kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 17:18   #4141
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!

biedroneczek, a co tam? Chorujesz?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:01   #4142
moooniaaaa
Zakorzenienie

Heloł, witam się poniedziałkowo

Wczoraj na wieczór kręciłam hh 30min, dzisiaj też mam zamiar i już zero żarcia na dzisiaj :P i mam mocne postanowienie pilnowania posiłków, tylko najpierw muszę się wybrać na zakupy bo dość monotonnie w naszej lodówce.

I: ok.10:00 kanapka z chleba graham+ser+szynka
II: ok.14:00 j/w, jabłko
III: ok.16:00 wieśniak z dżemem
IV: ok.18:00 pieczone ziemniaki z koperkiem+szklanka mleka

Super nie jest, ale dopiero w pracy mnie natchnęło na zmiany przede wszystkim zero słodyczy i chrupek, co najwyżej 1x w tygodniu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:49   #4143
agniesikk
Zakorzenienie

Ja dzisiaj brzydko jadłam W sensie dużo kalorii (gdzieś ze 2000, dobrze, że zapotrzebowanie dzienne mam większe ). Ale dałam sobie wycisk POP Pilatesem i rowerem stacjonarnym, także nie pójdzie w dupę

Jutro mój tata ma imieniny, muszę jakoś logicznie opracować menu na jutro Myślę, że tak:

Śniadanie: jajecznica z dwóch jaj, kromka razowca z masłem i pomidorem
II śniadanie: nie wiem może kanapka z białym serem i kiełkami rzodkiewki
Obiad: pierś kurczaka, ziemniaki, surówka
A potem: kawałek ciasta (oby ), pewnie będzie jakiś alkohol i owoce, ale będę jeść mało, I promise

Ja tak lubię ćwiczyć, ale mam problem z układaniem dobrych jadłospisów, za bardzo kocham jeść Nie mogę jeść mało, jestem na to zbyt młoda
Stary 2013-02-25, 20:58   #4144
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja tak lubię ćwiczyć, ale mam problem z układaniem dobrych jadłospisów, za bardzo kocham jeść Nie mogę jeść mało, jestem na to zbyt młoda

30min hh wykręcone
Stary 2013-02-26, 00:12   #4145
karola_plm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Ja kocham Szalinkę z Turbo Fire! ona mnie motywuje jak nikt inny!
Które ćwiczenia robi nie poprawnie?
(...)
ja też ćwiczę z Ewką i lubię jej ćwiczenia mimo wszystko
trzymam kciuki w takim razie!
Ja też kochaaam Szaliiine! I Jenelle (jej siostrę!). Ale teraz uznałam że muszę wzmocnić plecy i brzuch przed kolejnym atakiem na TF, żeby znów nie zrobić sobie krzywdy.

Dziękuję! A ja trzymam kciuki za Twój wielki plan, mało nie padłam z wrażenia!!!! To jest boskie u Ciebie, że nie zatrzymujesz się na "chciaaaałabym..." ale właśnie osiągasz te swoje cele i spełniasz marzenia!! Mega motywator.

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
juz myslalam, ze o nas zapomniałas!

a jak Laura napisala o bilecie, od razu o Tobie pomyslalam
W życiu!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Karola to mam nadzieję, że jakimś cudownym przypadkiem wpadniemy na siebie w Warszawie! I tak samo jak Ty, odliczam!
Taaak! Wypatruj mnie pod barierkami, kwiczącą jak nastka

Cytat:
i jak w pokoju jest torebka z portfelem i szpargałami, to też wstaję i ją wynosze :P
Co to są szpargały

Cytat:
Patrzcie co jakas dziewczyna napisala o Chodakowskiej na vitalii:

"1. Chodziłam do Chodakowskiej na zajęcia, 500 za miesiąc, nie warto, każde zajęcia po góra 40 min., polegały na "wycisku", nawet nie kontrolowała czasu każdego ćwiczenia, patrzyła tylko czy już wszystkie padły na twarz.2. Ciasnota na zajęciach niemiłosierna, nie ma możliwości poprawnego wykonania żadnego ćwiczenia.
3. Jedna z dziewczyn uprzejmie poprosiła, żeby Ewcia powiedziała na jakie partie ciała jest jakie ćwiczenie, Ewcia ją tylko opieprzyła, że co to ją obchodzi, a widać było że po prostu nie wie. Niestety ona tylko bezmyślnie kopiuje profesjonalne trenerki.
4. Na zajęciach tylko się :lansowała" i ciągle zaglądała w lustra, czy aby na pewno dobrze wygląda.
5. Byłam jej fanką i dlatego zapisałam się na zajęcia, ale na żywo okazała się pusta i skupiona tylko na komplementujących ją panienkach, bo taki stały wianuszek ciąle się wokół niej kręci.
6. Po tych zajęciach poprzybywało mi w obwodach,szczególnie w dolnych częściach ciała.
7. Strasznie współczuję dziewczynom "zakochanym" w Chodakowskiej, znających ją tylko w perspektywie magii telewizji i zaserduszkowanych wpisów na fb, ja przeżyłam wielkie rozczarowanie jej osobą, brakiem profesjonalizmu, fałszem i naprawdę uwierzcie mi nastawieniem TYLKO na kasę."

ciekawe czy to prawda? jak tak, to niezła beka podaje link, zeby bylo wiarygodniej: http://vitalia.pl/index.php/mid/25/f...ange/0/page/5/
Kuuurde... no wiecie, ja tam nie będę fanatycznie bronić osoby, z którą byłam na warsztatach raz... ale tam nic takiego nie miało miejsca. Wiem, że nie wszystkim pasuje ich sposób bycia, te cukierkowe, wyserduszkowane wpisy na fb. Mi po prostu podobają mi się te ćwiczenia i dobrze się po nich czuję. Wisi mi i powiewa co piszą o jej technice, może się nie znam (na pewno się nie znam!) ale mnie nie boli po nich nic poza mięśniami, więc tylko na plus.

Hejterzy są wszędzie, niestety. Może ta osoba akurat mówi prawdę, może tak było, a może tak to po prostu odebrała... Tego się niestety nie dowiemy. Najgorsze jest to, że człowiek nie jest w stanie odróżnić hejterów od ludzi którzy faktycznie się zawiedli (a tych pewnie też jest trochę..)

Mnie zmotywowała na maxa i to jest dla mnie najważniejsze

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Heeej! Pisz, co u Ciebie! Myślałam ostatnio o Tobie, gdzie Cię wcięło? Super podejście Byle do celu
A wiesz.. życie Nic konkretnego się nie działo... praca-dom-uczelnia, cieszymy się naszym wyremontowanym mieszkankiem Nawet nie miałąm nic ciekawego do napisania, więc trochę się usunęłam. Ale bez Was się nie da na dłuższą metę

Cytat:
Za to pokochałam POP pilates Znacie Cassey Ho? Masakra, babka daje super sety do ćwiczeń, ale człowiek po nich jest taki radosny, a nie zmordowany. A wycisk też dają i kondycyjny i mięśnie się meczą
http://www.youtube.com/watch?v=WZNbJw8t0gQ

to tooooooooooooo?

Matko, włączyłam ją, wróciłam na wizaż i leciało chwile w tle. I się zastanawiam co mnie tak wkur*ia. A to ten lachon piszczący... może spróbuję, ale bez głosu DD Tak samo na mnie działa Mel B.... jak płachta na byka po prostu, coś strasznego

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 02:35   #4146
SlodkoOstra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
A ja czytałam ta książkę a nawet wszystkie 3. Poszło mi bardzo szybko, jak dla mnie łatwo się to czyta, jest to taki rodzaj literatury nad którym nie trzeba mysleć. Szczegółowe opisy najpierw mnie zszokowały (nie miałam pojęcia co to za książka, nie wiem dlaczego kojarzyła mi się ze średniowieczem), szybko się przyzwyczaiłam i później już nie czytałam ich nawet dokładnie, zeby przyśpieszyć akcje Wcale nie uważa, ze jest to arcydzieło i obowiązkowa lektura dla każdej kobiety, taka o ksiązka jak np. Zmierzch, który też jest bardzo popularny, a nie ukrywajmy że raczej mało ambitny.
Gdyby mi ktoś pożyczył też bym mogła przeczytać. np w podróży. Ale dla mnie mega szkoda kasy na takie książki, mam w głowie wiele wartościowych książek które czekają w kolejce na zakup

A ja dziś miałam z tżem fajne popołudnie cały dzień myślałam o <sex> i jak wracał z pracy czekałam na niego w sypialni, ze świeczkami fajną bielizną szpilkami i w ogóle. On wchodzi do domu i potem do sypialni... z różą dla mnie okazało się, że miał ten sam plan co ja, czyli uwieść mnie przed obiadem dziś nie mamy żadnej okazji, ot taki sobie przypadkowy dzień, a tak fajnie udalo się zgrać

było: talia68(-6)brzuch82(-7)biodra95(-5)udo54(-5)łydka35(-1)

SlodkoOstra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:45   #4147
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

hej ho

nie ma to jak dawka piletesu po śniadaniu

czuję dziś moc!!

Cytat:
Jeee Jak Ciebie palą mięśnie, to tym bardziej się cieszę, to znaczy, że ćwiczenia są dobre

No co prawda to prawda, wreszcie leniuchy wstały z kanapy i ćwiczą
ojjj dobre, dobre! wczoraj robiłam pośladki..no myślałam,że się popłacze pod koniec z bólu
tylko zastanawiam się jak to robić?
tak jak mam chęć? czy jest jakiś plan na to?
Agniesik mów co wiesz

Cytat:
Nie wszystkie leniuchy byłam u lekarza i mam przynajmniej przez tydzień nie wychodzić z łóżka chyba się zanudze
cóż to się stało? kuruj się i wracaj do zdrowia

Cytat:
hehe chyba czasem mam to samo :P

Cytat:
Napisane przez karola_plm Pokaż wiadomość
Ja też kochaaam Szaliiine! I Jenelle (jej siostrę!). Ale teraz uznałam że muszę wzmocnić plecy i brzuch przed kolejnym atakiem na TF, żeby znów nie zrobić sobie krzywdy.

Dziękuję! A ja trzymam kciuki za Twój wielki plan, mało nie padłam z wrażenia!!!! To jest boskie u Ciebie, że nie zatrzymujesz się na "chciaaaałabym..." ale właśnie osiągasz te swoje cele i spełniasz marzenia!! Mega motywator.

Matko, włączyłam ją, wróciłam na wizaż i leciało chwile w tle. I się zastanawiam co mnie tak wkur*ia. A to ten lachon piszczący... może spróbuję, ale bez głosu DD Tak samo na mnie działa Mel B.... jak płachta na byka po prostu, coś strasznego
Ja planuje zrobić Chaleane Extreme idealnie żeby poćwiczyć siłowo
a wiesz,ze ja tez myslałam o TF nie mogę dotrwać do końca :P

dziękuje przyda mi się trzymanie kciuków

ja mam tak jeśli chodzi o MEL B... no nie cierpię jej!
a Cassey jakoś dziwnie mi się spodobała, choć nie ukrywam,że za pierwszym razem jak włączyłam, to śmiać mi się chciało z jej pisków

Cytat:
Napisane przez SlodkoOstra Pokaż wiadomość
Gdyby mi ktoś pożyczył też bym mogła przeczytać. np w podróży. Ale dla mnie mega szkoda kasy na takie książki, mam w głowie wiele wartościowych książek które czekają w kolejce na zakup

A ja dziś miałam z tżem fajne popołudnie cały dzień myślałam o <sex> i jak wracał z pracy czekałam na niego w sypialni, ze świeczkami fajną bielizną szpilkami i w ogóle. On wchodzi do domu i potem do sypialni... z różą dla mnie okazało się, że miał ten sam plan co ja, czyli uwieść mnie przed obiadem dziś nie mamy żadnej okazji, ot taki sobie przypadkowy dzień, a tak fajnie udalo się zgrać
super! jak było? ?

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:41   #4148
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to fakt, najbardziej to mnie wkurzają wypowiedzi w stylu "Nie znoszę ćwiczeń Chodakowskiej, wygląda jak koń i ds;jgfdilgjszp;fkAS:Pdkcz s", zamiast faktycznie podzielić się wrażeniami, efektami itp. :P
heheh jak już poruszamy kwestię wyglądu (:P), to mnie np. jej twarz zupelnie sie nie podoba, a TZ powiedział, że jest fajna dupera i o wiele ładniejsza od Zuzy
Cytat:
Ania: jak ja widzę dziewczynę z cyckami na wierzchu też się gapię. Kurczę no taki dekolt przyciąga wzrok i już!! a 50 twarzy greya na pewno nie będę czytać. czysty marketing, masakra że ludzie lecą na wszystko co jest reklamowane.
ja czytam właśnie :P jestem po kursie szybkiego czytania, także przelatuję podczas śniadania kilka kartek. Laski to chyba czytają, bo w ich związkach brakuje namiętności, a odnajdują ją tam; albo marzą o takim facecie, nie wiem, ale czegoś tak sztampowego i przewidywalnego dawno nie miałam w ręku :P
Cytat:
Bita śmietana, Sunday Rose: a ja chcę więcej śniegu!! żeby na narty jeszcze pochodzić!! poza tym jeszcze się nie nacieszyłam nowymi śniegowcami

Co do kościoła, to ja mam czasami odwrotne wrażenie. Jeśli ktoś ze znajomych jest niewierzący, bywa że zmusza mnie do tłumaczenia się z tego dlaczego jestem wierząca, bo to przecież totalnie nielogiczne i w dodatku kościół katolicki jest pełny pedofili
1. a jakie masz? chodzi Ci o te, które nam ostatnio wstawiałaś?
ja powiem szczerze, że w tym roku zainwestowałam w odzież zimową, i jakoś mi ta pora roku nie przeszkadza, powiem wiecej, jak pomyślę, że wkrótce przyjdzie wiosna i będę musiała ściągnąć długie spodnie i wyeksponować nogi, to już wolę śnieżyce i -20 na termometrze

2. hmmmmmmm o tym nie pomyślałam, kurcze, ja chyba sama atakuje ludzi w ten sposob
Cytat:
Napisane przez Szaruch Pokaż wiadomość
SlodkoOstra: http://www.ssakibaltyckie.wwf.pl/#patrol

a tak w ogóle to nowa notka na blogu
fajna inicjatywa

hahah TZ leniuch xD noo, ciekawe kto by z tym psem wychodzil :P
Cytat:
No co prawda to prawda, wreszcie leniuchy wstały z kanapy i ćwiczą
ja jeszcze nie do końca wstalam, a muszę, wczoraj usłyszałam kilka przykrych tekstów od TZa, ale ma rację, przestałam o siebie dbać i to widać

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:00   #4149
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Heloł, witam się poniedziałkowo

Wczoraj na wieczór kręciłam hh 30min, dzisiaj też mam zamiar i już zero żarcia na dzisiaj :P i mam mocne postanowienie pilnowania posiłków, tylko najpierw muszę się wybrać na zakupy bo dość monotonnie w naszej lodówce.

I: ok.10:00 kanapka z chleba graham+ser+szynka
II: ok.14:00 j/w, jabłko
III: ok.16:00 wieśniak z dżemem
IV: ok.18:00 pieczone ziemniaki z koperkiem+szklanka mleka

Super nie jest, ale dopiero w pracy mnie natchnęło na zmiany przede wszystkim zero słodyczy i chrupek, co najwyżej 1x w tygodniu
Monia wstawiła menu, nie wierze
spoko, od czegoś trzeba zaczac

ja jestem uzalezniona od chrupek, do tego ostatnio rowniez od czipsow ;/
lubie twistosy, cheetos, monster munch, maczugi
Cytat:
Śniadanie: jajecznica z dwóch jaj, kromka razowca z masłem i pomidorem
II śniadanie: nie wiem może kanapka z białym serem i kiełkami rzodkiewki
Obiad: pierś kurczaka, ziemniaki, surówka
A potem: kawałek ciasta (oby ), pewnie będzie jakiś alkohol i owoce, ale będę jeść mało, I promise

ja tez nie umiem ;/ nie umiem zaplanowac, co bede jadla w danym dniu, bo nie wiem tez, gdzie bede jadla, a nie umiem nosic jedzenia w torebce ;/
Cytat:
Napisane przez karola_plm Pokaż wiadomość
Co to są szpargały

Kuuurde... no wiecie, ja tam nie będę fanatycznie bronić osoby, z którą byłam na warsztatach raz... ale tam nic takiego nie miało miejsca. Wiem, że nie wszystkim pasuje ich sposób bycia, te cukierkowe, wyserduszkowane wpisy na fb. Mi po prostu podobają mi się te ćwiczenia i dobrze się po nich czuję. Wisi mi i powiewa co piszą o jej technice, może się nie znam (na pewno się nie znam!) ale mnie nie boli po nich nic poza mięśniami, więc tylko na plus.

Hejterzy są wszędzie, niestety. Może ta osoba akurat mówi prawdę, może tak było, a może tak to po prostu odebrała... Tego się niestety nie dowiemy. Najgorsze jest to, że człowiek nie jest w stanie odróżnić hejterów od ludzi którzy faktycznie się zawiedli (a tych pewnie też jest trochę..)

Mnie zmotywowała na maxa i to jest dla mnie najważniejsze
szpargały szpargały w torebce to cały syf, który niepotrzebnie noszę :P papierki, ogryzki ( seriooooooooooooo.jestem lumpem ) , drobne, ktore wylecialy z portfela, zgubiona rękawiczka, para rękawczek, i inne smieci ;D

co do Ewy to sie zgadzam, wazne, ze ruszyla babeczki :P
Cytat:
ale czad ;D lubie takie gierki ;D
Cytat:
A ja czytałam ta książkę a nawet wszystkie 3. Poszło mi bardzo szybko, jak dla mnie łatwo się to czyta, jest to taki rodzaj literatury nad którym nie trzeba mysleć. Szczegółowe opisy najpierw mnie zszokowały (nie miałam pojęcia co to za książka, nie wiem dlaczego kojarzyła mi się ze średniowieczem), szybko się przyzwyczaiłam i później już nie czytałam ich nawet dokładnie, zeby przyśpieszyć akcje Wcale nie uważa, ze jest to arcydzieło i obowiązkowa lektura dla każdej kobiety, taka o ksiązka jak np. Zmierzch, który też jest bardzo popularny, a nie ukrywajmy że raczej mało ambitny.
spoko, ja nie mam problemu, ze ktos to czyta, ale nie rozumiem czym tu sie az tak zachwycac :P

i tak wlasnie mysle, ze to dorosle pod wzgledem literackim pokolenie harrego pottera robi wielkie wooooooow, najpierw poczytali o przygodach malego czarodzieja, podniecajac sie przed wydaniem kolejnej nowej czesci; pozniej swoje literackie rzadze mogli zaspokoic saga zmierzchu, aaaa jak juz mieli chote poczytac o czyms bardziej ostrym, z pomoca przyszedl im grey i jego trylogia
spoko, cos musi napedzac rynek wydawniczy , a pozniej i swiatowa kinematografie.
ciekawe kto w tym zagra, juz widze piorniki, dlugopisy, opakowania na wibratory z wizerunkiem glownych bohaterow

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

to troche tak jak z Ewa, nieważne, ze cwiczenia wykonuje zle technicznie, a wazne, ze zmotywowala ludzi do tego, aby sie ruszac.

niewazne, ze autorka greya napisala cos calkkiem przecietnego, wazne, ze zmotywowala ludzi, aby otworzyli ksiazki i przypomnieli sobie alfabet :P

Stary 2013-02-26, 12:33   #4150
agniesikk
Zakorzenienie

Agnesuk, na stronie blogilates.com są do pobrania plany ćwiczeń na każdy miesiąc, tylko że z tego co wiem, to trzeba się zapisać do newslettera i wtedy na maila dostaje się jakieś hasła, które pozwalają pobrać te plany z jej stronki. Trochę za dużo kombinowania, ale cóż Ona niby poleca ćwiczyć ten POP Pilates godzinę dziennie, chyba 6x w tygodniu Ja muszę sprawdzić swojego maila, może dostałam hasło i pobiorę plan na nowy miesiąc, wtedy postaram się wkleić

Bania
, o nie, co Ci TŻ powiedział?
Stary 2013-02-26, 12:44   #4151
SlodkoOstra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
nie ma to jak dawka piletesu po śniadaniu
czuję dziś moc!!

super! jak było? ?
A jaki pilates robisz? Jakiś z płyty? może też się skuszę...

Z TŻ było megaśnie w ogóle muszę Wam przyznać, że nasz seks zaczął być super dopiero jakieś 3 lata temu!! A spotykamy się już prawie 8...Gdyby nie zaczęło być super przed ślubem to bym się zastanawiała... nie było łatwo momentami, nie mam pojęcia czemu, i nie wiem w jaki sposób w końcu totalnie "zaskoczyło" między nami w łóżku ale fakt, że jak zaczynaliśmy być razem byliśmy młodzi, i byliśmy dla siebie pierwszymi partnerami, więc nauka trochę czasu zajęła

Cytat:
1. a jakie masz? chodzi Ci o te, które nam ostatnio wstawiałaś?
ja powiem szczerze, że w tym roku zainwestowałam w odzież zimową, i jakoś mi ta pora roku nie przeszkadza, powiem wiecej, jak pomyślę, że wkrótce przyjdzie wiosna i będę musiała ściągnąć długie spodnie i wyeksponować nogi, to już wolę śnieżyce i -20 na termometrze

2. hmmmmmmm o tym nie pomyślałam, kurcze, ja chyba sama atakuje ludzi w ten sposob

fajna inicjatywa

hahah TZ leniuch xD noo, ciekawe kto by z tym psem wychodzil :P

ja jeszcze nie do końca wstalam, a muszę, wczoraj usłyszałam kilka przykrych tekstów od TZa, ale ma rację, przestałam o siebie dbać i to widać
1. Tak, to te buty. Do tego mam od dwóch chyba czy trzech sezonów bardzo ciepły płaszczyk puchowy do kolan, i z tymi butami do tego już mi naprawdę w ogóle zima nie przeszkadza
2. No na prawie środowisko jest w ogóle bardzo antyklerykalne i bywa agresywne pod tym względem mam wierzącą koleżankę na prawie i wiem, że dosłownie, bywało że znajomi ją wyśmiewali z tego powodu

Twój tż nieładnie że do Ciebie mówi przykre teksty! A sam jak wygląda ?
Słuchaj, a Ty nie jesteś szczupła i nie potrzebujesz tylko sportu żeby świetnie wyglądać? Może zostaw menu mniej więcej takie jakie jest, tylko ogranicz chipsy i na noc jedz twaróg z warzywami, i zacznij chodzić na siłownię, basen/ćwiczyć z dvd?

Wiosna mnie motywuje do odchudzania, ale chudnę w zastraszającym tempie 1 kg/miesiąc, mimo że trzymam dietę masakra jakaś, ale mówię sobie, że lepsze to niż nic, i że jak przestanę to na pewno nie będzie lepiej.
Mogę Wam trochę pomóc w jadłospisach, bo od 4 tygodni tresują mnie dziewczyny z wątku "razem schudniemy 20 kg" (dosłownie tresują ), myślę, że już więcej wiem

jadłospis (wczoraj i dziś)

I. 2x kromka chleba razowego, z pastą twarogową, bryndzą i dżemem niskosłodzonym, do tego gałązka brokuła, rzodkiewka i maaaaaasa sałaty. no i kawa, jakżeby inaczej
II. maliny, pół banana, garść rodzynek, 4 łyżki jogurtu naturalnego
III.cukinie faszerowane http://smakiemdoprawione.blogspo t.co...-zioami-i.html
IV. 2x kostka gorzkiej czekolady, espresso
V. 100 g twarogu, trochę avocado, rzodkiewki, brokuły/ wczoraj kawałek dietetycznego sernika na zimno własnej roboty (danio+żelatyna+brzoskwin ie z puszki+galaretka, ok. 150 kcal)

Stary 2013-02-26, 13:38   #4152
Sunday Rose
Zakorzenienie

SłodkoOstra, malutko pełnowartościowego białka (tylko w obiedzie), ale za dużo nabiału I dlaczego tak tniesz węglowodany? Tzn. wiem, że się szybko chudnie, jak się utnie węgle, przerabiałam to. Ale ciężko je potem z powrotem, niestety. II i IV 'posiłek' są w zasadzie bezwartościowe. No i nie ma w ogóle zdrowych tłuszczy. Jeśli patrzeć pod kątem dobrej redukcji to taki średni jest ten jadłospis.

Dobra, nie chcę, żeby wyszło na to, że się wymądrzam Ale naprawdę warto poczytać o komponowaniu redukcji, my się tu zawsze łapałyśmy półśrodków tak naprawdę. Na wizażu mało jest wątków, w których dziewczyny jedzą, jak trzeba, co innego na sfd, tam jest dział Ladies i można znaleźć wzorowe jadła

Powiem tylko, że od kiedy ćwiczę siłowo, zdarza mi się jeść na kolację np. kurczaka i kaszę, ale tylko wtedy, kiedy jest to mój posiłek potreningowy. I kręci się, spadki są więc niekoniecznie białkowa kolacja jest musem no ale każdy robi tak, jak mu pasuje, ja tylko dzielę się swoimi doświadczeniami
Stary 2013-02-26, 13:42   #4153
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bania
, o nie, co Ci TŻ powiedział?
heh

Znowu zlapal mnie za te buły co są przy udach, niby śmiejąc się, no ale widzi je
zmieniłam bluzkę, a on pyta, czemu zmieniłas bluzkę? no to ja mowie, ze w tamtej widzac mi brzuch a on - noooo to trzeba zaczac cos robic, a nie zmieniac bluzki! i tu niby tez sie smial ale mi i tak zrobilo sie przykro :P
no ale jak juz pokazal mi rozstepy i zapytal skad je mam, to sie pobeczalam :P bylo zcalowywanie lez z twarzy i oczu i mini tlumaczenie sie, ale on naprawde ma racje :P

ciagle narzekam, a malo z tym robie, probuje mnie zmotywowac w rozny sposob, niestety ten wczorajszy nie zadzialal :P
rozmowa skonczyla sie tak, ze powiedzial -kochanie, albo sie ma wymowki, albo wyniki. dla mnie wygladasz swietnie, ale jesli chcesz wygladac lepiej we wlasnych oczach, to musisz zaczac sie ruszac, bo samym gadaniem, narzekaniem i marudzeniem tego nie zmienisz.

no i jak ja mam mu nie przyznac racji i sie gniewac? zla moge byc tylko sama na siebie :P
Cytat:
Z TŻ było megaśnie w ogóle muszę Wam przyznać, że nasz seks zaczął być super dopiero jakieś 3 lata temu!! A spotykamy się już prawie 8...Gdyby nie zaczęło być super przed ślubem to bym się zastanawiała... nie było łatwo momentami, nie mam pojęcia czemu, i nie wiem w jaki sposób w końcu totalnie "zaskoczyło" między nami w łóżku ale fakt, że jak zaczynaliśmy być razem byliśmy młodzi, i byliśmy dla siebie pierwszymi partnerami, więc nauka trochę czasu zajęła
hehe ciekawią mnie wlasnie kwestie lozkowe, sa bardzo wazne, a o nich sie nie mowi. mysle, ze to calkiem normalne, ze musieliscie sie siebie nauczyc, ale rzeczywiscie zajelo wam to duuuzo czasu czasami moze ciezko jest przelamac wstyd, a dodatkowo - ciezko jest mowic o seksie i swoich oczekiwaniach. ale fajnie, ze teraz, znajac swoje potrzeby, mozecie cieszyc sie nim na maxa

ja od tza ucze sie do dzisiaj, nie wiem skad ma doswiadczenie, chyba nauczylam sie o tym nie myslec i skupic na wdziecznosci :P

Cytat:
Twój tż nieładnie że do Ciebie mówi przykre teksty! A sam jak wygląda ?
Słuchaj, a Ty nie jesteś szczupła i nie potrzebujesz tylko sportu żeby świetnie wyglądać? Może zostaw menu mniej więcej takie jakie jest, tylko ogranicz chipsy i na noc jedz twaróg z warzywami, i zacznij chodzić na siłownię, basen/ćwiczyć z dvd?
no on wyglada swietnie nawet w zimie, chodzi regularnie na silownie, z tymze w okresie jesien zima nie przestrzega mocno diety, skupia sie na tym mniej wiecej od marca, no i wychodzi mu to (niestety?:P) na wiosne dodatkowo biega i chodzi na basen i saune;p

u mnie tak jest i staram sie dobrze jesc, moze nawet mi wychodzi, ale albo rujnuje to jakas impreza, albo spontaniczny wyjazd, duze ilosci alkoholu ze sportem podobnie. jak juz sie do czegos przekonam, to cos staje mi na przeszkodzie,zeby sie wkrecic. cwicze od czasu do czasuale wg mnie to sie nie liczy :P albo regulare treningi, albo g.wno nie ćwiczenia :P
dlatego znowu stwierdze, ze on ma racje i chyba to jest w tym najbardziej przykre:P
Cytat:
Wiosna mnie motywuje do odchudzania, ale chudnę w zastraszającym tempie 1 kg/miesiąc, mimo że trzymam dietę masakra jakaś, ale mówię sobie, że lepsze to niż nic, i że jak przestanę to na pewno nie będzie lepiej.
Mogę Wam trochę pomóc w jadłospisach, bo od 4 tygodni tresują mnie dziewczyny z wątku "razem schudniemy 20 kg" (dosłownie tresują ), myślę, że już więcej wiem

jadłospis (wczoraj i dziś)

I. 2x kromka chleba razowego, z pastą twarogową, bryndzą i dżemem niskosłodzonym, do tego gałązka brokuła, rzodkiewka i maaaaaasa sałaty. no i kawa, jakżeby inaczej
II. maliny, pół banana, garść rodzynek, 4 łyżki jogurtu naturalnego
III.cukinie faszerowane http://smakiemdoprawione.blogspo t.co...-zioami-i.html
IV. 2x kostka gorzkiej czekolady, espresso
V. 100 g twarogu, trochę avocado, rzodkiewki, brokuły/ wczoraj kawałek dietetycznego sernika na zimno własnej roboty (danio+żelatyna+brzoskwin ie z puszki+galaretka, ok. 150 kcal)
bede Was czytala

Stary 2013-02-26, 14:21   #4154
agniesikk
Zakorzenienie

Hm, Bania, no fakt, faceci są akurat w takich kwestiach mocno bezpośredni. Są wyrozumiali do czasu, ale też nie lubią jak marudzimy Pamiętam jak miałam doła i ryczałam TŻ przez telefon, że jestem gruba, beznadziejna, we wszystkim wyglądam źle, to już pewnego razu mi powiedział "Tak, masz rację, jesteś gruba i skoro ci z tym źle, to powinnaś się wziąć za siebie, a nie jęczeć". Od razu mi dół przeszedł Ale nie, tak jakby mi mój TŻ robił, że by mi pokazywał moje rozstępy, to też by mi było przykro. No chyba, że ciągle mu jęczysz i pokazujesz te rozstępy i Cię najwyraźniej zabił Twoją własną bronią. U mnie w związku to mój TŻ ma większe tendencje do rozstępów Jakąś taką skórę ma, że strasznie mu się robią od ćwiczeń, jazdy na nartach rozstępy. Ja za to mam na cyckach tylko, bo mi szybko urosły, ale dopiero sama je niedawno zauważyłam, więc chyba aż tak źle nie jest. Za to mam tłuszcz na brzuchu Muszę się go pozbyć do lata. Wezmę nóż i se wytnę.

W ogóle zazdroszczę takim ludziom jak Twój TŻ, którzy cały rok trzymają formę. Mnie to się zimą żreć chce Chociaż czytałam w super fachowym czasopiśmie "Skarb" z Rossmanna , że tycie ludzi w zimę jest niedorzeczne, że wcale nie potrzebujemy więcej kalorii, bo się ubieramy ciepło i mamy ogrzewanie w domach. WTF? Jak ktoś żyje w trybie z samochodu i do samochodu, to może i owszem, ale przecież zimą też się marznie na przystankach, podczas spaceru itp.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2013-02-26 o 14:27
Stary 2013-02-26, 14:39   #4155
psyhe666
Zakorzenienie

so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:44   #4156
SlodkoOstra
Rozeznanie

Sunday Rose: Dziękuję za rady zazwyczaj jem twaróg na kolację, więc jest białko, ale faktycznie mało tłuszczów ostatnio.
Zjem jutro na śniadanie omlet z dwóch jaj na łyżeczce oliwy z oliwek. A dziś do kolacji dodam łososia z puszki.
Węglowodanów mało u mnie tylko te dwa ostatnie dni, po cukinia jest na tyle sycąca że nic już nie potrzeba. Najczęściej jednak na obiad mam rosół z kurczakiem + makaron razowy/kromka chleba razowego/kluski z mąki razowej, lub pieczona pierś lub rybka z jakąś kaszą.
czekoladę muszę codziennie, hamuje mój apetyt na słodkie. To nie posiłek, tylko raczej deser.
A z sernikiem na zimno faktycznie nie powinnam sobie pozwalać

jedno mnie zastanawia tylko co napisałaś - że za dużo nabiału. To szkodzi diecie? Bo ja na śniadanie najczęściej chleb+twaróg, II śniadanie jogurt naturalny+owoce, obiad bez nabiału ale kolacja twaróg, a do tego piję 300ml mleka 1,5% w kawie. To za dużo?

[QUOTE=aniabaniaa;39465875]
Ania: no widzisz, więc chodzi o Ciebie, nie o niego. Tzn on uważa że wyglądasz fajnie, ale pewnie ma dość Twojego marudzenia o wyglądzie. A z nim na siłownię nie chcesz pochodzić?
A w ogóle to super mieć tż dbającego o formę. Bo inaczej potem dochodzi do takich patologii jak małżeństwo gdzie każdy waży 100 kg
Poza tym najważniejsze są ćwiczenia w Twoim wypadku, nie dieta. A ile ważysz i masz wzrostu btw?

W kwestiach łóżkowych - to ja jestem bardziej otwarta, tzn jeśli chodzi o gadanie ciężko mi było przez to,, że on mnie jakoś nie zachęcał do tego mówienia, co mnie też wkurzało, bo ja chciałam mówić. Chyba się wychowałam na Cosmopolitan, które wpajało mi (nie wiem czy to dobrze czy źle) że o wszystkim trzeba mówić otwarcie.

haha, chciałabym się uczyć od TŻa, ale jednak było odwrotnie szczęściaro

Psyhe: hahaha dokładnie
w ogóle te foty wszystkie z bułką paryską są mega, widziałyście całą serię?

Stary 2013-02-26, 15:14   #4157
Sunday Rose
Zakorzenienie

Aniia, biedaczku Przecież wszyscy wiedzą, że jesteś szczuplaczkiem! A te rozstępy to sam znalazł, czy mu jęczałaś, że masz? Bo jeśli sam znalazł, to jest miszcz! Faceci nie wiedzą, co to rozstępy

SłodkoOstra, nie no, jasne, czasem się zdarzają takie dni, w których jadłospis jest daleko od ideału, fajnie, że w ogóle dbasz o jedzenie i ruszasz się Twaróg na kolację jak najbardziej wskazany, ma w sobie kazeinę, czyli wolnowchłanialne białko, na noc idealne, żeby organizm ciągle miał co trawić Z tego co widzę nie ćwiczysz siłowo, więc nie musisz się super przykładać do posiłków okołotreningowych, to nie będę Ci tym mieszać

No właśnie co do tego nabiału, to mam dokument w wordzie, w którym zbierałam 'złote myśli' z forum sfd i mam zapisane, że na redukcji nabiał do 150 gram dziennie. Zakładam, że to dlatego, że nabiał jest mocno przetworzony i lepszym źródłem białka jest mięso/ryby/jajka. No i to, że nabiał powoduje gromadzenie się wody podskórnej. Z tego co piszesz, to sporo tego nabiału u Ciebie, ale obserwuj

Psyhe ja też mam ostatnio ochotę na wszystko, czego nie powinnam jeść
Stary 2013-02-26, 16:57   #4158
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

czy mi się wydaje, czy my naprawdę zaczynamy się tu odchudzać?
SłodkoOstra zainspirowałaś mnie tą cukinią, właśnie sobie zrobiłam, pyyycha!

wrzuciłam obiecaną recenzję 50 twarzy Greya
poodpisywałabym Wam ale mam lenia
idę o 20 na rozmowę o pracę, nie powiem gdzie żeby nie zapeszyć
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Szaruch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 17:22   #4159
psyhe666
Zakorzenienie

Ja się od jutra za siebie wezmę, dobra?
so trójka maybe.

Stary 2013-02-26, 17:39   #4160
SlodkoOstra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Ja się od jutra za siebie wezmę, dobra?
Jak by Ci to powiedzieć....NIE jak już to OD DZIŚ!!

Nie jedz dziś słodyczy i przekąsek, jedz na kolację twaróg z warzywami i już będziesz pół dnia do przodu!!

Stary 2013-02-26, 19:55   #4161
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wiosna idzie, widać to po naszym wątku

Cytat:
Monia wstawiła menu, nie wierze
spoko, od czegoś trzeba zaczac
Noo bo jak mam w głowie, że wieczorem wstawię Wam menu to wstyd mnie zżera i chyba bardziej się staram,żeby wioski nie było

Cytat:
Dobra, nie chcę, żeby wyszło na to, że się wymądrzam Ale naprawdę warto poczytać o komponowaniu redukcji, my się tu zawsze łapałyśmy półśrodków tak naprawdę. Na wizażu mało jest wątków, w których dziewczyny jedzą, jak trzeba, co innego na sfd, tam jest dział Ladies i można znaleźć wzorowe jadła
Ja z chęcią poczytam

Psyche, Ty mi nawet bagietki na oczy nie pokazuj ciepłej, chrupiącej, z masłem ...

Co o tym sądzicie? http://littlebrainchild.blogspot.com...z-zielona.html nadaje się na przegryzkę? dzisiaj kupiłam w biedrze, dobre w smaku

Dzisiaj pochłonęłam:
I: ok.7:00 - musli z mlekiem 1.5%
II: ok.13:00 - kanapka z chleba graham z szynką i serem
III: ok.15:00 - 2 jabłka, kawa
IV: ok.18:30 - pół torebki brązowego ryżu, świeża surówka, kotlet mielony pieczony w piekarniku.
Miałam wcisnąć więcej warzyw, a nie wyszło :P

Zrobiłam zakupy, kupiłam twarożki, owoce, skomponowałam musli, czuję w sobie siłę i moc
Stary 2013-02-26, 20:45   #4162
psyhe666
Zakorzenienie

Za późno zżarłam mielonego zapeiczonego z serem

Ale byłam w sklepie i zrobiłam zakupy dietetyczne na jutro Wiecie, że już prawie marzec?! W kwietniu często się już łazi bez kurtki
so trójka maybe.

Stary 2013-02-26, 21:30   #4163
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Za późno zżarłam mielonego zapeiczonego z serem

Ale byłam w sklepie i zrobiłam zakupy dietetyczne na jutro Wiecie, że już prawie marzec?! W kwietniu często się już łazi bez kurtki
Właśnie, teraz to się człowiek zakamufluje płaszczem, kurtką, dłuższym swetrem. A tak to lipa, wszystko na wierzchu
Stary 2013-02-26, 22:23   #4164
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjj to bez jaj, wpadaj jak się zrobi cieplej, mogę Cię ugościć, przenocować, co tam tylko chcesz ale by było fajnie, w końcu napiłabym się wódki z którąś z Was
oki noo, trzeba wreszcie! W ogóle to jest takie dziwne, znamy się tyle a jeszcze sie nie spotkałyśmy

Cytat:
Bita śmietana, Sunday Rose: a ja chcę więcej śniegu!! żeby na narty jeszcze pochodzić!! poza tym jeszcze się nie nacieszyłam nowymi śniegowcami

BŚ: ja też się wszystkich kompeksów pozbyłam na erasmusie
Haha, spodobało się otoczenie gór?
Noo, Erasmus jest super pod tym względem Chociaż utwierdził mnie w przekonaniu, że polscy faceci są strasznie niezadbani I nie chodzi o to, że nie są przystojni czy coś, po prostu widac dużą różnicę w podejściu do dbania o własny wygląd

Cytat:
No na prawie środowisko jest w ogóle bardzo antyklerykalne i bywa agresywne pod tym względem mam wierzącą koleżankę na prawie i wiem, że dosłownie, bywało że znajomi ją wyśmiewali z tego powodu
Czy ja wiem, ja czegoś takiego nigdy nie zauważyłam Chyba raczej jest ogólny hejt osób które lubią nawijać na te tematy i krytykować innych, albo po prostu ja mam normalnych znajomych

Cytat:
pisz jak najwięcej na te tematy, proszę Ja może znam podstawy, ale na dłuższą metę to dla mnie wszystko czarna magia

Cytat:
ciagle narzekam, a malo z tym robie, probuje mnie zmotywowac w rozny sposob, niestety ten wczorajszy nie zadzialal :P
rozmowa skonczyla sie tak, ze powiedzial -kochanie, albo sie ma wymowki, albo wyniki. dla mnie wygladasz swietnie, ale jesli chcesz wygladac lepiej we wlasnych oczach, to musisz zaczac sie ruszac, bo samym gadaniem, narzekaniem i marudzeniem tego nie zmienisz.
Ale zmotywował Cię ? Pewne gdyby myslał, że całkowicie się załamiesz to by czegoś takiego nie powiedział..

A w ogóle to zaliczyłam dzisiaj pierwszą zumbę, nie mam sił na nic, nawet na konstruktywne odpowiedzi, ale było super

Jak tak wrzucacie jadłospisy to hm... dowartościujcie się czytając mój

śniadanie: jajecznica z 3 jaj, bułka pełnoziarnista z masłem
II śniadanie: panini z jasnego chleba z rukolą, suszonymi pomidorami i serem
obiad: lasagne z pomidorami i szpinakiem, masa surówek
podwieczorek: 2 piwa z sokiem imbirowym
kolacja: sałatka z sałaty, ogórka i pomidora,plus kromka ciemnego chleba z jakimś serkiem i szynką.

I jestem wykończona, a przede mną dzisiaj jeszcze rozpakowywanie się i angielski można kawę o tej porze?
Stary 2013-02-26, 22:49   #4165
SlodkoOstra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
oki noo, trzeba wreszcie! W ogóle to jest takie dziwne, znamy się tyle a jeszcze sie nie spotkałyśmy

Haha, spodobało się otoczenie gór?
Noo, Erasmus jest super pod tym względem Chociaż utwierdził mnie w przekonaniu, że polscy faceci są strasznie niezadbani I nie chodzi o to, że nie są przystojni czy coś, po prostu widac dużą różnicę w podejściu do dbania o własny wygląd

Czy ja wiem, ja czegoś takiego nigdy nie zauważyłam Chyba raczej jest ogólny hejt osób które lubią nawijać na te tematy i krytykować innych, albo po prostu ja mam normalnych znajomych

pisz jak najwięcej na te tematy, proszę Ja może znam podstawy, ale na dłuższą metę to dla mnie wszystko czarna magia

I jestem wykończona, a przede mną dzisiaj jeszcze rozpakowywanie się i angielski można kawę o tej porze?
No faktycznie moja psiapsióła ma wyjątkowo wg mnie antypatycznych znajomych z prawa, nie wiem czemu, może więc tylko tak akurat się złożyło.
Ja właśnie wypiłam kawę. Nigdy nie jest za późno na kawę

jak chcecie przyjechać do Bielska to też zapraszam pracy nie mogę znaleźć, tż cały dzień w pracy a mieszkanie mam w samym centrum

Stary 2013-02-26, 22:53   #4166
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

nie takie złe te Wasze jadła :P
u mnie dziś aż trzy posiłki
I - płatki owsiane + garść nesquicków z mlekiem 2%
II - zapiekana cukinia z papryką, serem, cebulą, pomidorem, jajkiem
III - 100g twarogu z dżemem

nawet mi nie mówcie, że beznadziejnie, bo o tym wiem aaa i wypiłam kieliszek szampana z mother.
kurcze, spać idę za 2-3 godz, mogę jeszcze coś zjeść?
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Stary 2013-02-26, 23:25   #4167
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, Bania, no fakt, faceci są akurat w takich kwestiach mocno bezpośredni. Są wyrozumiali do czasu, ale też nie lubią jak marudzimy Pamiętam jak miałam doła i ryczałam TŻ przez telefon, że jestem gruba, beznadziejna, we wszystkim wyglądam źle, to już pewnego razu mi powiedział "Tak, masz rację, jesteś gruba i skoro ci z tym źle, to powinnaś się wziąć za siebie, a nie jęczeć". Od razu mi dół przeszedł Ale nie, tak jakby mi mój TŻ robił, że by mi pokazywał moje rozstępy, to też by mi było przykro. No chyba, że ciągle mu jęczysz i pokazujesz te rozstępy i Cię najwyraźniej zabił Twoją własną bronią. U mnie w związku to mój TŻ ma większe tendencje do rozstępów Jakąś taką skórę ma, że strasznie mu się robią od ćwiczeń, jazdy na nartach rozstępy. Ja za to mam na cyckach tylko, bo mi szybko urosły, ale dopiero sama je niedawno zauważyłam, więc chyba aż tak źle nie jest. Za to mam tłuszcz na brzuchu Muszę się go pozbyć do lata. Wezmę nóż i se wytnę.
no właśnie, chyba tak było :P zamiast cieszyć się, że mu się podobam, to zaczęłam zwracać uwagę na niedoskonałości, no i mam za swoje

a rozstępów mu nie pokazywałam, kieeedyś mu powiedziałam, że mam je odkąd schudłam (tak faktycznie jest:P) no i długo nie było tematu, ale wczoraj jakoś tak niefortunnie usiadłam no i niechcąsy je wyeksponowałam

na cyckach też mam :P ale to dlatego, że najpierw szybko mi urosły,a później szybko schudłam :P

TZ ma na plecach i ramionach, zrobiły mu się po treningach na siłowni, ale on uzywał mnóstwa kremów na rozstępy :P (na którymś z portali dla pakerow są elaboraty na ten temat, to wlasnie moj tz prowadzil badania i dzielil sie wrazeniami :P)
Cytat:
W ogóle zazdroszczę takim ludziom jak Twój TŻ, którzy cały rok trzymają formę. Mnie to się zimą żreć chce Chociaż czytałam w super fachowym czasopiśmie "Skarb" z Rossmanna , że tycie ludzi w zimę jest niedorzeczne, że wcale nie potrzebujemy więcej kalorii, bo się ubieramy ciepło i mamy ogrzewanie w domach. WTF? Jak ktoś żyje w trybie z samochodu i do samochodu, to może i owszem, ale przecież zimą też się marznie na przystankach, podczas spaceru itp.
on zimą odpuszcza dietę, ale regularnie trenuje, ma siedzącą pracę i ciągle wozi dupe autem, jakby nie siłownia to zrobilby sie z niego kloc

hmmm ja nie wiem, moze i cos w tym jest pewnie zalezy ile kto spedza czasu na powietrzu...? ja zima jem wiecej z nudow, albo raczej z tego wzgledu, ze spedzam wiecej czasu w domu, nie dlatego, ze czuje sie bardziej glodna.
Cytat:
Sunday Rose: Dziękuję za rady zazwyczaj jem twaróg na kolację, więc jest białko, ale faktycznie mało tłuszczów ostatnio.
Zjem jutro na śniadanie omlet z dwóch jaj na łyżeczce oliwy z oliwek. A dziś do kolacji dodam łososia z puszki.
Węglowodanów mało u mnie tylko te dwa ostatnie dni, po cukinia jest na tyle sycąca że nic już nie potrzeba. Najczęściej jednak na obiad mam rosół z kurczakiem + makaron razowy/kromka chleba razowego/kluski z mąki razowej, lub pieczona pierś lub rybka z jakąś kaszą.
czekoladę muszę codziennie, hamuje mój apetyt na słodkie. To nie posiłek, tylko raczej deser.
A z sernikiem na zimno faktycznie nie powinnam sobie pozwalać
łosoś z puszki, a z jakiej firmy polecasz?

Cytat:
Ania: no widzisz, więc chodzi o Ciebie, nie o niego. Tzn on uważa że wyglądasz fajnie, ale pewnie ma dość Twojego marudzenia o wyglądzie. A z nim na siłownię nie chcesz pochodzić?
A w ogóle to super mieć tż dbającego o formę. Bo inaczej potem dochodzi do takich patologii jak małżeństwo gdzie każdy waży 100 kg
Poza tym najważniejsze są ćwiczenia w Twoim wypadku, nie dieta. A ile ważysz i masz wzrostu btw?
niee, nie chcę mu przeszkadzać. niech to będzie miejsce w którym ode mnie odpoczywa, poza tym ma kumpli, zabiliby mnie śmiechem jakby mnie tam zobaczyli; jestem raczej kolezanką od wódki, nie sexy niunią w obcisłych legginsach i z podskakującym wdzięcznie kucykiem

nieeee u nas raczej nie ma mowy o tego typu patologii, zbyt wielką uwagę zwracamy na wygląd.

wzrostu mam 176, a ważę 60 kg i źle mi z tym, przytyłam i lepiej czuję się ważąc te 3/4 kg mniej :P
Cytat:
W kwestiach łóżkowych - to ja jestem bardziej otwarta, tzn jeśli chodzi o gadanie ciężko mi było przez to,, że on mnie jakoś nie zachęcał do tego mówienia, co mnie też wkurzało, bo ja chciałam mówić. Chyba się wychowałam na Cosmopolitan, które wpajało mi (nie wiem czy to dobrze czy źle) że o wszystkim trzeba mówić otwarcie.

haha, chciałabym się uczyć od TŻa, ale jednak było odwrotnie szczęściaro
blee, cosmo, nienawidze tej gazety! ale wazne ze spelnilo misje uczac Cie mowienia otwrcie tego co oczekujesz
Cytat:
Aniia, biedaczku Przecież wszyscy wiedzą, że jesteś szczuplaczkiem! A te rozstępy to sam znalazł, czy mu jęczałaś, że masz? Bo jeśli sam znalazł, to jest miszcz! Faceci nie wiedzą, co to rozstępy
hahaha kurde moj wie, mialam pecha :P

Cytat:
wrzuciłam obiecaną recenzję 50 twarzy Greya
poodpisywałabym Wam ale mam lenia
idę o 20 na rozmowę o pracę, nie powiem gdzie żeby nie zapeszyć
heheh ostatni akapit to najlepsze podsumowanie

trzymamy kciuki, nawet jesli to kosmetyki z morza martwego!
Cytat:
Zrobiłam zakupy, kupiłam twarożki, owoce, skomponowałam musli, czuję w sobie siłę i moc
a gdzie chrupkiiiii
Cytat:

przeraza mnie to :P

Stary 2013-02-26, 23:58   #4168
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

boszzze, bania, ja mam 160cm i ważę niemal 60kg xD
a łosoś z puszki najlepszy firmy lewiatan
mój TZ tez wie co to rozstępy
"kochaaanie, mam cellulit.... kochaaaanie, mam rozstępy, zobacz, o tu"
"nie masz, cicho siedź"
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Stary 2013-02-27, 00:58   #4169
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Ale zmotywował Cię ? Pewne gdyby myslał, że całkowicie się załamiesz to by czegoś takiego nie powiedział..

A w ogóle to zaliczyłam dzisiaj pierwszą zumbę, nie mam sił na nic, nawet na konstruktywne odpowiedzi, ale było super
nie zmotywowal, podłamało mnie to :P ale zrobilo mu sie smutno, ze sprawil mi przykrosc, ma za swoje

no co Ty? ja myslalam jak bodajze Sandej, ze zumba spoko, ale nie jako trening, nie mialam pojecia, ze te zajecia daja taki wycisk
Cytat:
Jak tak wrzucacie jadłospisy to hm... dowartościujcie się czytając mój

śniadanie: jajecznica z 3 jaj, bułka pełnoziarnista z masłem
II śniadanie: panini z jasnego chleba z rukolą, suszonymi pomidorami i serem
obiad: lasagne z pomidorami i szpinakiem, masa surówek
podwieczorek: 2 piwa z sokiem imbirowym
kolacja: sałatka z sałaty, ogórka i pomidora,plus kromka ciemnego chleba z jakimś serkiem i szynką.

jaka skromnosc hahha! ;D

Śmietana, świetne połączenie ;D zumba, piwo i przeprowadzka, do tego nauka, czaaad

piwo z sokiem imbirowym a pijasz może gingersa? czy standardowe piwo z takim sokiem jest moze lepsze w gingersie jest cos co mnie wkurza :P

Cytat:
nie takie złe te Wasze jadła :P
u mnie dziś aż trzy posiłki
I - płatki owsiane + garść nesquicków z mlekiem 2%
II - zapiekana cukinia z papryką, serem, cebulą, pomidorem, jajkiem
III - 100g twarogu z dżemem

nawet mi nie mówcie, że beznadziejnie, bo o tym wiem aaa i wypiłam kieliszek szampana z mother.
kurcze, spać idę za 2-3 godz, mogę jeszcze coś zjeść?
taaaaaaaaaaaak moglas, zwlaszcza ze w ciagu dnia zjadlas malo :P
Cytat:
boszzze, bania, ja mam 160cm i ważę niemal 60kg xD
a łosoś z puszki najlepszy firmy lewiatan
mój TZ tez wie co to rozstępy
"kochaaanie, mam cellulit.... kochaaaanie, mam rozstępy, zobacz, o tu"
"nie masz, cicho siedź"
ale mi z tym zle :P

to nie pokazuj mu, bo ktorego razu on Ci je pokaze :P

Stary 2013-02-27, 01:13   #4170
agniesikk
Zakorzenienie

Moj chlop wie od dawna co to rozstepy i cellulit, bo go uswiadamiala siostra, nie wiem po co. Poza tym grubi faceci tez maja cellulit, wiec niech sie tak nie podniecaja, ze to tylko nas dotyczy :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości