|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Weronika Bosha bym brała. ja mam nieco inny - ma więcej funkcji i super się sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() U Kuby prawie nic nie schodzi a ma tam trochę czerwone ![]() czasem zagniata ciasto na kruche jak ja wrócę od kosmetyczki(ale to raczej rzadko)ost.na codzień nie maluje paznokci)Robi najlepszą jajecznicę zwykle w niedziele na śniadanko,kanapki też zrobi a i kiedyś mi gotował zupy jak wracałam z pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do laktacji to pewnie ma wpływ odciaganie przez dziecko a laktatorem ![]() ![]()
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Tak dwa lata starszego i maja synka w maju skończy 4 lata. 3 lata temu wyjechały do Irlandii odeiedzalusmy ich było fajnie ale jeden telefon odnosnie pieniędzy zakończył wszystko. Brat nie mize zrozumieć tego ze ja mu pieniędzy nie pożycze ponieważ juz raz to zrobiliśmy a tak naprawde to wziął sobie w prezencie. Nie rozmawiamy od roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wykończy mnie ten katar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Witamy sie z Antonim
![]() Anusia wlasnie mi sie przypomnialam, ze to Tobie wczoraj chcialam napisac, ze sie ciesze, ze Fabianek ma sie lepiej. Zdrowka dla Ciebie i Gracjana!
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-02-26 o 05:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
cześć, padam po nocy, niby spałam, ale słyszałam małą od północy jak marudziła i pluła smoczkiem, tż wstawał do niej, ja udawałąm, że śpię. Przed 4. zaczął dawać jej butelkę, bo jadła na noc ledwo 90 ml z kleikiem i dawać skończył po 5ej z takim skutkiem, że butelka była nadal pełna...szlag mnie już trafia! teraz nawet na noc i nad ranem nie będzie chciała mleka?? nosz kurrr, przecież takie dziecko nie moze być na samych kaszkach, obiadku i owocach
![]() ![]() ![]() ![]()
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może te problemy z mlekiem u Was mają najprostsze wytłumaczenie... zęby? Nasza pediatra po tym, gdy zobaczyła dziąsła Antka, to ostrzegła nas, że Mały może odmawiać butelki, szczególnie, gdy odkryje, że może jeść z łyżeczki.
#4389 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() my na nogach od 6 nie jest źle ![]() wczoraj były urodziny tatusia i cały dzień na nogach a popołudniu na imprezce - wsio sie udało teraz muszę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
kochany szkrabik super! znalazła rozwiązanie hyhy duża pieluszka :P Cytat:
co znaczy wcześnie? tzn ? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nie podobają mi się - wybacz ale nie opłaca się Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4390 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Odnośnie do polakierowanych policzków i skazy, pediatra powiedziała że Zosia ma piękną cerę i że się czepiam niepotrzebnie, i nie powinnam pod lupą oglądac skóry bo po wyjściu z łona matki gdzie dziecko ma idealne warunki na świecie witają go niesprzyjające czynniki (chemia, brud, etc) i to może być przyczyną. Że skaza to jeszcze nieprzybieranie na wadze i inne objawy i że mam nie wymyślać. Jak chcę ograniczyć jedzenie mleka to proszę bardzo ale ona nie widzi potrzeby. Dearlie - na 150ml dałam 4,5 miarki mleka i 1 miarkę kleiku (takiej miarki z opakowania mleka). Dziś pobiegnę po smoczek 3 i Y z Aventu, łyżeczkę, marchewkę i ziemniaki dla Zosi, ale poczekam z podaniem na Tżta, niech też ma radochę ![]() Tak sobie pomyślałam o tych słoikach... fajnie że lekarka je poleca i nie namawia do bawienia się w gotowanie i blenderowanie, ale słoiczek kosztuje prawie 4zł a marchewka i ziemniak trochę mniej ![]() I uzmysłowiłam sobie że jak była promo w Rossku to nakupowałam różnych słoików po 1 szt żeby sprawdzić co Zosi posmakuje ale powinnam kupić conajmniej kilka tego samego smaku ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana oczywiście że nadajesz się na matkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mała nadal śpi, za niedługo będzie 12 godzin bez jedzenia ![]()
![]() |
#4393 |
Wtajemniczenie
|
A, jeszcze Dearlie - zapomniałam napisać że Zosia trzymała sztywno główkę podczas podnoszenia za ręce, i robiła przeciwwagę z powrotem więc nie martw się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzien dobry nie wyspalam sie.do 2 siedziłam a przed 7 wstalam.pije kawe i jedziemy do kliniki.stresa mam ![]()
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana.
Dzisiaj pierwszy raz wstałam przed Jasiem. ![]() Teraz szybkie śniadanko i wybywamy do Bydgoszczy pozałatwiać troche spraw. Katee przepraszam za to niedopatrzenie. Waga piękna. Wybacz ![]() ![]()
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kleiku to nie wiem, dlaczego u Was przez smoczek 2 nie leci przy jednej miarce. ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-02-26 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
7:00 - cyc 10:00 - cyc 12-13:00 zupka 16:00 cyc 19:00 cyc 21:00 cyc(usypia przy nim) narazie nauczyłam spac w wózku w dzien w nocy jeszcze mamunia musi byc koniecznie pod kołderką ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam ale nie mam coś siły cytować, sorki...
Kaszke na noc daje z butelki tt ze smoczkiem 6+ Kleiku nie daje, bo przelatuje przez ten smok, a mój krzyżyk zatyka sir co sama zrobiłam ![]() ![]() W paczce z bobovoty była u nas marchewkoea z ryżem i poradnik żywienia. Sojka to Twoja Zośka je tyle co moja, a nawet mnirj, bo moja jeszcze cyca między posiłkami ![]() ![]() Moj ugotować potrafi gulasz pyszny i grochowke ![]() ![]()
#4399 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() miałam jechać do pracy dostarczyć badania ale kadrowej nie ma, więc pojadę w czwartek ![]() Jutro jadę na przymiarkę sukni ![]() Mój tata zostanie z Igą , powiedział tylko że kupy nie przebierze haha ![]() Kaate on poprostu nie ma bladego pojęcia o robieniu kotletów ![]() idę na śniadanie jakieś.. Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-02-26 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Przyszla mi reklama z paybacka z reala i pampki activ baby 4, 162sztuki za 99,95zl oplaca sie? Bo 3zapas na wykoncxeniu i na 4chcemy przejsc, Bo 3 za plytkie sa juz. I kaszka nestle 2x230g za 10,99zl
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
O cos pozytywnego dzis 0,7kg mniej po 3dniach p+w. A u meza teraz na odwrot waga stoi juz prawie tydzien
![]() Musie isc odebrac wyniki tsh az sie boje ![]()
#4403 |
Wtajemniczenie
|
a u nas drugi ząbek wybił się .. ale potwornie to Nat przechodzi... wczoraj na noc dałam mu czopek paracetamol 80 mg przeciw bólowi bo straszne problemy ze spaniem przez te ząbki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Wtajemniczenie
|
napewno będą dobre, ja po ciąży już nie muszę brac tabletek. Unormowało się , że bez leków daje rade moja tarczyca
![]() mam nadzieje że suknia będzie wyglądać jak suknie, bo ostatni to tylko halka była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Matiś tylko dwa razy w nocy wstał i później o 6.30 zebrało mu się na gadanie. Teraz odsypia ![]() Cytat:
Zdrówka życzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Wtajemniczenie
|
witam się i tutaj
![]() Lena śpi więc mam chwilkę. muszę pochwalić moją córcię ![]() ma wiele wad ![]() ![]() wcześniej spała do 8-9 ale też później kładłam ją spać, teraz ledwo do 19 wytrzymuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Kolejna zapłakana noc... zęby jak nic, bo jak jej o 1 posmarowałam dziąsła to momentalnie się uspokoiła i spała do 5:20. Moje biedactwo... Co mogę jej podać przeciwbólowego w takiej sytuacji? Gorączki nie ma. Może być czopek na zęby, czy lepiej syrop? Jeszcze nigdy jej żadnych leków nie dawałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Wtajemniczenie
|
U nas karmienie się dopiero powoli ustala tj. pory karmienia i jest tak:
8:30-9- cyc 11- cyc 15- zupka/deserek do popicia cyc 18- cyc 20- mm 150 22-23 cyc i w nocy różnie, czasem 2, 5, 7 nawet cycuch, a czasem tylko 4:30 i dopiero to karmienie o 8 30, dzisiaj dwa razy była pobudka, ale nie wiem o której, bo nie patrzę, wyciągam cyca, karmie i od razu po karmieniu zasypiam. aaa i raz dziennie sok z woda ok. 80 ml, nie linczujcie za sok, Kinga nie tknie wody, ani ciepłej, ani żadnej. Kurcze zastanawiam się powoli jak w to wstawić deserek i obiadek i nie mam pomysłu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
3majcie kciuki na 11mam rozmowe w sprawie pracy...
![]()
#4410 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Angel kciuki są ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-02-26 o 08:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.