|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Marina jak Ty tam wytrzymujesz, to ja nie wiem. Jestem pełna podziwu. wiesz, że z takimi ludźmi się nie dyskutuje, bo to tak jakbyś gadała do ściany.
Z resztą, co ta babka ma do Żydów? przecież to bardziej religijni ludzie niż ona. Co M na to, jak mu ostatnio wygarnęłaś? A teścia to bym... narobił Wam nadziei na mieszkanie, odremontował i sam zamieszkał. No brak słów. Dziad jeden
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Marina w szoku byłaś. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, pamiętam jak powiedziałam że nie chce aby dziadkowie dawali klapsa jak swoim dzieciom, bo od tego są rodzice, od wychowywania i pouczania, dziadkowie mogą mi ewentualnie powiedzieć, że Emilie coś zrobiła, ale nie dawać klapsa. Widziałam w ich oczach lekkie zbulwersowanie... bo wydawało im się, że jak ich siostry i bracia dawają swoim wnukom klapsa to im też takie prawo przysługuje - przynajmniej JA to tak odebrałam. Postawiłam sprawę jasno i jeżeli nie daj Boże takie coś się stanie, to będę mocno zbulwersowana... oj bardzo mocno. Porusz temat nie czekając nawet na kolejny klaps, powiedz że nie podoba Ci się takie podejście i nie chcesz aby tak było i bądź przy tym konkretna.
CO do jedzenia, moja dama nigdy nie miała z tym problemu (odpukać) teraz jesteśmy na etapie wszystko co nowe wąchamy i próbujemy wkłada palce i sama próbuje. I sama decyduje co chce zjeść a co nie. Generalnie nie naciskam na jedzenie i nie siedzę nad nią z łyżeczką, że ma zjeść, chce to ją karmie, nie chce nie karmię Ostatnio mieliśmy zabawę kupiłam kilka owoców : gruszka, jabłko, winogron, kiwi i nazywałam owoce a potem pytałam gdzie ono jest i ona zgadywała, potem dotykaliśmy każdy owoc i opisałyśmy czym się charakteryzują że np. kiwi ma cićki, jabłko ma ogonek, winogron ma kulki itp., potem wąchanie i próbowanie Jak robimy sałatkę to to samo, pokazuje jak wygląda groszek, kukurydza, papryka, ziemniak ugotowany itd. itp.
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszę w kółko jaki on to nie jest zły... A teraz mnie normalnie telepie, za moją bezsilność, za to, że nic nie powiedziałam. Ale normalnie mi słów w buzi zabrakło. A wiesz jak teść odżył teraz? masakra. Stolnicę sobie kupił, jakieś przybory, meble na wymiar porobił. Teraz mówi, że wie, że żyje...Szkoda, że nas w bambuko robił cały czas. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- dzięki żaneta. Po prostu mnie zatkało... napewno ten temat poruszę, bo nie pozwolę na takie coś... no cholera jasna. Tylko z nimi jak ze scianą...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się mocno! |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Marina rozumiem, że gada się jak do ściany ale przynajmniej nie przejdziesz koło problemu obojętnie, bo jak nie powiesz o co chodzi, to oni będą myśleli, że mogą robić z Igorem co chcą i dawać mu klapsy jak im się podoba. Myślę, że jak będziesz zaczynała mówić co Ci się nie podoba to w końcu machną ręką i odpuszczą - mam taką nadzieję. I też Cie podziwiam, że wytrzymujesz...jak na to reaguje twój M ?na to , żę ojciec was wycackał?
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta m. nic mu nie powie. Bo co zrobi. Stary sam sobie odpicował szopę za swoją kasę, slyszalam kiedys, jak mowil do tesciowej, ze jak zwrocimy mu kasę to proszę bardzo... z tym, że powiedział, ze wsadził w to ok 50 tys...nie ma bata, ze się przejdzie. Nie ma bata.
dziewczyny szczerze to ja tu nie wytrzymuję, ale co mam zrobić? no co mam poradzić. Do samotnej matki iść?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze "Czy chcesz być moim przyjacielem", "Umyj się świnko" i jeszcze z tej serii kilka zamówiłam. Radek je strasznie lubi. Ładne obrazki mają. Niedawno było w DDTVN o "Miasteczku Mamoko" ![]() Ale kobieta mówiła, że to dla dzieci około 5 r ż. Marina no chyba by mnie szlag trafił! Przy najbliższej okazji powiedz babce co myślisz, że sobie nie życzysz żeby wymierzała klapsy Twojemu dziecku. Krowa. |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwróć uwagę może to cos da, chociaż wątpie, tacy ludzie są niereformowalni. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Marina - DSM to chyba ostateczność! Może jak tż będzie pracował jakoś się Wam wszystko ułoży?A na wsi gdzie mieszkacie nie znajdziecie czegoś tańszego niż w Mielcu na wynajem? |
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
juz po USG
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-31 o 21:30 |
|
|
|
#3580 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wytrwałość! Jestem pełna podziwu! Też powinnam się wziąć za siebie i tak jak napisała Scio, bez półśrodkow i szukania wymowek.Tyle, że teraz nie mam czasu na nic, a kolacjo-obiad jem dopiero ok 20 ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Gratulacje! Będziesz miała parkę!!!! |
|||
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Marina - uciekaj stamtąd, błagam
Na prawdę nie woli w rodzinnym domu? Mimo ojca? A jakiś 1 pokój gdzieś w okolicy u kogoś wynająć? nie starczy na to kasy z tego, co M. zarobi?
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Karol dostał Taromentin czy jakoś tak, i syropki.
Zapelenia gardła ma konkretne. Na szczescie tylko gradła. |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Marina kur** aż muszę zakląć. Co za baba!
Na podwórku obok twojego rodzinnego domu mieszka chyb atwoja babcia? czy mieszkała? może u niej możesz być? Twój M. też taki niedorajda, bierny tym wszystkim wydaje sie być, no nie wytrzymasz tak, nie wytrzymasz długo. Evve gratki ![]() nie ominie Cię szał zakupów ciuszkowych.
|
#3585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcale stara nie jestes ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie Brumek, na studia zawsze możesz iść, wiek nie jest przeszkodą .
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
No włśnie Brumek, ja też od wrzesnia planuje wrócic na studia, i bedę robić wszystko od początku, a mam juz 24 lata :P
Stronczek, wlaśnie mam prosbę, zmien w mojej Bartessie 22 na 24 lata
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nie mam żadnego planu, terminu tez nie. Boje się troche...
Ev
|
|
|
|
#3589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, podobno w ten weekend ostatnie przymrozki, a na niedzielę za tydzień już 15 stopni zobaczymy. A na koniec maja upał 30 zobaczymy, te długoteminowe to tak 50/50Cudo! Po ile będziesz sprzedawać? Cytat:
Aniu-to Julcia się budzi, Mateuszek dzięki Bogu śpi jak suseł całą noc( ok.7 ostatnio się budzi), dwa razy dotychczas tak było, że Go julka w nocy obudziła równo o 3 ![]() Daję radę normalnie-przyzwyczaiłam się i nie spię w dzień ![]() I jak? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co na to wszystko M.?Nawet Ci nie będę pisała, żebyś stamtąd uciekała, bo jakbyś mogła, to już by Cię dawno tam nie było No nie wierzę!!GRATULACJE!!Na wróżkę, to ja sie nie nadaję STO LAT STO LATHej. U nas kolejna beznadziejna noc- w swoim łóżku spałam może z godzinę, a tak to u Julki, trochę zasypiałam, trochę z przymusu, ach...Mleko Jej daję normalnie w nocy, narazie nie będę z tym walczyć. Jutro mieliśmy iść na szczepienie, ale dzwonili z przychodni, że doktor chora i kolejny termin na 12 marca. Byliśmy na spacerku- w koncu jako tako można jeździć wózkiem, aby buty przemoczyłam. |
|||||
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "sto lat" to dziekuje ale nie mam dzis urodzin po prostu to tak przy okazji
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko doszedł do siebieAha- myslałam, że to dziś ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Czyta nas natkanatka
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
A kto to Natkanatka ?
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Eve gratulacje!
Gomra w wieku 24 lat to ja swoje studia dopiero zaczynałam. Jaka ja młoda wtedy byłam
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się wydawało, że 24 to za późno ![]() że jak nie zacznę od razu to potem już mi się nie będzie chciało... |
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra zdrówka dla Karolka!
co do jedzenia Ala próbuje wszystko - ona nawet kawę i piwo by wypiła ;P Hania natomiast zupełne przeciwieństwo. ostatnio trochę się poprawiło - chyba przez przedszkole i dzięki Ali - trochę ją chyba mobilizuje i podciąga z tym jedzeniem. Żaneta współczuję nocki ![]() nieciekawie z plecami męża :/ Myha u Twojego również z tego co piszesz ![]() Brumku super, że Tymcio taki zadowolony z rękawiczek ![]() Pieleszko u nas z książkami to zupełnie na odwrót... jak powiedziałam TŻ ile to Mamoko kosztowało to się za głowę złapał, ale on nigdy książkowy nie był i kompletnie tematu nie czai ![]() Marinko no mi już brakuje słów żeby Cię pocieszyć. nie wyobrażam sobie co Ty musisz czuć. Aga na drutach kiedyś tam robiłam, ale jakoś szydełko bardziej mi podeszło ![]() brawa za efekty w odchudzaniu! to ile już w sumie zgubiłaś? żebym Cię w przedszkolu poznała ![]() Eve super, że chłopak będzie! Oliweczko jak patrzę na allegro to tak myślę, że 25zł/szt. + przesyłka póki co na allegro nie wystawiam bo tylko dzisiaj dostałam już zamówienie na 6 sztuk ![]() także na dzień dzisiejszy tylko ta fioletowa na zbyciu i robię jeszcze pieska i czekam na zamówione włóczki i będę robić zamówione czapki ![]() dziękuję wszystkim za pochlebne komentarze mojej spuścizny
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve gratki!
![]() Brak czasu, brak czasu, brak czasu..
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fioletowa czapeczka śliczna.
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż mnie wzięło na wspomnienia Czasem po prostu trudno mi uwierzyć, że ja robiłam w życiu coś innego poza opiekowaniem się Patrykiem - tak mnie to wciągnęło teraz![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa mam w ulubionych na FB kilka stron gdzie ktoś robi czapeczki szydełkowe, chcesz popatrzeć? wysłać Ci linki? w ramach inspiracji
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

zapraszam

12.06.2010
Obudziła nas wysoka gorączka.
jak mężowi powiem, to pewnie obydwie kupi, bo on maniak książkowy. a czytałam opinie o obydwu i ja nie potrafię się zdecydować, którą chcę 
za wytrwałość! Jestem pełna podziwu! Też powinnam się wziąć za siebie i tak jak napisała Scio, bez półśrodkow i szukania wymowek.