dowiem
Zdam relacje

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a może któraś z Was kochane mogłaby polecić sprawdzonego ginekologa w Szczecinie lub Poznaniu, bo tu mam najbliżej...
Hmm Moze dziewczyny polecą kogos ciekawego. A ja z uporem maniaka odsyłam Cie na forum naszbocian. Tam na pewno kogoś polecą

WYMIANKA
Stary 2013-02-24, 13:46   #4626
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Eh.. Dylematy..
Ja uważam tak jak Perse że czasem lepiej nie mieć jednego rodzica niż mieć byle jakiego..

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:07   #4627
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Elizko, mogę się mylić, bo w sumie nie jestem na bieżąco, ale czy w PL samotne kobiety mogą się starać o jakąkolwiek adopcję?

A gdzie są te targi?
Stary 2013-02-24, 14:22   #4628
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko Ty kupowałaś firanki na all? Dobre są jakościowo

Mam pytanie z innej beczki. Możecie polecić jakąś dobrą pościel Bo nasza woła już o wymiane Myślałam o satynie bawełnianej, ale w sumie nie wiem czy chciałabym spać pod czymś śliskim. Zawsze byłam przyzwyczajona do kory
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:26   #4629
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Maguś a próbowałaś dawać mu herbatkę z rumianku Albo Ty pij
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Maguś a próbowałaś podawać wodę przegotowaną?
Ja piję herbatę koperkową i melisę. Rumianku jeszcze nie piłam. Małemu już podawałam wodę kilka razy, ale to nic nie dało. Wczoraj zjadłam pół jabłka, nie wiem czy to zadziałało, ale kupal był i dziś drugi. Mam nadzieję, że to się unormuje

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Kochana z tego co piszesz wnioskuję skazę białkową. Oby nie. ale Idź do pediatry niech obejrzy małego.
Byłam w środę, powiedziała, że skoro nie chlusta po każdym posiłku i przybiera na wadze, to jest ok. A wysypką mam się nie przejmować. Od tygodnia jestem na diecie beznabiałowej, ale jakiejś większej różnicy nie ma, więc już sama nie wiem

Cytat:
Muszę się trochę odstresować
A co się stało?

Koocur dobrze, że wszystko jest w porządku. Ale długo czekałaś z IP

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:30   #4630
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam pytanie z innej beczki. Możecie polecić jakąś dobrą pościel Bo nasza woła już o wymiane Myślałam o satynie bawełnianej, ale w sumie nie wiem czy chciałabym spać pod czymś śliskim. Zawsze byłam przyzwyczajona do kory
Fiol, a ile kaski chcesz przeznaczyć na tę pościel? Ja na pewno będę Ci odradzać te kolorowe komplety z allegro za +/- 50 zł. Ładne są, ale po pierwsze ciężko wypłukać z nich ten chemiczny smród farby, a poza tym kolory się szybko spierają.
Ja mam obecnie pościel z IKEI (klik!) i jestem z niej póki co bardzo zadowolona

A jak Staś?

Maguś, trzymam kciuki za Olego, żeby mu się te kupki unormowały.
A z tym ulewaniem... Biedni jesteście. Ja się na tym nie znam, ale parokrotnie słyszałam, że jakiś dzieciaczek ulewał bardzo. Nic na niego nie działało, a po jakimś czasie samo przechodziło. Może po prostu taka Jego "uroda"

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-02-24 o 14:34
Stary 2013-02-24, 14:52   #4631
Wika28
Zakorzenienie

Kocurku, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

rena5, przykro, ze aż tyle razy to przeżywasz ufam, ze z tą betą to błąd laboratorium - ja bym do końca brała leki na podtrzymanie. U mnie nawet gdy już lekarz 2 razy potwierdził obumarcie, to i tak brałam cały czas luteinę, licząc na cud. Cudu nie było, ale walczyłam do końca, mając nadzieję. Ściskam mocno

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Elizko, mogę się mylić, bo w sumie nie jestem na bieżąco, ale czy w PL samotne kobiety mogą się starać o jakąkolwiek adopcję?

A gdzie są te targi?

Chyba nie mogą - 15 lat temu starałam sie sama o adopcję - niestety chyba że coś się od tamtego czasu zmieniło w prawie. Ale ja chciałam adoptować 5-letniego chłopca z domu dziecka, więc to też trochę inna sytuacja niż Elizki.

Cytat:
pod satyną fajnie się śpi latem, gdy jest ciepło, natomiast zimą to masakra. Samej satyny nie polecam Ale satyna bawełniana jest w porządku - mam kilka takich pościeli i są super. Chociaż używam ich od wielkiego święta, bo nie chce mi się prasować

Dziewczyny, mam do Was pytanie o testy owulacyjne - czy one rzeczywiście, wskazują, że jest owulacja, czy niekoniecznie? I czy robi się je przez kilka dni, czy tak na chybił trafił, gdy się spodziewa owulacji?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:06   #4632
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
miałam badania zlecone prze z panią endokrynolog - FSH, LH, Testosteron, DHEA-SO4, Kortyzol, Glukoza, FT4, FT3, Prolaktyna - wszystkie w normie - robione ok. 1,5 roku temu i dużo przez gina mojego - ostatnie na różyczkę - IgM 0,33 ujemny, IgG >500 reaktywne, CMV - IgM 0,348 ujemne, IgG>500 dodatnie, zapalenie wątroby typu B - ujemny, kiłę - ujemny. Nie byłam jeszcze z tymi wynikami u gina, ale z tego co wyszukałam w necie to są ok. Zostało mi jeszcze HIV, toxo i coś tam jeszcze - robię wszystko prywatnie więc dopiero po wypłatce będę kończyć. No i czekamy na wynik kariotypu - robiony 15.01. Nie wiem czy coś jeszcze powinnam zrobić - poradźcie
aaa i robiłam jeszcze P/c p. kardiolipinie IgG 4,83 ujemny i IgM 10,16 ujemny...
ja miałam jeszcze
-przeciwciała cytoplazmatyczne i przeciwjądrowe (ANA1) - to jeszcze immunologia - no i u mnie wyszedł winowajca - przeciwciała przeciwjądrowe - na acardzie i heparynie w zastrzykach się udało

-wymaz z szyjki macicy (metodą PCR) na mycoplasmę, ureoplasmę, chlamydię
- klasyczną czystość pochwy

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
hmm Dasti w Szczecinie do kogoś chodziła, po 2 poronieniach się udało i Olek jest na świecie

skontaktuję się z nią to dam znać (chyba, że któraś pamięta bo ona kiedyś pisała do kogo chodziła)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:10   #4633
fiolusiek
Zakorzenienie

Stasio już lepiej, ale ciągle kaszle i katarek ma dość spory. Nie chce za bardzo nawet dawać noska do odciągnięcia tylko ciągle główkę odwraca i płacze.

Ja myślałam o takiej pościeli
http://tekstylia.abc24.pl/default.as...323&pro=715724
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:13   #4634
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja uważam tak jak Perse że czasem lepiej nie mieć jednego rodzica niż mieć byle jakiego..

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

A gdzie są te targi?
Targi sa w warszawie

Co do adopcji, to niby moga, ale tak jak Wika pisala - raczej jest to niewykonalne. Wsrod urzednikow w PL pokutuje przekonanie ze samotna kobieta nie jest w stanie wychowac dobrze dziecka
Nosz kurde, jak mnie wkurza taka hipokryzja. Moge sie zalozyc ze niejedna urzedniczka decydujaca o takich adopcjach w PL (a raczej o braku adopcji) samotnie wychowuje dziecko !!

Co do adopcji prenatalnej, w PL nie ma uregulowan prawnych. Zadnych. Hulaj dusza

Cytat:

Ale bawełniana satyna wcale nie jest śliska. Jest super i swietnie sie pod nią spi. Polecam

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Kocurku, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

rena5, przykro, ze aż tyle razy to przeżywasz ufam, ze z tą betą to błąd laboratorium - ja bym do końca brała leki na podtrzymanie. U mnie nawet gdy już lekarz 2 razy potwierdził obumarcie, to i tak brałam cały czas luteinę, licząc na cud. Cudu nie było, ale walczyłam do końca, mając nadzieję. Ściskam mocno

Chyba nie mogą - 15 lat temu starałam sie sama o adopcję - niestety chyba że coś się od tamtego czasu zmieniło w prawie. Ale ja chciałam adoptować 5-letniego chłopca z domu dziecka, więc to też trochę inna sytuacja niż Elizki.

pod satyną fajnie się śpi latem, gdy jest ciepło, natomiast zimą to masakra. Samej satyny nie polecam Ale satyna bawełniana jest w porządku - mam kilka takich pościeli i są super. Chociaż używam ich od wielkiego święta, bo nie chce mi się prasować

Dziewczyny, mam do Was pytanie o testy owulacyjne - czy one rzeczywiście, wskazują, że jest owulacja, czy niekoniecznie? I czy robi się je przez kilka dni, czy tak na chybił trafił, gdy się spodziewa owulacji?
Dokładnie jest tak jak mowisz Wika..
Teraz niby mogą ale i tak nie dostają

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja miałam jeszcze
-przeciwciała cytoplazmatyczne i przeciwjądrowe (ANA1) - to jeszcze immunologia - no i u mnie wyszedł winowajca - przeciwciała przeciwjądrowe - na acardzie i heparynie w zastrzykach się udało

-wymaz z szyjki macicy (metodą PCR) na mycoplasmę, ureoplasmę, chlamydię
- klasyczną czystość pochwy

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

hmm Dasti w Szczecinie do kogoś chodziła, po 2 poronieniach się udało i Olek jest na świecie

skontaktuję się z nią to dam znać (chyba, że któraś pamięta bo ona kiedyś pisała do kogo chodziła)
Ja tez mialam te wszystkie badania.. Tez brałam heparyne i acard.. Nastepnym razem bedzie ten sam zestaw zapewne i wierze ze sie uda

WYMIANKA
Stary 2013-02-24, 15:15   #4635
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Wika 28: no ja postanowiłam też walczyć do końca i brać tabletki do momentu kiedy dostanę @ tylko tak sobie myślę czy już jej nie powinnam dostać skoro w cztery dni spadła o prawie 400 jednostek to od piątku (73 j.) powinno być już po wszystkim - no ewentualnie jutro...
a mi dziś tak jakoś dziwnie - mdli mnie i czuję się jakby mi coś stało w gardle...
elizabarbara ja też biorę aspirynę acard, ale heparyny nie...szczerze mówiąc to nie słyszałam na co to się bierze - muszę poszperać w necie...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-02-24 o 15:18
Stary 2013-02-24, 15:16   #4636
Alfahelisa
Zakorzenienie

oki mam
Dasti chodziła do lekarza co nazywa się Celewicz i jest ordynatorem w Policach

no i macie dziewczynki pozdrowienia od niej, niestety Dasti nie ma kompletnie czasu na forum
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 15:32   #4637
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
oki mam
Dasti chodziła do lekarza co nazywa się Celewicz i jest ordynatorem w Policach
dzięki wielkie
Stary 2013-02-24, 16:01   #4638
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a przy okazji pojade do MACa kupic pare kosmetyków

nie lubię tuszy z MACa, ani razu nie byłam zadowolona... ale wszytskie suche

Cytat:
Ja sie zastanawiam, czy jako samotna kobieta dalabym rade wychowac dziecko bez TZa oraz czy to nie jest samolubne?
na szczescie nie mialabym dylematow moralnych. dla mnie nie ma w tym nic samolubnego. ojciec nie jest zawsze gwarantem samego szczescia...

Cytat:
Zawsze byłam przyzwyczajona do kory
odkąd spimy w bawełnie - nie lubie kory...
my wiekszosc poscieli mamy z Ikei.

Cytat:
Napisane przez Wika28;39428101[B
][/B]
u mnie monitoring u gina + wykresy + testy i było OK, srawdzały się (choć nigdy nie mialam dwoch kresek w jednym kolorze)
dzis byla u mnie kolezanka - staraja sie i jej z testow wychodzi ze kazdego dnia ma owulacje

Kocurek, bardzo się ciesze

U mnie goście, goście, no i zaraz znow goscie. Wszyscy chca sobie mnie obejrzec "przed". troche jak okaz sie czuje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:02   #4639
agatkaa1
Zakorzenienie

hejka

Koocurek bardzo sie ciesze!

Fiol
wczoraj wyslalam PW...
Co do firanek to na all zamawaialam ale woal kreszowany z metra i byl ok.......nie zamawialam nigdy takich drogich firanek tylko tanie.....w miare ok....

Co do poscieli to mysle ze ta powinna byc ok co podeslalas a satyna bawelniana jest super i wcale nie jest sliska!!!!!

Rene witaj i Cie mocno .....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:20   #4640
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Dr Ustianowski w Szczecinie. Wlasnie od niego wrocilam!

Dziewczyny ale mialam stracha..leniuszek sobie spi.Ja tez musze sie polozyc bo nocke mialam z glowy.

Lekarz Marcela pomierzyl i pieknie rosnie...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:34   #4641
jana
Raczkowanie

wpadam, ostatnio musiałam się ogarnąć, byłam u tego lekarza w Kraku, wizyta 350zł, ale wlał we mnie sporo optymizmu... i... może bym się uspokoiła ale... w międzyczasie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy mam jeszcze powtórzyć badania ale mało prawdopodobne że to pomyłka
dobra, idę doczytać

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:36   #4642
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dr Ustianowski w Szczecinie. Wlasnie od niego wrocilam!

Dziewczyny ale mialam stracha..leniuszek sobie spi.Ja tez musze sie polozyc bo nocke mialam z glowy.

Mówił coś lekarz o tych ruchach?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 16:52   #4643
jana
Raczkowanie

Cytat:
trzeba zrobic przeciwciała na zespol antyfosfolipidowy (on takze odpowiada za nawykowe poronienia), ale jezeli kardiolipina wyszla dobrze, to zapewne go nie masz.
u mnie wyszła dobrze i toczeń też a mimo wszystko prawdopodobnie mam zespół antyfosfolipidowy

Stary 2013-02-24, 16:53   #4644
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

u mnie monitoring u gina + wykresy + testy i było OK, srawdzały się (choć nigdy nie mialam dwoch kresek w jednym kolorze)
dzis byla u mnie kolezanka - staraja sie i jej z testow wychodzi ze kazdego dnia ma owulacje
No właśnie takiej sytuacji się obawiam, choć u mnie jednego dnia tylko 2 kreseczki w tym samym kolorze wyszły Na wykresy jestem chyba za leniwa - robiłam przez rok w studium życia rodzinnego, ale może trzeba do tego wrócić
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:03   #4645
jana
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jest ok.....pozniej napisze wiecej bo pisze z telefonu.
uff, napędziłaś stracha,

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

my podchodziliśmy do AZ, czekaliśmy w kolejce faktycznie chyba z pół roku, niestety nie udało się, dzisiaj myślę, że to trochę pochopna decyzja była, trzeba wszystko dokładnie i dobrze przemyśleć i mieć przekonanie nie na 100 ale na 1000% że to właściwa droga... trudne to,
nie oceniam ale nie jestem entuzjastką świadomego samotnego macierzyństwa... dziecko ma trudniej na starcie a ojciec jest istotnym elementem i ma istotny wpływ na dorastanie, na relacje, w tworzeniu związków i byciu rodzicem... pewnie to trudne, wymaga dużo racy ale można dziecku zapewnić jako samotna matka szczęśliwy i dobry rozwój...

Stary 2013-02-24, 17:15   #4646
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Powinny pokazać.Robisz przez kilka dni aż pojawią się 2 jednakowe kreski
Cytat:

no i macie dziewczynki pozdrowienia od niej, niestety Dasti nie ma kompletnie czasu na forum
Pozdrów ją
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
U mnie goście, goście, no i zaraz znow goscie. Wszyscy chca sobie mnie obejrzec "przed". troche jak okaz sie czuje
Po porodzie się dopiero zacznie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
wpadam, ostatnio musiałam się ogarnąć, byłam u tego lekarza w Kraku, wizyta 350zł, ale wlał we mnie sporo optymizmu... i... może bym się uspokoiła ale... w międzyczasie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy mam jeszcze powtórzyć badania ale mało prawdopodobne że to pomyłka
dobra, idę doczytać

Byliśmy z tż w cukierni na gorącej czekoladzie a teraz będziemy pić wino i oglądać film

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:23   #4647
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
satyna bawełniana nie jest śliska, ale trzeba ją prasować. u nas tylko kora, bo tak mi wygodnie. kiedyś dostałam komplet ze zwykłej satyny, masakra, śliskie to, zsuwa się, w dodatku zimno pod tym. z bawełnianej dostaliśmy jeden komplet na ślub, ale od kiedy wiem, że trzeba to prasować to nie otworzyłam nawet, zresztą kolorystycznie mi nie pasuje.

Cytat:

cieszę się

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Po porodzie się dopiero zacznie
taaaa.... dzisiaj teściowa coś powiedziała, że po porodzie tabuny ludzi będą nas odwiedzać, powiedziałam tylko, że nie sądzę, żeby tak było. nie zamierzam dać sobie wejść na głowę i mam nadzieję, że tż będzie mnie w tym wspierał. my do żadnych malutkich dzieci nie chodziliśmy i sama też nie życzę sobie szybkich odwiedzin. jedynie u kuzynki męża byliśmy jak dziecko miało 2 tyg, ale oni sami zapraszali, mnie tam nie ciągnęło bo nie chciałam, żeby mi się potem zrewanżowali.

w sumie jakoś nie wyobrażam sobie przyjmowania gości jak będę się np. nie najlepiej czuła, będę nieogarnięta, zmęczona i gruba. potem tylko będą komentować, że nie schudłam, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:36   #4648
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
satyna bawełniana nie jest śliska, ale trzeba ją prasować. u nas tylko kora, bo tak mi wygodnie. kiedyś dostałam komplet ze zwykłej satyny, masakra, śliskie to, zsuwa się, w dodatku zimno pod tym. z bawełnianej dostaliśmy jeden komplet na ślub, ale od kiedy wiem, że trzeba to prasować to nie otworzyłam nawet, zresztą kolorystycznie mi nie pasuje.
A kto powiedział, że trzeba prasować? No chyba, że jesteście z TŻ estetami, u nas jest olewka na całego, wypiorę i z powrotem na pościel. Do łóżka nikt mi nie zagląda, a nam nie przeszkadza, że jest niewyprasowane.
Stary 2013-02-24, 17:43   #4649
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza nie szkoda Ci czasu na czekanie i start z CLO???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 17:49   #4650
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39430787]A kto powiedział, że trzeba prasować? No chyba, że jesteście z TŻ estetami, u nas jest olewka na całego, wypiorę i z powrotem na pościel. Do łóżka nikt mi nie zagląda, a nam nie przeszkadza, że jest niewyprasowane.[/QUOTE]

nieeee, nie jesteśmy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości