|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
dzien dobry! obudzil mnie telefon z poradni endokrynologicznej. wyniki sa, zapisuje Pania na wizyte do pani doktor na 7:30.
i teraz mam zagadke, czy wyniki sa takie zle, ze juz umieram i mnie sami tak ekspresowo wzywaja, czy moze tam maja taki zwyczaj? albo recepcjonistka juz sobie gdzies zaznaczyla, ze dzwonilam 2 razy i potrzebuje wyniki "na juz". troche mi dala do myslenia, no ale co ma byc to bedzie. pytalam czy moglaby zerknac jak to wyglada, ale stwierdzila, ze ma to w 2 pokoju i ze lekarz jutro wszystko powie...Cytat:
za duze dziewczynki. super, ze dwie sa takie rozmiarowo jak nasze forumowe pojedyncze sztuczki to znak, ze jestes stworzona do ciazy blizniaczej, hehe. dobrze, ze studentka nie wyskoczyla z jakims siusiakiem, bo mialabys zagadke a lekarz niezly, ze takie "tesciki" urzadza. ja tez napisze: za hamburgery! ![]() za wizyty : sharpnowaja, storyl, Paulina 87 i za wszystkie rozpoczete/zakonczone tygodnie |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy w H&M i kupiliśmy super body dla Młodego, sweterek i szaliczek (taki maciupeńki) Od wczoraj sikam znowu co chwilę- w późniejszym etapie ciąży to przechodzi, prawda? ![]() Wczoraj wypiłam kawę w stosunku 3/4mleka, 1/4 kawy- strasznie niedobrze mi po niej było ![]() I zgłębiłam się w temat śpiworków dla dzieci- jednak plusy przewyższają minusy Przepraszam- nie mogłam się powstrzymać ![]() Idę Was przelecieć ![]() |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
wyliczyłąm pita,gdzieś sie je błam i wyszło:
"kwota do zwrotu: 122 584,00zł" ![]() byłoby idealnie.. heheno ale już poprawiłam i nie jest tak kolorowo ![]() wiecie,co mnie denerwuje najbardziej na świecie? nawet nie wojny i polityka, bo to mam w ale jak ktoś mówi "chciałbym mieć takie problemy jak ty" no zabić mogę... do jasnej cholery,nawet jeśli moim problem byłby złamany paznokieć to nie bez przyczyczyny jest to dla mnie ważne.. ![]() masakra... |
|
|
|
#2377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nic nie wyszło z tego spania ![]() Cytat:
a co do brzucha to chociaż skóra nie będzie wisiała Cytat:
![]() ja pewnie też będę Cytat:
Cześć ![]() Postanowiłam wczoraj pójść spać wcześniej, odpaliłam sobie jeszcze nowy odcinek Lekarzy, obejrzałam, wyłączyłam kompa i w tym momencie mó szanowny mąż zaczął chrapać, rzucać się, zgrzytać zębami Wytrzymałam do północy, ochrzaniłam go i poszłam do kuchni, zjadłam sobie serek, poczytałam gazety, podziubałam słonecznik i po pierwszej zrobiłam drugą próbę po walkach udało się... a tak naprawdę zasnęłam jak M. poszedł do pracy - 5:30 ![]() Chciałam iść spać do dużego ale tam mnie wszystko boooli
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
nawet leżąc w łóżku ciężko was nadrobić
![]() no to co marudzisz? ćwicz! ja na cięższe ćwiczenia bym się nie decydowała. te są takie akurat - pomogą utrzymać formę, a nie zaszkodzą Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż sweterek z szaliczkiem ![]() ja nie jestem na dużo późniejszym etapie, a mam takie dni że sikam prawie cały czas ja nie lubię kawy, ale wczoraj mi bardzo smakowała. jakby nie dość że brakuje mi magnezu, to jeszcze zacznę podpijać kawkę
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Agnieszka Cytat:
![]() pewnie sobie odznaczyli, że w ciąży jesteś i traktują Cię lepiej ![]() Cytat:
mówiłam, że śpiworki są ok ![]() sikanie później niby troszkę ustępuje, ale nie na długo.. potem znowu się lata co chwilkę ![]() pochwal się zakupami Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-26 o 11:59 |
||
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sikania - nasila się tylko
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te Twoje dziewczynki to są słodzialrskie ![]() To będziesz reklamowała? Gadała z kolesiem z allegro?
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jedyna opcja bym miała normalne ciśnienie i nie umierała z bólu głowyjaki miluni ten filc ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- o nie ![]() ja już nie mogę, raz na godzinę to minimum co do sikania
|
|
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
no szkoda,że to nieprawda
![]() i właśnie nie wiem gdzie był błąd..a szkoda, moze nikt by sie nie zorientował |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
a to w dzień luzik, mogę sikać, gorzej w nocy jak trzeba wstać a coraz ciężej się wstaje
no ale komu ja to mówię Ty masz brzuszek raz większy niż ja mnie najbardziej to sikanie wkurza jak muszę gdzieś pójść, załatwię się przed samiutkim wyjściem, trochę pochodzę i już mi się chce jak się zrobi ciepło to chcę wychodzić na spacerki dłuższe, to co, będę pod drzewem sikać
|
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Mi przychodzi na maila gazetka wcześniej, podsyłam link, chociaż nie wiem czy zadziała:
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...a-2/qPPPPq/swf W załączniku printscreen.
|
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w nocy zawsze min 4 razy, mąż się śmieje że nie będe miała problemów ze wstawaniem do małego w nocy
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też przed wyjściem zaliczam wc,a na przystanku jakies 200m dalej już myślę gdzie po drodze mam kibelek teraz to już w ogóle masakra.. paredziesiąt spacerków do wc na dobę. w nocy już nawet oczu nie otwieram/światła nie wlaczam ![]() http://tablica.pl/oferta/kozaczki-bu...6f925a74;r:;s: ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
faktycznie,teraz się szkolimy z wstawania by potem nie marudzić
|
||
|
|
|
#2392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj siostrzeniec tez w pazdzierniku skonczy juz 6 lat i wiekszosc wyprawki mam po nim, ale fakt siostra caly czas mysli o 2 dziecku i wszystko chomikowala na strychu ![]() trzymam kciuki, zeby wyjazd wypalil i zeby Wam sie w koncu poukaldalo chlopcy sa jeszcze na tyle mali, ze na pewno dadza rade i z jezykiem i z nowa szkola, otoczeniem. niech tylko maz znajdzie fajna prace! a gdyby sie udalo i urodzilabys juz "gdzies" to tez moglibyscie na tym skorzystac. socjal na pewno jest lepszy niz w pl.Cytat:
w szpitalu gdzie chce rodzic tez sa sale poporodowe 2 i 3osobowe ![]() Ankaaa - sciskam kciuki zeby maz podjal fajna wozkowa decyzje! Cytat:
a dla chlopca propozycji brak.Motylku, w tresci aukcji musi byc zaznaczone czy buty sa nowe czy uzywane...rob wojne! kurcze, mnie sie nic takiego nigdy nie trafilo ![]() ps. tez juz chce wyplate bo wyprawka szpitalna i inne rzeczy czekaja.nike podobaja mi sie bardziej kozaki wydaja sie truuudne do zalozenia (pomimo zameczka). ale moze jakos tak wcisniesz mala stopke ogolnie te kozaki to taki "amiszowy" styl. w kanadzie brat jezdzi na farme mennonitow po mleko, jajka, drob, warzywa i u tego gospodarza biegaja same takie fajne male dzieciaki chlopcy w kapeluszach, spodniach na szelkach, w takich wysokich, ciezkich butach. dziewczynki w sukienkach, czepkach. maluchy na boso. zachwycili mnie! http://www.soulspace.us/wp-content/u...mish-Boys1.jpg http://politicallyill1.com/wp-conten...9/01/amish.jpg Serenia - dziekujemy! Marcheweczka - dla Wojtusia
|
|||
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
coś w tym jest
spadam do kuchni robić obiad - dziś pudliszkowa mimo, że nie czwartek i upiec babkę - jakoś mnie naszło dziś po przebudzeniu
|
|
|
|
#2394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że nie żalę się rodzinie na prawo i lewo nie oznacza, że nie mamy problemów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za pocieszenie z podsikiwaniem Nasze zakupy z H&M. Tadam!
|
|||
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam się na przyszłość super ciuszki
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne dla faceta to w ogóle śliczności są tyyle miałam pomysłów co do męskich ciuszków a tu za sukienuchy trzeba się brać
|
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
To tata wybrał Ci ładniejsze imię
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Okaże się za 2 dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

To mu przygadałam, że na razie pasożytuje na mnie więc on nie może tak na nią mówić 
on się za bardzo lubi ze mną drażnić. Jak to stwierdził, że się tak fajnie denerwuję i udaję focha, że aż go kusi 
za duze dziewczynki. super, ze dwie sa takie rozmiarowo jak nasze forumowe pojedyncze sztuczki
to znak, ze jestes stworzona do ciazy blizniaczej, hehe.

byłoby idealnie.. hehe
tzn nie jest to takie dziwne biorąc pod uwagę że startowałam z nadwagą i mam w pasie 102 cm - niestety cały tłuszczyk umiejscowił się w cyckach i na brzuchu, no ale byłam pewna że przybyło z 20 cm, a tu nic - a wizualnie jest większy, chociaż też mi parę osób powiedziało że niekoniecznie na ciąże wyglądam, a tu już 8 miesiąc
śniadanko 

07.07.2012