Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 12:21   #1831
NoBoTak
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Beciki Kalamati - piękne szkoda że cena wysoka, ale chyba się skuszę A co myślicie na temat Otulaczków Motherhood http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html. Lepszy becik czy taki otulaczek? A może jedno i drugie
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:21   #1832
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to małżeństwo Hyży czy jakoś tak Wymiata.. Pięknie śpiewali
i jeszcze mają bliźniaki

wylam jak bobr podczas ich wystepow a tz sie ze mnie smial...fajna rodzinka. tacy pozytywni, baaaardzo zdolni. no i te blizniaki

Mysia - na zdjeciach urzadzonego pokoiku wyglada to fajnie, ale ten pokoj jest chyba wielki. no i tak jakos smutno jak na pokoj dziecka, katalogowo. ale fakt jesli dodasz literki, jakies kolorowe naklejki itd. to moze byc fajnie.

Pola - "pokopuje", moja tak wyciagala nogi, ze mnie prawie przewracala na bok. i jak uparcie walczyla!!! mala zolza :P

Justi - to byla walka jak na ringu hehe. ja w jedna, ona w druga. uparta kobita. zobaczymy kto po porodzie bedzie bardziej stanowczy a na plecach nie moge, bo od razu mam te mikro drgania (takie jak czasem powiek drga?). gin mowil, ze to ucisk na aorte albo cos w tym stylu
aaa i tej nocy wstawalam na siku 5 razy

Aaś, to nie wygladalo jak twarozek, tylko zamrozone mieso mielone

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, mój też coś kopie mi w ten bok, na którym leżę, ale wcale się tym nie przejmuję i śpię wręcz spokojniej, bo wiem, że młody żyje
Nela lezy glowa do gory. nogi jak podwinie to ma tak akuat gdzies tam z boku i jak lezalam na boku, a ona zaczela mnie PODkopywac, bo inaczej tego nazwac nie moge to naprawde nie dalo sie lezec na boku. wylam, a tz mi tlumaczyl, ze jej tez niewygodnie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:22   #1833
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja raczej nie zdecydowałabym się na ten kolor na 4ech ścianach, z resztą nie lubię tego podziału, że co niebieskie - to dla chłopca, a co różowe - dla dziewczynki.Choć każdy robi, tak jak lubi Ale razem z mebelkami i jasną wykładziną może wyglądać Ok. My jak będziemy urządzać pokój dla małej to chcę białe mebelki - obowiązkowo jasne ściany a na nich jakieś kolorowe aplikacje, moja przykładowa inspiracja w załączniku
Piękne też chcę coś w tym stylu i mebelki koniecznie białe.
Moja siostra namaluje mi na ścianie coś takiego jak w załączniku i do tego te obrazki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (61,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nursery-picture.jpg (57,0 KB, 19 załadowań)

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:25   #1834
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Witam się poniedziałkowo i częstuję was tortem urodzinowym
100lat zdrówka dla Ciebie i kruszynki!
Stary 2013-02-25, 12:25   #1835
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Beciki Kalamati - piękne szkoda że cena wysoka, ale chyba się skuszę A co myślicie na temat Otulaczków Motherhood http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html. Lepszy becik czy taki otulaczek? A może jedno i drugie
Ja mam becik z kalamatia otulaczek z motherhood jest fajny , ale ja nie kupuję, bo to na pierwszy miesiąc max. a właśnie mam zamiar w beciku trzymac małąBecik jest ładniejszy i i tak lepiej jakiś kupić a otluczaek tylko do otulania służy, nie wiem, ajk CI nie szkoda kasy to bierz i to i to
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:28   #1836
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Pola - "pokopuje", moja tak wyciagala nogi, ze mnie prawie przewracala na bok. i jak uparcie walczyla!!! mala zolza :P
A to Ty masz wersję hardcorową

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:34   #1837
minkionka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Nie mogę nadążyc z czytaniem Was- wystarczą 3 dni mojej nieobecnoscie i juz mam taaakie zaległości... ahh

Bylam w szpitalu z okropnym bolem, ktory ciagnie się od 3 tygodni ale dotąd bylo znośnie. od wczoraj okropne szczypanie pod prawym zebrem- ani spac, ani siedziec, smiać się, kichnąc- nic. Okropny bol.

Z ciąża wszystko ok. Podejrzewam sięc...ostrą zgagę. Masakra. Zadnej tego nie życzę, co za paskudzctwo;/ znacie jakies sprawdzone sposoby? Czytam duzo o migdalach mleku itp, tylko lekkostrawne rzeczy. Moje dziecko potrzebuje "jadła" a ja mu mam teraz serwować same chude jedzenie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 12:35   #1838
angie83
Raczkowanie

U mnie zaczął się okres mega zgagi. Odstawiłam chleb i przerzuciłam się na chrupkie pieczywo, bo po nim nie czuję się taka odęta. Macica uciska mi żołądek i muszę uważać na to w jakich ilościach jem. Przestawiłam się na 6 posiłków dziennie w ilościach jakie spożywa mały kot, no i oczywiście musiałam zmniejszyć ilość słodyczy
Stary 2013-02-25, 12:42   #1839
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
biało-beżowe w misie no właśnie na tym zdjęciu mebelków super gra z niebieskim, beże są w całym domu a zieleni, żółci i brzoskwiń nie lubimy
będzie ładnie a jeśli stwierdzicie, że za ciemno to zawsze można przemalować, coś zmienić kiedy się zabieracie za pokój?
Cytat:

na temat szpitalnego jedzenia niestety nie moge sie wypowiedziec. lezalam 10 dni w szpitalu...ale przez pierwsze 4 obserwacja i w kazdej chwili mogl odbyc sie zabieg, wiec dieta scisla, kroplowa. pozniej juz po dieta scisla i ostatniego dnia przed wypisem zmienili mi ja na "kubek gorzkiej herbaty" moja mama byla zalamana. nie wiedziala czym zaczac mnie w domu karmic wlosy wypadaly garsciami, SZPITALNE JEDZENIE NAPRAWDE MI PACHNIALO! marzylam o tej gotowanej marchewce, ktora dostawaly wspollezace na pocieszenie jak nikt nie widzial jadlam tic-tacki zeby choc troche poczuc cos w ustach.
aaa i najlepsze! podczas powrotu do domu na wycieraczce czekala na mnie ulotka z pizzerii kazalam sie mamie schylic i koniecznie ja zabrac, bo sama nie bylam w stanie. mamusia pobiegla do kuchni, ugotowala jakis smieszny rosolek ze sladowymi ilosciami wszystkiego...a ja zamowilam najwieksza pizze ze wszystkim rodzice ostrzegali, ze mnie poskreca, ale muuuusialam. zjadlam cala sama i tak zakonczylam moja szpitalna diete. kolejnego dnia jadlam juz to co rodzinka.

Cytat:
a ja bym z chęcią wyszła do sklepu..
na miasto.. ale mam areszt domowy. Lodówka zapełniona, obiad gotowy, wszytsko jest.. nawet nie mam wymówki, że muszę wyjść
no trudno, dzisiejszy dzień spędzę z Wami
ja bym wyszła na jakieś ciekawsze zakupy niż szynka i ser na miasto bym pojechała, ciuchy jakieś kupiła ale... to bez sensu

i jakie trudno, jakie trudno

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie wem czy dobrze misię rzuciło w oczy, że chcesz jasną roletę - ja mam w salonie białą we wzorki i w ciągu dnia nawet jak są wszystkie zasunięte to jest jasno, w sypialni mam taką jakby bardziej kremową i 24/7 mamy ją zasuniętą, bo i tak jest jasno a tylko tu śpimy także takie jasne odcienie rolet bardziej rozpraszają światło a nie robią ciemności, nie wiem dokońca aki efekt chcesz uzyskać.
My mamy w sypialni jasną roletę, kremową i też praktycznie non stop zasłoniętą I mnie się podoba tak, nie jest ciemno a też nie wali po oczach rano
Cytat:
myślałam o niebieskiej pod kolor ścian, żeby w ciągu dnia była zwinięta i nie zabierała światła a jak potrzebuje ściemnić to ją zasunę,
jak Wy rozwiązujecie kwestie okienne w dziecięcych pokojach?
Ja bym wzięła jednak jasną no chyba, że chcesz całkowitych ciemności
My nie mamy nic do rozwiązywania zostaje, jak jest - kremowa roleta za to ściany mamy jagodowe + ta z oknem hiacyntowa i nie wiem czy Młodemu coś naklejać za łóżeczko czy jakiś pasek tapety walnąć czy zrobić coś chłopięcego czy dzidziusiowego a znając życie nic nie zrobię

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was- w zasadzie już po ptakach ale dopiero teraz wpadło mi to do głowy. Pewnie rozmawiałyście już na ten temat ale musiałam go przegapić. Co myślicie o śpiworkach do spania? Kupiliśmy wczoraj bo się zakochałam w jego wyglądzie ale teraz zaczynam analizować czy opcja wkładania dziecka do czegoś takiego jest ok
A wczoraj trafiliśmy na wyprzedaż w supermarkecie i znalazłam dla Adasia kurtkę w dinozaury- co prawda na 9-12 miesięcy ale nie mogłam jej nie kupić
Ja kupię choć na początku mam zamiar kłaść Bartka w rożku - o ile będzie lubił

Masz już brzusio?

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Współczucia , te nasze małe bejbiki szaleją,ah szaleją....Ja jestem cała obolała, dopiero teraz siadłam do kompa, bo nie mogłam uśiąść, jak mi mały nogę pod żebra wsadzał,, od razu się prostowałam jak struna.
o to ja nie cierpię przy tym ale zasnąć nie mogę
Cytat:
Justi - kocyk wybralam z dostepnych, ale pytalam czy nie ma przypadkiem czarnego w biale kropy albo calego bialego. pisala, ze niebawem bedzie miala nowe wzory, wiec mysle, ze mozna z nia podyskutowac
Super, dzięki
Cytat:
ja raczej nie zdecydowałabym się na ten kolor na 4ech ścianach, z resztą nie lubię tego podziału, że co niebieskie - to dla chłopca, a co różowe - dla dziewczynki.Choć każdy robi, tak jak lubi Ale razem z mebelkami i jasną wykładziną może wyglądać Ok. My jak będziemy urządzać pokój dla małej to chcę białe mebelki - obowiązkowo jasne ściany a na nich jakieś kolorowe aplikacje, moja przykładowa inspiracja w załączniku
ślicznie
chyba jednak nie mogę się doczekać aż opuścimy sypialnię i zrobimy prawdziwy dziecięcy pokój
Cytat:
Justi - to byla walka jak na ringu hehe. ja w jedna, ona w druga. uparta kobita. zobaczymy kto po porodzie bedzie bardziej stanowczy a na plecach nie moge, bo od razu mam te mikro drgania (takie jak czasem powiek drga?). gin mowil, ze to ucisk na aorte albo cos w tym stylu
aaa i tej nocy wstawalam na siku 5 razy
To ja Ci powiem, że mnie jest bardzo wygodnie leżąc na plecach (o ile nie jestem najedzona ) ale boję się tak zasypiać że jednak zasłabnę

Ogarnęłam łazienkę, kuchnię i postanowiłam odpocząć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:42   #1840
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Nie mogę nadążyc z czytaniem Was- wystarczą 3 dni mojej nieobecnoscie i juz mam taaakie zaległości... ahh

Bylam w szpitalu z okropnym bolem, ktory ciagnie się od 3 tygodni ale dotąd bylo znośnie. od wczoraj okropne szczypanie pod prawym zebrem- ani spac, ani siedziec, smiać się, kichnąc- nic. Okropny bol.

Z ciąża wszystko ok. Podejrzewam sięc...ostrą zgagę. Masakra. Zadnej tego nie życzę, co za paskudzctwo;/ znacie jakies sprawdzone sposoby? Czytam duzo o migdalach mleku itp, tylko lekkostrawne rzeczy. Moje dziecko potrzebuje "jadła" a ja mu mam teraz serwować same chude jedzenie?
Mi mleko pomogło, brałam też Rennie, słyszałam tez o sodzie rozpuszczonej w wodzie, ale nie testowałam i nie wiem czy daje radę.

http://www.blog.przedporodem.pl/zgaga-w-ciazy/ poczytaj tez komenty pod artukułem, może coś pomoże
Stary 2013-02-25, 12:43   #1841
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam o niebieskiej pod kolor ścian, żeby w ciągu dnia była zwinięta i nie zabierała światła a jak potrzebuje ściemnić to ją zasunę,
jak Wy rozwiązujecie kwestie okienne w dziecięcych pokojach?
ja planuję rolety i krótką firankę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 12:44   #1842
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziękuję każdej z osobna za życzenia

Mogłabym prosić o streszczenie wczoraj i dzisiaj od rana?

Widziałam, że pisałyście o niebieskich ścianach. Ja miałam jakieś 4 lata niebieskie ściany w pokoju i jakoś nie czyłam tego "zimna" za bardzo. Teraz mam pomarańczowy i też mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja już jutro zaczynam 31tydzień:jup i:. Co tam u was ja w sobotę pokłóciłam się z teściowa a poszło o kapanie. Gdy usłyszała ze moje siostry kąpiąc dziecko kładły wannę na stoliku dostała szału i krzyczała kto widział kłaść wanienkę na stole ona 3dziecki kąpała na ziemi. Ja jej tłumacze i prezentuje ze jest wygodniej a ona dalej swoje. Oczywiście mąż poparł mamusie wiec mowie ty będziesz kapał na ziemi ja na stoliku bo dosunę go do łóżka i wyciągnę dziecko i dam na łózko a nie z podłogi będę dźwigać obolała po porodzie.
O matko. Moja mama brata zawsze na stoliku kąpała i też tak zamierzam. Ostanio nawet byliśmy u kuzynki Tż i też tak robiła. Nie rozumiem co w tym złego. Poza tym podłoga na pewno jest bardziej zimna niż ława.

Cytat:
Hej dziewczyny!

Powtarzam się, ale ja używam siemienia lninaego mielonego i mam też syrok GELATUM Aluminii. Kupiłam bo koleżanka mi poleciła, ale jeszcze nie musiałam go użyć.

A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci.

Wczoraj była u nas rodzinka na torcie urodzinowym. Podobały mi się życzenia najmłodszych dzieci. Jedna życzyła mi "zebyś nie chorowała", a druga "dobrego dzidziusia". Mają 3 i 4 latka.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:45   #1843
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
witam ja już jutro zaczynam 31tydzień:jup i:. Co tam u was ja w sobotę pokłóciłam się z teściowa a poszło o kapanie. Gdy usłyszała ze moje siostry kąpiąc dziecko kładły wannę na stoliku dostała szału i krzyczała kto widział kłaść wanienkę na stole ona 3dziecki kąpała na ziemi. Ja jej tłumacze i prezentuje ze jest wygodniej a ona dalej swoje. Oczywiście mąż poparł mamusie wiec mowie ty będziesz kapał na ziemi ja na stoliku bo dosunę go do łóżka i wyciągnę dziecko i dam na łózko a nie z podłogi będę dźwigać obolała po porodzie.
o mamooo, a co sie tesciowej nie podoba w wannie na stole?! nie daj sie, bo jak teraz odpuscisz to Ci wejdzie na glowe :P niecierpie tych DOBRYCH RAD czy wszyscy mysla, ze mloda mamuska nie ma o niczym pojecia i trzeba ja edukowac? to jest Twoje dziecko, wiec mozesz je kapac nawet w wiaderku...a tz powinien dostac ochrzan. nawet jesli ma inne zdanie niz Ty, to nie powinien popierac mamusi...

Lonely - wyjdz na spacer wskazanie lekarza, hehe.

Vil - ciuszki ciazowe przydadza sie w kolejnej ciazy

Cynamonowa - ja na razie mam te body-spiworki, bawelniane jak ciuszek, nie zapinane tylko z dziura na dole. Axella o nich pisala i wrzucala fotke na wiosne/lato beda idealne. jesienia pomyslimy nad innym rozwiazaniem. maly mojej siostry zloscil sie w spiworku, bo mu sie nogi w srodku plataly i nie mogl sie odwracac jak chcial. ale on ogolnie nie lubil byc przykryty. no i spiworki lepsze chyba bez szelek kolo glowy, bo podobno dziecko "wpada" do srodka. koniecznie pochwal sie kurtka! mowilam, ze teraz juz rozpoczniesz zakupowe szalenstwo :d

Angie - dokladnie: koldra, rogal, bol kregoslupa. gdybym nie musiala to nie chodzilabym spac

Vil - bo Przemus juz jest za duzy na "glupoty" musicie wymyslic kolejna zabawe, bo Wam chlopak wyrosl, hehe.

Pawie, pieeeekny pokoik my tez chcemy bialo... i kolorowo. pokoj dziecka kojarzy mi sie z tymi ikejowskimi mega kolorowymi albo skandynawska klasyka uwielbiam!

Mysia - moze takie drzewo? albo te samoloty i chmurki!
http://www.we-dwoje.pl/kolor;w;pokoj...kul,19678.html i do podczytania, artykul o kolorach w pokoju dziecka
http://www.urzadzamy.pl/dla-dzieci/p...e,78_5883.html zyrafa tez jest super.
chlopcu mozna urzadzic piekny pokoik! i wcale nie kiczowaty. szkoda, ze nie mam zdjec starego pokoju mojego chrzesniaka...ikea krolowala, hehe.

dolaczam kilka pokoikow na ktore kiedys natrafilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (41,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (14,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (33,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (32,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-02-25, 12:45   #1844
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mi mleko pomogło, brałam też Rennie, słyszałam tez o sodzie rozpuszczonej w wodzie, ale nie testowałam i nie wiem czy daje radę.
ja testowałam sodę oczyszczoną, i mi bardzo pomogła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:46   #1845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabym prosić o streszczenie wczoraj i dzisiaj od rana?

Wczoraj była u nas rodzinka na torcie urodzinowym. Podobały mi się życzenia najmłodszych dzieci. Jedna życzyła mi "zebyś nie chorowała", a druga "dobrego dzidziusia". Mają 3 i 4 latka.
Ja nie jestem dobra w streszczeniach Forum czytam bez zrozumienia

Dzieciaczki urocze

Jakoś mi dziś niedobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 12:48   #1846
maluska88
Raczkowanie

właśnie nie wiem czemu czepia się kąpieli skoro ja to będę robić, moja teściowa jest bardzo przesądna czyli nie podawać nic w progu nie spać nogami do drzwi. Jak zamawiałam kwiaty ślubne to zamówiłam dwa a ona ze do pary się nie daje i musiałam iść domówić jeden. A poźniej okazało sie ze miałam w końcu 4 bo 3 kurkumy i pani mi jescze dała róże do środka i taka sama miałam w włosach.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:48   #1847
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
wykładziny nie kupiłam, ale mam shaggy biały w sypialni 4 lata i wygląda ok, raz na czas zamawiamy profesjonalne pranie, a u młodego będzie krótsza

pani raz w tygodniu jest to wiosny nie czyni:P
Raz w tyg. to faktycznie niewiele Ci pomaga

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Aplikowałaś o turystyczną, tą na 10 lat? To głupi powód znaleźli, naprawdę. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
.
Nie. Miałam zaproszenie od ciotki na 3 mce na wakacje... Miałam przejechać się po stanach do ciekawszych miejsc... Ale niestety nie udało się...
Cytat:
dzien dobry juz po sniadaniu. moje wczesniejsze pojsce spac nic nie dalo. zasnelam kolo 4 aaa i moja kochana corka doprowadzila mnie do lez po raz pierwszy chcialoby sie napisac (choc wylam juz przy tescie itd. ). otoz w nocy za nic nie moglam sobie znalezc miejsca...lezalam grzecznie na lewym boku, ale mala postanowila rozprostowac nogi (chyba tez szukala pozycji idealnej). walczylysmy ze soba przez chwile, w koncu skapitulowalam kladac sie na plecach. wtedy brzuch zaczal podskakiwac (pewnie ten ucisk na aorte), wiec w gre wszedl prawy bok. na nim z kolei nie umiem wylezec dluzej niz 5 min, bo czuje zgniecione wszystkie narzady wewnetrzne i co? znow lewy bok i znow Nela pokazala kto rzadzi. kiedy juz zdazylo bolec mnie wszystko ciezarna matka czujaca sie jak wieloryb najzwyczajniej w swiecie rozplakala sie (jak to jej niemowle w brzuchu :P). tatus sie obudzil i probowal ratowac sytuacje...w koncu przemowilismy dziecku do rozsadku i zasnelam na lewym boku cos czuje, ze na swiat przyjdzie mala "tyranica"!

ide nadrabiac.
Biedna ja też tak walczę z małym - jak mnie zacznie kopać to nie wiem gdzie ucikać

Cytat:

Witam się poniedziałkowo i częstuję was tortem urodzinowym
STO LAT!!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaaa,witam się w 31 tc
70dni do końca
zacznę się stresować jak będzie dni 60
Przecież Ty już się stresujesz

Cytat:
a
No dzięki
fajnie to zabrzmiało

Przysypiam na siedząco... Zaraz muszę wstawić obiad.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:49   #1848
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wszystkiego najpiękniejszego

to znaczy że mam się stresować ?
równiutkie 60
ale póki co bardziej się stresuje że mimo pessara wyląduje na podtrzymaniu i nawet do wc nie będę mogła iść - moja ciążowa trauma
już tylko 60 ?? ale ten czas leci
żeby ten Twój czarny scenariusz się nie spełnił

Cytat:
1.lonely- super zdjęcie z bałwankami - lachonie Ty

2. Mysia- za wózek - teraz zasiałaś ziarno niepewności xlanderowej w mym sercu

3.Mam pytanie do Was- w zasadzie już po ptakach ale dopiero teraz wpadło mi to do głowy. Pewnie rozmawiałyście już na ten temat ale musiałam go przegapić. Co myślicie o śpiworkach do spania? Kupiliśmy wczoraj bo się zakochałam w jego wyglądzie ale teraz zaczynam analizować czy opcja wkładania dziecka do czegoś takiego jest ok
A wczoraj trafiliśmy na wyprzedaż w supermarkecie i znalazłam dla Adasia kurtkę w dinozaury- co prawda na 9-12 miesięcy ale nie mogłam jej nie kupić
1.
2. U nas x-lander x-move to był pierwszy wybór i po głębszym wnikaniu, dopytywaniu w różnych sklepach, też zasiano nam takie ziarenko niepewności.. dlatego później postawiłam na maxi cosi
po głowie też mi chodzi mutsy i quinny, jeszcze się zastanawiamy, mamy czas
3. Śpiworki- bardzo praktyczne i polecane właśnie do spania
dziewczyny które mają już dzieciaczki pozytywnie wypowiadały się o nich

Cytat:

Przemuś od piątku jest jakiś markotny. wcześniej rozrabiał jak pijany zając, ciągle wierzgał, a teraz to w zasadzie odrobinę po jedzeniu, i koło północy zaczyna rozrabiać ... nie wiem o co chodzi, ruszać się rusza więc chyba ok, może mało miejsca mu się robi już? i już się nie bawi z nami od jakiegoś czasu
nie martw się, Przemuś już jest duży i ma na pewno malutko miejsca więc siedzi grzecznie, tylko czasem przypominając o sobie

Cytat:
super, podobają mi się takie wystroje

Cytat:
1.wylam jak bobr podczas ich wystepow a tz sie ze mnie smial...fajna rodzinka. tacy pozytywni, baaaardzo zdolni. no i te blizniaki

2.Mysia - na zdjeciach urzadzonego pokoiku wyglada to fajnie, ale ten pokoj jest chyba wielki. no i tak jakos smutno jak na pokoj dziecka, katalogowo. ale fakt jesli dodasz literki, jakies kolorowe naklejki itd. to moze byc fajnie.
1. ja też zakręciły mi się łezki w oczach jak ta dziewczyna skończyła śpiewać

2. też tak uważam. Na tych zdjęciach ładnie to wygląda, ale tak bardzo SUROWO..
trzeba by było zagrać dodatkami.. no i na pewno nie dałabym rolet na okna w tym samym kolorze co ściany jeśli już to takie jak dywanik..
z brązem (takie macie mebelki) ładnie komponuje się turkus..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:53   #1849
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nie jestem dobra w streszczeniach Forum czytam bez zrozumienia
Też często tak mam.

Chyba czas zamówić rzeczy do szpitala. Postanowiałam nie przepłacac za koszulę do szpitala i kupić zwykłe bo i tak nie będę ich w domu używać bo śpię w bluzkach na ramiączkach wiec też da się w nich karmić. Kupowała, któraś u sprzedawcy margotkrakowpl??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 12:54   #1850
maarchewka
Zakorzenienie

ale dużo stron jak mam czas to nic nie piszecie, a jak sie czymś zajme i sobie pójdę to od razu macie wenę..

TZcik pojechał.. może wróci w czwartek, albo w piątek.. Jakoś mi się smutno zrobiło.. wstaliśmy o 6 rano jedliśmy śniadanie i mi mowil, że nie chce tam jechać
Potem poszłam spać, wstałam o 10, poszłam na toxo - wyniki za 3 dni, zapisałam się do gin na przedłuzęnie zwolnienia, poszłam na gimnastynę, zrobiłam zakupy.. no i jestem.. muszę jeszcze posprzątać i zrobić coś do jedzenia, upiec ciasteczka , bo wieczorem wpadają koleżanki

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:59   #1851
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Dzisiaj u nas na suwaczku pojawiła się 2 cyfrowa liczba - 99 Jutro zaczynamy 27 tydzień
Stary 2013-02-25, 13:03   #1852
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
i jakie trudno, jakie trudno
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No dzięki
fajnie to zabrzmiało
ojjj.. oczywiście bez aluzji
bardzo lubię Wasze towarzystwo

Cytat:
chyba jednak nie mogę się doczekać aż opuścimy sypialnię i zrobimy prawdziwy dziecięcy pokój
To ja Ci powiem, że mnie jest bardzo wygodnie leżąc na plecach (o ile nie jestem najedzona ) ale boję się tak zasypiać że jednak zasłabnę
ja chyba też
szkoda tylko, że to oznacza pożegnanie z garderobą

Cytat:
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci.

Cytat:
Jakoś mi dziś niedobrze

może po tej kanapce z nutellą
ja nie mogę zaczynać dnia od słodkiego posiłku, najpierw konkrety później deserek

Stary 2013-02-25, 13:03   #1853
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
co za głupia baba... a argumenty jakieś miała w ogóle??? nie rozumiem, po co sobie utrudniać. a ty musisz sobie też utrudniać, bo jej łatwo nie było? (bo na stole pewnie miejsca nie miała, no i dobrze poćwiczyć sobie już schylanie się do kartofli, czy co??? no i w ogóle co to za czasy się porobiły, że wychowanie dziecka nie jest mordęgą )
Cytat:
biało-beżowe w misie no właśnie na tym zdjęciu mebelków super gra z niebieskim, beże są w całym domu a zieleni, żółci i brzoskwiń nie lubimy
beż i niebieski w połączeniu są cudne! brąz/beż ociepla niebieski
Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
a to moja mała już się nauczyła i jak na początku zaczyna tak lekko to po paru minutach wbija mi nóżkę tak mocno, że z musu muszę się obrócić
eee, to cwaniara!
Cytat:
to znaczy że mam się stresować ?
równiutkie 60
ale póki co bardziej się stresuje że mimo pessara wyląduje na podtrzymaniu i nawet do wc nie będę mogła iść - moja ciążowa trauma
o kurde! już niedługo... z jednej strony zazdroszczę, z drugiej sobie myślę, że dobrze, że mam jeszcze czas, bo w domku nic nie jest gotowe
trzymamy za was kciuki, pessar da radę jeszcze trochę - aż będzie bezpiecznie
Cytat:
Mam pytanie do Was- w zasadzie już po ptakach ale dopiero teraz wpadło mi to do głowy. Pewnie rozmawiałyście już na ten temat ale musiałam go przegapić. Co myślicie o śpiworkach do spania? Kupiliśmy wczoraj bo się zakochałam w jego wyglądzie ale teraz zaczynam analizować czy opcja wkładania dziecka do czegoś takiego jest ok
śpiworek śpiworkowi nierówny ogólnie słyszałam, że całkiem małe bobaski lepiej śpią w takich kokonach, potem "uwalnia" się rączki, daje coraz więcej luzu w nóżkach. taki typowy śpioszkowy śpiworek jest o tyle niegłupi, że zastępuje przykrycie, a do tego dzieciaczek nie może się z tej kołderki rozkopać. i co bardzo ważne - nie może podkopać sobie go tak, że mu niechcący na buźkę spadnie (wtedy może się poddusić, choćby buźka tylko delikatnie była przysłonięta).
mówiąc krótko, ja jestem za, ale trzeba dobrać materiał i formę i grubość do wieku i pory roku
Cytat:
Współczuje dla mojego małża, bo czasem w nocy rzucam się jak ryba, a raczej wieloryb na brzegu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 13:06   #1854
lonely_lady
Zakorzenienie

Mysia a może ten niebieski połączysz jakoś z białym żeby nie było tak surowo.. hmm.. nie mogę znaleźć dokłądnie tego co mam na myśli, ale może coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj_dzieciecy_willa_sowiniec.jpg (37,5 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-02-25, 13:07   #1855
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justyna! Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jeeeny...przenosza mnie na inna salę:-( a już zdążyłam się tu jako tako zaaklimatyzowac.
Oj, kiepsko... Ale moze też będziesz miała fajne towarzystwo?

Cytat:
to super w takim razie powodzenia
tylko miej świaomość, że późńiej będziemy Cię odwiedzać

a kolorek sukienki ze zdjęcia wygląda troszkę jak grafit ale brązowego też się można dopatrzeć, mogłaś nie sugerować odpowiedzi
Zapraszam! Będziemy sobie urządzać barbeque all the time
A sukienka... no właśnie też widziałam grafit... I tak mi się spodobał... no ale i tak jest śliczna

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, mój też coś kopie mi w ten bok, na którym leżę, ale wcale się tym nie przejmuję i śpię wręcz spokojniej, bo wiem, że młody żyje
U mnie podobnie... W ogóle rzadko ruchy Sofii są tak intensywne, żeby mi miały przeszkadzać. Aż się zaczynam zastanawiać czy wszystko z nią ok... Albo ja jestem taka gruboskórna...

Cytat:
Jaka wariatka i masz rację, niech mąż sobie sam kąpie na podłodze ja sobie tego nie wyobrażam po porodzie z bolącym tyłkiem i ogólnie cała obolała

idę sprzątać
Ciekawe jaki argument mamusi go przekonał?? Bo ja nie widzę żadnej przyjemności w tkwieniu w takie pozycji przez te 10 min i jeszcze się z dzieckiem podnosić... Zrobiłabym mężowi awanturę za brak rozsądku i solidarności
Cytat:
a ja bym z chęcią wyszła do sklepu..
na miasto.. ale mam areszt domowy. Lodówka zapełniona, obiad gotowy, wszytsko jest.. nawet nie mam wymówki, że muszę wyjść
Wiem co czujesz ja też nie mogę sama wyjść z domu (ale pewnie z innych powodów...)
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie wem czy dobrze misię rzuciło w oczy, że chcesz jasną roletę - ja mam w salonie białą we wzorki i w ciągu dnia nawet jak są wszystkie zasunięte to jest jasno, w sypialni mam taką jakby bardziej kremową i 24/7 mamy ją zasuniętą, bo i tak jest jasno a tylko tu śpimytakże takie jasne odcienie rolet bardziej rozpraszają światło a nie robią ciemności, nie wiem dokońca aki efekt chcesz uzyskać.
Ciekawa jestem czy to nie zależy z czego są rolety zrobione. Jak jeszcze mieszkałam w Szkocji to mieliśmy białe rolety, które zasłonięte dawały prawdziwy mrok. Lepszy niż ciemne zasłony... Więc może są takie jasne, które będą nadawały się do sypialni...

Cytat:
My mamy śpiworek i chcemy jeszcze dokupić cieniutki, samą bawełenkę. wydaje mi się to dobre rozwiązanie, bo dziecko jak się rozkopie to juz się nie przykryje, więc na noc w takim śpiworku chyba będzie mu wygodniej.

Cytat:
Piękne aplikację też jestem zakochana w białych mebelkach

Cytat:
Hej dziewczyny!

długo leżałaś?
A jeśli chodzi o dietę, to ja jestem na cukrzycowej i wraz mam zgagę codziennie Rennie to jedyne co na mnie działa i nie wywołuję odruchu wymiotnego A co do tłuszczu to wcale go tak dużo nie potrzebujesz. Ja mam dozwolone tylko tłuszcze pochodzące z ryb, orzechów i roślinne w małych ilościach i dostarczam dziecku wszystko co jest jej potrzebne
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:07   #1856
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
j jasne ściany a na nich jakieś kolorowe aplikacje, moja przykładowa inspiracja w załączniku
Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Piękne też chcę coś w tym stylu i mebelki koniecznie białe.
Moja siostra namaluje mi na ścianie coś takiego jak w załączniku i do tego te obrazki
Ale cuda

Cytat:

Cytat:
U mnie zaczął się okres mega zgagi. Odstawiłam chleb i przerzuciłam się na chrupkie pieczywo, bo po nim nie czuję się taka odęta. Macica uciska mi żołądek i muszę uważać na to w jakich ilościach jem. Przestawiłam się na 6 posiłków dziennie w ilościach jakie spożywa mały kot, no i oczywiście musiałam zmniejszyć ilość słodyczy
Współczuję zgagi A próbowałyście migdałów? Mnie po nich zgaga przechodziła

Cytat:
Ja kupię choć na początku mam zamiar kłaść Bartka w rożku - o ile będzie lubił

Masz już brzusio?
Muszę pomyśleć też o rożku

Dzisiaj mam bęben I wczoraj też Czasem jest tak, że w ogóle brzucha nie mam a przychodzą dni, że strasznie mi go wywala do przodu Dzisiaj np powiedziałabyś, że jestem już w zaawansowanej ciąży a kilka dni temu zmieściłam się w swoje spodnie sprzed Adasia

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja testowałam sodę oczyszczoną, i mi bardzo pomogła
Ale, że niby jak? W jakiej postaci?

Cytat:
1.
2. U nas x-lander x-move to był pierwszy wybór i po głębszym wnikaniu, dopytywaniu w różnych sklepach, też zasiano nam takie ziarenko niepewności.. dlatego później postawiłam na maxi cosi
po głowie też mi chodzi mutsy i quinny, jeszcze się zastanawiamy, mamy czas
3. Śpiworki- bardzo praktyczne i polecane właśnie do spania
dziewczyny które mają już dzieciaczki pozytywnie wypowiadały się o nich
Jak będziemy w Polsce to musimy zrobić rajd po sklepach i jeszcze raz pooglądać wózki

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:11   #1857
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
otulaczek tez drogi mysle, ze wygodny do fotelika. dla mnie te otulaczki sa na rowni z kocykiem, wiec wole kocyk. a becik-rozek, to jednak cos innego. i pozniej moze byc kolderka np. do wozka.

Pola - faaaajne sowy

Lublana! to Ty mnie wkrecilas w kalamati. dziekuje dzieki temu mamy darmowy rozek

Minionka jesli to zgaga to Rennie powinno pomoc, ale dosc dziwne objawy jak na zgage. mnie zgaga pali w przelyku i nic nie kluje.

Justi - kiedy opowiedzialam historie szpitalnego jedzenia tz stwierdzil, ze pewnie po porodzie tez sobie zamowie z dostawa do konkretnego pokoju
lezac na plecach nie dosc, ze mnie skora ciagnie, to jeszcze ten czujacy "puls" bleee. nie moge a byloby najwygodniej.

zjadlam zupe. czas na spacer nie pisac za duzo, bo ledwo nadrobilam!

Justi - piekne zyczenia od malych dzieci pewnie Ci sie oczka zaswiecily...

Lonely - i tez sie z Ciebie maz smial ,ze nawet na x factorze wyjesz?

Marcheweczka- glowa do gory, 3 dni zleca. korzystaj z "wolnosci", ogladaj babskie filmy. fajnie, ze kolezanki wpadaja jutro tez wymysl cos fajnego i zobaczysz jak szybko zleci

aaa i czy to prawda, ze koszula do szpitala musi byc krotka? taka ledwo za udo?

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Karolina za studniowke!

dobra, ide na ten spacer, bo dzisiaj wybieram sie jak ta sojka
Stary 2013-02-25, 13:14   #1858
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj.. oczywiście bez aluzji
bardzo lubię Wasze towarzystwo

może po tej kanapce z nutellą
ja nie mogę zaczynać dnia od słodkiego posiłku, najpierw konkrety później deserek
wiem, wiem, żartuuuję

chyba tak, chociaż często jadłam słodkie śniadanie - rogalik maślany i kakao np. ehh :/

Cytat:
Dzisiaj mam bęben I wczoraj też Czasem jest tak, że w ogóle brzucha nie mam a przychodzą dni, że strasznie mi go wywala do przodu Dzisiaj np powiedziałabyś, że jestem już w zaawansowanej ciąży a kilka dni temu zmieściłam się w swoje spodnie sprzed Adasia

Jak będziemy w Polsce to musimy zrobić rajd po sklepach i jeszcze raz pooglądać wózki
Poka poka

Ja się mieszczę w spodnie ale nie dopnę

Kiedy przyjeżdżacie do Polski?

Cytat:
Napisane przez diabli;39444708
[B
Justi [/B]- kiedy opowiedzialam historie szpitalnego jedzenia tz stwierdzil, ze pewnie po porodzie tez sobie zamowie z dostawa do konkretnego pokoju
lezac na plecach nie dosc, ze mnie skora ciagnie, to jeszcze ten czujacy "puls" bleee. nie moge a byloby najwygodniej.

zjadlam zupe. czas na spacer nie pisac za duzo, bo ledwo nadrobilam!

aaa i czy to prawda, ze koszula do szpitala musi byc krotka? taka ledwo za udo?
Ale powiem Ci, że to nie głupi pomysł

co do koszuli to ja kupię dłuższą, nie wiem po co miałaby być jakaś krótka chyba, że ewentualnie do porodu ale później biegać po oddziale to chyba niewygodnie by było

Stary 2013-02-25, 13:16   #1859
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba czas zamówić rzeczy do szpitala. Postanowiałam nie przepłacac za koszulę do szpitala i kupić zwykłe bo i tak nie będę ich w domu używać bo śpię w bluzkach na ramiączkach wiec też da się w nich karmić. Kupowała, któraś u sprzedawcy margotkrakowpl??
kupowałam dwa razy, wszystko ok z przesyłkami.
z tym że te najtańsze koszule to niestety nie jest 100% bawełny - troszkę się rozczarowałam no ale za taką cenę to niech będzie ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:17   #1860
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
co do koszuli to ja kupię dłuższą, nie wiem po co miałaby być jakaś krótka chyba, że ewentualnie do porodu ale później biegać po oddziale to chyba niewygodnie by było
myslalam o tej wlasnie tylko do porodu. bo wczoraj u mamy przegladalam rzeczy, znalazlam koszule "do porodu" i mojej mamy sasiadka, ktora nas odwiedzila stwierdzila, ze do porodu to musi byc krotka...no i nie wiem czy to mit sprzed x lat, czy faktycznie bedzie wygodniej :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości