Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 15:14   #2521
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Przed chwilą miałam wizytę teściów, przyjechali na kontrolę do lekarza.. chorują już ponad dwa tygodnie i znowu dziś dostali antybiotyk, bo tamte co im przepisał tydzień temu nie pomogły masakra..
ogólnie lubię swoich teściów, ale tak na dłuższą metę to bym ich chyba pomordowała
masakra.. nie znam bardziej nadgorliwej osoby niż teściowa..
Dzisiaj jej tłumaczyłam jak chcę przerobić garderobę na pokoik dziecięcy..
i jak chcę przerobić pokój dzienny...
achhh.. szkoda gadać... miała tyle do powiedzenia, że aż mnie zatkało
a najlepsze jest to, że ja jej mówię o czymś, załóżmy że tu będzie łóżeczko, a tu będzie biurko..
a ona: nie ! nie!!! łóżko to tutaj powinno być i pokazuje to samo miejsce co ja
myślałam, że jestem cierpliwą osobą, ale chyba jednak się myliłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:15   #2522
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Zgaga mnie zabije. Nie pomaga mleko, migdały ani rennie. Wszystko działa w porywach godzinę potem wraca. Mam dość :/
A soda oczyszczona?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ojj tak
powinnam nosi okulary do tv, czytania, ogólnie w domu nosiłam i w pracy a na dwór ściągałam bo nie lubię ... a teraz jak najczęściej leżę na boczku to mi się te okulary wbijają w łepek i ściągam, a soczewek w ciąży jakoś nie toleruje ;/ chociaż nie wiem czy to pogorszenie wzroku czy zmęczenie oczu bo głównie tv, komp, książki ...
Też właśnie do końca nie wiem czy to zmęczenie czy pogorszenie, ale ja startowałam z -0,5 także tragedii nie ma...
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wiem, bo nie sprawdzałam ale spostrzegawczość i koncentracja pogorszyły się mi na pewno
Chyba każdej

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi się nie pogorszył, na szczęście bo juz i tak jestem pół ślepa (-6 dp czy -6,5 dp nie pamiętam), ale coś czytałam, że może się pogorszyc.. tylko wlaśnie nie wiem czy w ciąży czy w trakcie porodu czy tu i tu, ale było, że to się potem raczej poprawia..
muszę to odszukać gdzie to było...
No to fakt, jesteś ślepa :P A operacyjna wada czy nie?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:18   #2523
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki , a noo , boje sie jesc bo czyms go zakleil, a jak przygryze szczene to ooooo przeszywa po mozggg
szczerze Ci współczuję, bo miałam kilka zębów leczonych kanałowo
zakleił Ci ząbka lekarstwem.. pewnie troszkę Cię jeszcze poboli.. a później to miejsce obumrze i nie będziesz nic czuła.

Tż właśnie zadzwonił, że umówił nas na środę do dentysty.. o nie.. środa jest jutro

Stary 2013-02-26, 15:20   #2524
happy blue
Zadomowienie

hej, dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała taką sytuację- siostra poszła odebrać moją paczkę (sukienka na cywilny) i okazało się, że już nie mają na poczcie przesyłki, bo awizo się przeterminowało. co teraz mam zrobić?
Stary 2013-02-26, 15:21   #2525
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Przed chwilą miałam wizytę teściów, przyjechali na kontrolę do lekarza.. chorują już ponad dwa tygodnie i znowu dziś dostali antybiotyk, bo tamte co im przepisał tydzień temu nie pomogły masakra..
ogólnie lubię swoich teściów, ale tak na dłuższą metę to bym ich chyba pomordowała
masakra.. nie znam bardziej nadgorliwej osoby niż teściowa..
Dzisiaj jej tłumaczyłam jak chcę przerobić garderobę na pokoik dziecięcy..
i jak chcę przerobić pokój dzienny...
achhh.. szkoda gadać... miała tyle do powiedzenia, że aż mnie zatkało
a najlepsze jest to, że ja jej mówię o czymś, załóżmy że tu będzie łóżeczko, a tu będzie biurko..
a ona: nie ! nie!!! łóżko to tutaj powinno być i pokazuje to samo miejsce co ja
myślałam, że jestem cierpliwą osobą, ale chyba jednak się myliłam
to tak jakbym słyszała swoich rodziców
są przekochani, ale na dłuższą metę bym z nimi teraz zwariowała..

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to fakt, jesteś ślepa :P A operacyjna wada czy nie?
a nie wiem.. kiedyś mi przeszkadzała i chcialam zoperować, ale byłam za mloda.. a teraz odkad są soczewki niesciągane na noc to mi nie przeszkadza.. w okularach też ładnie wyglądam to mi to troche uroku dodaje...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:22   #2526
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Na razie jesteśmy na etapie ustalania wzoru, wybiorę wzór, będzie wycena

Kocyk już u niej zamówiłam, znalazłam na fb - szary z turkusowymi czaszkami, bardzo mi się spodobał powinien być w przyszłym tygodniu, pokażę
to ja zaczelam od innej strony, bo dostep do sklepu z ktorego bierze tkaniny mam. podalam tylko wymiary jakie mnie interesuja i czekam na cennik. jeszcze poprosilam o wycene samych poszewek, bo komplet koldra+poduszka mam, wiec wypelnienie tez nam nie do konca potrzebne. zobaczymy

Cytat:
swoją drogą to tak można z tym nazwiskiem??
Bo ja przed ślubem musiałam zdecydować jak na nazwisko będą mieć ewentualne dzieci i jest wpisane nazwisko mężą..więc z automatu jego dostaną.. chyba, że bym nie wpisała ojca? tak?
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie maja slubu to mama podaje kto jest ojcem i maja mozliwosc wyboru nazwiska moja tesciowa niedawno panikowala, ze po porodzie oboje musimy isc do urzedu i zebym podpisala zgode tak jakbym sobie to dziecko chciala przywlaszczyc

juz o obiadku za chwile pewnie bedzie obiad 2, bo juz czuje sie glodna

Aaś - co mialas dzisia na sniadanie?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:22   #2527
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was miała taką sytuację- siostra poszła odebrać moją paczkę (sukienka na cywilny) i okazało się, że już nie mają na poczcie przesyłki, bo awizo się przeterminowało. co teraz mam zrobić?
Obawiam się, że odesłali do nadawcy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 15:24   #2528
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zadzwonić do sprzedawcy i się zapytać czy wróciło i czy wyśle znowu.. tylko chyba jeszcze raz za przesyłkę bedziesz musiała zapłacić..
a to 2 tygodnie zwlekałas?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie maja slubu to mama podaje kto jest ojcem i maja mozliwosc wyboru nazwiska moja tesciowa niedawno panikowala, ze po porodzie oboje musimy isc do urzedu i zebym podpisala zgode tak jakbym sobie to dziecko chciala przywlaszczyc
a Wy nie macie ślubu?

Wojtek
Stary 2013-02-26, 15:27   #2529
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Obawiam się, że odesłali do nadawcy
Cytat:
chyba zadzwonić do sprzedawcy i się zapytać czy wróciło i czy wyśle znowu.. tylko chyba jeszcze raz za przesyłkę bedziesz musiała zapłacić..
a to 2 tygodnie zwlekałas?

adres podałam domu rodzinnego, bo tam zawsze ktoś jest i siostra zaspała z odebraniem. przesyłka była darmowa, tyle że z Wielkiej Brytani.
Stary 2013-02-26, 15:32   #2530
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
adres podałam domu rodzinnego, bo tam zawsze ktoś jest i siostra zaspała z odebraniem. przesyłka była darmowa, tyle że z Wielkiej Brytani.
o kurcze.. to pierwsze słyszę.. zawsze jest awizo, potem kolejne.. pewnie odesłali do nadawcy

Stary 2013-02-26, 15:34   #2531
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo..
wróciłam po bojach.. miałąm pracować dziś a zrobiłam te literki
no cóż,zaraz biorę się za te plakaty,póki co wrzucam efekt PRAWIE końcowy filcowania..
podczytam trochę i biorę się do pracy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01180.jpg (11,2 KB, 47 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:35   #2532
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja dopiero teraz do was zaglądam bo była u mnie babcia z życzeniami urodzinowymi.

Biorę się za nadrabianie, ale wcześniej napiszę wam coś śmiesznego.

Odezwał się do mnie znów gość od wózka. Tego co pierwsze podniósł cenę, a później obiżył ale sprzedał oryginalny fotelik i dodaje jakiś inny, który nie pasuje do wózka. Dzisiaj patrzę na maile i co mail do niego o treści:
"oddam za 620zł gratis inny fotelik z przesyłką się dogadamy. "

Wieje mi tu lekko desperacją, a tylu było chętnych. Jak to czasem coś może się odwrócić przeciwko takiemu człowiekowi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:36   #2533
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze Ci współczuję, bo miałam kilka zębów leczonych kanałowo
zakleił Ci ząbka lekarstwem.. pewnie troszkę Cię jeszcze poboli.. a później to miejsce obumrze i nie będziesz nic czuła.

Tż właśnie zadzwonił, że umówił nas na środę do dentysty.. o nie.. środa jest jutro
mowil ze jescze z tydzien , ooo to szykuj sie malo godzin zostalo obys miala wszystkie zdrowe
Cytat:
dokladnie poprosic sprzedawce o ponowne wyslanie i chyba bedziesz musiala juz zaplacici za przesylke , bo on za zwrot tez musial placic
Cytat:
to ja zaczelam od innej strony, bo dostep do sklepu z ktorego bierze tkaniny mam. podalam tylko wymiary jakie mnie interesuja i czekam na cennik. jeszcze poprosilam o wycene samych poszewek, bo komplet koldra+poduszka mam, wiec wypelnienie tez nam nie do konca potrzebne. zobaczymy

juz o obiadku za chwile pewnie bedzie obiad 2, bo juz czuje sie glodna

Aaś - co mialas dzisia na sniadanie?
jak rodzice nie maja slubu , to do urzedu musza isc oboje w celu rejestracji noworodka, a jezeli jest slub to moze isc sam tatus
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:40   #2534
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo..
no cóż,zaraz biorę się za te plakaty,póki co wrzucam efekt PRAWIE końcowy filcowania..

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja dopiero teraz do was zaglądam bo była u mnie babcia z życzeniami urodzinowymi.

Biorę się za nadrabianie, ale wcześniej napiszę wam coś śmiesznego.

Odezwał się do mnie znów gość od wózka. Tego co pierwsze podniósł cenę, a później obiżył ale sprzedał oryginalny fotelik i dodaje jakiś inny, który nie pasuje do wózka. Dzisiaj patrzę na maile i co mail do niego o treści:

Wieje mi tu lekko desperacją, a tylu było chętnych. Jak to czasem coś może się odwrócić przeciwko takiemu człowiekowi.
chyba bym się bała ze koło oderwane.. albo coś jeszcze sprzedał - gondole albo stelaż..

Wojtek
Stary 2013-02-26, 15:46   #2535
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w Selgrosie po 18,31 zł

W woj. lubelskim nie ma czegoś takiego aż musiałam w google wpisać

Cytat:
ja kupiłam na allegro, łącznie z całą masą innych rzeczy higienicznych i rzeczy dla mnie do porodu.. u gapa_kids było za 19,99 za 43 szt..
akurat new born to od biedy można w tym rossmanie kupić bo nie są az tak strasznie drogie.. ale dla 2 różnica byla spora
To pewnie w Rossmannie kupię, bo te higieniczne rzeczy już zamawiałam u innego gościa na allegro.

Wrzucam ciuszki Troszkę moich łupów, a troszkę mamy i siostry.

1.bluza 3-6m
2.spodenki newborn
3.bluzeczka newborn
4.rampers
5.koszula 0-3
6.bluzeczka... kontrola jakości
7.body 3-6m
8.sweterek
9.buciki
10.rampers dla ziomeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (131,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (105,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (96,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (121,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 008.jpg (151,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 013.jpg (120,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 023.jpg (118,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 024.jpg (149,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 031.jpg (108,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 027.jpg (114,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-02-26, 15:48   #2536
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
chyba bym się bała ze koło oderwane.. albo coś jeszcze sprzedał - gondole albo stelaż..
Napisałam mu, że chyba jasno się wyraziłam wcześniej, że nie interesuje mnie wózek bez fotelika, a jeśli by mnie interesował to, żeby w tej cenie jaką dał na początku kupić wszystko.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:49   #2537
diabli
Zakorzenienie

zrobilam sobie duszona marchewke i jem sama pyyycha!

ej zerkam na rozmowy w toku (kobiety nie chca dzieci, nie teraz, a tatusiowie nalegaja). wlasnie laska mowila o prezerwatywach watykanskich. Dzyzga pyta co to, a ona na to, ze ona sa poprzekluwane... slyszalyscie o takim wynalazku? hehe
Stary 2013-02-26, 15:49   #2538
szczesliwa25
Rozeznanie

Karolina ależ ten rampers jest mega! W ogóle 3 ostatnie zdjęcia cudo, nawet kot się zainteresował )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:49   #2539
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
W woj. lubelskim nie ma czegoś takiego aż musiałam w google wpisać

To pewnie w Rossmannie kupię, bo te higieniczne rzeczy już zamawiałam u innego gościa na allegro.
w sumie to na razie możesz sie wstrzymać, może akurat jakaś promocja będzie. bo to w rossmanie to ich standardowa cena.. jak nie kupisz nigdzie indziej to tam na pewno kupisz..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 15:50   #2540
szczesliwa25
Rozeznanie

diabli, ja też oglądam, miałam sprzątać ale coś dziś ledwo chodzę, mój Tż obrażony na kanapie również słabo wygląda, chyba kiepskie ciśnienie na podlasiu..
Stary 2013-02-26, 15:51   #2541
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mniam mniam ja dziś robię kupy, bo mi się ciastka skończyły
też muszę kiedyś zrobić
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
była u mnie babcia teraz - i godzina non stop wałkowania tematyki dzieci - za każdym razem odkąd się dowiedziała że zostanie prababcią tak jest - no ileż można słuchać że tata jak był mały to był taki, że wujek nie jadł tego, że ona w ciąży miała taaaaki brzuch i że po co mi przewijak skoro dziecko będę i tak przwijać wszędzie w domu - taaaaak, na pewno, skoro pieluchy i wszystkie kremy itp będę miała obok przewijaka to na pewno będę z tym biegać po domu i przewijać na stole w kuchni wiem, głupie czepianie się ale średnio co drugi dzień wysłuchuje że "zobaczę że ona ma rację"
a Ty jej udowodnisz, że jednak racji nie ma

Cytat:
już lecę

zapraszam

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
tylko do tego jedna osoba musi wpaść w drugi próg podatkowy 32% czyli zarobki powyżej 85 tys. a jak druga osoba zarobiła mniej niż te 85k i płaciła 18% to sumę ich przychodów dzieli się na dwa, dzięki temu ta pierwsza, która przekroczyła próg ma na głowę mniej niż 85k i wtedy zwracają różnicę 14% nadpłaconego podatku (między 32 a 18%), ogólnie opłaca się miec dysproporcje w zarobkach między mężem a żonąale czasem jest tez tak, że pracodawca moze przeoczyć, że ktoś wpadł w drugi próg i odprowadzać cały czas 18% a wtedy nawet trzeba dopłacać Ja nie jestem księgową, więc wyjaśniłam to tak po mojemu, ale ogólnie coś takiego istnieje i daje jakiś bonusik niespodziewany
Czyli jeśli mój mężu nie wpadł jeszcze w drugi próg to raczej nie mamy co liczyć na większą kasę?

Cytat:
pewnie odeślą do nadawcy :/

Cytat:
hejo..
czymś wypychałaś literki?
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Jaki desperat

--
Wróciłam, trochę mnie krzyże bolą, chyba za bardzo dupę wypinam jak chodzę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 15:51   #2542
szczesliwa25
Rozeznanie

axella, ależ piękne literki - zuzka bedzie zachwycona
Stary 2013-02-26, 15:53   #2543
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Czyli jeśli mój mężu nie wpadł jeszcze w drugi próg to raczej nie mamy co liczyć na większą kasę?
chyba tak czy siak warto sprawdzić czy się oplaca rozliczac samemu czy wspolnie, bo jak Ty nie pracujesz to też jest niższa średnia.. może coś tam jakis zwrot będzie..

chociaż w sumie nie wiem, jak ty nie pracujesz to mozę nie możecie wspólnie??

powinni tego uczyć w szkole.. toż to podstawowa rzecz jest, każdy podatki płacić musi.. ja po ekonomii i pojecia nie mam..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-26 o 15:55

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 15:54   #2544
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
umówiłam się dziś z moją położna do porodu, całkiem sympatyczna babeczka przez telefon mamy się spotkać przed porodem żeby obgadać kiedy mam do niej dzwonić by przyjechała itp, będę z nia gadała za 2 tyg, bo wtedy zaczynam SR, oną ją prowadzi przy okazji tylko najgorsze jest to że niestety mąż nie będzie mógł mi towarzyszyć przy porodzie, bo tylko 1 osoba może być, chyba że akurat ona będzie miała dyżur.
ale ta jedna osoba to chyba maz, polozna tez sie liczy? czesto polozna zastepuje meza, jesli kobieta chce miec kogos, a wie, ze na meza w danym momencie liczyc nie bedzie mogla lub po prostu go nie chce kolo siebie ale nie slyszalam, zeby trzeba bylo wybrac polozna czy maz.

Ash - zycze milych obowiazkow koncz te literki!
Stary 2013-02-26, 15:57   #2545
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak czy siak warto sprawdzić czy się oplaca rozliczac samemu czy wspolnie, bo jak Ty nie pracujesz to też jest niższa średnia.. może coś tam jakis zwrot będzie..
będziemy się razem rozliczać z tego co pamiętam z przedsiębiorczości to jeśli jest się w tym samym progu to nie ma różnicy czy razem czy osobno ale pewna nie jestem

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
chociaż w sumie nie wiem, jak ty nie pracujesz to mozę nie możecie wspólnie??

powinni tego uczyć w szkole.. toż to podstawowa rzecz jest, każdy podatki płacić musi.. ja po ekonomii i pojecia nie mam..
ja miałam krótko umowę na zlecenie w zeszłym roku i pobieram rentę, więc chyba możemy

Stary 2013-02-26, 15:58   #2546
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
też muszę kiedyś zrobić
a Ty jej udowodnisz, że jednak racji nie ma

zapraszam

pewnie odeślą do nadawcy :/

czymś wypychałaś literki?

Jaki desperat

--
Wróciłam, trochę mnie krzyże bolą, chyba za bardzo dupę wypinam jak chodzę

nadzienie z poduszki

to chyba nie nazywa się nadzienie ale nie pamiętam jak inaczej

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 16:02   #2547
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nadzienie z poduszki

to chyba nie nazywa się nadzienie ale nie pamiętam jak inaczej
no ja bym powiedziała wypełnienie ale i nadzienie może być fajnie wyszło jakiej wielkości masz te literki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 16:02   #2548
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
p
Słodkie mamy nie patrzą a z resztą dzielę się mini-babkami
mniaaaaam! chce juz Wielkanoc!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Aż zerknęłam na swoją gazetkę TESCO, tzn łukowską, bo wczoraj jak przeglądałam to coś mi się kojarzyło, że tam było 1,8kg ... no i rzeczywiście ! Pewnie to 3,6 kg to jednak błąd w druku Załączam print-screen.
ale jaja. u mnie w gazetce jest 3,6

Cynamonek - dzieki za obrazki lubie takie "wynalazki"

Karolina, czyli do 4 razy sztuka dobrze, ze rodzice nie odpuscili hehe. a brat to pewnie Wasza maskotka.
pampersy 1 w promocjach w marketach sa za 20zl.
Stary 2013-02-26, 16:04   #2549
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mniaaaaam! chce juz Wielkanoc!
Ja niekoniecznie ale formę na te mini babki kupiłam z myślą o Wielkanocy właśnie i dziś pierwszy raz wypróbowałam dopiero a mam je... od dawna

Stary 2013-02-26, 16:10   #2550
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
u mnie tez 3 dziewczyny ja ta 3 , mialam byc Marcinem

wrcilma od dentysty i niestety dziewczyny , nie bylo tak kolorowo jak wczoraj, zaraz ide sie polozyc napieprza mnie cala szczeka i 5 zebow masakra, dostalam malo znieczulenia i to tego dla dzieci bo p. doktor powiedzial ze tak codziennie nie moze dawac , 45 minut w bólach , nawet chcialm zrezygnowac juz i wyjsc z tamtad ale doktor powiedzial ze teraz juz nie moge , ze musze wytrzymac , jeczalam na maxa az drzwi zamkneli zebym im pacjentow nie wystraszyla , takze przezylam kanalowke prawie na zywca , bez paracetamolu sie nie obejdzie , jutro wypelnienie i robie sobie przerwe znowu
poczytam sob
wazne, ze juz masz za soba odpoczywaj. najlepiej idz spac to bol tez pojdzie hehe.

Cytat:
Użyjecie na bank, w szpitalu Ci pójdzie ta paczka pewnie
ja tez planuje 1 zabrac do szpitala, mam jedna paczke i 10 sztuk luzem od gina z "pampersowych paczek" najwyzej dokupimy pozniej do domu 1 gdyby rozmiar byl ok, a jak nie to juz mam maly zapas 2 i gosciom tez powiem, ze chcemy 2 (o ile jedynki nie uczula).

Vil - nie daj sie babci

a czy ktoras kupuje pieluszki pampers premium care?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości