|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
za mną ostatnio chodzi makijaż permanentny ust....
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
ja z oczami też nic nie robiłabym z takich rzeczy- lubię się malowac
chyba, że przedłużanie rzęs
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
mi się bardzo podoba, taki delikatny nie jakiś mega mocny ale taki naturalny.
na kreski to moja mama się napaliła ;p |
|
|
|
#3816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten przykład o niczym nie świadczy właściwie
|
|
#3817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) to Ty nauczysz się krecić hh, gwarantuję ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie takiego "podziału" obowiązków. U mnie tż robi wszystko, odkurza, składa pranie, myje kuchenkę czy lodówkę, poukłada ciuchy w szafach, o nic nie muszę go prosić. Jak wychodzi wcześniej niż ja to odśnieży mi samochód. Jak ja wracam później to oczywiste, że przyjeżdżam do domu i mam obiad podany do stołu. Zrobi zakupy, jak ma na popołudnie to wracam do domu,a tam np.:tulipany, jakaś babska gazeta dla mnie. To wszystko działa w dwie strony. Druga sprawa-brak seksu. Dla mnie seks jest mega ważny i niestety, ale uważam, że jak w tej sferze się sypie to będzie się sypało wszystko po kolei. Nie wyobrażam sobie seksu raz w m-cu,ba! ja sobie nawet nie wyobrażam seksu raz w tygodniu. Rozumiem zmęczenie itd. (ale czym? pracą? każdy pracuje, to żadna wymówka), ale czy tak ciężko położyć się do łóżka tą godzinę wcześniej, pogadać, poprzytulać się, zatrzymać się na chwilę, mieć czas dla siebie, na seks. Bez tego nie ma związku. Tak jak Wy żyjecie to można żyć ze współlokatorem, a nie z partnerem. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3818 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Od jakiegoś czasu kręcę wypostkowym i nic takiego nie miało miejsca ani razu. Z autopsji zatem, mam wrażenie, że powodem powstawania obić, siniaków i innych nieprzyjemności nie jest rodzaj HH (gładnie czy z kulkami) tylko siła jaką wkładamy w kręcenie. Zwyczajnie, nie można tego robić zbyt mocno. Cytat:
A wręcz daje odczucie jakby TŻ miał w głębokim poważaniu Twoją osobę, Twoje uczucia i to czego chcesz/potrzebujesz.Czy tak wygląda związek? Tak wygląda miłość do drugiej osoby? Próbowałaś z nim rozmawiać nie raz, prosić, chcesz to rozwiązać.. cóż, uważam, że jeśli i in tego nie będzie chciał, to nie wskórasz nic, a na chwilę obecną wygląda jakby mu było absolutnie obojętne wszystko lub pasowało mu zupełnie to jak Wasz 'związek' wygląda teraz. Cytat:
Miesiąc to faktycznie nie długi okres czasu, potrzeba więcej na tak zwane dotarcie się ale.. uważam, że można to zrobić gdy obie strony wykazuję co do tego jakaś aktywność, a nie gdy jedna strona staje na rzęsach, a druga ma wywalone na to co się dzieje i do czego doprowadza. Na przykładzie Pysi uważam, że mimo iż czas nie jest ogromny to dziewczyna stara się jak może, a szanowny TŻ nie widzi problemu. Ba! uważa, że to ona jest niestabilna emocjonalnie - szczerze, gdybym usłyszała od faceta coś takiego to albo bym się do niego nie odezwała zanim by mnie nie przeprosił, albo odwróciła na pięcie i tyle by mnie widział. Walczyć n śmierć i życie, w sensie nie poddawać się nigdy to można gdy się nad czym pracuje, gdy dwie strony chcą i mimo chęci im nie wychodzi, a nie gdy jedna walczy za dwoje, podczas gdy druga strona nie robi absolutnie nic. ![]() Cytat:
Cytat:
Rozwodzić się nie będę, bo nie ma sensu. Cytat:
Za auto też mi się wydaje, że sporo. Liczyłam jakieś 500-600zł co uważam już za nie małą kwotę. Matko usiadłam na chwilę! ![]() W pracy lekki sajgon i kilka kwestii które średnio mi się podobają, ale.. mniejsza o to. ![]() Po pracy coś do załatwienia, obiad, opanowałam tez zupę na jutro bo będę późno (jutro cotygodniowy angielski wieczór z przyjaciółką). Siadłam z herbatą dosłownie na pół godziny i trzeba się zbierać pomachać trochę kończynami przy jakiś ćwiczeniach. ![]() Wpadnę pewnie jeszcze później. ![]() Nie piszcie za wiele. ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania to absolutnie nie. Nie w tym kontekście to napisałam. Chodziło mi raczej o to, że można mieszkać razem przed ślubem, a i tak nie poznać drugiego człowieka. I tak też może być po ślubie. Czasem ludzie żyją ze sobą po kilkanaście lat i wychodzi szydło z worka. I zaznaczam, że wg mnie, nie w każdym przypadku tak jest. Ludzie są różni, związki są różne, zmieniamy się i tyle
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-02-25 o 20:03 |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, a dlaczego w ogóle zaczęliście planować ślub bez zaręczyn? Dlaczego do tej pory tż nie ogarnął tego tematu?
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos rzęs, właśnie dostałam linka
![]() http://gruper.pl/x.php/1,36680/Cala-...1&grid=9373198 Ja marzę żeby zamieszkać z TŻ i widzę że on już też Ostatnio coraz częściej rozmawiamy o naszym ślubie i może nawet uda mi się go przekonać żebyśmy wcześniej powiedzieli o tym rodzicom
|
|
|
|
#3823 |
|
BAN stały
|
Za auto według mnie dużo, a z deko. Ci nie pomogę, bo ja płacę za same materiały typu kwiaty i świece, a całą resztę mam za darmo. No i babce napisałam, że za te kwiaty mogę dać max. 650 zł.
|
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale daje to większy obraz na to jaki ktoś jest niż gdyby zamieszkać razem dopiero po ślubie
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
To się wyłamię i powiem, że ja chcę zamieszkać z TZ-tem dopiero po ślubie
![]() Ale oczywiście każdy moze miec swoje zdanie na dany temat i nic mi do tego
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała już mieszkać z TŻ
jestem u niego prawie każdy weekend, no i w tyg czasem zostaje na noc ![]() ale chciałabym już tak.. na stałe. marze żeby zrobić już tą kuchnie... a gdzie tam koniec roku ;( |
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się w końcu zrozumiałyśmy
|
|
|
#3828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3829 |
|
BAN stały
|
TŻ wrócił, dobranoc
|
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam nadzieje tez juz niedlugo zamieszkam z TZ, jak tylko doknczymy remont domku, czyli okolo wakacji, najpozniej jesienia
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia1987 przykro mi, że Wam się nie układa, ale moim zdaniem za bardzo się starasz. Jak facet ma wszystko podstawione pod nos to rozleniwia się do tego stopnia, że nawet nie chce brać tego co dostaje
Chodzi mi o to, że Ty poświęcasz swój czas żeby mu gotować, żeby sprzątać itd. a on nie robi nic. Rozumiem, że jest Ci ciężko, ale nie możesz mu pokazywać tego, że Twoje życie jest uzależnione od niego i kręci się wokół niego. Musisz mu pokazać że radzisz sobie w życiu sama. Spróbuj zająć się czymś sama dla siebie, zapisz się na jakieś zajęcia fitnes, basen czy cokolwiek, nie gotuj mu codziennie obiadków, nie sprzątaj, i nie próbuj po raz kolejny rozmawiać, bo moim zdaniem do facetów rozmowy nie docierają tak jak czyny. On nie widzi problemu bo to jego zachowanie jest tutaj problemem. A skoro Ty podstawiasz mu wszystko pod nos to on przestał się starać bo widzi że tak czy tak wszystko co chce to dostaje. Co do braku czułości i seksu w Waszym związku to jest rzeczywiście spory problem. Być może to przez to że on jest zmęczony pracą, a może stracił Tobą zainteresowanie bo nie musi się więcej o Ciebie starać. Może doszedł do wniosku, że skoro Ty cały czas z nim jesteś pomimo tego, że traktuje Cię obojętnie to nie musi już być czuły bo i tak Cię ma. I być może właśnie stracił ochotę na seks bo nie musi już się o Ciebie starać? Czytałam gdzieś, że dla facetów nie jest frajdą zdobyć kobietę, ale sam akt polowania na nią daje im najwięcej przyjemności Spróbuj mu pokazać, że nie może być Ciebie pewny tak na 100%, zaskocz go czymś, nie groź że się wyprowadzisz, tylko np. wyjedź do rodziców na weekend nie mówiąc mu o tym, albo wyjdź gdzieś wieczorem, czy popołudniu sama, nie odbieraj od razu jego telefonów itp. Może zacznie zauważać że Cię traci i wtedy coś z tym zrobi. Życzę Ci wytrwałości i powodzenia Cytat:
Zostanę przy twisterze
|
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
moooniaaaa
chwilowo nie mogę nic zrobić bo dowiedziałam się w ścisłej tajemnicy od cioci, a nie chcę jej wkopać.. czekam.. może ona się odezwie bo w sumie tak powinna zrobić.. my byliśmy pierwsi, jesteśmy razem ponad 4 lata, ogłosiliśmy wszem i wobec zaręczyny więc nie wchodzi opcja, że nie wiedzieli.. kolejny kłopot na głowie ![]() nie cytujcie, bo moze do nas zawita.. wkoncu ma byc pm 2014.. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak trzeba wywijać, żeby miec takie siniaki
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fest to wyglada....
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że mogą być siniaki, ale aż takie?? ktoś za długo kręcił
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kręciłam kiedyś takim zwykłym hh to mnie siniaki nie groziły a planowałam i moze kiedyś kupię takie z wypustkami, ale bez przesady, do takiego stanu nie doprowadzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

chyba, że przedłużanie rzęs

no fest to wyglada....