|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie mala spi na mnie a ja pisze jedna reka ![]() u nas wszystko ok bylismy na patronazu Hania wazy juz 4100g a wczoraj skonczyla 4 tyg. I w ogole wydaje mi sie taka duża i zaawansowana juz:P w sensie glowke juz tak fajnie unosi i jak ja obijam to juz nie wisi przez ramie jak taka lala szmaciana tylko tez podnosi glowe i ja trzyma i obserwuje jedyne co to czesto od jakiegos czasu jak je szczegolnie wieczorem to puszcza cycka zlosci sie placze i go szuka i tak w kolko tez czasem puszczaja mi nerwy ale baaaardzo staram sie opanowywac, bo ja jestem impulsywna dosc i to dla mnie taka lekcja cierpliwosci.... ![]() Wczoraj tez byl pierwszy spacer bo wczesniej musielismy naprawic kolo w wozku... fajnie bylo mala spala caly czas![]() W ogole musze isc do fryzjera! juz nie moge na siebie patrzec! Co do ciasności w bożence.... to ja palca wloze tylko mam wrazenie ze cale wejscie na okolo jest takie sztywne, nierozciagliwe przeraza mnie toNo i ewulka!!!! trzymaj sie kochana! ściskam Was dziewczyny ![]() kiedys jeszce wstawie zdjecia malej
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti witajcie w domu. Antoś jest cudny, mały przytojniak
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, witaj
![]() Tez mialam ten problem z mlekiem mm. Zdecydowalismy sie na Bebiko, Malemu nic po nim nie bylo. Teraz coraz rzadziej je podaje. |
|
|
|
#3634 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39435294]Little, tak, naczyniaki płaskie, one najczęściej znikają do 2 roku życia mnie kilku pediatrów w szpitalu to mówiło, moja pediatra i położna też. A ostatnio zaczepiłam mamę jedną w sklepie w realu, bo niosła na rękach córę 8mcy i mała miała na potylicy wlasnie naczyniaki, i to samo jej powiedzieli. Obserwować, jeśli by się rorastało lub krwawiło to wówczas natychmiast do lekarza, to się najczęściej laserowo usuwa lub zamraża.[/QUOTE]ja mialam naczyniaka pod pachą, nadal mam ślad. Moja siostra miała na glowie, zniknął. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no kochana, to jak narazie podróże pociągiem odpadają ;*** nie martw sie, na pewno przyjada rodzice niedlugo, ale Wy pojedziecie Cytat:
co do jedzenia, wczoraj u tesciowej jedli schabowego a ja dostaalam wlasnie udko z rosolu bbuuuuuuu ... Cytat:
Cytat:
Bylam dzis na uczelni..............ajjj jjj....... malutka dostala mm serce mnie boli z tego powodu, wiem ze jej nic sie nie dzieje itd. Ale ech....... smutno mi. Mam nadzieje ze to minie. Przyjechalam po 4 h z cycami jak pamela anderson, takie twarde. Dobrze ze mala wstala i sobie ciumneła bo juz mi bylo ciezko haha dobrze ze to ostatni semestr studiów. Tak to na nastepne zajecia pojade w przyszla srode a w czwartek na chwilke po zgode do jednego wykladowcy na indywidualne.
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do bożenki - to ja już sie boje bo za tydz mąż przyjeżdza i wiecie co będzię a pamiętam jak było pierwszy po urodzeniu Wojtka - oj bolało :/
|
|
#3636 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi zdarza się zjeść smażone mięso, wczoraj schabowego, a przedwczoraj kotleta z piersi kurczaka - małej nic nie jest. Nie przestrzegam szczególnie diety, małą obserwuję i z brzuszkiem jest ok. Z tych ,,zakazanych" rzeczy jem surowe jabłka, banany, 1 czy 2 mandarynki, batonika czekoladowego też się zdarzyło zjeść, czasem mała kawa rozpuszczalna. |
||
|
|
|
#3637 |
|
Lurker ;)
|
Widze, ze duza czesc z nas juz ledwo zipie. Wczoraj z TZem zrobilismy blad. Oboje nie spalismy do 3 w nocy bo mala byla marudna i plakala, dopiero wtedy zasnela. No i chyba ze zmeczenia TZ zle ustawil budzik i zamiast o 6 wstalismy o 8... Mala byla 5 h bez jedzonka
Dzis byla pierwsza wizyta poloznej( tak pozno bo szpital spieprzyl sprawe). Na szczescie trafilismy na spoko babke, juz sie balam jakies czarownicy ktora bedzie mnie wyzywac od wyrodnych matek, bo nie karmie piersia ale bylo inaczej Powiedziala tez ze mala moze spokojnie z 4 h spac i nic jej nie bedzie. Troche mi ulzylo.Fewcia gratulacje! Neti Antos fajny chlopak
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do czkawki - a juz sie martwilam, ze z moim cos jest nie tak, a tu widze inni rekordzisci sa ![]() suzi, to surowe jablka i banany sa zakazane? O! Ja to staram sie jesc wszystko. Zezrlam teraz kilka czeresni z kompotu - szkoda, ze po czasie znalazlam info, ze nie mozna :/ Mam nadzieje, ze nie zaszkodza... Dziewczyny po sn - nosicie pasy poporodowe? Dobra, ide w kimono poki Kubus pozwala
|
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówilam dzis karuzelke ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
ja i tak musze sobie oddzielnie robic szame i tak, bo moja babcia b.tłusto gotuje. A jej spaghetti o rany, nie wiem jak moj brat to moze jesc;p a najlepsze jak babcia mówi na to danie " Maciek, zrobić Ci spagettów? "(82 lata)
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja nie noszę, choć posiadam takowy.
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Black, bylas wczoraj na uczelni ?
|
|
#3642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzuza dziewczynka![]() sliczny chlopaczyna Cytat:
Moja czasem 6h potrafi spac bez jedzenia, a tez jedziemy na mm
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, co za tepa matka ze mnie
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kochane
powiedzcie co jadłyście dziś na obiad ??![]() bo ja już nie mam pomysłów co jeść ???Ja banany jem, jabłka tylko gotowane, dżemy wszystkie, jogurty też wszystkie smaki ( 1 dziennie). |
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nawet nie mam o czym z wami pogadać, wszystkie macie już swoje maluszki przy sobie. Nancy jutro ma test oksytocynowy, czyli pewnie coś ruszy. Fewcia już po cc. A monamur i nazeczona też już pewnie po. Nie odbieram już telefonów i nie odpisuje na sms-y, mam dość ciągłego tłumaczenia czemu jeszcze nie urodziłam. Znając moje szczęście to później okaże się że mały jest za duży i zrobią mi za tydzień cc, a ja nie chce cc.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-25 o 16:53 |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
To moja dziś taka marudna.... zaczyna dzis 5 tydzień i od razu takie coś ? co za baba :P może to byc skok? czy dopiero po skonczonym 5 tyg.....
serio ciagle marudzi i chyba sama nie wie o co sucho ma pojadła wczesniej spała.... więc co? no ewentualnie brzusio ale nie widze jakos zeby bardzo ją bolał...
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście kolejny ciekawy tytuł wątku
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak coś wyczuła, normalnie nie dzwoniła, żeby pytać o poród, a wtedy miała przeczucie, że coś się dzieje Głowa do góry, my tu wszystkie czekamy niecierpliwie na wieści od wszystkich brzuszkowych mamuś ![]() Aga ja jeszcze nic nie jadłam
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko trochę cierpliwości. A sms i tel się nie przejmuj, olewaj to
|
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez nie chcialam cc no i rad czy nie rad miaałam, urodzisz jak nie sn to cc i tu ból i tu ale jaka nagroda )
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dziewczyny bardzo proszę się nie śmiać ze mnie,byłam na wakacjach, wiedziałam że jestem w ciąży (ok 7 tyg) ale bardzo chcieliśmy jechać no i oczywiście w połowie pobytu wyskoczyła mi opryszczka na wardze, z tego co sama wiedziałam to nie jest ona groźna dla Dzidziusia ale nie wiedziałam dokładnie czy można ją leczyć, internetu nie miałam, do lekarza dodzwonić się nie mogłam no to wysłałam męża do apteki po hascovir tylko powiedziałam mu, żeby zapytał się czy ciężarnym wolno. No i w aptece babka nastraszyła go jakie to jest groźne, że powinien to ginekolog zobaczyć i w ogóle, małżon wystrachany, ja też się zaczęłam zastanawiać, czy mi się coś nie pokręciło no więc zdecydowałam się jechać na ip, obce miasto ale spoko. To co przeżyłam u tej ginekolożki to pozostanie traumą do końca życia, nawet nie będę opowiadać, jak mi powiedziała (kobiecie w pierwszej ciąży, wystraszonej jak cholera), że ten wirus już zrobił swoje, bo teraz trwa organogeneza i nie mamy już wpływu na to jakie SPUSTOSZENIE w organizmie dziecka zrobił. Potem od ginekologa swojego się dowiedziałam, że nic się nie dzieje, że nie jest on groźny itd itp. Gdybym się nie zasugerowała Panią w aptece byłabym zdrowsza i spokojniejsza, także tak mówię ku przestrodze. Sam sok żurawinowy niestety za dużo nie pomoże.Cytat:
Cytat:
![]() witajciew domku Antoś Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Kubusiem za wszystkie gratulacje
![]() Ty chudzinko masz super brzuch bez pasa, szczesciara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz bez moich rodzicow, nie wyobrazam sobie tego Cos zielonego? hehe, ale hit :P
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
mój opis porodu póki mały jeszcze śpi...
Poród był po terminie (termin na 13.02)...dostałam skurczy 17.02.(wczesniej żadnych przepowiadaczy..nic)ok. godz. 18...jak kilka razy się powtórzyły mój Rafał zaczął je liczyć-częstotliwość i długość...no i o 21 były już co 7 min..poleciałam się umyć i do szpitala...a tam...masakra. Jak już skurcze były co chwila...nie do wytrzymania...błagałam o znieczulenie..dała mi dwa razy coś..ale zewnątrzoponowego nie- bo stwierdziła że badanie krwi z 27.01. jest za stare...tym sposobem doszłam do rozwarcia 10 cm..ok godz. 1- i do tego czasu badali mnie trzykrotnie i mimo że się ruszałam przy skurczach główka małego nie wygięła sie tak żeby wejść w kanał rodny..więc podjęto decyzje o cesarskim cięciu- ale zanim to-to trzeba było żeby mnie i drugi lekarz zbadał a ten gdzieś przepadł..do tego lekarka też poszła na chwilę i zniknęła..położna się wkurzyła (a miałam całkiem fajną) bo tętno dziecka zaczęło niebezpiecznie spadać..w końcu się zjawili..jak mi ten ginekolog wsadziła całą łapę w ...... myślałam że go zabiję...i uznał "cięcie"...więc prawie dwie godziny z takim rozwarciem się męczyłam...no i w końcu było to cięcie..ale cieżko naprawdę.Ale jeszcze przed samym cięciem...jak ten ginekolog już mnie zbadał...i sobie poszedł na sale się przygotowywać..to druga lekarka przyszła z tymi srebrnymi narzędziami i zaczęła mi mierzyć biodra..itd..Myślę sobie -PO kiego??? skoro mam mieć cesarke?? Ale ona zmierzyła i poszła...i oczywiście mierzyła mnie w czasie skurczy. Jak dostałam już znieczulenie od pasa...to była najwspanialsza ulga...a potem wyszarpali jakby ze mnie malucha..i wtedy słyszę: "4600 i 57 cm"- myślę sobie, kurde ale wielkoludek.. "Antoś dostał 6 pkt w pierwszej minucie, 9 pkt w 3 i 10 pkt. w 5 minucie..a to dlatego ze owinięty był pępowina i powietrze tam jakoś nie doszło...najważniejsze ze wszystko ok. Ból po cesarce jest niezły..choć przy skurczach to ten idzie wytrzymać. Natomiast w szpitalu spędziliśmy tyle..ja już wypis miałam w środę..ale mały miał cos z moczem i trzykrotnie go badali..a że za trzecim razem to już cewnikowali małego, żeby uzyskać całkowicie niezanieczyszczony mocz to żeby nie doszło do zakażenia przy cewnikowaniu-musiał przyjąć antybiotyk przez 3 doby..więc w sobotę wiedzieliśmy że bakterii nie ma..ale musiał dokończyć antybiotyk i wyszliśmy dopiero dziś..jak zasnął po wielkich płaczach ok. 14 tak śpi do teraz...ja troszkę przy nim podrzemałam i korzystam...z chwili..nic specjalnie nie roie..bo mam jeszcze szwy i mąż mnie wyręcza we wszystkim. Wogóle przy porodzie był ze mną i wspierał...widziałam bezradnośc w jego oczach gdy ja się męczyłam..ale dzielnie był przy mnie i to był taki wspaniały dowód na to jak mnie kocha. A przez cały tydzień był ze mną dzień w dzień- choć biedak siedział na niewygodnym stołku i pilnował małego tyle godzin...bym ja choć godzinkę mogła odespać..Aż mi się łza zakreciła w oku..
|
#3657 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam inteligo, i karta visa od nich powinna przejść, bo w internetowej bershce itp normalnie zamawiałam.Mogę ci kliknąć, a wtedy ty siupniesz przelew do mnie zwykły. Cytat:
Zauważyłam, że : jeśli chcę ją do łóżeczka odłożyć to dobrze by leżała w łóżeczku w tej samej pozycji co na mnie poza nim. Jeśli na mnie leżała na brzuszku i tak spała to tak ją położę - bo jej zwyczajnie niewygodnie i się budzi nagle obrócona inaczej, na plecy np. Tak jak zaśnie - tak odkładam. Cytat:
Trzymam kciuki, to musi być pomyłka. Jak ci zdiagnozowali cukrzycę ciążową? wysoki miałaś po glukozie czy ten na czczo? W ogóle jakie nas teraz normy obowiązują? na czczo do 100? ile po posiłku normalnie się mierzy? 2 godziny i norma dla 140??? ![]() Fewcia! GratkiCytat:
Cytat:
![]() Masz Małą przytulankę z Blaneczki. Fajny chłopak, dużyyy ![]() Cytat:
już niedługo!Cytat:
![]() :Podoba mi się bluzka na stronie RE, szkoda, że nie mają sprzedaży online, odkąd jest dzieć strasznie trudno z domu wyjść ( a jak już wyjdę, mam wyrzuty sumienia...;/ - macie tak?? )
|
|||||||
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tego nie ogarniam, stwierdziła że jednak mam trochę czasu jeszcze. Ginka powiedziała że mam iść na ktg około 11 jak ordynator na pewno będzie w szpitalu, czyli podejrzewam że to on będzie oceniał wyniki. Ja już się nie nastawiam na nic, będzie co ma być. Ważne żeby kruszynka byłą zdrowa i za dużo nie urosła w brzuszku
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-25 o 18:30 |
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że zrobili Ci to cc, bo nie wiadomo ile byś się jeszcze męczyła. |
||
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak Wam smyki zasypiają i śpią długo to je potem budzicie?? bo nie wiem czy jak mój śpi np od 14 do teraz ..to dobre rozwiązanie????
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Przyszla na swiat dzisiaj o 9 05. Nasze 3650g i 58 cm szczescia!
Bądź silna. Dla siebie i córeczki
pewnie się poryczę razem z nim 
Lewa pierś jest zdecydowanie u mnie większa, mimo że walczę non stop o wyrównanie. Co więcej prawa pod spodem mnie boli, nie mogę spać na prawej stronie. Myślałam że zator, ale boli już długi czas, masuję i nic..
a już najbardziej mnie wkurza jak tak ze 3 osoby nad nim wiszą i każda mu ciucia z innej strony, bo wydaje mi się że go męczą, a ja najchętniej podczas odwiedzin nie wypuszczałabym go z rąk 

mnie kilku pediatrów w szpitalu to mówiło, moja pediatra i położna też. A ostatnio zaczepiłam mamę jedną w sklepie 

6 5 4 3 2 1

I najedz się za mnie czekolady i kiwi i kapusty kiszonej bo mnie już skręca