|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
... No właśnie Agata, ja tez sie zdjec domagam
![]() ![]()
#4352 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
agatka- sliczny avatar, taki powazny elegancik
![]() Cytat:
![]() Za kazdym razem nie moge napatrzec sie na zdjecie Twojej Agaty z avataru... i te jej wlosy!!! ![]() Cytat:
![]() To moze jednak zeby ![]() ![]() I tez czekam z niecierpliwoscia na fotki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy, no trzeba bylo zmienic, bo swiateczny lekko nieaktualny
![]() Czytam, ale wbic sie nie moge ![]() chetnie poogladam jakies zdjecia ![]() Poki co mozemy sie pochwalic tym, ze od paru dni Leo stoi sam ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-02-25 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
czy mozecie cos powiedziec nt. wozkow hauck? wygladaja calkiem fajnie, tylko ciekawa jestem jak sie sprawdzaja w praktyce
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która ma 4,5 miesięczną córkę i tak sobie rozmawiamy i w pewnym momencie kol. mówi - natali czy pomyślałabyś rok temu, że będziemy rozmawiać o kupach? powiem wam, że przez myśl by m to nie przeszło. Jak to człowiek się zmienia ![]() moje dziecie ciągle mega wymagające, jak tylko widzi, że wstaję to już zapobiegawczo zaczyna płakać co by matka go nie zostawiła. Nadrabiam co piszecie, ale nie mam kiedy pisać. W sumie z jednej strony dobrze bo bardzo intensywnie z Antosiem nadrabiamy czas, który spędzam w pracy. Pola super, że wam tam dobrze i współczuję nocek, mam nadzieje że szybko Antosiowi minie wstawanie i da mamie odpocząć. Też czekam na nowy wpis bo uwielbiam Twój blog. i oczywiście jak to ja już nie pamiętam co i komu chciałam napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam Hauck Malibu spacerówkę z fotelikiem. Nie wiem, jak te marketowe się sprawują, tzn. mam na myśli bardziej proste modele... Nasz ogólnie dobrze zdaje egzamin, tylko regulacja oparcia na pasku to dla mnie porażka! Nie że w tym wózku, tylko w ogóle ten system ![]() ![]() ![]() Jakbyś miała jakieś konkretne pytania, pisz śmiało! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
zdjęcia z dzisiejszej sesji Liwii
![]()
#4360 |
Wtajemniczenie
|
Bry
Dziewczyny czy Wasze dzieci jedza surowe tarte jabluszko? Paula za nic nie zje. Dzis chcialam jej dac bo chyba pierwszy raz ma problemy z kupka. Wczoraj nie zrobila,dzis kroliczy bobek, potem juz ciut lepiej ale jak sie biedna wysilala ![]() ![]() Dlaczego tyle z Was kupuje spacerowke? nie kupowalyscie wozkow od razu z gondola i spacerowka czy cos nie tak z Waszymi spacerowkami? MARTULA Paula po porannym karmieniu wstaje na dobre, a za 2-2,5 godz znowu idzie spac, wolalabym zeby sobie po karmieniu pospala jeszcze ![]() Paula w nocy spi ok 10 godz. Drzemki w dzien sie skrocily, teraz mamy trzy polgodzinnne ![]() KAPUKAT zarloczka masz ![]() ![]() ![]() ![]() ROZOWA ja polecam to co Kism ![]() ![]() KISM dzieki ![]() POLA i EFIJY gratuluje pierwszych zabkow ![]() GAABBI jaki dalas makaron? nitki?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
martula widzę, że gazetka Tesco dotarła
![]() pola_m ja mogę Ci tylko napisać tyle, że Szymon też tak miał przez dłuższy czas, zasypiał przy cycku, w nocy co godzinę potrafił się budzic i zaraz do cycka. Ja mu nie broniłam, a od ok. 2 tygodni zasypia przy cycku, wypuszcza go i śpi. Budzi się około 2-3 wypije troszkę i dalej kimono. W między czasie też się zdarzają przebudzenia, ale nie szuka już tylko daje się ululać bez. |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4363 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam oglądać zdjęcia dzieciaczków! w ogóle ostatnio jestem taka zachwycona byciem mamą ![]() ![]() to i ja wrzucę kilka zdjęć ![]() jak któraś z Was ma aparat, z którego jest zadowolona, w cenie ok. 1000zł to polećcie! mój już chyba umiera, połowa... a może nawet więcej zdjęć nie nadaje się do niczego ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- albo i nie dodam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Britax B-agile4 Hauck Malibu Hauck Citi Britaxa widzialam na zywo, wydaje sie super. Tylko zastanawiam sie czy jest sens wydawac tyle kasy na spacerowke, skoro nasze dzieciaki niedlugo zaczna chodzic i pewnie nie beda chcialy juz w nich jezdzic ![]() Ogladalam tez: Mamas&Papas Sola, ale po zlozeniu jest spory, a ja szukam czegos co bedzie mi malo miejsca w bagazniku zajmowalo ![]() Espiro magic- cos mi w nim nie pasuje No i ogolnie musze sie ogarnac bo jesli polecimy do Anglii to musze miec wozek skladany jako calosc, czyli moja teutonieczka nie moze byc, taki regulamin ryanair'a. Czas leci, a ja w polu :P agatka- ja kupowalam wozek wielofunkcyjny, jestem z niego bardzo zadowolona i daje rade w kazdych warunkach. Mielismy na lato kupic z mezem cos lzejszego , ale przede wszystkim mnijeszego bo nam nasz obecny wozek(stelaz + siedzisko) prawie caly bagaznik zajmuje przez co torby leza na siedzeniach i jest malo miejsca , a my sporo jezdzimy. Ale, ze prawdopodobnie lecimy na swieta do Anglii to kupujemy wozek juz teraz i to bedzie nasz wozek wyjazdowy. Na miesjcu dalej bedziemy korzystac z obecnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
Hej,
Nie mam czasu pisać, rano do pracy po południu trzeba nadrabiać czas z córeczką a wieczorem idę spać o 21 bo noce podobne jak u was. Nam sie Sara budzi co 3h na cycusia, próbowałam mm dac wodę ale nie chce. Najgosze jest to że jak się rozbudzi to moze nie spac 2h wiec wole jej dać cycusia. Wczoraj zrobiąlm jej badania krew i mocz i wyniki średnie dostała witaminy. Muszę ja oduczyć jedzenia w nocy żeby chociaż jej brzuszek odpoczł z 5 h a ona ciągle je. Tylko że tez nie jestem gotowa na jej płacz a ona jest twardą zawodniczką i juz kilka razy przegrałam z nią walke wpada w taka histerię że oddechu nie moze złapać. A pózniej uspokajania narękach z 30 min. sliczne dzieciaczki jak wroce do domu moze tez wstawie Saruśke. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem co z nia robic. Nie mam jak zaangażowac po nocach TŻta, bo on jest np. 2 noce, a 3 go nie ma ![]() ![]() Dzis np.było duuuzo lepiej- bo wstała tylko 4 razy. ![]() ![]() Dam jej czas na poprawe jeszcze kilka dni ![]() ![]() Faaajny ten sklep bio ![]() witam ![]() Mam pytanie czy ktoras z Was używała siateczki do podawania pokarmów? jak wrazenia? Co tam mozna wcisnac? ![]()
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
rozowa- Liwka jak fajnie sie do zdjec ustawia
![]() Oliwka bije rekordy...jestem z niej taka dumna! Cala noc sie budzila,w pewnym momencie przestalam liczyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4369 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam Was pocieszyć!!
Dziś Maks spał w swoim łóżeczku od 19.30 do 6 rano i tylko 2 razy podawałam smoczek! O 6 zjadł i spaliśmy jeszcze na łóżku do wpółdo 8! Wczoraj też prawie cała noc w łóżeczku i tylko 3 pobudki. Tak więc musicie to jakoś przeczekać, u nas już byłą masakra, chodziłam jak zombie ale po tych dwóch nocach pojawiło się światełko w tunelu ![]() Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej ![]()
#4370 |
Zakorzenienie
|
Piękne!
![]() |
#4371 |
Wtajemniczenie
|
Bry
AGATA piekne ![]() My po sniadanku i idziemy na spacerros, moze dzis na dluzej bo wczoraj zlapal nas deszcz i po spacerze.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
Obstawiam te nieszczesne zeby. U niej najgorsze jest to, ze wychodzi jej pare zebow jednoczesnie. Pisalam, ze ostatnio w 2,5 tygodnia wyszly jej 4, a teraz widac, ze ida jej dolne dwojki i chyba cos w czworkach na gorze zaczyna sie dziac. Caly czas reke ma gleboko w buzi, jak dorwie jakiegos gryzaka to na tyly go pakuje. Poza tym chyba ja troszke brzuch bolal, wczoraj sie nie zalatwila, a u niej to jest bardzo dziwne, tym bardziej, ze srednio zalatwia sie 3 razy na dobe. Wiec wszystko sie skumulowalo i wyszlo w nocy. Poprzednia noc byla okey, tylko dwa razy trzeba bylo jej dac smoczka (dalam na noc nurofen), ale dzis masakra. Jakby sie budzila tylko na smoka nawet ze 20 razy to luz, ale ona budzila sie ciagle z placzem doslownie co 15 minut. Ja niewyspana, mloda tez... marudna z rana byla strasznie. Teraz spi- odsypia i ja chyba do niej zaraz sie przylacze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej 1 ząb wyszedł tydzien przed jej 5miesiączkiem.. i tka idą ciagle do teraz, wyjdzie jeden, to zaczyna męczyc nastepny.. ![]() ![]() Proponuje do córy dołączyc ![]() Chociaz ja mam taki głupi organizm, że chocbym nie wiem jak była zmeczona to w dzien nie zasne i koniec ![]() Moja młoda też spi, jak zwykle rano dosypia szybko ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
martula, śliwki powinny rozluźnić
![]()
![]() |
#4375 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej
u nas dzisiaj lepiej znacznie. Tzn budził się, ale nie kombinowałam z żadnym podmienianiem cycka na smoczka, tylko jak chciał to jadł - no i zasypiał lepiej zdecydowanie. Odpuszczamy na razie oduczanie, bo jednak mam wątpliwości czy nie potrzebuje tego nocnego mleka... A jak juz zaczniemy go oduczać, to chcemy oduczać na dobre. Cytat:
A jaki śliczny jest ![]() Cudna ta Twoja Liwka, śmieszka mała ![]() Cytat:
Na kupke też suszone śliwki - namoczone na noc i podane np z kaszką. I masaz brzuszka ![]() Cytat:
![]() I tak sam z siebie przestał się budzić? Cytat:
No my też jeszcze odpuszczamy ostra naukę... Szkoda, że nie możesz liczyc na TZta. No i oby się poprawiło Małej przez te parę dni ![]() Cytat:
![]() A coś robiliście, czy tak sam z siebie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
pola- ja nawet nie chce prosic TŻta o pomoc w tej kwestii, bo tylko namieszałby w głowie młodej, przez ten swój tryb
![]() Wyjdą tym naszym dzieciom wszystkie zęby i pospimy wtedy ![]()
#4377 |
Rozeznanie
|
pola nic nie robiliśmy, przeczekaliśmy to
![]() W międzyczasie wyszły górne dwójki, dolne chyba będą na dniach bo czuć je już pod dziąsłami. Ale od jakichś 3 dni jest taki spokojniejszy w dzień, jak wychodzę z pokoju czy idę do łazienki to nie drze się w niebogłosy, sam się ładnie bawi. No i noce nieporównywalnie lepsze. Mam nadzieję, że teraz przez jakiś czas będzie spokojniejszy zarówno w dzień jak i w nocy. Czy któraś usypia jeszcze malucha na rękach?? Maksio zasypiał sam w łóżeczku tak do ok. 4-5 miesiąca. Potem zaczęło się ząbkowanie i nie chciał sam więc Tż usypiał go na rękach wieczorami, w dzień ja musiałam go kołysać. Mąż mówił, że on go na noc będzie bujał bo mu to nie przeszkadza. I tak jest do dziś ;/ tylko, że ostatnio Tż pracuje dłużej i zazwyczaj to ja wieczorem kładę Maksia i już mam trochę dość kołysania na rękach. Próbowałam go odkładać, tylko, że jak poczuje łóżeczko to się rozbudza i chce bawić albo ryczy. Nie wiem jak go znowu nauczyć samodzielnego zasypiania.... Od dziś zaczynam wiosenne porządki. Z Maksiem zajmie nam to pewnie miesiąc ale mam nadzieję, że trochę ogarniemy ![]() Najgorzej jest z ubraniami i torebkami ![]()
#4378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moja Agatka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
doris, nie obcinacie Agatce włosów?
Maciek już 3 razy miał cięte i rosną jak szalone, znowu musimy ogolić ![]() Maciek w dzień usypia kołysany na rękach, albo posadzony na kolanach i przytulony. Wieczorem sam ![]() ![]()
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.