|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
ja dzisiaj jednak te tuptusie z myszką zamówiłam
![]() zobaczymy ![]() Patik u nas kolacja też jest normalna - czyt. kanapki, sandwicze, parówka, makaron zasmażany z jabłkiem, tosty no generalnie dziewczyny jedzą kolację z nami i później Ala dojada jeszcze butlą z mlekiem. a i z jajkiem czy kanapką to jednak zabawy wielkiej nie ma ![]() Aga u nas też tak było, że mleko tylko w łóżeczku przed samym spaniem, ale nawet Ala dała się przestawić i teraz daję jej butelkę przed myciem i idzie sobie z myszką pod pachą na leżaczek, tam sobie siada i je ![]() tylko, że to nie jest jako tako do kolacji tylko już przed samym spaniem ![]() Marzenka z wyrobami modelinowymi prowadzi bezkonkurencyjnie ![]() ja jej nawet konkurencji robić nie myślę dla mnie najważniejsze, że dziewczyny zadowolone a i tak Ala pewnie lada moment gdzieś posieje te wypociny moje (bo Hania takich pierdół swoich to pilnuje jak oka w głowie) więc cieszę się, że mają radochę z takiej pierdółki ![]() a i jak wczoraj zaczęłam robić to ja chyba nigdy modeliny wcześniej w rękach nie miałam. nawet nie wiedziałam, ze o się strasznie klei :/ Oliweczko za papierosy klapens w pupens się należy solidny!!!!
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
PATIK ale przecież z jajecznicą nie ma dużo roboty, wybijasz jaja i sama się robi trzeba pomieszać tylko
Ja kanapki sobie przygotowuję dla Emilie przed kąpaniem, potem tylko przychodzimy do kuchni i jemy, tak samo z herbatą - chce aby wystygła trochę, żeby nie była za gorąca...mnie to pasuje wszystko bo wtedy Ja zjem, umyje zęby na spokojnie i ogarnę się do spania. Czy jak robię kiełbaski to też wcześniej je przygotowuję w sensie wsadzam do garnka i proszę teściową w trakcie kąpania aby je podgotowała jak wiem, że zaraz będzie koniec kąpania, u Ciebie mógłby to zrobić spokojnie mąż Dla mnie szczerze mówiąc więcej roboty było z mlekiem, bo za nim woda się zrobiła i za nim się ogarnęłam to już potem kolacji mi się nawet nie chciało jeść a teraz z damą sobie jemy wspólnie i wspólnie myjemy zęby.A na kanapkę położysz ser w plastrach, szynkę pokrojoną (JA zawsze kroje w mięsnym) i kanapka gotowa
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
matko 3 dzieci
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam Wam napisać
w Biedronce są fajne pojemniki-taborety dla dzieci całe 12 zł a bardzo fajnie zrobione ![]() u nas oczywiście zamieszkała Biedronka ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/ w gazetce można sobie podglądnąć
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie jestem gotowa na odstawienie do butli - mały tak słodko wygląda jak pije taki przytulony do mnie... A mały kolacje je ok. 18:30-19 (jakąś kanapkę) albo z nami dojada obiad. |
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
od tego Sprzedawcy co Brumek linka pokazała
http://allegro.pl/myszka-drewniana-u...025009661.html Ala by się zsikała ze szczęścia ![]() szkoda tylko, że tyle kosztuje :/
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładna rzecz, tylko bardzo slaba, boki i spód z tektury, co sprawia że całość jest bardzo łamliwa, i nie nadaje się do prania a materiał ma skłonność do przedzierania sie. Jest nie drogo, więc maluchy sie ucieszą, ale to rzecz która nie przetrwa długo ![]() Pościel za to fajna i nie droga na te jakość. Ja kiedys kupowałam Barkowi za 120 zł ze wzorem Boba, ( tylko w komplecie były poszewki na 2 poduchy a nie na jedną jak w tym przypadku) a za jakis czas była właśnie po 60 z identycznej tkaniny. Teraz pewnie to samo, moze mu kupię. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-25 o 15:37 |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no liczę się z tym, że za taką cenę to cudów nie będzie zobaczymy ile wytrzyma bo u nas jednak rzeczy długo wytrzymują - dziewczyny są raczej delikatne w obejściu z zabawkami - zwłaszcza Hania
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/domek-z-tektury-dl...036049932.html
a ja znalazłam fajną kreatywna "zabawkę" wiosna idzie, może by kupić ![]() gorzej czy Karol nie zacznie po wszystkim malować. Tż ma im domek taki prawdziwy zrobić, ale zanim to nastąpi... |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Gmora mj bratanek mia taki domek y kartonu. Szał był straszny. Maił takie ncieki porobione jak do malowanki, można było go kolorować. Super sprawa.
Cytat:
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-02-25 o 16:08 |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Eh zaneta jakoś wolę przed kąpaniem ugotować mannę na krowim i przez ten czas mi stygnie czy owsiankę.
Nienawidze myć patelni po jajecznicy. A kanapkę muszę jej pokroić w malutkie kosteczki dopiero zje, też zabawa. Na śniadania się tak bawimy . Ale wymyślam, co
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
U nas manna z miodem na śniadanko, czasami mam sama na nia ochote, taka pyszna wychodzi
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela jak z miodem? jaki miód dajesz i co z nim robisz? mieszasz z manną?
Ja się jeszcze cykam miód dawać.
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już długo daje, jak kasza przestygnie to dodaje tak z pół łyżki, mieszam coś a'la słodzenie. A miód teraz mam wrzosowy.
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaram się jeszcze jakieś 2-3 fotki wstawić jeszcze raz przepraszam że nie udało nam się w niedziele wpaść na ciasto. ![]() Jasiu wszędzie nosi ośmiorniczkę i oderwał jej nogi(macki?) więc teraz to kulka z uśmiechem Cytat:
a czachowa bluzka złowiona w zarze na wyprzedaży(online ofkors) zainspirował mnie sweterek Tymonka Aga- Janek już nie pije MM dostaje zwykle podgrzane mleczko w filiżance, lub kakao(gotuje naturalne i słodzę) po za tym czesto je jogurt(do owsianki podaje) twarożek wiejski uwielbia ostatnio ugotowałam domowy budyń i też wcina Natko świetny Domek i domek ten kask w połączeniu z piżamką-czadowy ech Jakiś mały paluszek mi tu się"wcina" więc będę później...
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę Wam jeszcze moje "bliźniaczki"
i Alę malującą rękami
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz im szybciej się przestawisz tym szybciej dla Ciebie i dla niej, tak mi się wydaję, bo z czasem sama manna nie wystarczy. Ja kanapkę kroję w trójkąty, tylko że moja kromka kwadratowa jest i wcina, zostawia tylko skórki bo są twarde... Cytat:
Szukam różnic ![]() I widzę, tylko kolor oczu
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa jakie one są śliczne!
Co to Alutka ma za fartuszek? Skąd? Wybiera się któraś do Ikei? |
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygrałam aukcje: http://allegro.pl/drewniane-eko-misi...html?source=oo
GOMRA ja tez mysle o tym domku z kartonu IWA sliczne te twoje dziewczyny ![]() My tez jeszcze przed zaśnięciem jemy MM z butli Rano na śniadanie też jest MM z butli. potem kaszka, nastepnie obiadek-ostatnio dwudaniowe i po południu jakis owoc ewentualnie kanapki. Ja daje cała połówke kanapki-super sobie radz nawet ze skórkami. A i moje dziecko jest teraz na etapie SAMA. Wszytsko sama chce jesc lyzeczka. Oczywiscie pozwalam jej-coraz ładnie jej to idzie |
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Żaneta, a co wyszło u tż? Ciekawą macie kolejność wieczornych rytuałów. U Nas by się raczej nie sprawdziła, bo Hanię po zjedzeniu kolacji znowu by trzeba było kąpać. Mamy kolację którą też jemy wspólnie (kanapki + herbata), kąpiel, mycie zębów i usypianie (ciepła woda z niekapka).Agawo, a jak u Was po usg? Lili, dawaj zamówienie na pw. Patik, na razie mam ich jeszcze trochę do zrobienia, jak skończę to może spróbuję wykorzystać pozostałą modelinę do zrobienia nowych magnesów i zobaczę czy się sprzedadzą na allegro. ![]() Telik, Lili, jednym słowem chłopcy mają destrukcyjne zapędy. Hania ostrożnie się obchodzi z magnesami. Jak któryś ucierpi upadając, to krzyczy "ała" i każe reperować, więc nie mam wyjścia i reanimuje ludki super glue.![]() Iwa, Myha, też mamy drewnianego misia z ubrankami, Hania dostała go jakiś czas temu, ale dopiero teraz zaczęła się nim bardziej interesować. Jak dla mnie rewelacyjna zabawka. Iwa, ile ludzi tyle opinii - ja pamiętam zdjęcie dziewczynek z tż i wydaje mi się, że Ala do Niego podobna. Za to Hania jest Twoim małym klonem, a śliczne są obie. Miód- ja jeszcze boję się podawać, choć trochę mnie kusi bo mamy taki z tatowej pasieki. A gdzie Scio Nam zniknęła? Wodaqua, też dawno nie zaglądała. ![]() Byłam dzisiaj w lumpie i upolowałam dla Hani piękny płaszczyko-sweterek na wiosnę Next(nie mogę się na niego napatrzeć Chciałam zamówić większe paputki i mam niezłą zagwozdkę... Tuptusie dla dzieci w przedziale 12-18 miesięcy mają dł wkładki 14,7 cm (które mamy aktualnie) , a paputki dla dzieci 18-24 mają 14,5cm. Większe z kolei są dłuższe aż o 2 cm i już sama nie wiem jakie kupić? Ma któraś te paputki L? One faktycznie mają 14,5 czy są jednak dłuższe?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-02-25 o 21:29 |
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
troszkę późno, ale
![]() dzielnie to zniosłaś ![]() żadnego ![]() Cytat:
ściskam mocno!!!![QUOTE=83monia;39440637 paputki, skarpetki z absem - wasze dzieci to nosza i ine sciagaja? kinga tylko chwile jak jest na skarpetach to juz lata na boso. musze jej podwojnie zawiazywac sznurowki w kapciach bo rozwiazuje, kapcie a rzepy namietnie rozbrajała... masakra jakas [/QUOTE]jakoś noszą, ulubione pantofelki sam przynosi i każe sobie zakładać, skarpetki najchętniej sam by zakładał, ale nie bardzo jeszcze mu to wychodzi wczoraj jedną założył na stopę, a drugą się uparł i próbował na siusiaka.... ![]() świetne ![]() Ja cierpię na bałagan całotygodniowy A powaznie, to sprzątam jak dostanę natchnienia ![]() Ja będę, nie wiem dokładnie w który dzień. A co potrzebujesz? Spakowałam torbę do szpitala ![]() Adaś karmił dzisiaj dzidzię Standardowo jak coś je, to dzieli się ze swoim misiem, a dzis kazał mi usiąść, podniósł bluzkę i przez pępek "dzidziusiowi" podawał
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-02-26 o 06:50 |
|
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
MARZENA ja kupialm paputki L i powiem ci, że musimy jeszcze czekac az noga urośnie. One sa jak dla mnie bardzo duze. Nie tyle na dlugosc co tez na szerokosc.
Myslimy o tym łózku http://www.abra-meble.pl/lozko-emil.html Tz byl ogladac i mówił, ze prezentuje sie całkiem przyzwoicie ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ANIA karmienei dzidziusia |
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chyba mamy L ekotuptusie, Emilie ma je za duże ale gumka trzyma i fajnie w nich chodzi
|
|
|
|
|
#3536 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo, jestem pod wrażeniem, bo nie byłam pewna, czy Żbik kiedykolwiek na to pójdzie ![]() Cytat:
![]() http://amoma.pl/pl/p/Rekawiczki-jedn...S-6m-4lata/245 To są rękawiczki dla dzieci - UWAGA - od pół roku do 6 lat, jeden rozmiar Właśnie kupiłam takie Tymciowi. Są ponoć super ciepłe, mają długaśne mankiety i bardzo szerokie i luźne.Tyle że my kupiliśmy pszczoły. Chciałam zwykłe granatowe w kropki, ale już nie było. Ciekawa ich jestem, jak się sprawdzą, ale biedrony dla Hani byłyby super ![]() Cytat:
![]() Ja stąd: http://amoma.pl/. Bo to koło mnie i osobiście odebraliśmy ![]() Z tym, że tu mieli ograniczoną ilość wzorów. Tzn. mogą mieć wszystkie, ale nie od ręki. Aaa, no i mam do tego sklepu kod promocyjny Jak się w pisze, już przy składaniu zamówienia, w pole kodu "mandarynka", to odejmują 10% kwoty ![]() Ala wygląda jak artysta w ferworze pracy Natchniony artysta ![]() A dziewczyny chyba też się ciutkę kolorem włosów różnią, co? Cytat:
Rzeczy z Next dla maluchów są cudne 2. Marzenko, my właśnie dziś odebraliśmy te nowe - tuptusie XL (18-24). Są duże, fakt, ale nie mają tych 15,5 cm, o których czytałam na srtonie. Mają ok. 15,1-15,3, zależy jak się mierzy. Jeszcze Tymuś nie mierzył, bo już śpi, ale jutro Ci powiem, jak się na nodze układają. W każdym razie są trochę MNIEJ niż 1cm większe od tuptusiów 12-18. Cytat:
![]() Nijak... Ja nawet myśleć o tym nie mogę, bo nie umiem podjąć decyzji i wolę zapomnieć. Sprawa ucichła. Może ojciec niec nie może załatwić ze zbyciem swojej części, bo to nie tak łatwo, jak nam mówił niedawno zaprzyjaźniony doradca W każdym razie chyba jeszcze nic nie sprzedał/oddał i jest po staremu.Cytat:
Cytat:
![]() Tymkowi miłość do gąsienicy już trochę przeszła. Teraz mamy inny hit. Od 2 tygodni siedzi nad nim codziennie i "czyta". I sporo słówek sie przy tym nauczył nowych. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teliku, znów mi Cię tu za mało ![]() Skoro o kolacjach było, to powiedzcie, co Wasze dzieciaki na śniadania jadają? Bo my mamy dwa ukochane zestawy: jajko na miękko +chlebek z masłem + pomidor, a drugi to owsianka z gruszkami. Kanapki rzadziej. Czasem jajecznica. Ale te dwie rzeczy są naj, naj naj, Tymek je pochłania!
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam przelotem
walczymy drugi dzien z goraczka pomimo dlugofalowego dzialania antybiotyku po zapaleniu oskrzeli robimy badania zeby znalezc przyczyne goraczki (zeby i 3 dniowka odpadaja jednak ) denerwuje sie bardzo dola mam... |
|
|
|
#3538 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze i Antek z czasem sie przestawi? Cytat:
A co do porad... Co Ci bede radzic, przeciez Ty doswiadczona matka jestes! Dasz rade! Ale jak cos, to pytaj. Cytat:
Cytat:
Sliczne sa! Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Juz? ![]() 3. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, a na jakiej podstawie wykluczyliście trzydniówkę?
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,dziękuję za kciuki,po usg wszystko dobrze
Jutro napisze więcej ( postaram się z pracy). Monia,serdeczne gratulacje Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

zapraszam

a teraz z damą sobie jemy wspólnie i wspólnie myjemy zęby.
Ale nie zasypia przy niej. Potem mycie zębów. Nie wiem co innego mam jej dać na kolację jak nic innego nie zje? i kiedy zakonczyć ten proceder z butlą? 

zębole
Jak maluchy Nam się rozkręciły to nie można było za Nimi nadążyć.
Hania w Tobie zakochana, do wieczora tylko słyszałam "Jasiu, Jasiu", albo "ciocia Asia".

12.06.2010
ściskam mocno!!!!
W każdym razie chyba jeszcze nic nie sprzedał/oddał i jest po staremu.