Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 10:51   #991
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My pościeli nie używaliśmy do 7 m-ca chyba.
Rozkopywał się i płakał, że zimno.
Najpierw rożek (chyba z 5 miałam, bo non stop zasikane i zakupkane, bo z pieluszki wychodziło), potem śpiworek [COLOR="Silver"]
To ja mam w łóżeczku kołderkę, a wózku ciepły śpiworek.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:51   #992
87czarna
Zakorzenienie

matallewar to dokładnie jak u nas- kołderka poszła w ruch dużo później, wczesniej tylko rozek i kocyki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:52   #993
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Daj linka do tego spisu, proszę
Z chęcią zobaczę, jakie były popularne.
też chętnie zobaczę

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak bym zrobiła
Najważniejsza jesteś TY, Twoje samopoczucie i Twój dzieć, a ewentualnym samopoczuciem gina bym się specjalnie nie przejmowała
będę oszczędzać 150 zł.. ale spokój i zdrowie jest bezcenne.. wiecie, piszę, bo chcę się.. upewnić w swojej decyzjii i myśleniu.. chociaż gdzieś za tydzień-dwa będę mieć genetyczne USG a 12 marca wizytę w szpitalu więc nie wiem.. ale te bóle brzucha.. eh.. mieszam się..
Stary 2013-02-26, 10:53   #994
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny poważnie zastanawiam się czy nie iść do gin prywatnie.. martwią mnie te wszystkie moje objawy, bóle brzucha, głowy.. kłucia.. tylko głupio mi iść do gin, u którego nie raz bywałam, teraz prowadzi mnie inny (na NFZ) i co.. powiedzieć mu, że prowadzi mnie inny, w szpitalu a do niego przyszłam, bo nie miałam jeszcze USG itp i że mam takie objawy i chcę się upewnić, czy wszystko ok?
nikomu nie musisz się tłumaczyć! najważniejsze jest zdrowie maleństwa i Twoje... jeśli chcesz być pewniejsza warto się wybrać prywatnie, na dziecko nie ma co oszczedzać,a przynajmniej będziesz spokojniejsza. i zawsze może zacząc cię prowadzić inny lekarz. po co sie martwic? tym tez szkodzić dziecku. prywatnie USG bedziesz miała regularnie przy każdej wizycie, na NFR podobno 3-4 w ciągu całej ciązy...
moja kolezanka zmieniła lekarza w 7 miesiącu ciąży, bo jej po prostu nie odpowiadal sposob bycia tego poprzedniego i sposob w jaki podchodzil do niej, a jak sie potem okazalo takze do innych pacjentek, nikomu sie z tego nie tlumaczyla.
nie zastanawiaj sie tylko idz!!nie bedziesz zalowac!
emisko86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:53   #995
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak bym zrobiła
Najważniejsza jesteś TY, Twoje samopoczucie i Twój dzieć, a ewentualnym samopoczuciem gina bym się specjalnie nie przejmowała
Dokładnie'!!! ladanseuse
Kochana, patrz na siebie i nie zastanawiaj się

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:54
Stary 2013-02-26, 10:53   #996
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
tancerka rozmawiałaś ze swoim ginem o zzo ? Bo ja swojego na ostatniej wizycie o to podpytałam i niestety doopa
co ty- na ostatniej wizycie to ja sie modliłam żeby dzidzi biło serduszko a co dopiero o porodzie gadać... ale na bank nie ma tego zzo mówię ci...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:55   #997
emisko86
Raczkowanie

Cytat:
My pościeli nie używaliśmy do 7 m-ca chyba.
Rozkopywał się i płakał, że zimno.
Najpierw rożek (chyba z 5 miałam, bo non stop zasikane i zakupkane, bo z pieluszki wychodziło), potem śpiworek

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Daj linka do tego spisu, proszę
Z chęcią zobaczę, jakie były popularne.
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/Imie-dla-dziecka
prosze
Stary 2013-02-26, 10:56   #998
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Z Wrocławia
I żeby było śmieszniej też się "leczę" w Luxmedzie A powiesz, kto Cię prowadzi?
Gin prowadząca powiedziała, że oni sprzętu nie maja, chociaż do prostego badania - przezierność i przegroda moja gin ma i sprzęt i niezbędne umiejętności.
Na usg genetyczne i pappa wysłała mnie (w sensie poleciła) do polikliniki Na Grobli - mają tam coś co się nazywa badanie genetyczne wg. FMF, które składa się właśnie z usg genetycznego i badania krwi - koszt łączny 400 zł. I mocno sie zastanawiam czy robić taki test skojarzony, czy samo usg - gdyby coś w nim wyszło i tak chciałbym dorabiać krew, wiec może od razu? Namieszało mi jeszcze, że np. w Corfamedzie robią inny zestaw testów i nie wiem, który lepszy.
W każdym razie dziękuję za namiar na Panią doktor - na Jaracza mieszkałam przez 12 lat i nawet kojarzę gabinet
Zastanawiam się po prostu w ogóle co zrobić... czy zostać przy podstawowym, czy robić genetyczne, czy testy rozszerzone... gin mi też za bardzo nie pomogła, bo powiedziała, ze to nasza decyzja - w tej chwili na usg nie widać nic niepokojącego ale ona wszystkim swoim pacjentkom profilaktycznie o testach mówi.
Medycyna Rodzinna- Artur Wysocki. Wcześniej miałam okazję korzystać z usług:Pajtasz, Andrzejewskiego, Hodery...z Pl.Dominikańskiego. A Ciebie kto prowadzi?

Ja Ci powiem szczerze, że myślałabym nad testem Pappa, gdyby usg wyszło naprawdę źle. W dodatku Dr mi powiedziała, że usg daje pewność na 90% a test Pappa podwyższa ją jedynie do 97%.

U mnie też nazywało się to badanie genetyczne wg. FMF . A na tego Jaracza jak tam wchodzisz to normalnie w holu świeczki zapalone, muzyczka, mąż myślał, że pomyliliśmy wejścia .
Stary 2013-02-26, 10:57   #999
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

ja dzisiaj idę do pracy, a od jutra do piątku biorę urlop nie dam rady wysiedzieć, nie słyszę na jedno ucho a zatoki bolą mnie tak, że pół nocy się walałam po łóżku i spać nie mogłam nawet głowy schylać nie mogę i jak ja mam dzisiaj pracować
biedna...
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ahoj dziewczyny!
Jestem na L4. Bóle brzucha przerodziły się w plamienie, plamienie w krwawienie i jestem na dwutygodniowym zwolnieniu. Lekarz powiedział, że to prawdopodobnie jakiś krwiak (krew była taka brzydka, brązowa). Mam leżeć ale nie tak restrykcyjnie. Dostałam tabsy na podtrzymanie, od jutra po jednej. Jeszcze w czwartek na USG dzidzia ruszała się a lekarz mówił, ze jak się rusza to jest dobrze i w ogóle nie widział innego powodu krwawień. Podobno krwawienia po 10 tygodniu są najczęściej wynikiem urazu, Niestety w nocy z piątku na sobotę krwawiłam bardzo mocno, myślałam, że dostanę zawalu jak wstałam w nocy do ubikacji. Mąż nie wpadł w panikę i powiedział, że mam leżeć przez godzinę i się wszystko uspokoiło. Mam nadzieję, że z małym wszystko dobrze. Na dzień dzisiejszy już nawet nie plamię więc chyba wszystko się samo oczyściło.

W każdym razie pierwsze co zrobię jak na dobre wstanę z łóżka to zafarbuję włosy a następnie je zdrowo podetnę bo długie włosy są teraz bardzo uciążliwe

Będę Was podczytywać jak zawsze.
o matko ja bym zeszla ze strachu.. mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie dobrze..

Cytat:
Napisane przez emisko86 Pokaż wiadomość
W ddtvn mówią o imionach dla dzieci oj to też wielki problem!!! przynajmniej u mnie! dla chłopca jest, z dziewczynką gorzej
tez zalapalam sie na koncowke ja znowu nie mam kompletnie pomyslu na chlopaka.. :P
Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam Wstawiam w końcu zdjecja Mojej kruszynki No mój gin na jednym zdjeciu dopatrzył się 3 kresek a to wróży dziewczynkę Alicję Mój Tż mówi Nasza Delicja Słodka Witam nowe mamusie I życzę miłego dnia mamusiom
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:59   #1000
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
będę oszczędzać 150 zł.. ale spokój i zdrowie jest bezcenne.. wiecie, piszę, bo chcę się.. upewnić w swojej decyzjii i myśleniu.. chociaż gdzieś za tydzień-dwa będę mieć genetyczne USG a 12 marca wizytę w szpitalu więc nie wiem.. ale te bóle brzucha.. eh.. mieszam się..
Wiesz co, decyzja należy do Ciebie, ale jak napisały dziewczyny stres może tylko dzieciowi zaszkodzić. Jeśli czujesz się na tyle niepewnie, idź i się z emocjami lekarza nie szczyp.
Tylko Ty sama jesteś w stanie sobie odpowiedzieć, czy denerwujesz się na tyle, ze chcesz iść już, czy poczekasz do badania... tu niestety Ci nie pomożemy, bo nie wejdziemy w "Twoją skórę"
Natomiast jeśli jedynym "przeciw" jest wzgląd na lekarza, to bym olała i poszła

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:59   #1001
Larysa88
Zakorzenienie

83monia dziękuję za rozpiskę!! napewno się przyda już mam wklejone na pulpicie w dokument łóżeczko )

Natala84 Twoja propozycja łóżeczka też super, fajne przerobienie później z łóżeczka na takie łóżko już dla dużego chłopca czy dziewczynki (chyba są dumni wtedy gdy jest przejście na takie łóże ) )

kurde tyle tego wszystkiego jest że ja nie wiem jak to ogarne :/ z wózkami tak samo i czy ogólnie dam sobie radę.. o rany trochę to przeraża ta nowa sytuacja

3mam kciuki za wizyty dzisiejsze, dziewczyny nie ma co się stresować będzie dobrze!
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:59   #1002
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
2. albo posciel albo spiworek. zwykle dwa to o jedno za duzo.

4. nie kazdy lubi poduche do karmienia
5. nie kazdy lubi rozek (ja nie lubie)
6. serduszka dyndajace - bedziesz wkladac dziecko to za kazdym razem o nie zahaczysz
7, przybornik ok
9. cos na przewijak - jesli z materiału to uwalisz ppierwsza rzadka kupa, ew. nasika pielucha tetrowa zdaje bardziej swoja role
Ja kupiłam rogala do karmienia- ponieważ byliśmy w poradni laktacyjnej i tak nam doradzono. Ja sama zauważyłam, że jak kładłam małego na rogalu to było o wiele wygodniej. Wiele mam nie wie jak karmić- nie uświadamiają nas w wielu szpitalach. Ja wisiałam połamana- bo o dziwo karmienie okazało się nie takie łatwe na jakie wyglądało- i zaraz się irytowałam. A tak siadalam, rogal układalam, coś pod nogi i wygodnie było później dodatkowo obkładałam nim Filipa jak siedział na łóżku. A jak zaczynały się pierwsze posiły to go w tym kładłam tak na pół leżąco. U na to był hit nr1. Tak samo jak przybornik.

Teraz bym chciała kupić tego z mathercare (?) czy jak to tam. Jak leżałam przed porodem to babeczka się w niego wtulała i mówiła, że tak wygodnie jak z tym to jej nie było. Ten mój co kupiłam to był taki duży mięciutki z misiem wyszywanym na końcu ale byl z tym eko wypełnieniem, które szybko się ubiło. Już teraz bym nie umiała go stosować- takiego flaka.

A faktycznie tetra lepsza od pokrowca. Ja kupowałam pokrowiec frotte i leży nowy do dziś. Po pierwszych kupkach i masażach brzuszka po których następowały "wystrzały"- szybko pozostała sama tetra.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-26 o 11:02
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:01   #1003
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
też już kilka razy miałam fazę na pomidorówkę, w sumie była to moja pierwsza zachcianka bez której nie byłam w stanie zasnąc i przestać o niej myśleć, póki jej nie zjadłam, a jadłam przez cztery dni pokolei!
Nie wiem, dziewczyny, co wy macie z tą pomidorówką Ale za mną jak nigdy wcześniej w życiu chodzi rosół.
Mieszkam za granicą, zup nie jadam w ogóle, a już tych polskich to od lat... I żyłam sobie tak spokojnie, na myśl mi nie przyszła jakakolwiek z tych ciepłych, płynnych potraw
Aż tu nagle jak zaszłam w ciążę - ciągle tylko rosół i rosół. Marzy mi się...
Kupiłam w supermarkecie francuską zupę rosołopodobną, smakuje dobrze, ale to jeszcze nie to. Nie mogę się doczekać, aż mama przyjedzie i ugotuje mi rosołek...

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:01   #1004
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
łoooo matulu a nie chcesz wpaść do mnie? bo ja codziennie mam tyle myśli co muszę w domu zrobić a potem tak jak wczoraj- ledwo co dojechałam do domu, nawet garażu nie zamknęłam tylko popędziłam do kibla na pawia a potem się rozpłakałam z bezsilności, wykąpałam i schowałam pod kołdrę tż mi kolację przyniósł do łózka więc trochę dziubnęłam i poszłam spać kiedy to się skończy
Ale wpaść z tiramisu czy posprzątać

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Oglądałam takie historie na Discovery, kiedyś. Dziewczyna 9 miesięcy nie wiedziała, że jest w ciąży dopiero kiedy była w toalecie dostała skurczy, myślała, że zaraz przejdzie a ona zaczeła rodzić...była zaskoczona jak w pewnym momencie wyczuła, że wychodzi z niej główka dziecka.
Wow, to ona chyba musiała nie zdawać sobie sprawy czym jest ciąża, ani jak się w nią zachodzi...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie wlasnie maz tak robil przy obu dzieciach (przy drugim pierwsze pomagalo siostrze łózko zrobic), obwlekł posciel dla dziecka, kupił nawet słitasna poduszke ze slimakiem dla syna, corce porozwieszal serpentyny i baloniki... az strach co teraz wymysla w 3ke
Wiadomo, więcej głów to więcej pomysłów

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Nie forsuj się tak a nie boisz się jeść surowych jajek w tiramisu?
surowych jajek? Ale w moim tiramisu chyba nie ma surowych jajek... Aleś mnie nastraszyła teraz

Cytat:

podziwiam ja żeby iśc zrobić sobie śniadanie to muszę zbierać się z 10 min nie mówiąc o innym domowych obowiązakach..
Nie zachwalaj tak, to tylko dzisiaj mnie energia rozpiera Jutro znów będę senna i zniechęcona

Nie piszcie tak szybko

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:01   #1005
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam Wstawiam w końcu zdjecja Mojej kruszynki No mój gin na jednym zdjeciu dopatrzył się 3 kresek a to wróży dziewczynkę Alicję Mój Tż mówi Nasza Delicja Słodka Witam nowe mamusie I życzę miłego dnia mamusiom
W którym tygodniu miałaś robione te urocze zdjęcia ?
Stary 2013-02-26, 11:02   #1006
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurde ale sie wkurzylam... naszukalam se rzeczy na e-bayu i mialam zamiar licytowac... pierwsza licytacja a tu sie okazuje ze nie mam jakiegos kodu dostepu... zarejestrowalam sie juz jakis czas temu ale jeszcze nic nie kupowalam... no i teraz wszystko szlag trafil buuuu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:02   #1007
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Medycyna Rodzinna- Artur Wysocki. Wcześniej miałam okazję korzystać z usług:Pajtasz, Andrzejewskiego, Hodery...z Pl.Dominikańskiego. A Ciebie kto prowadzi?

Ja Ci powiem szczerze, że myślałabym nad testem Pappa, gdyby usg wyszło naprawdę źle. W dodatku Dr mi powiedziała, że usg daje pewność na 90% a test Pappa podwyższa ją jedynie do 97%.

U mnie też nazywało się to badanie genetyczne wg. FMF . A na tego Jaracza jak tam wchodzisz to normalnie w holu świeczki zapalone, muzyczka, mąż myślał, że pomyliliśmy wejścia .
Luxmed na Wołoskiej, jak pisałam wcześniej,najpierw dr Winiarska (nie podobało mi się), a teraz dr Grabowska (jest ok)

Też tak kombinowałam, ale oba muszą być w ten sam dzień robione, więc się zastanawiam, czy nie od razu robić "w pakiecie".
A wiesz może, czy ta gin może też pappa zrobić - pobierze krew?

Ja się kiedyś właśnie pomyliłam, bo niedaleko jest fryzjer

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:03   #1008
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
A ja ani razu nie wymiotowalam tylko 2 dni mialam mdłości i to wlasnie dwa dni temu Dzisiaj spoko A jestem w 8tc
Paulinka, ja również od początku ciąży jeszcze nie wymiotowałam. Miałam mdłości, w 8 tygodniu okropne, ale i przed i po całkiem znośne. Poza tym moja znajoma z pracy poradziła mi, żeby wykryć CO powoduje mdłości (który pokarm). Jak już pisałam na tym wątku, mdłości i wymioty nie są sprawą czysto hormonalną. Nasz organizm odrzuca pokarm, który według niego "nam nie służy". Odkąd odkryłam czego nie powinnam jeść i pić (mimo, że lubię), czuję się o niebo lepiej...

Stary 2013-02-26, 11:03   #1009
tancerka212
Zakorzenienie

Tutaj jest niezły zbiór imion jeśli ktoś szuka wciąż tak jak ja:
http://gorny.edu.pl/imiona/
Stary 2013-02-26, 11:03   #1010
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plan właśnie w wakacje wszystko zgromadzić te grubsze rzeczy jak wózek, łóżeczko... lipiec i sierpień będą zakupowe, a we wrześniu mam zamiar już tylko dopinać wszystko na ostatni guzik i spokojnie sobie czekać na październik ubranka to pewnie nawet wcześniej zacznę gromadzić żeby finansowo trochę rozłożyć to wszystko w czasie bo po tem wszystko na raz w jednym miesiącu to może być mega minus na koncie
My mamy masę rzeczy od rodziny i musimy to wszystko przejrzeć i przekopać dużoooo wcześniej, żeby spisać co jest, a czego nie ma i jakiś plan finansowo-wydatkowy ułożyć.

Myślę, że ten zwyczaj, żeby łóżeczko i wózek kupowac po narodzinach zachował się z czasów, kiedy nie było usg, zaawansowanych badań itp. Wtedy nigdy nie było pewności czy dziecko urodzi się żywe.. wiecie... Teraz chyba takie przykre sytuacje zdarząją się o wile rzadziej...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:04   #1011
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
O moja Maja na drugim... jak ja rodzilam to tez było popularne, ale co tam! :-P

Stary 2013-02-26, 11:05   #1012
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Nie wiem, dziewczyny, co wy macie z tą pomidorówką Ale za mną jak nigdy wcześniej w życiu chodzi rosół.
Mieszkam za granicą, zup nie jadam w ogóle, a już tych polskich to od lat... I żyłam sobie tak spokojnie, na myśl mi nie przyszła jakakolwiek z tych ciepłych, płynnych potraw
Kupiłam w supermarkecie francuską zupę rosołopodobną, smakuje dobrze, ale to jeszcze nie to. Nie mogę się doczekać, aż mama przyjedzie i ugotuje mi rosołek...
ja mieszkam w niemczech i mama mi tu ostatnio kasze jeczmienna przysylala bo mialam ochote na krupnik hahah a tutaj nie moglam dostac

a rosolek nic trudnego! sprobuj sama ugotowac! ja sie bardzo balam tej zupy, ale teraz stwierdzam ze gotuje lepsza niz u mamy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:06   #1013
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to coś kiepski wybór macie u siebie w tym H&M chyba bo u mnie to chyba z 5 par spodni zatargałam do przymierzalni i jeszcze więcej pewnie bym wzięła gdyby nie selekcja męża mi to się malinowe rurki jeszcze strasznie podobały ale po co mi tyle par ciążówek 2 sztuki stykną bluzek rzeczywiście było mniej do wyboru ale bluzki to na allegro kolorowe można jakies wyhaczyć no a spodnie to już niestety trzeba zmierzyć
Malinowe rurki? U mnie było dosłownie 3 wieszaki upchnięte pomiędzy dziecięce ubranka. I wszystko szareeeeee, bureeeeeee, no ewentualnie białe, albo w paski.

Swoja drogą nie kumam robienia dla ciężarnych bluzek w poziome paski Żeby na jeszcze większe wyglądały niż są?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:09   #1014
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To ja mam w łóżeczku kołderkę, a wózku ciepły śpiworek.
Ja w wózku nic nie miałam, bo w lato nie było trzeba, a na zimę duży już był i miał ciepłe spodnie, kocyk i taki ochraniacz od wózka.

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja kupiłam rogala do karmienia- ponieważ byliśmy w poradni laktacyjnej i tak nam doradzono. Ja sama zauważyłam, że jak kładłam małego na rogalu to było o wiele wygodniej. Wiele mam nie wie jak karmić- nie uświadamiają nas w wielu szpitalach. Ja wisiałam połamana- bo o dziwo karmienie okazało się nie takie łatwe na jakie wyglądało- i zaraz się irytowałam. A tak siadalam, rogal układalam, coś pod nogi i wygodnie było później dodatkowo obkładałam nim Filipa jak siedział na łóżku. A jak zaczynały się pierwsze posiły to go w tym kładłam tak na pół leżąco. U na to był hit nr1. Tak samo jak przybornik.

Teraz bym chciała kupić tego z mathercare (?) czy jak to tam. Jak leżałam przed porodem to babeczka się w niego wtulała i mówiła, że tak wygodnie jak z tym to jej nie było. Ten mój co kupiłam to był taki duży mięciutki z misiem wyszywanym na końcu ale byl z tym eko wypełnieniem, które szybko się ubiło. Już teraz bym nie umiała go stosować- takiego flaka.

A faktycznie tetra lepsza od pokrowca. Ja kupowałam pokrowiec frotte i leży nowy do dziś. Po pierwszych kupkach i masażach brzuszka po których następowały "wystrzały"- szybko pozostała sama tetra.
Ja miałam poduszkę do spania i na niej karmiłam, taki duuuuuuuuuży rogal, bardzo wygodnie się na nim śpi pod koniec ciąży, kiedy ciężko się ułożyć.
Przybornika nie miałam, tylko komodę koło łóżeczka, przewijak był na łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Ja pomidorówkę dziś robię, wczoraj był rosołek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:10   #1015
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Malinowe rurki? U mnie było dosłownie 3 wieszaki upchnięte pomiędzy dziecięce ubranka. I wszystko szareeeeee, bureeeeeee, no ewentualnie białe, albo w paski.

Swoja drogą nie kumam robienia dla ciężarnych bluzek w poziome paski Żeby na jeszcze większe wyglądały niż są?
nooo malinowe rurki za 79zł były też takie chabrowe szare, granatowe, czarne, szare w taką jakby szarą panterkę też były czad
Stary 2013-02-26, 11:11   #1016
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja też bym ciągle spała. W dodatku jak się dowiedziałam o ciąży to od razu odstawiłam kawę dla dobra dzidzi i zafundowałam sobie szoka. Przy moim normalnie niskim ciśnieniu było ciężko. Już jest lepiej, ale i tak zasypiam bardzo wcześnie i nie mam już tyle energii co przedtem. Ginek mi powiedziała, że niskie ciśnienie nie szkodzi dzidzi, a jedynie żebym uważała przy gwałtownym wstawaniu, bo mogę zemdleć. Jak zapytałam, czy mogę pić kawę to mówiła że mogę od czasu do czasy wypić, ale cappuccino zarąbista alternatywa
Ja tylko raz zwróciłam herbatę. Wiem już, że dawne przyzwyczajenia picia na dzień dobry kawy / herbaty już nie przejdzie muszę najpierw coś zjeść.
LaLoca, ja mam identycznie.
Ponadto, odkryłam, że szkodzi mi jedna kawa - naturalna, bezkofeinowa! bardzo tutaj we Francji rozpowszechniona kawa z cykorii (http://www.niam.pl/pl/produkty/4830-kawa_z_cykorii). Myślałam, że będę ją sobie mogła pić do woli, ale niestety nie, od razu zbiera mnie na mdłości (których poza tym mam niewiele).
Poza tym, również muszę zrezygnować ze swojego przyzwyczajenia picia kawki i herbatki na czczo. Odtąd muszę najpierw coś zjeść, i to na słodko, żeby taką wypić...

Stary 2013-02-26, 11:11   #1017
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
co ty- na ostatniej wizycie to ja sie modliłam żeby dzidzi biło serduszko a co dopiero o porodzie gadać... ale na bank nie ma tego zzo mówię ci...
Oj Ty spłaszczony pęcherzyku Ty Gin mi powiedział ,że w Lublinie w ogóle nie robią zzo Co innego podaje info na stronce gdzie rodzić wg. niej robią na Staszica.I bądź tu człowieku mądry .

Ja się dziś wybieram do komisu dziecięcego-ostatnio wypatrzyłam tam super bujaczek - niestety w rezerwacji był.Właścicielką komisu jest bardzo sympatyczna kobitka i obiecała mi,że jak dojdzie jakiś fajny leżaczek/bujaczek to mi odłoży
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:11   #1018
emisko86
Raczkowanie

Cytat:

Ale macie wypas
Stary 2013-02-26, 11:13   #1019
matallewar
Zakorzenienie

Napaliłam się na Dawida Aleksandra. Jeszcze tylko tż muszę przekonać
W ogóle tak chciałam córkę, a jak koleżanka kilka dni temu Hubercika urodziła, to tak bym chciała chłopca, jak na niego spojrzałam
I bracia by się super pewnie dogadywali, lepiej niż brat i siostra chyba

Jakaś mega niezdecydowana w tej ciąży jestem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:13   #1020
ladanseuse14
Zakorzenienie

zdecydowałam, że pójdę, ale teraz nie umiem się tam dodzwonić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości