|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Lonely nawet nie myśl o tej chuście, na all kosztuje 50zł, ja bym do tego dziecka nie włożyła ![]() polecam stronkę: http://www.nosmydzieci.org.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Ash - za deserek ![]() ![]() ![]() Sharp - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
#2134 | |
Wtajemniczenie
|
brawo
![]() my dzisiaj zaczynamy 29tydzień ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
swoją "Amazonię" kupiłam na all za niecałe 200zł (już z przesyłką) ![]() patrzyłam też na używki, ale wolałam nóweczkę dla Synusia ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-25 o 19:04 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czy z chustami nie jest jak z tymi liśmi malin?? moim zdaniem można znaleźć jakośćiowo super hiper chustę w normalnym sklepie ale nie nazwanej chustą dla dzieci 10 razy taniej a jakościowo mieć to samo. Przecież nie podrze się/nie rozwali jak będziecie mieć w niej malucha jeśli będzie "zwykłą" chustą. możecie mnie zlinczować ale jak dla mnie to kolejny marketingowy myk ![]() nie mówię o chustach-szalikach za 5pln w pepco,żeby nie było ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-25 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pawie - super, ze udalo sie sprzedac dzialke! kasa jest, mozna szalec ![]() aaa jesli ktoras chce laktator, to sasiadka mowila, ze ma do sprzedania avent reczny, chyba za 20zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jenny, może wkleisz to gdzieś w post z pierwszej strony, żeby dziewczyny miały linka - ćwiczenia z piłką dla ciężarnych czy jakoś tak to nazwać, no nie wiem... ja wczoraj świętowałam ![]()
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od kuzynki Tż co takiego http://www. mamuka. pl/kangalu-sztruks-pomaranczowy-roz-xl.html ale raczej nie będę używać.
![]() ![]() ![]() Laura ![]() http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-25 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślałam o którejś z tych: http://www.natibaby.pl/category/chus...ng/price/asc/0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Wtajemniczenie
|
ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli
![]() poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi
#2143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide robic kolacje - ciag dalszy nadrabiania za chwile ![]() Hump - u nich chyba sytuacja finansowa ciezka, wiec pewnie dlatego chce wrocic do pracy. to chyba bedzie po 8 tyg.? nie dopytywalam, wiem, ze jej maz pracuje na nocki, w dzien siedzi z mlodym. 1/4 etatu to 2godz. dziennie. mowila, ze na 2-3 godz. wraca. mysle, ze musi miec powod ![]() Happy - jak wyzej, na 1/4 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzielna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak moim zdaniem, jeśli ktoś zamierza swojego dzieciaczka nosić w chuście, to musi być ona wykonana z dobrej jakości materiałów, bardzo wytrzymałych, szczególnie jeśli zamierzamy nosić w przyszłości starszaka ![]() na mojej chuście uwiesił się TŻ na drążku i się bujał tak jak na huśtawce (niby w ramach próby, ale raczej popisu przed szwagrami ![]() ![]() i wytrzymała jego 85kg hehe ![]() na tańszych chustach nie radziłabym próbować tego sposobu ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Moja jest z 100% bawełny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam od dzisiejszego ranka
![]() Cytat:
![]() ![]() Wizyta dopisana ![]() Śliczny brzuś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie tak
![]() ![]() vil- oby to była tylko jednorazowa "akcja" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Rozeznanie
|
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał
mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś' |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() spodobał mi się kolor tej chusty, te turkusowe i brązowe paseczki ![]() ale tak myślałam, że to jakiś szajs ![]() ![]() ![]() Cytat:
od tej chusty zależy bezpieczeństwo maluszka.. ważny jest materiał, elastyczność, sposób tkania.. to wszystko decyduje o tym jak dzieciątko później jest ułożone w chuścianym nosidełku dlatego nie chcę kupić bubla |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]()
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
nie w prywatnym gabinecie
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2156 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już coraz bliżej ![]() Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
projekt zaraz dodam w klubie ![]() ![]() Przed urodzeniem, nie ma szans.. nie chce tak w pogoni wszystkiego wykańczać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja kolorow nie ogarne ![]() ![]() Cytat:
w aptekach roznie, mozna go spotkac i za 60zl, ale za 40 tez. na all teraz zerkam i mozna kupic nawet za 31-34zl juz z przesylka http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-dluga-data-waznosci-i3054904805.html http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-ciaza-femibion-apteka-i3024090377.html ale nie kupowalam jeszcze na aukcji ![]() tz tez babka powiedziala, ze te z dha to wszystkie kolo 50zl kosztuja i zaproponowala femibion, ale po analizie skladu czuje sie oszukana ![]() Cytat:
z tych 3 mnie na zywo najbardziej podobala sie 3, ale 1 tez super, tylko nie pamietam czy do niej byl ochraniacz, czy tylko zwykly bialy. z jakiegos powodu ja odrzucilam ![]() ![]() Veronic - jesli rada dziewczyn sie zgodzi moge Ci moj dostep do klubu odstapic, bo bylam tam do tej pory 2 razy...przyznam sie bez bicia, nie przeczytalam nic ![]() ![]() wedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa ja jeszcze nie wiem co tam położę, zobaczy się co wózek będzie miał na dnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.