Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 13:25   #3571
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Marina jak Ty tam wytrzymujesz, to ja nie wiem. Jestem pełna podziwu. wiesz, że z takimi ludźmi się nie dyskutuje, bo to tak jakbyś gadała do ściany.

Z resztą, co ta babka ma do Żydów? przecież to bardziej religijni ludzie niż ona.
Co M na to, jak mu ostatnio wygarnęłaś? A teścia to bym... narobił Wam nadziei na mieszkanie, odremontował i sam zamieszkał. No brak słów. Dziad jeden
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:31   #3572
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Marina w szoku byłaś. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, pamiętam jak powiedziałam że nie chce aby dziadkowie dawali klapsa jak swoim dzieciom, bo od tego są rodzice, od wychowywania i pouczania, dziadkowie mogą mi ewentualnie powiedzieć, że Emilie coś zrobiła, ale nie dawać klapsa. Widziałam w ich oczach lekkie zbulwersowanie... bo wydawało im się, że jak ich siostry i bracia dawają swoim wnukom klapsa to im też takie prawo przysługuje - przynajmniej JA to tak odebrałam. Postawiłam sprawę jasno i jeżeli nie daj Boże takie coś się stanie, to będę mocno zbulwersowana... oj bardzo mocno. Porusz temat nie czekając nawet na kolejny klaps, powiedz że nie podoba Ci się takie podejście i nie chcesz aby tak było i bądź przy tym konkretna.

CO do jedzenia, moja dama nigdy nie miała z tym problemu (odpukać) teraz jesteśmy na etapie wszystko co nowe wąchamy i próbujemy wkłada palce i sama próbuje. I sama decyduje co chce zjeść a co nie. Generalnie nie naciskam na jedzenie i nie siedzę nad nią z łyżeczką, że ma zjeść, chce to ją karmie, nie chce nie karmię Ostatnio mieliśmy zabawę kupiłam kilka owoców : gruszka, jabłko, winogron, kiwi i nazywałam owoce a potem pytałam gdzie ono jest i ona zgadywała, potem dotykaliśmy każdy owoc i opisałyśmy czym się charakteryzują że np. kiwi ma cićki, jabłko ma ogonek, winogron ma kulki itp., potem wąchanie i próbowanie Jak robimy sałatkę to to samo, pokazuje jak wygląda groszek, kukurydza, papryka, ziemniak ugotowany itd. itp.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:35   #3573
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina jak Ty tam wytrzymujesz, to ja nie wiem. Jestem pełna podziwu. wiesz, że z takimi ludźmi się nie dyskutuje, bo to tak jakbyś gadała do ściany.

Z resztą, co ta babka ma do Żydów? przecież to bardziej religijni ludzie niż ona.
Co M na to, jak mu ostatnio wygarnęłaś? A teścia to bym... narobił Wam nadziei na mieszkanie, odremontował i sam zamieszkał. No brak słów. Dziad jeden
Dobra, mnie niech obraża, ale co ona chce od dziecka.
Słyszę w kółko jaki on to nie jest zły...
A teraz mnie normalnie telepie, za moją bezsilność, za to, że nic nie powiedziałam. Ale normalnie mi słów w buzi zabrakło.

A wiesz jak teść odżył teraz? masakra. Stolnicę sobie kupił, jakieś przybory, meble na wymiar porobił. Teraz mówi, że wie, że żyje...Szkoda, że nas w bambuko robił cały czas.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

dzięki żaneta. Po prostu mnie zatkało... napewno ten temat poruszę, bo nie pozwolę na takie coś... no cholera jasna. Tylko z nimi jak ze scianą...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:35   #3574
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny zła matka ze mnie
Babka dziś przylała Igorowi w dupę ( ja go nigdy nie biję, nigdy...) za to, że...walnął zabawką w podłogę. I on tak patrzy na mnie biednie stojąc przy tej starej, a ja w szoku nic się nie odezwałam. Tylko wyciągnęłam ręce i on przybiegł.
Ale suka ze mnie... i że się nic nie odezwałam. I do babki nic. Boże dziewczyny. Następnym razem coś powiem, ale do nich nie dociera że MOJE dziecko i JA je wychowuje...płakać mi się chce. Ci*a ze mnie, nie matka.
Wcale nie jesteś złą matką! Pamiętaj, że jesteś wystarczająco dobrą matką! Rozumiem Cię doskonale, bo ja też co jakiś czas muszę niektórym uświadamiać, ze to ja jestem matką Patryka i ja odpowiadam za niego i to ja podejmuję różne decyzje z nim związane. Choć wiem, że moja sytuacja jest jednak inna. Nie wyobrażam sobie, jak Ty tam dajesz radę. Ani trochę się nie dziwię Twoim reakcjom.
Trzymaj się mocno!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:47   #3575
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina rozumiem, że gada się jak do ściany ale przynajmniej nie przejdziesz koło problemu obojętnie, bo jak nie powiesz o co chodzi, to oni będą myśleli, że mogą robić z Igorem co chcą i dawać mu klapsy jak im się podoba. Myślę, że jak będziesz zaczynała mówić co Ci się nie podoba to w końcu machną ręką i odpuszczą - mam taką nadzieję. I też Cie podziwiam, że wytrzymujesz...jak na to reaguje twój M ?na to , żę ojciec was wycackał?

Stary 2013-02-26, 13:51   #3576
Marina1
Zakorzenienie

zaneta m. nic mu nie powie. Bo co zrobi. Stary sam sobie odpicował szopę za swoją kasę, slyszalam kiedys, jak mowil do tesciowej, ze jak zwrocimy mu kasę to proszę bardzo... z tym, że powiedział, ze wsadził w to ok 50 tys...nie ma bata, ze się przejdzie. Nie ma bata.

dziewczyny szczerze to ja tu nie wytrzymuję, ale co mam zrobić? no co mam poradzić. Do samotnej matki iść?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:52   #3577
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej
Tę książeczkę mamy od Świąt, ale Tymuś dopiero teraz się w niej rozkochał. To "Miasteczko Mamoko" http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt...ko_mamoko.html. Same obrazki, zero słów, a wciąga tak, że i my z mężem czasem siedzimy i śledzimy losy bohaterów I po kilku tygodniach cały czas zauważamy jakieś nowe szczegóły albo drugie dna.
Już zamówiłam drugą część z tej serii "Mamoko 3000" i w podobnym stylu książeczkę "Gdzie jest tort".
Mamy tą książeczkę Ostatnio jak chwaliłaś to zamówiłam
Jeszcze "Czy chcesz być moim przyjacielem", "Umyj się świnko" i jeszcze z tej serii kilka zamówiłam. Radek je strasznie lubi. Ładne obrazki mają.

Niedawno było w DDTVN o "Miasteczku Mamoko"
Ale kobieta mówiła, że to dla dzieci około 5 r ż.

Marina no chyba by mnie szlag trafił!
Przy najbliższej okazji powiedz babce co myślisz, że sobie nie życzysz żeby wymierzała klapsy Twojemu dziecku. Krowa.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:15   #3578
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
zaneta m. nic mu nie powie. Bo co zrobi. Stary sam sobie odpicował szopę za swoją kasę, slyszalam kiedys, jak mowil do tesciowej, ze jak zwrocimy mu kasę to proszę bardzo... z tym, że powiedział, ze wsadził w to ok 50 tys...nie ma bata, ze się przejdzie. Nie ma bata.

dziewczyny szczerze to ja tu nie wytrzymuję, ale co mam zrobić? no co mam poradzić. Do samotnej matki iść?
Mriana - bardzo mi Ciebie żal, ale tak jak piszesz nic nie możesz zrobić - bo to babcia jest u siebie i jak widać nie zamierza się liczyć z Twoją obecnością.
Zwróć uwagę może to cos da, chociaż wątpie, tacy ludzie są niereformowalni.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Marina - DSM to chyba ostateczność! Może jak tż będzie pracował jakoś się Wam wszystko ułoży?A na wsi gdzie mieszkacie nie znajdziecie czegoś tańszego niż w Mielcu na wynajem?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:21   #3579
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

juz po USG

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-03-31 o 21:30
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:24   #3580
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Druga z rzędu zawalona nocka, poszłam spać o godzinie 00.30 a wstałam przed 5. Obudziła nas wysoka gorączka.
Idziemy z Karolkiem do lekarza na 13.50.
I jak Karol?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy kupić Hance "mamoko" czy "ulicę Czereśniową" jak mężowi powiem, to pewnie obydwie kupi, bo on maniak książkowy. a czytałam opinie o obydwu i ja nie potrafię się zdecydować, którą chcę

czekam na wiosnę. z utęsknieniem. bo już mnie ta szarówa za oknem zmęczyła...
Musze rozejrzeć się za tymi książeczkami, ale u nas ostatnio mały jaoś mniej zainteresowany ksiażeczkami

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumek
Wyniki nieźle, cm lecą, okazało się, że mam mięśnie w rękach jakas odskocznia od codzienności.

Gomra wagowo niewiele tylko 4 kg. Ale to czysty tłuszcz, mięśnie są. No i wszytskie portki mi lecą z tyłka, a bluzki wiszą. A jak jesz? Bo jak jesz za mało, to palisz sobie mięśnie stąd utrata w kg a w cm brak.
Scio, AgaG, gomra - za wytrwałość! Jestem pełna podziwu! Też powinnam się wziąć za siebie i tak jak napisała Scio, bez półśrodkow i szukania wymowek.
Tyle, że teraz nie mam czasu na nic, a kolacjo-obiad jem dopiero ok 20 Musze to zmienić!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
juz po USG
Gratulacje! Będziesz miała parkę!!!!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:31   #3581
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
juz po USG

Gratulacje!
To jednak dobrze obstawialam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 14:45   #3582
brumek
Zakorzenienie

Marina - uciekaj stamtąd, błagam Ja bym chyba zabiła. A przynajmniej dziką, naprawdę dziką, awanturę bym urządziła! Głupia stara baba!
Na prawdę nie woli w rodzinnym domu? Mimo ojca?
A jakiś 1 pokój gdzieś w okolicy u kogoś wynająć? nie starczy na to kasy z tego, co M. zarobi?
Stary 2013-02-26, 15:43   #3583
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Karol dostał Taromentin czy jakoś tak, i syropki.
Zapelenia gardła ma konkretne.
Na szczescie tylko gradła.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:50   #3584
patik87
Zakorzenienie

Marina kur** aż muszę zakląć. Co za baba!
Na podwórku obok twojego rodzinnego domu mieszka chyb atwoja babcia? czy mieszkała? może u niej możesz być?
Twój M. też taki niedorajda, bierny tym wszystkim wydaje sie być, no nie wytrzymasz tak, nie wytrzymasz długo.

Evve gratki nie ominie Cię szał zakupów ciuszkowych.
Stary 2013-02-26, 16:05   #3585
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Hej

Wiesz Scio, jak bym jeszcze raz była młoda i miała iść na studia, to bym wybrała pedagogikę
ale mnie rozbawilas
wcale stara nie jestes

Cytat:
cześć dziewczyny.

A ja umieram na migdały. To się chyba nigdy nie skończy, pasmo chorób...

W szooooku głębokim jestem, ile Wasze dzieci...Mój by w życiu nie zjadł 3/4 rzeczy co żaneta wymieniła, czy pieleszka, czy inne dziewczyny. No szok.
U nas mleko rano, potem zupa ( nic innego nie zje ) i mleko. Tyle.
U nas dodatkowo jeszcze serki i jogurty, reszta tak samo jak u Was. Nic z nowosci nie chce, nawet sprobowac nie chce, zamyka buzie i ucieka

Cytat:

Babka dziś przylała Igorowi w dupę ( ja go nigdy nie biję, nigdy...) za to, że...walnął zabawką w podłogę. I on tak patrzy na mnie biednie stojąc przy tej starej, a ja w szoku nic się nie odezwałam. Tylko wyciągnęłam ręce i on przybiegł.
Ale suka ze mnie... i że się nic nie odezwałam. I do babki nic. Boże dziewczyny. Następnym razem coś powiem, ale do nich nie dociera że MOJE dziecko i JA je wychowuje...płakać mi się chce. Ci*a ze mnie, nie matka.
W szoku bylas, potrafie zrozumiec...w nadarzajacej sie okazji wygarnij jej i zabron robic takie rzeczy !!!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:07   #3586
patik87
Zakorzenienie

A właśnie Brumek, na studia zawsze możesz iść, wiek nie jest przeszkodą . Ze mną studiował 47 latek.
Stary 2013-02-26, 16:27   #3587
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

No włśnie Brumek, ja też od wrzesnia planuje wrócic na studia, i bedę robić wszystko od początku, a mam juz 24 lata :P

Stronczek, wlaśnie mam prosbę, zmien w mojej Bartessie 22 na 24 lata
Stary 2013-02-26, 16:33   #3588
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aga nie mam żadnego planu, terminu tez nie. Boje się troche...
Ev

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:43   #3589
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Rękawiczki już mam Nie są mega grube, ale ciepłe, wełniane. Jak dla nas to na zimę są ok. Jutro wypróbujemy na łapkach. Chyba że będzie za ciepło, bo dzis już ponad 2 stopnie na plusie były
I te rękawiczki są tak długie jak na zdjęciu? Dokąd sięgają?
No, podobno w ten weekend ostatnie przymrozki, a na niedzielę za tydzień już 15 stopni zobaczymy.
A na koniec maja upał 30 zobaczymy, te długoteminowe to tak 50/50
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
tatau
Cudo! Po ile będziesz sprzedawać?
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Oliweczko, dziękuję za pw, bardzo mi pomogłaś
Jak ty dajesz radę z tyloma pobudkami? Drzemiesz cokolwiek w dzień? Ja się nad tym właśnie zastanawiam...jak to będzie, jeśli np jeden będzie zasypiał a drugi obudzi się w tym momencie.... [/COLOR]

Aniu-to Julcia się budzi, Mateuszek dzięki Bogu śpi jak suseł całą noc( ok.7 ostatnio się budzi), dwa razy dotychczas tak było, że Go julka w nocy obudziła równo o 3
Daję radę normalnie-przyzwyczaiłam się i nie spię w dzień przeważnie jak julcia ma drzemkę, to Mati jest aktywny, z resztą w domu zawsze coś się znajdzie do roboty, a jak nie to trzeba nadrobic wizaż
Cytat:
Idziemy z Karolkiem do lekarza na 13.50.
I jak?
Cytat:
Ale dzisiaj rano miałam schize
Wstałam o tej 5 jak mały sie obudził, poszłam do kuchni po herbatkę i syrop, patrze przez okno na podwórek, jeszcze światła nie zaswieciłam, a tam moja babcia idzie... Ale taki zamazany jej obraz był że w sumie to nie wiem czy jakoś swiatło dziwnie padło od jadącego droga auta i juz zwidy miałam, czy faktycznie przyszła sobie pooglądać wszystko.
Człowiek zaspany, to też moze mu sie chyba wydawać co nie?
Nie czaję z tą babcią? Ona nie żyje?Sory za pytanie z góry
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak w innych sklepach, ale koło mnie w Kauflandzie jest sporo przecenionych zabawek. Ja kupiłam parę z wyprzedzeniem na dzień dziecka/urodziny dzieciom z rodziny
Dobry pomysł, też tak czasem robię.
Cytat:
pieleszko dziękuję. Jej zazdroszczę. Ja tak się muszę nagimnastykować z żarciem dla I. że hej.

Marinko nie możesz się obwiniać za to, że się nie odezwałaś-po prostu Cię zatkało i już- nie pomyślałabyś, że ktoś mógłby przywalić Twojemu synkowi klapsa...Następnym razem(oby nie było!!!) urządz tak jak Brumek już napisała dziką awanturę
Co na to wszystko M.?Nawet Ci nie będę pisała, żebyś stamtąd uciekała, bo jakbyś mogła, to już by Cię dawno tam nie było
Cytat:
juz po USG
No nie wierzę!!GRATULACJE!!Na wróżkę, to ja sie nie nadaję
Cytat:
Stronczek, wlaśnie mam prosbę, zmien w mojej Bartessie 22 na 24 lata
STO LAT STO LAT

Hej.
U nas kolejna beznadziejna noc- w swoim łóżku spałam może z godzinę, a tak to u Julki, trochę zasypiałam, trochę z przymusu, ach...Mleko Jej daję normalnie w nocy, narazie nie będę z tym walczyć.

Jutro mieliśmy iść na szczepienie, ale dzwonili z przychodni, że doktor chora i kolejny termin na 12 marca.

Byliśmy na spacerku- w koncu jako tako można jeździć wózkiem, aby buty przemoczyłam.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:46   #3590
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I te rękawiczki są tak długie jak na zdjęciu? Dokąd sięgają?
No, podobno w ten weekend ostatnie przymrozki, a na niedzielę za tydzień już 15 stopni zobaczymy.
A na koniec maja upał 30 zobaczymy, te długoteminowe to tak 50/50

Cudo! Po ile będziesz sprzedawać?

Aniu-to Julcia się budzi, Mateuszek dzięki Bogu śpi jak suseł całą noc( ok.7 ostatnio się budzi), dwa razy dotychczas tak było, że Go julka w nocy obudziła równo o 3
Daję radę normalnie-przyzwyczaiłam się i nie spię w dzień przeważnie jak julcia ma drzemkę, to Mati jest aktywny, z resztą w domu zawsze coś się znajdzie do roboty, a jak nie to trzeba nadrobic wizaż

I jak?

Nie czaję z tą babcią? Ona nie żyje?Sory za pytanie z góry

Dobry pomysł, też tak czasem robię.

Marinko nie możesz się obwiniać za to, że się nie odezwałaś-po prostu Cię zatkało i już- nie pomyślałabyś, że ktoś mógłby przywalić Twojemu synkowi klapsa...Następnym razem(oby nie było!!!) urządz tak jak Brumek już napisała dziką awanturę
Co na to wszystko M.?Nawet Ci nie będę pisała, żebyś stamtąd uciekała, bo jakbyś mogła, to już by Cię dawno tam nie było

No nie wierzę!!GRATULACJE!!Na wróżkę, to ja sie nie nadaję

STO LAT STO LAT

Hej.
U nas kolejna beznadziejna noc- w swoim łóżku spałam może z godzinę, a tak to u Julki, trochę zasypiałam, trochę z przymusu, ach...Mleko Jej daję normalnie w nocy, narazie nie będę z tym walczyć.

Jutro mieliśmy iść na szczepienie, ale dzwonili z przychodni, że doktor chora i kolejny termin na 12 marca.

Byliśmy na spacerku- w koncu jako tako można jeździć wózkiem, aby buty przemoczyłam.
pisałam wyżej odnosnie Karolka już. Ostre zapalenie gardła, dostalismy taromentin.

Co do "sto lat" to dziekuje ale nie mam dzis urodzin po prostu to tak przy okazji
Stary 2013-02-26, 17:03   #3591
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam wyżej odnosnie Karolka już. Ostre zapalenie gardła, dostalismy taromentin.

Co do "sto lat" to dziekuje ale nie mam dzis urodzin po prostu to tak przy okazji
Faktycznie, potem doczytałam oby szybko doszedł do siebie

Aha- myslałam, że to dziś

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Czyta nas natkanatka

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 18:04   #3592
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A kto to Natkanatka ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 19:03   #3593
mamad1
Zadomowienie

Eve gratulacje!

Gomra w wieku 24 lat to ja swoje studia dopiero zaczynałam. Jaka ja młoda wtedy byłam
Stary 2013-02-26, 19:40   #3594
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Eve gratulacje!

Gomra w wieku 24 lat to ja swoje studia dopiero zaczynałam. Jaka ja młoda wtedy byłam

A mi się wydawało, że 24 to za późno
że jak nie zacznę od razu to potem już mi się nie będzie chciało...

Stary 2013-02-26, 19:42   #3595
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Gomra zdrówka dla Karolka!

co do jedzenia Ala próbuje wszystko - ona nawet kawę i piwo by wypiła ;P
Hania natomiast zupełne przeciwieństwo. ostatnio trochę się poprawiło - chyba przez przedszkole i dzięki Ali - trochę ją chyba mobilizuje i podciąga z tym jedzeniem.

Żaneta współczuję nocki
nieciekawie z plecami męża :/

Myha u Twojego również z tego co piszesz

Brumku super, że Tymcio taki zadowolony z rękawiczek

Pieleszko u nas z książkami to zupełnie na odwrót...
jak powiedziałam TŻ ile to Mamoko kosztowało to się za głowę złapał, ale on nigdy książkowy nie był i kompletnie tematu nie czai

Marinko no mi już brakuje słów żeby Cię pocieszyć. nie wyobrażam sobie co Ty musisz czuć.

Aga na drutach kiedyś tam robiłam, ale jakoś szydełko bardziej mi podeszło
brawa za efekty w odchudzaniu! to ile już w sumie zgubiłaś?
żebym Cię w przedszkolu poznała

Eve super, że chłopak będzie!

Oliweczko jak patrzę na allegro to tak myślę, że 25zł/szt. + przesyłka

póki co na allegro nie wystawiam bo tylko dzisiaj dostałam już zamówienie na 6 sztuk
także na dzień dzisiejszy tylko ta fioletowa na zbyciu i robię jeszcze pieska i czekam na zamówione włóczki i będę robić zamówione czapki
dziękuję wszystkim za pochlebne komentarze mojej spuścizny

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 19:52   #3596
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Eve gratki!

Brak czasu, brak czasu, brak czasu..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 20:22   #3597
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

póki co na allegro nie wystawiam bo tylko dzisiaj dostałam już zamówienie na 6 sztuk
także na dzień dzisiejszy tylko ta fioletowa na zbyciu i robię jeszcze pieska i czekam na zamówione włóczki i będę robić zamówione czapki
serio? wow, fajnie, moze się rozkręci i dodatkowy grosz Ci wpadnie na rzeczy dla dziewczyn.
Fioletowa czapeczka śliczna.
Stary 2013-02-26, 21:12   #3598
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A właśnie Brumek, na studia zawsze możesz iść, wiek nie jest przeszkodą . Ze mną studiował 47 latek.
brumek, a ja slyszalam ze otworzyli pierwsze studia dzienne dla ludzi z uniwerystetu trzeciego wieku

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 21:23   #3599
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A mi się wydawało, że 24 to za późno
że jak nie zacznę od razu to potem już mi się nie będzie chciało...
Jak byłam młodsza, to też tak myślałąm. Miałam 4 lata przerwy między technikum a studiami.Sam temat studiów wyszedł całkiem przypadkowo, ale się napaliłam i zostałam studentką. Miałąm chwile zwątpienia (czasami trudno było połączyć pracę i szkołę), ale im dłużej w tym siedziałam, tym bardziej żal mi było z zrezygnować z nauki. Najpierw byłam na licencjacie, ale w rezultacie skończyłam jednolite magisterskie. 5 lat minęło nie wiem kiedy. Pracę magisterską broniłam miesiąc po ślubie... Aż mnie wzięło na wspomnienia Czasem po prostu trudno mi uwierzyć, że ja robiłam w życiu coś innego poza opiekowaniem się Patrykiem - tak mnie to wciągnęło teraz

Cytat:
Stary 2013-02-26, 21:28   #3600
iustyna1
Wtajemniczenie

Iwa mam w ulubionych na FB kilka stron gdzie ktoś robi czapeczki szydełkowe, chcesz popatrzeć? wysłać Ci linki? w ramach inspiracji
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości