|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
NADCHODŹCIE!!!!! u mnie sie dzisiaj również na chwilę słoneczko ukazało .Mąż robi mi kartaczeeee a potem jedziemy do teściowej.. a takie leniwe dni i mi sie zdarzają teraz to chętnie mogłabym spać przez 15 godzin :P
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na badania wybieram się w tym tygodniu, pojadę chyba w piątek, bo wizytę mam dopiero w czwartek. Wtedy to już liczę że usłyszę moje małe serduszko. No i muszę się upomnieć o zdjęcie bo ostatnio nie poprosiłam i nie mogłam pokazać mężulkowi tej naszej małej kropeczki.
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych dwóch kreseczek :P Mimo zmartwień i tego podskórnego strachu, który się wraz z tym pojawia... Gratulacje raz jeszcze ![]() Ja postanowiłam jednak wziąć tę luteinę od 13 dc. Teraz czekam na @ i się nakręcam... Nigdy, przenigdy, nawet jak wcześniej kiedyś brałam luteinę, nie bolały mnie tak straszliwie sutki Normalnie jedynie jak mogę wytrzymać to jak je opakuję w stanik, poza tym powiększyły się znacznie i ciągle sterczą Aureola też większa i jakby opuchnięta. Za to piersi bez zmian, może tylko leciutko tkliwe, ale takie "galaretki". Sama nie wiem co to wszystko ma znaczyć. Brzuch pobolewa, ale leciutko, bardziej mam wrażenie, że mi wszystko po jelitach jeździ, około 13-14 dc mnie bolał mocniej, że nawet nospę zaaplikowałąm, ale tylko raz. Poza tym od dwóch nocy nocne sikanie, wszystko w środku jakby napuchnięte, no i szyjka rozpulchniona i wysoko. Od trzech dni mnie też muli, takie dziwne ciągnięcie przy śliniankach, co dziwne jak wypiję herbatę po posiłku, a jak łyknęłam wczoraj aromatyzowanego Earl Greya to myślałam, że pawia puszczę normalnie, dziś to samo rano po zielonej. Może sobie to wszystko wmawiam, ale... kurczę dobrze jest chociaż pomarzyć, że to już, że to to Dziś 19 dc z przewidywanego 21/22-dniowego. Test czeka do czwartku Czy któraś też tak miała? Trzymajcie proszę kciuki, musiałam się wygadać, bo TŻtowi nie chcę truć
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc dziewczynki, maomami ryba, ale wam zazdroszczę tych 4 mm i 4,5mm kropeczek!!! kaunokainen pozytywnie myslę o tym co nam napisalas tych wszystkich objawach i trzymam kciuki też czekam do czwartku ![]() u mnie dziś straszna pogoda i straszna chlapa, byłam dziś juz na szczęście ostatni raz na kłuciu na progesteron, a w środę do gina mam nadzieję że coś mi da na prolaktynę i będę czekała tak jak Wy na II
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo naprawdę teraz jakoś mi małego wsparcia trzeba w wyczekiwaniu ![]() U mnie też pogoda nieciekawa, choć chyba i tak ciut lepiej niż PL. Teraz to się cieszę, bo nareszcie się zrobiło dłużej jasno. Fajnie, że już ostatnie kłucie, będziesz mogła regulować nareszcie. Na pewno szybko się uda
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() kaunokainen trzymam kciuki żeby objawami była fasolka witam też nową staraczkę ja dalej w oczekiwaniu na @- chociaż dzisiaj zaczyna sie rozkręcac więc pewnie jutro nadejdzie i bede mogla isc w koncu na badania. Dzisiaj zadzwonili do mnie z uczelni - termin obrony wtorek 05.03 wiec przede mna tydzien kucia |
|
|
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja coś czuję, że na 30 urodziny dostanę okres... ech, uczę się cierpliwości i pokory...
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana a może tak niespodzianka na 30 urodziny??
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście byłby to największy prezent urodzinowy dla nas (mój mąż pod koniec stycznia też skończył 30.) ale się nie łudzę powiedzmy, że wystarczy, że się nam uda w tym roku, czyli w 30 roku życia ![]() a ovufriend dziś mówi tak: Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata. |
|
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe powitanie
Pradip co do badań to mój lekarz zawsze mi robi usg do pochwowe i jest wszystko w porzadku i mówi ze do 1,5 roku jest okres strań bez badan ale dziś z męzem rozmawiałam i sam zaproponował ze jak po roku nie uda sie to sam z siebie idzie robic badania nasienia ale mam nadzieje ze nie długo zobacze upragnione II kreski. |
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- I życzę Ci oczywiście żeby to jednak była niespodzianka kciuki
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie zdążyłam Was przeczytać, nadrobię jutro, miałam dzisiaj naprawdę zabiegany dzień. Wiem że jest dość późno i może nie kazda z Was ogólnie siedzi teraz, ale powiedzcie mi bo nie zapytałam lekarza
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
No i niewytrzymałam, zrobiłam dziś rano test... I po 5 minutach, kiedy już wydawało mi się, że nic z tego zobaczyłam cienką drugą kreseczkę... Blada jest i tak naprawdę to jest jakby narysowana ołówkiem (tylko różowym :P) w miejscu, gdzie powinna być najciemniejsza (jak jest gradient koloru to w tej najintensywniejszej części) z malutkim cieniem, ale ciągła
A i na teście jest napisane, że wynik można odczytać do 10 minut. Po cichu sobie myślę, że jest jakaś szansa, ale staram się jeszcze nie cieszyć i nie mówię nic TŻtowi. Dziś kupię dwa nowe testy i zrobię jutro rano i pojutrze, bo aż mi w to ciężko uwierzyć i uwierzę dopiero jak w czwartek, czyli w terminie @, ta kreseczka druga będzie naprawdę ![]() Wczoraj zaczął pobolewać na nowo brzuch i sutki jakby mniej napuchnięte, ale wciąż bolące jak cholera. Zobaczymy co to będzie. Bosz... Trzymajcie kciuki proszę
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jet taka blada, to jest dobrze! ale trzymam mocno, zeby była mocna !!
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny,
chwilę mnie nie było.. Wczoraj był chyba jeden z najgorszych dni w moim życiu i to się chyba przeciągnie trochę w czasie... Moja najlepsza i jedyna przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży. Wiem, powinnam się cieszyć, ale czuję się, jakbym dostała nożem w plecy... Jakoś tak się niefajnie składa, że kiedy ja poroniłam, to na następny dzień ona zaszła w pierwszą ciążę. Nie miałam wtedy komu się wypłakać i wyżalić, bo przecież ona się cieszyła, że będzie miała dziecko, a ja je straciłam, nie chciałam jej psuć tej radości... teraz my staramy się z jedną 2 miesięczną przerwą praktycznie rok o dziecko i nic, a ona mi mówi, że to był złoty strzał... myślałam, że jej się w twarz rozpłaczę, ale się uśmiechałam, dobra mina do złej gry... Wiem, napiszecie, że mam się nie przejmować, ale nawet jak teraz to piszę w pracy, to mi łzy płyną do oczu... cały wieczór wczoraj przepłakałam. Jestem po prostu w rozsypce, czuję się fatalnie, jakby mnie ktoś zdradził, wiem, że to głupie... Dziś miałam iść do lekarza, ale jak mam mu powiedzieć o co chodzi, że nie mogę zajść w ciążę, to się boję, że jemu się rozpłaczę na tym fotelu... Wybaczcie, że takie smutki z rana, ale muszę się komuś wygadać... Przyjaciółce nie mogę, mąż nie rozumie, mama ciągle pyta czy już jestem w ciąży.... |
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje,ze jakos jednak udalo Ci sie przespac noc...ja mialam to samo,naszczescie troche sie uspokoilo,ale polozna z ktora rozmawialam mowila,ze no-spe wrazie czego moge wziac,ewentualnie buscopan,ale poniewaz tego leku w ogole nie znalam,wiec postawilam na no-spe. kaunokainen gratuluje bladzioszki, rob nastepne testy dla potwierdzenia,ale u mnie dlugo byla blada,dlatego pobieglam na krew...chyba nawet po tygodniu od planowanej @ druga kreska nie dorownywala tej pierwszej jesli chodzi o kolor....trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ana985 Czas edycji: 2013-02-26 o 09:45 |
|
|
|
|
#1638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
po cichutku gratuluje bo cień to napewno coś oznacza ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
#1639 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A te statystyki z ovufiend brzmią niby optymistycznie... Cytat:
Cytat:
Dziękuje Wam kochane za kciuki. Mąż już po zabiegu i wczoraj jak to mężczyzna pojęczał sobie że boli a dziś śmiga już po korytarzu. Cały czas jednak z tyłu głowy siedzi mi że to wszystko nie było konieczne albo co gorsza że będzie gorzej... |
|||||||
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Chyba jednak żadna z Was nie tęskniła
![]() Ja znowu w podróży - tym razem kierunek Lublin...jak juz uda mi się zajść to nie wiem jak ja będę znosić te wyjazdy... Pisze na szybko, bo z komórki. Kaunokainen - gratuluje rob jutro kolejny test a potem betę. Wierze ze będzie dobrze ![]() Ryba91 - nie zamartwiaj się...dasz rade nospe ponoc mozna brac, magnez tez pomaga na skurcze macicy...Shamanka - wiem ze jest Ci ciężko...ja miesiąc temu też dowiedziałam się ze moja koleżanka jest w ciąży, a w ogóle nie chciała..i teraz podlamana chodzi... Jak by nie patrzeć boli jak c.h.o.l.e.r.a, ale po to tu jesteśmy żeby wspólnie dać sobie rade ze wszystkim. Ania076 - trzymam kciuki za obronę będzie ok, często obrona to zwykłą formalność i nie ma co się denerwować nauczysz się i zdasz śpiewają o ![]() Pradip - jak maz? Wszystko w porządku? No i gdzie reszta dziewczyn? Czyżbyscie wszystkie namiętnie się starały? ![]() Ja juz drugi dzień mam malpowe bole, wiec straciłam nadzieje ze tym razem coś wyjdzie i boje się ze coś mi się rozregulowalo. Zawsze cykle miałam ok. 30-32 dni, a teraz coś się skraca...ostatni miał 28, a obecnie mam juz bole jak na @ a to dopiero 25 dc.. czemu to takie trudne???
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
właśnie własnie wydaje mi się ze organizmy nam szaleją na wiosnę. Ja zawsze tydzień po owulacji już miałam te plamienia z którymi właśnie poszłam do ginekologa, w tym cyjklu ich nie ma tzn dobrze cieszę się, ale to mnie dodatkowo nakręca, zawsze były te plamienia które przeradzały się w @ a teraz nic....
dziś 27dc, ostatnie cykle 28,29dni, zobaczymy, boję się że mnie od razu zaleje!
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety!
Nie było mnie trochę bo w weekend bawiliśmy się ,a wczoraj miałam urodziny i cały dzień gości Ostatni odeszli o 23.30 Powiem Wam, że było mi bardzo miło bo dostałam tyle sms-ów i telefonów, że byłam w ciężkim szoku, że tyle osób pamięta o moich urodzinach Pisały nawet osoby z którymi nie miałam od kilku lat kontaktu Pradip - dużo zdrówka i sił życzę mężowi, a przy okazji Tobie to wiadomo facet to jak małe dziecko. shamanka7 - głowa do góry na każdego przyjdzie pora i czas. Może jakiś wyjazd by Wam się przydał, zmiana klimatu, odpoczynek, relaks dobrze robi na poczęcie, więc może czas o czymś pomyśleć? ryba91 - współczuję sytuacji w pracy, ale wszystko dobrze, że ułoży, trzeba być dobrej myśli. Gegee - Spokojnego wyjazdu życzę
|
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kaunokainen gratulacje
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się że mamy kolejną cieniutką różową kreseczkę idziecie jak burze!
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem!
Justiii, wadera - dziękuję Wiem, że któraś z Was jest z Lublina... nie mogę w to uwierzyć, że macie aż tyle salonów sukien ślubnych na jednej ulicy trzeba było przed ślubem do Lublina przyjechać i wybierać ![]() Cytat:
![]() Pradip - pytałaś się kiedyś o gina. Ja właśnie nikogo stałego nigdy nie miałam. "Obskoczyłam" chyba wszystkich, którzy przyjmują w Limie w Mariocie i kilku z LuxMedu na Chmielnej, ale nikt mnie nie zachwycił. A i tak przychodziłam tylko na coroczny przegląd i cytologię. Teraz polecono mi lekarkę z Mudicoveru na Puławskiej i wygląda całkiem obiecująco. Przepytała ze wszystkiego, kazała zrobić prolaktynę (tylko bo inne badania w przeciągu roku były ok), zaprosiła na monitoring na następny cykl i powiedziała, że potem będziemy dalej działać. Cieszę się, że jest konkretna i ma plan działania koleżanka polecała mi też faceta ze szpitala MSWiA na Wołoskiej. Ale prywatnie przyjmuje gdzieś na Żoliborzu. Na razie u niego nie byłam, więc nie ma zdania. Jak uda mi się zajść to pewnie go odwiedzę, bo nie ukrywam, że poród w MSWiA chodzi mi po głowie
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-26 o 20:16 |
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Raczkowanie
|
Hejka,
dzisiaj zawitała do mnie @ więc jutro pomykam na badania. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- [QUOTE= ![]() Czemu tak późno powiadomili Cie o terminie? ...[/QUOTE] mają niby tydzień - masakra |
||
|
|
|
#1647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i skonsultuj z lekarzem. moja koleżanka którą nie bolało jakoś specjalnie miała zapobiegawczo do całego zestawu witamin dorzuconą codzienną dawkę no-spy musi być dobrze - masz jeszcze okruszka, ale tylko patrzeć jak Ci brzuchol skopie ![]() Cytat:
trzymam baaaardzo mocno. ale- kreska jest kreska to musi być to ! pisz jak zrobisz kolejny test. bo ja Was ciągle podczytuję i się z Wami cieszę ile mi radości sprawiają dobre wieści to tylko ja wiem ![]() Cytat:
a ja póki co się nie śpieszę, bo się męczę bardziej tym całym myśleniem dlaczego nie ja. wiesz co na mnie dobrze podziałało? bardzo długo wymawiałam się przed wyjazdem do męża do rodziny, bo tam jest kuzynka która ma termin wtedy kiedy ja. ale w końcu w tamtym tygodniu pojechaliśmy. zobaczyłam ją, dotknęłam brzucha i ... magia odeszły ode mnie te wszystkie złe myśli dlaczego ja, dlaczego się nie udaje. powiedzmy : wyzdrowiałam ![]() ale doskonale rozumiem to wszystko- też co swoje przepłakałam, a każdą wiadomość o ciąży przyjmuję sztywno, z zaciśniętymi ustami. chociaż w głębi życzę wszystkim dobrze. wypłacz się i wygadaj. od tego jest forum Cytat:
ale co z tego jak ja i tak objechałam pół miasta i kupiłam praktycznie pod domem, bo nie znalazłam nic dla siebie ![]() będę miała teraz zagadkę o której ulicy mówisz, bo znam co najmniej trzy, gdzie salonów jest od zatrzęsienia Lublin jest o tyle dziwnym miastem, że dużo tu tematycznych ulic- mamy ulicę z sukniami, lombardami, kantorami wszystko w jednym miejscu.i piękne stare miasto- zrobię reklamę , a co zapraszam ![]() długo się nie odzywałam, chociaż cały czas podczytuję. u nas luźno ja biorę się za ćwiczenia Chodakowskiej (ciekawe ile to warte ) i zapisuję się na fitness tak jak sobie obiecałam. co do staranek- dalej wyznaję zasadę (taa od całych dwóch tygodni ![]() ![]() ) że jak się uda to się uda nie ma ciśnienia jeśli ktoś operuje przy liście proszę wpisać ost @ : 16.02.13 ewentualnie cykl starań 3, ale nie wiem czy taki "niestarany" się liczy ![]() kurcze przyszła, nagadała, namieszała i zadowolona
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki i gratki, ale to chyba jednak jeszcze za wcześnie.
Powtórzyłam dziś test no i niestety nie ma nawet cienia drugiej kreski Test niby z wykrywalnością od 12,5 (taki sam jak wczoraj), a tu d.pa... Jedna tylko myśl mnie nachodzi, że może to coś z czułością, bo nawet kreska kontrolna jest jaśniejsza od tej na wczorajszym. No nic, czekam, jutro daję spokój jak do piątku @ nie przyjdzie to testuję i jakby co szukam gdzie tu można betę zrobić.Proszę jeszcze o kciuki I sama trzymam za Was ![]() --------------------------------------------------- A po godzinie pojawił się bladzioch :P Wiem, że to już nieważne, ale może, MOŻE, stężenie jest jeszcze malutkie ![]() Nic, czekam
Edytowane przez kaunokainen Czas edycji: 2013-02-27 o 06:54 |
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej poczekaj do piątku i wtedy zrób ![]() Zobaczysz będą dwie krechy
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja trzymam OGROMNE KCIUKI ZA CIEBIE A Ty jesteś przed terminem @ jeszcze jak to jest u Ciebie bo nie pamiętam...?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

a potem jedziemy do teściowej.. 

Normalnie jedynie jak mogę wytrzymać to jak je opakuję w stanik, poza tym powiększyły się znacznie i ciągle sterczą
Aureola też większa i jakby opuchnięta. Za to piersi bez zmian, może tylko leciutko tkliwe, ale takie "galaretki". Sama nie wiem co to wszystko ma znaczyć. Brzuch pobolewa, ale leciutko, bardziej mam wrażenie, że mi wszystko po jelitach jeździ, około 13-14 dc mnie bolał mocniej, że nawet nospę zaaplikowałąm, ale tylko raz. Poza tym od dwóch nocy nocne sikanie, wszystko w środku jakby napuchnięte, no i szyjka rozpulchniona i wysoko. Od trzech dni mnie też muli, takie dziwne ciągnięcie przy śliniankach, co dziwne jak wypiję herbatę po posiłku, a jak łyknęłam wczoraj aromatyzowanego Earl Greya to myślałam, że pawia puszczę normalnie, dziś to samo rano po zielonej. Może sobie to wszystko wmawiam, ale... kurczę dobrze jest chociaż pomarzyć, że to już, że to to

czemu to takie trudne???

klask i: