MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 08:43   #151
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
O 11 mam wizytę u lekarza z usg, muszę wziać taksówkę, bo nie dojadę, może on mi powie, czy to Hania tak kopie czy cos uciska mi tam, bo nie jestem w stanie tak funkcjonować Czy mozna na to cos przeciwbólowego wziać? A może zamiast do lekarza powinnam jechać na IP?
ja bym poczekala do wizyty...
oprocz bolu pod zebrami masz jeszcze jakies dolegliwosci?!

A ja dziś pol nocy gotowałam makaron zytni dla Igora Megi caly czas nie byl idealny surowa mama

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:46   #152
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do momentu jechania do szpitala Wy możecie czekać do skurczy co 5 min. A z paciorkowcem szybciej mam jechać czy jak? Dodam że zajmie mi to z 1h (dojazd) w dzień bo w nocy szybciej.
No i żadnych czopków chyba też nie ma sensu bo nie będzie czasu na siedzenie w domu tylko trzeba raczej szybko do szpitala, żeby ten antybiotyk zdążyli podać?
Mi wpierw położna mówiła "Czekać i nie dać się wygonić do szpitala, bo to nie ma sensu" i taki mam plan jeśli poród zacznie się skurczami. Jednak teraz wyszło, że mam paciorkowca i lekarz powiedział, że jeśli wpierw odejdą mi wody, to od razu mam jechać do szpitala, bo muszę mieć podany antybiotyk. Bez wód mały nie jest chroniony więc nie mam zamiaru nawet ryzykować by udowodnić jaka to dzielna jestem. Szpital mamy blisko więc pewnie i tak najpierw prysznic wezmę i ogarnę do końca torbę.

Obudził mnie....wybuch. Ciekawe czy w końcu te bloki się zapadną, jak to mówi mój tata. Muszę wybrać się do sklepu, czyli przede wszystkim trzeba się cieplutko ubrać.
Mąż wczoraj jednak nie zrozumiał aluzji, że chciałam hamburgera i sprawił mi ogromną przykrość przez co cały wieczór mówił mi, że mnie kocha. Ale nam i tak smutno z Kluskiem było.... Za to zobaczyłam sobie w spokoju nowy sezon Lekarzy i Perfekcyjnej Pani Domu.
Czy ja Wam mówiłam co mi znów zrobili w łazience? Mamy taki stary junkers gazowy do ciepłej wody. Teściu pracuje w gazowni, coś nam tam wyczyścił i w efekcie leciała nam wrząca wręcz woda, ale jak się puściło zimną to było super. Żyjemy tak sobie jakiś miesiąc gdy mój cudowny mąż musiał mu to powiedzieć, ten coś pogmerał i teraz zamiast ciepłej wody mamy....letnią do zimnej. Suuuuuper.....W szczególności gdy człowiek jest chory i naprawdę marzy o ciepłej kąpieli.... Geniusze.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:49   #153
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziewczyny, coś mnie brzuch boli tak na dole od wczoraj.
jak chodzę to nieczuje ale jak dłużej posiedzę albo poleżę to nawet mocno - uczucie takie jakby coś się w środku coś miało rozerwać
a na dodatek już kilka osób stwierdziło że mam nisko brzuch.
wie któraś może ile przed porodem on sie obniża stresuje sie,
dobrze że w środę wizyta

mnie tez mocno uciska w podbrzuszu i mam uczucie, ze mi brzuch wisi
dobrze, ze dzisiaj mam wizyte, to zapytam lekarza, czy brzusio czasem nie opadl

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Jestem !

Świętuje chyba rekord.... No więc młody ma prawie 3 kg

Czyli w 2,5 tyg przyrósł prawie 800g - ale ogólnie gin mówi, że nie wie czy aż tyle bo uwaga o ile brzuszek w normie ( czyli spoko bo nie jest spasiony, a tego przy cukrzycy się boimy ) to nogi ma na poziomie 39 tygodnia i w zasadzie jest w górnej granicy normy dla mojego tygodnia... Więc wd gina ponieważ program oblicza to głowa / brzuch / długość kości udowej... no to waży mniej ale jest strasznie długi... 4 razy lekarz mu nogę mierzył bo nie mógł uwierzyć...

No ale jak to gin powiedział, skoro ja miałam te 58cm.. a to chłop.. dobrze że ostrzeżona przez Mammę i teściową nie mam ani jednego ubranka mniejszego niż 62...

No nic, trochę się spięłam na początku jak to usłyszałam, ale po szczegółowych analizach i wyjaśnieniach wyluzowałam, za tydzień mam przyjść się pokazać / wymusiłam darmową wizytę / żeby go zważyć bo gin uważa, że często dzieciaki teraz mają taki "skok" a potem już hamują..

oby

poza tym przepływy ok, łożysko I, wód dużo - choć głównie koło jajeczek

Mam nadzieję, że mój geniusz wyhamuje... bo już nie chcę go aż tak dużego...
Gratulacje
chlopak spory, ale tak jak piszesz pewnie dlugi
lekarz nie mowil, ile ma juz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
A mój mężuś dziś był w bieliźniarskim i zrobił mi niespodziankę zamówił mi śliczny biustonosz z Alles do karmienia taki kobiecy, niestety rozmiaru F nie mieli, więc musiał zamówić.
zazdroszcze
kochany mąż

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też dziś miałam wizytę, ale bez usg. Wszystko bardzo ładnie, ale mam się teraz oszczędzać, tak na wszelki wypadek - Mąż wziął to sobie do serca, więc posprzątał, pozmywał, a teraz robi mi soczek z marchwi jabłka i pomarańczy
gratuluje wizyty i brawa dla meza
Cytat:
No niestety ja dzisiaj zrobiłam sobie zdjęcia do wszystkich dokumentów na szybko, wyglądam okropnie włosy ulizane, nos zajmuje mi pól twarzy (zrobil się okropnie wielki od jakiegoś czasu), druga broda Ale trudno, chce mieć to z głowy, póki mam czas jeździć na spokojnie po urzędach, bo potem może być różnie i tak nikt na te fotki nie patrzy.
ehhh skads to znam, ja czuje sie teraz w koncowce bardzo nieatrakcyjnie, kilogramow troche przybylo i na buzi tez juz widac zaokraglenia.. do tego wlosy sie nie ukladaja, oczy podkrazone..
ponarzekam sobie z Toba
i licze, ze na wiosne wypiekniejemy

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ze 2h sie zeszlo zanim mnie przyjeli. Ale oczywiscie dzis nic nie wiem. Wzieli tylko krew i mocz do badania a jutro po porannym obchodzie pewnie juz jakies konkretne badania zleca i moze po wieczornym obchodzie czegokolwiek sie dowiem. A poki co chyba ide spac, bo co tu robic... laski juz spia... w sali komplet ale przynajmniej nie bedzie nudno. A Gustaw sie słodko rozpycha Milej nocy Wam zycze
nocka juz pewnie za Wami, pisz czesciej

Cytat:
skurcze od 6:00 rano - co 10,8,12 minut
czyści mnie i zaczął wypadać krwisty czop
także zobaczymy
no nareszcie
pelnia chyba jednak podzialala
trzymam kciuki
nareszcie porod na zywo (taka przynajmniej amm nadzieje, ze to juz )
Stary 2013-02-26, 08:56   #154
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Co planujecie w niej trzymać??
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 08:57   #155
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja bym poczekala do wizyty...
oprocz bolu pod zebrami masz jeszcze jakies dolegliwosci?!

A ja dziś pol nocy gotowałam makaron zytni dla Igora Megi caly czas nie byl idealny surowa mama

Chyba nie mam nie wiem na co zwrócić uwagę. Kaszleć mi się chce cały czas (alergicznie), a jak kaszlnę to ból w boku jest rozrywający. Wczoraj mała fajnie sie ruszała caly dzień a dzisiaj czulam ją tylko przez chwilkę. Brzuch jest twardy od wczoraj wieczorem.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:04   #156
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kolejną poradę czy uważacie że szuflada pod łóżeczko jest niezbędna??
Dla Małej będę mieć szafę plus komodę dodatkowo teraz robią mi garerobę i tak się zastanawiam czy jest sens brania szuflady za 400 zł i czy ona będzie używana ??
Jeżeli masz tyle mebelków specjalnie dla małej to ja na Twoim miejscu nie brała bym szuflady. Ja chciałam z szufladą ponieważ nie mam tyle miejsca w dużej w szafie i komodzie więc zawsze to dodatkowe miejsce.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:04   #157
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Obudził mnie....wybuch. Ciekawe czy w końcu te bloki się zapadną, jak to mówi mój tata.
jeżu, wspolczuje... z moimi nerwami to bym non stop palpitacje miala....

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mąż wczoraj jednak nie zrozumiał aluzji, że chciałam hamburgera i sprawił mi ogromną przykrość przez co cały wieczór mówił mi, że mnie kocha. Ale nam i tak smutno z Kluskiem było....
hehe, mam nadzieje, ze spotkala go zasluzona kara i dzis sie poprawi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i licze, ze na wiosne wypiekniejemy
o tak!!!! piękna wizja!!!
w koncu pojde do fryzjera (porzadnego), na meni-pedi, do kosmetyczki, do dentysty
tja... o ile Torresinek pozwoli

Cytat:
w Twojej sytuacji jest - wedlug mnie - zbedna. my mamy male mieszkanie, malo miejsca i dla nas jest konieczna. jedna przyjaciolka ma w niej cala gardeobe cory, druga - pieluchy, kocyki, posciele.

Cytat:
a jak kaszlnę to ból w boku jest rozrywający.
mam nadzieję, ze Twoj doktor Cie uspokoi.

Stary 2013-02-26, 09:06   #158
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Kochana - ja zapraszam do siebie. Będziesz mogła pogotować coś nawet w dzień. Moje dziecko wybredne okropnie jest - sama skóra i kości w związku z tym, ale na pewno doceni starania. Makaron on tak średnio - czasem łapkami je jakieś świderki itd.

Cytat:
także zobaczymy
No nareszcie coś się dzieje. Michał - wychodź!!!!!

Cytat:
dziewczyny, nie jestescie czasem zbyt surowe?
przeciez nie kazdy ma czas przesiadywac na forum 24h/dobe, odpisywac na kazdy post, caluski, oklaski, jupijeje, pisac co zjadl na sniadanie, obiad, kolacje, jak sie dzis czuje i inne spamerstwa (sama jestem spamerem, ale to w tej chwili malo wazne to z nadmiaru wolnego czasu..)
Przeciez Chokoblue sie udziela i stara sie pisac u nas na watku
To masz na początek żeby nie było, że u baty będą.
Ja osobiście średnio kojarzę Chokoblue. Pamiętam jak się witała pod koniec poprzedniego wątku i taka zdziwiona byłam, bo jej nie pamiętam. Oczywiście moja pamięć jest dość zawodna i na niej nie polegam. Sama jestem za bardziej liberalną polityką listy, ale... ale... chciałabym, żeby jednak były tam wpisane dziewczyny, które jakoś z nami są. Nie muszą pisać setki postów, spamować. Jednak pojawienie się raz na kwartał nie pozwala nam na jakiekolwiek poznanie się.
Dlatego ja osobiście - to moje zdanie - ale decyduje większość i z chęcią wypełnię jej wolę - bardzo chętnie zapraszam mamusie - im nas więcej, tym lepiej i bogaciej i różnorodniej.
A tu buziak na koniec.
Oddaję głos innym - żeby nie było, że ja taka wiedźmowata. Wiadomo, że ta najgorsza to OC
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:07   #159
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
hehe, mam nadzieje, ze spotkala go zasluzona kara i dzis sie poprawi
Ciężko będzie, bo w sumie teraz to bym bigos mojego taty zjadła. Robi taki dobry......

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:08   #160
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie nie jest potrzebna. Do tego - jeśli nie masz dotąd szuflad pod łóżkiem, to Ci powiem, że strasznie łapią kurz. Jak masz gdzie trzymać potrzebne rzeczy, to wg mnie spokojnie możesz sobie darować.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:33   #161
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
pełnia pełnia i co? dupa
z tą pełnią to jednak ściema..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
ja mam dziś wizytę ciekawe co tam w trawie piszczy
no to

Cytat:
A mi się śniło, że urodziłam, nie pamiętałam porodu, przyszłam na sale super się czułam a wszyscy mi tak strasznie współczuli bo ponoć strasznie mnie pocieli i miałam dużo szwów i miało boleć a ja nic nie czułam.
A najlepsze bo 2 raz mi się śniło że urodziłam dziewczynkę i już na porodówce zaczęła chodzić

------------------------------------------------------

A jeszcze co do momentu jechania do szpitala Wy możecie czekać do skurczy co 5 min. A z paciorkowcem szybciej mam jechać czy jak? Dodam że zajmie mi to z 1h (dojazd) w dzień bo w nocy szybciej.
No i żadnych czopków chyba też nie ma sensu bo nie będzie czasu na siedzenie w domu tylko trzeba raczej szybko do szpitala, żeby ten antybiotyk zdążyli podać?
oj to chyba duuuużo przenosiłaś..
co do paciorkowca to ja też mam i zapomniałam właśnie zapytać mojej gin co robić jakby coś się zaczęło dziać.. ale Czarny Flamaster coś pisała, że jak wody odejdą to trzeba od razu jechać żeby podali antybiotyk..
ja i tak jak się zacznie coś dziać to mam dzwonić do mojej gin.. więc się dowiem na bieżąco..

Cytat:
także zobaczymy
no strippi trzymam za was kciuki
chyba dziś jest wasz dzień..

Cytat:

dobrze, ze dzisiaj mam wizyte, to zapytam lekarza, czy brzusio czasem nie opadl

dzień dobry..
mnie wczoraj wieczorem męczyły skurcze, mocniejsze niż zwykle.. noc spokojna, a dziś od rana znów mnie męczą..
denerwujące to jest.. niech albo się zacznie konkretnie, albo przestanie bo można zwariować..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:34   #162
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
mam tak straszne kłucie w prawym boku brzucha ....co tu zrobić -strasznie boli a ja ruszyć się nie mogę ..... a dzisiaj w domu siedzieć nie mogę .....

Cytat:
na Twoim miejscu omówiłabym to wszystko z ginem albo położną - bedziesz miała dokładne info ,instrukcje i pewność .....
Cytat:
monicca1989 u nas jak byli w niedziele tż kuzyn z żoną to mówili jak tej żony kuzynka rodziła tz chodzi o to że cały czas miała dziewczynkę cały czas a lekarz jak mały wyszedł do niej kładzie i pokazuje "pięknego ma Pani synka" ona jak to synka jak córka miała być ??? no to lekarz jej pokazał że tych dwóch jajeczek to on nie doczepił Historia sprzed 6 miesięcy.
... jejku .... no niby jednak to możliwe ale już dawno nie słyszałam tego typu współczesnych historii ... to chyba zależy od gina i sprzętu ,bo jak na genet.liczą palce ,żyły i takie tam to niby jak tu pomylić siusiaka z pipką?........
Cytat:
także zobaczymy
i trzymam ...
a ile Ty masz tego czopu ? przecież już Ci wypadł ?!......
Cytat:
Dziewczyny, ja tak cierpię od wczoraj,że nie wiem co ze sobą zrobić, noc ledwo przespalam, wstałam 6:30 i nie dam rady się ruszać, chcialam pojechac do urzędu, nie jestem w stanie prowadzić auta. Ból w lewym boku pod żebrami jest niesamowity. Normalnie płaczę przy każdym ruchu. Nie moge leżeć , nie mogę siedzieć, jak chodzę to po chwili jest troche lepiej. O 11 mam wizytę u lekarza z usg, muszę wziać taksówkę, bo nie dojadę, może on mi powie, czy to Hania tak kopie czy cos uciska mi tam, bo nie jestem w stanie tak funkcjonować Czy mozna na to cos przeciwbólowego wziać? A może zamiast do lekarza powinnam jechać na IP?
, ja bym czekała na wizytę .... , a czujesz maleństwo?
Cytat:

Cytat:
ja mam szufladę ale nie używałam ...., kurzyło się wszystko jakby bardziej .....
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To masz na początek żeby nie było, że u baty będą.
Ja osobiście średnio kojarzę Chokoblue. Pamiętam jak się witała pod koniec poprzedniego wątku i taka zdziwiona byłam, bo jej nie pamiętam. Oczywiście moja pamięć jest dość zawodna i na niej nie polegam. Sama jestem za bardziej liberalną polityką listy, ale... ale... chciałabym, żeby jednak były tam wpisane dziewczyny, które jakoś z nami są. Nie muszą pisać setki postów, spamować. Jednak pojawienie się raz na kwartał nie pozwala nam na jakiekolwiek poznanie się.
Dlatego ja osobiście - to moje zdanie - ale decyduje większość i z chęcią wypełnię jej wolę - bardzo chętnie zapraszam mamusie - im nas więcej, tym lepiej i bogaciej i różnorodniej.
A tu buziak na koniec.
Oddaję głos innym - żeby nie było, że ja taka wiedźmowata. Wiadomo, że ta najgorsza to OC

no ja też nie kojarzę chocoblue ,niestety .... i zdaję sobie sprawę ,że nie każda ma czas aby codziennie pisać ..... ale na tym polega to wszytko tutaj aby mniej wiecej kojarzyc kto i co ..... więc choć co 2-3 dzień tak mniej więcej "coś " napisać abyśmy sie znały .....
Stary 2013-02-26, 09:38   #163
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry ! Ale gadułki

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też dziś miałam wizytę, ale bez usg. Wszystko bardzo ładnie, ale mam się teraz oszczędzać, tak na wszelki wypadek - Mąż wziął to sobie do serca, więc posprzątał, pozmywał, a teraz robi mi soczek z marchwi jabłka i pomarańczy
No to dla Męża, a Ty odpoczywaj !

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
za wizytę! 800g w 2,5tyg... poszalał! Przy cukrzycy musicie uważać chyba na wagę małego?
Nie martw się, że będzie klocuszkiem - mój 1,5 tyg temu miał 2,7 kg, a nie miał długich nóżek a mógłby...
A jak tam szyjka?
No mamy pilnować, ale skoro ja przytyłam 200g, a brzuszek ma poniżej nawet swojego wieku ciążowego, cukrzyca pod kontrolą to lekarz mówi że to nie cukry Bo dzieci z cukrzycą jeśli niepilnowana mają duże obwody brzuszka - jakoś to się tam nazywa mówili wczoraj i sprawdzałam on line jeszcze. A z jego nogami to ja nic nie zrobię...bo nawet jak się bym zaczęła teoretycznie głodzić, to on sobie z organizmu niby weźmie i te nogi zrobi takie jakie ma mięć...

Cytat:
A Gustaw sie słodko rozpycha Milej nocy Wam zycze
Oj no to ściskamy ciepło !

Cytat:
Matko jak ja się męczyłam w tą noc :/ co chwile budziły mnie nieregularne skurcze :/ co godzinę do wc :/ masakra
dziś chyba pojadę na badanie tętna (miałam w piątek) i niech mnie bada, bo ja oszaleję

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Chłop się śmieje ze dziecko juz wie, ze ma matkę zolze i trzeba jej dac do wiwatu.

Cytat:
dziewczyny, nie jestescie czasem zbyt surowe?
przeciez nie kazdy ma czas przesiadywac na forum 24h/dobe, odpisywac na kazdy post, caluski, oklaski, jupijeje, pisac co zjadl na sniadanie, obiad, kolacje, jak sie dzis czuje i inne spamerstwa (sama jestem spamerem, ale to w tej chwili malo wazne to z nadmiaru wolnego czasu..)
Moderna wydaje mi się że nie chodzi o spamerstwo sama też jestem i nie ma co mówić o skrajnościach ... ale jak ktoś ma ledwie naście postów, to niech nastuka chociaż kilkadziesiąt i na pewno znajdzie się na liście. ja udzielałam się w innych wizażowych wątkach / dawno temu / i tam tak zawsze było, że wszelkie listy dla aktywnych i mi to odpowiada.

Cytat:
czy mozna na to cos przeciwbólowego wziać? A może zamiast do lekarza powinnam jechać na IP?
można apap, ale ogólnie to chyba bym poczekała na swojego lekarza i tak szybciej Cię zbada niż się przedrzesz przez IP

Cytat:
chlopak spory, ale tak jak piszesz pewnie dlugi
lekarz nie mowil, ile ma juz wzrostu?
Całego to go się teraz nie da zmierzyć, więc już wzrostu nie podają . Ale zapamiętałam że FL czyli kość udową ma na 72 czyli średnią dla... 39 tc

A reszty nie mam, poza tym co oglądałam tam, bo zostawiłam u lekarza usg bo tak się zagadaliśmy

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
w Twojej sytuacji jest - wedlug mnie - zbedna. my mamy male mieszkanie, malo miejsca i dla nas jest konieczna. jedna przyjaciolka ma w niej cala gardeobe cory, druga - pieluchy, kocyki, posciele.
Popieram ! Szuflady potrzebne w małych mieszkankach, na Twoich hektarach komody i szafy wystarczą

Cytat:
Akurat pisałam, jak Ty pisałaś
Stary 2013-02-26, 09:38   #164
nati_85
Raczkowanie

Hej mamuśki!

Megi megi zachęciła mnie swoim postem, że im więcej mamuś tym lepiej więc postanowiłam napisać. Już kiedyś starałam się wbić w wątek ale niestety mi nie wyszło.(praca, dom, dziecko). Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie

Może opowiem troszkę o sobie. To jest moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która w maju skończy 3 latka. Teraz spodziewamy się synka (nie możemy się zdecydować na imię). Ostatnio na wizycie ginka powiedziała, że mały może mieć wagę urodzeniową 3800.

Pozdrawiam
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:41   #165
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
dzielne dziewczynki
a jak mamusie? wysypiaja sie?
Co za pytanie... oczywiście, że nie moja wredtoka jak odkładam ją w nocy do łożeczka to jest jeden wielki ryk! udaje, że ją kolka łapie, spina się, marudzi a jak tylko wezmę na ręce to od razu przechodzi i tak w kółko...wysypiam się jak wezmę ją do wyrka, chciałam tego uniknąć ale nie mam siły siedzieć kilku godzin w nocy i się bawić z nią w ciuciubabkę zdezerterowałam! ale będę nadal próbować! bo w dzień to śpi przepięknie w łożeczku tylko te noce...

Strippi - w końcu się dzieje!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:42   #166
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
śniło że mała gdzieś na strychu leżała na który trzeba było wejść przez szafę u mojej siostry w pokoju sprzed 10 laty
hihih, Opowieści z Narni?

Cytat:
Ty czekasz albo na częste i regularne skurcze (te po których my też jedziemy do szpitala) albo na odejście wód

Cytat:
Podpinam się pod wypowiedzi dziewczyn - jeśli masz miejsce na trzymanie rzeczy dla małej nie kupowałabym szuflady. My mamy mało miejsca, mały pokój więc szuflada u nad jak znalazł (pewnie na koce, pościele, pieluchy)... choć przyznam, że super estetycznie nie wygląda jednak.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:44   #167
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
co do paciorkowca to ja też mam i zapomniałam właśnie zapytać mojej gin co robić jakby coś się zaczęło dziać.. ale Czarny Flamaster coś pisała, że jak wody odejdą to trzeba od razu jechać żeby podali antybiotyk..
ja i tak jak się zacznie coś dziać to mam dzwonić do mojej gin.. więc się dowiem na bieżąco..
Właśnie jak wody odejdą to wiem, że trzeba jak najszybciej ale jak wody nie odejdą a zacznie się skurczami? To już nie wiem kiedy? Przy jak częstych skurczach
Stary 2013-02-26, 09:44   #168
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko wybredne okropnie jest
no wiem ... gar za garem szedl. i albo zbyt al dente, albo za miekki....

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.... ale na tym polega to wszytko tutaj aby mniej wiecej kojarzyc kto i co .....

Cytat:
ja przytyłam 200g
wlasnie o Twoj przyrost chcialam zapytac... pieknie Dziedzic przykozaczyl
czyli na diecie cukrzycowej też sie da

Stary 2013-02-26, 09:45   #169
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie
Witamy !
Stary 2013-02-26, 09:46   #170
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku
TŻ przywitany
dziś miałam bolesne skurcze.. aż sie przestraszyłam że to, to!
hehe za bardzo się witaliście

Cytat:
heh.... wlasnie konkubenta namawiam zeby wzial to na siebie
ja wczoraj próbowałam mamę w to wmanewrować, w końcu urodziła już czwórkę to i piąte jakoś by poszło ale patrzcie jakaś niechętna była żeby mnie zastąpić

Cytat:
Byłam dzis na 17stą na ktg, leżałam z godzinę... potem mnie wzięła na przepływy i stwierdziła, że są znowu slabe...Powiedziała, że być może takie są akurat w momencie badania i za 2-3 godz się poprawią... Ale tak czy inaczej, ta sytuacja kwalifikuje sie do ciągłej obserwacji... Więc co? Skierowanie do szpitala! Ja w ogóle na to nie byłam przygotowana... nawet zaraz po wizycie miałam sie spotkać z koleżankami... I jeszcze co gorsza - dziś mamy jechać... a ja w ogóle nie spakowana... ciuszki nie poprasowane... masakra po prostu
Mokka kochana będzie dobrze wszystkie będziemy trzymać kciuki, żeby to była tylko krótka obserwacja. a tyle kciuków musi poskutkować, nie ma innej opcji jesteśmy z Tobą

Cytat:
Matko jak ja się męczyłam w tą noc :/ co chwile budziły mnie nieregularne skurcze :/ co godzinę do wc :/ masakra
dziś chyba pojadę na badanie tętna (miałam w piątek) i niech mnie bada, bo ja oszaleję
ojej współczuję, ale może już dziś powitamy Michasia

Cytat:
Moje dziecko wybredne okropnie jest - sama skóra i kości w związku z tym, ale na pewno doceni starania. Makaron on tak średnio - czasem łapkami je jakieś świderki itd.
przejdzie mu kiedyś ja też byłam niejadkiem, prawie nic nie jadłam i wyglądałam jak szkieletor, ale poszłam na studia i mi przeszło więc jeszcze parę lat cierpliwości hehe

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mnie wczoraj wieczorem męczyły skurcze, mocniejsze niż zwykle.. noc spokojna, a dziś od rana znów mnie męczą..
denerwujące to jest.. niech albo się zacznie konkretnie, albo przestanie bo można zwariować..
czekaj do 1.03
Stary 2013-02-26, 09:46   #171
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamuśki!
hej!

OC, u mojego waga jest większa bo cały proporcjonalnie ma większe wymiary Ale muszę przyznać, że zawsze rozczula mnie obwód brzuszka

Terry Pratchett
Stary 2013-02-26, 09:47   #172
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie o Twoj przyrost chcialam zapytac... pieknie Dziedzic przykozaczyl
czyli na diecie cukrzycowej też sie da
Właśnie chłop wczoraj tak siadł i mówi, przecież jak on się wdał w Twojego ojca to jak będzie miał 15 lat to mnie będzie bił

Dla wyjaśnienia chłop 185/6 mój ojciec 199 no trochę mnie to martwi, bo znaczy że mu będę musiała często buty kupować

Nie mniej jednak wiadomo, że przez to że cukrzyca, to wszystko sprawdzają po 100 razy, męczące to !
Stary 2013-02-26, 09:51   #173
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla wyjaśnienia chłop 185/6 mój ojciec 199
Ty też niska nie jesteś

U nas ja mam 167, TŻ 187... i skoro ma być synek to już wolę, żeby był wysoki po TŻ Córeczka może mieć wzrost po mamusi

Terry Pratchett
Stary 2013-02-26, 09:52   #174
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki!

Megi megi zachęciła mnie swoim postem, że im więcej mamuś tym lepiej więc postanowiłam napisać. Już kiedyś starałam się wbić w wątek ale niestety mi nie wyszło.(praca, dom, dziecko). Teraz jestem na chorobowym i troszkę więcej czasu więc mam nadzieję, że uda mi się być na bieżąco. Przyjmiecie mnie

Może opowiem troszkę o sobie. To jest moja druga ciąża. Mam już córeczkę, która w maju skończy 3 latka. Teraz spodziewamy się synka (nie możemy się zdecydować na imię). Ostatnio na wizycie ginka powiedziała, że mały może mieć wagę urodzeniową 3800.

Pozdrawiam
Witaj ponownie nawet Cie troszeczkę pamiętam

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
na Twoim miejscu omówiłabym to wszystko z ginem albo położną - bedziesz miała dokładne info ,instrukcje i pewność .....
Oczywiście lekarza też zapytam ale wizyta za 8 dni dlatego najpierw pytam tu może któraś z mam w poprzedniej ciąży miała to cholerstwo i wie.
Stary 2013-02-26, 09:57   #175
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
poczytuję Was regularnie

strippi - trzymam kciuki

nam wywróżono, że tydzień przed świętami hahaha... ciekawe czy się sprawdzi

w weekend bylismy na zakupach - wydane 800zł
ale mamy już wszystko od rzeczy dla matki po Małą
i zapas pampersów bo były na promocji w realu, pieluszka wychodzi po 0,47gr chusteczki też wychodzą bardzo tanio więc braliśmy ilości hurtowe, kosmetyki, akcesoria, piżamy itd itd
teraz 'tylko' wszystko poprać i tylko czekać

dziś na porannej toalecie dostałam pierwszego 'wycieku' śluzu, nie stricte czopu ale śluzu - wcześniej takiego nie miałam ehhhh... no koniec lutego i tak za 3 tygodnie byłoby idealnie
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:57   #176
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście lekarza też zapytam ale wizyta za 8 dni dlatego najpierw pytam tu może któraś z mam w poprzedniej ciąży miała to cholerstwo i wie.
Ja tylko słyszałam, że właśnie po odejściu wód trzeba pojechać, bez czekania na skurcze. Wczoraj miałam badane i zobaczymy - mam przeczucie że to mam
Stary 2013-02-26, 09:58   #177
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam
witaj-wbijaj

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co za pytanie... oczywiście, że nie
pocieszyłas

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja wczoraj próbowałam mamę w to wmanewrować, w końcu urodziła już czwórkę to i piąte jakoś by poszło ale patrzcie jakaś niechętna była żeby mnie zastąpić

Cytat:
no trochę mnie to martwi, bo znaczy że mu będę musiała często buty kupować
dobre czasy, bo bedziesz miec gdzie... pamietam akcje mojego wysokiego, dlugo-stopego kolegi i jego wieczne adidasy sprowadzane po 3 pary (jak juz dorwal rozmiar)

Stary 2013-02-26, 09:58   #178
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi trzymam kciukasy! Powodzenia!

Dziewczyny, ja tak cierpię od wczoraj,że nie wiem co ze sobą zrobić, noc ledwo przespalam, wstałam 6:30 i nie dam rady się ruszać, chcialam pojechac do urzędu, nie jestem w stanie prowadzić auta. Ból w lewym boku pod żebrami jest niesamowity. Normalnie płaczę przy każdym ruchu. Nie moge leżeć , nie mogę siedzieć, jak chodzę to po chwili jest troche lepiej. O 11 mam wizytę u lekarza z usg, muszę wziać taksówkę, bo nie dojadę, może on mi powie, czy to Hania tak kopie czy cos uciska mi tam, bo nie jestem w stanie tak funkcjonować Czy mozna na to cos przeciwbólowego wziać? A może zamiast do lekarza powinnam jechać na IP?
pocieszę Cię, że na samej końcówce to normalne, maluch wpycha nogi pod żebra :/
lepiej pojedź i skonsultuj, bo leki na to raczej nie pomogą

Cytat:

no nareszcie
pelnia chyba jednak podzialala
trzymam kciuki
nareszcie porod na zywo (taka przynajmniej amm nadzieje, ze to juz )
zaraz podjadę na badanie tętna i poproszę o badanie, niech oceni
skurcze dalej mam co 10min, są średnie, czasami da się wytrzymać, czasami zaciskam zęby
Jeszcze muszę kurze powycierać, więc idę ogarnąć dom, wziąć prysznic i jadę. Będę po 12:00 na necie
Stary 2013-02-26, 09:58   #179
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

pojechałam dziś do laboratorium zrobić badanie na hbs, zajrzałam w cennik i zgłupiałam bo były tam 2 rodzaje: hbs antygeny i hbs przeciwciała nic ta położna nie mówiła które to ma być no ale pani w laboratorium stwierdziła, że skoro kiedyś byłam szczepiona to muszę zrobić przeciwciała. nie wiem o co chodzi ale ok nawet nie mam pewności czy byłam do końca szczepiona, bo coś mi się wydaje że na ostatniej dawce nie byłam dawno to było, może w podstawówce

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Co za pytanie... oczywiście, że nie moja wredtoka jak odkładam ją w nocy do łożeczka to jest jeden wielki ryk! udaje, że ją kolka łapie, spina się, marudzi a jak tylko wezmę na ręce to od razu przechodzi i tak w kółko...wysypiam się jak wezmę ją do wyrka, chciałam tego uniknąć ale nie mam siły siedzieć kilku godzin w nocy i się bawić z nią w ciuciubabkę zdezerterowałam! ale będę nadal próbować! bo w dzień to śpi przepięknie w łożeczku tylko te noce...
a to spryciula mała kombinuję od małego hehe
Stary 2013-02-26, 09:59   #180
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie jak wody odejdą to wiem, że trzeba jak najszybciej ale jak wody nie odejdą a zacznie się skurczami? To już nie wiem kiedy? Przy jak częstych skurczach
Monicca ja w czwartek ide na pobranie wymazu na paciora, ciekawe co mi wyjdzie, a zdecydowałas sie na położną opłącic?? ogladałas oddział? ja na najblizszej wizycie bede sie chciec cos wypytac o szczegóły

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości