Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 22:32   #3541
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Lili to Radek szybki z magnesami
fartuszki zamawiałam w tamtym roku jak Hania miała plastykę w domu kultury. na Alę jeszcze trochę za duży, ale po wywinięciu rękawów jest ok.
na allegro szukałam wtedy i jak już za przesyłkę płaciłam to wzięłam kilka sztuk żeby się opłaciło

http://www.kidsiaki.pl/Fartuszek_och...wania-372.html

to chyba nawet ten sprzedający

http://allegro.pl/fartuszek-ochronny...026428657.html

Myha gratuluję wygranej aukcji!
łóżko bardzo fajnie wygląda!

Marzenko super, że tak Ci się udał połów w lumpeksie

Aania u nas z pantoflami czy skarpetkami jest podobnie jak u Adasia
Ala jak się budzi to sama skarpetek sobie szuka
super, że torba spakowana
Adaś przesłodki z tym karmieniem dzidziusia

Brumku super te rękawiczki, ale obawiam się, że u Hani by się nie sprawdziły bo ona musi mieć co najmniej z 1 palcem. Hania zawsze ma ze sobą coś na spacerze - torebkę w ręce albo Minnie czy Teletubisia maskotkę. nie pamiętam kiedy wyszła z pustymi rękami i w takich bezpalcowych rękawiczkach ciężko byłoby jej coś trzymać - tak mi się wydaje....

o jakiej Wy gąsienicy piszecie? jaka to zabawka?

u nas na śniadanie to jest zawsze butla z mlekiem z kaszą i tutaj nawet nie kombinuję bo przed wyjściem rano do przedszkola to tak mi najszybciej i najwygodniej.
a jak wracamy to wtedy ja jem śniadanie to Ala się "podpina" i tu jest różnie - zazwyczaj jakaś kanapka albo drożdżówka a czasami to tak się rano tym mlekiem naje, że do zupy przed drzemką to tylko jakiś owoc albo biszkopta zje.

Dziubku o rany skąd ta gorączka?
daj znać jak wyniki mieć będziecie.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 22:56   #3542
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku super te rękawiczki, ale obawiam się, że u Hani by się nie sprawdziły bo ona musi mieć co najmniej z 1 palcem. Hania zawsze ma ze sobą coś na spacerze - torebkę w ręce albo Minnie czy Teletubisia maskotkę. nie pamiętam kiedy wyszła z pustymi rękami i w takich bezpalcowych rękawiczkach ciężko byłoby jej coś trzymać - tak mi się wydaje....

o jakiej Wy gąsienicy piszecie? jaka to zabawka?
U nas też zawsze spacer z towarzystwem w rączce Z reguły jest to kwiatek z klocków duplo. Dziś był miś z tego kompletu, co rano pokazywałam. Wczoraj ... kaseta magnetofonowa Ale jemu nie przeszkadza, że rękawiczka jest bez palców. Bo teraz niby ma takie z 1 palcem osobno, ale i tak nosi je w ten sposób, że wszystkie palce są razem, a to miejsce na kciuk jest puste

A gąsienica to książeczka O ta: http://peek-a-boo-boo-by-evie.blogsp...ric-carle.html
Fajna jest w środku, bo ma różne dziurki, w które wkłada się paluszki.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki,dziękuję za kciuki,po usg wszystko dobrze
Jutro napisze więcej ( postaram się z pracy).
No to cudownie
Stary 2013-02-25, 23:23   #3543
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witam.
Agawoo BARDZO się cieszę
Brumek a na tej stonie z ekotuptusiami sa tylko 4 rodzaje?

Monia- oficjalnie gratuluję

Uciekam spać( dzisiaj w nocy było 6 pobudek + obudzenie Mateuszka krzykiem)do tej pory już jedną zaliczyła , ale to się nie liczy, bo sama jeszcze nie śpię

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Brumciu jak Ci przyjda rękawice, to zdaj relację jakie są-ale ogólnie to zimowe, tak? czy takie cieńkie jesienne? Ja bym wzięła pszczoły dla Mateuszka, a biedronki dla Julci( uwielbia je)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 23:28   #3544
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumek a na tej stonie z ekotuptusiami sa tylko 4 rodzaje?

Brumciu jak Ci przyjda rękawice, to zdaj relację jakie są-ale ogólnie to zimowe, tak? czy takie cieńkie jesienne? Ja bym wzięła pszczoły dla Mateuszka, a biedronki dla Julci( uwielbia je)
4 rodzaje mają na stanie. Reszta jest na zamówienie i trzeba poczekać kilka dni. Ale na allegro u kogoś widziałam, że są od ręki wszystkie.

Rękawiczki już mam Nie są mega grube, ale ciepłe, wełniane. Jak dla nas to na zimę są ok. Jutro wypróbujemy na łapkach. Chyba że będzie za ciepło, bo dzis już ponad 2 stopnie na plusie były
Stary 2013-02-25, 23:28   #3545
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jaki macie spacerówki? my ciagle jeżdzimy Tako ale chce teraz kupic cos lżejszego Co polecacie?
Heluta najczęściej jeździ jeszcze tą spacerówką od "pierwszego" wózka jak jechaliśmy na wakacje to parasolkę Silvercrossa kupiliśmy - złego słowa o niej nie powiem

MM - Hela w ogóle nie piła, jak przestałyśmy się karmić to staramy się więcej produktów w których jest wapń itp. podawać, bo mm Helutka pluje na kilometr podbiera nam też normalne mleko, jak np. na śniadanie muesli jemy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oglaszam juz oficjalnie - jestem kolejna co 2 kreski na tescie widziala. rozwiazanie we wrzesniu.
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Przyszła dziś zabaweczka dla Tymcia. Polecam, bo ładnie wykonana i wciągająca. Szczególnie, jak dziecko mają takiego hopla na punkcie misiów, jak mój syn
http://allegro.pl/drewniana-ukladank...014383904.html
Helutka ma podobne misie, w Tigerze mają tego mnóstwo - teraz dostała takie jakby puzzle, kilka głów, kilka tułowi, kilka nóg i można kompletować kreacje ))

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Spakowałam torbę do szpitala

Adaś karmił dzisiaj dzidzię Standardowo jak coś je, to dzieli się ze swoim misiem, a dzis kazał mi usiąść, podniósł bluzkę i przez pępek "dzidziusiowi" podawał
urocze

pamiętam, jak ja swoją torbę pakowałam, kiedy to było

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wpadam przelotem
walczymy drugi dzien z goraczka
pomimo dlugofalowego dzialania antybiotyku po zapaleniu oskrzeli

robimy badania zeby znalezc przyczyne goraczki (zeby i 3 dniowka odpadaja jednak )
denerwuje sie bardzo
dola mam...
zdrowia dla Szymonka! oby szybko się wyjaśniło skąd to

dobry wieczór! a ja dziś zombiak jestem, noc spędziłam z Oscarami, a jak zabierałam się do łóżka to Hela postanowiła wstać całe szczęście przespałyśmy się w ciągu dnia ze trzy godziny, gdyby nie to to chyba bym padła

wybierałyśmy się na śnieg, a tu roztopy... może w przyszłym roku poszalejemy, tegoroczną zimę przez szyby oglądałyśmy
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 23:52   #3546
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

tatau

musiałam się pochwalić
skromna jestem niesłychanie, ale to chyba moja najładniejsza i jednocześnie najszybciej zrobiona czapka
zaczęłam dzisiaj popołudniu więc chyba dochodzę do wprawy

jeszcze tylko kwiatka muszę przyszyć
no i jak ja ją mam na allegro dać jak co jedna co zrobię to mi się bardziej podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2250293.jpg (114,2 KB, 46 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-26, 00:37   #3547
brumek
Zakorzenienie

Iwa, jest piekna! Wyglada jak fabryczna. Nie do wiary, ze takie cudo mozna zrobic w jeden wieczor
Stary 2013-02-26, 07:01   #3548
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

agawoo, bardzo sie cieszę!

Cytat:
wpadam przelotem

robimy badania zeby znalezc przyczyne goraczki (zeby i 3 dniowka odpadaja jednak )
denerwuje sie bardzo
dola mam...
o nie Trzymam
Cytat:

Smakowało dzidzi? No właśnie, a czy dzidzia już ma imię?
nie ma Nie mamy kiedy usiąść i zdecydować....
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

2. Juz?
3.
Już TŻ mi sam zaczął przypominać żeby to zrobić
Jakby nie liczyć, zostało kilka tygodni, a coś czuję w kościach, że do wyliczonego terminu raczej nie dociągnę

Cytat:
Aania u nas z pantoflami czy skarpetkami jest podobnie jak u Adasia
Ala jak się budzi to sama skarpetek sobie szuka
super, że torba spakowana
Adaś przesłodki z tym karmieniem dzidziusia

mme_audrey, ja mam wrażenie że pierwszą niedawno pakowałam
Oliweczko, dziękuję za pw, bardzo mi pomogłaś
Jak ty dajesz radę z tyloma pobudkami? Drzemiesz cokolwiek w dzień? Ja się nad tym właśnie zastanawiam...jak to będzie, jeśli np jeden będzie zasypiał a drugi obudzi się w tym momencie....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:46   #3549
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili, normalnie nie wiem, czy się śmiać, czy się obrażać

Tymkowi miłość do gąsienicy już trochę przeszła. Teraz mamy inny hit. Od 2 tygodni siedzi nad nim codziennie i "czyta". I sporo słówek sie przy tym nauczył nowych.
Oczywiście, że śmiać
Czy tylko Patik rozumie moje poczucie humoru?

Co to za hit teraz macie? Bo nie napisałaś

Shira zapomniałam pogratulować całej przespanej nocy.
Tylko się nie przyzwyczajaj
Bo Radek miał kilka lepszych nocy do czego się przyzwyczaiłam i później jak miał gorszą to nie potrafiłam sie odnaleźć e3fvc

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Iwa cudna czapeczka
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:52   #3550
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Druga z rzędu zawalona nocka, poszłam spać o godzinie 00.30 a wstałam przed 5. Obudziła nas wysoka gorączka.
Idziemy z Karolkiem do lekarza na 13.50.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:39   #3551
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK moja je wszystko to co Ja. Zjada raczej wszystko, czasem ma dni że nie chce kanapek to wtedy dostaje twarożek który uwielbia. Kanapki je różne: z sałatą, szynką, serem, pomidorem, dżemem, marmoladą, nutellą, pasztecikiem , kiełbaski na ciepło, jajecznica , płatki tzn same mleko bo ma manie na nie, owsiankę, no kurcze czasem jak mąż skoczy to zje kołaczyki .A i uwielbia nawet nawet samą kanapkę z masłem do tego kakao, ciepłe mleko, herbata o różnych smakach : malinowa, zwykła z cytryną miodem, zależy co mamy i na co ma ochotę i na kolacje to samo, czasem sobie robimy swoje hamburgery albo tosty i też zjada Hamburgery robi mąż i wszystko robimy sami, oprócz bułek które kupujemy nie te do hamburgerów tylko np.: grahamki. Chleb robię od jakiegoś czasu sama z ziarnami i Emilie mi zawsze przy robieniu go towarzyszy.

SHIRA miałam Ci pisać, ostatnio do chleba dodałam orzechy włoskie i wyszedł bomba zmniejszyłam ilość ziaren na poczet orzechów i udało się mój teść który nie przepadał za takim chlebem ostatnio kupił sam drożdże i mąkę żeby zrobić bo tak mu smakuje dla mnie jest to najlepszy przepis który kiedykolwiek dostałam dziękuje

IWA podziwiam Cię za te czapki, Ja zupełnie nie mam do tego cierpliwości. Świetnie CI one wychodzą i chwal się chwal a najlepiej wystaw na all

U nas też noc dzisiaj nie za piękna,
przebudziła się o 2:33 i stękała, płakała.
Ewidentnie coś ją bolało, dałam paracetamol i przeszło.
Albo zębiska albo brzuszek,
wydaję mi się że to pierwsze bo ślini się jak buldog do tego trzyma palca cały czas w buzi,
a jak pytam czy ma ją ząbki bolą, pokazuje mi na 5 z tyłu i kiedy dotykam to dziąsło ma napuchnięte...
Nic trzeba się nastawić na nieprzespane noce bo cztery piątki Nas będą witać, tylko nie wiadomo jak długo....

A mąż z kręgosłupem ma różne rzeczy np. przepuchlina, zanik maźi między kręgami, no nic ciekawego.
Opis badania na całą kartę A4 z czego połowa nie brzmi za fajnie...rehabilitantka do której chodził nastawiać kręgi, mówi że przychodzą do niej sportowcy i nie mają tak zniszczonego kręgosłupa jak on...
Teraz musimy iść do neurologa.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2013-02-26 o 09:47
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:10   #3552
myha82
Wtajemniczenie

Żaneta u mojego Tz podobne problemy z kręgosłupem. tez ma przepukline. Był czas kiedy nie umiał sobie nawet skarpetek założyc. Był na bardzo silnych lekach. Dostał blokade w kręgosłup i od tej pory tfu tfu nic mu nie doskwiera-w sensie bólu. Co tam sie dzieje na razie nei wiemy. Najgorsze, ze ma prace kóra nie sprzyja rehabilitacji bo podnosi dzinnie kilka ton tarcz hamulcowych

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:21   #3553
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Żaneta u mojego Tz podobne problemy z kręgosłupem. tez ma przepukline. Był czas kiedy nie umiał sobie nawet skarpetek założyc. Był na bardzo silnych lekach. Dostał blokade w kręgosłup i od tej pory tfu tfu nic mu nie doskwiera-w sensie bólu. Co tam sie dzieje na razie nei wiemy. Najgorsze, ze ma prace kóra nie sprzyja rehabilitacji bo podnosi dzinnie kilka ton tarcz hamulcowych
Myha mój mąż też nie ma luksusowej pracy, ale kurcze nawet jakby miał siedzieć czy za kierownica czy za biurkiem też nie jest do dobre na kręgosłup, więc nie wiem sama już co jest dobre. Generalnie póki co od jakiegoś czasu jeździ do masażystów, rehabilitantów i ból znika na jakiś czas, ale do końca nie znika. Pływa średnio 3 razy w tygodniu, natomiast teraz musimy właśnie iść do neurologa i zobaczymy co on zleci...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:23   #3554
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marzenko jestem, ale nie mam co pisać
Agata odbutelkowana, z niekapka nie chciała pić, więc pije z kubka + słomka. Jeszcze musze ją odsmoczkować, ale z tym pójdzie gorzej.
Na kolacje Agatka je jajko, albo kanapki, wczoraj zjadła na kolację talerz krupniku. Na śniadanie czasem smażę racuchy, pancakesy, naleśniki.
Zadne owsianki/kaszki nie wchodzą w grę, ona nie zje nic co ma paćkowatą konsystencje.

U nas po staremu. Ja ciągle dietuje i ćwiczę z pakerami. Podoba mi się to.
W wakacje prawdopodobnie pojedziemy do Sopotu. Bo dojazd łatwy, a ośrodek na uboczu.
Chcieliśmy w maju/czerwcu pojechać też gdzieś blisko na agrowczasy, żeby zwierzęta były, ale zobaczymy...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:42   #3555
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A jak twoje wyniki?

Wiesz Scio, jak bym jeszcze raz była młoda i miała iść na studia, to bym wybrała pedagogikę

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że śmiać
Czy tylko Patikrozumie moje poczucie humoru?

Co to za hit teraz macie? Bo nie napisałaś
Tak też zrobiłam

Tę książeczkę mamy od Świąt, ale Tymuś dopiero teraz się w niej rozkochał. To "Miasteczko Mamoko" http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt...ko_mamoko.html. Same obrazki, zero słów, a wciąga tak, że i my z mężem czasem siedzimy i śledzimy losy bohaterów I po kilku tygodniach cały czas zauważamy jakieś nowe szczegóły albo drugie dna.
Już zamówiłam drugą część z tej serii "Mamoko 3000" i w podobnym stylu książeczkę "Gdzie jest tort".

Tymuś od 9 rano siedzi w swoich nowych rękawiczkach i nie daje ich zdjąć Ani na sekundę. Nawet śniadanie jadł w nich i pupę w wannie mu myłam w nich

Marzenko, a tuptusie 18-24 są duże, ale nie jakoś strasznie. Ma ok. 1 cm luzu, ale ładnie w nich chodzi. Za to są bardzo szerokie w paluszkach. Ale dzięki ściągaczowi nie spadają. Pewnie jeszcze z miesiąc pochodzimy w tych starych. O ile da sobie zdjąć nowe Bo on jak ma coś nowego, to zaraz chce to zakładać i leci do lustra Narcyz
Stary 2013-02-26, 10:49   #3556
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

pod choinkę kupowałam, ale Dawno temu w Mamoko
Ala na razie średnio zainteresowana
natomiast Hania bardzo lubi oglądać i sobie "czytać"
jak kupiłam i ją oglądałam to mnie też bardzo wciągnęło

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-26, 11:14   #3557
pieleszka
Wtajemniczenie

a ja się zastanawiam czy kupić Hance "mamoko" czy "ulicę Czereśniową" jak mężowi powiem, to pewnie obydwie kupi, bo on maniak książkowy. a czytałam opinie o obydwu i ja nie potrafię się zdecydować, którą chcę

witam, się z pracy
właśnie mam przerwę na kawkę. tylko dzisiaj jakaś niedobra - nie wiem, może coś z wodą nie tak

Lili się uśmiałam z tą fazą na "Brumkowe Hity dzieciowe" a swoją drogą Brumku, to chyba sprzedawcy powinni Ci jakieś prowizje płacić od sprzedaży

Iwa jaka śliczna czapeczka że też ja takie beztalencie jestem. nic nie potrafię dziecku zrobić córeczki masz urocze!!

u nas drewniane układanki Hanka też bardzo lubi. ale my mamy takie http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...ducer=brimarex (jeszcze drugą taką ze zwierzątkami). sama sobie ładnie dopasowuje kształty, teraz już zna je na blachę, musze jakieś nowe kupić w tym stylu. mamy jeszcze takiego kotka składanego z kilku elementów, ale tego nie lubi jeszcze..

śniadanka jada hanka różne - jajecznica, jajko na miękko, kanapki, serek wiejski, manna z malinami, płatki ryżowe na mleku, owsianka. na kolację jeszcze kaszkę i butelkę mleka już do spania. póki co nie myślę o odstawieniu MM bo Hania lubi i sama się upomina o swoje mniam mniam kakao nie daję bo ona maskłonności do krostek przy czekoladzie, wolę z kakaem zaczekać. tak samo miodu jeszcze nie dawałam (ale podpiła parę razy mężowi herbatkę z cytryną i miodem ).

coś jeszcze miałam napisać, ale mi umknęło

czekam na wiosnę. z utęsknieniem. bo już mnie ta szarówa za oknem zmęczyła...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:26   #3558
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

No właśnie Scio pochchwal się. Widziałam ramkę, ładnie Ci centymetry poceliały a jak wagowo?

ja mam z koleji taki problem, ze kilogramy lecą, spadło ze 6 od początku roku. ale w centymetrach mało ubywa.
W sumie to tak po 3-4 cm z piersi, tali, pepka, bioder. Ale sadełko zrobiło mi się sporo luzniejsze. Boje się trochę tego, że po prostu skóra nie ma juz takiej tendencji do kurczenia się.
Jednak kiedys miałam 15 kg wiecej, no i przeszłam 2 ciaże.

Ale dzisiaj rano miałam schize
Wstałam o tej 5 jak mały sie obudził, poszłam do kuchni po herbatkę i syrop, patrze przez okno na podwórek, jeszcze światła nie zaswieciłam, a tam moja babcia idzie... Ale taki zamazany jej obraz był że w sumie to nie wiem czy jakoś swiatło dziwnie padło od jadącego droga auta i juz zwidy miałam, czy faktycznie przyszła sobie pooglądać wszystko.
Człowiek zaspany, to też moze mu sie chyba wydawać co nie?

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-26 o 11:35
Stary 2013-02-26, 12:09   #3559
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumek
Wyniki nieźle, cm lecą, okazało się, że mam mięśnie w rękach jakas odskocznia od codzienności.
A ja jak bym miała jeszcze raz wybrać studia to wahałabym się między przedszkolną a położnictwem strasznie mi się podoba zawód położnej

Gomra wagowo niewiele tylko 4 kg. Ale to czysty tłuszcz, mięśnie są. No i wszytskie portki mi lecą z tyłka, a bluzki wiszą. A jak jesz? Bo jak jesz za mało, to palisz sobie mięśnie stąd utrata w kg a w cm brak.

A propo książek to wygrałam ostatnio takie trzy:
http://www.empik.com/wszedzie-pachni...1777,ksiazka-p
http://www.empik.com/idealny-dzien-u...1786,ksiazka-p
http://www.empik.com/piekna-i-madra-...1795,ksiazka-p

Natalia Usenko jest świetna Wawiłow to wiadomo klasa sama w sobie. Wiersze są prześmieszne.
Bajka o Zającu pisana wierszem, ale tylko pobieżnie przejrzana.

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2013-02-26 o 12:11
Stary 2013-02-26, 12:17   #3560
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Natalia Usenko jest świetna Wawiłow to wiadomo klasa sama w sobie. Wiersze są prześmieszne.
Bajka o Zającu pisana wierszem, ale tylko pobieżnie przejrzana.
też bardzo lubię wierszyki Usenko. Wawiłow to masz rację - klasyka. udało mi się "upolować" jakiś czas temu w Pepco wydanie zbiorcze ich wierszyków jakoś za 9,90 zł o takie http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/105...la-dzieci.html

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2013-02-26 o 12:18
Stary 2013-02-26, 12:26   #3561
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Scio jem wręcz za dużo moim zdaniem, nie licze kalori wcale. Nie chce stosowac diet, i ograniczać się, bo to głupota moim zdaniem. Póżniej jak wrócę do pieczonego smażonego, to znów zonk, nie dziękuje.
Podejrzewam że często wychodzi ponad 2 tysiace.
Rano zjadam dwa kawałki chleba, na 2 śniadanie czasem jakieś owoce, czasem kawałek chleba jak nie mam owoca, ( jem ciemne pieczywo), na obiad jem to co wszyscy. Jak schabowy to schabowy, jak naleśnik to naleśnik itp. Na podwieczorek zjadam co się nawinie, no i tylko kolacji w sumie pilnuje zeby była białkowa. Jem serek wiejsci, czy 2 jajka. I to tak 2 godziny przed snem.
No i ćwiczę 40 - 50 minut co dziennie.
Mieśnie mi sie wyrobiły, widzę po nogach bardzo. I ogólnie czuję. Ale sadelko luźne.

pozatym, nie jestem osłabiona, czuje się super.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-26 o 12:29
Stary 2013-02-26, 12:38   #3562
mamad1
Zadomowienie

Shira dajesz nadzieję, że i ja kiedyś prześpię cała noc Choć ze dwie pobudki na jedzenie te ż mi się podobają (ostatnio bardzo rzadko )

Agawoo cieszę się, że wszystko ok

Dziubek
trzymajcie się mocno! Oby to nie było nic poważnego!

Marzena ja też uwielbiam ciuchy z nexta Ostatnio na szybko znalazłam koszulkę polo i dwie z długim rękawem, spodenki. Nawet trochę na wyrost biorę jak tylko coś znajdę

Brumek u nas na śniadanko (drugie, bo pierwsze to jeszcze w łóżku długie ssanie UU zwykle jajecznica (ostatnio uwielbia), omlet, owsianka z owocami (czasem gotuję też płatki orkiszowe), kasza jaglana z owocami, rzadziej kanapki. Jajek gotowanych moje dziecko nie lubi w tej chwili (może mu się zmieni jak z jajecznicą )

Iwa_iw super czapki!

Aania masz przeczucie, że wczesniej urodzisz?
Dziękuję za pamięć
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:43   #3563
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja liczę ale niczego nie ograniczam. Smażę, piekę. Cukru tylko nie jadam i białej mąki. No ale tego nie powinnam ze względu na pco. Dobrze mi z moim jedzonkiem. Juz chyba tak zostanie na dłużej. ak już osiągne to co chce to wprowadzę sobie dwa cheat meale w tygodniu i będzie ekstra.
Zresztą odkąd chodzę na siłkę poprzestawiało mi się w głowie. Teraz moim celem nie jest "bycie szczupłą" a bycie wysportowaną, chce się umieć podciągnąć na drążku, mieć fajną kondycje itd.
A jedzenie przestało być dla mnie jedzeniem dla przyjemności, a elementem osiągnięcia celu. Co nie znaczy, że nie jem smacznie. Młoda i mąż wyżerają mi moje jedzenie...
Po prostu tym razem stosuje zasadę - wszystko albo nic, bez szukania wymówek, półśrodków itd.

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-26, 12:46   #3564
mamad1
Zadomowienie

Nie wiem, jak w innych sklepach, ale koło mnie w Kauflandzie jest sporo przecenionych zabawek. Ja kupiłam parę z wyprzedzeniem na dzień dziecka/urodziny dzieciom z rodziny
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:49   #3565
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pieleszo w końcu jaka matka taka córka (Usenko jest córką Wawiłow), fajne takie rodzinne pisanie

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-26, 12:53   #3566
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pieleszo w końcu jaka matka taka córka (Usenko jest córką Wawiłow), fajne takie rodzinne pisanie
właśnie się tego dowiedziałam, jak znalazłam link do książeczki
fajne fajne takie rodzinne "tradycje" (ale żaby Hanka leśnikiem była to bym nie chciała )

Stary 2013-02-26, 13:01   #3567
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.

A ja umieram na migdały. To się chyba nigdy nie skończy, pasmo chorób...

W szooooku głębokim jestem, ile Wasze dzieci...Mój by w życiu nie zjadł 3/4 rzeczy co żaneta wymieniła, czy pieleszka, czy inne dziewczyny. No szok.
U nas mleko rano, potem zupa ( nic innego nie zje ) i mleko. Tyle.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:05   #3568
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

A ja umieram na migdały. To się chyba nigdy nie skończy, pasmo chorób...

W szooooku głębokim jestem, ile Wasze dzieci...Mój by w życiu nie zjadł 3/4 rzeczy co żaneta wymieniła, czy pieleszka, czy inne dziewczyny. No szok.
U nas mleko rano, potem zupa ( nic innego nie zje ) i mleko. Tyle.
Marinko chorowitku - kuruj się!
a Hanka żarłoczek od zawsze i bardzo lubi jedzonko, nie ma z nią problemów. w zasadzie zjada wszystko, co się jej da. wiadomo, że ma swoje preferencje, ale ja jej w nie staram się nie "szufladkowac" ( w sensie nie podaję tylko tego co lubi). jedynie czego kategorycznie odmawia to kiwi. zjada łyżeczkę i jak się zorientuje, że to TO, to ucieka

Stary 2013-02-26, 13:15   #3569
Marina1
Zakorzenienie

pieleszko dziękuję. Jej zazdroszczę. Ja tak się muszę nagimnastykować z żarciem dla I. że hej.

Boże dziewczyny zła matka ze mnie
Babka dziś przylała Igorowi w dupę ( ja go nigdy nie biję, nigdy...) za to, że...walnął zabawką w podłogę. I on tak patrzy na mnie biednie stojąc przy tej starej, a ja w szoku nic się nie odezwałam. Tylko wyciągnęłam ręce i on przybiegł.
Ale suka ze mnie... i że się nic nie odezwałam. I do babki nic. Boże dziewczyny. Następnym razem coś powiem, ale do nich nie dociera że MOJE dziecko i JA je wychowuje...płakać mi się chce. Ci*a ze mnie, nie matka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:22   #3570
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Skoro o kolacjach było, to powiedzcie, co Wasze dzieciaki na śniadania jadają? Bo my mamy dwa ukochane zestawy: jajko na miękko +chlebek z masłem + pomidor, a drugi to owsianka z gruszkami.
Kanapki rzadziej. Czasem jajecznica. Ale te dwie rzeczy są naj, naj naj, Tymek je pochłania!
Na I. mm, a na drugie kanapki/jajecznica/parowki/kasza manna (gotowiec). Jednak bardziej urozmaicone ma kolacje.

Cytat:
wpadam przelotem

denerwuje sie bardzo
dola mam...
Dziubku i jak dzisiaj? A moze to cos z ukladem moczowym, badaliscie mocz? W kazdym razie oby to nie bylo nic powaznego.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki,dziękuję za kciuki,po usg wszystko dobrze
Jutro napisze więcej ( postaram się z pracy).

Monia,serdeczne gratulacje
Dobranoc
Super wiesci!

Cytat:
tatau

musiałam się pochwalić
skromna jestem niesłychanie, ale to chyba moja najładniejsza i jednocześnie najszybciej zrobiona czapka
zaczęłam dzisiaj popołudniu więc chyba dochodzę do wprawy

jeszcze tylko kwiatka muszę przyszyć
no i jak ja ją mam na allegro dać jak co jedna co zrobię to mi się bardziej podoba
Sliczna jest!
A na drutach umiesz/lubisz robic? Ja wole druty jednak.
Ale tak czy siak ani do jednego, ani do drugiego mi nie po drodze.

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Druga z rzędu zawalona nocka, poszłam spać o godzinie 00.30 a wstałam przed 5. Obudziła nas wysoka gorączka.
Idziemy z Karolkiem do lekarza na 13.50.
Oj, to jednak cos sie rozijalo...
Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A mąż z kręgosłupem ma różne rzeczy np. przepuchlina, zanik maźi między kręgami, no nic ciekawego.
Opis badania na całą kartę A4 z czego połowa nie brzmi za fajnie...rehabilitantka do której chodził nastawiać kręgi, mówi że przychodzą do niej sportowcy i nie mają tak zniszczonego kręgosłupa jak on...
Teraz musimy iść do neurologa.
Nieciekawie z tym kregoslupem.

Cytat:
Marzenko jestem, ale nie mam co pisać
Agata odbutelkowana, z niekapka nie chciała pić, więc pije z kubka + słomka. Jeszcze musze ją odsmoczkować, ale z tym pójdzie gorzej.
Na kolacje Agatka je jajko, albo kanapki, wczoraj zjadła na kolację talerz krupniku. Na śniadanie czasem smażę racuchy, pancakesy, naleśniki.
Zadne owsianki/kaszki nie wchodzą w grę, ona nie zje nic co ma paćkowatą konsystencje.

W wakacje prawdopodobnie pojedziemy do Sopotu. Bo dojazd łatwy, a ośrodek na uboczu.
Chcieliśmy w maju/czerwcu pojechać też gdzieś blisko na agrowczasy, żeby zwierzęta były, ale zobaczymy...
A masz juz jakis plan? Wiesz kiedy sie za to zabierzecie?

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
No właśnie Scio pochchwal się. Widziałam ramkę, ładnie Ci centymetry poceliały a jak wagowo?

ja mam z koleji taki problem, ze kilogramy lecą, spadło ze 6 od początku roku. ale w centymetrach mało ubywa.
W sumie to tak po 3-4 cm z piersi, tali, pepka, bioder. Ale sadełko zrobiło mi się sporo luzniejsze. Boje się trochę tego, że po prostu skóra nie ma juz takiej tendencji do kurczenia się.
Jednak kiedys miałam 15 kg wiecej, no i przeszłam 2 ciaże.
U mnie widac zarowno roznice na wadze, jak i po ubraniach.
Ostatnio nawet moja fryzjerka na wejsciu powiedziala, ze co przychodze, to jestem szczuplejsza. Radosc slyszec takie slowa.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek u nas na śniadanko (drugie, bo pierwsze to jeszcze w łóżku długie ssanie UU zwykle jajecznica (ostatnio uwielbia), omlet, owsianka z owocami (czasem gotuję też płatki orkiszowe), kasza jaglana z owocami, rzadziej kanapki. Jajek gotowanych moje dziecko nie lubi w tej chwili (może mu się zmieni jak z jajecznicą )
Moje tez, w zasadzie nigdy nie jadl na miekko, bo nawet nie chce sprobowac, kreci glowa i nie wcisniesz. Ale moze mu sie odmieni, bo z jajecznica tez bylo podobnie, a teraz wcina.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości