|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() Mąż robi mi kartaczeeee ![]() ![]() ![]() a takie leniwe dni i mi sie zdarzają teraz to chętnie mogłabym spać przez 15 godzin :P
![]() |
#1622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jak ja Wam zazdroszczę tych dwóch kreseczek :P Mimo zmartwień i tego podskórnego strachu, który się wraz z tym pojawia... Gratulacje raz jeszcze ![]() Ja postanowiłam jednak wziąć tę luteinę od 13 dc. Teraz czekam na @ i się nakręcam... Nigdy, przenigdy, nawet jak wcześniej kiedyś brałam luteinę, nie bolały mnie tak straszliwie sutki ![]() ![]() ![]() ![]() Czy któraś też tak miała? ![]() Trzymajcie proszę kciuki, musiałam się wygadać, bo TŻtowi nie chcę truć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czesc dziewczynki, maomami ryba, ale wam zazdroszczę tych 4 mm i 4,5mm kropeczek!!! ![]() ![]() ![]() kaunokainen pozytywnie myslę o tym co nam napisalas tych wszystkich objawach i trzymam kciuki też czekam do czwartku ![]() u mnie dziś straszna pogoda i straszna chlapa, byłam dziś juz na szczęście ostatni raz na kłuciu na progesteron, a w środę do gina mam nadzieję że coś mi da na prolaktynę i będę czekała tak jak Wy na II ![]()
![]() |
#1625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też pogoda nieciekawa, choć chyba i tak ciut lepiej niż PL. Teraz to się cieszę, bo nareszcie się zrobiło dłużej jasno. Fajnie, że już ostatnie kłucie, będziesz mogła regulować nareszcie. Na pewno szybko się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() kaunokainen trzymam kciuki żeby objawami była fasolka ![]() witam też nową staraczkę ![]() ![]() ![]() ja dalej w oczekiwaniu na @- chociaż dzisiaj zaczyna sie rozkręcac więc pewnie jutro nadejdzie i bede mogla isc w koncu na badania. Dzisiaj zadzwonili do mnie z uczelni - termin obrony wtorek 05.03 wiec przede mna tydzien kucia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja coś czuję, że na 30 urodziny dostanę okres... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana a może tak niespodzianka na 30 urodziny??
![]() |
#1629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ovufriend dziś mówi tak: Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe powitanie
![]() ![]() ![]() Pradip co do badań to mój lekarz zawsze mi robi usg do pochwowe i jest wszystko w porzadku i mówi ze do 1,5 roku jest okres strań bez badan ale dziś z męzem rozmawiałam i sam zaproponował ze jak po roku nie uda sie to sam z siebie idzie robic badania nasienia ale mam nadzieje ze nie długo zobacze upragnione II kreski. |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- I życzę Ci oczywiście żeby to jednak była niespodzianka kciuki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie zdążyłam Was przeczytać, nadrobię jutro, miałam dzisiaj naprawdę zabiegany dzień. Wiem że jest dość późno i może nie kazda z Was ogólnie siedzi teraz, ale powiedzcie mi bo nie zapytałam lekarza
![]() ![]()
#1633 |
Raczkowanie
|
No i niewytrzymałam, zrobiłam dziś rano test... I po 5 minutach, kiedy już wydawało mi się, że nic z tego zobaczyłam cienką drugą kreseczkę... Blada jest i tak naprawdę to jest jakby narysowana ołówkiem (tylko różowym :P) w miejscu, gdzie powinna być najciemniejsza (jak jest gradient koloru to w tej najintensywniejszej części) z malutkim cieniem, ale ciągła
![]() ![]() Wczoraj zaczął pobolewać na nowo brzuch i sutki jakby mniej napuchnięte, ale wciąż bolące jak cholera. Zobaczymy co to będzie. Bosz... Trzymajcie kciuki proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak jet taka blada, to jest dobrze! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny,
chwilę mnie nie było.. Wczoraj był chyba jeden z najgorszych dni w moim życiu i to się chyba przeciągnie trochę w czasie... Moja najlepsza i jedyna przyjaciółka powiedziała mi, że jest w ciąży. Wiem, powinnam się cieszyć, ale czuję się, jakbym dostała nożem w plecy... Jakoś tak się niefajnie składa, że kiedy ja poroniłam, to na następny dzień ona zaszła w pierwszą ciążę. Nie miałam wtedy komu się wypłakać i wyżalić, bo przecież ona się cieszyła, że będzie miała dziecko, a ja je straciłam, nie chciałam jej psuć tej radości... teraz my staramy się z jedną 2 miesięczną przerwą praktycznie rok o dziecko i nic, a ona mi mówi, że to był złoty strzał... myślałam, że jej się w twarz rozpłaczę, ale się uśmiechałam, dobra mina do złej gry... Wiem, napiszecie, że mam się nie przejmować, ale nawet jak teraz to piszę w pracy, to mi łzy płyną do oczu... cały wieczór wczoraj przepłakałam. Jestem po prostu w rozsypce, czuję się fatalnie, jakby mnie ktoś zdradził, wiem, że to głupie... Dziś miałam iść do lekarza, ale jak mam mu powiedzieć o co chodzi, że nie mogę zajść w ciążę, to się boję, że jemu się rozpłaczę na tym fotelu... Wybaczcie, że takie smutki z rana, ale muszę się komuś wygadać... Przyjaciółce nie mogę, mąż nie rozumie, mama ciągle pyta czy już jestem w ciąży.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje,ze jakos jednak udalo Ci sie przespac noc...ja mialam to samo,naszczescie troche sie uspokoilo,ale polozna z ktora rozmawialam mowila,ze no-spe wrazie czego moge wziac,ewentualnie buscopan,ale poniewaz tego leku w ogole nie znalam,wiec postawilam na no-spe. kaunokainen gratuluje bladzioszki, rob nastepne testy dla potwierdzenia,ale u mnie dlugo byla blada,dlatego pobieglam na krew...chyba nawet po tygodniu od planowanej @ druga kreska nie dorownywala tej pierwszej jesli chodzi o kolor....trzymam kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ana985 Czas edycji: 2013-02-26 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
po cichutku gratuluje bo cień to napewno coś oznacza ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1639 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A te statystyki z ovufiend brzmią niby optymistycznie... Cytat:
Cytat:
Dziękuje Wam kochane za kciuki. Mąż już po zabiegu i wczoraj jak to mężczyzna pojęczał sobie że boli a dziś śmiga już po korytarzu. Cały czas jednak z tyłu głowy siedzi mi że to wszystko nie było konieczne albo co gorsza że będzie gorzej... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Rozeznanie
|
Chyba jednak żadna z Was nie tęskniła
![]() Ja znowu w podróży - tym razem kierunek Lublin...jak juz uda mi się zajść to nie wiem jak ja będę znosić te wyjazdy... Pisze na szybko, bo z komórki. Kaunokainen - gratuluje ![]() ![]() Ryba91 - nie zamartwiaj się...dasz rade ![]() Shamanka - wiem ze jest Ci ciężko...ja miesiąc temu też dowiedziałam się ze moja koleżanka jest w ciąży, a w ogóle nie chciała..i teraz podlamana chodzi... Jak by nie patrzeć boli jak c.h.o.l.e.r.a, ale po to tu jesteśmy żeby wspólnie dać sobie rade ze wszystkim. Ania076 - trzymam kciuki za obronę ![]() ![]() ![]() Pradip - jak maz? Wszystko w porządku? No i gdzie reszta dziewczyn? Czyżbyscie wszystkie namiętnie się starały? ![]() Ja juz drugi dzień mam malpowe bole, wiec straciłam nadzieje ze tym razem coś wyjdzie ![]() ![]()
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
właśnie własnie wydaje mi się ze organizmy nam szaleją na wiosnę. Ja zawsze tydzień po owulacji już miałam te plamienia z którymi właśnie poszłam do ginekologa, w tym cyjklu ich nie ma tzn dobrze cieszę się, ale to mnie dodatkowo nakręca, zawsze były te plamienia które przeradzały się w @ a teraz nic....
dziś 27dc, ostatnie cykle 28,29dni, zobaczymy, boję się że mnie od razu zaleje! ![]()
#1642 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety!
Nie było mnie trochę bo w weekend bawiliśmy się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pradip - dużo zdrówka i sił życzę mężowi, a przy okazji Tobie to wiadomo facet to jak małe dziecko. shamanka7 - głowa do góry na każdego przyjdzie pora i czas. Może jakiś wyjazd by Wam się przydał, zmiana klimatu, odpoczynek, relaks dobrze robi na poczęcie, więc może czas o czymś pomyśleć? ryba91 - współczuję sytuacji w pracy, ale wszystko dobrze, że ułoży, trzeba być dobrej myśli. Gegee - Spokojnego wyjazdu życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kaunokainen gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#1644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się że mamy kolejną cieniutką różową kreseczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem!
Justiii, wadera - dziękuję ![]() Wiem, że któraś z Was jest z Lublina... nie mogę w to uwierzyć, że macie aż tyle salonów sukien ślubnych na jednej ulicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Pradip - pytałaś się kiedyś o gina. Ja właśnie nikogo stałego nigdy nie miałam. "Obskoczyłam" chyba wszystkich, którzy przyjmują w Limie w Mariocie i kilku z LuxMedu na Chmielnej, ale nikt mnie nie zachwycił. A i tak przychodziłam tylko na coroczny przegląd i cytologię. Teraz polecono mi lekarkę z Mudicoveru na Puławskiej i wygląda całkiem obiecująco. Przepytała ze wszystkiego, kazała zrobić prolaktynę (tylko bo inne badania w przeciągu roku były ok), zaprosiła na monitoring na następny cykl i powiedziała, że potem będziemy dalej działać. Cieszę się, że jest konkretna i ma plan działania ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-26 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | ||
Raczkowanie
|
Hejka,
dzisiaj zawitała do mnie @ więc jutro pomykam na badania. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- [QUOTE= ![]() Czemu tak późno powiadomili Cie o terminie? ...[/QUOTE] mają niby tydzień - masakra ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale doskonale rozumiem to wszystko- też co swoje przepłakałam, a każdą wiadomość o ciąży przyjmuję sztywno, z zaciśniętymi ustami. chociaż w głębi życzę wszystkim dobrze. wypłacz się i wygadaj. od tego jest forum ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() będę miała teraz zagadkę o której ulicy mówisz, bo znam co najmniej trzy, gdzie salonów jest od zatrzęsienia ![]() Lublin jest o tyle dziwnym miastem, że dużo tu tematycznych ulic- mamy ulicę z sukniami, lombardami, kantorami ![]() i piękne stare miasto- zrobię reklamę , a co ![]() ![]() długo się nie odzywałam, chociaż cały czas podczytuję. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli ktoś operuje przy liście proszę wpisać ost @ : 16.02.13 ![]() ![]() kurcze przyszła, nagadała, namieszała i zadowolona ![]()
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki i gratki, ale to chyba jednak jeszcze za wcześnie.
Powtórzyłam dziś test no i niestety nie ma nawet cienia drugiej kreski ![]() Proszę jeszcze o kciuki ![]() ![]() --------------------------------------------------- A po godzinie pojawił się bladzioch :P Wiem, że to już nieważne, ale może, MOŻE, stężenie jest jeszcze malutkie ![]() Nic, czekam ![]() Edytowane przez kaunokainen Czas edycji: 2013-02-27 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepiej poczekaj do piątku i wtedy zrób ![]() Zobaczysz będą dwie krechy ![]()
![]() |
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja trzymam OGROMNE KCIUKI ZA CIEBIE A Ty jesteś przed terminem @ jeszcze jak to jest u Ciebie bo nie pamiętam...?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.