Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 19:39   #2161
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

a i o to moj Michaś w brzusiu 29tc i 5 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio 29 tc.jpg (83,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzusio 29 tc 2.jpg (91,1 KB, 40 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:40   #2162
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio...
i to wizyta nieplanowana zgadzam się z Tobą

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:41   #2163
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
te ćwiczenia ktoś inny pierwotnie wklejał, ale próbowałam je i polecam są lekkie i dobrze robią na kręgosłup.
[B][COLOR=Green]Jenny, może wkleisz to gdzieś w post z pierwszej strony, żeby dziewczyny miały linka - ćwiczenia z piłką dla ciężarnych czy jakoś tak to nazwać, no nie wiem...
już je obejrzałam. dzięki Xal
niektóre ciekawe, ale ogólnie jak dla mnie za mało hardcorowe
ja to muszę mieć coś intensywniejszego...
na raziesama sobie zmodyfikowałam i powybierałam kilka ćwiczeń z różnych filmików i się gibam przed lustrem
zawsze to jakaś namiastka sportu

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no właśnie je oglądałam.. ceny masakra

Cytat:
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli

poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi
no widzisz i po krzyku
a tymi kolorami się nie stresuj, nie będziemy się do tego stosowały bo to raczej nierealne

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał
ja też mam obawy, ale chcę spróbować... wydaje mi się, że dla takiej bliskości z maluszkiem warto dodatkowo rodzimy w terminie idealnym na chusty

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:42   #2164
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał

mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji

pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś'
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też nie chcę ale bardziej dlatego, że i tak bym jej na pewno nie używała - na spacer czy do sklepu wolę wózek (jak na szybkie wyjście to chociażby z fotelikiem wpiętym żeby mniej miejsca zajmował), a po domu tym bardziej - do sprzątania czy gotowania to sobie nie wyobrażam z dzieckiem u boku i wolę je gdzieś niedaleko położyć i mieć na oku
Ja też nie chcę. Wogole mnie to nie przekonuje i tak jak ty wolę wózek czy chociażby fotelik. Ale jak ktoś chce i mu się podoba to to czemu nie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego!
Dziękuję

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:42   #2165
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj u nas na suwaczku pojawiła się 2 cyfrowa liczba - 99 Jutro zaczynamy 27 tydzień

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Beciki Kalamati - piękne szkoda że cena wysoka, ale chyba się skuszę A co myślicie na temat Otulaczków Motherhood http://motherhood.pl/produkt/otulaczek/kup.html. Lepszy becik czy taki otulaczek? A może jedno i drugie
Zastanawiałam się nad takim otulaczkiem, ale chyba jednak kupię rożek

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:42   #2166
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a powiedz mi jak zdecydowałaś się właśnie na tę? 100% bawełny daje radę? nie potrzeba domieszek? jaki rozmiar wzięłaś? i ile macie wzrostu z małżem?
Myślę, że bawełna da radę wzięłam standardowy rozmiar- bodajże 4,6m (meeega dużo) , ja mam 171cm, a małż 181cm
na razie tylko ja się "zawinęłam", nie wiem czy TŻ będzie chciał nosić, może jak go nauczę, to będzie

mam tylko nadzieję, że Nasz Maluszek będzie lubił chustę, bo ja się napaliłam na to noszenie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:42   #2167
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
j
ja też mam obawy, ale chcę spróbować... wydaje mi się, że dla takiej bliskości z maluszkiem warto dodatkowo rodzimy w terminie idealnym na chusty
ja uważam tak samo szkoda, że nie mam tu żadnej koleżanki, która używała chusty ale jakoś dam radę!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 19:43   #2168
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
buehehehe, jak ja. tylko u mnie zapalilo sie, bo wlozylam w zlotku-papierku ale ja tylko na 10 sek, bo chcialam miekkie na bulke

ja kolorow nie ogarne juz cytowanie wymaga ode mnie meeeega poswiecenia i pol dnia mi na to schodzi

w aptekach roznie, mozna go spotkac i za 60zl, ale za 40 tez. na all teraz zerkam i mozna kupic nawet za 31-34zl juz z przesylka
http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-dluga-data-waznosci-i3054904805.html
http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-ciaza-femibion-apteka-i3024090377.html

ale nie kupowalam jeszcze na aukcji w kazdym razie tak 40zl placilam do tej pory...ale skladowo wypada duzo lepiej.
tz tez babka powiedziala, ze te z dha to wszystkie kolo 50zl kosztuja i zaproponowala femibion, ale po analizie skladu czuje sie oszukana

z tych 3 mnie na zywo najbardziej podobala sie 3, ale 1 tez super, tylko nie pamietam czy do niej byl ochraniacz, czy tylko zwykly bialy. z jakiegos powodu ja odrzucilam moze wydala mi sie za malo dziewczeca/dziecieca? albo tz krecil nosem? nie wiem, to bylo dawno

Veronic - jesli rada dziewczyn sie zgodzi moge Ci moj dostep do klubu odstapic, bo bylam tam do tej pory 2 razy...przyznam sie bez bicia, nie przeczytalam nic forum tak mnie pochlania, ze juz czasu na priv brak bylo mi baaardzo milo jak dostalam zaproszenie, ale skoro z niego nie korzystam, to moze lepiej zebys Ty sie nie smucila :P

wedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio...
a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio.
Stary 2013-02-25, 19:44   #2169
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Myślę, że bawełna da radę wzięłam standardowy rozmiar- bodajże 4,6m (meeega dużo) , ja mam 171cm, a małż 181cm
na razie tylko ja się "zawinęłam", nie wiem czy TŻ będzie chciał nosić, może jak go nauczę, to będzie

mam tylko nadzieję, że Nasz Maluszek będzie lubił chustę, bo ja się napaliłam na to noszenie
Dzięki Bo te 170zł jestem w stanie wyłożyć, 300zł już gorzej ja mam 165cm, mężu więcej ale nie dużo, więc dłuższej nie musimy mieć

Stary 2013-02-25, 19:44   #2170
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Niezły apartament

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 19:44   #2171
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też się nad tym zastanawiałam i pisałyśmy o tym na forum. Po porodzie ocenię sytuację, jak to jest u mnie z pokarmem i jeśli będzie taka potrzeba to kupię elektryczny. Przed porodem pewnie się skuszę na jakiś ręczny żeby zabrać do szpitala ale jeszcze to przemyślę.. najwyżej jak będę w szpitalu to wyślę Tż do sklepu i kupi

też myślałam zrobić tak jak piszesz, tylko to podwójny wydatek najpierw ręczny, później elektryczny... chyba lepiej od razu kupić elektryczny, a jak się nie przyda to odsprzedać
Stary 2013-02-25, 19:46   #2172
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
No i zapomniałam się pochwalić, że mamy dzisiaj... 100 dniówkę
za studnióweczkę

Cytat:
ehh, ciekawe czy to byly specjalistyczne badania, czy ten ich lekarz ich tak zwiodl...w sumie oboje dosc "wiekowi", wiec ryzyko wieksze. a maluszek uroczy kusi mnie wykupienie abonamentu, by poczytac o nich wiecej.

Ash - za deserek no i nie zlosc sie na meza ciche zajecia indywidualne to niezla opcja! chyba musze kupic duuuuzo filcu

Sharp - cos wymyslisz. niech sie dyrektorka wypcha...ja tez na chwile obecna jeszcze nie mam jasnej sytuacji, ale plany sa i opcje tez, wiec mam nadzieje, ze wszystko sie pouklada po naszej mysli. trzymam kciuki i za Ciebie, bo opcji "bez macierzynskiego" jakos w ogole nie biore pod uwage

jesli masz fejsbuka wpisz sobie Kobas Laksa i Kosmitek Jo

Cytat:
ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło

Vil, w takiej sytuacji nie dzwonisz do gina? mój by mnie zabił jakbym nie dała znać... a w ogóle jak zareagowała Twoja lekarka na to, że założyłaś jednak pessar?

Cytat:
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli

poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi
Banka, też powinnam iść............ cieszę się, że stawiłaś czoła!

Cytat:
ale ja lubie czytac co macie na obiad i o d.u.p.i.e maryny tez... o samej ciazy gadac w kolko - jakos tego nie widze.

jeszcze masz wysoka ta hemoglobine daj znac czy tardyferon dal rade, bo u mnie zupelnie sie nie spisal. teraz mam kolejny preparat.

ide robic kolacje - ciag dalszy nadrabiania za chwile

Hump - u nich chyba sytuacja finansowa ciezka, wiec pewnie dlatego chce wrocic do pracy. to chyba bedzie po 8 tyg.? nie dopytywalam, wiem, ze jej maz pracuje na nocki, w dzien siedzi z mlodym. 1/4 etatu to 2godz. dziennie. mowila, ze na 2-3 godz. wraca. mysle, ze musi miec powod

Happy - jak wyzej, na 1/4
to znacząco zmienia postać rzeczy. na 1/4 etatu to sama bym poszła, dla rozrywki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Przepraszam jeśli źle to odbierzecie
ale czy z chustami nie jest jak z tymi liśmi malin??

moim zdaniem można znaleźć jakośćiowo super hiper chustę w normalnym sklepie ale nie nazwanej chustą dla dzieci 10 razy taniej a jakościowo mieć to samo.

Przecież nie podrze się/nie rozwali jak będziecie mieć w niej malucha jeśli będzie "zwykłą" chustą.

możecie mnie zlinczować ale jak dla mnie to kolejny marketingowy myk

nie mówię o chustach-szalikach za 5pln w pepco,żeby nie było

nie przepraszaj, ale Axellko gdzie znajdę chustę na 4,5 metra?

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:55
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:46   #2173
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
i to wizyta nieplanowana zgadzam się z Tobą

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

super

Cytat:
już je obejrzałam. dzięki Xal
niektóre ciekawe, ale ogólnie jak dla mnie za mało hardcorowe
ja to muszę mieć coś intensywniejszego...
na raziesama sobie zmodyfikowałam i powybierałam kilka ćwiczeń z różnych filmików i się gibam przed lustrem
zawsze to jakaś namiastka sportu

no właśnie je oglądałam.. ceny masakra

no widzisz i po krzyku
a tymi kolorami się nie stresuj, nie będziemy się do tego stosowały bo to raczej nierealne

hehe to dobrze hehe z moja ciazowa skleroza ciezko by bylo hehehe
Stary 2013-02-25, 19:46   #2174
diabli
Zakorzenienie

Xal - rozek od kalamati. wyslalam pw. za tkaninami w Bieslku jeszcze sie nie rozgladalam, choc moja mama pewnie jest w temacie kolo Dudusia jest taki punkt "Tkaniny" i pewnie najpierw poszlabym tam...kiedys na Slonecznym byla Domena, ale juz chyba nie ma. zapytam mamy i dam Ci znac

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja chcę chłopa w tym na sesji położyć :P
pisalam juz, ze Ci sie chlop na to lozeczko nie zmiesci 51cm dlugosci.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:48   #2175
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
za studnióweczkę

Vil, w takiej sytuacji nie dzwonisz do gina? mój by mnie zabił jakbym nie dała znać... a w ogóle jak zareagowała Twoja lekarka na to, że założyłaś jednak pessar?

to znacząco zmienia postać rzeczy. na 1/4 etatu to sama bym poszła, dla rozrywki

jak ja dalam rade to Ty napewno tez , wiec idz!!!!! heheh
Cytat:
Niezły apartament
Stary 2013-02-25, 19:49   #2176
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Bo te 170zł jestem w stanie wyłożyć, 300zł już gorzej ja mam 165cm, mężu więcej ale nie dużo, więc dłuższej nie musimy mieć
polecam się na przyszłość
i wiązania naprawdę nie są trudne, w książeczce, którą dostaje się wraz z chustą NatiBaby wszystko jest bardzo ładnie opisane i pokazane

jak dla mnie warsztaty chustowe są zbędne
<chociaż gdyby były darmowe gdzieś w mojej wiejskiej okolicy to bym pewnie nie pogardziła>
Stary 2013-02-25, 19:52   #2177
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam, przypadkowo, tak se testowałam jak działa allegro i nagle nie mam 980 zł bitka była pod koniec i mało zawału nie dostałam jak ujrzałam aukcja zakończona i login siostry maxi mura 3, z maxi cosi cabrio fix a wszystko w dzikim i jaskrawym kolorze (Tatusiowi się oczywiście podoba) , o taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3050185908
czuję, że dźwiganie tego sprzętu na III piętro mnie wykończy cena za spontan a Ty masz już wózek, bo się gubię? tak mi źle, że się z Wami nie spotkam w czwartek na warsztatach!
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Ja już po USG.
Generalnie wszystko jest w porządku. Mój maluch już nie taki mały, waży 1860g Lekarz powiedział, że spory jest, ale mieści się w normach Wszystkie narządy i przepływy prawidłowe. Leży sobie głową w dół i nadal ma siusiaka
I ma taką śliczna buźkę
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po wizycie
Mój bąbel pozostaje dziewczynką na 90%.
Pani ginekolog ją obmierzyła i wychodzi na to, że jest parę dni mniejsza niż powinna, główka aż 2 tygodnie. Reszta ciała wychodzi na to, że chuda Bo ta pchełka ma tylko 1174gr. No cóż, długie i chude, długie po rodzicach, a chude to nie wiem
Początkowo trudno było płeć określić, bo główkę miała koło pępka, a pupcię wcisnęła w moją pachwinę i podkurczyła nóżki. No ale matka wzięła się na sposób, ponieważ charakterek ma po tatusiu i zjadła 3 toffi I tutaj mi się przypomina reklama "a ty, po ilu kostkach się uśmiechniesz" tylko z hasłem "po ilu toffi się pokażesz". No i Ginekolog ją tam poszturchała, pomęczyła, aż podobno (ja się na USG nie znam, zwłaszcza zwykłym) jej oczom ukazał się typowy hamburgerek co skomentowała, że dziewczynka, ale 100% to będzie jak się urodzi. Ułożenie miednicowe nie sprzyja dokładnemu określaniu płci.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 19:53   #2178
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
roztapiałam ja w mikrofali bo robiłam ciasteczka owsiane..po raz drugi.
za pierwszym razem jak piekłam to nastawiłam na 40 sekund i wybuchlo lekko.. ale nie bylo roztopione dobrze
to teraz nastawiłam na 1 minute i wybuchlo konkretnie..
no to smacznych ciasteczek

Cytat:
obawiam się, że to niemożliwe..
akurat z tym jedzeniem to sie zaczęłam dzięki temu wątkowi rozwijać kulinarnie, bo co jakiś czas któras zarzuci jakimś fajnym przepisem..
Możemy jakieś kolory zacząć stosować.. jak bedą istotne rzeczy o porodzie, wyprawce i ciąży to jakiś czerwony np.. albo pogrubione??
ja mam to samo z pisaniem na określony kolor ważnych informacji ciążowo-wyprawkowo-porodowych to dobry pomysł. to jaki kolor wybieramy?

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
z tymi kolorami dobry pomysł, albo chociaż w klubie można by porobić tematy dodatkowe..np przepisy czy coś.. czasami szkoda mi nie poczytać bo dużo cennych wiadomości piszecie ale sie poddaje bo kręgosłup wysiada przed kompem
eeeeeee tutaj łatwiej mi być na bieżąco
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:54   #2179
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
też myślę o tych!

Cytat:

no pięknie pięknie, rośnij rośnij okrąglutki
Cytat:
ja też nie chcę ale bardziej dlatego, że i tak bym jej na pewno nie używała - na spacer czy do sklepu wolę wózek (jak na szybkie wyjście to chociażby z fotelikiem wpiętym żeby mniej miejsca zajmował), a po domu tym bardziej - do sprzątania czy gotowania to sobie nie wyobrażam z dzieckiem u boku i wolę je gdzieś niedaleko położyć i mieć na oku
wózek to nie to samo mi chodzi o odczucia maluszka, a nie moją wygodę jest tyle rekomendacji, lekarze, położne zalecają, rozpisują się o zbawiennym obustronnym wpływie chustowania, że aż żal nie spróbować. jak to mówią- różni ludzie, różne potrzeby

Cytat:

mój TŻ bardzo chcę i nie mogę się doczekać aż Go wypuszczę na spacer w stroju kangurka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 19:54   #2180
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna piłeczka

Cytat:
u nas będzie problem z rozmiarem - ja mam 165 a Tż 190

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:55   #2181
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
polecam się na przyszłość
i wiązania naprawdę nie są trudne, w książeczce, którą dostaje się wraz z chustą NatiBaby wszystko jest bardzo ładnie opisane i pokazane

jak dla mnie warsztaty chustowe są zbędne
<chociaż gdyby były darmowe gdzieś w mojej wiejskiej okolicy to bym pewnie nie pogardziła>
No to super, do tego parę filmików i będzie gites

ja jednak mam nadzieję, że skorzystam z warsztatów ale zobaczymy jak się życie potoczy

Stary 2013-02-25, 19:55   #2182
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji

pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś'
ja też chustować nie bede.. co do gondolki-jak będzie bardzo ciepło to na Zu położę jakąś pieluchę ,ale co pod spód...?

Cytat:
dzięki wiedziałam że można na Was liczyć
spodobał mi się kolor tej chusty, te turkusowe i brązowe paseczki
ale tak myślałam, że to jakiś szajs

no to

no właśnie tu sprawa nie jest taka oczywista..
od tej chusty zależy bezpieczeństwo maluszka..
ważny jest materiał, elastyczność, sposób tkania..
to wszystko decyduje o tym jak dzieciątko później jest ułożone w chuścianym nosidełku
dlatego nie chcę kupić bubla
no tak, mówię,że nie chodzi o zwykłaą chustę-szal tylko właśnie ocoś porządnego
szyli 1.splot
2.elestyczność
3.materiał

Cytat:
ja też nie
myślę tak samo

Cytat:
ja też nie chce, nie jesteś sama

Cytat:

Cytat:
za studnióweczkę

dla chcącego nic trudnego..
gdzieś muszą być..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:56   #2183
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też myślę o tych!
a kiedy chcesz kupować? ja bym się chciała wstrzymać do końca kwietnia ale boję się, że nie będzie ich już w tej cenie
Cytat:
o to faktycznie

Stary 2013-02-25, 19:57   #2184
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

to naprawdę super nowina!!! jak sobie pomyślę, ile u nas potrwało... echh... z elektrykiem byliśmy umówieni 15. września - wiem dokładnie, bo ekstra przyjechaliśmy trochę wcześniej z gór, gdzie robiliśmy mojego maluszka on się szybko wyrobił i potem miała być hydraulika, instalacje... ale jednak potrwało, bo nikogo nie było do roboty! w międzyczasie dało się zrobić tynki wewnętrzne i zewnętrzne chociaż... ale ogólnie się sporo przeciągnęło, potem były mrozy i nie można było wylewek robić, dopiero na święta, jak mieliśmy po 15 stopni, udało się i jakoś powoli zaczęło się to kręcić nie sądziłam, że to jeszcze tyyyyyle roboty jest...

ja jeśli już jakiś kupię, to ręczny avent (bo podobno świetnie ciągnie jak na ręczny), ale nie wiem, czy mężowi na szybko nie zlecę kupna na ostatnią chwilę może jak jakaś fajna promocja będzie na tego aventa, to się zaopatrzę, i jak się okaże, że nie mam mleka, to sprzedam nówkę - nic to, zdarza się

Wiem, wiem jak to schodzi z fachowcami i pogodą My raczej nie mieliśmy większych problemów z ekipami, bo w głównej mierze sprawdzone i polecone, ale z fundamentów przez powodzie lipcowe to nie mogliśmy wyjść przez miesiąc . Tynki wewnętrzne mamy już zrobione. W zimie nic nie robiliśmy, teraz pogoda powinna być już z górki Cloche a prowadzisz jakiś dziennik budowy taki dla siebie? albo masz jakieś fotki z obecnego stanu?

DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ, JAK BĘDZIECIE WIEDZIAŁY O JAKIEJŚ PROMOCJI LAKTATORÓW TO KRZYCZCIE GŁOŚNO!
Stary 2013-02-25, 20:00   #2185
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a dziewczyny w innych wątkach informacje o urodzeniu się maluszków piszą na czerwono
może być czerwony - wszystko co związane z tematem w kolorze keczupu, a przyjemności i głupoty czarno na białym przy czym u mnie będzie dużo czarnego

Cytat:
Też tak myślę Kiedyś się udzielałam w wątkach ślubnych PM2011 - miałyśmy ponad 30 części, gdybyśmy gadały tylko o ślubie byłoby ich może dwie Dla mnie to forum to głównie forma rozrywki, zwłaszcza że jest zima i mało wychodzę z domu a nie miejsce gdzie się czegoś nauczę, dowiem (choć nie powiem, parę rzeczy wpadło).

Cytat:
czerwony-ważne informacje dotyczące porodu, wyprawki, pielęgnacji noworodków i różnych porad dot. dzieci
niebieski-relacje z wizyt, problemy zdrowotne, opisywanie tego jak się czujemy, co nam dolega itp.
j.brąz- kulinaria, jedzenie, przepisy, co gotujemy, co jemy[/COLOR]
pomarańczowy- chwalimy się, co załatwiłyśmy, co kupiłyśmy, co posprzątałyśmy, zrobiłyśmy w domu itp.

ale wydaje mi się, że to zbyt skomplikowane i nikomu nie będzie chciało się bawić w takie triki
dla mnie zbyt skomplikowane. jeden kolor w zupełności wystarczy. zresztą najważniejsze wyprawkowe rzeczy i tak lądują w pierwszym poście z tego co się orientuje

Cytat:
naprawdę dużo można się nauczyć na naszym forum
dokładnie

Cytat:
no wciągnęłam, jutro gimnastyka dla ciężarówek a w czwartek bezpieczny maluch wybieracie się laseczki z Krakowa?
ja się wybieram
Stary 2013-02-25, 20:02   #2186
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Xal - rozek od kalamati. wyslalam pw. za tkaninami w Bieslku jeszcze sie nie rozgladalam, choc moja mama pewnie jest w temacie kolo Dudusia jest taki punkt "Tkaniny" i pewnie najpierw poszlabym tam...kiedys na Slonecznym byla Domena, ale juz chyba nie ma. zapytam mamy i dam Ci znac
Ja byłam na 11 listopada chyba 80 jak szukałam na sukienkę materiału i mieli tam na prawdę duży wybór wiec może byście coś znalazły.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:03   #2187
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Błagam, bez kolorków... Jak ja chcę użyć koloru na wizażu, to mi muli i muszę czekać aż się właduje ta paletka
oj to pisz same pierdoły jak ja, i problem z kolorami z głowy i dużo o jedzeniu

Cytat:

A pogadać sobie, czasem o jakiś błahych rzeczach, to chyba nie grzech??
dla mnie to przyjemność

Cytat:
Widzisz, wydało się
Wy się w tym Krakowie macie za dobrze
Wy z tego Śląska nie macie daleko, więc zawsze możecie przyjechać

Cytat:
No i zapomniałam się pochwalić, że mamy dzisiaj... 100 dniówkę
Stary 2013-02-25, 20:04   #2188
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczna piłeczka

myślę, że tak czy siak trzeba kupić standardowy rozmiar
4,6m spokojnie owinie 190cm , bo powiem Ci , że po zawiązaniu i tak duuuużo materiału zostaje i sobie "zwisa"
Stary 2013-02-25, 20:05   #2189
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym polecam film "Stolen", polski tytuł "12 godzin" z N.Cage => http://www.filmweb.pl/film/12+godzin-2012-606085
obejrzymy na pewno. i za studniowke!

Banka - za wizyte u dentysty dalas rade! no i za wille Michasia! musi byc duzy, ze juz tak ladnie Cie uwypuklil "baloniku nasz malutki rosnij duuuuzy okraglutki". a dalszy ciag przypomne Ci przed porodem

Lonely - dzieki o kosmitku Jo poczytam w nocy, jak pojdziecie wszystkie spac kiedys wkrecilam sie w blog dziewczynki z Bielska chorej na autyzm... www. pomagamyzosi. pl wspaniala dziewczynka, rewelacyjni rodzice. oj to byla fajna lektura na dluuugie wieczory.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:05   #2190
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dokładnie ten sam problem..
Jak już to kupuje tylko elektryczny.. Bo od wielu osób sluszałam, że kupiły ręczny i źle było pompować i i tak kupiły potem elektryczny.. to ja juz wole od razu elektryczny.. ale też nie wiadomo jak z tym mlekiem i czy kupowac..
moze znajdę jakiegos sprzedawcę z warszawy i wysle tzta po zakup?? sama nie wiem co robić..

Dziewczyny zaraz będą.. ciasteczka upieczone, sałatka zrobiona, chlebek do sałatki pokrojony, kuchnia lśni łącznie z piekarnikiem.. w ogóle wszędzie lśni..
a sama padam na pyszczek i najchętniej to bym poszla spać..
ja właśnie chyba podjęłam decyzję, że kupuję przed porodem najwyżej później sprzedam na allegro albo ogłoszę się na forum

mmmmm aż glodna się zrobiłam, jaka sałatka? jakie ciasteczka?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości