IV Faza diety dukana cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 21:40   #91
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66
Dot.: IV Faza diety dukana cz. II

W kwestii tych zdrowych postanowień,to powiem tak:właśnie mi się ta stabilizacja o tyle widzi,bo można dostosować ją do siebie i własnych możliwości.
Jedni potrzebują sztywnych zasad,inni wolą utrwalać spontanicznie to , czego dieta nauczyła.Zatem co komu bardziej pasuje....byle nie popadać w "ciągi głodowe"

Lyrcia,może rwa kulszowa Ciebie bierze?
No ,a w kwestii fotek kulinarnych,to jak znam Ciebie,to wiem,że masz tam w zapasie dobre fotki ,które jeszcze nie zaistniały na blogu....
Stary 2013-02-24, 21:44   #92
magda_lena40
Zakorzenienie

Cześć cześć

Fasolka
Podoba mi się Twój pomysł
Trzymam kciuki, szczególnie żeby udało Ci się ograniczyć słodycze

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 08:49   #93
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolinno Pokaż wiadomość
Emne dawaj foto , nich oko pocieszę
Prosze bardzo. Ale nie mów mi później że przeze mnie nafaszerowałaś się słodkim, czy tez, że z mojej winy porzuciłaś postanowienia postne. "Zdjęcie podaje się na wyraźną prośbę użytkownika"
(Sorki za jakość - to nie mój aparat)

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Co do Twoich reguł, to co podkreśliłam na czerwono- hm, jak będziesz jojczyć że znowu popłynęłaś to Ci to przypomnę
A ja z tobą. Będę przypominać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SV206130.jpg (16,8 KB, 18 załadowań)

UŚMIECH - jeden rozmiar, a pasuje każdemu.
EMNE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:48   #94
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cześć Dziewczyny
No i połamało mnie konkretnie Już wczoraj o własnych siłach nie mogłam z wanny wyjść....jak to zwą tak zwą. Nie wiem, lumbago, korzonki... Żadnych ruchów praktycznie nie mogę wykonywać, Sztywna okolica lędźwi, ból przy najmniejszej próbie schylania.
No to się wyżaliłam...wracam do łóżka
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 10:55   #95
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
No i połamało mnie konkretnie Już wczoraj o własnych siłach nie mogłam z wanny wyjść....jak to zwą tak zwą. Nie wiem, lumbago, korzonki... Żadnych ruchów praktycznie nie mogę wykonywać, Sztywna okolica lędźwi, ból przy najmniejszej próbie schylania.
Zdrowiej Kochana

Cześć Chudzinki

Wpadłam się pochwalić swoimi spadkami z ostatnich 19 dni
Waga: 72kg (-1)
Pod biustem: 81 (-)
Talia: 74cm (-2)
Pępek: 90cm (-2)
Biodra: 99cm (-2)
Udo: 61,5 (-1)
Łydka: 41/40 (-)

Miłego dnia

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2013-02-25, 12:45   #96
basia_ww
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

że ze mnie jest również leń i nie chciało mi się iść do sklepu to myślałam że nic nie zjem, a w ostateczności wyszłam do sklepu i nie znalazłam w nim nic na co miałam pypcia ( a pypciem były "paszteciki" świeżo pieczone z grzybkami - z lidla) przynajmniej wiedziałam co mi się chce , to kupiłam wcześniej wspomniane pifko jabłkowe

moje małe rozchorowało mi się po urlopie, wyskoczyłam na chwilę z pracy i pojechałam z nim do lekarza, wracając mijałam lidla , i wskoczyłam po wspomniane paszteciki i zjadłam, pypeć zaspokojony więc już od dziś grzecznie , wieczorkiem na fitness więc bilans się wyrówna

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Zdrowiej Kochana
Cześć Chudzinki

Miłego dnia
Kochana jest się czym chwalić - tym bardziej , żebyś Madziu nam nie zniknęła

szef wrócił - więc trzeba się wziąć za pracę

miłego popołudnia
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:50   #97
magda_lena40
Zakorzenienie

Basia
Dziękuje
Zniknięcie mi nie grozi

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2013-02-25, 15:16   #98
patrysina
patrysina

Hej
U mnie na wadze +200 gram ale się nie przerażam bo wczoraj 2h na rowerze spędzone, żałuje tylko że za tą Chodakowską się nie zabrałam ale po prostu natchnienia brak i po rowerze nie bardzo już miałam na nią siłę. Wagą się nie przejmuje bo pomiary w cm od zeszłej niedzieli wychodzą na minusie, czyli dla mnie pozytywnie. Ruszam się dużo i to dla mnie w tej chwili najważniejsze. Dziś proteiny - trzymam się dzielnie.

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Ahoj.....

Ja też....,czyli Patrysinka trzymamy fason....
Ludziska z pracy,w szoku,że ciasto zrobiłam,sama nie jedząc....do pracy (taka jestem twarda sztuka ).

No właśnie.....Betinka czytaj,czytaj i wracaj na bloga.....!!!!!!!!!!.....bo już przeginka u Ciebie z tym odpuszczaniem
Tak trzymamy się twardo jeszcze dobry miesiąc damy radę, mnie wodzono wczoraj na pokuszenie ale bezskutecznie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

basia_ww - nie udało się - trudno, chyba że chcesz spróbować jeszcze raz do świąt jeszcze dobry miesiąc.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Trzymaj się ciepło i koniecznie odwiedź lekarza bez tego się nie obejdzie, u mnie ostatnio mama też narzekała na ból plecków i przed lekarzem broniła się rekoma i nogami a potem okazało się że leki od lekarza zadziałały i już po dwóch dniach czuła się dużo lepiej. Zdrówka dla Ciebie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Zdrowiej Kochana

Cześć Chudzinki

Miłego dnia
Brawo każdy centymetr się liczy
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:41   #99
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
Hej
U mnie na wadze +200 gram ale się nie przerażam bo wczoraj 2h na rowerze spędzone, żałuje tylko że za tą Chodakowską się nie zabrałam ale po prostu natchnienia brak i po rowerze nie bardzo już miałam na nią siłę. Wagą się nie przejmuje bo pomiary w cm od zeszłej niedzieli wychodzą na minusie, czyli dla mnie pozytywnie. Ruszam się dużo i to dla mnie w tej chwili najważniejsze. Dziś proteiny - trzymam się dzielnie.

Tak trzymamy się twardo jeszcze dobry miesiąc damy radę, mnie wodzono wczoraj na pokuszenie ale bezskutecznie

basia_ww - nie udało się - trudno, chyba że chcesz spróbować jeszcze raz do świąt jeszcze dobry miesiąc.
zmotywowałaś mnie, faktycznie jeszcze cały miesiąc, tym razem dam radę tak jak piszesz nie dam się jakimś tam słodyczom wodzić na pokuszenie
Super że cm na minusie to najważniejsze, mnie dziś spodnie cisną więc wiem że w weekend przegięłam, ale wieczorem wyskoczę na step - czyli coś dla ciała , ale jak @ sobie pójdzie to wyskakuje na basen

u mnie słoneczko wyszło, tak jakoś zrobiło się przyjemniej, no i jeszcze 20 min i do domu

miłego popołudnia
Stary 2013-02-25, 19:58   #100
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
to fatalnie ,moja znajoma kiedyś miała rwę kulszową i domyślam się jak się możesz czuć...Obyś szybko zdrowiała

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
brawo brawissimo! Pięknie!

I dobry wieczór tak w ogóle.
U mnie nic nowego ,jakoś leci, właśnie dopiekam bułki otrębowe na najbliższe dwa dni, zrobiłam na jutro potrawkę coś ale leczo ale bardziej zesmażyłam na patelni pieczarki ,cyc z kuraka, cebula i papryka czerwona, do tego dużo przypraw i obiad gotowy .
Generalnie moje dzisiejsze menu nie było zbyt imponujące ,do dziś PW wiec placek otrębowy na śniadanie standardowo z wędliną , ogórem i pomidorem. Potem sałatka z tuńczyka, jaj, pomidora i ogóra oraz cebulą oraz sosem jog. musztardowym. Po pracy zawijas z szynki i sera białego i niedawno w końcu zjadłam TO i w najbliższym czasie będzie mi ów deser często towarzyszył bo jest przepyszny.Mój był w wersji bananowej, niebo w gębie. A teraz poję się mineralką.
Dziś w ramach znienawidzonego przeze mnie sportu , zrobiłam sobie dłuższy spacer, było bardzo ciepło i przyjemnie na dworze, więc jako że zwiał mi sprzed nosa autobus to pół trasy pokonałam do domu pieszo. Nie jest daleko bo jakieś 4 km , więc przeszłam pół, i pewnie zaszłabym do końca ale jako że się zasiedziałam w pracy to zależało mi żeby zdążyć zrealizować awizo na poczcie która tylko do 18stej czynna.
Czuć chyba już wiosnę w powietrzu... a ja standardowo zaczynam się martwić o garderobę.... znowu popłynę z kasą bo wszystko za duże z tamtego roku...
Miłego wieczorka

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2013-02-25 o 20:09
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:02   #101
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Ahoj.....szczęśliwa 13-stka.....bez słodyczy ...

Betinka...

Magdalusia...., jakoś wciąż trudno mi sobie wyobrazić że przy Twoim wzroście,miałaś nadwagę...

Maraton za mną,kolejne dni na wydechu....
Dobrej nocy...pa,pa....
Stary 2013-02-25, 23:15   #102
magda_lena40
Zakorzenienie

Dziękuję Chudzinki

Barbra66

Jak tak teraz patrzę to wg BMI byłam na granicy II stopnia otyłości

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2013-02-26, 10:04   #103
EMNE
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim.

Witam się z wami pyszną aromatyczną herbatką Lipton w piramidkach o smaku gruszki w karmelu. Powalający smak. .

Na wadze u mnie katastrofa. Bezgrzesznie a waga o kilogram w górę. Można się załamać. A już się cieszyłam z przekroczenia wagi testowej. Mam nadzieję, że to tylko kwestia moich obecnych problemów z porcelanką. Liczę na to, że zejdzie to na powrót gdy tylko sie z tym uporam kilka dni z rzędu. Zwykle tak własnie jest. Niestety niedługo zacznę puchnąć przez @ i znowu będę miała doła.

A jeśli chodzi o kalkulator BMI to ja byłam tylko o 3 kilo od otyłości klinicznej (czymkolwiek to jest).

Edytowane przez EMNE
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:07
Stary 2013-02-26, 11:29   #104
Lorenai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
Dobrze widzisz. Idę do 60.
Moja waga testowa mnie nie satysfakcjonuje bo ciągle brzuch i boczki mocno odstają. Musze jednak przyznać, że gdy zaczynałam dukac to waga 70 kilo była dla mnie czymś niewyobrażalnym i nieosiągalnym.
A znacznym zejściem poniżej wagi testowej się nie przejmuję. Nie traktuję testu jako wyroczni.
Też zmieniam opinię odnośnie schodzenia poniżej wagi testowej, jeśli tylko ktoś ma na tyle samozaparcia, żeby utrzymać tę niską wagę. Nie tylko z własnego doświadczenia widzę, że to jest bardzo trudne i naprawdę trzeba się pilnować, bo odbija po byle łyżce ryżu. Ale powrót na ścisłego dukana jest bardzo trudny.

Cytat:
No fakt do diety niezbyt chętnie się wraca ,ale żeby nie przegiąć zbytnio......bo tak się zastanawiam,czy nie lepiej utrwalić to co test zakłada,a potem jak sił starczy ciagnąć dalej.....
Ja mam problem z przestawieniem sobie menu z powrotem na tory dukanowskie. Dukałam przecież grzecznie, piekłam chlebek, cuda wianki, teraz mi się nie chce. Wmawiam sobie, że niech tylko zrobi się cieplej to i ruszać się będę miała więcej ochoty i jak się człowiek z tych ciepłych ciuchów wysupła to będzie więcej motywacji, żeby dbać o siebie. No bo ja mam jeszcze męża z 15 kg odchudzić On trzyma wagę, ale zaplanowane odchudzenie tej reszty odkłada ciągle na przyszłość.

Cytat:
zrobiłam do pracy pieczywo z mikro i przeżyłam szok, no nie mogłam tego przełknąć , w gardle mi puchło , to juz tak jak z kurczakiem - w żadnej formie ostatnio nie jadam bo co kupię to wywalam tak mi śmierdzi
Mi w ogóle wersja z mikro nie leżała, więc ci się nie dziwię - on taki za bardzo jajeczny. Spróbuj raczej piec chlebki, bułki czy mufinki. Jak zwał tak zwał, ale piekarnik da innego smaku. Żeby oszczędzić energię, to piecz więcej i zamróź, albo przynajmniej w lodówce trzymaj to 2-3 dni będą dobre. Kurczaka nie jedz samego, żeby nie czuć smaku.

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Buu, znam ten ból, na szczęście od paru lat mnie omija. Mi pomagały dość szybko leki zwiotczające mięśnie przy kręgosłupie. Najlepiej, jakbyś miała możliwość wizyty domowej, ale kto teraz ma takie luksusy...

Cytat:

brawo brawo! Nie wiem, które spadki bardziej cieszą, z wagi czy centymetrów.

Cytat:
Hej
U mnie na wadze +200 gram ale się nie przerażam bo wczoraj 2h na rowerze spędzone, żałuje tylko że za tą Chodakowską się nie zabrałam ale po prostu natchnienia brak i po rowerze nie bardzo już miałam na nią siłę.
Ja się zgodnie z postanowieniem zabrałam za Chodakowską w piątek i... to by było na tyle. W sobotę i niedzielę nie miałam w planie ćwiczyć, zresztą w niedzielę pobolewała mnie głowa, w poniedziałek okazało się, że złapałam katar. Dziś nie idę na fitness.

Cytat:
Witam się z wami pyszną aromatyczną herbatką Lipton w piramidkach o smaku gruszki w karmelu. Powalający smak. .

Na wadze u mnie katastrofa. Bezgrzesznie a waga o kilogram w górę. Można się załamać. A już się cieszyłam z przekroczenia wagi testowej. Mam nadzieję, że to tylko kwestia moich obecnych problemów z porcelanką. Liczę na to, że zejdzie to na powrót gdy tylko sie z tym uporam kilka dni z rzędu. Zwykle tak własnie jest. Niestety niedługo zacznę puchnąć przez @ i znowu będę miała doła.
Kupiłam sobie białą herbatę z cytryną i opuncją. Nie polecam. No ale muszę ją spić. Następnym razem jakiś wyraźniejszy smak wybiorę, ten jest mdły.
U mnie niezbyt dobrze, mało ruchu, do tego od soboty biały makaron, ryż, słodkie ciasto, a wczoraj na kolację i dziś na śniadanie biała bułka. Bo chciałam kanapkę, a mąż wracając z pracy kupił tylko pieczywo dla dzieci (nie to, że one nie jedzą ciemnego pieczywa, ale akurat chciały bułeczki). Dziś na wadze zgodnie z oczekiwaniami 60,1 Aaaaa wujku Dukanie, ratuj! Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce. Niech się tylko poczuję normalnie, to biorę się za nas.

Lorenai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:46   #105
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam.....
U mnie stabilnie....

Waga bez wzrostów,samopoczucie bez słodyczy całkiem niezłe (bałam się rozdrażnienia ).

A dzisiaj w kuchni u mnie dominują ziemniaki:tzn.zupa ogórkowa i sałatka ziemniaczana z dodatkami.
Głównie w menu kasze (polubiłam pęczak),zatem dzień ziemniaczany od wielkiego święta,to się nie obawiam wzrostów.

A dzisiaj luz...kilka spraw mam do załatwienia.....no to do potem....
Stary 2013-02-26, 13:25   #106
patrysina
patrysina

hej

Przetrwałam wczoraj proteiny dla mnie to dużo bo w zeszłym tygodniu nic z protein nie wyszło, nie wiem jak waga bo u TŻ- ta nadal nie mam wagi (to tylko kwestia czasu ), za to po brzuszku widzę że ładnie płaski się zrobił, dlatego mam niecny plan by w tym tygodniu zrobić jeszcze jeden dzień proto, mam nadzieje że się uda. Bez słodyczy trwam nadal, a nie powiem urodzinowe ciasta kusiły wczoraj co nie miara ale uparłam się i nawet nie ruszyłam. Dziś oczywiście wieczorem wskakuje na rower i może w końcu odkurze moje hula hoop, jeszcze ćwiczenia Chodakowskiej i już byłoby super. Tyle z planów, później zobaczymy jak z realizacją.

basia_ww- tak trzymać! głowa do góry i do przodu, dasz radę.

Milennka- ten muss wygląda ciekawie, strona już zapisana za jakiś czas na pewno wypróbuje
Stary 2013-02-26, 19:30   #107
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Ahoj....ponownie....
I zapraszam na filety indycze (od razu na dwa dni zrobiłam)

.....ogólnie owocny dzień,tylko na zajęcia z kręgosłupa już nie dałam rady,ale mam koniec tygodnia luźny to chociaż na bieżnię skoczę...
Tymczasem wolny wieczór........bez słodyczy,no to chociaż kawka,już trzecia....

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2013-02-26 o 19:31
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:33   #108
EMNE
Wtajemniczenie

Wiecie co.
Ciągle powtarzałam, że nie bawię się w kupowanie środków spożywczych przez internet w sklepach typu sklep dukana. No i złamałam swoje postanowienie. Z ciekawości przeglądam allegro i zakupiłam 5 kilo otrąb owsianych, dwa oleje w sprayu i trzy aromaty od Krukam. Już przyszły. Dałam się skusić dobrą ceną otrąb (w sklepie sa niestety coraz droższe).
Niestety muszę zrewidować więc swoją postawę z "kategorycznego nie" na "ostrożne i przemyślane ewentualne i okazyjne"

A moje przeglądanie allegro kończy się zwykle albo dużymi zakupami albo wrzuceniem do obserwowanych 20-30 aukcji, bo mi się spodobało i na pewno by się przydało. I tak upatrzyłam sobie fajne figi (chyba mogę sobie pozwolić na coś więcej niż mocno zabudowane, wysokie w stanie i ściagające co?! - to pytanie retoryczne!)

A tu coś dla tych już wylaszczonych KLIK (model nr 2 jest najfajniejszy )

Edytowane przez EMNE
Czas edycji: 2013-02-26 o 20:45
Stary 2013-02-26, 21:58   #109
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co.
Ciągle powtarzałam, że nie bawię się w kupowanie środków spożywczych przez internet w sklepach typu sklep dukana. No i złamałam swoje postanowienie. Z ciekawości przeglądam allegro i zakupiłam 5 kilo otrąb owsianych, dwa oleje w sprayu i trzy aromaty od Krukam. Już przyszły. Dałam się skusić dobrą ceną otrąb (w sklepie sa niestety coraz droższe).
Niestety muszę zrewidować więc swoją postawę z "kategorycznego nie" na "ostrożne i przemyślane ewentualne i okazyjne"

A moje przeglądanie allegro kończy się zwykle albo dużymi zakupami albo wrzuceniem do obserwowanych 20-30 aukcji, bo mi się spodobało i na pewno by się przydało. I tak upatrzyłam sobie fajne figi (chyba mogę sobie pozwolić na coś więcej niż mocno zabudowane, wysokie w stanie i ściagające co?! - to pytanie retoryczne!)

Olcia- ja jak mieszkałam w Krk to kupowałam właśnie w KruKamie bo odbierałam osobiście, opłaca się tam te 5 kg brać ,nawet z przesyłką.Aromaty od nich też kupowałam.Teraz zaopatruję się gdzie indziej , ale fakt, czasem można coś upolować w okazyjnej cenie.

No szalejesz- no no ,bielizna itp , i dobrze trza sie rozpieszczać ,a co!
Co do tych odważniejszych majteczek to kiedyś podobne posiadałam i są zupełnie niefunkcjonalne na co dzień , no mi sie nie sprawdziły , dla mnie to majteczki do zadań specjalnychCzyli prosto rzecz ujmując na seks wieczór , no przynajmniej model 5 ,6 lub np 8

Dobry wieczór tak w ogóle
U mnie jakoś tak chandrowato dziś ,nie wiem czemu ,brzuch wywalony jak przed @ a to nie pora na niego ,wzdęcia i w ogóle kiepskie samopoczucie. Ciągle głodna dziś łaże. Musze iść spać żeby nie myśleć o jedzeniu I coli lajt mi się chce a nie mam...

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2013-02-26 o 22:04
Stary 2013-02-26, 23:16   #110
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
No szalejesz- no no ,bielizna itp , i dobrze trza sie rozpieszczać ,a co!
Co do tych odważniejszych majteczek to kiedyś podobne posiadałam i są zupełnie niefunkcjonalne na co dzień , no mi sie nie sprawdziły , dla mnie to majteczki do zadań specjalnychCzyli prosto rzecz ujmując na seks wieczór , no przynajmniej model 5 ,6 lub np 8
Ależ ja dokładnie to miałam na myśli

Stary 2013-02-26, 23:32   #111
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja dokładnie to miałam na myśli
aaa , no tak Niemniej pobudzają fantazję nie powiemKurde, przez Ciebie , zamiast iść spać oglądam cyckonosze inne rzeczy, ciekawe kto za mnie rano wstanie do pracy

-fasolinno-

siestowo

Stary 2013-02-26, 23:43   #112
patrysina
patrysina

dziewczyny jak dla mnie to odważne te majteczki, jakoś nie widzę w nich siebie, chyba padłabym ze śmiechu zanim bym je założyła, za to ja uwielbiam seksowne koszulki nocne, choć powiem szczerze że nadal szukam tej idealnej.
Za to może coś ze mną nie halo ale zwróciłam uwagę na pośladki na których prezentowane są te majtasy no cóż z zazdrością muszę stwierdzić że też bym takie chciała mieć.
No cóż w kwestii ruchu rower dziś zaliczony, niestety tylko rower. Zmykam spać. Pa
Stary 2013-02-27, 08:58   #113
fasolinno
Rozeznanie

dziewczyny proszę o baty , poległam wczoraj, miało być słodkie od święta w niedziele a wczoraj trafiły się babskie ploty przy kawie no i się ciastek najdałam, a w domu poprawiłam makowce bo mnie tż z równowagi wytrącił no i szukałam coś na poprawę nastroju, a jak ciacho napoczęłam to tak jadłam póki się nie skończyło pyszne było ale wiem , obciach .....
no nic dziś lightowo i bez obżarstwa - taki jest plan

a te gatki co wstawiacie to piekne tylko na wieszaku bo na dupsku to już nie takie super bo wygodne mało ja w pon zaliczyłam zakupy bo już miałam nerwa a ostatnie portki na na tyłku poszły dwie pary nie dlatego że ciasne były ale czas ich już minał , no więc kupiłam nowych 3 pary w tym jedne super , a dwie - obleci - tanie były i nie najgorsze, no i majtochy tez nabyałm, ładne w różu , błękicie i szarym, bawełniane z dodatkiem koronki niezbyt niskie ale nie jakieś reformy - takie lubie najbardziej , wygodne i miłe dla oka
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:16   #114
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
wiec od dziś zmieniam reguły , określam nowe żeby mi bylo łatwiej :
-będę jeść zdrowo pamiętając o zasadach Dukana
-slodkie tylko w niedziele
-ograniczać wielkość posiłków
-nie jesć na po 19 i na noc
-pić dużo płynów
-jeśc sporo warzyw i owoców
-skrobię pełnoziarnistą
-zachować proto -dzień
- i wdrożyć basen z sauną (załatwiłam opiekunkę na jedno popołudnie w tygodniu)
Oj, nie musieliśmy z Milennką długo czekać, aby ci TO przypomnieć.

Dzień dobry wszystkim.

Edytowane przez EMNE
Czas edycji: 2013-02-27 o 09:19
Stary 2013-02-27, 16:21   #115
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam........bez słodyczy nadal,i wiecie co po 2 tygodniach to już nawet nie mam odruchu siegania po słodkie zbytnio.Nie wiem jak będzie przed @,ale jakaś magia w tym całkowitym odstawieniu jest,i jak się ją przetrwa to potem z górki....

No pewnie na świeta się na słodkie skuszę,ale póki co twardo mówię słodyczom -NIE !!!!....a nastawienie do życia pozytywne....

No i na wadze dzięki temu bezwzrostowo....

I mam fajne dni,do końca tygodnia.........do miłego.....

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2013-02-27 o 16:23
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 18:32   #116
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, nie musieliśmy z Milennką długo czekać, aby ci TO przypomnieć.

Fasola- szybko poległaś...i weź się w garść ,no!

-fasolinno-

siestowo

Stary 2013-02-27, 21:31   #117
fasolinno
Rozeznanie

wziełam się w garśc słodkie omijam, owsianke zjadłam - bedzie dobrze

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

dzieki Baby za baty , bo się solidnie należało

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

jakie macie plany z okazji dnia baby 08 marca
ja zamierzam się ostro zalać .......tylko czy się uda , no i ploty gadanie i popijanie z kobitami
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 22:49   #118
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

ja zamierzam się ostro zalać .......tylko czy się uda , no i ploty gadanie i popijanie z kobitami
No- i tak się prowadź przykładnie

Co do dnia Baby to ja w przeddzień tego święta mam swoje prywatne święto -urodziny-więc pić na pewno będę... ale dopiero w weekend bo będę mieć gościa i zapewne jakaś kolacyjka będzie -być może już III fazowa i do tego winko... więc jakby uczta. Się zobaczy.

-fasolinno-

siestowo

Stary 2013-02-27, 23:09   #119
basia_ww
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

no i w poniedziałek ani dziś nie dotarłam do klubu fitness, bo biegam po lekarzach z dzieckiem mur:
ale jeszcze wczoraj i przedwczoraj zjadłam słodycze - a od dziś znowu mocne postanowienie no i dziś piękne proto mi wyszło

Cytat:
hej

Przetrwałam wczoraj proteiny dla mnie to dużo bo w zeszłym tygodniu nic z protein nie wyszło, nie wiem jak waga bo u TŻ- ta nadal nie mam wagi (to tylko kwestia czasu ), za to po brzuszku widzę że ładnie płaski się zrobił, dlatego mam niecny plan by w tym tygodniu zrobić jeszcze jeden dzień proto, mam nadzieje że się uda. Bez słodyczy trwam nadal, a nie powiem urodzinowe ciasta kusiły wczoraj co nie miara ale uparłam się i nawet nie ruszyłam. Dziś oczywiście wieczorem wskakuje na rower i może w końcu odkurze moje hula hoop, jeszcze ćwiczenia Chodakowskiej i już byłoby super. Tyle z planów, później zobaczymy jak z realizacją.

basia_ww- tak trzymać! głowa do góry i do przodu, dasz radę.

Milennka- ten muss wygląda ciekawie, strona już zapisana za jakiś czas na pewno wypróbuje
dzięki od dziś się zbieram i wytrwam

Cytat:
Ahoj....ponownie....
I zapraszam na filety indycze (od razu na dwa dni zrobiłam)
.....ogólnie owocny dzień,tylko na zajęcia z kręgosłupa już nie dałam rady,ale mam koniec tygodnia luźny to chociaż na bieżnię skoczę...
Tymczasem wolny wieczór........bez słodyczy,no to chociaż kawka,już trzecia....
Basiu jak zwykle pokazujesz nam tu pyszności, mi aż zachciało się jeść - więc trzeba iść spać by nie myśleć o jedzeniu

Cytat:
Wiecie co.

Kochana - ty już jesteś wylaszczona , więc powinnaś kupić te z drugiego zestawu - zapewne by były idealne

Fasolko ogarnij się - bo i ja się odważę , każdy ma gorsze dni, ja ostatnio też, ale trzeba wrócić na dobrą drogę i opanować się w jedzeniu

rozliczyłam dziś pity a najlepsze że machnęłam się i wysłałam na druku 2011 no ale ich system jednak jest dopracowany, bo dostałam info zwrotne, że już pit był złożony zdziwiłam się trochę, jak się zorientowałam teraz czekam na zwrot

miłych snów
Stary 2013-02-27, 23:36   #120
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

dzieki Baby za baty , bo się solidnie należało

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------
Cytat:
No- i tak się prowadź przykładnie

Co do dnia Baby to ja w przeddzień tego święta mam swoje prywatne święto -urodziny-więc pić na pewno będę... ale dopiero w weekend bo będę mieć gościa i zapewne jakaś kolacyjka będzie -być może już III fazowa i do tego winko... więc jakby uczta. Się zobaczy.
Ja nie obchodzę Dnia Kobiet...bo też mam swoje prywatne święto.... Beatki święto
No to co Milennko...SWIĘTUJEMY ZA KILKA DNI!

Z ja powracam zza grobu...zaczynam funkcjonować w pionie....ale jeszcze taka wpół zgięta
Buziaczki.
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości