Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 20:08   #2191
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio.
średnio? cholera ... a ja wczoraj kupiłam wielorazowe siateczkowe i nie mogę się pochwalić?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Vil, w takiej sytuacji nie dzwonisz do gina? mój by mnie zabił jakbym nie dała znać... a w ogóle jak zareagowała Twoja lekarka na to, że założyłaś jednak pessar?
tego było naprawdę maleńko więc nie chcę panikować ... ale jak się powtórzy to jedziemy na IP. na razie poza bólami w szyjce nic się nie dzieje. i skurczami z twardnięciami brzucha, ale w ilości takiej co zawsze
jak zareagowała? hmm w środę na wizycie jak mi powiedziała o rozwarciu to jej powiedziałam że chcę pessar i że wiem że tego nie pochwala ale czułabym się bezpieczniej - powiedziała że mój wybór. w piątek się będę z nią widzieć bo muszę badania skonsultować to od razu poproszę żeby obejrzała szyjkę i czy trzyma ...
niech już będzie ten koniec marca i mniej nerwów ... będzie 36 tc i nie będą podtrzymywać ciąży, jak się zacznie coś dziać to urodzę i tyle ... naprawdę, ciąża to najtrudniejszy okres w moim życiu. pomyśleć że wcześniej w ogóle nie chorowałam, nie chodziłam do lekarzy, przez 5 lat pracy raz byłam na l4 i to jak mdlałam w pracy bo miałam gorączkę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:08   #2192
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też tak skakałam, jak już "zamknięty" dom miałam - ale niestety, same wylewki potrzebują dobre 6 tygodni do schnięcia. a nim one przyjdą, to trzeba wszystko pociągnąć, co w podłodze... ale fakt: już można sobie dobrze wszystko rozplanować i jakoś tak lżej się robi na sercu, bo widać koniec
może to zależy od techniki jakimi wykonywane są wylewki, mój tato budowlaniec i Tż mówią, że 6 tyg. to jakaś stara technika u nas będą robione na półsucho/sucho czy coś takiego, po tygodniu już możemy coś działać, tak nam też powiedział ten koleś, który będzie to wykonywał
Stary 2013-02-25, 20:09   #2193
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pojutrze mam pierwsze zajęcia SR
ciekawe czy Tż da radę ze mną iść

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To rodzi się jeszcze na leżąco??
Ja rodziłam na siedząco
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak w moim mieście
Masakra

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Daj mi Boże szczęśliwie dojechać do innego szpitala
Mi też

Na szczęście w razie W moja rodzinka już wie gdzie chcę rodzić , byle tylko zdążyć

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość

Bylam w szpitalu z okropnym bolem, ktory ciagnie się od 3 tygodni ale dotąd bylo znośnie. od wczoraj okropne szczypanie pod prawym zebrem- ani spac, ani siedziec, smiać się, kichnąc- nic. Okropny bol.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
oszaleje pamiętacie jak kiedyś, z dwa miesiące temu pisałam Wam że muszę zrobić bardziej specjalistyczne badanie? i nie było probówek itp? nie odezwali się z laboratorium, jakiś czas temu doszłam do wniosku że muszę w końcu zrobić to badanie, bo do porodu muszę mieć wynik żeby ewentualnie synka zaszczepić. w trzech laboratoriach nie robią. więc zadzwoniłam do siedziby jakiegoś laboratorium, gdzie powinni mieć wszystkie próbowki itp. pytanie o koszt - podstawowa wersja 400 zł a z genotypowaniem 700-850 zdołowałam się, olałam chwilowo temat bo nie wiem skąd tyle kasy wziąć. ale dziś tak myślałam że qrcze musi być jakieś prostsze badanie, przecież ludzie chorują i nie wydają tyle pieniędzy na badania ... nfz tego nie refunduje. wymyśliłam że tam gdzie chodzę do ginekologa robią podstawową wersję na 150 zł, przed pobraniem umówiłam się jeszcze na szybką konsultację do ginekologa czy doradzi czy to starczy ... mimo że mówiła o genotypowaniu ... no ale bez przesady
Trzymam oby udało się znaleźć dobre wyjśćie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:10   #2194
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
my dzisiaj zaczynamy 29tydzień

Cytat:
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale ja lubie czytac co macie na obiad i o d.u.p.i.e maryny tez... o samej ciazy gadac w kolko - jakos tego nie widze.
ja też uwielbiam jedzenie uwielbiam zdjęcia Aaś szpitalnego jedzenia uwielbiam jak nuna kusi smakołykami albo jak Justi wyskakuje z drożdżowymi sercami albo Magiusa pisze o kurczaku curry z bananami albo van gogh fotografuje kupy, a lonely zachwala ciasteczka owsiane co tam ciąża, ona się skończy, a jedzenie..jedzenie to przyszłość

Cytat:
wedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio...
a jak to będą jakieś specjalne majtki?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:10   #2195
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ps. tz zamowil witaminy, bo nie bylo mojego centrum materna dha. dzis mial je odebrac...poszedl i przyniosl femibion natal 2 z dha za 54zl!!! przeczytalam sklad i jestem zalamana...tam sa 3 witaminy na krzyz http://www.femibion.pl/femibion-natal-2.html nawet zelaza nie ma...ehh no nic wsune to opakowanie, ale przy mojej anemii moze byc ciezko :P
też miałam ten femibion, teraz wcinam pharmatona, wiem, że ma o wiele lepszy skład ale niedobrze mi po nim śmierdzi mi strasznie
Stary 2013-02-25, 20:10   #2196
sharpnowaja
Zakorzenienie

hej
złość mi trochę przyszła- pocieszyłam się tortillą i chałwą
Zastanawiam się czy kombinować teraz z zatrudnieniem gdzieś indziej, dowiadywałam sie u tej babki w ZUSie i powiedziała że nikt nie może się do mnie o to przyczepić. Tylko czy dostanę papierek że jestem zdolna do pracy?
nie spałam całą noc więc jestem nieprzytomna, jeszcze z tych całych nerwów strasznie rozbolał mnie brzuch

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nie będę wam wrzucać zdjecia śniadania dzisiejszego bo było takie samo jak wczorajsze
No dobra. Dali jeszcze plasterek papryki w gratisie
ooo to poszaleli

axella za 31 tc
Stary 2013-02-25, 20:11   #2197
diabli
Zakorzenienie

Pawie - elektryczne laktatory w sklepach sa strasznie drogie...poluj w sklepach internetowych, na aukcjach. roznica nawet 100zl (przy nowych).

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja byłam na 11 listopada chyba 80 jak szukałam na sukienkę materiału i mieli tam na prawdę duży wybór wiec może byście coś znalazły.
Xal jeszcze chyba kolo katerdy sw Mikolaja jest ta hurtownia firan i oni tez maja wybor roznych tkanin...

Cytat:
średnio? cholera ... a ja wczoraj kupiłam wielorazowe siateczkowe i nie mogę się pochwalić?
mozesz, ale przemysl to 3 razy czy na czerwono

nadrobilam!!!!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 20:12   #2198
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzymy na pewno. i za studniowke!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 20:12   #2199
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też myślę o tych!

No pięknie pięknie, rośnij rośnij okrąglutki

wózek to nie to samo mi chodzi o odczucia maluszka, a nie moją wygodę jest tyle rekomendacji, lekarze, położne zalecają, rozpisują się o zbawiennym obustronnym wpływie chustowania, że aż żal nie spróbować. Jak to mówią- różni ludzie, różne potrzeby

mój tż bardzo chcę i nie mogę się doczekać aż go wypuszczę na spacer w stroju kangurka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
śliczna piłeczka

U nas będzie problem z rozmiarem - ja mam 165 a tż 190 :d

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja też chustować nie bede.. Co do gondolki-jak będzie bardzo ciepło to na zu położę jakąś pieluchę ,ale co pod spód...?

No tak, mówię,że nie chodzi o zwykłaą chustę-szal tylko właśnie ocoś porządnego
Szyli 1.splot
2.elestyczność
3.materiał

ja też nie
myślę tak samo

:d

Dla chcącego nic trudnego..
Gdzieś muszą być..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:12   #2200
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Wy z tego Śląska nie macie daleko, więc zawsze możecie przyjechać
oj to dla mnie byłaby wyprawa

Cytat:
możesz... ale nie na czerwono

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:13   #2201
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie chcę ale bardziej dlatego, że i tak bym jej na pewno nie używała - na spacer czy do sklepu wolę wózek (jak na szybkie wyjście to chociażby z fotelikiem wpiętym żeby mniej miejsca zajmował), a po domu tym bardziej - do sprzątania czy gotowania to sobie nie wyobrażam z dzieckiem u boku i wolę je gdzieś niedaleko położyć i mieć na oku
Też nie kupuję, jakoś wydaje mi się lepsze mieć dziecko na oku niż ciągle przy sobie.
Cytat:
Xal - rozek od kalamati. wyslalam pw. za tkaninami w Bieslku jeszcze sie nie rozgladalam, choc moja mama pewnie jest w temacie kolo Dudusia jest taki punkt "Tkaniny" i pewnie najpierw poszlabym tam...kiedys na Slonecznym byla Domena, ale juz chyba nie ma. zapytam mamy i dam Ci znac
Dziekuję.
Cytat:
Ja byłam na 11 listopada chyba 80 jak szukałam na sukienkę materiału i mieli tam na prawdę duży wybór wiec może byście coś znalazły.
Na samym końcu 11go listopada jest bonotex2, ja mam koło rodziców Bonotex na lotnisku, może tam zerknę. Tylko boję się, że nie będę mieć weny, bo materiał na górę czy dół to jedno, ale te wstążeczki to już trzeba mieć pomysły i wiedzieć jaka długość ... zobaczę. Najwyżej kupię gotowca

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:14   #2202
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Coś nieco poczytałam Was
Ale i tak nie wiem co i jak

Byliśmy z TŻ na horrorze "Mama".
Generalnie jak ktoś się lubi bać, to może iść, ale końcówka psuje cały film.
Za to Matylda cały film się wierciła...Obawiam się, że jednak za głośno było...

Zrobiliśmy się lżejsi o kilka stówek, bo musieliśmy zapłacić ubez, autka , ale za to kupiłam dywan ;] no i takie buty dla Matyldy, że po prostu szczena opada
Jutro się pochwalimy.

Czytałam o chustach - polecam te z lennylamb - sami będziemy ją kupować bo wnikliwych analizach

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:14   #2203
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a i o to moj Michaś w brzusiu 29tc i 5 dni
pięknie wyglądacie

Cytat:
a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio.
e tam, majtki ważny element wyprawki
Stary 2013-02-25, 20:15   #2204
MoTyleKsw
Zakorzenienie

aaaaa Banieczko piękny brzuch

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:17   #2205
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić, że mamy dzisiaj... 100 dniówkę

Nadrobiłam znowu dużo stron było ja mam taki sposób jak (chyba to napisała) Justi, że czasem nadrabiam jednym okiem, tzn. jak coś mnie zainteresuje to czytam uważnie, a jak coś mnie nie interesuje to pobieżnie.
Mnie np. jak dotąd nie interesowały kwestię wózków ani ciuszków dla malucha (im bliżej porodu tym się tym bardziej interesuje), to czytałam co drugie zdanie.
Jestem tego samego zdania co Ash, że to forum służy przyjemności, a nie wymienianiu się informacjami, bo informacje zawsze można sobie znaleźć w necie na innych stronach, jak są potrzebne.

Justyna wszystkiego najlepszego!
banka ja też się zbieram do dentysty... i super brzusio nawet wydaje mi się, że widać jak Twój mały lokator się rozpycha, no ale może mi się to tylko wydaje.

A, i wiecie co? najbardziej lubię jak na naszym forum jest jakaś ciekawa dyskusja a wręcz kłótnia robi się ciekawie i można poznać różne zdania. Ale widzę, że jednak staracie się nikogo nie urazić i niektóre zdania są wyrażane bardzo "oględne"... ja bym czasem coś dosadniej napisała

Byłam dziś po wynik posiewu - mam jakieś bakterie, ale nie wiadomo jakie (tzw. baktureria bezobjawowa), tego się nie leczy ogólnie, ale w ciąży tak. Pojutrze idę do internisty po jakiś lek na to.
Poza tym byłam w bibliotece, zrobiłam sobie spacer jakieś 2 km i już się zmęczyłam miałam wracać pieszo, ale wróciłam autobusem.
No i miałam dziś niewiarygodną przygodę, aż dziwnie mi o tym pisać, ale może się podzielę - pisałam że mam blok w remoncie obok. Dziś myłam sobie naczynia, patrzę przez okno, a tam robotnik na balkonie grzebie sobie w rozporku. Pomyślałam: może mu się sikać chce, a nie chce mu się iść do toi toja. Ale nie... on sobie zaczął robić dobrze szybko się zmyłam ze stanowiska myjącego i wróciłam po 15 minutach, jak już wrócił do swojej normalnej pracy... masakra

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:18   #2206
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zrobiliśmy się lżejsi o kilka stówek, bo musieliśmy zapłacić ubez, autka ,
Też końcem zeszłego tygodnia ulzyło mi na koncie z powodu ubezpieczenia
A butki pokaż koniecznie.

Stary 2013-02-25, 20:18   #2207
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
chwal się, ja ci gratuluję

Cytat:
mozesz, ale przemysl to 3 razy czy na czerwono

nadrobilam!!!!

i też nadrobiłam

to teraz mogę iść spać, dobranoc i śpijcie dobrze
Stary 2013-02-25, 20:19   #2208
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
też miałam ten femibion, teraz wcinam pharmatona, wiem, że ma o wiele lepszy skład ale niedobrze mi po nim śmierdzi mi strasznie
Ja piłam femibion długo ale stwierdziłam właśnie, że nie dość, że ma dość ubogi skład to jeszcze ta cena...i zmieniłam na witaminer prenatal dha i jak na razie dobrze się czuję ale badań jeszcze nie robiłam.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na samym końcu 11go listopada jest bonotex2, ja mam koło rodziców Bonotex na lotnisku, może tam zerknę. Tylko boję się, że nie będę mieć weny, bo materiał na górę czy dół to jedno, ale te wstążeczki to już trzeba mieć pomysły i wiedzieć jaka długość ... zobaczę. Najwyżej kupię gotowca

A nie orientujesz się może w jakich cenach jest flanela??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:19   #2209
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pięknie wyglądacie

e tam, majtki ważny element wyprawki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
aaaaa Banieczko piękny brzuch

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 20:20   #2210
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
No i miałam dziś niewiarygodną przygodę, aż dziwnie mi o tym pisać, ale może się podzielę - pisałam że mam blok w remoncie obok. Dziś myłam sobie naczynia, patrzę przez okno, a tam robotnik na balkonie grzebie sobie w rozporku. Pomyślałam: może mu się sikać chce, a nie chce mu się iść do toi toja. Ale nie... on sobie zaczął robić dobrze szybko się zmyłam ze stanowiska myjącego i wróciłam po 15 minutach, jak już wrócił do swojej normalnej pracy... masakra
masakra
Stary 2013-02-25, 20:21   #2211
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
złość mi trochę przyszła- pocieszyłam się tortillą i chałwą
Zastanawiam się czy kombinować teraz z zatrudnieniem gdzieś indziej, dowiadywałam sie u tej babki w ZUSie i powiedziała że nikt nie może się do mnie o to przyczepić. Tylko czy dostanę papierek że jestem zdolna do pracy?
nie spałam całą noc więc jestem nieprzytomna, jeszcze z tych całych nerwów strasznie rozbolał mnie brzuch
To ty nie jesteś tam zatrudniona?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
A nie orientujesz się może w jakich cenach jest flanela??
Niestety nie wiem, dawno nic nie kupowałam z materiałów.

Stary 2013-02-25, 20:21   #2212
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

Pawie - my to chyba podobny gust mamy imienny, pokoikowy...ja tez sie zakochalam w tym drzewku a wydaje sie byc proste w wykonaniu. jaki wozek wybierasz? moze odgapie, hehe.
, wózek nie wiem, może Ty wybierz to ja odgapie , bo to mój największy dylemat , potrzebuje wózka z dużymi, pompowanymi kołami, co by się sprawdzał nie tylko w mieście ale i na wiosce, na spacerach, w śniegu, parku czy lesie...... na razie z tych, które mi się podobają to jest xlanader albo maxi cosi mura 3 lub 4, niby ten maxi cosi ostatnio odrzuciłam, ale dopóki tyle złego o xlanderze nie przeczytałam, więc znów zastanawiam się nad maxi cosi ale jeszcze nie wiem a u Ciebie jak sprawa wygląda?
Stary 2013-02-25, 20:23   #2213
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrobiłam znowu dużo stron było ja mam taki sposób jak (chyba to napisała) Justi, że czasem nadrabiam jednym okiem, tzn. jak coś mnie zainteresuje to czytam uważnie, a jak coś mnie nie interesuje to pobieżnie.
Mnie np. jak dotąd nie interesowały kwestię wózków ani ciuszków dla malucha (im bliżej porodu tym się tym bardziej interesuje), to czytałam co drugie zdanie.
Jestem tego samego zdania co Ash, że to forum służy przyjemności, a nie wymienianiu się informacjami, bo informacje zawsze można sobie znaleźć w necie na innych stronach, jak są potrzebne.

banka ja też się zbieram do dentysty... i super brzusio nawet wydaje mi się, że widać jak Twój mały lokator się rozpycha, no ale może mi się to tylko wydaje.

A, i wiecie co? najbardziej lubię jak na naszym forum jest jakaś ciekawa dyskusja a wręcz kłótnia robi się ciekawie i można poznać różne zdania. Ale widzę, że jednak staracie się nikogo nie urazić i niektóre zdania są wyrażane bardzo "oględne"... ja bym czasem coś dosadniej napisała

Byłam dziś po wynik posiewu - mam jakieś bakterie, ale nie wiadomo jakie (tzw. baktureria bezobjawowa), tego się nie leczy ogólnie, ale w ciąży tak. Pojutrze idę do internisty po jakiś lek na to.
Poza tym byłam w bibliotece, zrobiłam sobie spacer jakieś 2 km i już się zmęczyłam miałam wracać pieszo, ale wróciłam autobusem.
too umawiaj sie ..... aa dzieki akurat z tej strony pupe wystawilll i mi tak wisii
Stary 2013-02-25, 20:26   #2214
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

dziś jest dzień masturbacji facet wziął sobie do serca
obrzydliwe

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:26   #2215
Magiusa
Zakorzenienie

Cześć,
Ja się dziś tak nie oddzywam bo siedzę lekko zdołowana. Dostałam wyniki krwii i widzę niestety, że krwinki białe oraz monocyty mam podwyższone co może wskazywać na mononukleoze Dobrze, że za 2 dni mam wizytę u gina, choć biorąc pod uwagę jej lenistwo i stoicki spokój to się nie zdziwię jak sprawę oleje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:26   #2216
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał
ja też nie chce, raz z takich powodów jak Ty, a dwa, że trochę boję się o kręgosłup. Może kupimy nosidełko i Tż będzie dźwigał
Stary 2013-02-25, 20:27   #2217
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A my dziś zaczynamy 26tc. Jak ten czas leci.

Katate za synka

xal za wizytę

Justi piękny masz kolorek ścian

xal ja mam śpiworek do spania i mała na pewno tak będzie spała w nocy, a w dzień to jeszcze nie wiem

Co do mojego macierzyńskiego to jeszcze poprosiłam tą dziewczynę którą zastępuję żeby wróciła miesiąc później bo już by mnie to jakoś ratowała. I chciałam jej zapłacić za to jej wypłatę. I sądziłam że każda matka chce jak najdłużej zostać z dzieckiem a tym bardziej jak jej ktoś za to płaci. Ale ona stwierdziła że nie bo ona nie ma zamiaru tyle z dzieckiem w domu siedzieć. Mały ma 5 m-cy.
Stary 2013-02-25, 20:28   #2218
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja też nie chce, raz z takich powodów jak Ty, a dwa, że trochę boję się o kręgosłup. Może kupimy nosidełko i Tż będzie dźwigał
u nas też nosidełko dla Tż

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:28   #2219
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mąż mnie zdenerwował i żeby się wyciszyć to wzięłam się wreszcie za filcowe literki chociaż tyle pożytku z niego
i powodzenia z literkami

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
mam dziś zły dzień w sumie pół dnia ryczę. Okazało się że dyrektorka się BARDZO przyczyniła do tego że nie dostanę w ogóle macierzyńskiego (nic by na tym nie straciła, a co zyskała to nie wiem). Jeszcze do mnie dzisiaj z tekstem "a po co Ci macierzyński, Twój mąż pracuje w dobrej firmie i pewnie dużo zarabia" kurna tylko skąd ona wie na jakim stanowisku pracuje i ile zarabia? wkurzyłam się strasznie. Nie wiem jaki ona ma cel żeby uprzykrzać ludziom życie. Bo nie jestem pierwsza którą tak "załatwiła". Strasznie mi przykro i smutno
odechciało mi się wszystkiego

Co za wredne babsko

Cytat:
ale mam świetną nowinę , nie pisałam nic wcześniej, bo nie chciałam zapeszać.. dziś oficjalnie sprzedaliśmy działkę, dzięki czemu już za tydzień ruszamy z hydrauliką, później wylewki, malowanie ścian, kładzenie płytek, parkietów, łazienki & kuchnia i możemy się wprowadzać

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
hej
podczytałam ostatnią stronę tylko od soboty - Sharp, masakra

Piszę tylko, żebyście się nie martwiły, bo już byłam trochę regularniejsza ostatnio. Trochę nam się problemów porobiło rodzinnych 1)opiekunka dziadków nagle musiała odejść - ma podejrzenie nowotworu i cały czeski film z szukaniem kogoś nowego na gwałt - tragedia 2) dyrektor firmy, gdzie jedną ze swoich głównych prac ma mój tata ogłosił upadłość (a było bardzo spoko wszystko - tata jeszcze mojego brata na studiach sam utrzymuje i takie tam inne) 3) parę rzeczy miało zupełnie inaczej wyglądać z moją ciocią i się totalnie chyba oziębią stosunki (nic z tym wspólnego nie miałam, żeby było najciekawiej, jeszcze jej dwa dni robiłam prezentację dla zarządu głównego w banku, bo miała ważne wystąpienie i testy) ... nie mam siły już do niczego i nie chcę Wam tu marudzić, jak się ogarnę, to wrócę

a - i jeszcze z nowinek, brat tż będzie miał w lipcu jednak trzeciego synka - właśnie z jego żoną rozmawiałam piracki zastęp się tam poszerzy - czyli nasza mała będzie pierwszą wnuczką z obu stron. Mimo, że bardzo chcieli dziewczynkę, są bardzo zadowoleni, bo jak mówią - swoich chłopaków by nie zamienili nigdy, więc ten się pewnie w to wpasuje

przytulam Was i idę szukać sposobu na odstresowanie nie zawierającego w procedurze słodyczy...
Trzymaj się

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się co zrobić z laktatorem mianowicie nie wiem czy kupować przed porodem, a jeśli tak to czy ręczny czy od razu elektryczny Zastanawiam się, no bo skąd ja mam wiedzieć czy będę miała pokarm? Pamiętam, że niektóre z Was pisały, że zabierają je ze sobą na porodówkę, bo są przydatne. Wiem też, że niektórym mamuśką się nie przydały a przecież to jest dość spory wydatek, ręczny około 100zł, a elektryczny ok. 250zł, no i nie wiem co zrobić w tej kwestii
Prawdopodobnie kupię od razu elektryczny, zastanawiam się nad Medela Mini Electric, ale poczekam z tym jeszcze z miesiąc - zobaczę co powiedzą ciekawego na SR

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-25, 20:28   #2220
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a i o to moj Michaś w brzusiu 29tc i 5 dni
dla Michasia!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości