|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Lili to Radek szybki z magnesami
![]() fartuszki zamawiałam w tamtym roku jak Hania miała plastykę w domu kultury. na Alę jeszcze trochę za duży, ale po wywinięciu rękawów jest ok. na allegro szukałam wtedy i jak już za przesyłkę płaciłam to wzięłam kilka sztuk żeby się opłaciło ![]() http://www.kidsiaki.pl/Fartuszek_och...wania-372.html to chyba nawet ten sprzedający http://allegro.pl/fartuszek-ochronny...026428657.html Myha gratuluję wygranej aukcji! łóżko bardzo fajnie wygląda! Marzenko super, że tak Ci się udał połów w lumpeksie ![]() Aania u nas z pantoflami czy skarpetkami jest podobnie jak u Adasia ![]() Ala jak się budzi to sama skarpetek sobie szuka ![]() super, że torba spakowana ![]() Adaś przesłodki z tym karmieniem dzidziusia ![]() Brumku super te rękawiczki, ale obawiam się, że u Hani by się nie sprawdziły bo ona musi mieć co najmniej z 1 palcem. Hania zawsze ma ze sobą coś na spacerze - torebkę w ręce albo Minnie czy Teletubisia maskotkę. nie pamiętam kiedy wyszła z pustymi rękami i w takich bezpalcowych rękawiczkach ciężko byłoby jej coś trzymać - tak mi się wydaje.... o jakiej Wy gąsienicy piszecie? jaka to zabawka? u nas na śniadanie to jest zawsze butla z mlekiem z kaszą i tutaj nawet nie kombinuję bo przed wyjściem rano do przedszkola to tak mi najszybciej i najwygodniej. a jak wracamy to wtedy ja jem śniadanie to Ala się "podpina" i tu jest różnie - zazwyczaj jakaś kanapka albo drożdżówka a czasami to tak się rano tym mlekiem naje, że do zupy przed drzemką to tylko jakiś owoc albo biszkopta zje. Dziubku o rany skąd ta gorączka? daj znać jak wyniki mieć będziecie.
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Z reguły jest to kwiatek z klocków duplo. Dziś był miś z tego kompletu, co rano pokazywałam. Wczoraj ... kaseta magnetofonowa Ale jemu nie przeszkadza, że rękawiczka jest bez palców. Bo teraz niby ma takie z 1 palcem osobno, ale i tak nosi je w ten sposób, że wszystkie palce są razem, a to miejsce na kciuk jest puste ![]() A gąsienica to książeczka O ta: http://peek-a-boo-boo-by-evie.blogsp...ric-carle.htmlFajna jest w środku, bo ma różne dziurki, w które wkłada się paluszki. Cytat:
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Agawoo BARDZO się cieszę Brumek a na tej stonie z ekotuptusiami sa tylko 4 rodzaje? Monia- oficjalnie gratuluję Uciekam spać ( dzisiaj w nocy było 6 pobudek + obudzenie Mateuszka krzykiem![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Brumciu jak Ci przyjda rękawice, to zdaj relację jakie są-ale ogólnie to zimowe, tak? czy takie cieńkie jesienne? Ja bym wzięła pszczoły dla Mateuszka, a biedronki dla Julci( uwielbia je) |
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rękawiczki już mam Nie są mega grube, ale ciepłe, wełniane. Jak dla nas to na zimę są ok. Jutro wypróbujemy na łapkach. Chyba że będzie za ciepło, bo dzis już ponad 2 stopnie na plusie były
|
|
#3545 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak jechaliśmy na wakacje to parasolkę Silvercrossa kupiliśmy - złego słowa o niej nie powiem MM - Hela w ogóle nie piła, jak przestałyśmy się karmić to staramy się więcej produktów w których jest wapń itp. podawać, bo mm Helutka pluje na kilometr podbiera nam też normalne mleko, jak np. na śniadanie muesli jemyCytat:
Cytat:
))Cytat:
pamiętam, jak ja swoją torbę pakowałam, kiedy to było ![]() Cytat:
![]() dobry wieczór! a ja dziś zombiak jestem, noc spędziłam z Oscarami, a jak zabierałam się do łóżka to Hela postanowiła wstać całe szczęście przespałyśmy się w ciągu dnia ze trzy godziny, gdyby nie to to chyba bym padła ![]() wybierałyśmy się na śnieg, a tu roztopy... może w przyszłym roku poszalejemy, tegoroczną zimę przez szyby oglądałyśmy
|
|||||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
tatau
![]() musiałam się pochwalić ![]() skromna jestem niesłychanie, ale to chyba moja najładniejsza i jednocześnie najszybciej zrobiona czapka ![]() zaczęłam dzisiaj popołudniu więc chyba dochodzę do wprawy ![]() jeszcze tylko kwiatka muszę przyszyć ![]() no i jak ja ją mam na allegro dać jak co jedna co zrobię to mi się bardziej podoba
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa, jest piekna! Wyglada jak fabryczna. Nie do wiary, ze takie cudo mozna zrobic w jeden wieczor
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() agawoo, bardzo sie cieszę! Cytat:
Trzymam ![]() nie ma Nie mamy kiedy usiąść i zdecydować....Już TŻ mi sam zaczął przypominać żeby to zrobić ![]() Jakby nie liczyć, zostało kilka tygodni, a coś czuję w kościach, że do wyliczonego terminu raczej nie dociągnę ![]() Cytat:
![]() mme_audrey, ja mam wrażenie że pierwszą niedawno pakowałam ![]() Oliweczko, dziękuję za pw, bardzo mi pomogłaś ![]() Jak ty dajesz radę z tyloma pobudkami? Drzemiesz cokolwiek w dzień? Ja się nad tym właśnie zastanawiam...jak to będzie, jeśli np jeden będzie zasypiał a drugi obudzi się w tym momencie....
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy tylko Patik rozumie moje poczucie humoru? Co to za hit teraz macie? Bo nie napisałaś ![]() Shira zapomniałam pogratulować całej przespanej nocy. Tylko się nie przyzwyczajaj Bo Radek miał kilka lepszych nocy do czego się przyzwyczaiłam i później jak miał gorszą to nie potrafiłam sie odnaleźć e3fvc---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Iwa cudna czapeczka
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Druga z rzędu zawalona nocka, poszłam spać o godzinie 00.30 a wstałam przed 5.
Obudziła nas wysoka gorączka.Idziemy z Karolkiem do lekarza na 13.50. |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK moja je wszystko to co Ja. Zjada raczej wszystko, czasem ma dni że nie chce kanapek to wtedy dostaje twarożek który uwielbia. Kanapki je różne: z sałatą, szynką, serem, pomidorem, dżemem, marmoladą, nutellą, pasztecikiem , kiełbaski na ciepło, jajecznica , płatki tzn same mleko bo ma manie na nie, owsiankę, no kurcze czasem jak mąż skoczy to zje kołaczyki .A i uwielbia nawet nawet samą kanapkę z masłem
do tego kakao, ciepłe mleko, herbata o różnych smakach : malinowa, zwykła z cytryną miodem, zależy co mamy i na co ma ochotę i na kolacje to samo, czasem sobie robimy swoje hamburgery albo tosty i też zjada Hamburgery robi mąż i wszystko robimy sami, oprócz bułek które kupujemy nie te do hamburgerów tylko np.: grahamki. Chleb robię od jakiegoś czasu sama z ziarnami i Emilie mi zawsze przy robieniu go towarzyszy.SHIRA miałam Ci pisać, ostatnio do chleba dodałam orzechy włoskie i wyszedł bomba zmniejszyłam ilość ziaren na poczet orzechów i udało się mój teść który nie przepadał za takim chlebem ostatnio kupił sam drożdże i mąkę żeby zrobić bo tak mu smakuje dla mnie jest to najlepszy przepis który kiedykolwiek dostałam ![]() IWA podziwiam Cię za te czapki, Ja zupełnie nie mam do tego cierpliwości. Świetnie CI one wychodzą i chwal się chwal a najlepiej wystaw na all ![]() U nas też noc dzisiaj nie za piękna, przebudziła się o 2:33 i stękała, płakała. Ewidentnie coś ją bolało, dałam paracetamol i przeszło. Albo zębiska albo brzuszek, wydaję mi się że to pierwsze bo ślini się jak buldog do tego trzyma palca cały czas w buzi, a jak pytam czy ma ją ząbki bolą, pokazuje mi na 5 z tyłu i kiedy dotykam to dziąsło ma napuchnięte... Nic trzeba się nastawić na nieprzespane noce bo cztery piątki Nas będą witać, tylko nie wiadomo jak długo.... A mąż z kręgosłupem ma różne rzeczy np. przepuchlina, zanik maźi między kręgami, no nic ciekawego. Opis badania na całą kartę A4 z czego połowa nie brzmi za fajnie...rehabilitantka do której chodził nastawiać kręgi, mówi że przychodzą do niej sportowcy i nie mają tak zniszczonego kręgosłupa jak on... Teraz musimy iść do neurologa. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2013-02-26 o 09:47 |
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta u mojego Tz podobne problemy z kręgosłupem. tez ma przepukline. Był czas kiedy nie umiał sobie nawet skarpetek założyc. Był na bardzo silnych lekach. Dostał blokade w kręgosłup i od tej pory tfu tfu nic mu nie doskwiera-w sensie bólu. Co tam sie dzieje na razie nei wiemy. Najgorsze, ze ma prace kóra nie sprzyja rehabilitacji bo podnosi dzinnie kilka ton tarcz hamulcowych
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko
![]() Agata odbutelkowana, z niekapka nie chciała pić, więc pije z kubka + słomka. Jeszcze musze ją odsmoczkować, ale z tym pójdzie gorzej. Na kolacje Agatka je jajko, albo kanapki, wczoraj zjadła na kolację talerz krupniku. Na śniadanie czasem smażę racuchy, pancakesy, naleśniki. Zadne owsianki/kaszki nie wchodzą w grę, ona nie zje nic co ma paćkowatą konsystencje. U nas po staremu. Ja ciągle dietuje i ćwiczę z pakerami. Podoba mi się to. W wakacje prawdopodobnie pojedziemy do Sopotu. Bo dojazd łatwy, a ośrodek na uboczu. Chcieliśmy w maju/czerwcu pojechać też gdzieś blisko na agrowczasy, żeby zwierzęta były, ale zobaczymy... |
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Wiesz Scio, jak bym jeszcze raz była młoda i miała iść na studia, to bym wybrała pedagogikę ![]() Cytat:
![]() Tę książeczkę mamy od Świąt, ale Tymuś dopiero teraz się w niej rozkochał. To "Miasteczko Mamoko" http://wydawnictwodwiesiostry.pl/tyt...ko_mamoko.html. Same obrazki, zero słów, a wciąga tak, że i my z mężem czasem siedzimy i śledzimy losy bohaterów I po kilku tygodniach cały czas zauważamy jakieś nowe szczegóły albo drugie dna.Już zamówiłam drugą część z tej serii "Mamoko 3000" i w podobnym stylu książeczkę "Gdzie jest tort". Tymuś od 9 rano siedzi w swoich nowych rękawiczkach i nie daje ich zdjąć Ani na sekundę. Nawet śniadanie jadł w nich i pupę w wannie mu myłam w nich ![]() Marzenko, a tuptusie 18-24 są duże, ale nie jakoś strasznie. Ma ok. 1 cm luzu, ale ładnie w nich chodzi. Za to są bardzo szerokie w paluszkach. Ale dzięki ściągaczowi nie spadają. Pewnie jeszcze z miesiąc pochodzimy w tych starych. O ile da sobie zdjąć nowe Bo on jak ma coś nowego, to zaraz chce to zakładać i leci do lustra Narcyz
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
pod choinkę kupowałam, ale Dawno temu w Mamoko
Ala na razie średnio zainteresowana natomiast Hania bardzo lubi oglądać i sobie "czytać" jak kupiłam i ją oglądałam to mnie też bardzo wciągnęło
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zastanawiam czy kupić Hance "mamoko" czy "ulicę Czereśniową"
jak mężowi powiem, to pewnie obydwie kupi, bo on maniak książkowy. a czytałam opinie o obydwu i ja nie potrafię się zdecydować, którą chcę ![]() witam, się z pracy właśnie mam przerwę na kawkę. tylko dzisiaj jakaś niedobra - nie wiem, może coś z wodą nie tak Lili się uśmiałam z tą fazą na "Brumkowe Hity dzieciowe" ![]() Iwa jaka śliczna czapeczka u nas drewniane układanki Hanka też bardzo lubi. ale my mamy takie http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...ducer=brimarex (jeszcze drugą taką ze zwierzątkami). sama sobie ładnie dopasowuje kształty, teraz już zna je na blachę, musze jakieś nowe kupić w tym stylu. mamy jeszcze takiego kotka składanego z kilku elementów, ale tego nie lubi jeszcze.. śniadanka jada hanka różne - jajecznica, jajko na miękko, kanapki, serek wiejski, manna z malinami, płatki ryżowe na mleku, owsianka. na kolację jeszcze kaszkę i butelkę mleka już do spania. póki co nie myślę o odstawieniu MM bo Hania lubi i sama się upomina o swoje mniam mniam ). coś jeszcze miałam napisać, ale mi umknęło ![]() czekam na wiosnę. z utęsknieniem. bo już mnie ta szarówa za oknem zmęczyła... |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Scio pochchwal się. Widziałam ramkę, ładnie Ci centymetry poceliały
ja mam z koleji taki problem, ze kilogramy lecą, spadło ze 6 od początku roku. ale w centymetrach mało ubywa. W sumie to tak po 3-4 cm z piersi, tali, pepka, bioder. Ale sadełko zrobiło mi się sporo luzniejsze. Boje się trochę tego, że po prostu skóra nie ma juz takiej tendencji do kurczenia się. Jednak kiedys miałam 15 kg wiecej, no i przeszłam 2 ciaże. Ale dzisiaj rano miałam schize ![]() Wstałam o tej 5 jak mały sie obudził, poszłam do kuchni po herbatkę i syrop, patrze przez okno na podwórek, jeszcze światła nie zaswieciłam, a tam moja babcia idzie... Ale taki zamazany jej obraz był że w sumie to nie wiem czy jakoś swiatło dziwnie padło od jadącego droga auta i juz zwidy miałam, czy faktycznie przyszła sobie pooglądać wszystko. Człowiek zaspany, to też moze mu sie chyba wydawać co nie? Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-26 o 11:35 |
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek
![]() Wyniki nieźle, cm lecą, okazało się, że mam mięśnie w rękach jakas odskocznia od codzienności. A ja jak bym miała jeszcze raz wybrać studia to wahałabym się między przedszkolną a położnictwem strasznie mi się podoba zawód położnej Gomra wagowo niewiele tylko 4 kg. Ale to czysty tłuszcz, mięśnie są. No i wszytskie portki mi lecą z tyłka, a bluzki wiszą. A jak jesz? Bo jak jesz za mało, to palisz sobie mięśnie stąd utrata w kg a w cm brak. A propo książek to wygrałam ostatnio takie trzy: http://www.empik.com/wszedzie-pachni...1777,ksiazka-p http://www.empik.com/idealny-dzien-u...1786,ksiazka-p http://www.empik.com/piekna-i-madra-...1795,ksiazka-p Natalia Usenko jest świetna Bajka o Zającu pisana wierszem, ale tylko pobieżnie przejrzana. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2013-02-26 o 12:11 |
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o takie http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/105...la-dzieci.html
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-02-26 o 12:18 |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Scio jem wręcz za dużo moim zdaniem, nie licze kalori wcale. Nie chce stosowac diet, i ograniczać się, bo to głupota moim zdaniem. Póżniej jak wrócę do pieczonego smażonego, to znów zonk, nie dziękuje.
![]() Podejrzewam że często wychodzi ponad 2 tysiace. Rano zjadam dwa kawałki chleba, na 2 śniadanie czasem jakieś owoce, czasem kawałek chleba jak nie mam owoca, ( jem ciemne pieczywo), na obiad jem to co wszyscy. Jak schabowy to schabowy, jak naleśnik to naleśnik itp. Na podwieczorek zjadam co się nawinie, no i tylko kolacji w sumie pilnuje zeby była białkowa. Jem serek wiejsci, czy 2 jajka. I to tak 2 godziny przed snem. No i ćwiczę 40 - 50 minut co dziennie. Mieśnie mi sie wyrobiły, widzę po nogach bardzo. I ogólnie czuję. Ale sadelko luźne. pozatym, nie jestem osłabiona, czuje się super. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-26 o 12:29 |
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Shira dajesz nadzieję, że i ja kiedyś prześpię cała noc
Choć ze dwie pobudki na jedzenie te ż mi się podobają (ostatnio bardzo rzadko )Agawoo cieszę się, że wszystko ok ![]() Dziubek trzymajcie się mocno! Oby to nie było nic poważnego! Marzena ja też uwielbiam ciuchy z nexta ![]() Brumek u nas na śniadanko (drugie, bo pierwsze to jeszcze w łóżku długie ssanie UU zwykle jajecznica (ostatnio uwielbia), omlet, owsianka z owocami (czasem gotuję też płatki orkiszowe), kasza jaglana z owocami, rzadziej kanapki. Jajek gotowanych moje dziecko nie lubi w tej chwili (może mu się zmieni jak z jajecznicą )Iwa_iw super czapki! ![]() Aania masz przeczucie, że wczesniej urodzisz? Dziękuję za pamięć |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczę
ale niczego nie ograniczam. Smażę, piekę. Cukru tylko nie jadam i białej mąki. No ale tego nie powinnam ze względu na pco. Dobrze mi z moim jedzonkiem. Juz chyba tak zostanie na dłużej. ak już osiągne to co chce to wprowadzę sobie dwa cheat meale w tygodniu i będzie ekstra.Zresztą odkąd chodzę na siłkę poprzestawiało mi się w głowie. Teraz moim celem nie jest "bycie szczupłą" a bycie wysportowaną, chce się umieć podciągnąć na drążku, mieć fajną kondycje itd. A jedzenie przestało być dla mnie jedzeniem dla przyjemności, a elementem osiągnięcia celu. Co nie znaczy, że nie jem smacznie. Młoda i mąż wyżerają mi moje jedzenie... Po prostu tym razem stosuje zasadę - wszystko albo nic, bez szukania wymówek, półśrodków itd. |
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, jak w innych sklepach, ale koło mnie w Kauflandzie jest sporo przecenionych zabawek. Ja kupiłam parę z wyprzedzeniem na dzień dziecka/urodziny dzieciom z rodziny
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszo w końcu jaka matka taka córka (Usenko jest córką Wawiłow), fajne takie rodzinne pisanie
|
|
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajne fajne takie rodzinne "tradycje" )
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
A ja umieram na migdały. To się chyba nigdy nie skończy, pasmo chorób... W szooooku głębokim jestem, ile Wasze dzieci...Mój by w życiu nie zjadł 3/4 rzeczy co żaneta wymieniła, czy pieleszka, czy inne dziewczyny. No szok. U nas mleko rano, potem zupa ( nic innego nie zje ) i mleko. Tyle.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Hanka żarłoczek od zawsze
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszko dziękuję
. Jej zazdroszczę. Ja tak się muszę nagimnastykować z żarciem dla I. że hej.Boże dziewczyny zła matka ze mnie ![]() ![]() Babka dziś przylała Igorowi w dupę ( ja go nigdy nie biję, nigdy...) za to, że...walnął zabawką w podłogę. I on tak patrzy na mnie biednie stojąc przy tej starej, a ja w szoku nic się nie odezwałam. Tylko wyciągnęłam ręce i on przybiegł. Ale suka ze mnie... i że się nic nie odezwałam. I do babki nic. Boże dziewczyny. Następnym razem coś powiem, ale do nich nie dociera że MOJE dziecko i JA je wychowuje...płakać mi się chce. Ci*a ze mnie, nie matka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3570 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na drutach umiesz/lubisz robic? Ja wole druty jednak. Ale tak czy siak ani do jednego, ani do drugiego mi nie po drodze. Cytat:
Zdrowia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio nawet moja fryzjerka na wejsciu powiedziala, ze co przychodze, to jestem szczuplejsza. Radosc slyszec takie slowa. Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

zapraszam

Ale jemu nie przeszkadza, że rękawiczka jest bez palców. Bo teraz niby ma takie z 1 palcem osobno, ale i tak nosi je w ten sposób, że wszystkie palce są razem, a to miejsce na kciuk jest puste
( dzisiaj w nocy było 6 pobudek + obudzenie Mateuszka krzykiem

Obudziła nas wysoka gorączka.
Hamburgery robi mąż i wszystko robimy sami, oprócz bułek które kupujemy nie te do hamburgerów tylko np.: grahamki. Chleb robię od jakiegoś czasu sama z ziarnami i Emilie mi zawsze przy robieniu go towarzyszy.
zmniejszyłam ilość ziaren na poczet orzechów i udało się
dla mnie jest to najlepszy przepis który kiedykolwiek dostałam 

Ani na sekundę. Nawet śniadanie jadł w nich i pupę w wannie mu myłam w nich
)
ale niczego nie ograniczam. Smażę, piekę. Cukru tylko nie jadam i białej mąki. No ale tego nie powinnam ze względu na pco. Dobrze mi z moim jedzonkiem.