Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 08:41   #1711
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nie będę wam wrzucać zdjecia śniadania dzisiejszego bo było takie samo jak wczorajsze
No dobra. Dali jeszcze plasterek papryki w gratisie
heheh czyli inne heheh ciekawe czy obiad tez taki sam ja jakos mam awers do posilkow szpitalnych, jak lezalam z malym , to jego tez nie zmuszlam do zjedzenia ich wolalam isc do bufetu na pyszny obiadek, ale ja bylam tylko 2 dni , jak bym byla dluzej to bym zbankrutowala heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:48   #1712
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wlasnei sobie przypomnialam ze dzisij DENTYSTA o 17 na samo mysl lece do wc , trzymac kciukasyyy
powodzenia

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Aś dostałaś gratis plasterek bo pewnie stwierdzili, że skoro masz dwie dziewczyny to muszą o Ciebie lepiej zadbać

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
ja jakos mam awers do posilkow szpitalnych, jak lezalam z malym , to jego tez nie zmuszlam do zjedzenia ich wolalam isc do bufetu na pyszny obiadek, ale ja bylam tylko 2 dni , jak bym byla dluzej to bym zbankrutowala heheh
ja jak będę w szpitalu to liczę na dokarmianie przez męża
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:56   #1713
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
powodzenia

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

mam nadzieje ze nie bede musiala lezec poza porodem hehe
Stary 2013-02-25, 08:57   #1714
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ona wisi bo dziecko sie nie najada , ma malo wartosciowy pokarm sama woda praktycznie,
Zwariowana wariatka jakaś

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki, żeby to moje małe rozkraczyło się porządnie przed USG, bo mam nadzieję, że mi dzisiaj zrobi i w końcu potwierdzę płeć

Cytat:
Nie będę wam wrzucać zdjecia śniadania dzisiejszego bo było takie samo jak wczorajsze
Boszsz Aaś - nawet mi nie przypominaj tych "posiłków".
Ja się czułam jak na diecie i cały czas byłam głodna.
Gdyby mnie nie dokarmiała siostra to bym wyszła chuda jak szkapa..
A najlepsze było z tego wszystkiego to, że codziennie było ważenie i pielęgniarki kręciły nosem bo z dnia na dzień wazyłam coraz mniej więc się spytałam po czym ta waga ma mi wzrastać? Od bułki i kawałeczka masła?

Cytat:
pewnie ze bez sensu hehe
wlasnei sobie przypomnialam ze dzisij DENTYSTA o 17 na samo mysl lece do wc , trzymac kciukasyyy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:59   #1715
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
chyba pojadę do rossmana po wkładki do cycków za 15 zeta
A ile tam jest sztuk w opakowaniu? Ktoś mi mówił, że uzywał i były ok
Cytat:
Aś dostałaś gratis plasterek bo pewnie stwierdzili, że skoro masz dwie dziewczyny to muszą o Ciebie lepiej zadbać
totalna rozpusta
Cytat:

Ja na teściową

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:00   #1716
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
mam nadzieje ze nie bede musiala lezec poza porodem hehe
ja tak samo ale 3 dni na szpitalnej diecie może być ponad moje siły bez dokarmiania
Stary 2013-02-25, 09:01   #1717
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash - taki spontan kusi mnie najbardziej, ale z dzieckiem pewnie trudniej.
brat emigrowal zupelnie legalnie, trwalo to mnostwo czasu. wlasciwie od zlozenia papierow do wylotu to z dobrych 5 lat? mnostwo procedur, egzaminow. nie wiem dokladnie na jakiej to bylo zasadzie, bo wtedy bylam mloda i mnie to srednio obchodzilo. wiem, ze starali sie jeszcze przed urodzeniem wiktora, wylatywali jak mlody mial 4 lata. to byl jakis program (pomagala im moja babcia, ktora przebywala w stanach), od poczatku mieli zapewnione mieszkanie, kase na start, prace, szkole, prawko. musieli pozdawac sporo roznych egzaminow. na samo obywatelstwo zdawali dopiero w 2010 (brat z wiktorem), bratowa nie chciala i dopiero pod koniec 2012 zdecydowala sie
My bierzemy udział w loterii wizowej do USA, szanse marne, ale złożenie aplikacji nic nie kosztuje Generalnie lubimy mieć dużo opcji i pewnie jeszcze nie raz się przeprowadzimy zanim gdzieś osiądziemy na dobre

Cytat:
a film "operacja Argo" http://www.filmweb.pl/film/Operacja+Argo-2012-614165 - polecam, choc gdyby nie to, ze na faktach to byloby mi trudniej obejrzec
Dostał oskara... Zaciekawiło mnie, że to film Afflecka.

Cytat:
zawsze mozesz powiesic So i mowic, ze to skrot a czym wycinasz ten filc? zwykle nozyczki daja rade?
Albo dorobić "S" i wywiesić na ratunek
Zajmuje mi to tyle czasu, bo jestem łamaga i leń Myślę, że spokojnie da radę w jeden wieczór jak się przysiądziesz do tego. A filc wycinam nożyczkami do papieru, moje super dają radę

Cytat:
ash - Ciebie podziwiam za odwagę, pewnie że trzeba szukać swojego szczęścia i miejsca na ziemi, ale tak przed samym porodem bym się bała. Ja już się martwię porodem mimo że mamy do niego duuuużo czasu.
Nigdzie się przed porodem nie wybieram Wyjedziemy jak Sofia będzie miała ok 2 m-ce

Cytat:
hej dziewczynki!

ja dopiero teraz sidłam do kompa po tym naszym wypadzie do Warszawy. Egzamin napisany, ale wyniki będą dopiero za miesiąc, więc bardzo dłuuugooo... no nic, poczekamy..zobaczymy.

sorki, ale nie dam rady podczytać wszystkiego, mam nadzieję, że same dobre wieści i nic złego się na forum nie wydarzyło podczas mojej nieobecności.
Blanka dzisiaj wreszcie doprzedszkola poszła pierwszy dzień... żeby tylko znowu czegoś nie przyniosła, bo zwariuję.
za egzamin i za wynik!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 09:04   #1718
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Zwariowana wariatka jakaś

Boszsz Aaś - nawet mi nie przypominaj tych "posiłków".
Ja się czułam jak na diecie i cały czas byłam głodna.
Gdyby mnie nie dokarmiała siostra to bym wyszła chuda jak szkapa..
A najlepsze było z tego wszystkiego to, że codziennie było ważenie i pielęgniarki kręciły nosem bo z dnia na dzień wazyłam coraz mniej więc się spytałam po czym ta waga ma mi wzrastać? Od bułki i kawałeczka masła?

Cytat:
ja tak samo ale 3 dni na szpitalnej diecie może być ponad moje siły bez dokarmiania
dokladnie , jeszcze nie spotkalam kogos , kto ze smakiem wciagal pozywienie szpitalne ehheeh i sie najadal hehe
Stary 2013-02-25, 09:07   #1719
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
W ogóle to dzień dobry, my dalej chorujemy, całą noc drapało mnie gardło, mąż połamany, ale do pracy poszedł, mały na szczęście spał dzisiaj lepiej i nie miał gorączki. Odwołałam na dzisiaj nianię, ciekawe czy mój brzuch to zniesie jakoś
a czym się leczysz? mnie właśnie też gardło bardzo drapie, jest niby suche, ale coś odksztuszam... cholernie dawno nie miałam czegoś takiego. aa, i jak zwykle bez gorączki ja nigdy nie gorączkuję, takie jakieś nie-do-końca chorowanie z tego wszystkiego........
Cytat:
I jak patrzę na Ciebie to mi od razu do ogółu przychodzi do głowy pytanie:
ponieważ w ciąży omijam solarium szerokim łukiem, tak normalnie też starałam się omijać ale tam raz na 1,5 mca wpadałam jak już czułam się trupia - macie jakieś sprawdzone sposoby na 'sztuczną opaleniznę'?

happy - wygrałaś wózek! gratuluję! na dokładkę cena b.przyzwoita.
będziesz bardzo happy z mury jeśli szukasz solidnego i mocnego wózka, od razu jak go złożycie poczujecie jak jest stabilny i że to naprawdę kawał dobrej roboty. I jest dość duży, maluchowi będzie wygodnie jedyny minus to waga, ale coś za coś... żadne tereny Wam z murą nie straszne,
ja z naszej jestem baardzo happy

O, i jeszcze doczytałam o sukniach ślubnych - moja jest chyba niezbyt interesująca, bo mimo że zapłaciłam za nią ponad 4.000 to ciągle wisi na allegro za 800 zł i nie ma na nią chętnego już bym ja nawet za 500 oddała oby się jej z szafy pozbyć )
moja rada na bledź - polub ją ja odkąd zaczęłam dbać o skórę i nie mam czerwonych plam i podrażnień, to kocham moją jasną karnację

no i nie mogę się doczekać mojej mury

a co do sukni: może gdzie indziej ją wystaw? podstawa to dobre zdjęcia i porządny opis modelu. wiele dziewczyn szukając wpisuje firmę, która je interesuje no i faktycznie szkoda, żeby fajna suknia nie miała okazji zdobić kolejnej panny młodej...
Cytat:
banka, pewnie, że rozsądnie - podejrzewam, że większość z nas tak zrobi.
Mam znajomą, ma 'niepełnowartościowy' pokarm, ale jest tak przejęta rolą matki karmiącej, że małą trzyma non stop przy cycu, ale autentycznie non stop.. bo mała się nie najada. Ja nie wiem jak cokolwiek ona może w domu zrobić
wyobraziłam sobie, jak idzie do kibelka na dwójkę z dzieckiem przy cycu...
Cytat:
tak, mama ma rację, jak da się miód do gorącej wody, to nie ma sensu, bo traci wszystkie naturalne antybiotyki, które zawiera, tak mi teściu mówił, bo on jest pszczelarz.
dokładnie - ja jak robię mieszankę imbir-miód-cytryna, to najpierw 10 minut zaparzam imbir, potem studzę do 40 stopni (tyle max miód może znieść), dodaję cytrynkę i miodzio i jest super i najlepiej żeby postało przez parę godzin, "nabrało mocy" = miód rozwija swoje właściwości właśnie muszę sobie przyrządzić...
Cytat:
ja mam tak samo. absolutnie nie czuję się patriotką - mieszkam tu ze względu na bliskich, ale gdybym nie miała pracy to bym wyjechała bez zbędnych sentymentów
i zdrówka życzę
dla mnie patriotyzm jest w ogóle dziwny... założę się, że według tej definicji (wiki) żadna z nas nie jest patriotką
Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriates) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia.
taaa... właśnie o to pokłócił się raz mój małż z moją mamą... bo ona coś się cofnęła znów w czasie do wojny i zbluzgała go za to, że on powiedział, że chrzaniłby ojczyznę i bronił swojego podwórka, swoją rodzinę. a nie szedł na front na pewną śmierć. oczywiście wiem, że wtedy czasy inne były i wiele ludzi nie miało wyboru nawet, kogo chcą bronić, tylko byli posyłani, a jak nie, to zdrajcy i na śmierć od razu - dziadek mojego małża odstrzelił sobie palce, żeby nie mógł strzelać. szczególnie, że nie wiedział za bardzo, dlaczego miałby w ogóle w którąkolwiek stronę strzelać, skoro jego sąsiadami byli ludzie różnej narodowości. ech, wojna to w ogóle temat rzeka i nie lubię
Cytat:
Trzymajcie kciuki, żeby to moje małe rozkraczyło się porządnie przed USG, bo mam nadzieję, że mi dzisiaj zrobi i w końcu potwierdzę płeć
maluszku, pokaż kroczę!!!
Cytat:
łe no, to zaszaleli
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:12   #1720
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My bierzemy udział w loterii wizowej do USA, szanse marne, ale złożenie aplikacji nic nie kosztuje Generalnie lubimy mieć dużo opcji i pewnie jeszcze nie raz się przeprowadzimy zanim gdzieś osiądziemy na dobre
To trzymam kciuki za zieloną kartę.
Hameryka piękny kraj.
Mnie nie chcieli puścić spaliłam się tym, ze zaczęłam rozmawaić z konsulką po angielsku i stwierdziła, że musiałam być już kilka lat za granicą bo języka bym się nie nauczyła tak dobrze w Polsce a ja pracowałam z angolami i to był mój podstawowy język przez 3 lata

No ale cóż - kilka dni później poznałam mojego męża tak miało być najwidoczniej...
Stary 2013-02-25, 09:16   #1721
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie podczas czytania forum i ogladania wozkow zjadlam kilogram pomaranczy! i nadal mi sie chce...ale w zamian chyba bedzie budyn

Ada, udalo Wam sie odpalic walke?
diabli

przepraszam że nie odpisałam tego dnia ale weekendowo syn przejmuje tego kompa z którego Ja korzystam..
taki mamy układ....

no i oczywiście w końcu się udało...po prostu musiał się zarejestrowac..a potem przestał wchodzic błąd i oglądał bez problemów..
bardzo Ci dziękuję za pomoc...
tzn. podziękuj też swojemu Tżtowi....

witam się z Wami...
no trochę cofnę się w tył i Was poczytam ..
nie mam zielonego pojęcia o czym pisałyście przez weekend

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 09:16   #1722
xal
Zakorzenienie

My do Ameryki nie pojedziemy nawet na wycieczkę, bo mąż powiedział, że on za wizą latać nie będzie. Jak się zaczęło mówić o zniesieniu wiz to stwierdził, że nie pojedzie bo to głupi kraj
Do Australii też trzeba wizę, ale tam by chętnie poleciał, tylko tego nie zrobi bo ... powiedział, że najprawdopodobniej do polski by już nie wrócił.
On z tych, co za granicę wyciągnąć się nie da, no chyba, że do Czech do sklepu po piwo

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:21   #1723
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Dzień doberek moje kochane Kuleczki

Wstałam,wciągnęłam giga śniadanie a Zuzanna nadal śpi bo jej nie czuję
Ja nie wiem czemu to dziecko lubi mnie tak stresować
Mam poskakać by się obudziła czy co

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:24   #1724
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
My do Ameryki nie pojedziemy nawet na wycieczkę, bo mąż powiedział, że on za wizą latać nie będzie. Jak się zaczęło mówić o zniesieniu wiz to stwierdził, że nie pojedzie bo to głupi kraj
Do Australii też trzeba wizę, ale tam by chętnie poleciał, tylko tego nie zrobi bo ... powiedział, że najprawdopodobniej do polski by już nie wrócił.
On z tych, co za granicę wyciągnąć się nie da, no chyba, że do Czech do sklepu po piwo
wesoły Romek z niego
Mój za to baardzo chętnie do usa by poleciał - może się skusimy na jakąś rodzinną wyprawę jak 2gie dziecię podrośnie
Mam tam rodzinę więc interesuje mnie tylko koszt przelotu i jakieś "drobne" na później...
Ja bym wróciła - mam do czego wtedy jak podchodziłam do wizy też miałam do czego/kogo wracać ale się konsulka uparła i doopa...
A osoby, które miały trefne zaproszenia na śluby dostały wizę i już więcej się w PL nie pokazały no ale konsul wie najlepiej...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Taniec brzucha proponuję
Ale nagraj i nam później puść
Stary 2013-02-25, 09:25   #1725
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
wesoły Romek z niego
Mój za to baardzo chętnie do usa by poleciał - może się skusimy na jakąś rodzinną wyprawę jak 2gie dziecię podrośnie
Mam tam rodzinę więc interesuje mnie tylko koszt przelotu i jakieś "drobne" na później...
Ja bym wróciła - mam do czego wtedy jak podchodziłam do wizy też miałam do czego/kogo wracać ale się konsulka uparła i doopa...
A osoby, które miały trefne zaproszenia na śluby dostały wizę i już więcej się w PL nie pokazały no ale konsul wie najlepiej...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Taniec brzucha proponuję

wyobraziłam to sobie...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-25, 09:26   #1726
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
taaa... właśnie o to pokłócił się raz mój małż z moją mamą... bo ona coś się cofnęła znów w czasie do wojny i zbluzgała go za to, że on powiedział, że chrzaniłby ojczyznę i bronił swojego podwórka, swoją rodzinę. a nie szedł na front na pewną śmierć.
oj, też mi się kiedyś za to oberwało od teścia, bo powiedziałąm że oddawanie życia za ojczyznę w walce z góry skazanej na przegraną jest bez sensu. i nie zachwycają mnie powstania, bo zbyt dużo osób zginęło zupełnie bez sensu. także do patriotki mi daleko, a już według tej definicji to już w ogóle
Stary 2013-02-25, 09:26   #1727
Mysia mysz
Zakorzenienie

Laseczki kupiłam farbę do pokoju młodego i nie wiem czy nie za ciemna nie chciałam jasnego niebieskiego,b o jest taki mdły i nie wiem czy nie pzresadziłam?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dulux-kolory-swiata-emulsja-lateksowa-bezkresny-ocean-5l.jpg (19,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-02-25, 09:28   #1728
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laseczki kupiłam farbę do pokoju młodego i nie wiem czy nie za ciemna nie chciałam jasnego niebieskiego,b o jest taki mdły i nie wiem czy nie pzresadziłam?
a łączysz to z jakimś kolorem jeszcze?
ja nie przepadam za niebieskim,jest taki... taki zimny

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-25, 09:29   #1729
_pola
Rozeznanie

Hej Mamusie
Jestem i to już z dużym zapasem czasu
Wchodzę wczoraj na stary wątek - 20 stron do nadrobienia - myślę sobie ok. Nadrobiłam, a tu następny wątek i uwaga! 50 stron
przeleciałam tylko
No nic teraz postaram się być na bieżąco.

A Moja Dziewczynka wierci się już 3 godziny non stop nie wiem może próbuje się przekręcić główką w dół bo na razie leży sobie w poprzek

Jenny wpisz mi proszę wizytę na 18.03

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 09:32   #1730
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Taniec brzucha proponuję
no to plan na dziś: najpierw zaciskamy kegla, a potem roztańczymy nasze brzuchy

miałam iść dziś na pilatesa, ale moje łydy dalej nie funkcjonują jak powinny. nawet zaprzestałam siedzenia z nogą założoną na nogę, żeby krew lepiej krążyła
Stary 2013-02-25, 09:32   #1731
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a łączysz to z jakimś kolorem jeszcze?
ja nie przepadam za niebieskim,jest taki... taki zimny
nie meble będą ciemnobrązowe, wykładzina biała
Stary 2013-02-25, 09:37   #1732
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
zależy jakie masz ustawienie pokoju, i jaki będzie wystrój. ja kiedyś w pokoju miałam ciemny zielony, pokój dość ciemny i i wyglądało to średnio. teraz sypialnię mamy w nieco jaśniejszym odcieniu, ale pokój jest dobrze nasłoneczniony, jest jasna komoda i wygląda to OK
Stary 2013-02-25, 09:40   #1733
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
moj za to jak bo bym sie zgodzila to z checia opuscil by nasz kraj
Cytat:

poloz sie na plasko na plecach popukaj poruszaj powinna sie ruszycc hehehe
Cytat:
my tez duluxem malowalismy i ten kolor mam w lazience mi sie podoba a u mlodego mam zielonyy , a uwazam ze nie bedzie za ciemnyy
Stary 2013-02-25, 09:41   #1734
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

na ten moment nakryje budke tetra :P

Veronic - z sukniami slubnymi jest problem...mozesz sprobowac w lokalnych serwisach, bo jednak kazda chce mierzyc. a najlepiej to chyba zaniesc ja do jakiegos komisu.

Vil - tez szukalam rozkow i kocykow. nikt nie ma takich jak chce rozek mam od Kalamati http://allegro.pl/listing/user.php?u...678420 (ktoras z Was ka polecila), jutro dojdzie. fajna babka, mozesz sobie wybrac wzor i uszyje Ci taki jak wybierzesz z dostepnych tkanin http://www.kalamati.pl tkaniny sa tu http://craftoholicshop.com
cena wysoka, nam udalo sie rozek wygrac w konkursie facebookowym. dyby nie to pewnie kupilabym taki http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...024517094.html (ze wzgledu na cene)
naprawde ciezko trafic na rozek nie w misie i bajkowe cuda :P my wybralismy taki http://allegro.pl/kalamati-becik-rozek-kocyk-kolderka-bawelna-i3039472208.html

kocyk juz wybralam u innej osoby http://allegro.pl/show_item.php?item=3036826462 ma duzo roznych bawelnianych, cienkich w sensownych cenach.
przewijak kupimy w sklepie, bo ceny te same, wiec kupimy razem z posciela.
sliczny ten rożek
Stary 2013-02-25, 09:43   #1735
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

my tez duluxem malowalismy i ten kolor mam w lazience mi sie podoba a u mlodego mam zielonyy , a uwazam ze nie bedzie za ciemnyy

dokładnie ten masz? i mówisz, że wygląda dobrze?
to super bo się martwiłam, że pokój od północy i że ciemno będzie
Stary 2013-02-25, 09:44   #1736
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
tzn. sufit, wnęka na okno/balkon też niebieskie? bo wystarczy nawiązać bielą do dywanu, i można jeszcze dla rozjaśnienia dodać ewentualnie jakiś biały motw na ścianie
Stary 2013-02-25, 09:45   #1737
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. sufit, wnęka na okno/balkon też niebieskie? bo wystarczy nawiązać bielą do dywanu, i można jeszcze dla rozjaśnienia dodać ewentualnie jakiś biały motw na ścianie
sufit na pewno biały o wnęce na okno nie myślałam w sumie, na ściany mam kupiony taki pasek z misiami z mothercare albo naklejki z dżunglą, jeszcze nie wiem co wybiorę do tego biała wykładzina i literki z imieniem na pewno będą
Stary 2013-02-25, 09:48   #1738
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam
Dobrze, że masz panią sprzątającą bo ja też bym bardzo chciała białą wykładzinę ale już to widzę oczyma wyobraźni po 2 tyg max szara
Kolor na ścianie jeszcze ciemnieje - sklepy teraz dają próbki - możesz sobie maznąć i sprawdzić jaki bedzie po utlenieniu się

aa doczytałam, ze już kupiłaś - no to po ptokach ;-D
Stary 2013-02-25, 09:49   #1739
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
A ile tam jest sztuk w opakowaniu? Ktoś mi mówił, że uzywał i były ok
50 sztuk. są ok, ja ich używałam. Johnsson i penaten to to samo. tylko się inaczej nazywają.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 09:49   #1740
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Jestem i to już z dużym zapasem czasu
Wchodzę wczoraj na stary wątek - 20 stron do nadrobienia - myślę sobie ok. Nadrobiłam, a tu następny wątek i uwaga! 50 stron
przeleciałam tylko
No nic teraz postaram się być na bieżąco.

A Moja Dziewczynka wierci się już 3 godziny non stop nie wiem może próbuje się przekręcić główką w dół bo na razie leży sobie w poprzek

Jenny wpisz mi proszę wizytę na 18.03
hej
Mój też się wierci, i też wydaje mi się ,że leży w poprzek...

dzisiaj wybieram się na basen
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości