MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 20:45   #481
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Strippi urodziła!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Sms od Strippi:
Hej. Urodziłam 40 min poród, bez nacięcia i pęknięcia. Miachałek 3230 g i 56 cm. Cudowny.

A ja od siebie potwierdzam, że cudowny i zaraz Wam go zaprezentuję
wspaniale!! jest nasz maluszek na świecie
a Strippi naprawde podziwiam, było tak jak mówiła że będzie
GRATULACJE !!!!! Jest prze śliczny

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Liwka... hehe... bo ja jakas nierozgarnieta bylam chyba jak podawalam moj nr:p Wlasnie przed chwila byl u mnie Tz i na dzien dobry mnie pyta: "ty znasz jakas Liwke?' A ja taka zdziwiona... okazalo sie, ze ja (nie mam pojecia jakim cudem;p) podalam jego nr w klubie. Ide poprawic
A wlasnie dostalam ten bolesny zastrzyk w posladek, na rozwoj pluc malego:/ Jutro jeszcze raz:/
ale dałaś jaja
zastrzyki też dostawałam, nic miłego
a mały nawet jak będzie miał tą hipotrofie-chyba tak się pisze, to nie jest nic strasznego.. mnie się wydaje że urodzisz w terminie i zdąży przytyć a jak nie to będziesz miała małego maluszka, byle był zdrowy

Ide jeść kebaba ostatnia noc u mamy, już wszystko przeniesione więc śpimy na materacu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 20:58   #482
oldzinx
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Sms od Strippi:
Hej. Urodziłam 40 min poród, bez nacięcia i pęknięcia. Michałek 3230 g i 56 cm. Cudowny.
Gartulacje dla Strippi . Śliczny chłopczyk. Chciała bym taki poród mieć

Od wczoraj mnie nie było a tu tyle postów do nadrobienia i nawet 1 post na czerwono. No to chłopcy zaczynają się rozkręcać.

A u mnie nadal problem z piersiami. Może któraś tak miała, są zaczerwienione od spodu, strasznie gorące i takie jakieś czerwone pajączki i kropki się pojawiły. Do tego swędzą. Pomóżcie, wizytę u gina mam dopiero 7 ale co on mi na to może zaradzić myślicie że może to być wina stanika? ostatnio też nową oliwkę kupiłam i po kąpaniu smarowałam (z johnsona ta fioletowa). Ale oliwka nigdy mnie nie uczulała.
Stary 2013-02-26, 21:00   #483
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A dzisaj pełnia Na kogo przyjdzie pora?
Wg tego kalendarza pełnia była wczoraj.
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html

Cytat:
Dzisiaj nie ma Coco ani Leonikowej. Może?
Ja jestem przecież!!
Także może Leonikowa?
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:04   #484
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
To sie melduje. Wstepnie zostaje tydzien a potem sie zobaczy. Przeplywy i waga beda pod kontrola i jesli bylyby dobre to jest szansa ze wyjde chociaz na pare dni... Z tego co kojarze, to jest poderzenie hipotrofii- tzn wielkosc dziecka wg usg jest dosc odbiegajaca od Om. No ale poki co sie nie stresuje, bo jak powiedzial dzis lekarz- w 80% przypadkow wynika to z genow i z tego, ze rodzice byli drobni... no zobaczymy w najblizszych dniach

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
I juz po wizycie, napisze w skrocie i nadrobie pozniej, co naskrobalyscie, bo jestem glodna - parowki juz sie gotuja

Jak zawsze, wszystko super, moj synus wazy 2300g, mierzy ok. 45 cm, kosc udowa 6,5, brak nieprawidlowosci
a i hemoglobina skoczyla do gory, wiec biore zelazo dalej dzielnie

Cytat:

Sms od Strippi:
Hej. Urodziłam 40 min poród, bez nacięcia i pęknięcia. Miachałek 3230 g i 56 cm. Cudowny.
Cytat:
Michałek
no w końcu!
GRATULACJE OGROMNE!!
synuś śliczny.. aaaaaaaaaa..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:08   #485
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Sms od Strippi:

Cytat:
Michałek
strippi - GRATULUJE !!!!!
ŚLICZNY SYNUŚ !!!

(ale zazdroszcze tego braku nacięcia)
Stary 2013-02-26, 21:10   #486
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
hej brzuchatki

mnie znów pachwina dosyc mocno boli, miała/ma któras z Was tak?
tak ja miałam a teraz odczuwam ból od wewnętrznej strony ud

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas położna...1500 zł. I wciąż dumam: brać czy nie brać?

No! To poród live!!!
oszzzzzzz 1500zł

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a ja się nie dziwię że woli kafke od siedzenia w szpitalu, tylko ja bym do tesciow nie pojechała

to ja już wiem jak począł się Torres
hmmm może taka kawka z teściową to dobry sposób na szybszą akcję porodową chyba muszę się wybrać do mamy tż

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wrocilam od gina i sie pakuję, bo dostalam skierownie do szpitala, niestety niewiadomo co mnie boli tak bardzo, podejrzewaja jakies nerwy w żebrach albo odme płucna albo niwiadomo co. tak ,że znikam, byc może mnie zatrzymają na obserwacji
trzymam kciuki

Cytat:

To jeszcze nic- mój ojciec kiedys do mamy, ze co to za płyn do kąpieli kupiła, pachnie mało nosa nie urwie i strasznie sie pieni... Okazał się, ze wykapał sie w płynie do mycia podłóg...Mama z Włoch przywiozła w taiej łądnej butelce w kwiaty Nie zna języka więc kwiaty skojarzyły mu sie jednoznacznie z kąpielą
o mały włos się nie posiusiałam

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamusie!

meldujemy się po wizycie
wszystkie wyniki w porządku, ten z glukozy też ok..
dziś badanie z wymazem na paciorkowca.. mam nadzieję, że mnie to ominie.. zobaczymy jak wyjdzie.. później jeszcze raz chyba w 37 czy 38 tygodniu..

Malutka dziś tak szalała, że długo nie mogliśmy jej zmierzyć
pamiętam tylko, że ta kość udowa coś ponad 6cm
szyjka macicy ok. 2,5 (2,43 chyba dokładnie) więc nie jest źle..
pytałam o łożysko.. moje umiejscowione po lewej stronie.. mówił, że najważniejsze, że nie jest przodujące bo uniemożliwia to poród naturalny.. i śmialiśmy się z łożyska na pamiątkę że można sobie wziąć i w ogródku zakopać

w 3d się też wierciła ale udało się zobaczyć i tak sobie pięknie ssała kciuka drugą rączkę miała na czółku w geście "dajcie mi już spokój"
później ktg, wszystko ok.. tarmosiła się tak, że myślałam, że te kabelki spadną

no i powtórzę się jak zwykle jestem mega przeszczęśliwa
i chwalę się dzieciną
a wizytę a mała jest cudowna

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja nie biorę..
w 1c też nie brałam a poród szybki i bez nacięcia..
takiego porodu był sobie życzyła

Cytat:
To sie melduje. Wstepnie zostaje tydzien a potem sie zobaczy. Przeplywy i waga beda pod kontrola i jesli bylyby dobre to jest szansa ze wyjde chociaz na pare dni... Z tego co kojarze, to jest poderzenie tzn wielkosc dziecka wg usg jest dosc odbiegajaca od Om. No ale poki co sie nie stresuje, bo jak powiedzial dzis lekarz- w 80% przypadkow wynika to z genow i z tego, ze rodzice byli drobni... no zobaczymy w najblizszych dniach
z tego co kojarzę to ty jesteś niskiego wzrostu i bardzo drobna więc synuś podał się na mamusiętrzymam kciuki

Cytat:
I juz po wizycie, napisze w skrocie i nadrobie pozniej, co naskrobalyscie, bo jestem glodna - parowki juz sie gotuja

Jak zawsze, wszystko super, moj synus wazy 2300g, mierzy ok. 45 cm, kosc udowa 6,5, brak nieprawidlowosci

Cytat:
Michałek
gratulacje dla strippi klask i:a Michałek przepiękny

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:14   #487
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mam wrażenie, że Strippi tak wszystko ładnie kupowała Michałkowi, sprzątała... szykowała się... i tak ot, poszła i urodziła
Niom - poszło gładko i szybko - jak to u strippi

Cytat:
Ja wróciłam ze szpitala do domu na noc, bo nie mięli miejsc na oddziale,żeby mnie przyjąć, mogłam jechać na Kopernika, ale nie chciałam. Może jakoś przezyję tą noc, a jutro rano mam sie znowu zgłosić do nich, bo dziewczyny z patologii będą rodzily, to przejdą na inny oddział i zwolnią miejsce. Ja dalej z bolu wariuję, 4 lekarzy mnie dzisiaj badało i żaden nie wie, co mi jest, nawet u internisty byłam na osluchaniu, bo kaszlę caly czas i chrząkam i było podejrzenie zapalenia oskrzeli lub przeziębienia.
Dobrze, że z małą ok. A jakby się coś działo w nocy, to jedźcie na Kopernika, bo jednak trzeba dmuchać na zimne !

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
no cóż, lubimy się umartwiac i być uważanym za cierpiętnice.
Ja nie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A nie, to chodzilo, ze naturalnie, w sensie bez znieczulenia zewnatrzoponowego ... Ale zeby nie bylo, tez nie sprawdzalam, czy faktycznie tak jest wiec nie bij
'

Nie zrozumiałyśmy się. Sorry !

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

A u mnie nadal problem z piersiami. Może któraś tak miała, są zaczerwienione od spodu, strasznie gorące i takie jakieś czerwone pajączki i kropki się pojawiły. Do tego swędzą. Pomóżcie, wizytę u gina mam dopiero 7 ale co on mi na to może zaradzić myślicie że może to być wina stanika? ostatnio też nową oliwkę kupiłam i po kąpaniu smarowałam (z johnsona ta fioletowa). Ale oliwka nigdy mnie nie uczulała.
Kurcze, no chyba nie jakieś zapalenie piersi przed porodem... może jednak uczulenie ? Sporo Mam narzeka ma produkty J&J że uczulają, więc może u Ciebie tak zadziałało ?
Stary 2013-02-26, 21:17   #488
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
'

Kurcze, no chyba nie jakieś zapalenie piersi przed porodem... może jednak uczulenie ? Sporo Mam narzeka ma produkty J&J że uczulają, więc może u Ciebie tak zadziałało ?
spx

O J&J tez slyszalam, ze uczulaja. Sprobuj odstawic, wez wapno. Juz jutro jakas poprawa pewnie powinna byc ... Jak nie, to moze lepiej sie skonsultowac z lekarzem? Choc telefonicznie?
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:19   #489
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj nie ma Coco ani Leonikowej. Może?
jestem jestem i nie rodzę

Cytat:
Kurcze tu chodzi o te paciorkowce tak? Ja jutro ide do szpitala na badania te w 3 trymestrze i tez beda to robic :/ Juz sie boje co wyjdzie. Przed zajsciem w ciaze nie mialam, w ciazy na basen nie chodzilam, ale to i tak moglo sie latwo przywlec :/ cholerstwo jedno :/

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

tak paciorkowce :/

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja jestem przecież!!

Także może Leonikowa?
ja też jestem

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:24   #490
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że z małą ok. A jakby się coś działo w nocy, to jedźcie na Kopernika, bo jednak trzeba dmuchać na zimne !
Sprobuje sie polozyc i zobacze, czy moge zasnac, jak leze na wznak to malo mnie boli ale cierpnie mi cale cialo wtedy i bardziej chce mi sie kaszlec.
TŻ zniósl nam łózko na dół do sypialni, to juz nie muszę schodzic w nocy po schodach tysiąc razy na siku z poddasza. Niestety nawet po apapie boli mnie, więc szpitala nie uniknę. Chyba wezmę ze soba laptopa, to będę w kontakcie,widzialam,że w szpitalu jest normalnie internet wifi, zawsze to wygodniej korzystac niż z telefonu, a chyba mi nie ukradną?
Ech czuje,że cięzka noc przede mną, dzisiaj zawaliłam też dietę i pomiary cukru i insulinowe zastrzyki też jako inaczej dalam, nie bylam w stanie tego ogarnąć. Biorę sprzet ze sobą, ale nie wiem jak to będzie w szpitalu z posiłkami dla cukrzyków.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:29   #491
nati_85
Raczkowanie

Strippi wielkie gratulację!!!

Michał jest śliczny!!!
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:30   #492
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja tez lubie szkoda tylko ze nie bylo jeszcze jednego 0 dodatkowo haha

Cytat:
Biorę sprzet ze sobą, ale nie wiem jak to będzie w szpitalu z posiłkami dla cukrzyków.
na pewno bedziesz mieć zapewnione... toć to ważne. a dziś - przy przyjęciu - nie określałaś diety?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:36   #493
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Dla Ciebie wszystko.

Cytat:
Niom - poszło gładko i szybko - jak to u strippi

Ja nie

'

Mam na myśli my- Polki.
Bo niestety to nasze społeczeństwo, a szczególnie kobiety są okrutne (sorry ale taka prawda)- jak ktoś ma inny pomysł na siebie, na życie to jest krytykowany- bo nie spełnia oczekiwań...
Kiedyś czytałam dyskusje kobiet a raczej ich wywnętrzanie się odnośnie Martyny Wojciechowskiej- jak to bardzo im przeszkadza że kobieta pracuje, jeździ po świecie, ma jakieś pasje, bo przecież ...powinna być w domu, powinna być z dzieckiem. Możesz być nieszczęśliwa, możesz nie mieć kasy, być zamkniętą w czterech ścianach- ale być matką polką mającą prawo do krytyki.Ech....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:39   #494
Agateczka*
Zakorzenienie

Nie no patrze 10 stron albo więcej, oho coś się dzieje patrzę na pierwszą stronę a tam stan bez zmian no więc wzięłam się dzielnie za nadrabianie aż dotarłam do relacji Strippi z rozwoju akcji...

a w między czasie....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
.
Była kiedyś u nas znajoma (jakieś egzaminy) i po kilku dniach mówi mi że ten mój krem jest genialny. Ja - OK, fajnie. Potem się okazalo, że przez 4 dni smarowała się żelem do włosów. Siła sugestii jest niezwykła - trzymałam go w opakowaniu po Chanelu... Uśmiałam się jak głupia, ale do tej pory jej nie powiedziałam czym genialnym się paćkała

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Jednak chciałam poczekać jak najdłużej w domu. Skurcze mam co 6 min, bolesne bardzo, ale jednak co 6 min. Kąpiel w wannie wzięłam.
Muszę jechać do szpitala, bo koleżanki mama oddziałowa kończy pracę o 14:00 i zostanie 2 godziny by ze mną pobyć i powiedzieć położnym co i jak
A wiadomo jak na IP papierologia godzina czasu :/
Chciałam być w domu do skurczy co 3-4min no ale jadę, bo jak mam mieć super opiekę to muszę skorzystać, a może po lewatywie i przebiciu pęcherza się ruszy bardziej.
Dobra wiadomość to taka, że dziś znieśli zakaz porodów rodzinnych!!! Ale się cieszymy z mężem, możemy razem rodzić
(mieliśmy zakaz od grudnia).

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że pierwszy spacer zaliczony mamy co prawda do Biedronki ale jest musialam zakupy zrobic bo tz nie ma. W sumie wyszła nam godzina w tym 20 min w sklepie. Wózek super sie sprawdził, szczegolnie skretne kółka w sklepie. Lewa reka prowadzilam wozek miedzy polkami amortyzatory super szczegolnie przy wjazdach na krawezniki

Cytat:
hej mamusie!

meldujemy się po wizycie
dziś badanie z wymazem na paciorkowca.. mam nadzieję, że mnie to ominie.. zobaczymy jak wyjdzie.. później jeszcze raz chyba w 37 czy 38 tygodniu..

no i powtórzę się jak zwykle jestem mega przeszczęśliwa
i chwalę się dzieciną

Cytat:
To sie melduje. Wstepnie zostaje tydzien a potem sie zobaczy. Przeplywy i waga beda pod kontrola i jesli bylyby dobre to jest szansa ze wyjde chociaz na pare dni... Z tego co kojarze, to jest poderzenie hipotrofii- tzn wielkosc dziecka wg usg jest dosc odbiegajaca od Om. No ale poki co sie nie stresuje, bo jak powiedzial dzis lekarz- w 80% przypadkow wynika to z genow i z tego, ze rodzice byli drobni... no zobaczymy w najblizszych dniach
będzie wszystko dobrze

Cytat:

tylko przy pobieraniu krwi (a dokladniej po) mala wpadka.. pielegniarka pobrala krew, posiedzialam minutke, nakleila plaster i mowi, zebym poszla do pokoju dalej to zrobimy KTG.. poszlam, no i lekko sie schylilam, chcialam odlozyc swoja torebke i nagle podloga i cale moje ramie we krwi, powodz, ja wystraszona.. bluzka, sweter, rajstopy pobrudzone, reka boli.. jutro pewnie bedzie mega-ogromny siniak

a atrakcji z krwią współczuję

Cytat:

Sms od Strippi:

za naszego pierwszego chłopca
Gratulacje Kochana!!!

Cytat:
Michałek
cudny pucuś

Cytat:
Napisała, że jej mąż nawet nie zdąrzył. I wszystko poszło gładko. Teraz Michałek śpi z nią na łóżku, a ona wpatruje się, jak maluch uśmiecha się przez sen.

No powiem Wam, że aż mi łzy napłynęły do oczu. Ech... takie momenty w życiu są ważne. Na nie warto czekać.
O i masz ci los, to faktycznie szybko skoro nie zdążył.
Kto by tak nie chciał
No ale w końcu są w komplecie

Dobra wykończyło mnie to nadrabianie i idę się prysznicować.
Mam nadzieję że za dużo nie naspamujecie do jutra

Oczywiście coś więcej miałam napisać no ale przy takiej ilości i takich emocjach to nie realne...
Stary 2013-02-26, 21:43   #495
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
spx
O J&J tez slyszalam, ze uczulaja. Sprobuj odstawic, wez wapno. Juz jutro jakas poprawa pewnie powinna byc ... Jak nie, to moze lepiej sie skonsultowac z lekarzem? Choc telefonicznie?
Dzięki dziewczyny za porady . Wzięłam prysznic letni i zmylam to dziadostwo. Wapno wypilam. Mam nadzieję że jutro lepiej będzie. A jak nie to zadzwonie do gina ale coś przypuszczam że to właśnie ta głupia oliwka. Idę się położyć .
Stary 2013-02-26, 21:48   #496
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na pewno bedziesz mieć zapewnione... toć to ważne. a dziś - przy przyjęciu - nie określałaś diety?
Nie przyjęli mnie, od razu lekarz powiedział,że nie mają miejsca i że może mnie zbadac tylko. Sprawdzil skierowanie i wprowadzil wizyte do zeszytu, wypisal mi recepte i tyle. Nawet nie przegladal moich badań innych, tylko wywiad robił.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:53   #497
nestelle
Zakorzenienie

ja nadrabiam.....
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że pierwszy spacer zaliczony mamy co prawda do Biedronki ale jest musialam zakupy zrobic bo tz nie ma. W sumie wyszła nam godzina w tym 20 min w sklepie. Wózek super sie sprawdził, szczegolnie skretne kółka w sklepie. Lewa reka prowadzilam wozek miedzy polkami amortyzatory super szczegolnie przy wjazdach na krawezniki
super !
Cytat:
meldujemy się po wizycie
i chwalę się dzieciną
za wizytę
za fotę ,słodka !
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A tak poza tym, żeby nie było, że nic kompletnie o mnie nie wiecie to spodziewam się synka .... Mikołaja
(też myślę o tym imieniu ..... i jeszcze 2 innych.... )
Cytat:
i za poprawę !
Cytat:

tylko przy pobieraniu krwi (a dokladniej po) mala wpadka.. pielegniarka pobrala krew, posiedzialam minutke, nakleila plaster i mowi, zebym poszla do pokoju dalej to zrobimy KTG.. poszlam, no i lekko sie schylilam, chcialam odlozyc swoja torebke i nagle podloga i cale moje ramie we krwi, powodz, ja wystraszona.. bluzka, sweter, rajstopy pobrudzone, reka boli.. jutro pewnie bedzie mega-ogromny siniak
za wizytę !
współczuje obrażeń ...
Cytat:
Ja wróciłam ze szpitala do domu na noc, bo nie mięli miejsc na oddziale,żeby mnie przyjąć, mogłam jechać na Kopernika, ale nie chciałam. Może jakoś przezyję tą noc, a jutro rano mam sie znowu zgłosić do nich, bo dziewczyny z patologii będą rodzily, to przejdą na inny oddział i zwolnią miejsce. Ja dalej z bolu wariuję, 4 lekarzy mnie dzisiaj badało i żaden nie wie, co mi jest, nawet u internisty byłam na osluchaniu, bo kaszlę caly czas i chrząkam i było podejrzenie zapalenia oskrzeli lub przeziębienia. Niestety żdne badania nic nie wykazaly, nerki są w porządku, mała jest OK , nic nie uciska. Pozostaje przyczyna typu nerwobóle Jesli nie zdarzy się cud i mi do rana nie przejdzie ten ból, to kładę sie jutro w Ujastek niestety na obserwację. A jakos sobie tego nie wyobrażam, w domu świruję z bólu, jak ja tam wytrzymam nie wiem.
A z dobrych wiadomości to juz 33 tydzien i Hania urosła ładnie, waży około 1900, widać, że będzie niska po mamusi, bo kości udowe ma krótkie. Ogólnie wygląda na to,że ona dobrze się czuje i wszystko jej gra, tylko mamusi cos dolega.
Acha i mam termin CC wyznaczony na 8 kwietnia, więc jak coś Megi, możesz mi juz zapisać na początku, dzięki
za poprawę !
dla Hani !
Cytat:
też słyszałam o uczuleniach wywołanych produktami tej firmy.....
Stary 2013-02-26, 21:53   #498
alliw
Zadomowienie

Cytat:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! [/QUOTE]

Cytat:
Michałek
cudeńko

ale fajnie!!!

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-02-26 o 21:54
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:53   #499
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ja także na dziś się z Wami przegnam

życzę każdej z osobna ... spokojnej nocy oraz słodkich snów

no i jeszcze raz dla Strippi -

ew poczytam was na tele jak się w nocy obudze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 22:06   #500
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech czuje,że cięzka noc przede mną, dzisiaj zawaliłam też dietę i pomiary cukru i insulinowe zastrzyki też jako inaczej dalam, nie bylam w stanie tego ogarnąć. Biorę sprzet ze sobą, ale nie wiem jak to będzie w szpitalu z posiłkami dla cukrzyków.
Nie martw się jeden dzień, na pewno na nic nie ma wpływu ! A dietę pewnie zgłosisz i będzie jakoś, a jak nie będzie to już coś z TŻ uradzicie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mam na myśli my- Polki.
Bo niestety to nasze społeczeństwo, a szczególnie kobiety są okrutne (sorry ale taka prawda)- jak ktoś ma inny pomysł na siebie, na życie to jest krytykowany- bo nie spełnia oczekiwań...
Kiedyś czytałam dyskusje kobiet a raczej ich wywnętrzanie się odnośnie Martyny Wojciechowskiej- jak to bardzo im przeszkadza że kobieta pracuje, jeździ po świecie, ma jakieś pasje, bo przecież ...powinna być w domu, powinna być z dzieckiem. Możesz być nieszczęśliwa, możesz nie mieć kasy, być zamkniętą w czterech ścianach- ale być matką polką mającą prawo do krytyki.Ech....
Wiem, wiem - no dużo w tym prawdy. A już jak kobitka chce działać pod prąd to ma przechlapane...
Stary 2013-02-26, 22:14   #501
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Michałek
Strippi, gratulacje!!!
Super, że tak szybko poszło, ale szkoda, że mąż nie zdążył, zależało im na tym. Jednak widok Michała pewnie to wynagrodził

Cytat:
Na kogo przyjdzie pora?
Na Ciebie?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 22:15   #502
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Wiem, wiem - no dużo w tym prawdy. A już jak kobitka chce działać pod prąd to ma przechlapane...
A tam wiecie co, zawsze znajda sie jakies baby, co sie nudza, nie sa zadowolone ze swojego zycia i komentuja zycie innych.
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 22:27   #503
maria28
Kniaginia

Łażąc po Castoramach, mówiłam do TŻ, że Strippi pewnie teraz rodzi. No i masz!
Sprząta, kawkuje, potem wpada na chwilę do szpitala i już hop-siup Michałek jest na świecie. Cudny!!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zastanawiam się tylko gdzie się podział mój mózg
Też sobie zadaję to pytanie odnośnie do swojego.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wszystkie pijecie liście malin? i tego wiesiołka bierzecie? może i ja bym zaczęła..
Od jutra zacznę. A wiesiołka nie mam, może kupię.

Cytat:
No ale poki co sie nie stresuje, bo jak powiedzial dzis lekarz- w 80% przypadkow wynika to z genow i z tego, ze rodzice byli drobni... no zobaczymy w najblizszych dniach
Tylko szkoda, że aż tydzień musisz zostać w szpitalu.

Cytat:
I juz po wizycie,
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 22:45   #504
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
to napewno po rodzicach drobinka

Cytat:
ale dlaczego u ciebie zawsze podaja długość dziecka a u nas już dawno dawno nie

Cytat:

Sms od Strippi:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA
SUPER! sTRIPPI WIELKIE GRATULACJE

Cytat:
Michałek
CUDNY BLONDASEK
Cytat:
Napisała, że jej mąż nawet nie zdąrzył. I wszystko poszło gładko. Teraz Michałek śpi z nią na łóżku, a ona wpatruje się, jak maluch uśmiecha się przez sen.
HEHE a tak jej zalezało na rodzinnym to się kobieta pośpieszyła

Cytat:
Ja wróciłam ze szpitala do domu na noc, bo nie mięli miejsc na oddziale,żeby mnie przyjąć, mogłam jechać na Kopernika, ale nie chciałam. Może jakoś przezyję tą noc, a jutro rano mam sie znowu zgłosić do nich, bo dziewczyny z patologii będą rodzily, to przejdą na inny oddział i zwolnią miejsce. Ja dalej z bolu wariuję, 4 lekarzy mnie dzisiaj badało i żaden nie wie, co mi jest, nawet u internisty byłam na osluchaniu, bo kaszlę caly czas i chrząkam i było podejrzenie zapalenia oskrzeli lub przeziębienia. Niestety żdne badania nic nie wykazaly, nerki są w porządku, mała jest OK , nic nie uciska. Pozostaje przyczyna typu nerwobóle Jesli nie zdarzy się cud i mi do rana nie przejdzie ten ból, to kładę sie jutro w Ujastek niestety na obserwację. A jakos sobie tego nie wyobrażam, w domu świruję z bólu, jak ja tam wytrzymam nie wiem.
A z dobrych wiadomości to juz 33 tydzien i Hania urosła ładnie, waży około 1900, widać, że będzie niska po mamusi, bo kości udowe ma krótkie. Ogólnie wygląda na to,że ona dobrze się czuje i wszystko jej gra, tylko mamusi cos dolega.
Acha i mam termin CC wyznaczony na 8 kwietnia, więc jak coś Megi, możesz mi juz zapisać na początku, dzięki
trzymamy kciuki. juz druga planowa cesarka u nas na wątku

Cytat:
A dzisaj pełnia Na kogo przyjdzie pora?
kochana pełnia była wczoraj

Cytat:
DRAGUSIA
hm...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to jakaś nowość

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 23:03   #505
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

meldujemy się po wizycie
Fajnie, że wszystko dobrze
Cytat:
To sie melduje. Wstepnie zostaje tydzien a potem sie zobaczy.
Szkoda, że tak długo musisz zostać, ale wiadomo - w szpitalu będziesz pod stałą koontrolą

Cytat:
I juz po wizycie,

Cytat:
BRAWO!!!!
Cytat:
Michałek
Śliczny
Wielkie gratulacje dla Strippi

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 23:43   #506
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

drogie mamusie .... nie udało mi się usnąć Młody szaleje .... przez co nie umiem znaleźć sobie dogodnej pozycji do spania :/

ale postanowiłam nie marnować czasu i ściągnęłam sobie 4 filmy ...
same Horrory yhm i nie wiem od którego zacząć

och ....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 23:52   #507
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to miał być Roch, tylko tego drugiego nie mogę sobie przypomnieć
Stary 2013-02-26, 23:54   #508
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
drogie mamusie .... nie udało mi się usnąć Młody szaleje .... przez co nie umiem znaleźć sobie dogodnej pozycji do spania :/

ale postanowiłam nie marnować czasu i ściągnęłam sobie 4 filmy ...
same Horrory yhm i nie wiem od którego zacząć

och ....
tak a rano marudziła że dziecko ją stresuje że się nie rusza
horrory? żebyś nie urodziła ze strachu

dobra idę z kompa, rano trzeba wstać i iść na wizyte

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to miał być Roch, tylko tego drugiego nie mogę sobie przypomnieć
i ANtek

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 23:59   #509
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
i ANtek
O właśnie! Thx za przypomnienie
Stary 2013-02-27, 00:18   #510
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Sms od Strippi:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
nie miałam tak, ale jak ci do jutra nie przejdzie to dzwoń do gina/położnej, żeby się potem nie okazało, że jakieś zapalenie. po kosmetyku może być uczulenie, ale to, że gorące to nie wiem czy od oliwki

swoją drogą co raz słyszę, że johnson wiele osób uczula. mam sporo próbek i oliwek, płynów do kąpieli i kremów z johnsona, ale pewnie prędko nie użyję

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

a, jeszcze pytanie. gdzie kupujecie tą herbatę z liści malin? mąż zaszedł po pracy do apteki ale mu powiedzieli, że takich rzeczy w aptekach nie ma i żeby w zielarskim pytał ja kojarzę, że kiedyś babka w zaawansowanej ciąży stała za mną w kolejce w aptece i pytała o taką herbatę, ale nie pamiętam czy dostała bo już wychodziłam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości