|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Beciki Kalamati - piękne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
wylam jak bobr podczas ich wystepow ![]() ![]() Mysia - na zdjeciach urzadzonego pokoiku wyglada to fajnie, ale ten pokoj jest chyba wielki. no i tak jakos smutno jak na pokoj dziecka, katalogowo. ale fakt jesli dodasz literki, jakies kolorowe naklejki itd. to moze byc fajnie. Pola - "pokopuje", moja tak wyciagala nogi, ze mnie prawie przewracala na bok. i jak uparcie walczyla!!! mala zolza :P Justi - to byla walka jak na ringu hehe. ja w jedna, ona w druga. uparta kobita. zobaczymy kto po porodzie bedzie bardziej stanowczy ![]() ![]() aaa i tej nocy wstawalam na siku 5 razy ![]() Aaś, to nie wygladalo jak twarozek, tylko zamrozone mieso mielone ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja siostra namaluje mi na ścianie coś takiego jak w załączniku i do tego te obrazki
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Nie mogę nadążyc z czytaniem Was- wystarczą 3 dni mojej nieobecnoscie i juz mam taaakie zaległości... ahh ![]() Bylam w szpitalu z okropnym bolem, ktory ciagnie się od 3 tygodni ale dotąd bylo znośnie. od wczoraj okropne szczypanie pod prawym zebrem- ani spac, ani siedziec, smiać się, kichnąc- nic. Okropny bol. ![]() Z ciąża wszystko ok. Podejrzewam sięc...ostrą zgagę. Masakra. Zadnej tego nie życzę, co za paskudzctwo;/ znacie jakies sprawdzone sposoby? Czytam duzo o migdalach mleku itp, tylko lekkostrawne rzeczy. Moje dziecko potrzebuje "jadła" a ja mu mam teraz serwować same chude jedzenie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Raczkowanie
|
U mnie zaczął się okres mega zgagi. Odstawiłam chleb i przerzuciłam się na chrupkie pieczywo, bo po nim nie czuję się taka odęta. Macica uciska mi żołądek i muszę uważać na to w jakich ilościach jem. Przestawiłam się na 6 posiłków dziennie w ilościach jakie spożywa mały kot, no i oczywiście musiałam zmniejszyć ilość słodyczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i jakie trudno, jakie trudno ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My nie mamy nic do rozwiązywania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Masz już brzusio? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba jednak nie mogę się doczekać aż opuścimy sypialnię i zrobimy prawdziwy dziecięcy pokój ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogarnęłam łazienkę, kuchnię i postanowiłam odpocząć ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.blog.przedporodem.pl/zgaga-w-ciazy/ poczytaj tez komenty pod artukułem, może coś pomoże |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję każdej z osobna za życzenia
![]() Mogłabym prosić o streszczenie wczoraj i dzisiaj od rana? ![]() Widziałam, że pisałyście o niebieskich ścianach. Ja miałam jakieś 4 lata niebieskie ściany w pokoju i jakoś nie czyłam tego "zimna" za bardzo. Teraz mam pomarańczowy i też mi się podoba. Cytat:
Cytat:
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci. Wczoraj była u nas rodzinka na torcie urodzinowym. Podobały mi się życzenia najmłodszych dzieci. Jedna życzyła mi "zebyś nie chorowała", a druga "dobrego dzidziusia". Mają 3 i 4 latka.
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lonely - wyjdz na spacer ![]() Vil - ciuszki ciazowe przydadza sie w kolejnej ciazy ![]() Cynamonowa - ja na razie mam te body-spiworki, bawelniane jak ciuszek, nie zapinane tylko z dziura na dole. Axella o nich pisala i wrzucala fotke ![]() Angie - dokladnie: koldra, rogal, bol kregoslupa. gdybym nie musiala to nie chodzilabym spac ![]() Vil - bo Przemus juz jest za duzy na "glupoty" ![]() Pawie, pieeeekny pokoik ![]() ![]() ![]() Mysia - moze takie drzewo? albo te samoloty i chmurki! ![]() http://www.we-dwoje.pl/kolor;w;pokoj...kul,19678.html i do podczytania, artykul o kolorach w pokoju dziecka ![]() http://www.urzadzamy.pl/dla-dzieci/p...e,78_5883.html zyrafa tez jest super. chlopcu mozna urzadzic piekny pokoik! i wcale nie kiczowaty. szkoda, ze nie mam zdjec starego pokoju mojego chrzesniaka...ikea krolowala, hehe. dolaczam kilka pokoikow na ktore kiedys natrafilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieciaczki urocze ![]() ![]() Jakoś mi dziś niedobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Raczkowanie
|
właśnie nie wiem czemu czepia się kąpieli skoro ja to będę robić, moja teściowa jest bardzo przesądna czyli nie podawać nic w progu nie spać nogami do drzwi. Jak zamawiałam kwiaty ślubne to zamówiłam dwa a ona ze do pary się nie daje i musiałam iść domówić jeden. A poźniej okazało sie ze miałam w końcu 4 bo 3 kurkumy i pani mi jescze dała róże do środka i taka sama miałam w włosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() STO LAT!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() No dzięki ![]() ![]() ![]() Przysypiam na siedząco... Zaraz muszę wstawić obiad. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. U nas x-lander x-move to był pierwszy wybór i po głębszym wnikaniu, dopytywaniu w różnych sklepach, też zasiano nam takie ziarenko niepewności.. dlatego później postawiłam na maxi cosi ![]() po głowie też mi chodzi mutsy i quinny, jeszcze się zastanawiamy, mamy czas ![]() 3. Śpiworki- bardzo praktyczne i polecane właśnie do spania ![]() dziewczyny które mają już dzieciaczki pozytywnie wypowiadały się o nich Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. też tak uważam. Na tych zdjęciach ładnie to wygląda, ale tak bardzo SUROWO.. trzeba by było zagrać dodatkami.. no i na pewno nie dałabym rolet na okna w tym samym kolorze co ściany ![]() z brązem (takie macie mebelki) ładnie komponuje się turkus.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Też często tak mam.
Chyba czas zamówić rzeczy do szpitala. Postanowiałam nie przepłacac za koszulę do szpitala i kupić zwykłe bo i tak nie będę ich w domu używać bo śpię w bluzkach na ramiączkach wiec też da się w nich karmić. Kupowała, któraś u sprzedawcy margotkrakowpl??
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
ale dużo stron
![]() TZcik pojechał.. może wróci w czwartek, albo w piątek.. Jakoś mi się smutno zrobiło.. wstaliśmy o 6 rano jedliśmy śniadanie i mi mowil, że nie chce tam jechać ![]() Potem poszłam spać, wstałam o 10, poszłam na toxo - wyniki za 3 dni, zapisałam się do gin na przedłuzęnie zwolnienia, poszłam na gimnastynę, zrobiłam zakupy.. no i jestem.. muszę jeszcze posprzątać i zrobić coś do jedzenia, upiec ciasteczka , bo wieczorem wpadają koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
siedzę i myślę
|
Hej
![]() Dzisiaj u nas na suwaczku pojawiła się 2 cyfrowa liczba - 99 ![]() ![]()
#1852 | |
Zakorzenienie
|
ojjj.. oczywiście bez aluzji
![]() bardzo lubię Wasze towarzystwo ![]() Cytat:
![]() szkoda tylko, że to oznacza pożegnanie z garderobą ![]() ![]() ![]() może po tej kanapce z nutellą ![]() ja nie mogę zaczynać dnia od słodkiego posiłku, najpierw konkrety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymamy za was kciuki, pessar da radę jeszcze trochę - aż będzie bezpiecznie ![]() Cytat:
![]() mówiąc krótko, ja jestem za, ale trzeba dobrać materiał i formę i grubość do wieku i pory roku ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Mysia a może ten niebieski połączysz jakoś z białym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Justyna! Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Cytat:
![]() A sukienka... no właśnie też widziałam grafit... I tak mi się spodobał... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o dietę, to ja jestem na cukrzycowej i wraz mam zgagę codziennie ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj mam bęben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale, że niby jak? W jakiej postaci? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pola - faaaajne sowy ![]() Lublana! to Ty mnie wkrecilas w kalamati. dziekuje ![]() ![]() Minionka jesli to zgaga to Rennie powinno pomoc, ale dosc dziwne objawy jak na zgage. mnie zgaga pali w przelyku i nic nie kluje. Justi - kiedy opowiedzialam historie szpitalnego jedzenia tz stwierdzil, ze pewnie po porodzie tez sobie zamowie z dostawa do konkretnego pokoju ![]() lezac na plecach nie dosc, ze mnie skora ciagnie, to jeszcze ten czujacy "puls" bleee. nie moge ![]() zjadlam zupe. czas na spacer ![]() Justi - piekne zyczenia od malych dzieci ![]() Lonely - i tez sie z Ciebie maz smial ,ze nawet na x factorze wyjesz? ![]() Marcheweczka- glowa do gory, 3 dni zleca. korzystaj z "wolnosci", ogladaj babskie filmy. fajnie, ze kolezanki wpadaja ![]() ![]() aaa i czy to prawda, ze koszula do szpitala musi byc krotka? taka ledwo za udo? ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Karolina ![]() dobra, ide na ten spacer, bo dzisiaj wybieram sie jak ta sojka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tak, chociaż często jadłam słodkie śniadanie - rogalik maślany i kakao np. ehh :/ Cytat:
![]() Ja się mieszczę w spodnie ![]() ![]() Kiedy przyjeżdżacie do Polski? Cytat:
![]() ![]() co do koszuli to ja kupię dłuższą, nie wiem po co miałaby być jakaś krótka ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym że te najtańsze koszule to niestety nie jest 100% bawełny - troszkę się rozczarowałam no ale za taką cenę to niech będzie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
myslalam o tej wlasnie tylko do porodu. bo wczoraj u mamy przegladalam rzeczy, znalazlam koszule "do porodu" i mojej mamy sasiadka, ktora nas odwiedzila stwierdzila, ze do porodu to musi byc krotka...no i nie wiem czy to mit sprzed x lat, czy faktycznie bedzie wygodniej :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.