Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 20:46   #1621
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
albo piwko piweczko albo jakaś choroba tarczyca może?
aaa no tak.. mięsień piwny

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:46   #1622
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
o cholera, kupiłam wózek wygrałam tę aukcję, nie wiem jak to się stało. mam nadzieję, że będzie dobrze służył....
widziałam, że się aukcja skończyła, dobra cena niecały tysiak

gratki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:49   #1623
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
o cholera, kupiłam wózek wygrałam tę aukcję, nie wiem jak to się stało. mam nadzieję, że będzie dobrze służył....
oooo!!! za ile?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 20:54   #1624
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mam abonament ale tylko na siebei.. mogę wykupić na całą rodzinę - czyli TZ + dzieciaczek i to będzie 140 zł miesięcznie.. wydaje mi się trochę dużo, dużo?
mnie sie wydaję, że nie dużo też miałam za tyle brać, ale teraz nam dofinansowali i będę mieć TŻ i małego za 87 zł
Stary 2013-02-24, 20:58   #1625
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oooo!!! za ile?
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
widziałam, że się aukcja skończyła, dobra cena niecały tysiak

gratki
Cytat:
no to pięknie, gratuluję
dziękuję !!!!!!
ej, to była moja pierwsza aukcja, nigdy nic nie kupowałam przez allegro...myślę, że to że nie oglądałam na żywo nie ma znaczenia.....zapłaciłam 980 z dostawą...mój budżet na wózek i fotelik to był 1000 zł....miękka gondolka jest to fakt, Jussti- nie wszystkie mury3 takie mają, ale mi to nie przeszkadza, początkowo planowałam wozić w spacerówce, więc wiesz...
dziewczyny, ja nigdy tym wózkiem nie jeździłam, zaufałam intuicji i tym co czytałam u Was. Ktoś poleca? Czy wystawiać na aukcję?

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-02-24 o 20:59
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:02   #1626
cloche
Zakorzenienie

happy, ja polecam 3kołowego akurat nie znam, ale słyszałam, że z 3kołowców mura jest bardzo stabilna. a nie wszystkie takie są
myślę, że udało się taniej, bo kolor dziewczęcy, a licytujący może nie byli akurat pewni, co będą mieć okazja naprawdę super! niech najpierw przyjdzie do ciebie, obfocisz i nam pokażesz. jak się tobie nie spodoba, to będziesz mogła wystawić znów na aukcji ale myślę, że będziesz zadowolona
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:03   #1627
lonely_lady
Zakorzenienie

Cloche - za 100-dniówkę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja już jakoś nie liczę tych dni, tzn ani razu nie liczyłam dni do porodu
ja też nie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash - zwiewajcie stad jak najpredzej mnie tez coraz czesciej kusi emigracja. znajomi kusza nas Norwegia, brat Kanada.
ja zawsze byłam patritką.. ale też coraz bardziej mnie kusi emigracja.. w Polsce perspektywy są tragiczne...
ogólnie nabieram coraz większego niesmaku do tego kraju
choć pewnie prawdą jest to, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Cytat:
1.ja uważam aktualnie mój brzuch za najseksowniejszą część mojego ciała nie mogę się na niego napatrzeć, taki uroczy!
och, weź mi nie mów...

2.wyobraź sobie, jak byś się poczuła, jakby ci w pracy dwie koleżanki powiedziały: ło matko, no teraz to jesteś gruba!!! na moje słowa, że to może jednak sweter, one się zapierały: nie! ty po prostu się gruba zrobiłaś!
a obie szersze ode mnie no i chciałam zaznaczyć, że przytyłam 3 kilo tylko... ta jedna, na komentarze facetów, że z tyłu nie idzie poznać, żem w ciąży (bo nawet talię mam ), powiedziała: ojjj nie gadajcie, widać trochę po pupie...
zamknęłam jej mordę komentarzem, że w dupci schudłam w sumie, ale miło mi, że pamięta mnie jeszcze szczuplejszą niż faktycznie byłam, a poza tym to pracujemy w poważnej korporacji i nie życzę sobie komentarzy na temat mojego tyłka.
i na koniec dodałam, że ma szczęście, że akurat ja z tych nie-płaczliwych ciężarówek, bo normalnie to bym z rykiem do działu od molestowania i dyskryminacji pobiegła
1. ja też uwielbiam mój okrąglusi brzuszek
tylko niepotrzebnie przytyłam w innych miejscach
no i fajnie by było gdyby brzuch już taki został i nie rósł bardziej
2.masakra głupie, zazdrosne babska... dlatego zawsze miałam kolegów a nie koleżanki

Cytat:
fajna oferta, za ile myślicie się sprzeda?
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-3w1...050185908.html
super oferta takie wózeczki schodziły przeważnie po wyżej tysiaczka

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny które miały kupować nawilżacz jak tam wasze poszukiwania?

byliśmy dziś w sklepie i trochę pooglądałam i najbardziej podobał mi się ten http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...024587286.html z tym że na 100 % będę zamawiać na all bo w sklepie kosztuje prawie 250 zł. Ma któraś taki?
nie jestem pewna, chyba pawie oczko taki wrzucała, ja mam podobny, ale jednak inny. Jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tako jumper x
nasza kuzynka kiedyś taki miała, była bardzo zadowolona. TWierdzi że to niezniszczalny wózek, targała go po schodach na 4 piętro. no i według niej ma dużą spacerówkę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem

i od jutra 31tc
ślicznie wyglądasz
ale musisz dostać za gadanie głupot,

Cytat:
babo, nie denerwuj mnie tylko,że Ty byłaś mega laska a ja klopsik
eee tam, Tobie też nic nie brakowało a liczy się to ile przytyłyśmy i ja w tym bilansie wypadam dużo gorzej

Cytat:
ten maxi cosi mura? super !!! jest świetny
za ile?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:11   #1628
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję !!!!!!
ej, to była moja pierwsza aukcja, nigdy nic nie kupowałam przez allegro...myślę, że to że nie oglądałam na żywo nie ma znaczenia.....zapłaciłam 980 z dostawą...mój budżet na wózek i fotelik to był 1000 zł....miękka gondolka jest to fakt, Jussti- nie wszystkie mury3 takie mają, ale mi to nie przeszkadza, początkowo planowałam wozić w spacerówce, więc wiesz...
dziewczyny, ja nigdy tym wózkiem nie jeździłam, zaufałam intuicji i tym co czytałam u Was. Ktoś poleca? Czy wystawiać na aukcję?
moja sąsiadka takim jeździ (w wersji spacerowej) i wygląda na fajny, stabilny - będziesz zadowolona

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:12   #1629
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no ale ona chyba tylko suszy?
ja zawsze sobie wyobrażałam, że wrzucasz pranie to się pierze, potem Ci to wyschnie ale wyciągasz takie jak z prania(wymiętolone) tyle, że suche..
ja mam osobno suszarkę i wyciągam jak jest jeszcze ciepłe i chowam do szafy - wtedy nie jest pomięte
Stary 2013-02-24, 21:16   #1630
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
happy, ja polecam 3kołowego akurat nie znam, ale słyszałam, że z 3kołowców mura jest bardzo stabilna. a nie wszystkie takie są
myślę, że udało się taniej, bo kolor dziewczęcy, a licytujący może nie byli akurat pewni, co będą mieć okazja naprawdę super! niech najpierw przyjdzie do ciebie, obfocisz i nam pokażesz. jak się tobie nie spodoba, to będziesz mogła wystawić znów na aukcji ale myślę, że będziesz zadowolona
tak zrobię jak się otrząsnę z szoku i jak przyjdzie wózek

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
super oferta takie wózeczki schodziły przeważnie po wyżej tysiaczka

ten maxi cosi mura? super !!! jest świetny
za ile?

dzięki 980 z dostawą
Stary 2013-02-24, 21:16   #1631
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny i jak? Pisałyscie kiedyś o pieluchach tetrowych????
Kupiłam kolorowe, drukowane od r_p77 i nie polecam. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęć po praniu. One się mi skurczyły, zwinęły... 4 lata temu kupowałam od niego białe i są do tej pory ok, ale drukowane to koszmar jakiś!!!!!!!! Rozprasowałam i są, nie bede kupować innych, ale szkoda mi kasy trochę..
niestety 90% tetrowych po praniu wygląda jak harmonijka:/
Stary 2013-02-24, 21:18   #1632
diabli
Zakorzenienie

mialam nadrabiac, ale kochany tz urzadzil mily wieczor - film&wypasione zapiekanki

Ag_nes - za zakup mebelkow fajne i jak duzo poleczek! bedzie gdzie upychac kolejne sukienki

Vvgh - za balwana najlepsz a jest ta fajka! pochwal sie jaka posciel wybraliscie, bo nadal mnie ta ikea kusi...BARNSLIG wlasnie. myslalam, zeby kupic niebieska i te biala, jeden ochraniacz i pasowalby do obu :P

(wieszaczki ogladalam, ale tz zadziwiony pytal po co wieszak do dziecinnego pokoju)

Axella - moja mama dzisiaj serwowala barszczyk z ziemniakami i jajkiem. i ledwo weszlam pytala czy juz mi przeszlo odrzucanie jajek, bo od poczatku ciazy ich nie jadlam. kilka dni temu pierwsza jajecznica...
posciel z ikei piekna, ale to dla Ciebie? bo ta pierwsza ma wymiary dla doroslego hehe. zmierz swoja koldre, zazwyczaj sa 160x200, ikea ma 150. szylismy pod nich koldry na wymiar a jesli dla Zuzinki to w sumie mala przerobka i tez bedzie ok. patent niezly, bo dzieciece sa w podobnej cenie, a same w misie i jakies glupotki. ta w paski widzialam, slodka! nadal szukam poscieli-idealnej...
w dzieciecym pokoju planuje fotel, moze bujany albo jakis taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464 do karmienia i podsypiania w nocy ale to dopiero pozniej jak urzadzimy pokoik. najpierw mala przez jakies max. 3 mies. bedzie w sypialni. jesli tz bedzie mial problem ze spaniem to przeniesie sie na troszke na kanape poduszke fasolke juz mam.

Kalka - pieluszek z nadrukiem nie planuje kupowac. dziewczyny juz pisaly o tetrze i chyba zadna nie kupila fajnych na allegro...szkoda, ze tak trafilas. moze po kolejnym praniu juz nie beda sie kurczyly?

Cloche - Twoj balwan to jakas miniaturka fajny.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:20   #1633
lonely_lady
Zakorzenienie

Nasze bałwanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0415.jpg (124,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0407.jpg (120,9 KB, 56 załadowań)

Stary 2013-02-24, 21:22   #1634
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki 980 z dostawą
to super okazja
możesz być dumna z tej licytacji

Ash - jak Twoje filcowe robótki ?

Stary 2013-02-24, 21:24   #1635
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
mialam nadrabiac, ale kochany tz urzadzil mily wieczor - film&wypasione zapiekanki

Ag_nes - za zakup mebelkow fajne i jak duzo poleczek! bedzie gdzie upychac kolejne sukienki

Vvgh - za balwana najlepsz a jest ta fajka! pochwal sie jaka posciel wybraliscie, bo nadal mnie ta ikea kusi...BARNSLIG wlasnie. myslalam, zeby kupic niebieska i te biala, jeden ochraniacz i pasowalby do obu :P

(wieszaczki ogladalam, ale tz zadziwiony pytal po co wieszak do dziecinnego pokoju)

Axella - moja mama dzisiaj serwowala barszczyk z ziemniakami i jajkiem. i ledwo weszlam pytala czy juz mi przeszlo odrzucanie jajek, bo od poczatku ciazy ich nie jadlam. kilka dni temu pierwsza jajecznica...
posciel z ikei piekna, ale to dla Ciebie? bo ta pierwsza ma wymiary dla doroslego hehe. zmierz swoja koldre, zazwyczaj sa 160x200, ikea ma 150. szylismy pod nich koldry na wymiar a jesli dla Zuzinki to w sumie mala przerobka i tez bedzie ok. patent niezly, bo dzieciece sa w podobnej cenie, a same w misie i jakies glupotki. ta w paski widzialam, slodka! nadal szukam poscieli-idealnej...
w dzieciecym pokoju planuje fotel, moze bujany albo jakis taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464 do karmienia i podsypiania w nocy ale to dopiero pozniej jak urzadzimy pokoik. najpierw mala przez jakies max. 3 mies. bedzie w sypialni. jesli tz bedzie mial problem ze spaniem to przeniesie sie na troszke na kanape poduszke fasolke juz mam.

Kalka - pieluszek z nadrukiem nie planuje kupowac. dziewczyny juz pisaly o tetrze i chyba zadna nie kupila fajnych na allegro...szkoda, ze tak trafilas. moze po kolejnym praniu juz nie beda sie kurczyly?

Cloche - Twoj balwan to jakas miniaturka fajny.

co oglądaliście?
a fasolkę masz nową czy w spadku? z motherhood kosztuje 60 złotych, na allegro są tańśze no name za 30 i ciekawam czy jest różnica.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Nasze bałwanki
lonely, jeszcze raz skrytykujesz swoją figurę bałwanki bardzo twórcze !
Stary 2013-02-24, 21:26   #1636
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mąż mnie kocha, ale ja nie chcę widzieć tej orki w lustrze....

Jestem gruba, dupa mi sterczy, do tego brzuch i od profilu wyglądam jak przewrócony wielbłąd z dwoma garbami
hehe, ale Cie dopadlo. schowaj lustro, wyciagniesz w lecie dawaj fote to ocenimy obiektywnie!

Cytat:
coż to za wynalazek, pierwszy raz słyszę.. i to się parą dmucha na ubrania i się prasują??
wiekszosc sklepow odziezowych ma takie na stanie. towar przychodzi w kartonach, wyciagaja prasuja i jest piekne no i na sobie mozna robic poprawki moj tz koszulo-maniak na pewno skorzystalby, bo sam sobie prasuje...ja nie mam cierpliwosci i wiekszosc moich ubran jest z serii "uzywac bez prasowania" hehe.

Justi, tak ja...nie chcialam sie chwalic tak po fakcie latwiej, bo moze mniej osob dotrze do zrodla mile zaskoczenie, nie powiem! no i 80zl w portfelu.
Stary 2013-02-24, 21:26   #1637
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze bałwanki
Ale urocze i Ty jak ładnie wyglądasz no i dopinasz się w kurtkę, zazdroszczę

Stary 2013-02-24, 21:27   #1638
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
to super okazja
możesz być dumna z tej licytacji

Ash - jak Twoje filcowe robótki ?

skoro tak mówisz ja się nie znam ani ani- to cloche mi uświadomiła, że za tysiąc warto- dziękuję Ci cloche
Stary 2013-02-24, 21:29   #1639
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, tak ja...nie chcialam sie chwalic tak po fakcie latwiej, bo moze mniej osob dotrze do zrodla mile zaskoczenie, nie powiem! no i 80zl w portfelu.
nie wiesz jak Ci zazdrościłam jak to zobaczyłam

Stary 2013-02-24, 21:29   #1640
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
hehe, ale Cie dopadlo. schowaj lustro, wyciagniesz w lecie dawaj fote to ocenimy obiektywnie!

wiekszosc sklepow odziezowych ma takie na stanie. towar przychodzi w kartonach, wyciagaja prasuja i jest piekne no i na sobie mozna robic poprawki moj tz koszulo-maniak na pewno skorzystalby, bo sam sobie prasuje...ja nie mam cierpliwosci i wiekszosc moich ubran jest z serii "uzywac bez prasowania" hehe.

takie żelazko to super sprawa!
Stary 2013-02-24, 21:31   #1641
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
śliczny ten rożek
dziekuje. mialam wielki dylemat jaki wybrac, bo Pani zaproponowala zebym sama zdecydowala jaki chce. moglam wybrac sposrod wszystkich dostepnych tkanin. wybor ogromny, ale po naradach rodzinnych ten wydal nam sie najbardziej "kobiecy" z niezbyt szalonym wzornictwem, bo jednak w pokoju dzieciecym i ta pojawia sie duuuzo roznych wzorow. w pt zostal wyslany, jutro ma dotrzec. kusil mnie czerwony kapturek, bo zakochalam sie...w niedzwiedziu http://craftoholicshop.com/pl/p/Tkan...ael-Miller/469 obejrzyjcie sobie te tkaniny. mnostwo pieknych! mysle nad posciela...te dostepne na rynku wszystkie sa jakies takie mdle i na jedno kopyto.
Stary 2013-02-24, 21:31   #1642
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale urocze i Ty jak ładnie wyglądasz no i dopinasz się w kurtkę, zazdroszczę

nie, nie , nie
małe sprostowanie- ja nosiłam rozmiar 34 lub 36 lub xs
w moje kurtki już się nie dopinam
to jest kurtka rozmiar 40, od mojej bratowej.. i jest duuuużo większa od mojej

Stary 2013-02-24, 21:33   #1643
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

nie, nie , nie

ta i dalej wyglądasz na 36 rozm. ile masz wzrostu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 21:34   #1644
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

nie, nie , nie
ups ale fajnie, że miał Ci kto pożyczyć kurtawę ja się już modlę o plusowe temperatury

Stary 2013-02-24, 21:38   #1645
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty gadasz
Wiem co mówię... niestety z tyłu zrobiłam się kwadratowa

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
kurcze , a ja biorę Chela Mag B6, już sama nie wiem czy te chelaty są dobre czy nie..
ale kupiłam chyba z 3 opakowania, więc je "spożyję" do końca, te tabsy bierze także mój TŻ, który często na braki magnezu (np w postaci drgania powieki), a odkąd bierze ten magnez to jest lepiej....
Skoro działa to znaczy, że działa w tym artykule było tylko napisane, że nie ma dokładnych badań nad skutecznością. Ja właśnie z tego powodu pozostałam przy sprawdzonym cytrynianie...

Cytat:
Gratulacje!! Na pewno będziesz zadowolona! Can, chyba też o takim myśli?

Cytat:
no pewnie, że się skończy... dzieciątkiem na naszym brzuchu taką żabusią bezbronną szukającą cyca
Jak sobie to wyobrażę to mogę w podskokach biec do porodu! Nie mogę się już doczekać tego momentu. Niech już będzie, że najpierw musi być poród, żeby przeżyć to szczęście, damy radę

Cytat:
ja zawsze byłam patritką.. ale też coraz bardziej mnie kusi emigracja.. w Polsce perspektywy są tragiczne...
ogólnie nabieram coraz większego niesmaku do tego kraju
choć pewnie prawdą jest to, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
A wiesz, że ja też Do pierwszego wyjazdu za granicę na 3 miesiące do pracy wakacyjnej moja przyjaciółka musiała mnie namawiać na wszelkie możliwe sposoby Twierdziłam, że ja nie będę zarabiać i płacić podatków na jakiś obcy kraj, że tu jest moje miejsce, Polska mnie wychowała, wykształciła, dała tradycje i kulturę. Teraz pracą chcę jej się odwdzięczyć...
No ale pojechałam... I poznałam TŻa... i trochę mi się myślenie zmieniło... Tzn zawsze będę się czuła związana z ojczyzną i będę wdzięczna za wszystko co od tego kraju otrzymałam. Ale nie jestem jego więźniem i mogę ją wspierać też na inne sposoby niż tylko płacić podatki ustalane przez półgłówków
Tak samo nie wyobrażałam sobie bycia z kims innej narodowości, z kim nie mogłabym porozumiewać się w moim języku ojczystym... Wydawało mi się, że nigdy nie moglibyśmy się w pęłni rozumieć i w pęłni wyrazić... Zawsze możliwość dokładnego wyrażenia moich myśli i uczuć była dla mnie sprawą priorytetową... I tu też się zaskoczyłam. Bo z TŻem zawsze wszystko było jasne, mimo początkowo moich braków językowych, od początku czułam, że nadajemy na jednych falach i że jesteśmy tacy podobni mimo, że wychowaliśmy się na dwóch końcach świata.
Nie ma co, życie potrafi zaskoczyć

Cytat:
Nasze bałwanki
Jakie czaderskie! I te kokardki
Lonely, jak Ty pięknie wyglądasz! Naprawdę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:40   #1646
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Axella - znasz AdBustera? http://www.youtube.com/user/bankowo1?feature=watch

Stary 2013-02-24, 21:44   #1647
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
moja sąsiadka takim jeździ (w wersji spacerowej) i wygląda na fajny, stabilny - będziesz zadowolona
wierzę )) to mój pierwszy zakup wyprawkowy, gruuubo

Cytat:
dziekuje. mialam wielki dylemat jaki wybrac, bo Pani zaproponowala zebym sama zdecydowala jaki chce. moglam wybrac sposrod wszystkich dostepnych tkanin. wybor ogromny, ale po naradach rodzinnych ten wydal nam sie najbardziej "kobiecy" z niezbyt szalonym wzornictwem, bo jednak w pokoju dzieciecym i ta pojawia sie duuuzo roznych wzorow. w pt zostal wyslany, jutro ma dotrzec. kusil mnie czerwony kapturek, bo zakochalam sie...w niedzwiedziu http://craftoholicshop.com/pl/p/Tkan...ael-Miller/469 obejrzyjcie sobie te tkaniny. mnostwo pieknych! mysle nad posciela...te dostepne na rynku wszystkie sa jakies takie mdle i na jedno kopyto.
ja już mam w ulubionych od miesięcy tkaniny tego Millera na allegro Będą z nich zawieszki do karuzelki, przybornik na pieluszki, a później pościel

Cytat:
ups ale fajnie, że miał Ci kto pożyczyć kurtawę ja się już modlę o plusowe temperatury

już jest coraz cieplej )
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wiem co mówię... niestety z tyłu zrobiłam się kwadratowa

Skoro działa to znaczy, że działa w tym artykule było tylko napisane, że nie ma dokładnych badań nad skutecznością. Ja właśnie z tego powodu pozostałam przy sprawdzonym cytrynianie...

Gratulacje!! Na pewno będziesz zadowolona! Can, chyba też o takim myśli?

Jak sobie to wyobrażę to mogę w podskokach biec do porodu! Nie mogę się już doczekać tego momentu. Niech już będzie, że najpierw musi być poród, żeby przeżyć to szczęście, damy radę

A wiesz, że ja też Do pierwszego wyjazdu za granicę na 3 miesiące do pracy wakacyjnej moja przyjaciółka musiała mnie namawiać na wszelkie możliwe sposoby Twierdziłam, że ja nie będę zarabiać i płacić podatków na jakiś obcy kraj, że tu jest moje miejsce, Polska mnie wychowała, wykształciła, dała tradycje i kulturę. Teraz pracą chcę jej się odwdzięczyć...
No ale pojechałam... I poznałam TŻa... i trochę mi się myślenie zmieniło... Tzn zawsze będę się czuła związana z ojczyzną i będę wdzięczna za wszystko co od tego kraju otrzymałam. Ale nie jestem jego więźniem i mogę ją wspierać też na inne sposoby niż tylko płacić podatki ustalane przez półgłówków
Tak samo nie wyobrażałam sobie bycia z kims innej narodowości, z kim nie mogłabym porozumiewać się w moim języku ojczystym... Wydawało mi się, że nigdy nie moglibyśmy się w pęłni rozumieć i w pęłni wyrazić... Zawsze możliwość dokładnego wyrażenia moich myśli i uczuć była dla mnie sprawą priorytetową... I tu też się zaskoczyłam. Bo z TŻem zawsze wszystko było jasne, mimo początkowo moich braków językowych, od początku czułam, że nadajemy na jednych falach i że jesteśmy tacy podobni mimo, że wychowaliśmy się na dwóch końcach świata.
Nie ma co, życie potrafi zaskoczyć

Jakie czaderskie! I te kokardki
Lonely, jak Ty pięknie wyglądasz! Naprawdę
wiesz, że nie wiem czy Can, wiem tylko że ktoś wspominał ten wózek i zwłaszcza, że była dyskusja o trójkołowcach

pogrubione- jakbym sama to napisała, Ash!
podkreślone- podczas pierwszych telefonów od TŻ ja się tylko śmiałam
Stary 2013-02-24, 21:47   #1648
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
już jest coraz cieplej )

wiesz, że nie wiem czy Can, wiem tylko że ktoś wspominał ten wózek i zwłaszcza, że była dyskusja o trójkołowcach
dziś już było fajnie gdyby nie ten deszcz

Can
podoba się mura 3

Stary 2013-02-24, 21:50   #1649
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze bałwanki
Lonely, śliczne zdjęcia, a Ty wyglądasz fenomenalnie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:51   #1650
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny! a mój załączam - jest sprzed 2 albo 3 tygodni... nosa ma z kapsla od piwa no i brakuje mu kończyn ale nie wpadłam wtedy na pomysł, żeby dolepiać...

Cytat:

Ja też się sobie podobam z brzuchem :P i ciągle chodzę z odkrytym i się macam i spoglądam, jestem zboczuszkiem
Mi się sam brzucholek podoba i też chodzę i leżę z odsłoniętym i co chwila zerkam i macam... Niemniej cała reszta- czyli powiększony zadek i baleronowate uda mnie nie radują... No, ale, coś za coś...

Cytat:
aha!!!!!! ja dzisiaj mam 100dniówkę!!!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Dzisiaj mąż poszedł do piwnicy poszukać ile nam białej farby zostało i ... ktoś nam się włamał do piwnicy. Wkur*** jak 150 wrócił. Niby 10 mieszkań a wpuszczają na domofonie wszystkich co dzwonią. Nie wiadomo kiedy, kto i po co. Kłódkę mamy z atestem to poszli na zmęczenie materiału i wyłamali zawias na którym wisiała. I co? I nic nie zginęło. Fakt, w piwnicy są prawie same pudła, ale też opony i to widać te opony ... Mąż podejrzewa, ze to może jakiś sąsiad, tylko nie wiem po co. No a ostatni raz w piwnicy byliśmy w grudniu więc nie wiadomo kiedy. Dziwne to wszystko.
Szybka wycieczka do castoramy po jakieś żelastwa i wbijal się udarem w niedzielne popołudnie w ściany w piwnicy. Zero reakcji sąsiadów.

Cytat:
poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem

i od jutra 31tc
Kochana, super wyglądasz! A brzusio jak ta lala

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam wszystkim, które nie mają boczków moje są okropne...
Ja mam niestety. Zawsze miałam, a w ciąży to już w ogóle...

Cytat:
Fajną masz rodzinkę Justi (żarcik!)

Cytat:
Suuuper! Gratulacje!
Ja od tego sprzedawcy kupiłam fotelik, ale jeszcze niestety do mnie nie dotarł

Cytat:
Nasze bałwanki

Cytat:

nie, nie , nie
Tak, czy siak, wyglądasz zawaliście i wcale, ale to wcale nie widać po Tobie dodatkowych kg!

----

Wróciłam.
Na szczęście brat nie miał nic przeciwko żeby przyjść do mnie jutro przed swoim wyjazdem, więc nie trzeba było wojować z Mężem odnośnie tego, która sprawa ważniejsza. Jutro brat, a dzisiaj znajomi. Było miło i sympatycznie, ale kilka godzin siedzenia dało mi się we znaki, w rezultacie czego musiałam się w knajpie na bezczela położyć .

Oczy mi się zamykają, więc się pożegnam z Paniami i idę do wanny, a potem do wyrka!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości