Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 08:16   #2731
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Hej : witam sie z Wami w ten ponury, deszczowy poranek.
Juz jestem u mechanika, przyjechaliśmy raniutko z Tz żeby zostawić jeden samochód.
A na 10 jedziemy do dentysty

Z przyjemnych rzeczy- dziś na 17 idziemy razem na pierwsze zajęcia SR

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:17   #2732
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
moj maly ma stwierdzony reflux 2/3 przelyku , i nei wymiotuje , moze ze 3 razy w zyciu, u nas , byly objawy\: dziwny zapach z ust, kaszel długotrwaly i przewlekly , zaobserwowalam . Teraz eliminuje mu to co wzmaga reflux , czyli cofanie sie tej tresci pokarmowej , wiec nie je ketchupu, i nie pije soku pomaranczowego i nie je za duzo cytrusow itp. i jest superrr a gastroenterologa napewno zanjdziesz w szpitalu dzieciecym , napewno jest tam poradnia przy szpitalna.
Mam znajoma , ktora ma corke z duztm odruchem wymiotnym i byle co ona wymiotuje a refluxu nie ma , wiec oby u Ciebie tez tak bylo
hmmm dlatego mi się wydaje, że ten refluks to jest tak "na oko" stwierdzony. Podobnie jak alergia na mleko, która też została przez jednego lekarza "stwierdzona". Oni są nienormalni po prostu, nie zbadają dziecka, a snują jakieś głupie domysły. U mnie nie ma szpitala dziecięcego, dlatego chyba pojadę do tego Zabrza.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi pierwszy gin u jakiego byłam zobaczył nadżerkę i stwierdził, że to może być rak moja babcia zmarła na raka więc wyszłam z gabinetu biała, a wystarczyły globulki:/
dlatego tak kocham lekarzy.
powiem wam, że naprawdę, jedyny zawód, którego bym nie życzyła mojemu dziecku to właśnie lekarz. Jakoś bym się z tym pogodziła, ale nie chciałabym, żeby którekolwiek moje dziecko było lekarzem, mam taką awersję do nich, że masakra po prostu.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:17   #2733
diabli
Zakorzenienie

www. babymama .pl /Proszek-do-prania-pieluch-Potion-p923.html dostalam info mailem. moze ktoras bedzie zainteresowana.

gliwice 5 marca, to juz niedlugo ciaza to jednak spory plus...dodzwonilam sie w koncu, a pani mowi, ze mam dzwonic pod inny nr...zdazylam przebaknac o ciazy i od razu mnie zarejestrowala pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:19   #2734
metropolitan
Zadomowienie

rozpoczynamy 31 tc!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
www. babymama .pl /Proszek-do-prania-pieluch-Potion-p923.html dostalam info mailem. moze ktoras bedzie zainteresowana.

gliwice 5 marca, to juz niedlugo ciaza to jednak spory plus...dodzwonilam sie w koncu, a pani mowi, ze mam dzwonic pod inny nr...zdazylam przebaknac o ciazy i od razu mnie zarejestrowala pytalam o szybki termin, a ona mowi, ze to najszybszy i ze normalnie dostalabym na maj. no to kciuki dalej sciskamy, tym razem bez obijania. musze troche ochlonac.
rany, to dobrze, że w miarę krótki termin, chociaż dla osoby z podejrzeniem raka to i tak długi. Będzie dobrze, jesteś zuchem, jak to mówi moja mała!
Stary 2013-02-27, 08:20   #2735
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a ja na 11 znowu do dentysty (((((((((( na szczescie ostatni raz
boli mnie cala szczena i wszystkie zeby kolo tego zeba heheheh
powodzenia dobrze że to już ostatnia wizyta
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:21   #2736
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja tak podczytywałam i dziś rano mało zawału nie dostałam przeczytałam że Strippi była rano u lekarza, lekarz jej powiedział że 5 cm rozwarcia i że po południu urodzi, a ta zamiast na porodówkę to do teściów na kawę poszła
Przypomniało mi się jak koleżanka siedziała u koleżanki (), której się skurcze zaczęły nasilać. Ta nieciężarna już ją prawie załadowała do samochodu, a tamta ma czaaaaaaaaaas. Jeszcze musi poczekać na męża, bo jest w Obi. No to ta "opiekująca" się nią mówi - To dzwoń do niego!!!. A ciężarówka - A po co, jeszcze jest czas. Mąż przyjechał, chcieli we dwoje ją wynieść do auta, to ta jeszcze musi Pierwszą Miłość zobaczyć i może jechać. Chyba bym jej łeb ukręciła.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Pokarzę Wam mój brzuchol, ostatnio wylazło go troszku i ledwo się w kurtce dopinam Za mną miejsce na łóżeczko

Może któraś ma pomysł co zjeść na kolację, żeby o 3 w nocy nie obudził mnie głód jakbym kilka dni nie jadla?
za brzuszek!

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja piernicze będę mieć dziecko kolosa

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zostało 12 tygodni

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Oki, nie do końca skończone, ale są.
Tadam, Sofia w wersji filc
Zakochałam się!!! Jaka to czcionka? Kupię filc, ale z cięciem imion muszę jeszcze poczekać.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Paulina, mamy podobny termin z OM, ty na 1 ja na 3 - ale mój maluch na usg zawsze wychodzi o kilka dni młodszy i mi tp z usg skacze koło 7.06, a tu u Ciebie proszę - szybciej nie będziesz się męczyć i małego mieć przy sobie
Myślę, że te terminy z usg nie mają dużego znaczenia przy dość regularnych cyklach. Po prostu tylko informują, że dziecko będzie z tych większych. Może się okazać, że ta co ma termin z usg dużo wcześniejszy urodzi nawet po terminie, a inne rozpakują się wcześniej.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
patrzę na te mamuśki marcowo-kwietniowe (tytuł boski ) i u nich to i tak jakoś powoli pójdzie bo na te dwa miesiące mają 49 porodów.
Liczmy 60 dni- 49 porodów
a u nas: 60 dni- 84 porody więc będzie się rodziło jedno za drugim

Cytat:
Też Was tak ciągnie do ryb? Ja na nic innego nie mam ochoty i nie wiem czy to dlatego, że w 3. trymestrze jest jeszcze zwiększone zapotrzebowanie na Omega3 czy dlatego, że ze wszystkiego co mogę jeść na tej diecie, ryby i orzechy lubię najbardziej więc wcinam codziennie choć troszkę
Już wiem co dzisiaj na kolację! Pasta z makreli.
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
słuchajcie, już normalnie się wkurzyłam, i szukam od rana dla Blanki gastroenterologa. Ona od początku ma taki jakby refluks, rzygala jako noworodek non stopem po prostu, często tak, że po każdym karmieniu. Tak do roku, potem coraz rzadziej. Miało po roku się to skończyć, tak mówili lekarze, żeby nic z tym nie robić, bo to nic nie da, a po roku dzieci z tego wyrastają. Drugi rok życia, wymiotowała mniej więcej 2 razy, raz w miesiącu... z niewiadomych przyczyn, brzuszek ją nie boli, kupę robi normalnie. Teraz jak była chora wymiotowała częściej, ale zwalaliśmy to na to, że zbiera jej się ta flegma w zatokach i nie umie tego wykrztusić. Mała ma już tak wykształcony odruch wymiotny, że byle włosek jej wpadnie do buzi, albo jakieś włókienko z warzywa w zupie i potrafi sprowokować wymioty. Mówię, że już się wkurzyłam, bo przedwczoraj obudziła się w nocy, zaczęła kaszleć i zwymiotowała, spytałam czy boli ją brzuszek i powiedziała, że nie i , że już jest ok i chce iść dalej spać. Przytuliła się i zasnęła. Myśłałam, że ten kaszel to sprowokował. Ale wczoraj w nocy budzi mnie znów jej kaszel i pobiegłam do niej i znów identyczna sytuacja:wymioty zero bólu brzucha i od razu zasnęła, napiła się tylko wody i poszła spać. Całą noc ją tuliłam do rana, bo mi tak szkoda tego pyśka. Odkąd się urodziła pytałam o to już wszystkich lekarzy u których byłam, a kilku ich było i każdy mnie zlewał. Dzwoniłam dzisiaj się dowiedzieć i przyjmą nas w Zabrzu, ale muszę iść po skierowanie i terminy są na kwiecień, mam nadzieję, że jeszcze będę mogła z nią pojechać w kwietniu przed porodem. Sorry, że wam taki wywód walnęłam, ale naprawdę strasznie mnie to martwi, i w☠☠☠☠ia mnie, że lekarze są tak niekompetentni, bo może ona ma jakąś chorobę (nie daj Boże), którą trzeba leczyć, a oni to wszyscy lekceważyli.
Oby to nic poważnego! Szwagierki jacyś znajomi (znamy tylko z opowiadań) mają Kubusia, teraz skończył roczek i też mają przygody z tymi wymiotami. Nie wiem o co dokładnie chodzi, wiem tylko, że on to jakąś chorobę ma. Taki chorowity od początku był. Jakieś specjalne mleka miał, a i tak zdarzało mu się po nich wymiotować. Biedactwa.

Cytat:
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
Nowotwory są różne, oby to w ogóle nie było to. Ja tam wierzę, że w Gliwicach Cię uspokoją. Powiedz przy rejestracji, że jesteś w ciąży, może Cię wcisną szybciej. Przytulam!!!

Siemanko. Wstałam sobie, zjem śniadanko, muszę troszkę się ogarnąć i śmigam na SR. Wracając muszę wdepnąć do reala, to się zaopatrzę w makrelkę, mmmmm, już mi ślinka cieknie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:22   #2737
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Bidulinka Dobrze, że z czasem to mija i kotki zapominają.

Pomyślalam, ze państwo Hyży są i włączyłam a tu tylko Lewandowski, który i tak nic do powiedzenia nie ma

Oki, nie do końca skończone, ale są.
Tadam, Sofia w wersji filc
piekne ja zamawiam Michasia :P ile za literke bierzesz???
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:24   #2738
Atena564
Zadomowienie

Witam się

Ja tak na chwilke byście wiedziały ,że żyje
Niemam totalnie humoru wogóle takie doła że tragedia, nawet kopniaki małej jęsli mi go poprawiają to na chwilke po z powrotem zaczynam myślęć nad różnymi rzeczami.....nad ta samotnością która mnie osottnio totalnie dobija.....nad tym,że po porodzie to bede zmuszona siedzieć 24 h z dzieckiem, a tż pewnie jak zwykle bedzie w pracy a czas bedzie miał późnym wieczorem o ile go bedzie miaął wogóle....

Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny......ale oczywiście wczorej wieczorem wrócił z pracy i oznajmił ,że wyjeżdża na kilka dni w delegacja Zazrdoszcze tym z was, których mężowie ida rano do pracy i wracają o tych samych porach codzień....u nas niestety tak nigdy niebyło i widać to się niezmieni nigdy....
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:26   #2739
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się

Niemam totalnie humoru wogóle takie doła że tragedia, nawet kopniaki małej jęsli mi go poprawiają to na chwilke po z powrotem zaczynam myślęć nad różnymi rzeczami.....nad ta samotnością która mnie osottnio totalnie dobija.....nad tym,że po porodzie to bede zmuszona siedzieć 24 h z dzieckiem, a tż pewnie jak zwykle bedzie w pracy a czas bedzie miał późnym wieczorem o ile go bedzie miaął wogóle....

Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny......ale oczywiście wczorej wieczorem wrócił z pracy i oznajmił ,że wyjeżdża na kilka dni w delegacja Zazrdoszcze tym z was, których mężowie ida rano do pracy i wracają o tych samych porach codzień....u nas niestety tak nigdy niebyło i widać to się niezmieni nigdy....
Jak zobaczy maluszka po drugiej stronie brzuszka (), to jakoś myślę, że się zmieni.

Leon
Stary 2013-02-27, 08:29   #2740
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny....
stoooo laaaaaaat! stawiasz torcik?
Stary 2013-02-27, 08:29   #2741
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry ... ja zaś mam dziwne dolegliwości
ale bardzo niefajne ... obudziłam się jak mężowi budzik zadzwonił, i cały pokój mi wirował - ledwie przekręciłam głowę chociaż odrobinę. bałam się wstać, ale poszłam do łazienki, wzięłam tabletkę i było ok - położyłam się i zaś zawroty głowy. przekręciłam się na mój ulubiony prawy boczek - film mi się prawie urwał ... a mdłości takie, że prawie zwymiotowałam na podłogę. na lewym boku - w miarę ok. i tak kilka razy ... w ogóle nie mogę obrócić nawet za mocno głowy w prawo bo karuzela potworna ... nie wiem co się dzieje znam tą teorię że w ciaży wskazany lewy bok bo inaczej jest ucisk naczyń krwionośnych i może powodować zawroty głowy ale żeby aż w takim stopniu ? ... boję się wrócić spać
kurcze bardzo niefajnie ja śpię raz na lewym, raz na prawym, nigdy nie miałam takich atrakcji :/

Cytat:
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
O cholera Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka, że to coś innego

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Super, czekamy na relację

Cytat:
6 dni, szybko zleci Trzymaj się

Atenko wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś miło spędzisz dzisiejszy wieczór
---

Witamy się z Bartkiem w 29tc

Nie posiedzimy bo za 10 minut jadę do położnej
Także proszę uprzejmie o niespamowanie (ja, mhm )

Trzymta się

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-27 o 08:31
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 08:31   #2742
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze

Cytat:
powiem wam, że naprawdę, jedyny zawód, którego bym nie życzyła mojemu dziecku to właśnie lekarz. Jakoś bym się z tym pogodziła, ale nie chciałabym, żeby którekolwiek moje dziecko było lekarzem, mam taką awersję do nich, że masakra po prostu.
oj, ja też nie cierpię lekarzy. i ciężko żebym któremuś zaufała - teraz w ciąży u lekarzy byłam już chyba więcej razy niż podczas całego życia.

Cytat:
no to niecały tydzień, kciuków nawet nie puszczam

Cytat:
rozpoczynamy 31 tc!!
Stary 2013-02-27, 08:31   #2743
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
powodzenia dobrze że to już ostatnia wizyta
ale i tak trzese portkamiii
Cytat:
rozpoczynamy 31 tc!!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

rany, to dobrze, że w miarę krótki termin, chociaż dla osoby z podejrzeniem raka to i tak długi. Będzie dobrze, jesteś zuchem, jak to mówi moja mała!
brawo za 31tc
Cytat:
hmmm dlatego mi się wydaje, że ten refluks to jest tak "na oko" stwierdzony. Podobnie jak alergia na mleko, która też została przez jednego lekarza "stwierdzona". Oni są nienormalni po prostu, nie zbadają dziecka, a snują jakieś głupie domysły. U mnie nie ma szpitala dziecięcego, dlatego chyba pojadę do tego Zabrza.

powiem wam, że naprawdę, jedyny obwód, którego bym nie życzyła mojemu dziecku to właśnie lekarz. Jakoś bym się z tym pogodziła, ale nie chciałabym, żeby którekolwiek moje dziecko było lekarzem, mam taką awersję do nich, że masakra po prostu.
no moj mlody mial badania , mial scyntygrafie przelyku robiona i tam wyszlo ze 2/3 przełyku reflux i zapalenie przelyku , dostal leki ale ze robily mu zmiany na sercu kazali odstawic , po czym lekarka stwierdzila ze 2/3 przelyku to prawie kazdy ma i zeby zrobic gastroskopie ja sie nie zgodzilam hhehe i zyje bez lekow tylko nie je niektorych rzeczy i jest dobrze
Cytat:
Hej : witam sie z Wami w ten ponury, deszczowy poranek.
Juz jestem u mechanika, przyjechaliśmy raniutko z Tz żeby zostawić jeden samochód.

ooo tez dentystaaaa

Diabli bedzie dobrzeee
Stary 2013-02-27, 08:34   #2744
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
słuchajcie, już normalnie się wkurzyłam, i szukam od rana dla Blanki gastroenterologa
dziwne to ale przyczyna jakaś musi być, mam nadzieję że znajdziesz jakiegoś lekarza który w końcu wam pomoże

diabli rak brodawkowy tarczycy? co to kurna jest. Trzymam kciuki żeby podejrzenia zostały tylko podejrzeniami jakie masz teraz zalecenia od lekarza?

szczęśliwa mnie też opuścił szał słodyczowy w sumie trwał tylko miesiąc ale zjadłam wtedy więcej słodyczy niż przez całe swoje życie jedynie na co mam ochotę to chałwa więc zjadam tą waniliową z biedronki raz w tygodniu- jest pyszna.
A na ryby jakoś nie mam ochoty, wcześniej bardziej miałam
Stary 2013-02-27, 08:34   #2745
banka26
Zakorzenienie

a i witam sie w 30tc!!!!!! jescze tylko 10 :P
Stary 2013-02-27, 08:39   #2746
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
już zaciskam, moja niunia też

Atena WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN przykro mi że tak masz z TŻtem, wiem co to znaczy bo był czas że TŻ też tak miał, był czas że ja tak miałam i to nie było fajne.
Teraz TŻ jest domu o stałej porze- co do minuty. I jestem z tego powodu mega szczęśliwa.

Justi za 29 tc
Stary 2013-02-27, 08:39   #2747
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
jesteście niemożliwe, przez was muszę po pracy zahaczyć o lidla po świeże bułki do makrelki i skończy się pewnie jeszcze na croisantach na deser.

Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Jak zobaczy maluszka po drugiej stronie brzuszka (), to jakoś myślę, że się zmieni.
to bardzo możliwe - ja mam kolegę w pracy, który wcześniej miał pracę bardzo wyjazdową, ale jak się urodziło mu dziecko to zaczął szukać czegoś stacjonarnego żeby móc z synkiem spędzać więcej czasu.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Witamy się z Bartkiem w 29tc
Stary 2013-02-27, 08:39   #2748
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze miesiąc i dziewczyny zaczną odliczać dni
Stary 2013-02-27, 08:43   #2749
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
jesteście niemożliwe, przez was muszę po pracy zahaczyć o lidla po świeże bułki do makrelki i skończy się pewnie jeszcze na croisantach na deser.
Zawsze do usług. Ale to nie ja zaczęłam z makrelą!

Justi za kolejny rozpoczęty tc!

Leon
Stary 2013-02-27, 08:43   #2750
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Witam się

i wszystkiego najlepszego!!!!!

Cytat:
ale i tak trzese portkamiii

brawo za 31tc

no moj mlody mial badania , mial scyntygrafie przelyku robiona i tam wyszlo ze 2/3 przełyku reflux i zapalenie przelyku , dostal leki ale ze robily mu zmiany na sercu kazali odstawic , po czym lekarka stwierdzila ze 2/3 przelyku to prawie kazdy ma i zeby zrobic gastroskopie ja sie nie zgodzilam hhehe i zyje bez lekow tylko nie je niektorych rzeczy i jest dobrze

ooo tez dentystaaaa

Diabli bedzie dobrzeee
banka na czym polega to badanie przełyku?? a na gastroskopie też się nie zgodzę, ani na kolonoskopię, ale mam nadzieje, że tylko w ostateczności juz takie badania u małych dzieci zlecają..

Cytat:
Stary 2013-02-27, 08:44   #2751
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-02-27, 08:44   #2752
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witamy się z Niko w 29 tc
kurczę jak ten czas szybko leci idę dziś na zakupy lumpkowe dla małego, może sobie jakąś piżamę do porodu wynajdę, bo szkoda mi rodzić w moich bo mam nowe :P a potem zamówić wózek idziemy z tż, stanęło na jedo fyn 4ds, kolor jasny fiolet lub błękitny.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:47   #2753
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie lepiej że zjem makrelę zamiast czekolady, także dziękuję a że będzie do tego pyszne pieczywo z dużą ilością masła to juz drobiazg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 08:49   #2754
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

To już we wtorek, nieźle.

Cytat:
Zakochałam się!!! Jaka to czcionka? Kupię filc, ale z cięciem imion muszę jeszcze poczekać.

Dzięki czcionka to "Cooper Black". No właśnie, imienia jeszcze nie możesz, ale możesz spróbować jakiś inny fajny napis ja właśnie też się jeszcze nad czymś zastanawiam, bo w sumie sporo tego filcu mi mąż kupił...

A kolację będziesz miała na wypasie

Cytat:
Witam się

ale się beznadziejnie złożyło z tą jego delegacją... Troszeczkę mogę sobie wyobrazić co czujesz z nieregulanymi godzinami pracy TŻa. Jak jeszcze chodziłam do pracy to mijaliśmy się z TŻem. Ja kończyłam o 16, on zaczynał o 14, jak wracał z pracy przed 23 ja już spałam bo o 6 musiałam wstać ciężko żyć w takim układzie...

Ale dziś jest Twój Dzień!!! : Trzeba to uczcić! Zróbmy wizażową imprezę!
Życzę Ci kochana, byś jak najrzadziej czuła się tak jak dziś. Mam nadzieję, że uśmiech będzie gościł na Twojej twarzy a w secu szczęście Wszystkiego najlepszego!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:50   #2755
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny mówili dziś o tym w tv, polecam fajna stronka www.1000dni.pl o żywieniu naszym i maluszków po porodzie
Stary 2013-02-27, 08:50   #2756
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
i wszystkiego najlepszego!!!!!

banka na czym polega to badanie przełyku?? a na gastroskopie też się nie zgodzę, ani na kolonoskopię, ale mam nadzieje, że tylko w ostateczności juz takie badania u małych dzieci zlecają..

musisz przyniesc kubusia do picia, oni naleja do kubeczka i dodadza izotopy , dziecko pije i kladzie sie na takim twardym lozku jak do zdjec rtg i ma sie nie ruszac przez 20-30 min aa maszyna taka nad lozkiem jezdzi i ocenia , a mamusia czyta bajeczki i koniec

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
kurczę jak ten czas szybko leci idę dziś na zakupy lumpkowe dla małego, może sobie jakąś piżamę do porodu wynajdę, bo szkoda mi rodzić w moich bo mam nowe :P a potem zamówić wózek idziemy z tż, stanęło na jedo fyn 4ds, kolor jasny fiolet lub błękitny.
za 29 tc
Stary 2013-02-27, 08:55   #2757
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli rak brodawkowy tarczycy? co to kurna jest. Trzymam kciuki żeby podejrzenia zostały tylko podejrzeniami jakie masz teraz zalecenia od lekarza?
z tego co wyczytalam w necie (taaa wiem swietne zrodlo, ale wikipedia hehe) to rak zlosliwy, ale jeden z najlagodniejszych tarczycy. zalecenia: 5 marca kolejna biopsja w gliwicach, przed nia musimy do katowic skoczyc odebrac szkielka z wynikiem tej pierwszej) i pozniej najprawdopodobniej usuniecie calej tarczycy. kobieta z gliwic mowila mi przed momentem, ze raczej poczekaja do konca ciazy, bo sie nie pali i wtedy dopiero beda dzialac. wszystko zalezy od tego 2 wyniku. bielska endo mowila, ze w 3 trymestrze raczej juz nic nie beda robic, moga porod przyspieszyc jesli trzeba by to wczesniej usunac. w 1 i 2 podobno jeszcze mozna operowac, ale problemem jest znieczulenie do operacji, no i hormony, ktore trzeba przyjmowac po. a pozniej radioterapia jodem i inne cuda...chyba wizja karmienia piersia tez zniknie szybciej niz mi sie wydawalo. ehhh a mialo byc tak pieknie na razie pociesza mnie slowo podejrzenie i licze, ze druga biopsja bedzie laskawsza.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
To już we wtorek, nieźle.
trafilam na swietna babeczke, bo zaczelam jej jeczec, ze jestem w ciazy i czy moze mi tylko powiedziec czy terminy sa strasznie odlegle, bo wisze na tel. od godziny i nie moge sie dodzwonic do tej ich rejestracji. zabrala dane i sama poszla gdzie trzeba (dzwonilam juz pod rozne numery na oslep :P), a pozniej mowi: (gdy zapytalam o jakis naprawde szybki termin) prosze mnie nie prowokowac, bo 5 marca to przyszly tydzien, kolezanki w recepcji najblizszy maja na maj. hehe.
ide cos zjesc
Stary 2013-02-27, 09:02   #2758
axella
Zakorzenienie

GG do axella

straaaszna historia

moja mama ma bloga,na nim zdjecia tych zakłądek decoupage. no i babka napisała,że chce taką i by jej dać link do allegro.
kupiła. po chwili pisze maila,że ona zapłaci przelewem na poczcie i że to może trochę potrwać i takie pitu pitu i że może nam wysłać swoje "stare niepotrzebne chusteczki do decoupage"

no to z mamą wykminiłyśmy,że pewnie nie zapłaci a chce wymiankę, ale ok, też coś
i teraz najgorsze:
doszła właśnie paczka..a raczej paka..
a w niej: leginsy(nowe), mgiełka do ciała(nowe), kolczyki, czekolady, te chusteczki, szal, zawieszki jakieś z królikami, pieniądze (!!!drobne!!!), brokat jakiś..
masakra aaha,i liscik że kasa na wysłanie tej zakładki i za zakładkę..
toż to wariatka!!!

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
dziewczyny mówili dziś o tym w tv, polecam fajna stronka www.1000dni.pl o żywieniu naszym i maluszków po porodzie
mam ich na fb fajni są
ale quiz zawaliłam trochę... ale ja mam troszeczkę inne podejście do niektórych rzeczy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:02   #2759
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
za 29t
i upolowania fajnych okazji na zakupach
i gratuluję decyzji o wózku
Stary 2013-02-27, 09:04   #2760
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A makrelę też tam kupujesz? Bo moją właśnie mam z lidla i jest mega

Cytat:
Ja się chętnie przyznaję Sama się dziwię, że tak długo ją omijałam w sklepie

Cytat:
w sumie lepiej że zjem makrelę zamiast czekolady, także dziękuję a że będzie do tego pyszne pieczywo z dużą ilością masła to juz drobiazg
Polecam też z chlebkiem orkiszowym

Cytat:
Poczytam sobie, dzięki

Cytat:
z tego co wyczytalam w necie (taaa wiem swietne zrodlo, ale wikipedia hehe) to rak zlosliwy, ale jeden z najlagodniejszych tarczycy. zalecenia: 5 marca kolejna biopsja w gliwicach, przed nia musimy do katowic skoczyc odebrac szkielka z wynikiem tej pierwszej) i pozniej najprawdopodobniej usuniecie calej tarczycy. kobieta z gliwic mowila mi przed momentem, ze raczej poczekaja do konca ciazy, bo sie nie pali i wtedy dopiero beda dzialac. wszystko zalezy od tego 2 wyniku. bielska endo mowila, ze w 3 trymestrze raczej juz nic nie beda robic, moga porod przyspieszyc jesli trzeba by to wczesniej usunac. w 1 i 2 podobno jeszcze mozna operowac, ale problemem jest znieczulenie do operacji, no i hormony, ktore trzeba przyjmowac po. a pozniej radioterapia jodem i inne cuda...chyba wizja karmienia piersia tez zniknie szybciej niz mi sie wydawalo. ehhh a mialo byc tak pieknie na razie pociesza mnie slowo podejrzenie i licze, ze druga biopsja bedzie laskawsza.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

trafilam na swietna babeczke, bo zaczelam jej jeczec, ze jestem w ciazy i czy moze mi tylko powiedziec czy terminy sa strasznie odlegle, bo wisze na tel. od godziny i nie moge sie dodzwonic do tej ich rejestracji. zabrala dane i sama poszla gdzie trzeba (dzwonilam juz pod rozne numery na oslep :P), a pozniej mowi: (gdy zapytalam o jakis naprawde szybki termin) prosze mnie nie prowokowac, bo 5 marca to przyszly tydzien, kolezanki w recepcji najblizszy maja na maj. hehe.
ide cos zjesc
No właśnie też tak myślę, że babka musiała z jakimś lekarzem zagadać dla Ciebie Super. Teraz tylko kolejna biopsja i na pewno wyniki będę dobre

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
straaaszna historia

moja mama ma bloga,na nim zdjecia tych zakłądek decoupage. no i babka napisała,że chce taką i by jej dać link do allegro.
kupiła. po chwili pisze maila,że ona zapłaci przelewem na poczcie i że to może trochę potrwać i takie pitu pitu i że może nam wysłać swoje "stare niepotrzebne chusteczki do decoupage"

no to z mamą wykminiłyśmy,że pewnie nie zapłaci a chce wymiankę, ale ok, też coś
i teraz najgorsze:
doszła właśnie paczka..a raczej paka..
a w niej: leginsy(nowe), mgiełka do ciała(nowe), kolczyki, czekolady, te chusteczki, szal, zawieszki jakieś z królikami, pieniądze (!!!drobne!!!), brokat jakiś..
masakra aaha,i liscik że kasa na wysłanie tej zakładki i za zakładkę..
toż to wariatka!!!
Ale jaja! No widzisz, to tak w zamian za te wszystkie próbki, co Ci nie poprzychodziły
A o czym mama bloga prowadzi? O swym rękodziele wspaniałym? Zarzuć linkiem

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-27 o 09:06
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości