|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
ja podczas karmienia raczej czytam niż piszę, bo mi nie wygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
0,5l i wypijam tak gdzies 4-6 dziennie ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
ale jak na razie zaopatrzylam sie w zapas 200szt pampersow w netto i rossmanie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. bepanthen powinien pomóc, ja zawsze po kąpieli profilaktycznie używam talku na szyję i pod pachy i póki co jest ok i moje coś charczą od kilku dni bardziej niż zwykle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj pierwszy raz odciągałam mleko z jednej cycki trochę ponad 120 ml. i w sumie może jeszcze coś bym mogła, ale mi się butelka skończyła a cycka już zaczynała boleć... Mały wypił to w trymiga a przy cyce wisi ok poł godziny... i w sumie jakby dostał więcej to by i więcej pił...
i mam pytanie, podgrzewacie te mleko jak długo stoi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
do lezaczka ma taki palak z zabawkami i jak mu go doczepie to nawet nie patrzy na nie ![]() a wasze dzieciaczki grudniowe juz interesuja sie zabawkami? moj to tylko na karuzelke troche potrafi popatrzec ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
2 - dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby nic nie pomagało to myłabym całe ciałko rzadziej. Ostatnio na jakimś wątku czytałam, że w Skandynawii myje się dzieci raz na 3 dni. W międzyczasie przemywałabym samą wodą miejsca gdzie się wybrudzi. 2. u mnie zawsze działa Linomag maść w zielonej tubce Chodzi mi też coś po głowie, że taka sucha skóra z którą nie można sobie poradzić może być reakcją alergiczną na coś. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
ja czytam, władam myszką i czasami piszę, ale rzadko, b o to trudne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ula poszłą na spacer z babcią a ja i tz jedziemy do okulisty. Mam mieś rozszerzana źrenicę i będę ślepa przez pół dnia więc jazda autem odpada ![]() ![]() trzymajcie kciuki, żeby z moim ślepiem było ok:|
![]() |
#3911 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() jagnna - ![]() Dziękuję za kciuki za nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z małym wszystko w porządku, waży już 5500g ![]() Mały przy wkłuciach płakał, potem już nie. Po powrocie do domu dostał czopka przeciwbólowego i poszedł spać na 2 godziny ![]() ![]()
#3912 | |||||
Zakorzenienie
|
A ja walczę z moim dzieckiem na balkonie bo ewidentnie jej się chce spać ale nie może porządnie usnąć i średnio co 15 min. muszę wyłazić marznąć pokiwać wózkiem i smoka w buzię zapodać... eh a wczoraj spała po wózko/balkoningu ponad 4h...
My też ![]() 23-4:30, am am, spaciu do 6:30, am am, spaciu do 8:30 To ostatnie spaciu jak kamień aż tż do pracy zaspał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz w rossmanie kupiłam wielką pakę Pampków active baby (53zł za 96 szt.) plus w realu 2 paki Pampków sleep&play (50zł za 2*58szt.) i te ostatnie to chyba moi faworyci. Chyba skorzystam jeszcze z tej ich promocji i kupie na zapas ![]() Cytat:
![]() Żeby mleko było ciepłe to wstawiam do miski z ciepłą wodą. Cytat:
![]() ![]() Kciuki! Ja też mam wrażenie, że cośem ślepawa po tych ciążowo-porodowych przyjemnościach... A w czwartek mam wizytę podwozia. I dobrze bo znowu mam krwawienie. Malutkie bo malutkie ale jednak. Połogowe skończyło mi się dawno temu, 2 tygodnie temu miałam znowu niewielkie krwawienie i dziś też... ja pitolę przeuroczo ![]() Cytat:
![]() Super, że rośnie prawidłowo! Oświadczam, że jestem grubą świnią i przestaję żreć słodycze. Moja waga stoi w miejscu od kilku tygodni. W 2 tygodnie zgubiłam wszystko co dowaliłam w ciąży i od tej pory ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż w leżaczku wytrzymuje 15 minut a pałąk wcale go nie ciekawi ![]() no ale jest zainteresowanie karuzelą i jedną zabawką http://allegro.pl/bright-starts-sens...012399295.html uderza w nią rączkami, gada do niej, kilka razy złapał te kółka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() daawno do Was nie pisałam, ale u mnie nie za wesoło było do tej pory. Opowiem Wam dokładnie co tam. Kuba, jak wiecie, miał lekkie problemy z hemoglobiną. ostatnio na wizycie kontrolnej pani neonatolog znowu wysłała nas na pobranie krwi. odesłali nas na oddział noworodkowy. tam jak mu zaczęli pobierać krew... 5 minut grzebali mu w rączce, żeby znaleźć żyłę (gratuluję tamtym paniom, którę nie wiedzą, że tak małemu dziecku się z rączki nie pobiera). Kuba mało się kilka razy nie zaszedł. ja prawie płakałam razem z nim. w końcu zdecydowały, że pobiorą mu z głowy. poszło szybciej. zaraz mały dostał cyca i troszkę się uspokoił. ale i tak popłakiwał jeszcze dłuższy czas... niedawno byliśmy u ortopedy i na szczepieniu. z bioderkami nie jest idealnie, musimy nosić brzuszkiem do siebie i okrakiem... noszę, ale pupki mu nie dociskam. wolę mu krzywdy nie zrobić... pani pediatra przed szczepieniem mało mnie nie zjadła badając dziecko, czy podnosi główkę. nie podnosił... musimy teraz sporo ćwiczyć, żeby wzmocnić mu mięśnie kręgosłupka i żeby zaczął dźwigać główkę... stres mnie mało nie zeżre z tych powodów. cud, że jeszcze mam pokarm... podczytuję Was od czasu do czasu, ale na odpisywanie jednorazowe nie za bardzo mam siły... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ![]() ![]() ![]()
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawo dla niego za to że był dzielny na szczepieniu. ale mnie mój syn załatwił.... wstał to go przewijac zaczełam, no i wyszło na to, że body do przebrania, bo podczas zmiany pieluchy sik na mnie podłogę i body... ehh mówi się trudno i trzeba mieć lepszy refleks. póxniej małego nakarmiłam, a zaraz po zrąbał mi się... no to idziemy się przewijać... a to się okazuje, że kupa na plecy poszła i znów body załatwione. Małego pod kran umyłam, i zaczełam ubierać.... już prawie kończyłam to mi ulał na kaftanik i znów zmieniaj... no ale te ulanie to jakby nie patrzec efekt tych przebieranek.... mam nadzieję, że koniec na dziś takich niespodzianek ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- to owocnych ćwiczeń. i zdrówka dla Kubusia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co lubię w sleep & play i tych rossmanowskich co mam - to że rysunki są z jednej strony. Biorę od razu pieluszkę we właściwą stronę, bez zastanawiania sie czy 2 żyrafki są z tyłu czy z przodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do wagi, to zauwazylam, ze u mnie juz w miejscu nie stoi tylko jest +1kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że trochę nie w temacie. Ale kiedyś Wam pisałam, że jestem herbaciarą. Ostatnio kupiłam 2 herbaty z Liptona, które bardzo mi smakują. Już dawno nie trafiłam na tak dobre herbaty, które są z dodatkami lub owocowe. Jedna to Cherry Morello - wiśnia morello. Jest to herbata czarna aromatyzowana. A druga to herbata owocowa - Idulgent Pear Pear & Caramel - owocowa z karmelem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za synka ![]() Cytat:
może którąś wypróbuję ![]() uwaga poprawka!!! wczoraj Jasiek po 15 min płakał w leżaczku teraz siedzi już 25minut, co więcej - gapi się na zabawki na pałąku ![]() i w nie nawala rękami ![]() musiałam doprawić fasolkę i go trochę olałam, patrzę a on się "zabawia" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płynu daję tyle co jest napisane na opakowaniu ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() zjadłam dziś 4 wafelki ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w Realu kupiłam do przetestowania podkłady Helen Harper (10szt. za 10zł.) ale są dość cienkie. Jeden leży testowo na przewijaku ale jeszcze nie zasiusiany więc nie wiem czy poza tym, że cienkie to i mniej chłonne... No serio są o połowę cieńsze niż te z Rossmana. Ale też i o połowę tańsze ![]() Cytat:
Natomiast z moich herbacianych njusów to otworzyłam ostatnio herbatę, którą dostałam pod choinkę - trufla czekoladowa (z takich na wagę)... o maj gad ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko śpi w wózku (już w mieszkaniu ale przy uchylonym balkonie) już ponad 2h. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
ja zarzucam na mojego pieluchę tetrową jak chcę żeby powietrzył pupkę
zawsze osikana ![]() no ale teraz i tak jestem ostrożniejsza - wcześniej co drugi dzień byłam olana ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() no ja już nie wywalę wózka na balkon - czekają mnie spacerki dziś 1.5h połaziliśmy no ale Jasiek w dzień w domu też sypia więc nie jest źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.