Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 18:57   #2131
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ja troszkę o chustach czytałam , no i widziałam chusty almelle, jednak nie zdecydowałam się na nie- one są tanie, ale dlatego, że nie są tkane spotem skośno-krzyżowym.

Jeśli chcesz chustę, to poczytaj opinie no i kup sprawdzonej firmy
może być używana- podobno lepsza jest tzw "złamana"

Ja kupiłam Nati (jak już wcześniej pisałam)- na razie służy nam jako kocyk
Również myślę o Nati - koleżanka ma i sobie chwali. Mam nadzieję kupić ją do 200zł

Lonely nawet nie myśl o tej chuście, na all kosztuje 50zł, ja bym do tego dziecka nie włożyła

polecam stronkę: http://www.nosmydzieci.org.pl/

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:59   #2132
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że zdarza się, że według trzech przełomowych usg wszystko rozwija się doskonale, a jednak rodzi się dzieciaczek chory..
http://www.przekroj.pl/artykul/93860...i-kosmity.html

już chyba nie będę spać spokojnie..
ehh, ciekawe czy to byly specjalistyczne badania, czy ten ich lekarz ich tak zwiodl...w sumie oboje dosc "wiekowi", wiec ryzyko wieksze. a maluszek uroczy kusi mnie wykupienie abonamentu, by poczytac o nich wiecej.

Ash - za deserek no i nie zlosc sie na meza ciche zajecia indywidualne to niezla opcja! chyba musze kupic duuuuzo filcu

Sharp - cos wymyslisz. niech sie dyrektorka wypcha...ja tez na chwile obecna jeszcze nie mam jasnej sytuacji, ale plany sa i opcje tez, wiec mam nadzieje, ze wszystko sie pouklada po naszej mysli. trzymam kciuki i za Ciebie, bo opcji "bez macierzynskiego" jakos w ogole nie biore pod uwage
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:00   #2133
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić, że mamy dzisiaj... 100 dniówkę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:03   #2134
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo
my dzisiaj zaczynamy 29tydzień

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Również myślę o Nati - koleżanka ma i sobie chwali. Mam nadzieję kupić ją do 200zł

Lonely nawet nie myśl o tej chuście, na all kosztuje 50zł, ja bym do tego dziecka nie włożyła

polecam stronkę: http://www.nosmydzieci.org.pl/

swoją "Amazonię" kupiłam na all za niecałe 200zł (już z przesyłką)
patrzyłam też na używki, ale wolałam nóweczkę dla Synusia

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:04 Powód: literówka
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:03   #2135
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
my dzisiaj zaczynamy 29tydzień

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:05   #2136
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
o właśnie !! przypomniałaś mi o chustach...
kurde nie wiem co zrobić, boję się oszczędzać kasę na maluszku, raczej stawiam na jakość i nie chcę żadnych bubli.. nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałyście-przejdę do rzeczy

znalazłam taką chustę na tablicy
http://tablica.pl/oferta/chusta-exot...787526ab;r:;s:
bardzo mi się podoba no i cena super
ale chcę żeby chusta była bezpieczna, a walory wizualne to już drugorzędna kwestia..
jak rozpoznać, że chusta jest porządna ?
Przepraszam jeśli źle to odbierzecie
ale czy z chustami nie jest jak z tymi liśmi malin??

moim zdaniem można znaleźć jakośćiowo super hiper chustę w normalnym sklepie ale nie nazwanej chustą dla dzieci 10 razy taniej a jakościowo mieć to samo.

Przecież nie podrze się/nie rozwali jak będziecie mieć w niej malucha jeśli będzie "zwykłą" chustą.

możecie mnie zlinczować ale jak dla mnie to kolejny marketingowy myk

nie mówię o chustach-szalikach za 5pln w pepco,żeby nie było

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:06
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:05   #2137
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jaby mi było malo roboty to jeszcze sobie zafundowałam czyszczenie piekarnika.. ehh margaryna mi wybuchła w mikrofali (mam mikrofalówke z piekarnikiem połączoną)...
przypomnialas mi moje plonace maslo

Pawie - super, ze udalo sie sprzedac dzialke! kasa jest, mozna szalec

aaa jesli ktoras chce laktator, to sasiadka mowila, ze ma do sprzedania avent reczny, chyba za 20zl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 19:05   #2138
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja najgorszej wspominam wykończeniówkę, tak blisko a tak daleko do końca:P a potem ciągle wszędzie syf wychodził, myłam panele były czyste za 2h szare i tak w kółko
ech, ta całkiem wykończeniowa wykończeniówka to mnie jeszcze czeka znaczy się bardziej mego męża... ja nie powinnam tego wdychać w ogóle. czasem zajrzę do domku, sprawdzę jak tam leci robota. ale muszę uważać na te wszystkie opary, choćby ich nie było czuć. szkoda, że nie mogę pomóc...
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja robię kołyskę, ale mało i delikatnie, a ćwiczyłam na początku ciąży, teraz przestałam. Moje ćwiczenie było na płasko na podłodze a wersja zmodyfikowana na krzesłach. Któraś pisała o piłce Cloche?
Mam zapisane takie coś, ale nie ćwiczyłam:
http://www.youtube.com/watch?v=Wwdui...feature=relmfu
te ćwiczenia ktoś inny pierwotnie wklejał, ale próbowałam je i polecam są lekkie i dobrze robią na kręgosłup.
Jenny, może wkleisz to gdzieś w post z pierwszej strony, żeby dziewczyny miały linka - ćwiczenia z piłką dla ciężarnych czy jakoś tak to nazwać, no nie wiem...
Cytat:
ja wczoraj świętowałam gratuluję i zdrówko ziółkami piję za was!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:07   #2139
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja mam od kuzynki Tż co takiego http://www. mamuka. pl/kangalu-sztruks-pomaranczowy-roz-xl.html ale raczej nie będę używać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:09
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:11   #2140
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
swoją "Amazonię" kupiłam na all za niecałe 200zł (już z przesyłką)
patrzyłam też na używki, ale wolałam nóweczkę dla Synusia
http://www.natibaby.pl/amazonia-z-ba...uplikat-1.html 300zł prawie
ja myślałam o którejś z tych: http://www.natibaby.pl/category/chus...ng/price/asc/0

Stary 2013-02-25, 19:14   #2141
vil84
Wtajemniczenie

ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:16   #2142
banka26
Zakorzenienie

jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli

poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:18   #2143
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
mam prośbę żebyście sie nie rozpisywały aż tak..bo qrcze problem jest z nadrabianiem..ja rozumiem, że niektóre z was mają potrzebę napisania co jadły na obiad itd ale jakbyśmy sie ograniczyły do konkretów dotyczących ciąży, wyprawki i porodu to byłoby super..
ale ja lubie czytac co macie na obiad i o d.u.p.i.e maryny tez... o samej ciazy gadac w kolko - jakos tego nie widze.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina, jutro też ide ale na usg i prywatnie
szyjka ok hemoglobina spada..11,5, dostałam tardyferon-żelazo, dziś rano miałam spuchnięte kostki;/ a w sprawie skurczy mam brać Aspargin i jeśli będzie więcej niż 4 na godzine to dzwonić
jeszcze masz wysoka ta hemoglobine daj znac czy tardyferon dal rade, bo u mnie zupelnie sie nie spisal. teraz mam kolejny preparat.

ide robic kolacje - ciag dalszy nadrabiania za chwile

Hump - u nich chyba sytuacja finansowa ciezka, wiec pewnie dlatego chce wrocic do pracy. to chyba bedzie po 8 tyg.? nie dopytywalam, wiem, ze jej maz pracuje na nocki, w dzien siedzi z mlodym. 1/4 etatu to 2godz. dziennie. mowila, ze na 2-3 godz. wraca. mysle, ze musi miec powod

Happy - jak wyzej, na 1/4
Stary 2013-02-25, 19:18   #2144
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło
ło matko Ty to masz przeżycia

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli

poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi

dzielna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-25, 19:20   #2145
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

moim zdaniem można znaleźć jakośćiowo super hiper chustę w normalnym sklepie ale nie nazwanej chustą dla dzieci 10 razy taniej a jakościowo mieć to samo.

Przecież nie podrze się/nie rozwali jak będziecie mieć w niej malucha jeśli będzie "zwykłą" chustą.

nie wiem, może w jakimś tam stopniu to jest chwyt marketingowy

jednak moim zdaniem, jeśli ktoś zamierza swojego dzieciaczka nosić w chuście, to musi być ona wykonana z dobrej jakości materiałów, bardzo wytrzymałych, szczególnie jeśli zamierzamy nosić w przyszłości starszaka a wiadomo- to kosztuje. Oczywiście za markę też się płaci (ale to jak ze wszystkim , z wózkami jest tak samo)

na mojej chuście uwiesił się TŻ na drążku i się bujał tak jak na huśtawce (niby w ramach próby, ale raczej popisu przed szwagrami)
i wytrzymała jego 85kg hehe bez żadnego uszczerbku,
na tańszych chustach nie radziłabym próbować tego sposobu

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
tak, ale to dlatego, że jest z dodatkiem lnu.
Moja jest z 100% bawełny
Stary 2013-02-25, 19:22   #2146
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie wiem, może w jakimś tam stopniu to jest chwyt marketingowy

jednak moim zdaniem, jeśli ktoś zamierza swojego dzieciaczka nosić w chuście, to musi być ona wykonana z dobrej jakości materiałów, bardzo wytrzymałych, szczególnie jeśli zamierzamy nosić w przyszłości starszaka a wiadomo- to kosztuje. Oczywiście za markę też się płaci (ale to jak ze wszystkim , z wózkami jest tak samo)

na mojej chuście uwiesił się TŻ na drążku i się bujał tak jak na huśtawce (niby w ramach próby, ale raczej popisu przed szwagrami)
i wytrzymała jego 85kg hehe bez żadnego uszczerbku,
na tańszych chustach nie radziłabym próbować tego sposobu

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Moja jest z 100% bawełny
musi być tkana skośno-krzyżowo- to to jest "gwarancją" wytrzymałości..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-25, 19:23   #2147
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a kanałowe w ciąży nie jest czasem darmowe? ;>

Stary 2013-02-25, 19:23   #2148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Nadrabiam od dzisiejszego ranka

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!
ja dopiero teraz sidłam do kompa po tym naszym wypadzie do Warszawy. Egzamin napisany, ale wyniki będą dopiero za miesiąc, więc bardzo dłuuugooo... no nic, poczekamy..zobaczymy.
Na pewno wynik będzie pozytywny

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Jenny wpisz mi proszę wizytę na 18.03
Wizyta dopisana

Cytat:
poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem

i od jutra 31tc
Śliczny brzuś Gdzie Ty widzisz wieloryba No i gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Jenny my chyba kupimy na sesje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40086351/

co sądzisz
Fajnie wygląda

Cytat:
p
Mi się bardzo podoba taki wystrój jak tu (te meble właśnie kupujemy)
https://www.google.com/search?q=pacy...wa%3B600%3B402

tylko boję się żeby maluchowi smutno nie było
Podoba mi się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 19:24   #2149
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
musi być tkana skośno-krzyżowo- to to jest "gwarancją" wytrzymałości..
dokładnie tak

vil- oby to była tylko jednorazowa "akcja" no stress

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 19:24   #2150
szczesliwa25
Rozeznanie

A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał

mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji

pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś'
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:26   #2151
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
n

Moja jest z 100% bawełny
a powiedz mi jak zdecydowałaś się właśnie na tę? 100% bawełny daje radę? nie potrzeba domieszek? jaki rozmiar wzięłaś? i ile macie wzrostu z małżem?

Stary 2013-02-25, 19:28   #2152
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie to niespełna miesiąc do porodu, mam nadzieję, że nie urodzę
poszukaj tej chusty i sprawdź ile w ogóle kosztuje nowa ale wątpię, że porządną (więc ciut drogą) chustę ktoś za 25zł sprzeda
Cytat:
jest pełno forum o chustach, ja jak się zastanawiam to wpisuję nazwę marki i czytam opinie jak nie ma opini to hmmmhmmm http://www.chusty.info/forum/archive...p/t-22178.html
Cytat:
Ja troszkę o chustach czytałam , no i widziałam chusty almelle, jednak nie zdecydowałam się na nie- one są tanie, ale dlatego, że nie są tkane spotem skośno-krzyżowym.

Jeśli chcesz chustę, to poczytaj opinie no i kup sprawdzonej firmy
może być używana- podobno lepsza jest tzw "złamana"

Ja kupiłam Nati (jak już wcześniej pisałam)- na razie służy nam jako kocyk
dzięki wiedziałam że można na Was liczyć
spodobał mi się kolor tej chusty, te turkusowe i brązowe paseczki
ale tak myślałam, że to jakiś szajs

Cytat:
no to

Cytat:

no właśnie tu sprawa nie jest taka oczywista..
od tej chusty zależy bezpieczeństwo maluszka..
ważny jest materiał, elastyczność, sposób tkania..
to wszystko decyduje o tym jak dzieciątko później jest ułożone w chuścianym nosidełku
dlatego nie chcę kupić bubla

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:29   #2153
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał
ja też nie chcę ale bardziej dlatego, że i tak bym jej na pewno nie używała - na spacer czy do sklepu wolę wózek (jak na szybkie wyjście to chociażby z fotelikiem wpiętym żeby mniej miejsca zajmował), a po domu tym bardziej - do sprzątania czy gotowania to sobie nie wyobrażam z dzieckiem u boku i wolę je gdzieś niedaleko położyć i mieć na oku

Stary 2013-02-25, 19:30   #2154
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja kupuje Medela Mini Electric, kosztuje ok. 250 zł, uznałam, ze jak mam dac za ręczny ponad stówe to wolę mieć elektryczny. Jak się nie przyda sprzedam na all, ale wolę na początek miećno i wolę elektryczny niż inwestować w ręczny, który może okazac się lichy i i tak kupię elektryczny...

Gratuluję sprzedaży i postępów w budowie
Hm, jeśli wiedziałaby, że będzie mi faktycznie potrzebny to też bym wolała kupić od razu elektryczny ale w sumie dobrze chyba jednak mieć go w razie czego spakowanym w szpitalu, bo mój Tż i tak pewnie nie kupi u nas na miejscu takiego jak będę chciała w normalnej cenie. Więc może też tak zrobię, że kupię i jak się nie przyda to odsprzedam...

dzięki
Stary 2013-02-25, 19:37   #2155
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a kanałowe w ciąży nie jest czasem darmowe? ;>
nie w prywatnym gabinecie
Cytat:
ło matko Ty to masz przeżycia

dzielna

Cytat:

mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji

pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś'
ja chusty tez nie, a co gondoli to ja mam takie cos na zewnatrz mieciutki i na to wyłoże taka plaska kolderke , badz flanele
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:37   #2156
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja już jutro zaczynam 31tydzień:jup i:.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Co tam u was ja w sobotę pokłóciłam się z teściowa a poszło o kapanie. Gdy usłyszała ze moje siostry kąpiąc dziecko kładły wannę na stoliku dostała szału i krzyczała kto widział kłaść wanienkę na stole ona 3dziecki kąpała na ziemi. Ja jej tłumacze i prezentuje ze jest wygodniej a ona dalej swoje. Oczywiście mąż poparł mamusie wiec mowie ty będziesz kapał na ziemi ja na stoliku bo dosunę go do łóżka i wyciągnę dziecko i dam na łózko a nie z podłogi będę dźwigać obolała po porodzie.
A co teściową obchodzi jak będziecie kąpać dziecko ?

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Przed tym pakowaniem muszę sobie zaaplikować podwójną meliskę z pomarańczą, bo jeszcze nie zaczęłam, a już jestem zdenerwowana
Nie złość się

Cytat:
to znaczy że mam się stresować ?
równiutkie 60
ale póki co bardziej się stresuje że mimo pessara wyląduje na podtrzymaniu i nawet do wc nie będę mogła iść - moja ciążowa trauma

Już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Witam się poniedziałkowo i częstuję was tortem urodzinowym
Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 19:37   #2157
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja laktator miałam ze sobą od razu w szpitalu i teraz też zabieram ze sobą (ten sam zresztą )

Rewelacyjna wiadomość W takim razie życzę szybkiego zakończenia tych prac, które jeszcze przed Wami i może jak byście zagęścili ruchy to przeprowadzicie się przed urodzeniem maleństwa?

Pokażesz jaki domek zbudowaliście? Chodzi mi o projekt.. Bo ja jestem na etapie poszukiwań
trzeba będzie chyba zakupić ten laktator, bo nie chce się później denerwować, że go nie mam jak będzie potrzebny ;/

projekt zaraz dodam w klubie a jakie podobają Ci się projekty? my chcieliśmy nowoczesny, ale nie jakiś mega z kosmosu, za projektem to rozglądaliśmy się kilka dobrych miesięcy i zawsze w którymś coś nie pasowało.... na szczęście wybraliśmy i problem z głowy

Przed urodzeniem, nie ma szans.. nie chce tak w pogoni wszystkiego wykańczać skupiam się na porodzie niby wizje wszystkiego co i jak ma wyglądać mniej więcej znamy, ale tak planujemy na jesień się wprowadzić, Nelka akurat będzie miała już kilka miesięcy. To też jest dobre, bo akurat jak się urodzi to przychodnie/lekarzy/szpital mam na miejscu a tak to musiałabym dojeżdżać
Stary 2013-02-25, 19:37   #2158
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
'
ja też nie chce, nie jesteś sama
Stary 2013-02-25, 19:38   #2159
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
roztapiałam ja w mikrofali bo robiłam ciasteczka owsiane..po raz drugi.
za pierwszym razem jak piekłam to nastawiłam na 40 sekund i wybuchlo lekko.. ale nie bylo roztopione dobrze
to teraz nastawiłam na 1 minute i wybuchlo konkretnie..
buehehehe, jak ja. tylko u mnie zapalilo sie, bo wlozylam w zlotku-papierku ale ja tylko na 10 sek, bo chcialam miekkie na bulke

Cytat:
obawiam się, że to niemożliwe..
akurat z tym jedzeniem to sie zaczęłam dzięki temu wątkowi rozwijać kulinarnie, bo co jakiś czas któras zarzuci jakimś fajnym przepisem..
Możemy jakieś kolory zacząć stosować.. jak bedą istotne rzeczy o porodzie, wyprawce i ciąży to jakiś czerwony np.. albo pogrubione??

ja kolorow nie ogarne juz cytowanie wymaga ode mnie meeeega poswiecenia i pol dnia mi na to schodzi

Cytat:
a centrum materna ile kosztuje? strasznie dużo ten femibion, ja kupowałam po fatalnej wizycie u gina i szczerze nie zwróciłam uwagi na cenę, a miałam długi paragon na 98 zł
ja wcinam ten femibion i nie wiedziałam, że jest jakiś ubogi...polecono mi w aptece..

w aptekach roznie, mozna go spotkac i za 60zl, ale za 40 tez. na all teraz zerkam i mozna kupic nawet za 31-34zl juz z przesylka
http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-dluga-data-waznosci-i3054904805.html
http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-ciaza-femibion-apteka-i3024090377.html

ale nie kupowalam jeszcze na aukcji w kazdym razie tak 40zl placilam do tej pory...ale skladowo wypada duzo lepiej.
tz tez babka powiedziala, ze te z dha to wszystkie kolo 50zl kosztuja i zaproponowala femibion, ale po analizie skladu czuje sie oszukana

z tych 3 mnie na zywo najbardziej podobala sie 3, ale 1 tez super, tylko nie pamietam czy do niej byl ochraniacz, czy tylko zwykly bialy. z jakiegos powodu ja odrzucilam moze wydala mi sie za malo dziewczeca/dziecieca? albo tz krecil nosem? nie wiem, to bylo dawno

Veronic - jesli rada dziewczyn sie zgodzi moge Ci moj dostep do klubu odstapic, bo bylam tam do tej pory 2 razy...przyznam sie bez bicia, nie przeczytalam nic forum tak mnie pochlania, ze juz czasu na priv brak bylo mi baaardzo milo jak dostalam zaproszenie, ale skoro z niego nie korzystam, to moze lepiej zebys Ty sie nie smucila :P

wedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio...
Stary 2013-02-25, 19:39   #2160
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Szczęśliwa ja jeszcze nie wiem co tam położę, zobaczy się co wózek będzie miał na dnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości