|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej
![]() Cytat:
Nie chcę przechwalić mojej małej, ale jak na razie wszystkie nocki mamy przespane ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Ewulka trzymajcie się z Anią, na pewno szybko dojdzie do siebie i znów będziecie razem w domku. Wiem jakie to trudne patrzeć na maleństwo jak cierpni, ja też miałam kryzys w szpitalu, tym bardziej że w domu była druga córka za którą b.tęskniłam. Musicie przetrwać te kilka dni, bo Ania w szpitalu ma najlepszą opiekę na tą chwilę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, kochanie,
![]() ![]()
#3543 |
Zakorzenienie
|
Ewulka kochana, cięzko czytac a co dopiero przechodzic przez to.... bardzo mocno całuje i zyczę, aby malutka jak najszybciej pokonala choróbsko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewulka jak mi przykro strasznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Rozeznanie
|
Ewulka biedactwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zadomowienie
|
EWULKA BARDZO mi przykro szybkiego zdrowka dla malutkiej
ale gdyby podali jej wczoraj antybiotyk to moze nie weszloby w płucka i oby miejsce jak najszybciej sie zwolnilo ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- zrobilismy malej mm bo od 19 ciagle na cycu ale za cholere nie chce go pic |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
EWULKA pewnie zadne slowa Cie nie pociesza,ale pamietaj musisz byc silna dla malutkiej.Miejsce pewnie szybko sie zwolni,a i 10 dni szybko minie i bedziecie zaraz znowu w domku.3mam kciuki i zdrowka zycze. Moja Ola spala od 20.30 do 23.20,powisiala 25 minut na cycu i mam nadzieje,ze znowu tyle pospi.
![]() |
#3548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dużo siły dla Was! ![]() -------- Kupiłam pojemniczki na pokarm z Aventu - będę mrozić i podawać jak będę na uczelni. Tylko jeszcze nie wiem jaki obiorę system i jakto jest z przechowywaniem, bo wszędzie czytam co innego. I..chyba mamy skok rozwojowy. Mała dłużej wisi przy piersi, oczka jak 5zł na wszystko, więcej uśmiechów, mniej snu ( niespokojny taki, staram się tulić dużo, wyciszać) i troszkę marudek. Się przytulamy, przeżyjemy na pewno ![]() Któraś z Was napisała tak ładnie ostatnio - chyba Delicjanka: o zmianach po narodzinach. Owszem, są - dziś np jestem strasznie nie wyspana, bo jeszcze zjazd na studiach - ale wiem już, że narodziny Amelki to najlepsze co mnie w życiu spotkać mogło. Jestem kompletnie, całkowicie oddana temu dziecku i...dobrze mi z tym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
Kur.a,od 3 sajgon,padam na pysk,a mialo byc tak kolorowo.
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() jestem w szoku, Bartulo przespał od 20 do 1 w nocy ![]() ![]() ja szamam sniadanko, u nas niezbyt ładny dzien, nici ze spacerku bo wieje ![]() macie jakies sposoby na czkawke maluszka? bo jak mi go tak meczy to mnie roznosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- a ja miałąm wczoraj awarie prądu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobrze że czekali z antybiotykiem ![]() Jak my byliśmy w szpitalu, dzieci z dusznościami dostawały hydrokortyzon, antybiotyk i kilka razy dziennie inhalacje z różnych leków. Dają coś Ani prócz antybiotyku? Dziś młody ryczał a ja razem z nim. Głodny, krzyczy, ręce w buzi a jak mu daję pierś jeszcze większy wrzask. Godzinę walczyliśmy, już mnie nerwy brały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |||
Wtajemniczenie
|
Fewcia trzymam kciuki
![]() Bardzo Ci współczuję tego co przeżywasz. Musisz być jednak silna, mała jest w dobrych rękach i teraz będzie już tylko coraz lepiej! Takie rzeczy nie powinny się zdarzać takim małym, bezbronnym dzieciaczkom no ale jak pokazuje życie jest inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie działa tylko przystawienie do cycka. Położna mówiła też że może pomóc przyłożenie czegoś ciepłego do czoła, np. pieluszki nagrzanej na kaloryferze.
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Mała śpi więc mam chwilkę dla was
![]() ![]() Mojej siostry 5 miesięczna córka ma na główce, jeśli nie rośnie i nie robi się taka narośl to nie ma co się przejmować, ok 5 roku życia zanika.
#3556 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana!!!
Wczoraj byłam na uczelni i chcieliśmy, więc nie za bardzo miałam czas na pisanie. Ewulka jak czytam to co piszesz to normalnie serce mi się kraje, ale bądź dla małej silna. Zobaczysz będzie dobrze. Dziewczyny jak czytam wasze opowieści o chorobach naszych wątkowych dzieciaczków to zachodzę głowę jak to się stało że moja mała mając już infekcję gardła nie zachorowała bardziej a miała tylko 3 tygodnie jak tu w ciagu 2-3 dni potrafi się zapalenie płuc rozwinąć z katarku. Chyba naprawdę mieliśmy szczęście, ale też była to ciężka walka. A nasza mała Ola przechodzi od 4 dni skok rozwojowy numer 2 to dopiero jest sajgon. Dłużej niż 5 min nie usiedzi w jednym miejscu, więc muszę ją nosić pokazywać wszystko, trochę na brzuchu leży ale musi być kupa zabawek i trzeba pokazywać żeby się zainteresowała, w leżaczku leży to tylko głowa chodzi na wszystkie strony zabawki muszą być obowiązkowo i ten leżaczek z nią jeszcze muszę nosić po całym mieszkaniu a i z jedzeniem też są problemy. Jak wczoraj byłam na uczelni to mąż średnio sobie z nią dawał radę. I on trwa między 11-12 tygodniem. Czyli ok 2 tyg mordęgi, ale trzeba się cieszyć bo następny to już 5 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba zrobiłam się zazdrosna. Zwłaszcza mnie denerwuje jak teściu przychodzi do wnusi, jaki to on do rany przyłóż wtedy jest. No nie wiem, ale zaczął mnie irytować jakoś........ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja net rzadko,jeśli już to na laptoczku, ale w tel. to pasjans albo ebook. Nie, to nie tak, że mniej się najada - po prostu pokarm mamy jest łatwiej trawiony, szybciej, stąd konieczność częstszego niż po mm jedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czemu sajgon? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Dziewczyny, zwróćcie uwagę na jedną rzecz - jeśli maluch ma sucho, nakarmiony, brzuszek nie boli a jest dziki płacz - to przypomnicie sobie ile czasu nie śpi już. U nas dziki płacz jest gdy nie śpi za długo i jest mega padnięta, wówczas na rączki, smoczuś i tulimy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak ma to położna powiedziała, ze to trądzik niemowlęcy. Cytat:
Cytat:
Ale nic mi nie powiedział co mogę robić sama na razie w domu by to zmniejszyć ![]() ![]() Ewulka współczuję Wam bardzo. Trzymaj się Kochana , dasz radę na pewno Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-25 o 08:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() powodzenia na wizycie, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku, a co do zmęczenia to mogę sobie tylko wyobrazić jak musi Ci być ciężko ale dasz radę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a Twoje śliczności ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ja po kolejnym ktg, wszystko pięknie, zapis też, była nawet konsultacja lekarza ze szpitala i jutro mam się zgłosić na usg z oceną przepływów łożyskowych i na test oksytocynowy, jeśli się po teście coś rozwinie to super a jak nie to do domu i znów za kilka dni to samo. Od Pani położnej mam przykaz pokolacyjnego seksiorka z mężem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, tulam.
![]() ![]() Maluchna, sajgon, dlaczego? Bo dziecko płacze czy nie chce spać? Bez przesady. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Rozeznanie
|
zobaczcie jakie fajne:
http://allegro.pl/super-inhalator-pi...003610941.html http://allegro.pl/markowy-inhalator-...047680796.html muszę się na któryś skusić
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3566 |
Wtajemniczenie
|
Ewulka bardzo Ci współczuję kochana, mam nadzieję że wszystko dobrze i szybko się skończy! Dużo zdrowia dla Ani!
![]() Maluchna doskonale Cię rozumiem z tym sajgonem, u nas Blanka poszła spać o 24 spała do 2 i tyle.. Do tej pory przespała jeszcze może ze 2 h jakby tak policzyć 5cio minutowe drzemki. Jestem wykończona! Najgorsze jest to że dziś pierwszy raz straciłam cierpliwość ,tak dała w kość :-( Okropna matka ze mnie:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |||
Zakorzenienie
|
hej Kochane.
Nie mialam sily aby wejsc na wizaz w weekend, dopadla mnie straszna depresja dzis juz jest troche lepiej... zaraz napisze o co chodzi a tak to na biezaco podczytywalam was w tel. sliczne fotki dieciaczkow ![]() moj ma malukie znamie na palcu wskazujacym, tak jakby krew pod skora sie rozlala. to to? weszlam na google grafika zeby zobaczyc jak takie naczyniaki moga u maluszkow wygladac - i to byl blad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moj ma tak samo, wyciagam pojedyncze babolki Cytat:
a chropowata skora na calej twarzy to raczej cos innego... ![]() ![]() ze jeszcze zadna tv nie poruszyla tego tematu, toc to skandal. a takie wykupywanie doby za kase to niby tez w porzadku? ![]() Uwaga na TVN mialaby ciekawy reportaz.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Kciukasy za Fewxie prawda?
![]() Dziewczyny, absolutnie nie jestescie zlymi matkami, nie mozecie tak myslec.....!!! Moj maluszek odpowiedzial dzisiaj usmiechem na moje usmiechy!!! I to trzy razy, swiadomie! Jak cudownie! ![]() Wczoraj udalo sie zaliczyc pierwszy raz:P maz powiedzial, ze faktycznie jestem tam mega ciasna ![]() ![]() ![]()
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie kolka? bo piszesz ze dlugo plakala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39439811]
![]() Ja net rzadko,jeśli już to na laptoczku, ale w tel. to pasjans albo ebook. Nie, to nie tak, że mniej się najada - po prostu pokarm mamy jest łatwiej trawiony, szybciej, stąd konieczność częstszego niż po mm jedzenia ![]() [/QUOTE] Ok, dobrze wiedziec ![]() Nancy, trzymamy mocno! Poszalejcie sobie ostatni raz ![]() Ewulka, straszne to, co piszesz. Musisz byc silna, dasz rade, twarda babka z Ciebie! Sciskam mocno ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-25 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.