![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
hej hej mala w nocy obudzila sie 2 razy, raz jej dalam herbatki ale troszke tylko a za drugim razem tylko smoka i poszla spac z powrotem.
rano pila z apetytem, moze uda nam sie wyeliminowac te nocne karmienie. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Nadii, Zosi, Nikiego i Jasia
![]() Aga a Wy na jaki fotelik się zdecydujecie? Tak wczoraj weszłam na tego bloga, poczytałam i chciałabym fotelik montowany tyłem. No ale te tańsze, jak Maxi Cosi Opal są montowane tyłem tylko do 13 kg... A na te droższe mnie nie stać ![]() Nela już ślę mejla, bo zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||
Zakorzenienie
|
Dobra w końcu zdecydowałam się na dokończenie pierwszego książkowego zakupu
![]() Naciśnij mnie. Księga dźwięków. Obrazki dla maluchów (3 szt) Zwierzątka. Pociągnij i sprawdź W ogrodzie - harmonijka. Co słychać w Afryce. Marzipan. Tym sposobem wydałam 90 zł, a ceny były takie niskie ![]() ![]() Jeszcze mam w planach córci nakupić książeczek ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() a przy takim torcie nie ma mowy o diecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
Hej my już ma spacerze. Ale jest cudnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle nie pochwaliłam Wam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
Mąż w domu - wreszcie przestał zalegać w wyrze, Mała jeszcze śpi. Cytat:
![]() Najlepszego dla wszystkich jubilatów! Cytat:
Ja nie podałam dziś mleka o 1.30, więc musiałam jeszcze o 2 mleko podać i to samo 6.30-7... Nie działa herbatka. Nie ma opcji, żeby przed snem albo w ogóle za dnia zjadała więcej. Jedynie, co przeszło, to zmniejszenie nocnej porcji o jedną miarkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
witam sie bez humoru
#998 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Żadnej strony mi nie ładuje oprócz tego forum, google i strony banku... Ja dzisiaj lece na 12.30 w końcu do dentysty, żeby leczyc moje tragiczne zeby.... po ciąży strasznie mi sie posypały... Nie wiem czy wam pisałam u nas już widac kolejne ząbki, dwie dwójki górne, ale jeszcze nie przebite ![]()
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej kochane ![]() Małżon miał 3 dni wolnego i prawie nie wchodziłam na komputer, więc nie wiem co u Was ![]() Jak mi się uda, to później nadrobię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Jako że Zosia kończy dziś 8 miesięcy, też stawiamy coś słodkiego. I życzymy wszystkiego najlepszego pozostałym solenizantom! ![]() ![]() ![]() Widzę, że gadałyście o zwyczaju prezentów od Zajączka ![]() ![]() ![]() ![]() czekam ![]() Cytat:
![]() Ja natomiast spodziewałam się jakiejś (choćby najmniejszej) nieregularności po ciąży, ale wygląda na to, że pojawia się zadziwiająco regularnie - co 30 dni. Tym razem przyszedł w 31, więc już lekki niepokój mnie dopadł, choć wiem, że w zasadzie miałby prawo (ponoć do roku po porodzie) spóźnić się nawet tydzień i nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego ![]() Nie, Zosia wszędzie zachowuje się podobnie. Powiedziałabym nawet, że w domu jest bardziej marudna - tu jej się już chyba wszystko opatrzyło, łącznie z nami, więc skrzeczy ![]() Na robienie chłopu kanapek zdecydowanie powinnaś się wypiąć. Jak sobie sam nie zrobi to będzie głodny, trudno. Dorosły w końcu jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Dla Zosi Nadii i Jasia
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Amelce bardzo SMAKUJE garnuszek na klocuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
Cześć
wszystkiego najlepszego dla innych solenizantów Zosi, Nikosia i Marka i Jasia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za tydzień wracam do pracy , a jutro jadę już na chwilę do pracy i do lekarza medycyny pracy. Dzisiaj za to idę z Nadią zobaczyć punkt żłobkowy niedaleko mojego domu ok 15 minut piechotą , bo zastanawiam się czy nie oddać dam lepiej Nadii niż być na łasce teściowej....A tż zadzwonił do niej kiedy przyjeżdża się podszkolić , a ona , że wszystko przecież wie i umie, ale wytłumaczył jej grzecznie , że ma zobaczyć jak ja karmię małą, jak przygotować dziecko do spaceru, gdzie jest przychodnia itp...będzie w środę ![]() Odnośnie punktu wygląda dobrze http://www.delfinektorun.pl/w4p/galeria/ mam tysiąc pytań do opiekunek ![]() Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-02-25 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja żadnym ekspertem nie jestem, powtarzam tylko co mi rehabilitantka małego mówi, żeby nie pozwalać z wcześnie na siadanie bo jak dziecko usiądzie i zobaczy że z tej perspektywy świat jest ciekawszy to nie będzie chciało leżeć na brzuszku ani czworakować. Wg tych wytycznych syn koleżanki robi prawidłowo. Co do tego że dziecko podrywa się do siadania z leżaczka to mam zalecone jak najrzadsze kładzenie dziecka na leżaczku, nie wolno mi chwytać małego za ręce żeby go podciągać, nie sadzać, nie podpierać żadnymi poduszkami, itp. Najwięcej czasu ma spędzać na podłodze na macie piankowej i tak robimy ![]() Cytat:
![]() Aktualnie Oilatum, wcześniej Balneum, ale wciąż mamy ogromne problemy skórne, znów ostatnio się nasiliły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mandi u kogo zamawiałaś książeczki? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
jeesu juz nie moge tego sluchac
![]() Shapes are in my cookie jar, triangle, heart and star, there's a circle over there, here's a square! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja tak na chwilkę wpadłam, żeby powiedzieć, że żyjemy, jakby kogoś to interesowało ![]() Nie mam czasu na pisanie, no może teraz, jak starsza po ospie, już w przedszkolu, będzie więcej... no zobaczymy. Nadia chyba też ma ospę, dziś jadę z nią do lekarza na potwierdzenie. Czekam aż się obudzi, a śpi już godzinę, jak nigdy w domu ![]() Będę musiała napisac Wam, jak będę miała chwilę, jakie mieliśmy przeboje wczorajszej nocy... Składam wszystkim dzisiejszym i wszystkim z ponad tygodnia zeszłego miesięczniakom najlepsze życzenia ![]() Kurde i jestem do tyłu z czytaniem, ale nie ma szans abym wszystko nadrobiła.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2013-02-25 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Irmusia dziękuję za odpowiedź , ale Nadia nie chce jeść większej ilości niż 160 ml. Rano nie dałam jej mleka tylko sam jogurik/deserek z Nestle zjadła cały kubeczek .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziekujemyza zyczenia! Dzis konczymy 7 mcy ![]() ![]() ![]() Wanilka no dziwie sie ale naprawde ostaynio tyle zjada, idziemy dzis do pediatry i sprawdzimy czy przeklada sie to na przyrost wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy recero polaric (zdecydowałam się na fotelik tyłem właśnie przez tego bloga i inne forum gdzie piszą o fotelikach). O foteliku mogę napisać tyle, że narazie super, montaż teraz zajmuje ok minuty, wpina się w isofix, dodatkowo ma stopkę i pasy na przedni fotel i dzięki temu fotelik stabilny. Dzieć ma dużo miejsca na nóżki, siedzi bardzo wysoko i widzi wszystko przez tylną szybę. Myślę, że dokonaliśmy dobrego wyboru i nie boję się, że mała nie będzie chciała jeździć tyłem, bo widzi wszystko, a dopuki przodem się jej nie posadzi to pewnie problemu nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolina, ja nie Mandi, ale wiem, u którego to sprzedawcy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zadomowienie
|
I ja dołączam się do życzeń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zakorzenienie
|
Jak już Dep odpowiedziała to tylko potwierdzę, że u Aros_pl
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam koszmarna noc
![]() ![]() W sumie nie wiem czym to było spowodowane, pierwszy raz nam sie to zdarzyło. Współczuje tym matkom co maja tak zdecydowanie częściej ![]()
#1016 |
Zadomowienie
|
A właśnie, chciałam się pochwalić dwoma sobotnimi nabytkami dla Zosi z H&Mu
![]() (zaczynam kompletować outfity urlopowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow
![]() ![]() Dzisiaj u mnie ładnie słoneczko świeci więc niedługo na jakiś spacerek sie wybierzemy, niech młody sie wyspi ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Nikiego, Zosi, Nadii i Jasia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zadomowienie
|
a gdzie tam
![]() ![]() Wszystko zależy od firmy - w większości mała idzie teraz zgodnie z rozmiarówką (w tej chwili nosi 6-9 m), więc na lato kupuję 9-12 (ja jako początek lata traktuję ten planowany wyjazd do Francji w maju). Natomiast spodenki są z H&Mu, który ma ubranka jednak trochę większe, więc mała w tej chwili nosi 68. Na lato mam rzeczy 74 i 80, te szorty są akurat 74 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.