|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Heja!
U nas dobrze, noce przespane można powiedzieć, drugi dzień w żłobku zaliczony, tym razem odprowadzał tata, więc oszczędził mi emocji Malutka podobno grzeczna, ładnie je i co dziwne, ładnie śpi, zasypia wśród innych dzieci bez problemu. No i tyle
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia-też mam twistera, zakupiony 2 dni temu, oczywiście pierwszego dnia to był hit....ale coś mojej ostatnio nic nie pasuje....
mamcia-współczuje zmartwienia....oby szybko minęło ![]() Lilka też z rana mleka nie ruszyła, biegłam robić kaszę-zjadła na 100ml wody...wydziwia:/
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-23 o 09:47 |
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już od jakiegoś czasu nie natłuszczamy skóry i wszystko jest ok Cytat:
ale przy takim choróbsku to i dorośli nie mają apetytu.
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Agunia przeczytałam artykuł i widzę, że Nadia też od jakiegoś miesiąca przeżywa lęk separacyjny, jak tylko mnie nie widzi od razu jest płacz,albo głośne marudzenia
Tż zadzwonił to teściowej i uważa, że mama taka po prostu jest i była zawsze i , że bardzo chce się opiekować Nadia i przyjedzie poduczyć się pewnych rzeczy w tygodniu, oj jak ja nie lubię ludzi nie zdecydowanych
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacerach też widzieć mnie nie musi, jeździ przodem do kierunku jazdy i jest ok. Pumcia brawa dla B.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53 |
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie bal, tylko przyjęcie urodzinowe (w domu znajomych)
Także bez przebierania (zresztą karnawał się już skończył). Na chrzcinach będzie mieć śliczną sukienkę, a że od razu potem na te urodziny jedziemy to akurat będzie pasować ![]() Przy okazji podpatrzę jak takie party wygląda, bo nas w tym roku też takie czeka, tylko w maju ![]() Marysia jeszcze śpi to mam chwilkę dla siebie W nocy nadal się budzi, ale przy piersi szybko zasypia
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53 |
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dzień zaczęłam od zakupów na MAM - Agunia dziękuję za cynk Jednak zamówienie złożyłam na szybko o 9.50 - jeszcze musiałam ich polubić na fb i kupiłam jedynie niekapka Ale i tak jestem zadowolona. Gdyby nie to, że małż wołał mnie na śniadanie to wykorzystałabym ostanie 10 minut na zakupy ![]() Cytat:
![]() Hehe widzę, że zrealizowałaś swoje zakupowe założenia ![]() Biedna Ami Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja siada tak samo |
|||
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nawet jak się bawi i zobaczy nagle , że wyszłam to na 8 z 10 przypadków jest marudzenie lub płacz chyba , że ma nową zabawkę albo udało jej się coś niedozwolonego dopaść to wtedy mama też nie istnieje. W nocy zasypia sama , ale jak wypadnie jej smoczek przy zasypianiu to jest straszny płacz muszę wtedy siedzieć koło niej chwileczkę i pogłaskać po główce i dalej zasypia |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żałuj, że tylko niekapka, bo promocja była niezła, porównywałam ceny z all no i faktycznie opłacało się bardzo tak, plan zrealizowany ![]() Mała obudziła się i mnie rano to oddałam ją małżowi do przebrania a sama myk do kompa i zrobiłam zakupy. A potem jeszcze poszliśmy wszyscy spać ![]() Ja już wczoraj się rozejrzałam co chcę, więc dzisiaj to była kwestia kliknięcia kup ![]() no mam nadzieję, że już dzionek będzie ok, ale chyba tak, bo Lu ma humor przedni, rano jak wzięliśmy ją do nas do łóżka to istny wulkan energii
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , a jakiego płynu do kąpieli używają Wasze maluszki ?
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy w drodze do Pozka - pierwsza dluzsza podroz Malej w nowym foteliku. Bawi sie swietnie
![]() Kupilam smoczek, ten cienki, i niekapek 6+. Agunia, zdaj relacje, jak sprawia sie termoopakowanie. Mamcia nawadniaj ja, troche plynu przyjmie, nawet jak wyglada, jakby wszystko zwrocila. Co to za paskudztwo sie przypaletalo Haniu, dobrej zabawy! Szczegolnie dla Dorotki. Phdwao, super, ze juz lepiej! Pumcia, B. jest bardzo dzielna! Super, ze tak sobie radzi! Agunia, dobrze, ze z Lu juz lepiej - oby sie utrzymalo! Chyba cos jeszcze mialam napisac... |
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wcześniej oglądałam produkty MAM jednak wolałabym aby były nieco tańsze. Jednak wczoraj wieczorem już nic nie oglądałam (małż miał wobec mnie niecne plany ), no a dzisiaj trochę poleniuchowaliśmy w łóżku ![]() No, ale cóż pocieszam się tym niekapkiem. Dobre i tyle
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
J&J - mamy 3w1 i fioletowy. Dostalismy tez Emolium i Oilatum, wiec od czasu do czasu ja w nich kapiemy. Na co dzien niczym jej nie smaruje. No i ma szamponik J&J.
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-02-23 o 10:15 |
|
|
|
#885 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Houserka, opowiedz, co to się podziało, że taka ściema... Teściowa zamieszka z wami ? Pola się przyzwyczai do babci na nowo, kwestia kilku minut ![]() My nie założyliśmy żadnej lokaty ani nawet konta oszczędnościowego, nie możemy się do tego zabrać, póki co kasę z chrzcin trzymamy w domu, ale koniecznie coś musimy pomyśleć choćby tylko po to, by tej kasy nie rozwalić, a i czasem wpłacać małej coś ![]() Kurde, wcięło mi większość cytowania, nienawidzę tego :/ Cytat:
A swoją drogą, fajny ten nocnik, z fisher price kaczuszka, ładny i grający ![]() Oby szybko się zagoił ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wagowo podobnie do mojej, moja 2 tyg. temu 7,5 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz, opieka nad dzieckiem nie jest trudna, wymaga jednak chęci i wyobraźni, a myślę, że skoro teściowa wychowała choćby Twojego męża, no to sobie da radę, musisz jej zaufać - chyba, że żłobek wchodzi w grę albo coś podobnego? Reszty mi niestety nie zacytowało, a cofnęłam się aż o 3 strony ![]() Phdwao, super, że ława pasuje i nie jest taka duża. Wanilka, strasznie mi szkoda Ciebie i chłopaków, że jeden marudny, a drugi przeziębiony. Istny sajgon. Ale widzę, że masz strasznie dojrzałego syna tego starszego! Mamka, jak Amelcia ?? Lepiej już ? Moje dziecko smacznie śpi od godziny, samo zasnęło w łóżeczku, malutka dorosła dzidzia
|
|||||||||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
My obecnie używamy oilatum na zmianę z baby dream. Szczerze mówiąc? zero różnicy, tylko ogromna różnica w cenie. Nie smarujemy niczym ciała, chyba że strategiczne miejsca kremikiem. Oliwkę rzadko używamy.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Blue, co to za smoczek cienki ? Karolina, właśnie, kiedy powinno się zmienić smoczek na inny? My cały czas używamy zwykłych z Aventu, ona je uwielbia, ale nie wiem, czy są one dobre dla dziecka w wieku 8 miesięcy. |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
My też J&J. Moich dziewczyn nie uczula, ani nie wysusza im skóry.
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urbanski z tvn/tvn turbo dobrze sie o nim wypowiadal ale jak wiadomo dobra opienie mozna kupic. Carsh testami mozna sobie tylek podetrzec wedlug pewnego bloga ktorego ktoras z Was tu udostpenila. Czesciowo go przejrzalam. Natomiast ten fotelik jeszcze nie byl testowany przez znanych testerow. My mamy ten fotelik. Wizualnie super a co do bezpieczenstwa to mam nadzieje ze nigdy nie przyjdzie mi sie przekonac.
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
babydream z pompką. Jak dla mnie genialny, no i ma dobry, w miarę naturalny skład. Dla mnie hit nad hiciory, sama go używam pod prysznic i jako szampon (super domywa włosy)
jak przyjdzie to celowo przetestuję, bo używać będziemy raczej sporadycznie. Ale już kilka razy potrzebowałam i małż za każdym razem pytał "dlaczego nie kupiliśmy termoopakowania?" - bo kiedyś miałam kupić i zapomniałam... Cytat:
My teraz mamy smoczki MAM 6+ i smoczek TT ortodontyczny 3-9 miesięcy
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieram sie właśnie na zakupy, temperatura to 2 stopnie a obok mnie na przystanku stała dziewczyna około 20 lat w krótkich spodenkach, golych nogach i trampkach plus cienki sweterek. Tutaj już nic mnie nie zdziwi
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczki się zużywają, mogą zostać uszkodzone. Więc nie tylko przedział wiekowy mówi o wymianie
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Nelawłaśnie jak czytałam o tym foteliku, to pisano o testach Adac (pozytywnych) i jakiegoś polskiego odpowiednika tych testów
Więcej nie znalazłam... A spodobał mi się ten fotelik
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
tez mnie juz nie dziwia takie widoki :p
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziecko śpi mi na rękach, odłożona się budzi ![]() opis lęku separacyjnego też pasuje do zachowania małej ale takie jej zachowanie trwa już kilka tygodni, więc nie wiem czy to to ![]() co można dać dziecku dobrego do picia? co lubią pić Wasze dzieci? chcę małą przekupić czymś dobrym i zachęcić do niekapka bo wody pić nie chce... Hipp do kąpieli, jest bardzo dobry. Nie używamy żadnej oliwki ani kremu a skóra jak atłas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą TZ też tyle ma. Jak na faceta to z kolei niezbyt wiele. No ale on zawsze się broni, ze w starym dowodzie osobisytym miał wpisany "wzrost wysoki " Ja jestem mała i przez to skazana na wysokie obcasy Płaskie toleruję jedynie buty sportowe |
||
|
|
|
#896 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Wyspałam się jak młody bóg. Pospaliśmy do 10.30. Co prawda ok. 7 mały się obudził na jedzenie ale zajął się nim mąż a ja spałam dalej. jak mały mnie nie widzi to jest lepiej. Nawet zasnął u ojca bez marudzenia. Teraz mąż ma podejście do drzemki nr 2. Ciekawe jak się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marchewka i jabłko są wystarczająco królicze ![]() biedny maluszekCytat:
![]() Cytat:
Ja nie natłuszczam. Używam J&J Bed Time - jest super! Mam też mleczko po kąpieli ale używam rz w tygodniu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj miałam pobudkę wcześniej niż zwykle (zwykle mam o 7), więc jestem niewyspana i zmęczona bardziej niż zwykle Mąż w pracy, a tak czekam zawsze na weekend... Zawsze się małym zajmie chwilę i mogę przynajmniej coś zrobić. Ja już nie wiem co myśleć... Zęby ewidentnie idą i to już dłuugo, ale żaden nie chce się pokazać Do tego ten lęk separacyjny... Odłożyć do łóżeczka jest naprawdę ciężko.Do mycia mamy >> http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/80011 ![]() I to tyle, bo mały już pospał
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbyś chciała zobaczyć real foto to daj znać
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podoba ten beż+zielony. Jak zdam prawko, to pojedziemy samochodem do Rzeszowa, obejrzymy czy pasuje nam do samochodu (bo mamy 3 drzwiowy)
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pw podeślij mi maila ![]() Haniu, mail do Ciebie pofrunął
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Malutka podobno grzeczna, ładnie je i co dziwne, ładnie śpi, zasypia wśród innych dzieci bez problemu. 

ale przy takim choróbsku to i dorośli nie mają apetytu.
pokaz foty po 

i kupiłam jedynie niekapka 

), no a dzisiaj trochę poleniuchowaliśmy w łóżku
mam 4 szfy a musze sie bujac z nimi 10 dni.
rano pociągnęła trochę z jednego cycka i to wszystko. Próbowałam jej teraz podać mleko w kubeczku doidy i niekapku, ale wypiła może z 20 ml 
pani doktor stwierdziła ze mała pamięta wtorkowy zabieg jeszcze (może za szybko poszłam na to szczepienie
)
Fabiś był grzeczny i wytrzymał z nami do 21. Dzisiaj znowu na urodziny

Biedna Ami.