Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 08:17   #991
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

hej hej mala w nocy obudzila sie 2 razy, raz jej dalam herbatki ale troszke tylko a za drugim razem tylko smoka i poszla spac z powrotem.
rano pila z apetytem, moze uda nam sie wyeliminowac te nocne karmienie.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zapomniałabym, Mały kończy dziś 8 miesięcy wszystkiego najlepszego dla Nadii i Zosi

stawiam torcik a dla tych na diecie koktajl
powazny wiek

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:25   #992
Soleilka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Nadii, Zosi, Nikiego i Jasia

Aga
a Wy na jaki fotelik się zdecydujecie? Tak wczoraj weszłam na tego bloga, poczytałam i chciałabym fotelik montowany tyłem. No ale te tańsze, jak Maxi Cosi Opal są montowane tyłem tylko do 13 kg... A na te droższe mnie nie stać No i weź tu coś wybierz...

Nela już ślę mejla, bo zapomniałam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:28   #993
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dobra w końcu zdecydowałam się na dokończenie pierwszego książkowego zakupu Ostatecznie przy pierwszej turze zdecydowałam się na:
Naciśnij mnie.
Księga dźwięków.
Obrazki dla maluchów (3 szt)
Zwierzątka. Pociągnij i sprawdź
W ogrodzie - harmonijka.
Co słychać w Afryce. Marzipan.
Tym sposobem wydałam 90 zł, a ceny były takie niskie Oczywiście całe zakupy dokonane przez Dep
Jeszcze mam w planach córci nakupić książeczek

Cytat:
hej moje dziecko zaczęło jeść obiadki zaczęłam mu gotować bo moje pięknie zje a ze słoika nie ma szans, nocka dużo lepsza 2 pobudki na jedzenie może dlatego że 6 ząbek już wyszedł

załamałam się jak wczoraj przeczytałam tego bloga miałam cały wieczór zepsuty no bo kupiliśmy zły fotelik ehhhhh mam nadzieje że nie przyjdzie nam się o tym przekonać
Ad 1. Super Mama gotuje najlepiej i przez to synusiowi smakuje
Ad 2. Trzymam kciuki, aby mimo wszystko fotelik dobrze się sprawował

Cytat:
zapomniałabym, Mały kończy dziś 8 miesięcy wszystkiego najlepszego dla Nadii i Zosi

Najlepszego dla wszystkich maluszków

a
przy takim torcie nie ma mowy o diecie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:29   #994
allebazi
Rozeznanie

Hej my już ma spacerze. Ale jest cudnie!
Stary 2013-02-25, 08:32   #995
Soleilka
Zakorzenienie

A w ogóle nie pochwaliłam Wam się TŻ nagrał cały kawałek http://www.youtube.com/watch?v=HpsGfWoAhfk

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:44   #996
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Mąż w domu - wreszcie przestał zalegać w wyrze, Mała jeszcze śpi.

Cytat:

Jej, to już 8!!!
Najlepszego dla wszystkich jubilatów!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej hej mala w nocy obudzila sie 2 razy, raz jej dalam herbatki ale troszke tylko a za drugim razem tylko smoka i poszla spac z powrotem.
rano pila z apetytem, moze uda nam sie wyeliminowac te nocne karmienie.
To jest postęp! Super.
Ja nie podałam dziś mleka o 1.30, więc musiałam jeszcze o 2 mleko podać i to samo 6.30-7...
Nie działa herbatka. Nie ma opcji, żeby przed snem albo w ogóle za dnia zjadała więcej. Jedynie, co przeszło, to zmniejszenie nocnej porcji o jedną miarkę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:47   #997
prince_polo
Zakorzenienie

witam sie bez humoru

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 08:56   #998
aga 398
Raczkowanie

Hej

Żadnej strony mi nie ładuje oprócz tego forum, google i strony banku...

Ja dzisiaj lece na 12.30 w końcu do dentysty, żeby leczyc moje tragiczne zeby.... po ciąży strasznie mi sie posypały...

Nie wiem czy wam pisałam u nas już widac kolejne ząbki, dwie dwójki górne, ale jeszcze nie przebite

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:01   #999
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

To jest postęp! Super.
Ja nie podałam dziś mleka o 1.30, więc musiałam jeszcze o 2 mleko podać i to samo 6.30-7...
Nie działa herbatka. Nie ma opcji, żeby przed snem albo w ogóle za dnia zjadała więcej. Jedynie, co przeszło, to zmniejszenie nocnej porcji o jedną miarkę.
mysle ze gdyby nie choroba i zmniejszony apetyt by sie nie udalo bo ona wlasnie przez chorobe nie chciala w nocy mleka. juz nie pila w nocy mleka 5 razy, tzn nocy.

Amelcia
Stary 2013-02-25, 09:07   #1000
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego dla Naszych solenizantów!

Hej kochane
Małżon miał 3 dni wolnego i prawie nie wchodziłam na komputer, więc nie wiem co u Was
Jak mi się uda, to później nadrobię

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:09   #1001
depoison
Zadomowienie

Hello
Jako że Zosia kończy dziś 8 miesięcy, też stawiamy coś słodkiego.
I życzymy wszystkiego najlepszego pozostałym solenizantom!

Widzę, że gadałyście o zwyczaju prezentów od Zajączka . Mam wrażenie, że na kogo wypadnie, na tego bęc . U mnie w rodzinie się to kultywowało, ale w moim otoczeniu było mnóstwo ludzi, którzy tego zwyczaju nie znali Trochę tak, jak z tymi prezentami pod choinkę - u jednych przynosi Mikołaj, u innych Aniołek, jeszcze u innych Gwiazdor, i w sumie trudno się doszukać w tym jakiejś regularności (regionalnej)

Cytat:
jutro bo wrzucilam do prania
czekam

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze odkad zaszlam w ciąże nie mam okresu i zastanawiam sie kiedy ten dzien nadejdzie. Narazie sie ciesze bo ogleni zle znosze piewsze dni no i nie musze wydawac dodatkowo kasy na "pampersy" dla mnie

A mam pytanko czy wasza maluszki tez tak zle reaguja jak pojdziecie gdzies do kogos w odwiedziny. Bo moj Marek to jak pojdziemy np do znajomych to jest fajnie przez pierwsze pol godz a pozniej rozglada sie po mieskzaniu, marudzi staje sie nieznosny, nie mozna go niczym rozbawic ani uspoic. A jak wrocimy do domu to od razu jest szczesliwy i huor mu sie popraiwa. Nawet jak pojedziemy do moich rodzico( a dosc czesto tam jetesmy) to taka sama reakcja Nie iwem moze po prostu taki okres przechodzi. Oby jak naszybciej mu minal.
wow, no to nieźle z tym okresem!
Ja natomiast spodziewałam się jakiejś (choćby najmniejszej) nieregularności po ciąży, ale wygląda na to, że pojawia się zadziwiająco regularnie - co 30 dni. Tym razem przyszedł w 31, więc już lekki niepokój mnie dopadł, choć wiem, że w zasadzie miałby prawo (ponoć do roku po porodzie) spóźnić się nawet tydzień i nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego

Nie, Zosia wszędzie zachowuje się podobnie. Powiedziałabym nawet, że w domu jest bardziej marudna - tu jej się już chyba wszystko opatrzyło, łącznie z nami, więc skrzeczy

Na robienie chłopu kanapek zdecydowanie powinnaś się wypiąć. Jak sobie sam nie zrobi to będzie głodny, trudno. Dorosły w końcu jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ???, ??????, ???????, ???????, ???????, ?????, ????, food, 1920x1080.jpg (119,5 KB, 6 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 09:18   #1002
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A w ogóle nie pochwaliłam Wam się TŻ nagrał cały kawałek http://www.youtube.com/watch?v=HpsGfWoAhfk
Czy to Tobie?

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:25   #1003
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dla Zosi Nadii i Jasia

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Amelce bardzo SMAKUJE garnuszek na klocuszek

Amelcia
Stary 2013-02-25, 09:27   #1004
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

wszystkiego najlepszego dla innych solenizantów Zosi, Nikosia i Marka i Jasia . Nadia już jest taka duża moje kochane maleństwo:lov e:

Za tydzień wracam do pracy , a jutro jadę już na chwilę do pracy i do lekarza medycyny pracy. Dzisiaj za to idę z Nadią zobaczyć punkt żłobkowy niedaleko mojego domu ok 15 minut piechotą , bo zastanawiam się czy nie oddać dam lepiej Nadii niż być na łasce teściowej....A tż zadzwonił do niej kiedy przyjeżdża się podszkolić , a ona , że wszystko przecież wie i umie, ale wytłumaczył jej grzecznie , że ma zobaczyć jak ja karmię małą, jak przygotować dziecko do spaceru, gdzie jest przychodnia itp...będzie w środę

Odnośnie punktu wygląda dobrze http://www.delfinektorun.pl/w4p/galeria/ mam tysiąc pytań do opiekunek

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2013-02-25 o 09:56
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:30   #1005
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej jestesmy po wizycie. uszka czysto, na plucach i oskrzelach tez... ufff... dostalam kropelki do noska i syropek na kaszel w razie gdyby temperatura rosla wyzej i nie dalo sie jej zbic dzwonic.
powiedzialam tez o oczkach wg niego jest w porzadku mala sie smila jak jej jezdzil reka przed oczami i pstrykal palcami.
Cieszę się
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Złapałam pierwsze siuśki do nocniczka.
Po posadzeniu się rozpłakała (może dlatego, że nie mogła sama wstać, a ona nie znosi unieruchomienia), ale zaraz zrobiła.
Później ją ubrałam, wypiła mleczko i zrobiła kupę do pieluszki.
Wielkie gratulacje
Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość

KarolinaPW dziekuje przy najbliższej okazji spytam moją doktorke, ale co mam zrobic jak Lena na leżaczku sama sie podciąga do siadania.. na brzuszku lubi leżec, na pleckach przestaje, ona wygląda jakby chciała sie przekrecac, ale szybko sie poddaje, bo to trzeba sie wysilic, już prawie brzuszkiem dotyka podłogi i zaraz wraca na plecki... ale np. koleżanki syn próbuje raczkowac, a nie opanował siadania, nie umie sam, siedziec, nie wiem nawet czy dobrze siedzi z podparciem i na to chyba wpływu sie nie ma??
współczuje przejsc z synkiem, mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze i malutki raz dwa nadrobi wszystko
Dziękuję
Ja żadnym ekspertem nie jestem, powtarzam tylko co mi rehabilitantka małego mówi, żeby nie pozwalać z wcześnie na siadanie bo jak dziecko usiądzie i zobaczy że z tej perspektywy świat jest ciekawszy to nie będzie chciało leżeć na brzuszku ani czworakować. Wg tych wytycznych syn koleżanki robi prawidłowo. Co do tego że dziecko podrywa się do siadania z leżaczka to mam zalecone jak najrzadsze kładzenie dziecka na leżaczku, nie wolno mi chwytać małego za ręce żeby go podciągać, nie sadzać, nie podpierać żadnymi poduszkami, itp. Najwięcej czasu ma spędzać na podłodze na macie piankowej i tak robimy
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co kupiłaś?
ja smoczek, termoopakowanie, miseczkę, łyżeczki i gryzak twister
My mamy gryzak Bite&play i mały bardzo go lubi choć częsciej używa go jako grzechotki niż gryzaka
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , a jakiego płynu do kąpieli używają Wasze maluszki ?
Aktualnie Oilatum, wcześniej Balneum, ale wciąż mamy ogromne problemy skórne, znów ostatnio się nasiliły Jak się nie poprawi wybiorę się do dermatologa. Pod kolankami robią się wręcz rany
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Karolina, właśnie, kiedy powinno się zmienić smoczek na inny? My cały czas używamy zwykłych z Aventu, ona je uwielbia, ale nie wiem, czy są one dobre dla dziecka w wieku 8 miesięcy.
Widzę, że Agunia Ci już odpowiedziała Smoczek 6+ jest odpowiedni dla tego wieku
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
A mam pytanko czy wasza maluszki tez tak zle reaguja jak pojdziecie gdzies do kogos w odwiedziny. Bo moj Marek to jak pojdziemy np do znajomych to jest fajnie przez pierwsze pol godz a pozniej rozglada sie po mieskzaniu, marudzi staje sie nieznosny, nie mozna go niczym rozbawic ani uspoic. A jak wrocimy do domu to od razu jest szczesliwy i huor mu sie popraiwa. Nawet jak pojedziemy do moich rodzico( a dosc czesto tam jetesmy) to taka sama reakcja Nie iwem moze po prostu taki okres przechodzi. Oby jak naszybciej mu minal.

Dobra lece i zycze wyspanej nocki Kochane
W sumie to nie wiem, my nie byliśmy u nikogo jeszcze
Cytat:

Najlepsze życzonka dla Nikosia, Naduni, Zosi i Jasia

Mandi
u kogo zamawiałaś książeczki?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:32   #1006
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jeesu juz nie moge tego sluchac
Shapes are in my cookie jar, triangle, heart and star, there's a circle over there, here's a square!

Amelcia
Stary 2013-02-25, 09:38   #1007
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

dla wszystkich!

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:44   #1008
buena
Wtajemniczenie

Witam
Ja tak na chwilkę wpadłam, żeby powiedzieć, że żyjemy, jakby kogoś to interesowało.
Nie mam czasu na pisanie, no może teraz, jak starsza po ospie, już w przedszkolu, będzie więcej... no zobaczymy.
Nadia chyba też ma ospę, dziś jadę z nią do lekarza na potwierdzenie. Czekam aż się obudzi, a śpi już godzinę, jak nigdy w domu.
Będę musiała napisac Wam, jak będę miała chwilę, jakie mieliśmy przeboje wczorajszej nocy...

Składam wszystkim dzisiejszym i wszystkim z ponad tygodnia zeszłego miesięczniakom najlepsze życzenia.

Kurde i jestem do tyłu z czytaniem, ale nie ma szans abym wszystko nadrobiła.

Edytowane przez buena
Czas edycji: 2013-02-25 o 09:45
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:44   #1009
Kasik_12
Zadomowienie

Irmusia dziękuję za odpowiedź , ale Nadia nie chce jeść większej ilości niż 160 ml. Rano nie dałam jej mleka tylko sam jogurik/deserek z Nestle zjadła cały kubeczek .
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 09:45   #1010
phdwao
Zakorzenienie

Hej!
Dziekujemyza zyczenia! Dzis konczymy 7 mcy najlepszego dla pozostalych solenizantow stawiamy deserek owocowy )

Wanilka no dziwie sie ale naprawde ostaynio tyle zjada, idziemy dzis do pediatry i sprawdzimy czy przeklada sie to na przyrost wagi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:46   #1011
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno, dla tych, którzy chcą kupić fotelik montowany przodem do kierunku jazdy. Warto to jeszcze raz przemyśleć
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...nku-jazdy.html
Wczoraj przetestowaliśmy nasz fotelik na trasie 40km w jedną stronę. Niunia bardzo zadowolona, po 5 min zasypiała obserwując tylną szybę.
Mamy recero polaric (zdecydowałam się na fotelik tyłem właśnie przez tego bloga i inne forum gdzie piszą o fotelikach).
O foteliku mogę napisać tyle, że narazie super, montaż teraz zajmuje ok minuty, wpina się w isofix, dodatkowo ma stopkę i pasy na przedni fotel i dzięki temu fotelik stabilny. Dzieć ma dużo miejsca na nóżki, siedzi bardzo wysoko i widzi wszystko przez tylną szybę.
Myślę, że dokonaliśmy dobrego wyboru i nie boję się, że mała nie będzie chciała jeździć tyłem, bo widzi wszystko, a dopuki przodem się jej nie posadzi to pewnie problemu nie będzie.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:02   #1012
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Tak wczoraj weszłam na tego bloga, poczytałam i chciałabym fotelik montowany tyłem. No ale te tańsze, jak Maxi Cosi Opal są montowane tyłem tylko do 13 kg... A na te droższe mnie nie stać No i weź tu coś wybierz...
Ty chyba na jeszcze jedną rzecz musisz zwrócić uwagę: czy Ci ten fotelik wlezie do auta. Bo macie jakieś niewielkie auto miejsce, trzydrzwiowe, dobrze pamiętam? Tu prawdopodobnie nie każdy (szczególnie z tych montowanych tyłem) się zmieści

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dobra w końcu zdecydowałam się na dokończenie pierwszego książkowego zakupu Ostatecznie przy pierwszej turze zdecydowałam się na:
Naciśnij mnie.
Księga dźwięków.
Obrazki dla maluchów (3 szt)
Zwierzątka. Pociągnij i sprawdź
W ogrodzie - harmonijka.
Co słychać w Afryce. Marzipan.
Tym sposobem wydałam 90 zł, a ceny były takie niskie Oczywiście całe zakupy dokonane przez Dep
Jeszcze mam w planach córci nakupić książeczek
a wcale że nie całe! Do tych zaznaczonych na zielono nie przykładałam ręki

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Żadnej strony mi nie ładuje oprócz tego forum, google i strony banku...
no to najważniejszą Ci ładuje

Karolina, ja nie Mandi, ale wiem, u którego to sprzedawcy . Aros_pl

Stary 2013-02-25, 10:05   #1013
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego dla Naszych solenizantów!
I ja dołączam się do życzeń
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:34   #1014
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mandi u kogo zamawiałaś książeczki?
Jak już Dep odpowiedziała to tylko potwierdzę, że u Aros_pl

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!
Dziekujemyza zyczenia! Dzis konczymy 7 mcy najlepszego dla pozostalych solenizantow stawiamy deserek owocowy )
Jej to już dzisiaj najlepszego Znaczy, że nasza jutro... po raz kolejny pytam, kiedy ten czas zleciał?

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a wcale że nie całe! Do tych zaznaczonych na zielono nie przykładałam ręki
Ha, akurat te dwie zielone to tak wpadło przypadkiem do koszyka . Ale tak czy owak zakupy zaczęłam przez Ciebie Gdyby nie Ty to ani nie rzuciłabym okiem na książeczki, a tak to teraz z niecierpliwością czekam na dostawę I już myślę, kiedy zamówię następną partię

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:46   #1015
ewka5891
Zakorzenienie

Ale miałam koszmarna noc młody co chwila budził sie z płaczem, nic go nie mogło uspokoić na szczescie jakoś po 8 zasnął i tym sposobem do 10 mogliśmy sobie pospac.
W sumie nie wiem czym to było spowodowane, pierwszy raz nam sie to zdarzyło. Współczuje tym matkom co maja tak zdecydowanie częściej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:54   #1016
depoison
Zadomowienie

A właśnie, chciałam się pochwalić dwoma sobotnimi nabytkami dla Zosi z H&Mu :
(zaczynam kompletować outfity urlopowe )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8935 [800x600].jpg (82,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8936 [800x600].jpg (58,3 KB, 20 załadowań)

Stary 2013-02-25, 10:56   #1017
ewka5891
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow

Dzisiaj u mnie ładnie słoneczko świeci więc niedługo na jakiś spacerek sie wybierzemy, niech młody sie wyspi

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Wow ale z Zosi laska będzie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:38   #1018
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy nie lepsze od oryginału a że ja lubię disco polo tak więc LUBIĘ TO niech jeszcze coś nagra, for me

Wszystkiego najlepszego dla Nikiego, Zosi, Nadii i Jasia!
Stary 2013-02-25, 11:43   #1019
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Super spodenki Jaki rozmiar kupujesz na lato?86?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:13   #1020
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Super spodenki Jaki rozmiar kupujesz na lato?86?
a gdzie tam 86 to ona pewnie zimą będzie nosić
Wszystko zależy od firmy - w większości mała idzie teraz zgodnie z rozmiarówką (w tej chwili nosi 6-9 m), więc na lato kupuję 9-12 (ja jako początek lata traktuję ten planowany wyjazd do Francji w maju).
Natomiast spodenki są z H&Mu, który ma ubranka jednak trochę większe, więc mała w tej chwili nosi 68. Na lato mam rzeczy 74 i 80, te szorty są akurat 74

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości