Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 19:39   #3811
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

za mną ostatnio chodzi makijaż permanentny ust....

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:47   #3812
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
za mną ostatnio chodzi makijaż permanentny ust....

ja nie chciałabym
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:49   #3813
KaEs
Wtajemniczenie

ja też nie ale nad oczami bym się zastanowiła niż codziennie je podkreślać na górnej powiece choć to moment

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:51   #3814
myboyismine
Zakorzenienie

ja z oczami też nic nie robiłabym z takich rzeczy- lubię się malowac chyba, że przedłużanie rzęs
Stary 2013-02-25, 19:51   #3815
misia880
Zakorzenienie

mi się bardzo podoba, taki delikatny nie jakiś mega mocny ale taki naturalny.

na kreski to moja mama się napaliła ;p

Stary 2013-02-25, 19:51   #3816
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Z tym mieszkaniem przed ślubem to trochę sie nie zgodzę... Od razu zaznaczam, że jest to kwestia indywidulana - bo u jednych takie "przetestowanie" partnera sie sprawdzi, u innych nie... Podam tylko przykład mojej kuzynki, która przed ślubem mieszkała ok. 3 lata ze swoim narzeczonym - było jak w bajce, aż nie mogłam sie nadziwić, że można znaleźć tak idealnego partnera - we wszystkim pomagał mojej kuzynce, był mega opiekuńczy, czuły, a do tego jeszcze pomocny. Plus dusza towarzystwa i żartowniś... A co wyszło jakiś rok po ślubie, moze troche szybciej? Przestał się starac - wyliczał mojej kuzynce pieniadze, zamykał ją w mieszkaniu - byleby tylko nigdzie nie wychodziła ze znajomymi, przezywał ją, a jak pojawiły sie dzieci - przestał jej totalnie pomagac, stał się egoistyczny - teraz liczy sie dla niego to, aby to ON miał pieniądze, ON miał co zjeść, i by to ON sie nie nudził, a moja kuzynka - niech radzi sobie sama...
I myślisz, że gdyby nie mieszkali razem przed ślubem to by się tak nie zmienił?
Ten przykład o niczym nie świadczy właściwie

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:52   #3817
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem zła
Okazało się (ciocia tacie przez tel przekazała), że ta moja kuzynka może mieć wesele tydzień po mnie.. a to przecież prawie 300 km od mojej miejscowości.. no i jaki koszt dla gości.. no cholera jasna... oni chyba nawet rok ze sobą nie są ;/
O matko powtórka z rozrywki jak z tą nasza kuzyneczką współczuję i radzę od razu do nich zadzwonic i pogadać i coś ustalić. Nasza kuzynka nas zlewa, chce tego samego dj, ale tż powiedział, że sorry ale ustąpiliśmy z terminem to niech oni odpuszczą dj. I niby ok, ale jakos się nie odzywa, jakby coś kombinowała. Masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

ja się dowiedziałam, że u mnie w parafi nauki są 22-23 marzec. A do poradni musze sie potem zapisac. hmm powiedzcie mi ile jest tych spotkań z nauk?
bo ta kobita z kancelarii mnie wykonczy, ona jest taka przybita albo ja taka głupia i sie nie umiemy dogadac
U nas jest 5 spotkań 5 tygodni, w niedzielę, po ostatniej mszy. Zaczynamy w kwietniu

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Przez was zaczęłam się zastanawiać nad hula hopem Ale nie wiem czy nauczę się tym kręcić Bo ja nigdy tego nie umiałam
Jak mój tż nauczył się skakać na skakance (skacze lepiej niż ja) to Ty nauczysz się krecić hh, gwarantuję

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
chyba w żadnych. Gotowanie-ja. Sprzatanie-niby powiedział, że to jego działka, ale jak ktoś ma tak sprzątać to ja dziękuje prasowanie-moja działka, pranie-moja działka, zakupy-moja działka, koty (trzy)-moja działka (ewentualnie od czasu do czasu brat TŻ wyczyści kuwety). On tylko przychodzi z pracy i jest zmęczony i pada zaznaczam, że ja też pracuję, musze dojeżdzać autobusem i jak ide do pracy nie ma mnie w domu ok 12 h. Ja wiem, że Jego czasem nie ma 14 h, ma dobrą pracę, On zarabia 3 razt więcej, ale bez przesady czuję się jak sprzątaczka, kucharka i pomoc domowa. Kłótnie o ślub, o kasę, generalnie o wszystko. A najbardziej mnie boli ten brak czułości, zainteresowania moją osobą itd
Przykro się to czyta ... I nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u siebie. Nie pozwalaj sobie na to. Zostaw obiad, zostaw brudne gary, pranie, odpicuj się i idź na miasto, nie mów nic tż. Jak nie masz z kim się spotkać to chociażby do kina idź, na zakupy, na manikiur. Niech się pomartwi, niech się zastanawia co robisz, gdzie poszłaś.
Nie wyobrażam sobie takiego "podziału" obowiązków. U mnie tż robi wszystko, odkurza, składa pranie, myje kuchenkę czy lodówkę, poukłada ciuchy w szafach, o nic nie muszę go prosić. Jak wychodzi wcześniej niż ja to odśnieży mi samochód. Jak ja wracam później to oczywiste, że przyjeżdżam do domu i mam obiad podany do stołu. Zrobi zakupy, jak ma na popołudnie to wracam do domu,a tam np.:tulipany, jakaś babska gazeta dla mnie. To wszystko działa w dwie strony. Druga sprawa-brak seksu. Dla mnie seks jest mega ważny i niestety, ale uważam, że jak w tej sferze się sypie to będzie się sypało wszystko po kolei. Nie wyobrażam sobie seksu raz w m-cu,ba! ja sobie nawet nie wyobrażam seksu raz w tygodniu. Rozumiem zmęczenie itd. (ale czym? pracą? każdy pracuje, to żadna wymówka), ale czy tak ciężko położyć się do łóżka tą godzinę wcześniej, pogadać, poprzytulać się, zatrzymać się na chwilę, mieć czas dla siebie, na seks. Bez tego nie ma związku. Tak jak Wy żyjecie to można żyć ze współlokatorem, a nie z partnerem.

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy kupujecie takie hula hop z wypustkami?? Mam w domu zwykłe, ale nie chce mi się bawić w obciążanie go ryżem, czy czymś, więc postanowiłam kupić sobie jakieś bardziej profesjonalne.
Ale dotarłam do laski na YT, która mega krytykuje te z wypustkami, że krwiaki się robią, że niszczą kręgosłup, że są za ciężkie... I już sama nie wiem?
A daj spokój ja miałam siniaki przez pierwsze 2-3 dni, jak się dorwałam do hh i kręciłam w cienkiej koszulce. Teraz kręcę w bluzce, a jak się rozgrzeję to w zwykłej koszulce i nic mi nie jest. Ciężkie nie jest bo ok.1kg, tyle samo będzie ważyło obciążone np.:ryżem. Dla mnie jest o niebo lepsze niż zwykłe
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:56   #3818
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Dziewczyny, Wy kupujecie takie hula hop z wypustkami?? Mam w domu zwykłe, ale nie chce mi się bawić w obciążanie go ryżem, czy czymś, więc postanowiłam kupić sobie jakieś bardziej profesjonalne.
Ale dotarłam do laski na YT, która mega krytykuje te z wypustkami, że krwiaki się robią, że niszczą kręgosłup, że są za ciężkie... I już sama nie wiem?
Cytat:
W połączeniu z tamtą laską z YT mnie przekonałaś Znalazłam takie obciążone, ale bez wypustek i takie chyba zamówię. Zwłaszcza że na studiach muszę się przebierać 2x w tyg we wspólnej szatni i nie chcę wyglądać jak pobita... Widziałam zdjęcia w necie dziewczyn posiniaczonych, z krwaiakami, to nie dla mnie.
A ja Ci powiem na podstawie własnego doświadczenia, że też nie raz nabawiłam sie siniaków, dwa razy nawet czegoś na kształt wylewu kręcąc gładkim HH (z obciążeniem), uważam, że po prostu kręciłam (robiłam zamach) za mocno i stąd te obicia.
Od jakiegoś czasu kręcę wypostkowym i nic takiego nie miało miejsca ani razu.

Z autopsji zatem, mam wrażenie, że powodem powstawania obić, siniaków i innych nieprzyjemności nie jest rodzaj HH (gładnie czy z kulkami) tylko siła jaką wkładamy w kręcenie. Zwyczajnie, nie można tego robić zbyt mocno.

Cytat:
raczej z wolnym czasem w ogóle u nas ciężko, tv nie oglądamy bo nie mamy kiedy, i to wspólnie. On przeważnie wychodzi do pracy o 6.30 rano, a wraca najwcześniej o 18, ale zdarza się, że i o 22 ja jak pracuje na rano to najwczęsniej jestem ok 19, a jak na popołudniu to o 23 dopiero tak jak mówiłam, jak przychodze ide do kuchni zrobić obiad, jakieś sałatki itd (bo teroetycznie jestesmy na diecie), kąpiel i kłade się spać, przeważnie TŻ już wtedy śpi. Weekendy On ma wolne, ale ja zazwyczaj nie bo wtedy pracuje, więc TŻ wtedy długo śpi no i "sprząta". Właśnie ostatnio Mu powiedziałam, że przez ostatni miesiąc nawet nigdzie razem nie byliśmy (oprócz targów), w żadnym kinie, na spacerze, ani nic... W ogóle praktycznie nie spędzamy ze sobą czasu.

ja nie powiem, żebym ja miała jakąś większą ochotę na seks, ale jak widzę, że Jemu się nie chce to mi momentalnie też się odechciewa, to takie zamknięte koło.

Mówiłam Mu co mnie boli, martwi itp, ale On twierdzi, że ja przesadzam i że jestem niestabilna emocjonalnie. Że za bardzo się wszystkim przejmuje. Mówi mi, że mnie kocha (ja ostatnio Mu nie mówie)... ale dla mnie same słowa nie znaczą nic nasz związek nigdy nie był jakiś pełen namiętności, ognia itp... ale trzymaliśmy się za ręce, zasypialiśmy przytuleni, patrzył na mnie jakoś inaczej....teraz tego nie widzę.
A jeśli chodzi o seks to pytałam się go czy to moja wina, czy go nie pociągam już itp (bo przytyłam w ostatnim roku 12kg), On mówi, że to nie moja wina, a Jego... ale tak jak pisałam nic z tym nie robi :-(

dziś już też napewno nie pogadamy bo siedzi dalej w pracy, mają jakąś awarię...
Przykro mi to mówić, ale to na prawdę nie wygląda dobrze. A wręcz daje odczucie jakby TŻ miał w głębokim poważaniu Twoją osobę, Twoje uczucia i to czego chcesz/potrzebujesz.
Czy tak wygląda związek? Tak wygląda miłość do drugiej osoby?
Próbowałaś z nim rozmawiać nie raz, prosić, chcesz to rozwiązać.. cóż, uważam, że jeśli i in tego nie będzie chciał, to nie wskórasz nic, a na chwilę obecną wygląda jakby mu było absolutnie obojętne wszystko lub pasowało mu zupełnie to jak Wasz 'związek' wygląda teraz.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Co do wspólnego mieszkania razem i nie dogadywania się... Oczywiście wiem, że każda z nas jest inna, innych ma tż i inne wizje na życie, ale wiem jedno, nie wolno się poddawać.
A ja uważam, że wolno chociaż słowo poddać się nie uważam tu za adekwatne.
Miesiąc to faktycznie nie długi okres czasu, potrzeba więcej na tak zwane dotarcie się ale.. uważam, że można to zrobić gdy obie strony wykazuję co do tego jakaś aktywność, a nie gdy jedna strona staje na rzęsach, a druga ma wywalone na to co się dzieje i do czego doprowadza.
Na przykładzie Pysi uważam, że mimo iż czas nie jest ogromny to dziewczyna stara się jak może, a szanowny TŻ nie widzi problemu. Ba! uważa, że to ona jest niestabilna emocjonalnie - szczerze, gdybym usłyszała od faceta coś takiego to albo bym się do niego nie odezwała zanim by mnie nie przeprosił, albo odwróciła na pięcie i tyle by mnie widział.
Walczyć n śmierć i życie, w sensie nie poddawać się nigdy to można gdy się nad czym pracuje, gdy dwie strony chcą i mimo chęci im nie wychodzi, a nie gdy jedna walczy za dwoje, podczas gdy druga strona nie robi absolutnie nic.

Cytat:
i tak już totalnie okroiłam koszty do 20tys, a On cały czas mówi, że to za dużo, i On nie będzie rezygnował z wakacji i innych przyjemności itd na rzecz ślubu bo przecież można go przesunąć o rok czy dwa
to jedyna rzecz co do której muszę Twojego TŻa 'obronić'. Fakt, że mógłby przekazać to w inny sposób, ale.. nikogo nie można zmuszać do takiego wydatku, zwłaszcza gdyby musiał na te pieniądze ciężko pracować. Nie dla każdego otoczka tego dnia jest tak samo ważna i nie każdy jest w stanie zapłacić za niego - dosłownie, tak dużą cenę.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
ja mam zupełnie inne zdanie i za chiny ludowe nie wyszłabym za kolesia z którym nie mieszkałam (i z którym nie spałam)
ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE, nikogo nie oceniam i szanuje odmienne poglądy!
Popieram!
Rozwodzić się nie będę, bo nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Wracając do mojego pytania, nie wiem czy widdziałyście
- 1000 zł za auto na ślub to dużo?
- 2200-2500 za dekorację to dużo?
- ile Wy będziecie płacić?
?[COLOR="Silver"]
A dekorację czego?

Za auto też mi się wydaje, że sporo. Liczyłam jakieś 500-600zł co uważam już za nie małą kwotę.

Matko usiadłam na chwilę!
W pracy lekki sajgon i kilka kwestii które średnio mi się podobają, ale.. mniejsza o to.
Po pracy coś do załatwienia, obiad, opanowałam tez zupę na jutro bo będę późno (jutro cotygodniowy angielski wieczór z przyjaciółką).
Siadłam z herbatą dosłownie na pół godziny i trzeba się zbierać pomachać trochę kończynami przy jakiś ćwiczeniach.

Wpadnę pewnie jeszcze później.
Nie piszcie za wiele.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Przykro się to czyta ... I nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u siebie. Nie pozwalaj sobie na to. Zostaw obiad, zostaw brudne gary, pranie, odpicuj się i idź na miasto, nie mów nic tż. Jak nie masz z kim się spotkać to chociażby do kina idź, na zakupy, na manikiur. Niech się pomartwi, niech się zastanawia co robisz, gdzie poszłaś.
Nie wyobrażam sobie takiego "podziału" obowiązków. U mnie tż robi wszystko, odkurza, składa pranie, myje kuchenkę czy lodówkę, poukłada ciuchy w szafach, o nic nie muszę go prosić. Jak wychodzi wcześniej niż ja to odśnieży mi samochód. Jak ja wracam później to oczywiste, że przyjeżdżam do domu i mam obiad podany do stołu. Zrobi zakupy, jak ma na popołudnie to wracam do domu,a tam np.:tulipany, jakaś babska gazeta dla mnie. To wszystko działa w dwie strony. Druga sprawa-brak seksu. Dla mnie seks jest mega ważny i niestety, ale uważam, że jak w tej sferze się sypie to będzie się sypało wszystko po kolei. Nie wyobrażam sobie seksu raz w m-cu,ba! ja sobie nawet nie wyobrażam seksu raz w tygodniu. Rozumiem zmęczenie itd. (ale czym? pracą? każdy pracuje, to żadna wymówka), ale czy tak ciężko położyć się do łóżka tą godzinę wcześniej, pogadać, poprzytulać się, zatrzymać się na chwilę, mieć czas dla siebie, na seks. Bez tego nie ma związku. Tak jak Wy żyjecie to można żyć ze współlokatorem, a nie z partnerem.

A daj spokój ja miałam siniaki przez pierwsze 2-3 dni, jak się dorwałam do hh i kręciłam w cienkiej koszulce. Teraz kręcę w bluzce, a jak się rozgrzeję to w zwykłej koszulce i nic mi nie jest. Ciężkie nie jest bo ok.1kg, tyle samo będzie ważyło obciążone np.:ryżem. Dla mnie jest o niebo lepsze niż zwykłe
W obu kwestiach zgadzam się w 100%.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:02   #3819
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
I myślisz, że gdyby nie mieszkali razem przed ślubem to by się tak nie zmienił?
Ten przykład o niczym nie świadczy właściwie

Co do pytania to absolutnie nie.
Nie w tym kontekście to napisałam.

Chodziło mi raczej o to, że można mieszkać razem przed ślubem, a i tak nie poznać drugiego człowieka.
I tak też może być po ślubie. Czasem ludzie żyją ze sobą po kilkanaście lat i wychodzi szydło z worka.

I zaznaczam, że wg mnie, nie w każdym przypadku tak jest. Ludzie są różni, związki są różne, zmieniamy się i tyle

Edytowane przez agunineczka
Czas edycji: 2013-02-25 o 20:03
agunineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:02   #3820
moooniaaaa
Zakorzenienie

Pysia, a dlaczego w ogóle zaczęliście planować ślub bez zaręczyn? Dlaczego do tej pory tż nie ogarnął tego tematu?
Stary 2013-02-25, 20:05   #3821
KaEs
Wtajemniczenie

Chodzi o dekorację sali..

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:07   #3822
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Apropos rzęs, właśnie dostałam linka
http://gruper.pl/x.php/1,36680/Cala-...1&grid=9373198

Ja marzę żeby zamieszkać z TŻ i widzę że on już też Ostatnio coraz częściej rozmawiamy o naszym ślubie i może nawet uda mi się go przekonać żebyśmy wcześniej powiedzieli o tym rodzicom

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:08   #3823
misiadelko
BAN stały

Za auto według mnie dużo, a z deko. Ci nie pomogę, bo ja płacę za same materiały typu kwiaty i świece, a całą resztę mam za darmo. No i babce napisałam, że za te kwiaty mogę dać max. 650 zł.
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:09   #3824
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Co do pytania to absolutnie nie.
Nie w tym kontekście to napisałam.

Chodziło mi raczej o to, że można mieszkać razem przed ślubem, a i tak nie poznać drugiego człowieka.
I tak też może być po ślubie. Czasem ludzie żyją ze sobą po kilkanaście lat i wychodzi szydło z worka.

I zaznaczam, że wg mnie, nie w każdym przypadku tak jest. Ludzie są różni, związki są różne, zmieniamy się i tyle
A to inaczej trochę zrozumiałam. Ale zgadzam się z Tobą w 100%.. i mieszkając z kimś, można go nie poznać jak i ludzie się mogą zmieniać...
Ale daje to większy obraz na to jaki ktoś jest niż gdyby zamieszkać razem dopiero po ślubie

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

Stary 2013-02-25, 20:12   #3825
garfieldek
Zakorzenienie

To się wyłamię i powiem, że ja chcę zamieszkać z TZ-tem dopiero po ślubie

Ale oczywiście każdy moze miec swoje zdanie na dany temat i nic mi do tego

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:16   #3826
misia880
Zakorzenienie

ja bym chciała już mieszkać z TŻ
jestem u niego prawie każdy weekend, no i w tyg czasem zostaje na noc
ale chciałabym już tak.. na stałe.

marze żeby zrobić już tą kuchnie... a gdzie tam koniec roku ;(

Stary 2013-02-25, 20:22   #3827
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
A to inaczej trochę zrozumiałam. Ale zgadzam się z Tobą w 100%.. i mieszkając z kimś, można go nie poznać jak i ludzie się mogą zmieniać...
Ale daje to większy obraz na to jaki ktoś jest niż gdyby zamieszkać razem dopiero po ślubie

Z podkreślonym też sie zgadzam. Mieszkając razem przed ślubem można sie dograć, poznać przyzwyczajenia partnera itd

Dobrze, że się w końcu zrozumiałyśmy
Stary 2013-02-25, 20:24   #3828
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Z podkreślonym też sie zgadzam. Mieszkając razem przed ślubem można sie dograć, poznać przyzwyczajenia partnera itd

Dobrze, że się w końcu zrozumiałyśmy
na szczęście obyło się bez kłótni

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

Stary 2013-02-25, 20:24   #3829
misiadelko
BAN stały

TŻ wrócił, dobranoc
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:28   #3830
vixena
Rozeznanie

A ja mam nadzieje tez juz niedlugo zamieszkam z TZ, jak tylko doknczymy remont domku, czyli okolo wakacji, najpozniej jesienia
Stary 2013-02-25, 20:32   #3831
misia880
Zakorzenienie

zazdroszcze

Stary 2013-02-25, 20:34   #3832
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
vixena czy my się znamy? Jeśli nie to witaj!

Do wieczorka jakby coś!
jestem tu dopiero od paru dni, witaj
Stary 2013-02-25, 20:41   #3833
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Pysia1987 przykro mi, że Wam się nie układa, ale moim zdaniem za bardzo się starasz. Jak facet ma wszystko podstawione pod nos to rozleniwia się do tego stopnia, że nawet nie chce brać tego co dostaje Chodzi mi o to, że Ty poświęcasz swój czas żeby mu gotować, żeby sprzątać itd. a on nie robi nic. Rozumiem, że jest Ci ciężko, ale nie możesz mu pokazywać tego, że Twoje życie jest uzależnione od niego i kręci się wokół niego. Musisz mu pokazać że radzisz sobie w życiu sama. Spróbuj zająć się czymś sama dla siebie, zapisz się na jakieś zajęcia fitnes, basen czy cokolwiek, nie gotuj mu codziennie obiadków, nie sprzątaj, i nie próbuj po raz kolejny rozmawiać, bo moim zdaniem do facetów rozmowy nie docierają tak jak czyny. On nie widzi problemu bo to jego zachowanie jest tutaj problemem. A skoro Ty podstawiasz mu wszystko pod nos to on przestał się starać bo widzi że tak czy tak wszystko co chce to dostaje. Co do braku czułości i seksu w Waszym związku to jest rzeczywiście spory problem. Być może to przez to że on jest zmęczony pracą, a może stracił Tobą zainteresowanie bo nie musi się więcej o Ciebie starać. Może doszedł do wniosku, że skoro Ty cały czas z nim jesteś pomimo tego, że traktuje Cię obojętnie to nie musi już być czuły bo i tak Cię ma. I być może właśnie stracił ochotę na seks bo nie musi już się o Ciebie starać? Czytałam gdzieś, że dla facetów nie jest frajdą zdobyć kobietę, ale sam akt polowania na nią daje im najwięcej przyjemności Spróbuj mu pokazać, że nie może być Ciebie pewny tak na 100%, zaskocz go czymś, nie groź że się wyprowadzisz, tylko np. wyjedź do rodziców na weekend nie mówiąc mu o tym, albo wyjdź gdzieś wieczorem, czy popołudniu sama, nie odbieraj od razu jego telefonów itp. Może zacznie zauważać że Cię traci i wtedy coś z tym zrobi. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia Mam nadzieję że będzie lepiej

Cytat:
Właśnie jak ostatnio wpisałam sobie w google "siniaki po hula-hop" to odechciało mi się kupowania tego ustrojstwa ( https://www.google.pl/search?hl=pl&g...E6js0gXx04DgDw) Zostanę przy twisterze

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:46   #3834
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja marzę żeby zamieszkać z TŻ i widzę że on już też Ostatnio coraz częściej rozmawiamy o naszym ślubie i może nawet uda mi się go przekonać żebyśmy wcześniej powiedzieli o tym rodzicom
Mówcie, nie czekajcie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Właśnie jak ostatnio wpisałam sobie w google "siniaki po hula-hop" to odechciało mi się kupowania tego ustrojstwa ( https://www.google.pl/search?hl=pl&g...E6js0gXx04DgDw) Zostanę przy twisterze
A twister przypadkiem nie skraca jakichś tam mięśni w talii?
Stary 2013-02-25, 20:50   #3835
karoolecka
Zadomowienie

moooniaaaa chwilowo nie mogę nic zrobić bo dowiedziałam się w ścisłej tajemnicy od cioci, a nie chcę jej wkopać.. czekam.. może ona się odezwie bo w sumie tak powinna zrobić.. my byliśmy pierwsi, jesteśmy razem ponad 4 lata, ogłosiliśmy wszem i wobec zaręczyny więc nie wchodzi opcja, że nie wiedzieli.. kolejny kłopot na głowie
nie cytujcie, bo moze do nas zawita.. wkoncu ma byc pm 2014..

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
co masakra... odkopię w takim razie moje stare hula z piwnicy
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:55   #3836
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie wiem jak trzeba wywijać, żeby miec takie siniaki
Stary 2013-02-25, 20:56   #3837
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Pysia1987 przykro mi, że Wam się nie układa, ale moim zdaniem za bardzo się starasz. Jak facet ma wszystko podstawione pod nos to rozleniwia się do tego stopnia, że nawet nie chce brać tego co dostaje Chodzi mi o to, że Ty poświęcasz swój czas żeby mu gotować, żeby sprzątać itd. a on nie robi nic. Rozumiem, że jest Ci ciężko, ale nie możesz mu pokazywać tego, że Twoje życie jest uzależnione od niego i kręci się wokół niego. Musisz mu pokazać że radzisz sobie w życiu sama. Spróbuj zająć się czymś sama dla siebie, zapisz się na jakieś zajęcia fitnes, basen czy cokolwiek, nie gotuj mu codziennie obiadków, nie sprzątaj, i nie próbuj po raz kolejny rozmawiać, bo moim zdaniem do facetów rozmowy nie docierają tak jak czyny. On nie widzi problemu bo to jego zachowanie jest tutaj problemem. A skoro Ty podstawiasz mu wszystko pod nos to on przestał się starać bo widzi że tak czy tak wszystko co chce to dostaje. Co do braku czułości i seksu w Waszym związku to jest rzeczywiście spory problem. Być może to przez to że on jest zmęczony pracą, a może stracił Tobą zainteresowanie bo nie musi się więcej o Ciebie starać. Może doszedł do wniosku, że skoro Ty cały czas z nim jesteś pomimo tego, że traktuje Cię obojętnie to nie musi już być czuły bo i tak Cię ma. I być może właśnie stracił ochotę na seks bo nie musi już się o Ciebie starać? Czytałam gdzieś, że dla facetów nie jest frajdą zdobyć kobietę, ale sam akt polowania na nią daje im najwięcej przyjemności Spróbuj mu pokazać, że nie może być Ciebie pewny tak na 100%, zaskocz go czymś, nie groź że się wyprowadzisz, tylko np. wyjedź do rodziców na weekend nie mówiąc mu o tym, albo wyjdź gdzieś wieczorem, czy popołudniu sama, nie odbieraj od razu jego telefonów itp. Może zacznie zauważać że Cię traci i wtedy coś z tym zrobi. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia Mam nadzieję że będzie lepiej

no fest to wyglada....

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:58   #3838
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

słyszałam, że mogą być siniaki, ale aż takie?? ktoś za długo kręcił
Stary 2013-02-25, 21:00   #3839
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
słyszałam, że mogą być siniaki, ale aż takie?? ktoś za długo kręcił
Albo ktoś dorobił się siniaka,a mimo to nadal kręcił, aż się takie krwiaki porobiły ... Ale to już dla mnie chore
Ja po siniaku 20x mniejszym nie kręciłam 2-3 dni, żeby zszedł.
Stary 2013-02-25, 21:05   #3840
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Albo ktoś dorobił się siniaka,a mimo to nadal kręcił, aż się takie krwiaki porobiły ... Ale to już dla mnie chore
Ja po siniaku 20x mniejszym nie kręciłam 2-3 dni, żeby zszedł.

ja kręciłam kiedyś takim zwykłym hh to mnie siniaki nie groziły a planowałam i moze kiedyś kupię takie z wypustkami, ale bez przesady, do takiego stanu nie doprowadzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości