Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 10:56   #631
Papuga69
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Witam po weekendzie! Ale z was gaduły, po ponad godzinie udało mi się wszystko nadrobić

Czarna, Papalinka, Beatryszja, M.a.r.t.a super że z Maleństwami wszystko dobrze! oby tak pozostało do końca

Widzę że nasze szeregi zostały nieco zasilone przez weekend Witam nowe przyszłe mamusie

Matal również poproszę o zaproszenie do klubu

Ewuszkaaa byłam w weekend na zakupach i zawitałam do h&m i szczerze powiedziawszy jestem zawiedziona, nic konkretnego nie znalazłam i nic nie kupiłam. Za to w terranovie przeceny że ho ho, za 30zl kupiłam sobie super sweterek i bawełniane getry za nieco ponad dyche

Weekend minął ogólnie nudno, nigdzie nie wychodziłam z domu oprócz na zakupy z mamą. Powiem wam że wszyscy narzekają na tego Smyka że drogo a na przecenie kupiłam 3x śliczne body za 20zl i polarowego pajacyka w pingwinki za 17zł, jak zobaczyłam wszystkie te maleńkie ubranka to aż mi się łzy w oczach zakręciły

Z pracą TŻ bez zmian, tzn nie ma jej, mieli się niby dzisiaj odezwać stamtąd gdzie był ostatnio na rozmowie, ale wiadome że to ściema bo już się wcześniej wykręcali.. Krew mnie po prostu zalewa jak wstaje codziennie rano do pracy a on się w tym czasie przewraca na drugi bok i jeszcze docina i prowokuje Od rana mam zły humor, wszystko jest nie tak jak być powinno..
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:02   #632
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A mój od dzisiaj ma nową pracę.Co prawda tak samo płatna, ale bliżej więc koszty dojazdu mniejsze.no i na 2 zmiany, czyli co drugi tydzień ma na 14, będzie mógł sie wyspać po ciężkich nocach z dwojgiem niemowląt.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:07   #633
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Ewuszkaaa byłam w weekend na zakupach i zawitałam do h&m i szczerze powiedziawszy jestem zawiedziona, nic konkretnego nie znalazłam i nic nie kupiłam. Za to w terranovie przeceny że ho ho, za 30zl kupiłam sobie super sweterek i bawełniane getry za nieco ponad dyche
Dokładnie, w H&M licho a Terranova ma dział dla ciężarówek?

Cytat:
Z pracą TŻ bez zmian, tzn nie ma jej, mieli się niby dzisiaj odezwać stamtąd gdzie był ostatnio na rozmowie, ale wiadome że to ściema bo już się wcześniej wykręcali.. Krew mnie po prostu zalewa jak wstaje codziennie rano do pracy a on się w tym czasie przewraca na drugi bok i jeszcze docina i prowokuje Od rana mam zły humor, wszystko jest nie tak jak być powinno..
Pewnie też mu ciężko, że bez pracy i się wyżywa, żeby sobie upuścić Trzymaj się

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:09   #634
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie z innej beczki czy wy w ciazy tez jestescie tak niewyzyte seksualnie jak ja?
Ja nie pamiętam, co to seks
Na początku nie miałam siły, potem plamiłam się bałam, potem było mi non stop niedobrze, a lecieć do łazienki w trakcie - kiepsko , a teraz jestem chora

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja teraz te mam blizej na brodno bo pomieszkuje na brodnie teraz ale chyba zdecyduje sie na bielanski albo na inflancka.
O, to teraz zaraz koło mnie pomieszkujesz :P
Hm, Ty będziesz rodzić przede mną, to mi zaopiniujesz Ja chciałam na Inflanckiej, bo tam ciążę pierwszą prowadziłam, ale remont był i opinie kiepskie

Cytat:
Witam po weekendzie! Ale z was gaduły, po ponad godzinie udało mi się wszystko nadrobić

Czarna, Papalinka, Beatryszja, M.a.r.t.a super że z Maleństwami wszystko dobrze! oby tak pozostało do końca

Widzę że nasze szeregi zostały nieco zasilone przez weekend Witam nowe przyszłe mamusie

Weekend minął ogólnie nudno, nigdzie nie wychodziłam z domu oprócz na zakupy z mamą. Powiem wam że wszyscy narzekają na tego Smyka że drogo a na przecenie kupiłam 3x śliczne body za 20zl i polarowego pajacyka w pingwinki za 17zł, jak zobaczyłam wszystkie te maleńkie ubranka to aż mi się łzy w oczach zakręciły

Mój też nie pracuje (coś tam na firmę robi, ale na stałe nadal nic) i ja nie umiem z nim rozmawiać Stał się tak irytujący, że masakra. Też czeka na telefon z jednej firmy, gdzie już był na 3 rozmowach i na 4 ma iść.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:09   #635
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Przynajmniej będzie miał kto zostać z dzieckiem jak pójdziesz do pracy.Inaczej to byś musiała nianie mieć albo wychowawczy.
Stary 2013-02-25, 11:10   #636
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki za prace tzta
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:10   #637
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, w H&M licho a Terranova ma dział dla ciężarówek?

Pewnie też mu ciężko, że bez pracy i się wyżywa, żeby sobie upuścić Trzymaj się
No właśnie niestety nie ma działu dla ciężarówek

Jakby mu było ciężko to by ją w końcu znalazł, od pół roku jakoś się do tego nie pali Trzymam się jak tylko moge
Stary 2013-02-25, 11:11   #638
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Mój też nie pracuje (coś tam na firmę robi, ale na stałe nadal nic) i ja nie umiem z nim rozmawiać Stał się tak irytujący, że masakra. Też czeka na telefon z jednej firmy, gdzie już był na 3 rozmowach i na 4 ma iść.
Cos w tym jest, facet jak nie ma roboty to się robi irytujacy i upierdliwy.To chyba za dużo wolnego czasu tak wpływa na nich.
Stary 2013-02-25, 11:12   #639
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Przynajmniej będzie miał kto zostać z dzieckiem jak pójdziesz do pracy.Inaczej to byś musiała nianie mieć albo wychowawczy.
Nie wyobrażam sobie żeby on zostawał z dzieckiem gdy ja będę pracować
Stary 2013-02-25, 11:14   #640
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jakby mu było ciężko to by ją w końcu znalazł, od pół roku jakoś się do tego nie pali Trzymam się jak tylko moge
Oj to wcale nie tak łatwo pracę znaleźć.Mój szukał rok w PL i zarobił 800 zł na zlecenie.
Jeszcze czym dłużej człowiek szuka, tym bardziej się poddaje, bo czuje się bezsilny

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
No ale jak w takim razie?Chyba nie będziesz płacić nianii jak tata w domu siedzi.
Ja bym tak chciała pracować, a facet niech z dziećmi siedzi,ale bez sensu jak mam zarobić mniej od niego

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-25 o 11:17
Stary 2013-02-25, 11:14   #641
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie pamiętam, co to seks
Na początku nie miałam siły, potem plamiłam się bałam, potem było mi non stop niedobrze, a lecieć do łazienki w trakcie - kiepsko , a teraz jestem chora

O, to teraz zaraz koło mnie pomieszkujesz :P
Hm, Ty będziesz rodzić przede mną, to mi zaopiniujesz Ja chciałam na Inflanckiej, bo tam ciążę pierwszą prowadziłam, ale remont był i opinie kiepskie

Czyli nadal bez zmian Może zadzwonią, kto wie..oby

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za prace tzta

Dziękuje(my)
Stary 2013-02-25, 11:16   #642
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Swoją drogą, kupiłam w tym tygodniu adapter do pasów do samochodu. Juz przyszedł i wczoraj go zaczęłam używać. Kupujecie też? W sumie kupa kasy jak za kawałek materiału i troche pasków, ale może faktycznie działa...?
obecnie jeszcze nie bo nie mam takiego balonika ale w poprzedniej ciazy uzywalam i sobie chwale.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:22   #643
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Oj to wcale nie tak łatwo pracę znaleźć.Mój szukał rok w PL i zarobił 800 zł na zlecenie.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

No ale jak w takim razie?Chyba nie będziesz płacić nianii jak tata w domu siedzi.
Ja bym tak chciała pracować, a facet niech z dziećmi siedzi,ale bez sensu jak mam zarobić mniej od niego
Wiem sama szukałam bardzo długo sensownej pracy aż w końcu skończyłam w biurze u mamy.
Ale tu nie chodzi o trudność w znalezieniu pracy tylko totalny brak zaangażowania , bo żeby znaleźć pracę to przede wszystkim trzeba szukać Nie wiem już jak mogę na niego wpłynąć... Pracować musi bo ja sama przy moich zarobkach nie jestem w stanie zapłacić rachunków, kupić jedzenia a potem jeszcze zarobić na dziecko. Mieszkamy razem od miesiąca, 02.03 trzeba zapłacić rachunki.
Stary 2013-02-25, 11:23   #644
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tż nie pracuje, a Edi i tak do KM chodzi i płacę co miesiąc
Tż mówi, że nie ma czasu, bo non stop coś robi, tylko jakoś pieniędzy za to specjalnie nie widać...

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ale dodam, że twierdzi, że w marcu coś przyjdzie tej kasy, bo jakieś zlecenia złapał

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:25   #645
Anielicja
Raczkowanie

cześć mamuśki!

Rano byłam na badankach, jutro po 9:00 wyniki. Podstawowe badania mocz, morfologia, wr...

Cytat:
Zwolnienie mam i tak na młodego, ale rano dzwonię do lekarza, bo tż chory, młody chory, wolę dmuchać na zimne.
życzę szybkiego powrotu do zdrówka dla Ciebie i Twojej rodzinki.

Cytat:
a ja mam pytanie z innej beczki czy wy w ciazy tez jestescie tak niewyzyte seksualnie jak ja?
oj ja to w ogóle nie mam ochoty na seks. TŻ natomiast chodzi za mną non stop, bo niby teraz taka seksi jestem...eh.. a ja to inaczej widzę...mdłości, lekkie pobolewanie brzuszka i wydaje mnie się że jest taka psychiczna blokada... Ale muszę powiedzieć, że mdłości to mi już przeszły 3 dni nie mam... taka ulga, że szok

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jestem pewna Ale jest wszystko w porządku nic już się nie dzieje Widocznie jednorazowy wybryk natury i niech tak zostanie. Zbieram się dziewczynki do pracy i prosze mi tu się nie rozpisywac na 10 stron bo ciężko będzie nadrobić miłego dnia
uff... bardzo się cieszę, że już wszystko w porządku i że to był fałszywy alarm

A mam pytania:

1. Czy stosowałyście sok noni lub czy znacie kogoś kto stosował? bo tak dużo jest pozytywnych opinii, że chciałabym spróbować...taka przygnębiona i słaba jestem...może zadziała i po miesiącu stosowania będę jak młody Bóg!!

2. Czy ćwiczycie regularnie a jeśli tak to co robicie?)
Anielicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:25   #646
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kupiłam 3 pary spodni, dresowe, bojówki takie letnie i ogrodniczki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ddddddddddddddddddddd.jpg (13,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hhhhhhhhhhh.jpg (60,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dddddddddddd.jpg (42,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-02-25, 11:29   #647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Idę się zbierać do lekarza, na pocztę do banku itp
Stary 2013-02-25, 11:29   #648
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no to jak już o zabobonach mówimy to dodam, że zgaga znaczy, że dziecko się urodzi z włosami, nie łyse
to by sie zgadzalo, moje dzieci to takie male malpiatki byly a zgaga mi ciagle towarzyszyla w ciazy (i znowu ja mam...)

Stary 2013-02-25, 11:31   #649
vea7
Zakorzenienie

Nieśmiało (żeby nie zapeszyć), ale postanowiłam do wątku dołączyć.

Jeśli wszytko dobrze pójdzie Kijanka (bo na razie tak toto na USG wygląda ) powinna przyjść na świat 28.09.2013
To moja druga ciąża - pierwsza niestety zakończyła się w 10 tygodniu - ale od początku nie rozwijała się tak jak powinna. Teraz (odpukać we wszystko) dzieć rozwija się dobrze, mi jest niedobrze, piersi bolą i rosną... czyli wszystko jak na razie w normie
Mam stresa jak nie wiem, bo "pechowy 10 tyd." właśnie się zaczyna, ale wierzę, że tym razem się uda. Ponieważ nie jeden raz moc kciuków Wizażowych na sobie przetestowałam, proszę o ich mocne trzymanie
A w zamian obiecuję ładnie i często w wątku się udzielać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:31   #650
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
papuga a Ty mamę zostawisz na rok samą i pójdziesz na rodzicielski? czy masz inne plany?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:34   #651
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Nie wiem jaką wadę musiałoby mieć moje dziecko, żebym mogła je usunąć... Nie wiem... Nie wiem, chyba nie ma takiej...
mam taka w pracy...

Stary 2013-02-25, 11:35   #652
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nieśmiało (żeby nie zapeszyć), ale postanowiłam do wątku dołączyć.

Jeśli wszytko dobrze pójdzie Kijanka (bo na razie tak toto na USG wygląda ) powinna przyjść na świat 28.09.2013
To moja druga ciąża - pierwsza niestety zakończyła się w 10 tygodniu - ale od początku nie rozwijała się tak jak powinna. Teraz (odpukać we wszystko) dzieć rozwija się dobrze, mi jest niedobrze, piersi bolą i rosną... czyli wszystko jak na razie w normie
Mam stresa jak nie wiem, bo "pechowy 10 tyd." właśnie się zaczyna, ale wierzę, że tym razem się uda. Ponieważ nie jeden raz moc kciuków Wizażowych na sobie przetestowałam, proszę o ich mocne trzymanie
A w zamian obiecuję ładnie i często w wątku się udzielać
trzymamy!!! ja też miałam obumarcie płodu w poprzedniej ciąży, ale teraz jest ok i u Ciebie na pewno będzie
Stary 2013-02-25, 11:39   #653
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
trzymamy!!! ja też miałam obumarcie płodu w poprzedniej ciąży, ale teraz jest ok i u Ciebie na pewno będzie
Oby
Na razie lekko wariuję ze stresu, chociaż podstaw obiektywnych brak
Aha, i obserwuję, że zdecydowanie mi się "kuleczki nie stykają" czyli mówiąc prościej z kojarzeniem, skupieniem i myśleniem ogólnie mam problemy Ale podobno ciąża wpływa na ogóle pogorszenie "ogarniania".. też tak macie?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:40   #654
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
"kuleczki nie stykają" czyli mówiąc prościej z kojarzeniem, skupieniem i myśleniem ogólnie mam problemy Ale podobno ciąża wpływa na ogóle pogorszenie "ogarniania".. też tak macie?
Ja też tak mam, pamięc o wiele gorsza.
Stary 2013-02-25, 11:45   #655
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam 3 pary spodni, dresowe, bojówki takie letnie i ogrodniczki.
jeruna ale ty szalejesz z tymi zakupami jakbys miala zamiar w tej ciazy przez nie wiem ile miesiecy jeszcze chodzic albo planowala jeszcze przynajmniej kilkoro dzieci

ja mialam zamiar po usg isc po jakies dresy po domu, ale odkrylam w szafie legginsy... zwykle nie ciazowe i na razie sa ok... jeansy tez ok... swetry mam wiec na razie nic nie kupuje... bede musiala pare rzeczy na lato kupic bo ide na kurs wiec musze miec w czym wyjsc z domu... ale chce kupic ich jak najmniej chociaz kusi... nie powiem hahah... bylam w H&M i duzo rzeczy mi sie spodobalo... no ale pokupie 7 par spodni a potem nie wychodze i sprzedam za smieszne pieniadze... to juz wole sie przemeczyc te pare miesiecy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 11:46   #656
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Ja też tak mam, pamięc o wiele gorsza.
ja jeździłam na gapę, bo zapominałam o bilecie - wyobraźcie sobie, że zapłaciłam karę (120 pln) i dalej zapomniałam kupić bilet!!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
jeruna ale ty szalejesz z tymi zakupami jakbys miala zamiar w tej ciazy przez nie wiem ile miesiecy jeszcze chodzic albo planowala jeszcze przynajmniej kilkoro dzieci

ja mialam zamiar po usg isc po jakies dresy po domu, ale odkrylam w szafie legginsy... zwykle nie ciazowe i na razie sa ok... jeansy tez ok... swetry mam wiec na razie nic nie kupuje... bede musiala pare rzeczy na lato kupic bo ide na kurs wiec musze miec w czym wyjsc z domu... ale chce kupic ich jak najmniej chociaz kusi... nie powiem hahah... bylam w H&M i duzo rzeczy mi sie spodobalo... no ale pokupie 7 par spodni a potem nie wychodze i sprzedam za smieszne pieniadze... to juz wole sie przemeczyc te pare miesiecy
ja też się męczę w starych ubraniach
Stary 2013-02-25, 11:59   #657
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie z cyklu glupich: jak sie odczuwa zgage??
bo ja mam na przyklad slinotok i mase slodkiej sliny.... az mi od niej niedobrze... ale to chyba nie to nio nie
tak jakby cie paliło cos/uwierało w przełuku, w gorze przełyku

czekam az mi kolezanka pierogi ruskie rpzyniesie

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ma ktoraś z Was problem z żołądkiem? mnie boli a szczególnie wieczorem i w nocy, muszę jeść malutkie porcje i często, do tego mdłości, ale ten żołądek normalnie kamień...
podobnie mam. malo jem a i tak boli. no i mdlosci. no i zgaga. cudownie

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
o - banany łyknę tylko w postaci koktajlu mleczno-bananowego. Lubicie?
niestety juz nie... kazde mleko wydaje mi sie kwaśne ale pije bo wole sie nie wyjałowić (u mnie w rodzinie osteoporoza)

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
wręcz odwrotnie. w poprzedniej ciazy to troche pozniej sie uaktywnilam seksualnie

Stary 2013-02-25, 11:59   #658
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć

Mi dzisiaj szybko mija dzień w pracy. Rano jeszcze byłam u endo z wynikami tarczycowymi i oczywiście znowu zwiększam dawkę euthyroxu. W weekend byli u mnie rodzice i miałam jakiś super okres, zwłaszcza wczoraj, jadłam owoce, normalnie obiad, słodycze nawet, wszystkiego full i zero mdłości.Za to dzisiaj od rana boli mnie żołądek, normalnie masakra z tym refluksem w ciąży... Ale warto było sobie pojeść. Mam tylko nadzieję, że ten ból szybko minie, bo taki uciążliwy jest dosyć a nie wiem, co by mogło na niego pomóc. Wzięłam już rennie i siemię lnianie, bo takie mam wytyczne od gastrologa na okres ciąży, ale to jakoś słabo pomaga.

A co do ubrań ciążowych, to ja jeszcze nie, ale już brzuchol mi się troszkę powiększył jednak... Jutro kończę 10 tc...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:06   #659
83monia
Zakorzenienie

przywiozlam od rodzicow zalegajace stare ciuchy ciozowe. znaczy sie spodnie i 2 bluzki (reszte ma moja siostra). wpadlam na pomysl by robic sobie kilka z koszul i znalazlam fajne pomysly, moze ktoras tez sie zainteresuje http://diymaternity.com/

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Nie strasz mnie tymi piątkami ... akurat będą zapewne wychodzić jak baby się urodzi ... chyba kulkę w łeb sobie strzelę

Właśnie wczoraj pod prysznicem sobie uświadomiłam, że za rok na wiosnę moje dziecko będzie mogło zapomnieć o placu zabaw. Nie wejdę na nie z wózkiem, a nawet jak wejdę to my mamy tak wysypane takie małe kamyczki, niby specjalne pod dzieci żeby amortyzowały upadki, to nie da się po tym podłożu wozić wózka.

Kurcze mamy macie jakieś pomysły jak wiosną i latem zabawiać na podwórku starsze 2 letnie pociechy mając w wózku maleństwo????:c onfused:
Jestem przerażona ... kurcze jakbym nie obiecała mojej niani dobre kolezance (na rok) to bym zostawiła kobietę Wychodziłaby z Martynką do piaskownicy a ja bym spacerowała niedaleko z baby ... ehhh ... a tak mogę zapomnieć o takiej sytuacji
chusta albo nosidlo ergonomiczne! ja na plazy bywalam z dziecmi (mala miala miesiac!) wlasnie w chuscie. syn sobie kopał zamki, a ja z mala pochodzilam po plazy. jak sie nam znudzilo to lezala sobie plackiem na reczniku (w sumie chyba na placu zabaw tez jakis kawalek trawy jest by sie rozlozyc). a czemu nie mozesz na plac zabaw z wozkiem? ja tak czesto robilam. mala spala a syn szalal.

Stary 2013-02-25, 12:06   #660
ladanseuse14
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny w nowym wątku!

Nie było mnie 3 dni a tu tyle nadrabiania !!! Wybaczcie, bardzo źle się czuję i nie mam siły...

W piątek byłam u gin i nie zrobił mi USG, bo stwierdził, że woli mnie zapisać na genetyczne. Mam zadzwonić w środę i się na nie umówić Następna wizyta 12 marca - do tego czasu mam mieć to USG. Zwariuję!!!!!!!!!!! JESZCZE NIE WIDZIAŁAM MOJEGO DZIECKA!!!!! Aha no i wyszła mi lekka anemia ale gin powiedział, że mam się nie martwić, zoabczymy jak wyjdą następne badania..

Ogólnie czuję się fatalnie, śpię, boli mnie brzuch (rozciąganie od środka), plecy (głównie na dole), mam ogromne migreny...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości