|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
weekend
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- mój cały czas ma jakieś gluty - uroki ogrzewania mieszkań, odciągam tylko jak bardzo przeszkadzają, nie chcę za bardzo ingerować żeby nie podrażnić śluzówki |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |||||||
Zakorzenienie
|
Taka anegdotka:
chciałam, żebyśmy mieli psa ale tż nie i nie. No więc nie mamy i tż mówi, że teraz dziecko jest tak absorbujące że żadne z nas nie chciałoby wychodzić z psem bo ciągle coś trzeba przy dziecku na co ja mu, że jakbyśmy mieli psa to byśmy się bili, które może iśc z psem na spacer, żeby tylko odpocząć od dziecka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ponawiam pytanie, bo pozostało bez echa: wypożyczasz męża? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy weekend pełen wrażeń. Wczoraj rano była u nas pani od ubezpieczeń -młoda wpatrzona jak w obrazek, bo to nowa buzia ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o niebo lepsze niż dada ![]() dada potrafi w dzień być po 2h mokra i to tak dziwnie że nie rozkładają się te siuśki tylko taki klocek w jednym miejscu a na dzień chciałabym babydream stosować bo próbowałam niedawno i też okazały się lepsze od dady ![]() Cytat:
![]() i czasem tylko sprayem psiknę w ciągu nocy a jak już naprawdę ma zatkany to wtedy odciągam ![]() ![]() wybacz, musiałam przeoczyć zapytam ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- tak więc chętnie by się wypożyczył którejś ale oczekuje za to korzyści finansowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
A które babydream są takie fajne? Bo tam jest chyba kilka rodzajów, czy się mylę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to są te. Choć pewności nie mam bo mam inne opakowanie. U mnie pod napisem Babydream jak napisałam wyżej nie ma nic o tym, że to Premium. http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ci-,98312,1666 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od piątku moje dziecko zapoznaje się z matą edukacyjną... genialny wynalazek! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nie u mnie, mala puszcza cyca i sie cala wygina aby zobaczyc co mame tak absorbuje, monitor to jest to.Komorka tak samo jest ciekawa, bo sie swieci i mama w niej grzebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Strzezonego pan Bog strzeze ![]() Cytat:
![]() Nam dzis z baby dreama kupa wyleciala gora, ale i tak sa przyjemne w uzytkowaniu, choc po nacisnieciu wilgotne zostaja palce. Natomiast z pieluchowego newsa , z racji tego ze mala jest uczulona na orginalne pampersy szukalysmy czegos bardziej chlonnego i lepiej trzymajacego wilgosc na noc, i chyba mamy ![]() Pierwsze wrazenie tragedia, jakies takie sztywne a cienkie ![]() ![]() ![]() Jak sie zachowuja przy grubszej sprawie jeszcze nie wiadomo, pieluchy z netto, cos tam Baby ![]() Jeszcze Aldi mi zostal do kupienia i przetestowania
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Pieluchy z netto masakra jak dla mnie
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardziej miękkie niż dada ![]() niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- chwalę się że rozwiązaliśmy jakoś problem wózka i IV piętra ![]() nie jest co prawda lekko ale idzie znieść ![]() wywaliliśmy wczoraj do piwnicy do suszarni (najpierw sprawdzając czy Jasiek w dzień zaśnie gdzieś indziej niż w gondoli ale on jest bezproblemowy i śpi tak gdzie się go walnie ![]() tak więc ubieram siebie, torebka na ramię, pakuję Jaśka w kombinezon, zamykam drzwi i idziemy do piwnicy tam wsadzam go do wózka, okrywam i wyjeżdżam pod schody wypinam gondolę i wynoszę na klatkę, potem stelaż, później nakładam gondolę na stelaż i voila ![]() jestem cała spocona ale gotowa na spacer ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Wtajemniczenie
|
rozwin
Cytat:
![]()
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
cos sie chyba pitoli na wizażu, bo mi teraz dopiero wyświetliło dzisiejsze posty, oświeżałam chyba z 5 razy i tylko posty z wczoraj były
![]()
#3885 |
Zakorzenienie
|
Sztywne, twarde, dziwnie wykrojone, słabo trzymają rzepki no i wszystko bokiem leci z nich
#3886 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Brat z bratową pojechali, mama jeszcze została, więc mam pomoc do małego ![]() ![]() ![]() Jutro mamy szczepienie... Trzymajcie kciuki, żeby nasz cudowny pediatra zdążył Tymcia zbadać, zważyć i zaszczepić w 15 minut ![]() ![]()
#3887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze aldikowe to bedzie to. Cytat:
![]()
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-02-24 o 19:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- tańczyłam nad młodym, bo to było podczas przewijania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kobito, toż to noc była! Daj ludziom pospac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przekonała się koleżanka? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaką matę macie? ![]() brawa dla pani ![]() U nas mija pracowity łikend. W sumie nie pamiętam co wczoraj zrobiłam poza wysprzątaniem łazienki, ale jakoś mi czas strasznie uciekł ![]() Za to dzis: wysłałam męża z Ulką na spacer (wczoraj też był, chwalę go) w tym czasie ja się wybrałam z siostra i kolezanką na szoping i co zakupiłam: - sukienkę z wyprz w Carry (w której pewnie nie pochodze póki co, bo zabudowana po szyję, a suwak ma z boku, więc sie do karmienia ma nijak) - stanik do karmienia, tym razem z fiszbinami, bo mi sie cycki zaczynają rozłazić po klatce ![]() - termokubek, coby herbatka w domu dłużej ciepełko trzymała - herbatkę laktacyjną i 4,5l wody mineralnej ![]() Odczuwam głęboką satysfakcję z efektów dzisiejszego szopingu ![]() A potem pojechaliśmy w gości i Ulka i M byli bardzo grzeczni, więc mogłam spokojnie pogadać z koleżankami ![]() Było fajnie. Czułam się jak baleron przy nich, ale cieszę się ze się spotkaliśmy wszyscy ![]()
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-02-24 o 20:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
A słuchajcie jakie jajca:
ostatnio na szczepieniu w połowie stycznia pediatra zapisała nas na kolejny termin 06.03 na godz. 12tą. Ostatnio gadam z siostrą (chodzą do tej samej lekarki) i mówi mi ze idą z jej synkiem się szczepić 06 marca właśnie. Na to mówię że ekstra, że my też i pytam na którą godzine. A ona mi mówi że na 12.00 ![]() ![]()
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-02-24 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nie to z plaskacza go ![]() Ja bym raczej powiedziała: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() Ło taką http:// ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Tiny-Love-Mata-Edukacyjna-Tropikalna-Wyspa-Tl1049020 Używka z allegro za coś koło 80zł. Z tym, że nasza ma więcej zabawek, bo pani dokupiła wszystkie możliwe. Bo tam są takie wkrętki i sobie można te zabawki dookoła wkręcać w różnej konfiguracji plus zawieszać w różnych miejscach. Baj de łej: tż mi patrzy na ręce jak wkręcam, żebym czasem nie wkręciła delfina na plaży a wiewiórki na wodzie "bo przecież nie można dziecku od małego robić wody z mózgu" ![]() Cytat:
![]() Rozpierdziuchę zrobić i już, jakby co ![]() U nas w rejestracji w przychodni jest taka baba, że na sam jej widok mam mega ciśnienie. Tż to samo, z tym, że ja jestem kulturalna i nic nie mówię a on jej dogaduje w sposób niecenzuralny ![]() ![]() Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-02-24 o 22:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nie to z plaskacza go ![]() Ja bym raczej powiedziała: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() Tiny Love Tropikalna Wyspa (se zguglaj bo linki mi tu nie wchodzą) Używka z allegro za coś koło 80zł. Z tym, że nasza ma więcej zabawek, bo pani dokupiła wszystkie możliwe. Bo tam są takie wkrętki i sobie można te zabawki dookoła wkręcać w różnej konfiguracji plus zawieszać w różnych miejscach. Baj de łej: tż mi patrzy na ręce jak wkręcam, żebym czasem nie wkręciła delfina na plaży a wiewiórki na wodzie "bo przecież nie można dziecku od małego robić wody z mózgu" ![]() Cytat:
![]() Rozpierdziuchę zrobić i już, jakby co ![]() U nas w rejestracji w przychodni jest taka baba, że na sam jej widok mam mega ciśnienie. Tż to samo, z tym, że ja jestem kulturalna i nic nie mówię a on jej dogaduje w sposób niecenzuralny ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() i ![]() ![]() ale jak macie inne pomysły to chętnie skorzystam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
dobry!!
![]() Wyspałyśmy się ![]() Ide dzis na skontrolować oko, ciekawe co tam słychać w mojej plamce ![]()
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Laski mam 2 pytania odnośnie kosmetyków: 1. co na suchą skóre u dzieci, poza emoliantami bo nic nam nie pomagaja 2. co na zaczerwienienia w zgieciach (lokicie, kolana, pachy itp) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o zgięcia - mój miał czerwoną krechę brzydką na szyi - zeszło po bepanthenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry po weekendowo... dziś nam dziecko dało pospać bo od 20 do 4!!! gdybym tylko polazła spać, a nie siedziałam do 1 :ściana: to bym się wyspała
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.