|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Witam się!
Kocurku, cieszę się, że z Marcelkiem w porządku ![]() Paniczko, co u Ciebie? Skurczyki są? Luna, przykro mi, że macie problemy... Ale gratuluję tak pozytywnego nastawienia, pomimo przeciwności ![]() Monia, za torbę!Rena, witaj. Strasznie mi przykro, że musiałaś już tyle razy przez to przejść... Mam nadzieję, że tym razem jednak jest to tylko fatalny błąd labu. Idę po kawkę... Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-02-24 o 12:58 |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
No wlasnie, gdzie Pani?
Chcialam Wam napisac ze wlasnie sobie kupilam bilet ta te targi plodnosci w wawie 9go marca Licze na to ze dowiem sie troche interesujacych rzeczy, a przy okazji pojade do MACa kupic pare kosmetyków ![]() Czytalam ostatnio, ze wiele par, ktore nie moga miec dzieci albo samotne kobiety, ktore nie maja faceta, decyduja sie na adopcje zarodka.. Podobno w PL robi sie to bardzo popularne i do klinik, ktore przeprowadzaja w.w. adopcje trzeba czekac okolo pol roku w kolejce.. Co myslicie na ten temat? Ja sie zastanawiam, czy jako samotna kobieta dalabym rade wychowac dziecko bez TZa oraz czy to nie jest samolubne? Bo czemu takie dziecko ma sie niby wychowywac bez ojca? A z drugiej strony.. Skonczylam 36lat.. Moze nikogo juz nie spotkam. Czy skazywanie sie na samotnosc (bez dziecka) jest uczciwe wobec samej siebie ![]() Eh.. Dylematy.. |
|
|
|
#4623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do drugiej kwestii - ja uważam, że czasami brak ojca jest lepszy niż ojciec byle jaki lub nieodpowiedni (tzn. brak jednego rodzica). Może mało się znam, ale nie jestem przeciwko takim sytuacjom. |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
a może któraś z Was kochane mogłaby polecić sprawdzonego ginekologa w Szczecinie lub Poznaniu, bo tu mam najbliżej...
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć jest bezkonkurencyjny ![]() A co do drugiej kwestii - jade na targi - moze cos sie dowiem ![]() Zdam relacje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Elizko, mogę się mylić, bo w sumie nie jestem na bieżąco, ale czy w PL samotne kobiety mogą się starać o jakąkolwiek adopcję?
![]() A gdzie są te targi? |
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Ty kupowałaś firanki na all? Dobre są jakościowo
![]() Mam pytanie z innej beczki. Możecie polecić jakąś dobrą pościel Bo nasza woła już o wymiane Myślałam o satynie bawełnianej, ale w sumie nie wiem czy chciałabym spać pod czymś śliskim. Zawsze byłam przyzwyczajona do kory
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję herbatę koperkową i melisę. Rumianku jeszcze nie piłam. Małemu już podawałam wodę kilka razy, ale to nic nie dało. Wczoraj zjadłam pół jabłka, nie wiem czy to zadziałało, ale kupal był i dziś drugi. Mam nadzieję, że to się unormuje
Witaj Cytat:
A co się stało? ![]() Koocur dobrze, że wszystko jest w porządku. Ale długo czekałaś z IP
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam obecnie pościel z IKEI (klik!) i jestem z niej póki co bardzo zadowolona A jak Staś? Maguś, trzymam kciuki za Olego, żeby mu się te kupki unormowały. A z tym ulewaniem... Biedni jesteście. Ja się na tym nie znam, ale parokrotnie słyszałam, że jakiś dzieciaczek ulewał bardzo. Nic na niego nie działało, a po jakimś czasie samo przechodziło. Może po prostu taka Jego "uroda"
Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-02-24 o 14:34 |
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kocurku, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
![]() rena5, przykro, ze aż tyle razy to przeżywasz Cytat:
Chyba nie mogą - 15 lat temu starałam sie sama o adopcję - niestety Cytat:
Dziewczyny, mam do Was pytanie o testy owulacyjne - czy one rzeczywiście, wskazują, że jest owulacja, czy niekoniecznie? I czy robi się je przez kilka dni, czy tak na chybił trafił, gdy się spodziewa owulacji?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-przeciwciała cytoplazmatyczne i przeciwjądrowe (ANA1) - to jeszcze immunologia - no i u mnie wyszedł winowajca - przeciwciała przeciwjądrowe - na acardzie i heparynie w zastrzykach się udało -wymaz z szyjki macicy (metodą PCR) na mycoplasmę, ureoplasmę, chlamydię - klasyczną czystość pochwy ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
skontaktuję się z nią to dam znać (chyba, że któraś pamięta bo ona kiedyś pisała do kogo chodziła)
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Stasio już lepiej, ale ciągle kaszle i katarek ma dość spory. Nie chce za bardzo nawet dawać noska do odciągnięcia tylko ciągle główkę odwraca i płacze.
Ja myślałam o takiej pościeli http://tekstylia.abc24.pl/default.as...323&pro=715724 |
|
|
|
#4634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do adopcji, to niby moga, ale tak jak Wika pisala - raczej jest to niewykonalne. Wsrod urzednikow w PL pokutuje przekonanie ze samotna kobieta nie jest w stanie wychowac dobrze dziecka ![]() Nosz kurde, jak mnie wkurza taka hipokryzja. Moge sie zalozyc ze niejedna urzedniczka decydujaca o takich adopcjach w PL (a raczej o braku adopcji) samotnie wychowuje dziecko !! Co do adopcji prenatalnej, w PL nie ma uregulowan prawnych. Zadnych. Hulaj dusza ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz niby mogą ale i tak nie dostają ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wika 28: no ja postanowiłam też walczyć do końca i brać tabletki do momentu kiedy dostanę @ tylko tak sobie myślę czy już jej nie powinnam dostać skoro w cztery dni spadła o prawie 400 jednostek to od piątku (73 j.) powinno być już po wszystkim - no ewentualnie jutro... a mi dziś tak jakoś dziwnie - mdli mnie i czuję się jakby mi coś stało w gardle... elizabarbara ja też biorę aspirynę acard, ale heparyny nie...szczerze mówiąc to nie słyszałam na co to się bierze - muszę poszperać w necie... Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-02-24 o 15:18 |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
oki mam
![]() Dasti chodziła do lekarza co nazywa się Celewicz i jest ordynatorem w Policach ![]() no i macie dziewczynki pozdrowienia od niej, niestety Dasti nie ma kompletnie czasu na forum
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie lubię tuszy z MACa, ani razu nie byłam zadowolona... ale wszytskie suche Cytat:
odkąd spimy w bawełnie - nie lubie kory... my wiekszosc poscieli mamy z Ikei. Cytat:
![]() dzis byla u mnie kolezanka - staraja sie i jej z testow wychodzi ze kazdego dnia ma owulacje Kocurek, bardzo się ciesze U mnie goście, goście, no i zaraz znow goscie. Wszyscy chca sobie mnie obejrzec "przed". troche jak okaz sie czuje
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Koocurek bardzo sie ciesze! Fiol wczoraj wyslalam PW... Co do firanek to na all zamawaialam ale woal kreszowany z metra i byl ok.......nie zamawialam nigdy takich drogich firanek tylko tanie.....w miare ok.... Co do poscieli to mysle ze ta powinna byc ok co podeslalas a satyna bawelniana jest super i wcale nie jest sliska!!!!! Rene witaj i Cie mocno .....
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr Ustianowski w Szczecinie. Wlasnie od niego wrocilam! Dziewczyny ale mialam stracha..leniuszek sobie spi.Ja tez musze sie polozyc bo nocke mialam z glowy. Lekarz Marcela pomierzyl i pieknie rosnie... |
|
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
wpadam, ostatnio musiałam się ogarnąć, byłam u tego lekarza w Kraku, wizyta 350zł, ale wlał we mnie sporo optymizmu... i... może bym się uspokoiła ale... w międzyczasie wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy
![]() dobra, idę doczytać
|
|
#4642 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wykresy jestem chyba za leniwa - robiłam przez rok w studium życia rodzinnego, ale może trzeba do tego wrócić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
uff, napędziłaś stracha,
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
nie oceniam ale nie jestem entuzjastką świadomego samotnego macierzyństwa... dziecko ma trudniej na starcie a ojciec jest istotnym elementem i ma istotny wpływ na dorastanie, na relacje, w tworzeniu związków i byciu rodzicem... pewnie to trudne, wymaga dużo racy ale można dziecku zapewnić jako samotna matka szczęśliwy i dobry rozwój...
|
|
|
#4646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy z tż w cukierni na gorącej czekoladzie a teraz będziemy pić wino i oglądać film
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- taaaa.... dzisiaj teściowa coś powiedziała, że po porodzie tabuny ludzi będą nas odwiedzać, powiedziałam tylko, że nie sądzę, żeby tak było. nie zamierzam dać sobie wejść na głowę i mam nadzieję, że tż będzie mnie w tym wspierał. my do żadnych malutkich dzieci nie chodziliśmy i sama też nie życzę sobie szybkich odwiedzin. jedynie u kuzynki męża byliśmy jak dziecko miało 2 tyg, ale oni sami zapraszali, mnie tam nie ciągnęło bo nie chciałam, żeby mi się potem zrewanżowali. w sumie jakoś nie wyobrażam sobie przyjmowania gości jak będę się np. nie najlepiej czuła, będę nieogarnięta, zmęczona i gruba. potem tylko będą komentować, że nie schudłam, itp. |
||
|
|
|
#4648 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No chyba, że jesteście z TŻ estetami, u nas jest olewka na całego, wypiorę i z powrotem na pościel. Do łóżka nikt mi nie zagląda, a nam nie przeszkadza, że jest niewyprasowane.
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Iza nie szkoda Ci czasu na czekanie i start z CLO???
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39430787]A kto powiedział, że trzeba prasować?
No chyba, że jesteście z TŻ estetami, u nas jest olewka na całego, wypiorę i z powrotem na pościel. Do łóżka nikt mi nie zagląda, a nam nie przeszkadza, że jest niewyprasowane.[/QUOTE]nieeee, nie jesteśmy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

za torbę!

Myślałam o satynie bawełnianej, ale w sumie nie wiem czy chciałabym spać pod czymś śliskim. Zawsze byłam przyzwyczajona do kory
ale Idź do pediatry niech obejrzy małego.

No chyba, że jesteście z TŻ estetami, u nas jest olewka na całego, wypiorę i z powrotem na pościel. Do łóżka nikt mi nie zagląda, a nam nie przeszkadza, że jest niewyprasowane.