Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 21:49   #4381
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
spróbuje najpierw ta holle, bo juz zamowiłam. pamietam ze gda pisała, że Henia bardzo ten Sinlac zatkał. zobaczymy. czekam az nam zjedzie wysypka z policzków ( chyba marchewka nas uczula.super) i jedziemy z dynią.
no i cukru sporo w Sinlacu.

Weronika Bosha bym brała. ja mam nieco inny - ma więcej funkcji i super się sprawdza.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:59   #4382
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No proszę jaki spokój

wróciłam z roboty. Paweł się uparł, że zostaje u dziadków. no to został. Mam nadzieję, że tata nie będzie go przywoził po nocy

Zdrówka dla synków kochana
Mój bratanek miał ciagłe zapalenia dróg moczowych. Miał stulejkę więc odciągać się nie dało. I zrobili mu zabieg na tą stulejkę. Skończyły się problemy. Więc faktycznie odciąganie na pewno pomoże.

Katee Sandra i jak u chłopaków z tym napletkiem? Mam na myśli Wiktorka i Jurka. Udaje się bez problemu? bo u Pawła raczej kieska sprawa...
Mój J. starszy od Pawełka a za każdym razem ta sama historia.Będzie spał,leży już w piżamie z dziadkiem,kręci się i on chce do domu,więc dzwonią i mąż po niego jedzie często ok.22-ej.Teściowa mówiła,że to już ost.raz było.Narazie nie chciał już dawno zostawać
Co do odciągania...J.mi zabardzo nie pozwala,sam się kąpie,ale chciałam zobaczyć jak to tam wygląda,no i dało się tylko odsłonić żołądź,dalej mówił,że go boli.I dziś doktorce o tym mówiłam,to powiedziła,ze to jeszcze jest przyrośnięte
U Kuby prawie nic nie schodzi a ma tam trochę czerwone

Cytat:
No coś TY???to super
Mój tylko herbatę robi
czasem zagniata ciasto na kruche jak ja wrócę od kosmetyczki(ale to raczej rzadko)ost.na codzień nie maluje paznokci)Robi najlepszą jajecznicę zwykle w niedziele na śniadanko,kanapki też zrobi a i kiedyś mi gotował zupy jak wracałam z pracyOgólnie to dużo umie w odróżnieniu od mojego taty,który w domu nigdy nie pomagał mamie.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A no i oczywiście zapomnialam pogratulować Matiemu i Zosi pieknego wzrastania
ej a Kubusiową wagę też dziś chwaliłam8400

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kanapki też zrobi, ale o obiedzie jakim kolwiek mogę zapomnieć
ostatnio go pytałam w jakiej kolejności przyrządza się kotlety , mało nie padłam

czy tylko mi się trafił egzemplarz umiejący zrobić tylko jajeczniczkę?
Opowiesz?
co do laktacji to pewnie ma wpływ odciaganie przez dziecko a laktatoremmoże to stąd

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
roztentegowywacz

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:10   #4383
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asia masz brata?
Tak dwa lata starszego i maja synka w maju skończy 4 lata. 3 lata temu wyjechały do Irlandii odeiedzalusmy ich było fajnie ale jeden telefon odnosnie pieniędzy zakończył wszystko. Brat nie mize zrozumieć tego ze ja mu pieniędzy nie pożycze ponieważ juz raz to zrobiliśmy a tak naprawde to wziął sobie w prezencie. Nie rozmawiamy od roku
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 05:09   #4384
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
wykończy mnie ten katar

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 05:20   #4385
Dearlie
Zakorzenienie

Witamy sie z Antonim

Anusia wlasnie mi sie przypomnialam, ze to Tobie wczoraj chcialam napisac, ze sie ciesze, ze Fabianek ma sie lepiej. Zdrowka dla Ciebie i Gracjana!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-02-26 o 05:21
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 05:36   #4386
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć, padam po nocy, niby spałam, ale słyszałam małą od północy jak marudziła i pluła smoczkiem, tż wstawał do niej, ja udawałąm, że śpię. Przed 4. zaczął dawać jej butelkę, bo jadła na noc ledwo 90 ml z kleikiem i dawać skończył po 5ej z takim skutkiem, że butelka była nadal pełna...szlag mnie już trafia! teraz nawet na noc i nad ranem nie będzie chciała mleka?? nosz kurrr, przecież takie dziecko nie moze być na samych kaszkach, obiadku i owocach a cóż za typ mi sie trafiłprzez to jej niepicie i moje nerwy, nie mam na nic ochoty, nawet bawić mi sie z nią nie chce....stwierdzam, ze ja na matkę to sie jednak nie nadaję mam tak zszargane nerwy innymi jeszcze problemami, do tego kubuś jęczydupa i iza niejadek, nic tylko kulka w łeb

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:04   #4387
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć, padam po nocy, niby spałam, ale słyszałam małą od północy jak marudziła i pluła smoczkiem, tż wstawał do niej, ja udawałąm, że śpię. Przed 4. zaczął dawać jej butelkę, bo jadła na noc ledwo 90 ml z kleikiem i dawać skończył po 5ej z takim skutkiem, że butelka była nadal pełna...szlag mnie już trafia! teraz nawet na noc i nad ranem nie będzie chciała mleka?? nosz kurrr, przecież takie dziecko nie moze być na samych kaszkach, obiadku i owocach a cóż za typ mi sie trafiłprzez to jej niepicie i moje nerwy, nie mam na nic ochoty, nawet bawić mi sie z nią nie chce....stwierdzam, ze ja na matkę to sie jednak nie nadaję mam tak zszargane nerwy innymi jeszcze problemami, do tego kubuś jęczydupa i iza niejadek, nic tylko kulka w łeb
Moja zuza taka była. Spróbuj dac mleko ze zwykłego kubeczka plastikowego moze pomoże?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:13   #4388
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a może te problemy z mlekiem u Was mają najprostsze wytłumaczenie... zęby? Nasza pediatra po tym, gdy zobaczyła dziąsła Antka, to ostrzegła nas, że Mały może odmawiać butelki, szczególnie, gdy odkryje, że może jeść z łyżeczki.
Stary 2013-02-26, 06:30   #4389
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

my na nogach od 6 nie jest źle
wczoraj były urodziny tatusia i cały dzień na nogach a popołudniu na imprezce - wsio sie udało

teraz muszę nadrobić

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
oby sie ulozylo gratulacje ząbka

a na dobranoc moja córa prubuje zasnąc

kochany szkrabik super! znalazła rozwiązanie hyhy duża pieluszka :P

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
pomysłowa dziewczyna

Nas moja mama też wcześnie zasadzała na nocnik i ja też zamierzam podobnie.

co znaczy wcześnie? tzn ?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochane jesteściea myślałam,że mało mnie kto lubi
Troche nadrobiłam klub,padam na twarz...
Postaram się być znowu na bieżąco w tematach.

Kochana poszłomoże coś Ci się spodoba,lepiej chyba nie umiem

świetnie się zbunkrowałamatka szukaj

w sumie to niekapka trzeba mocno zassać,może są jakieś,z których łatwiej leci?

Dobranoc
dziękuje!
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Co o nim sadzicie?
tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-ID2maPf.html?code=9ee7380 567

Bo szukam jakiegoś do 100zl... zalezy mi na tym by regulowana wys była i oparcie
Cytat:
Bo to jeszcze znalazlam ale ono chyba nie regulowane tablica.pl/i/oferta/krzeselko-do-karmienia-coneco-ID2gOaT.html?code=23a2594 c78

nie podobają mi się - wybacz ale nie opłaca się

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Haj!
Lucia bez chłopów świat byłby piękniejszy

Bliźniaki dziś kończa 6 miesięcy

i tak mnie na rozmyślania wzięło...gdybym nie była w szpitalu to pewnie miałabym teraz tylko Huberta...

klask i: gratuluję dzieciaczków i nie rozmyślaj bo masz słodką dwójkę przy sobie !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:37   #4390
lourose
Wtajemniczenie

Cześć

Odnośnie do polakierowanych policzków i skazy, pediatra powiedziała że Zosia ma piękną cerę i że się czepiam niepotrzebnie, i nie powinnam pod lupą oglądac skóry bo po wyjściu z łona matki gdzie dziecko ma idealne warunki na świecie witają go niesprzyjające czynniki (chemia, brud, etc) i to może być przyczyną. Że skaza to jeszcze nieprzybieranie na wadze i inne objawy i że mam nie wymyślać. Jak chcę ograniczyć jedzenie mleka to proszę bardzo ale ona nie widzi potrzeby.

Dearlie - na 150ml dałam 4,5 miarki mleka i 1 miarkę kleiku (takiej miarki z opakowania mleka).

Dziś pobiegnę po smoczek 3 i Y z Aventu, łyżeczkę, marchewkę i ziemniaki dla Zosi, ale poczekam z podaniem na Tżta, niech też ma radochę

Tak sobie pomyślałam o tych słoikach... fajnie że lekarka je poleca i nie namawia do bawienia się w gotowanie i blenderowanie, ale słoiczek kosztuje prawie 4zł a marchewka i ziemniak trochę mniej
I uzmysłowiłam sobie że jak była promo w Rossku to nakupowałam różnych słoików po 1 szt żeby sprawdzić co Zosi posmakuje ale powinnam kupić conajmniej kilka tego samego smaku np. tej nieszczęsnej marchewki z ziemniakiem.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Wybacz, ale mnie się zdarzyło raz udawać, bo moj tżt chyba udaje tak cały czas i niby go trąciłam łokciem w trakcie snu żeby się obudził i wstał, wiem jestem
Kochana oczywiście że nadajesz się na matkę wiesz że to przejściowe, prawda ?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:38   #4391
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witamy sie z Antonim

Anusia wlasnie mi sie przypomnialam, ze to Tobie wczoraj chcialam napisac, ze sie ciesze, ze Fabianek ma sie lepiej. Zdrowka dla Ciebie i Gracjana!
Dziękujemy a jak u Was?

Cytat:
Ojj kochana,spokojnie. Ja też miewam czasami dość z moją dwójką

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 06:48   #4392
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Moja zuza taka była. Spróbuj dac mleko ze zwykłego kubeczka plastikowego moze pomoże?
próbowałam wczoraj dać z 3 niekapków i też nic, ryk jeszcze większy. Ze zwykłego sie boję, ona za mała jest i ma tendencje do dławienia się zbyt dużym łykiem..

Cytat:
Dziewczyny, a może te problemy z mlekiem u Was mają najprostsze wytłumaczenie... zęby? Nasza pediatra po tym, gdy zobaczyła dziąsła Antka, to ostrzegła nas, że Mały może odmawiać butelki, szczególnie, gdy odkryje, że może jeść z łyżeczki.
tak sie właśnie to u nas zaczęło, to już trwa odkąd dostałą pierwszy raz obiadek/deserek. Z tym, ze było to przejściowe, jeden dzień fochów na butelkę, później spokój, a teraz od kilku dobrych dni jest tak non stop ząbek jej idzie na dole - widać go, smaruję jej żelem, ale czy to byłaby przyczyna

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć

Odnośnie do polakierowanych policzków i skazy, pediatra powiedziała że Zosia ma piękną cerę i że się czepiam niepotrzebnie, i nie powinnam pod lupą oglądac skóry bo po wyjściu z łona matki gdzie dziecko ma idealne warunki na świecie witają go niesprzyjające czynniki (chemia, brud, etc) i to może być przyczyną. Że skaza to jeszcze nieprzybieranie na wadze i inne objawy i że mam nie wymyślać. Jak chcę ograniczyć jedzenie mleka to proszę bardzo ale ona nie widzi potrzeby.

Dearlie - na 150ml dałam 4,5 miarki mleka i 1 miarkę kleiku (takiej miarki z opakowania mleka).

Dziś pobiegnę po smoczek 3 i Y z Aventu, łyżeczkę, marchewkę i ziemniaki dla Zosi, ale poczekam z podaniem na Tżta, niech też ma radochę

Tak sobie pomyślałam o tych słoikach... fajnie że lekarka je poleca i nie namawia do bawienia się w gotowanie i blenderowanie, ale słoiczek kosztuje prawie 4zł a marchewka i ziemniak trochę mniej
I uzmysłowiłam sobie że jak była promo w Rossku to nakupowałam różnych słoików po 1 szt żeby sprawdzić co Zosi posmakuje ale powinnam kupić conajmniej kilka tego samego smaku np. tej nieszczęsnej marchewki z ziemniakiem.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Wybacz, ale mnie się zdarzyło raz udawać, bo moj tżt chyba udaje tak cały czas i niby go trąciłam łokciem w trakcie snu żeby się obudził i wstał, wiem jestem
Kochana oczywiście że nadajesz się na matkę wiesz że to przejściowe, prawda ?
no włąśnei z każdym kolejnym dniem zaczynam w to wątpić...a jak już jej tak zostanie? tż mi wcozrja powiedział, zebym już lepiej poszła do pracy (od 2 marca będę na 6 tyg. urlopie) teraz, to sie moze uspokoję...juz to widzę, zostawię 2 dzieci a pójdę do całej chmary

Mała nadal śpi, za niedługo będzie 12 godzin bez jedzenia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 06:55   #4393
lourose
Wtajemniczenie

A, jeszcze Dearlie - zapomniałam napisać że Zosia trzymała sztywno główkę podczas podnoszenia za ręce, i robiła przeciwwagę z powrotem więc nie martw się trening czyni mistrza a się zamartwiałam
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:00   #4394
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
próbowałam wczoraj dać z 3 niekapków i też nic, ryk jeszcze większy. Ze zwykłego sie boję, ona za mała jest i ma tendencje do dławienia się zbyt dużym łykiem..

tak sie właśnie to u nas zaczęło, to już trwa odkąd dostałą pierwszy raz obiadek/deserek. Z tym, ze było to przejściowe, jeden dzień fochów na butelkę, później spokój, a teraz od kilku dobrych dni jest tak non stop ząbek jej idzie na dole - widać go, smaruję jej żelem, ale czy to byłaby przyczyna

no włąśnei z każdym kolejnym dniem zaczynam w to wątpić...a jak już jej tak zostanie? tż mi wcozrja powiedział, zebym już lepiej poszła do pracy (od 2 marca będę na 6 tyg. urlopie) teraz, to sie moze uspokoję...juz to widzę, zostawię 2 dzieci a pójdę do całej chmary

Mała nadal śpi, za niedługo będzie 12 godzin bez jedzenia
moze bycalbo może uszko ją boli

dzien dobry

nie wyspalam sie.do 2 siedziłam a przed 7 wstalam.pije kawe i jedziemy do kliniki.stresa mam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:09   #4395
kraven
Zakorzenienie

Witam się z rana.
Dzisiaj pierwszy raz wstałam przed Jasiem. bo musiałam po TŻ do pracy jechać, a Jaś spał w najlepsze.
Teraz szybkie śniadanko i wybywamy do Bydgoszczy pozałatwiać troche spraw.

Katee przepraszam za to niedopatrzenie. Waga piękna. Wybacz

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:16   #4396
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
A, jeszcze Dearlie - zapomniałam napisać że Zosia trzymała sztywno główkę podczas podnoszenia za ręce, i robiła przeciwwagę z powrotem więc nie martw się trening czyni mistrza a się zamartwiałam
Super!!! Dzielna Zośka! Mi Antek po raz pierwszy wczoraj oderwał główkę przy podnoszeniu za rączki. Z tym, że zanim to nastąpiło, to główka nadal zostawała w tyle. Troszkę się bałam czy mu krzywdy nie zrobię, bo jak już ją oderwał od maty, to sztywno ją trzymał. Czy to tak ma wyglądać? Czy to głowa powinna iść pierwsza w górę, a dopiero późiej tułów?

Co do kleiku to nie wiem, dlaczego u Was przez smoczek 2 nie leci przy jednej miarce. U nas nie było z tym problemu... tzn. mleczko leciało słabiej niż normalnie, ale Anti bez problemu pił.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2013-02-26 o 07:19
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:46   #4397
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A no i z bebilonu też dostałam śliniak i bebilon2 - próbkę oczywiście ale to już jakiś czas temu

Dostajecie jakieś gazety ? bo koleżanka odkąd wypełniła ankietę w szpitalu dostaje regularnie Twój maluszek czy jakoś tak i różne próbki , a ja bym nic nie dostałą gdybym sama się nie zarejestrowała na niektórych stronkach...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

oo to niezłą pakę z tego hippa dostałaś
Ja nigdzie sie nie rejestrowałam, tylko chyba to z tej ankiety przychodzi mi co w szpitalu wypelnialam, takie bpaczki tez byly z tym smokiem no wiecie wy tez mialyscie. i z rossmana chyba nie mam pojecia skad te paki sa tam tysz broszurki, kalendarz zywienia itd itp ale samych gazet nie dostaje a kolezanka moja dostaje dziecko czy jakąś tam...
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za swoje rozpiski żywieniowe

A ja dziś byłam i ponoć ta promocja na pampki była do soboty.

No właśnie ja się boje mu ruszać aby nie zrobić krzywdy.
Ja uzywam DADA u nas super sie sprawdzają chociaz ostatnio strasznie smierdza jakas chemią bleeee . Ale chusteczki kupuje pampersa... siostra jest kierowniczka w rosmanie i mówila ze promocja do 28... mialam prosic by te chusteczki w promocji 6x72 szt mi odłozyła ale myslałam ze normalnie dostane i nie poprosilam... a tu przychodze a ona mówi ze ludzie zgłupieli i juz pierwszego dnia od kiedy rabat na rossne jest 10% dodatkowo to ze wszystkich rossmanów w kielcach wszystkie pampki i chustki zniknely.... no i kupilam tylko pampers sensitive 6x56 bo 26,99 no i jeszcze do nich 13%rabat ... noo i tak cena dobra ale kuwa tamte chciałam co zawsze po 72 szt... ale nie było te ostatnia pake zgarnełam i 2 ostatnie pudełka wkładek laktacyjnych jonsona... masakra sie ludzie rzucili
Cytat:
Ja mam z canpola do kaszki, cięty na krzyż.
Dobrze że to nie skaza a powiedziała co może być przyczyną takiego wyglądu policzków?
a Nat nie chce juz od 1,5 miesiąca w ogóle butli... i nie moge go zostawic z mama nawet bo nie chce mleka mojego z butelki tylko cyca koniecznie... no kaszke zje ewentualni łyzeczka wiec w ostatecznosci mamie kazałam mu kaszke robic na moim mleku jak by głodny ale raczej juz nie wychodze w okolicach karmienia... a narazie jest Nat na samym cycu + od wczoraj ponownie zupka jarzynowa która sama gotuje ale bez ziemniaka bo po ziemniaku brzuch bolał go... no i robie marchew pietruszka ociupina selera + ryż i to zblenderowane ... narazie brzuszek nie bolał po wczorajszym... takze nat je:
7:00 - cyc
10:00 - cyc
12-13:00 zupka
16:00 cyc
19:00 cyc
21:00 cyc(usypia przy nim) narazie nauczyłam spac w wózku w dzien w nocy jeszcze mamunia musi byc koniecznie pod kołderką

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ma któraś może ten blender? http://allegro.pl/bosch-blender-msm6...025540427.html
Chcę jakiś kupić w miarę przystępnej cenie i właśnie ten mi wpadł w oko i odbiór bym miała osobisty w Poznaniu. Tylko czy będzie dobry?
Ja mam ten blender i jestem zadowolona

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 07:47   #4398
angel166
Zakorzenienie

Nadrabiam ale nie mam coś siły cytować, sorki...
Kaszke na noc daje z butelki tt ze smoczkiem 6+
Kleiku nie daje, bo przelatuje przez ten smok, a mój krzyżyk zatyka sir co sama zrobiłam nie kombimuje wiecej,bo szkoda mi smoczkow z tt, bo drogie

W paczce z bobovoty była u nas marchewkoea z ryżem i poradnik żywienia.

Sojka to Twoja Zośka je tyle co moja, a nawet mnirj, bo moja jeszcze cyca między posiłkamiciekawe ile bedzie ważyła 7marca

Moj ugotować potrafi gulasz pyszny i grochowke no sniadania też umie zrobić. No i griluje najlepiej na swiecie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:00   #4399
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
miałam jechać do pracy dostarczyć badania ale kadrowej nie ma, więc pojadę w czwartek Iga właśnie zasnęła, bo od 6 buszuje.
Jutro jadę na przymiarkę sukni już się doczekać nie mogę.
Mój tata zostanie z Igą , powiedział tylko że kupy nie przebierze haha

Kaate on poprostu nie ma bladego pojęcia o robieniu kotletów zrobił by wszystko na odwrót

idę na śniadanie jakieś..

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:03
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 08:00   #4400
angel166
Zakorzenienie

Przyszla mi reklama z paybacka z reala i pampki activ baby 4, 162sztuki za 99,95zl oplaca sie? Bo 3zapas na wykoncxeniu i na 4chcemy przejsc, Bo 3 za plytkie sa juz. I kaszka nestle 2x230g za 10,99zl

Jagódka
Stary 2013-02-26, 08:01   #4401
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
miałam jechać do pracy dostarczyć badania ale kadrowej nie ma, więc pojadę w czwartek Iga właśnie zasnęła, bo od 6 buszuje.
Jutro jadę na przymiarkę sukni już się doczekać nie mogę.
Mój tata zostanie z Igą , powiedział tylko że kupy nie przebierze haha

idę na śniadanie jakieś..
Czekamy na foto w sukni

Jagódka
Stary 2013-02-26, 08:07   #4402
angel166
Zakorzenienie

O cos pozytywnego dzis 0,7kg mniej po 3dniach p+w. A u meza teraz na odwrot waga stoi juz prawie tydzien

Musie isc odebrac wyniki tsh az sie boje

Jagódka
Stary 2013-02-26, 08:08   #4403
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a u nas drugi ząbek wybił się .. ale potwornie to Nat przechodzi... wczoraj na noc dałam mu czopek paracetamol 80 mg przeciw bólowi bo straszne problemy ze spaniem przez te ząbki pomogło na szczescie.. dzisiaj rano tez nie mógł usnac wybudzał sie biedny taki po czopku przeszło... kiedy sie to skonczy biduluń mój maly

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 08:19   #4404
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Musie isc odebrac wyniki tsh az sie boje
napewno będą dobre, ja po ciąży już nie muszę brac tabletek. Unormowało się , że bez leków daje rade moja tarczyca

mam nadzieje że suknia będzie wyglądać jak suknie, bo ostatni to tylko halka była

IGA

Maja

Stary 2013-02-26, 08:23   #4405
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
Matiś tylko dwa razy w nocy wstał i później o 6.30 zebrało mu się na gadanie. Teraz odsypia
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak dwa lata starszego i maja synka w maju skończy 4 lata. 3 lata temu wyjechały do Irlandii odeiedzalusmy ich było fajnie ale jeden telefon odnosnie pieniędzy zakończył wszystko. Brat nie mize zrozumieć tego ze ja mu pieniędzy nie pożycze ponieważ juz raz to zrobiliśmy a tak naprawde to wziął sobie w prezencie. Nie rozmawiamy od roku
Kurde i to jest najgorzej pożyczyć. Z moim nieraz takie akcje też były, ale na szczęście chodziło o małe pieniądze.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wykończy mnie ten katar
Zdrówka życzę

Cytat:
Nadajesz, nadajesz. Paula mleka nie jadła odkąd skończyła 5 miesięcy. Nie i już, cyc był nie dobry, butla też. I wyrosła na zdrową pannicę.

Cytat:
A dlaczego dałaś mniej mleka niż trzeba? Przecież w kleiku mleka nie ma. Na 150ml wody dajesz 5 miarek mleka, a kleiku ile chcesz.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
nie wyspalam sie.do 2 siedziłam a przed 7 wstalam.pije kawe i jedziemy do kliniki.stresa mam
Powodzenia

Cytat:
Super!!! Dzielna Zośka! Mi Antek po raz pierwszy wczoraj oderwał główkę przy podnoszeniu za rączki. Z tym, że zanim to nastąpiło, to główka nadal zostawała w tyle. Troszkę się bałam czy mu krzywdy nie zrobię, bo jak już ją oderwał od maty, to sztywno ją trzymał. Czy to tak ma wyglądać? Czy to głowa powinna iść pierwsza w górę, a dopiero późiej tułów?
głowa ma iść razem z tułowiem, w tej samej lini.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Ja uzywam DADA u nas super sie sprawdzają chociaz ostatnio strasznie smierdza jakas chemią bleeee . Ale chusteczki kupuje pampersa... siostra jest kierowniczka w rosmanie i mówila ze promocja do 28... mialam prosic by te chusteczki w promocji 6x72 szt mi odłozyła ale myslałam ze normalnie dostane i nie poprosilam... a tu przychodze a ona mówi ze ludzie zgłupieli i juz pierwszego dnia od kiedy rabat na rossne jest 10% dodatkowo to ze wszystkich rossmanów w kielcach wszystkie pampki i chustki zniknely.... no i kupilam tylko pampers sensitive 6x56 bo 26,99 no i jeszcze do nich 13%rabat ... noo i tak cena dobra ale kuwa tamte chciałam co zawsze po 72 szt... ale nie było te ostatnia pake zgarnełam i 2 ostatnie pudełka wkładek laktacyjnych jonsona... masakra sie ludzie rzucili
Takich chustek nie było u nas w ogóle tylko 6x 56 (sensitive ) i 6x64 te zielone. Chyba Konczi też pisała że innych nie było.

Cytat:
Przyszla mi reklama z paybacka z reala i pampki activ baby 4, 162sztuki za 99,95zl oplaca sie? Bo 3zapas na wykoncxeniu i na 4chcemy przejsc, Bo 3 za plytkie sa juz. I kaszka nestle 2x230g za 10,99zl
Moim zdaniem się opłaca. Ja nie mam reala

Cytat:
O cos pozytywnego dzis 0,7kg mniej po 3dniach p+w. A u meza teraz na odwrot waga stoi juz prawie tydzien
Stary 2013-02-26, 08:30   #4406
aga_ton
Wtajemniczenie

witam się i tutaj

Lena śpi więc mam chwilkę.
muszę pochwalić moją córcię
ma wiele wad ale za to pięknie przesypia noce. jedna pięciominutowa pobudka na butelkę i śpi ciągiem do 6. i to prawie od samego urodzenia tak jest

wcześniej spała do 8-9 ale też później kładłam ją spać, teraz ledwo do 19 wytrzymuje.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:31   #4407
Iwa844
Zakorzenienie

Dzień dobry...
Kolejna zapłakana noc... zęby jak nic, bo jak jej o 1 posmarowałam dziąsła to momentalnie się uspokoiła i spała do 5:20. Moje biedactwo... Co mogę jej podać przeciwbólowego w takiej sytuacji? Gorączki nie ma. Może być czopek na zęby, czy lepiej syrop? Jeszcze nigdy jej żadnych leków nie dawałam
Stary 2013-02-26, 08:33   #4408
lilka00
Wtajemniczenie

U nas karmienie się dopiero powoli ustala tj. pory karmienia i jest tak:
8:30-9- cyc
11- cyc
15- zupka/deserek do popicia cyc
18- cyc
20- mm 150
22-23 cyc
i w nocy różnie, czasem 2, 5, 7 nawet cycuch, a czasem tylko 4:30 i dopiero to karmienie o 8 30, dzisiaj dwa razy była pobudka, ale nie wiem o której, bo nie patrzę, wyciągam cyca, karmie i od razu po karmieniu zasypiam.

aaa i raz dziennie sok z woda ok. 80 ml, nie linczujcie za sok, Kinga nie tknie wody, ani ciepłej, ani żadnej.

Kurcze zastanawiam się powoli jak w to wstawić deserek i obiadek i nie mam pomysłu.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:34   #4409
angel166
Zakorzenienie

3majcie kciuki na 11mam rozmowe w sprawie pracy...

Jagódka
Stary 2013-02-26, 08:37   #4410
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

aaa i raz dziennie sok z woda ok. 80 ml, nie linczujcie za sok, Kinga nie tknie wody, ani ciepłej, ani żadnej.
moja też nie tknie wody
Cytat:
Dzień dobry...
Kolejna zapłakana noc... zęby jak nic, bo jak jej o 1 posmarowałam dziąsła to momentalnie się uspokoiła i spała do 5:20. Moje biedactwo... Co mogę jej podać przeciwbólowego w takiej sytuacji? Gorączki nie ma. Może być czopek na zęby, czy lepiej syrop? Jeszcze nigdy jej żadnych leków nie dawałam
biedna mała, ja już się boję u nas ząbkowania
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
witam się i tutaj

Lena śpi więc mam chwilkę.
muszę pochwalić moją córcię
ma wiele wad ale za to pięknie przesypia noce. jedna pięciominutowa pobudka na butelkę i śpi ciągiem do 6. i to prawie od samego urodzenia tak jest

wcześniej spała do 8-9 ale też później kładłam ją spać, teraz ledwo do 19 wytrzymuje.
zazdroszczę, ja nie raz z Igą buszuje po 2 godz bo mi spać w ogóle nie chce, zabawy jej w głowie

Angel kciuki są

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-02-26 o 08:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości