|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Dobra znikam
![]() Mam nadzieję że jutro weselsze będą humorki ![]() Pieniądze, praca, bezrobocie te tematy zawsze budzą emocji i to zazwyczaj negatywne...Niech każdy robi jak uważa i będzie dobrze - w końcu ile ludzi tyle charakterów i pomysłów na życie ![]() ![]()
#4352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie ale mnie się wydaje że skoro nam o tym piszesz to i również powinnaś brać pod uwagę że ktoś to skomentuje
![]() ![]() ![]() Ja tam w zasadzie nic do tego nie mam, ani do Ciebie, ani Twojego ojca, bo to Twoje życie nie moje, ale... po co mam pisać jak piszesz że jesteś wściekła ![]() Ja tylko powiem że wstydziłabym się w naszym wieku prosić ojca o pieniądze np. na odzież, ale to tylko moje zdanie, każdy człowiek jest inny itp itd więc nie zrozum mnie źle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Jejku zapomniałam Sunshine gratuluje spadku kochana
![]() Asiu musimy dać radę z A6W będziemy się wspierać ![]() ![]() ![]() Gdzie się podziewa MariaMarysienka? Też pewnie zabiegana... ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Teraz już naprawdę znikam ![]()
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wieku 15 lat sprzedawałam okulary od 8/18 za 3zł/h ![]() Potem pracowałam (w te same wakacje) w sklepie. Pilnowałam czy nikt nie kradnie ![]() ![]() W wieku 16, w lodziarni na zmywaku za 3zł/h Potem jako 17. miałam praktyki przez 2 lata na kuchni zarabiałam od 90-120zł +nadgodziny 5zł/h No i potem zostałam w tej pracy no i co roku stawka się zwiększała , skończyłam na 8zł/h . Kokosów z tego nie było , zwłaszcza zimą, jakieś 970zł, ale jakiegoś lata dociągnęłam za sierpień cyba 293h i miałam ponad 1700zł to był czad ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice maja w naszym kraju obowiazek utrzymywać pełnoletnie dziecko dopóki się uczy i zdaje sie że tylko do 26 roku życia. Moi rodzice pomagali mi przez pierwsze lata studiów ale ja to zawsze traktowałam jako ich dobra wole. I nie były to wielkie pieniądze biorac pod uwage ze musiałam wynajac mieszkanie/pokój i sie utrzymać Fakt ja bym starała sie pomóc bardziej konstruktywnie - np w szukaniu pracy ... I prosze nie traktuj mnie jak milionerki która nie wie nic o życiu i polskich realiach . Mój brat studiuje i pracuje , jego znajomi pracuja - w Poznaniu jest praca , fakt moze nie wymarzona - bo na kasie czy w call center czy w galerii (gdzie widziałam wiszące ogłoszenia w zeszłym tygodniu)... Jak jest u Ciebie faktycznie nie wiem. Troche nie w tym rzecz zresztą. Ja poprostu staram sie patrzeć z dystansu i uwzględniac racje obu stron. Ale nie jest moim zamiarem kogoś atakować itd, Zwracam tylko uwagę jak to wyglada z dystansu. Nie musisz tego przyjmować. Jednak skomentowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wkurzać się!!!!!
Ja mam takie zdanie jakie mam ponieważ widze w mojej miejscowosci co się dzieje...ostatnio mam takie sytuacje ze przychodzą ludzie z pismem z UP i zamiast zapytać czy jest praca to oni proszą o pieczątke i podpis że byli i pytali a tak wogóle nawet nie zapytali...to jest tragiczne ![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Ja też skończyłam i widzę, że za bardzo się otworzyłam przed wami.
Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Call center było najgorsze ![]() Łatwo odgadnąć że kokosów nie zarobiłam ![]() Milenka no fakt że szczegolnie w małych miejscowościach znajomości rządzą... Ja akurat z kasami i agencjami miałam pozytywne doświadczenia (w sumie prawie pięc lat tak pracowałam) ... Za to babka z pubu mnie oszukała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
Wow wchodzę na forum a tu takie ogniste sceny - nie chce się mieszać zbytnio, bo wygląda mi to na niezłą walkę ale nie ma się co kłócić.
Ja się nie wypowiem, bo chciała bym zacząć szukać pracy, wyrwać się z domu i mieć swoją kasę i kończąc prace o niej nie myśleć ale mam starszą osobę w domu, którą ktoś musi się opiekować padło na mnie i chociaż to niewdzięczna praca (naprawdę) wiem, że potrzebna. Chociaż wolała bym mieć etat i czas wolny w sensie wyjść z domu nie zwracając uwagi czy ktoś w nim jest żeby mnie zastąpić. Asiu mi jest obojętny termin oczyszczania ![]() ![]()
#4361 |
Zadomowienie
|
Hej! Śledzę Was na bieżąco, ale nie mam czasu nic pisać.
Wczoraj na szkoleniu, doktorka mówiła, że brązowy ryż wcale nie jest taki zdrowy jak to się mówi często. Mówiła o tym, że jak się je brązowy ryż to dzieci rodzą się z mniejszym ilorazem inteligencji ![]() Potem wspominała o jogurtach owocowych, że to samo zło - no ale to już chyba wiecie. No i mówiła też o kurczakach. Opowiadała, jak robiła swojej córce małej jakieś zupy czy potrawki ze sklepowym kurczakiem i jej córce zaczęły rosnąć piersi... ![]() ![]() Pewnie część tych informacji już wiedziałyście, ale napisałam, bo może komuś się przyda. ![]() Co do tematu rodziny - ja uważam, że to zależy od osoby. Moja mama siedzi w domu, a tata pracuje i utrzymuje - mama też kiedyś pracę miała, ale zaczęły się masowe zwolnienia i to było tyle. I nie uważam, żeby była jakimś pasożytem czy coś. Ale sama wolałabym też w przyszłości pracować, żeby mnie facet nie musiał w przyszłości utrzymywać. Nadalka podziwiam Cię, że udało Ci się mieć tak hmm wczesny start i że już w wieku 18 lat udało Ci się utrzymywać z własnych pieniędzy. U Ciebie wpływ na to miało też zachowanie rodziców, w sensie, że tata marudził. Ale nie każdy ma takie szczęście, szczególnie jeśli mieszka w regionie gdzie po prostu pracy jest mało, bądź nie może pracować w jakichś warunkach - ja na przykład nie mogę mieć pracy fizycznej cięższej. Mój tata nigdy nie robił mi wyrzutów, że musiał mi na coś kasę dawać, szczególnie teraz jak muszę jeździć do poradni po 100 km w jedną stronę no i on za to płaci, tak samo za moje leki. Mój brat pracuje i się uczy, jest ode mnie starszy, też mieszka z nami jeszcze, bo w pracy kokosów nie zarabia i też tata nie robi żadnych wyrzutów ani nic, więc nie dziwię się, że Monie wkurza, to że ojciec nie chce jej dać tych pieniędzy choćby na te dojazdy. Ale różni są ludzie i różne rodziny, jedni rodzice chcą, żeby dziecko szybko się usamodzielniło inni wolą aż dziecko będzie starsze. ![]() Co do pracy, to się wypowiadać nie chcę, ale jest ciężko i nie zawsze chcieć to móc.
Edytowane przez Beatagr3 Czas edycji: 2013-02-26 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
No tak i wychodzi na to że obraziłam Monike - co nie było moim celem . Ale stety/niestety na ogół staram się pisać co myśle.
Dla uspokojenia emocji udam sie poćwiczyć ... Skoro juz wciagnełam Carle do szóstki Weidera to musze trzymać fason ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Asia robiłam też kiedyś A6W, ale jakoś zbyt długo nie wytrzymałam
![]() ![]()
![]() |
#4364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Niunia ale mi o przyszła środe chodził o
![]() A jeśli chodzi o Twoją sytuacje to jest zupełnie nieporównywalne - myśle że można powiedzieć że Ty masz pracę - tyle że rodzinny wolontariat ![]() Apropo mama mojej koleżanki dostała jakąś kase z gminy/ opieki społecznej za to że opiekuje sie swoja mama.. nie sa to kokosy - ale jesli Twoja babcia potrzebuje pomocy to moze da sie skorzystać ... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() No to ide ćwiczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
Kurczę, nie jestem pewna, bo trochę straciłam rachubę, chyba ok 600-650g jabłek daje 350-400 soku - czyli jedną porcję. Czyli na cały dzień potrzebujesz... prawie 4 kilo...
![]()
#4367 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja uciekam, bo K. nerwowo mi za plecami drepta ![]() ![]()
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Joanna, od tych właśnie przeróżnych ciast mi się troszkę spuchło
![]() Beata, z tym zarabianiem na samą siebie i tak wyszło całkowicie przypadkiem, bo nie zdałam w technikum i poszłam do zawodówki i dzięki właśnie niej miałam pracę którą lubiłam, ale potem spadało na mnie coraz więcej obowiązków, zarobki coraz mniejsze, zaszłam w ciążę a obowiązków mimo to jeszcze więcej i poszłam w piz.du na zwolnienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cóż, drugi dzień minął, a ja w zasadzie nie czuję się jakoś "inaczej" ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłąm
![]() No to szkoda Niunia - fakt ze bez sensu troche ![]() Czyli w przyszłym tygodniu oczyszczamy ![]() Ide spać , zmeczona jestem chyba podroża ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Rozeznanie
|
widzę ze jakaś awanturka powstała
![]() nie gniewajcie sie kobietki na siebie. ile ludzi na świecie tyle spojrzeń. z drugiej strony każdy ma prawo wyrazic swoją opinię i ją skomentować ![]() monia wracaj do nas ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4372 |
Raczkowanie
|
Ojjjjj jakie tu ogniste nastroje... Dziewczyny spokojnie
![]() Z pracą w Polsce nie jest kolorowo i każdy o tym wie, a żeby ją znaleźć to niestety trzeba się nachodzi i najeździć a nie zawsze jest na to kasa. Nie chce tutaj nikogo bronić bo rozumiem Cię Moniko, że upokarzające jest ciągłe proszenie o kase. Jednak Joasia też ma rację, że jak się chce to nawet na kase można iść. Teraz się wstrzymaj z szukaniem póki nie będziesz wiedziała co z tym stażem. A teraz weź sie w garść zrób sobie kąpiel i uspokój, bo jeśli o czymś nam mówisz to musisz brać pod uwagę, że możemy wyrazić swoje zdanie. Nie obrażaj się ![]() U mnie dzień się zaczął cudownie bo zobaczyłam dziś na wadze 7 z przodu ![]() ![]() ![]() ![]()
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Nie obraziłam się, ale wkurzyłam po prostu.
Muszę odreagować, bo jeszcze napyskowałam lubemu ![]() I czuję się podle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poza tym w miarę ok, ciekawa tylko jestem, czy będzie w ogóle jakikolwiek efekt, bo już tęsknię za normalnym jedzonkiem... o, przypomniało mi się, żeby warzywka na parze ugotować na jutro, bo rano nie będzie czasu ![]()
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Alez tu intensywnie ;p Ja niestety na razie nie robie oczyszczania, bo za duzo mam na głowie ;( ale mysle ze na dniach zrobie!! Ciekawa jestem waszych efektów
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
uspokój hormony xDD kasiunia, wieeeelkie gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co, powiem Wam, że motywujecie mnie jak mało kto. Serio, mimo że nie widzimy się na żywo, to daje mi to do myślenia. Każda w swoim tempie coś tam zrzuca i tak sobie dzisiaj pomyślałam, że mi też się uda, tylko muszę podejść do tego z większą determinacją... jest taki obrazek w necie - "jeśli nie wprowadzisz zmian - nie zmieni się nic". I to jest clue... W pierwszej kolejności chciałabym samej sobie przetłumaczyć, że jedzenie słodyczy i innych - słonych przekąsek, to zbrodnia ![]()
Keep on rockin'! ![]() 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2013-02-27 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
anuszka
jak zobaczyłam, że dodałaś post właśnie, to bałam się wchodzić, bo nastawiałam się na opierdziel od Ciebie jeszcze ![]() Przewidywałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
hmm ogolnie nie przejmuj sie bo wiem ze z praca moze byc ciezko.... mam nadzieje ze dostaniesz ten staz.... a ze sie ktos czasem przyjdzie i wyrzali na forum to chyba nie powinien byc to powod spjecia kobietki;-) kazdy ma prawo do swojego zdania i Asia i Ty Monia ;-)
ohhh chyba zimowe ponure klimaty dopadaja kazdego.... ja tez wrocilam z pracy i ax sie poplakalam do swojego meza bo juz nie moge wytrzymac z tymi Angolami..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Jaka zima, u nas już wiosna, od jutra do piątku ciągiem 6 stopni - przynajmniej moja Osobista Pogodynka tak mówi
![]() A w ogóle, to zorientowałam się, że od kilku godzin mam okno uchylone i mi nie zimno ![]() wiosna!!! ![]() Dobrej nocy, dziewczynki ![]()
#4380 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() z twojego podpisu widzę że zostalo ci 10 kg do zrzucenia - to tak jak mi - choć myślę że będzie to trudne 10 kg ![]() ---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Cytat:
![]() wiosno przybywaj ![]() ps. kurka jak ja bym się kawy napiła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- a tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI ![]() ![]() dzisiaj warzywka na parze...kurcze jak ja się nie mogę doczekać kiedy wbiję zęby w kurczaczka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.