|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Hej : witam sie z Wami w ten ponury, deszczowy poranek.
Juz jestem u mechanika, przyjechaliśmy raniutko z Tz żeby zostawić jeden samochód. A na 10 jedziemy do dentysty ![]() Z przyjemnych rzeczy- dziś na 17 idziemy razem na pierwsze zajęcia SR
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() powiem wam, że naprawdę, jedyny zawód, którego bym nie życzyła mojemu dziecku to właśnie lekarz. Jakoś bym się z tym pogodziła, ale nie chciałabym, żeby którekolwiek moje dziecko było lekarzem, mam taką awersję do nich, że masakra po prostu. |
||
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
www. babymama .pl /Proszek-do-prania-pieluch-Potion-p923.html dostalam info mailem. moze ktoras bedzie zainteresowana.
gliwice 5 marca, to juz niedlugo ciaza to jednak spory plus...dodzwonilam sie w koncu, a pani mowi, ze mam dzwonic pod inny nr...zdazylam przebaknac o ciazy i od razu mnie zarejestrowala pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
rozpoczynamy 31 tc!!
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że to już ostatnia wizyta
|
|
#2736 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), której się skurcze zaczęły nasilać. Ta nieciężarna już ją prawie załadowała do samochodu, a tamta ma czaaaaaaaaaas. Jeszcze musi poczekać na męża, bo jest w Obi. No to ta "opiekująca" się nią mówi - To dzwoń do niego!!!. A ciężarówka - A po co, jeszcze jest czas. Chyba bym jej łeb ukręciła. ![]() Cytat:
za brzuszek!![]() ![]() Zakochałam się!!! ![]() Cytat:
Może się okazać, że ta co ma termin z usg dużo wcześniejszy urodzi nawet po terminie, a inne rozpakują się wcześniej. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szwagierki jacyś znajomi (znamy tylko z opowiadań) mają Kubusia, teraz skończył roczek i też mają przygody z tymi wymiotami. Nie wiem o co dokładnie chodzi, wiem tylko, że on to jakąś chorobę ma. Taki chorowity od początku był. Jakieś specjalne mleka miał, a i tak zdarzało mu się po nich wymiotować. Biedactwa. ![]() Cytat:
Powiedz przy rejestracji, że jesteś w ciąży, może Cię wcisną szybciej. Przytulam!!!Siemanko.
|
|||||||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Ja tak na chwilke byście wiedziały ,że żyje Niemam totalnie humoru Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny......ale oczywiście wczorej wieczorem wrócił z pracy i oznajmił ,że wyjeżdża na kilka dni w delegacja |
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zobaczy maluszka po drugiej stronie brzuszka ( ), to jakoś myślę, że się zmieni. |
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja śpię raz na lewym, raz na prawym, nigdy nie miałam takich atrakcji :/ Cytat:
Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka, że to coś innego ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się Atenko wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń --- Witamy się z Bartkiem w 29tc Nie posiedzimy bo za 10 minut jadę do położnej ![]() Także proszę uprzejmie o niespamowanie (ja, mhm ![]() Trzymta się Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-27 o 09:31 |
||||
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Diabli
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyczyna jakaś musi być, mam nadzieję że znajdziesz jakiegoś lekarza który w końcu wam pomożediabli rak brodawkowy tarczycy? co to kurna jest. Trzymam kciuki żeby podejrzenia zostały tylko podejrzeniami szczęśliwa mnie też opuścił szał słodyczowy w sumie trwał tylko miesiąc ale zjadłam wtedy więcej słodyczy niż przez całe swoje życie A na ryby jakoś nie mam ochoty, wcześniej bardziej miałam
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
a i witam sie w 30tc!!!!!!
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atena WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN Teraz TŻ jest domu o stałej porze- co do minuty. I jestem z tego powodu mega szczęśliwa. Justi za 29 tc
|
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
jesteście niemożliwe, przez was muszę po pracy zahaczyć o lidla po świeże bułki do makrelki i skończy się pewnie jeszcze na croisantach na deser.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze miesiąc i dziewczyny zaczną odliczać dni
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to nie ja zaczęłam z makrelą! ![]() Justi za kolejny rozpoczęty tc! ![]()
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się z Niko w 29 tc
kurczę jak ten czas szybko leci idę dziś na zakupy lumpkowe dla małego, może sobie jakąś piżamę do porodu wynajdę, bo szkoda mi rodzić w moich bo mam nowe :P a potem zamówić wózek idziemy z tż, stanęło na jedo fyn 4ds, kolor jasny fiolet lub błękitny.
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie lepiej że zjem makrelę zamiast czekolady, także dziękuję a że będzie do tego pyszne pieczywo z dużą ilością masła to juz drobiazg
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czcionka to "Cooper Black". No właśnie, imienia jeszcze nie możesz, ale możesz spróbować jakiś inny fajny napis ja właśnie też się jeszcze nad czymś zastanawiam, bo w sumie sporo tego filcu mi mąż kupił...A kolację będziesz miała na wypasie ![]() Cytat:
ciężko żyć w takim układzie...Ale dziś jest Twój Dzień!!! Życzę Ci kochana, byś jak najrzadziej czuła się tak jak dziś. Mam nadzieję, że uśmiech będzie gościł na Twojej twarzy a w secu szczęście Wszystkiego najlepszego!
|
|||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mówili dziś o tym w tv, polecam fajna stronka www.1000dni.pl o żywieniu naszym i maluszków po porodzie
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 29 tc
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(taaa wiem swietne zrodlo, ale wikipedia hehe) to rak zlosliwy, ale jeden z najlagodniejszych tarczycy. zalecenia: 5 marca kolejna biopsja w gliwicach, przed nia musimy do katowic skoczyc odebrac szkielka z wynikiem tej pierwszej) i pozniej najprawdopodobniej usuniecie calej tarczycy. kobieta z gliwic mowila mi przed momentem, ze raczej poczekaja do konca ciazy, bo sie nie pali i wtedy dopiero beda dzialac. wszystko zalezy od tego 2 wyniku. bielska endo mowila, ze w 3 trymestrze raczej juz nic nie beda robic, moga porod przyspieszyc jesli trzeba by to wczesniej usunac. w 1 i 2 podobno jeszcze mozna operowac, ale problemem jest znieczulenie do operacji, no i hormony, ktore trzeba przyjmowac po. a pozniej radioterapia jodem i inne cuda...chyba wizja karmienia piersia tez zniknie szybciej niz mi sie wydawalo. ehhh a mialo byc tak pieknie na razie pociesza mnie slowo podejrzenie i licze, ze druga biopsja bedzie laskawsza.---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- trafilam na swietna babeczke, bo zaczelam jej jeczec, ze jestem w ciazy i czy moze mi tylko powiedziec czy terminy sa strasznie odlegle, bo wisze na tel. od godziny i nie moge sie dodzwonic do tej ich rejestracji. zabrala dane i sama poszla gdzie trzeba (dzwonilam juz pod rozne numery na oslep :P), a pozniej mowi: (gdy zapytalam o jakis naprawde szybki termin) prosze mnie nie prowokowac, bo 5 marca to przyszly tydzien, kolezanki w recepcji najblizszy maja na maj. hehe. ide cos zjesc
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
straaaszna historia
![]() moja mama ma bloga,na nim zdjecia tych zakłądek decoupage. no i babka napisała,że chce taką i by jej dać link do allegro. kupiła. po chwili pisze maila,że ona zapłaci przelewem na poczcie i że to może trochę potrwać i takie pitu pitu i że może nam wysłać swoje "stare niepotrzebne chusteczki do decoupage" no to z mamą wykminiłyśmy,że pewnie nie zapłaci a chce wymiankę, ale ok, też coś ![]() i teraz najgorsze: doszła właśnie paczka..a raczej paka.. a w niej: leginsy(nowe), mgiełka do ciała(nowe), kolczyki, czekolady, te chusteczki, szal, zawieszki jakieś z królikami, pieniądze (!!!drobne!!!), brokat jakiś.. masakra aaha,i liscik że kasa na wysłanie tej zakładki i za zakładkę..toż to wariatka!!! ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ale quiz zawaliłam trochę... ale ja mam troszeczkę inne podejście do niektórych rzeczy
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 29ti upolowania fajnych okazji na zakupach i gratuluję decyzji o wózku
|
|
#2760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się chętnie przyznaję Sama się dziwię, że tak długo ją omijałam w sklepie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super. Teraz tylko kolejna biopsja i na pewno wyniki będę dobre Cytat:
A o czym mama bloga prowadzi? O swym rękodziele wspaniałym? Zarzuć linkiem Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-27 o 10:06 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
(((((((((( na szczescie ostatni raz
dobrze że to już ostatnia wizyta 
), której się skurcze zaczęły nasilać. Ta nieciężarna już ją prawie załadowała do samochodu, a tamta ma czaaaaaaaaaas. Jeszcze musi poczekać na męża, bo jest w Obi. No to ta "opiekująca" się nią mówi - To dzwoń do niego!!!. A ciężarówka - A po co, jeszcze jest czas.
Chyba bym jej łeb ukręciła. 
Za mną miejsce na łóżeczko
za brzuszek!
i nie wiem czy to dlatego, że w 3. trymestrze jest jeszcze zwiększone zapotrzebowanie na Omega3 czy dlatego, że ze wszystkiego co mogę jeść na tej diecie, ryby i orzechy lubię najbardziej
Powiedz przy rejestracji, że jesteś w ciąży, może Cię wcisną szybciej. Przytulam!!!

ja śpię raz na lewym, raz na prawym, nigdy nie miałam takich atrakcji :/ 

to juz drobiazg