|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wydaje mi sie, że mało tutasj dziewczyn na zwolnieniu jednak wolę nasze polskie warunki |
||
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie pamietam, bo mnie nigdy w zyciu nie kopnela tak zeby mnie zabolalo
tzn miala w cholere malo miejsca, wiec jak juz byla wieksza, jedynie sie przeciagala i nic wiecej.Cytat:
a jezeli chodzi o zmiany to juz chyba za duzo z tym roboty w jego wieku.Cytat:
to mialam robione heh dzis mamuska do mnie dzwonila i powiedziala ze kupila mi bluzeczke i tankini, bo jej mowilam ze chce na basen chodzic, ale musze stroj kupic. to mnie wyprzedzila bo pewnie wiedziala ze w nieskonczonosc bede kupowac ![]() http://www.bonprix.pl/produkt/tankin...age&return=ref http://www.bonprix.pl/produkt/shirt-.../?category=779 |
||
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec podobny patent
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wy to same robicie? To znaczy co, trzecie ten imbir i dorzucacie do gorącej wody ?
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, fajny ten kostium
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
za duzo piszecie!
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem również zasadność zwolnienia przy zagrożeniu ciąży - matka i dziecko są najważniejsze. Sama zamierzam pracować jak długo się da - żeby było śmieszniej na dwa tygodnie przed porodem będę miała dużą imprezę, przy której już od pół roku pracuję, i jeśli tylko Kijanka pozwoli, chciałabym "robić" do końca ![]() Nie rozumiem natomiast, absolutnie nie rozumiem, jako można iść na zwolnienie i chodzić sobie na fitness??? Albo się źle czujesz Kobieto i ok, idziesz na zwolnienie i wypoczywasz, albo masz siłę nóżkami i rączkami machać, to i w pracy wysiedzisz ![]() bajka, kostium super Koszulka zresztą też ![]() Kurcze, trochę się cykam kupowania ubrań przez sieć - "w realu" trudno mi dobrać rozmiar, a co dopiero wirtualnie... Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-02-26 o 14:24 |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz juz postawil ta szafe na calej scianie 3 m teraz czekamy na drzwi. ale w sumie wolala bym zeby to jednak fachowcy zrobili, przynajmniej tz by sie tak nie wkurzal a w sumie cenowo wyjdzie podobnie, jedynie ze rabat mielismy na materiale, bo znajomi maja biznes zwiazany z plytami i od razu tna wszystko jak trzeba.
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że mi się odwidzi
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę ż emamy kilka zwolenniczek imienia Ewa. Ja tez jestem Ewa i nigdy mi sie nie podobało;/ mam brata Dawida i siostre Weronike( takie mocne a ja taka prosta).Teraz jak myśle o imionach to chyba chciałabym ewelina żeby do niej mówić " Efcia/Ewka"
więc tez odpada Aleksander tez ma siostra więc coś czuje że dopiero na porodówce wybiorę jakieś imię i to pewnie będzie jedno z tych nieplanowanych. W końcu jadąc na porodówke w 1 ciąży miałam wyjść ze Stanisławem a wyszłam z Adrianem. Odebrałąm mnóstwo tel, bo wszyscy zgłupieli jak ma miec dziecko na imię ,włącznie z tż![]() ![]()
|
|
|
|
#1213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo teraz sobie przypominam, że nawet mój, który jest nad wyraz dojrzały i wszystko rozumie, to na pierwszą wieść o tym, że wybieramy się do lekarza faceta - widziałam zaskoczenie i zaniepokojenie w jego oczach I choć nic nie powiedział, bo ma zbyt dużo taktu, ale zrozumiałam, że nagle przed oczami stanęła mu jego kobieta z rozłożonymi nogami przed obcym facetem i to go mocno poruszyło ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
I jeszcze raz - nie mówię, że to jest koniecznie złe. Po cichu wam zazdroszczę takiej możliwości... ![]() PS. A nie zapytałaś tej pani przez telefon? Skoro Ci powiedziała, że to zajęcia dla kobiet na zwolnieniu to trzeba jej było strzelić ten twój argument ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2013-02-26 o 14:39 |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w lidlu jest herbata zielona z imbirem i ona mi smakuje i nawet pomaga, ale z herbata w ciazy tez trzeba uwazac wiec pije gora 1 dziennie jest lidl w luksemburgu?
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy dość krótkie nazwisko i oboje mamy podwójne imiona. Ja to lubię I dzidziol też dostanie 2 Zgadzam się natomiast, że jeśli ktoś ma długie nazwisko i długie imię, to drugie imię czasem zawadza
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowo praca jest bardzo stresująca i nie jest to wynikiem dużego obłożenia pracą a raczej złym zarządzaniem przez kierownictwo. Tzn. Najpierw cisza każdy robi swoje, nagle wpada Pani kierownik, że dzwonił Dyrektor i za 5 min musimy mieć gotowe to i to. Bzdura totalna. Do tego problem z urlopami zwłaszcza na przełomie miesiąca bo jest "zamykanie miesiąca". I tak w Wigilię w pracy, w Sylwestra w pracy, na majówkę też co drugi dzień do roboty. A w domu wkużony mąż, bo przez moją pracę nie możemy nigdzie pojechać a on ma te dni wolne. W zeszłym roku 1 listopada wypadł w czwartek. Parę osób chciało wziąć 2 wolne bo ma długą drogę na Wszystkich Świętych do przejechania. Oczywiście gdy tylko pierwszy wniosek wpłynął Pani kierownik wpadła na salę i powiedziała: "Tak żeby wszystko było jasne. Nie podpiszę żadnego wniosku urlopowego na 2 listopada, więc wybijcie to sobie z głowy". Mobbing? Parę osób, które faktycznie "musiały", brały urlop na żądanie, ale ile można? Oczywiście trzeba zaznaczyć że sama Pani kierownik poszła 2 listopada na urlop. Więc skoro firma nie szanuje mnie, to dlaczego ja mam szanować ją? Wcześniej nawet chora zasuwałam do roboty, bo trzeba. Teraz to sobie odbijam i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów. Gdyby firma była fair wobec mnie to pewnie dalej bym do pracy chodziła. Wróciłabym po tych paru śnieżnych dniach, ale jest jak jest i zamierzam skorzystać z możliwości jaka jest mi dana. ![]() vea7 bez urazy oczywiście, ale tak jakoś przypomniała mi się ta straszna atmosfera w pracy i się uniosłam. Dodam, że nie mam już zamiaru do tej pracy wracać. ![]() PS. Dodam jeszcze, że ja akurat na fitness nie śmigam. Ale mam zamiar na wiosnę zacząć na basen chodzić.
14.09.2013 Filipek 01.02.2016 Leoś Edytowane przez rubinka25 Czas edycji: 2013-02-26 o 14:47 |
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pytanie do doświadczonych mamusiek. Nosiłyście ogrodniczki ciążowe jeansowe? bardzo mi się podobają i zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem czy są wygodne i praktyczne? |
||
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym, ja mam nieco ezoteryczne podejście do życia i uważam, że istota ludzka decyduje się na przyjście na świat inkarnując się w ciałko i SAMA wybiera sobie imię, które będzie nosić... Matka wyczuwa ten impuls i odbiera energetycznie decyzję dziecka
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też imbir nie pomaga.. natomiast herbata z miodem, cytryną i wkrojonym imbirem na przeziębienie jest bezcenna!
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
może i naciagane l4 ale jak sobie pomyśle że mam pracować do 65lat....to perspektywa paru miesięcy wolnych od pracy wydaje się kusząca
![]() ![]() Moja siostra tak kombinowała(pracowała w eurobanku) , ale tylko dlatego że wiedziała że jest kolejna do zwolnienia jak tylko dowiedziała się że jest w ciązy to l4,potem macierzyński i wychowawczy a jak drugi raz zaciążyła to przywrócenie do pracy i ponownie l4 (bez skrupułów)-->ani dnia nie była w pracy. Teraz tez wie, ze nawet jesli wróci to zaraz dostanie wypowiedzenie. Tyle tylko,że nie zamierza tam wracać. Co innego ja Pewnie do konca bedę w pracy a na pewno do końca maja
|
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno można kupić korzeń imbiru - to jest najlepsze. Ścinasz ok 1-1.5 cm i ścierasz na tarce. Wrzucasz do wrzątku i chwilę gotujesz. Mój TŻ robi mi z herbatą malinową, miodem i cytryną. Naprawdę smaczne. Ginka poleciła, by popijać po trochu cały dzień.
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam, że z tym L4 to sprawa bardzo indywidualna i w żadną stronę nie ma co uogólniać..
|
#1229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We Francji ani w Lux nie ma tego problemu, bo taki pracodawca wie, że, jak piszesz, "nie zajdzie zaraz i nie ucieknie". Pozostali pracownicy też wiedzą, że dopóki da radę - będzie pracować, a jeżeli pewnego dnia nie przyjdzie do pracy to znaczy, że ma naprawdę ku temu powód (a nie, że na przykład chciała chodzić na fitness dla ciężarnych )Cytat:
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam koleżankę, która miała na imię OLA. wszędzie miała tak wpisane, w urzędzie też była zapisana jako Ola, miała strasznie długie nazwisko i gdyby miała jeszcze do tego Aleksandra to nie zmieściła by swojego podpisu w żadnej kratce.
Tak więc chyba Ola też się da.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

jednak wolę nasze polskie warunki
tzn miala w cholere malo miejsca, wiec jak juz byla wieksza, jedynie sie przeciagala i nic wiecej.
a jezeli chodzi o zmiany to juz chyba za duzo z tym roboty w jego wieku.

Chyba, że mi się odwidzi 

więc tez odpada