|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez passion80 Czas edycji: 2013-02-27 o 09:12 |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianie w II częściach... sierota jestem i tyle
![]() emisko, a dlaczego prywatny gin nie może Ci dać skierowania? ladanseuse... migrena Nasza Sekretarka niestety w pierwszym trymestrze tak miała... potem na szczęście przeszło maharet, dzięki za namiary na sklep... podone ceny miał też ten na Oławskiej ![]() mariiasia Natala, bardzo dobre wieści wadera, ale ja ze swoim byłym rozstałam się pokojowo, co więcej dalej się spotykamy na różnych imprezach, bo to jedna duża grupa znajomych. Bartek w sumie też go lubi, ale nie na tyle chyba, żeby się na imię zgodzić... a Marek tak ładnie brzmi ![]() Co to jest ZZO? ![]() Dziewczynki, które już mają jednego malucha, powiedzcie, czy miałyście elektryczną nianię? I jeśli tak, to na co zwrócić uwagę kupując takie cudo? Mam możliwość kupić taniej sprzęt z niezłymi recenzjami, ale nie wiem na co dokładnie mam patrzeć. |
|
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o niani też chętnie poczytam, bo trzeba będzie kupić |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja w ogóle na M lubię... Marek, Maciek, Michał... i cholera, takich też sobie wybierałam
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie, że spotykam gdzieś na imprezie mojego bylca ![]() znieczulenie Znieczulenie Za Opłatą?
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym: mocz (7,20), morfologia podstawowa (7,20), glukoza (5,40), TPHA kiła (9,90), Tokso Igm (26,10), Tokso Igg (26,10). Grupę już robiłam dawno temu. Pielęgniarki w przychodni radziły mi ostatnio, żebym przed badaniami podzwoniła do innych przychodni i popytała o ceny badań, bo są różne i mogłabym trochu zaoszczędzić.Dla dziewczyn, które właśnie odbierają pierwsze wyniki badań, a do wizyty daleko i panikują, że coś nie tak, polecam ten artykuł: http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-po...,152_2233.html Wczoraj odkryłam i uspokoił mnie ![]() Cytat:
dirtymagic85, ladanseuse14, mariiasia, Natala84 ja też dzisiaj mam USG, o 17:30 już nie mogę się doczekać, aż zobaczę serduszko moje kochaneMi ginekolog przepisała Prenatal Complex, czyli witaminki z dodatkiem imbiru co pomaga mi na mdłości i trawienie. Polecam, bo pyszne są |
||
|
|
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
to wnioskuję, że wszędzie gdzie call center to 5/8
ja jestem z podkarpacia - MielecCytat:
) wiem, teraz już wiem że ona tak gwałtownie nie rośnie tylko co jakiś czas jest coraz wyższa chyba z wiekiem ciąży, wtedy wyszło mi po obciążeniu 266, ale i tak endo przepisała mi bromergon bo co kolejna wizyta to miałam te pomiary wyższe i wyższe i wkońcu przepisała, i brałam go niecałe 2 tyg tylko bo po 2 tyg okazało się że ciąża i gin kazał odstawić. Też się tego odstawienia bałam bo zaczęłam brać ten bromek już w ciąży i teraz odstawiać, ale zrobiłam tak że zamiast mojej połówki pare dni brałam 1/4 i później już nie brałam w ogóle. Co do Twoich tabletek to niestety nie wiem ale wiem jakie to głupie uczucie nie wiedzieć co robić koszmar!i nie narzekaj na brak objawów bo później jak przyjdą to będziesz żałowała też nie miałam do 9tc a później te mdłości ehhCytat:
![]() Cytat:
![]() ))))))))))
|
|||
|
|
|
#1452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na urlopie i cały dzień z mała, bo niania miała dzień z lekarzami. Co do niani, to ja sobie nie wyobrażam życia bez niej. Wszystko zależy od tego czy dzidziuś będzie spał z wami czy nie, jeżeli nie to zakup niania to dobra inwestycja i też zależy jaki macie metraż. Przy 50 metrach nie opłąca się inwestowac w nianię. My mamy 100 metrów i dlatego zainwestowaliśmy. Na pewno ważny jest zasięg, możliwośc podłaczenia do pradu (jak również na baterie-chodzi o nadajnik, u nas często niania latem była w wózku na tarasie jak Martynka spała a jak się budziła to ją słyszałam). Odbiornik dobrze mieć na akumulatorkach. My mamy philips avent z kołysankami i innymi bajerami ale z nich nie korzystałam za często. O bardzo istotne jest też by niania mogla mierzyć temp i poziom wilgotnosci, ja moją tak zaprogramowałam że gdy temp. w pokoiku była za niska lub za wysoka, to samo z wilgotnością, dawała mi znać. Zabieram sie za robotę, bo trzeba nadrobić wczorajszy dzień w pracy
|
|
#1453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak powiedziałam, my się większą paczką znamy i przyjaźnimy, a że czasami z tego jakiś związek wychodzi i się rozchodzi, to... tak bywa ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Naszło mnie na suszone owoce... zeżarłam już od paczkę fig, teraz zabieram się za morele, a mam na podorędziu jeszcze żurawinę |
|||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, wg OM wczoraj miałam 12t5d a wg USG wczoraj - 13t4d, więc dzidzia troszkę większa i wg wczorajszego USG termin porodu wychodzi mi 30.08
![]() a co do płci, to mnie wczoraj pani mówila, że narządy plciowe są jeszcze nie ukształtowane, ale jeśli zwrócone są w górę to raczej chłopak a jeśli w dół to dziewczynka, ale na tym etapie to jeszcze jest mocno niewiarygodne my niani w domu nei używalismy, bo mamy małe mieszkanie, za to świetnie do tej pory nam się sprawdza na wakacjach. młod koło 20-21 idzie w kime a my z mężem na tarasik na grilla super sprawa |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak, metraż mamy mały, ale sypialnia w której będzie też spało Małe, jest oddzielona od reszty mieszkania grubą ścianą nośną - dzięki temu jest tam cicho, ale też praktycznie żaden dźwięk się nie wydostaje na zewnątrz. Poza tym często wyjeżdżamy, więc niania chyba tez bedzie dobrym wistem, jeśli dzieć będzie spał w jednym pokoju, a my będziemy ze znajomymi w innym - chciałabym mieć możliwość "podsłuchu". Nie wiedziałam, ze może tez mierzyć wilgotność i temperaturę - dobrze wiedzieć
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się nie mogę doczekać dzisiejszego USG, bo chcę wiedzieć co i jak ![]() chociaż w głowie mam same czarne scenariusze.
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
popieram w 100% wit z jedzenia zamiast tabletek ale nie wiem czy w którymś momencie nie zaczną mi być potrzebne a jak je mam kupić tutaj... powiem tak... za cenę wit w Norwegii mogę w Polsce kupic witaminy i jeszcze mi zostanie na fryzjera heheh a tu coś do poczytania. Potwierdza się, że dawki dobiera producent;-) no i cenę też;-) materna najdroższa a najuboższa. Oczywiście być może wypada lepiej na tle innych suplementów dla kobiet ale na tle swoich kolegów bieda:-D http://rynek-suplementow.blogspot.no...w-centrum.html
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie myślę co zjeść na śniadanie, bo jestem głodna, ale analizując zawartość lodówki nie mam na nic ochoty
czy w ciąży można jeść jajka na miękko?
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W którym szpitalu rodziłaś?Z racji iż w Lublinie nie ma zzo zaczęłam rozważać poród w Warszawie.Z zatrzymaniem się nie mam problemu jako,że mąż jest stołeczny i mam tam teściów.Teściowa x lat temu rodziła na Madalińskiego i bardzo sobie chwali.Z tym,że jak tu trafić w termin skoro rodzi się sn ![]() Witaj! Cytat:
![]() To znieczulenie zewnątrzoponowe Nie mogłam wczoraj wieczorem z Wami popisać Dysk poleciał w kosmos.Komputer ni stary ni nowy bo ma 2 lata ale gooowno jak widać przeraźliwe.To się wyżaliłam Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dostałam materne od gina za free, bo on ma bezpośrednio od producenta i dał mi w prezencie, bo ze wzgl na niedoczynność tarczycy i tak musiałabym coś brać.
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim
![]() ja sie zabieram zaraz za sprzatanie a potem znowu prosimy z tz ;D a w e wtorek jade na przymiarke sukni nie moge sie doczekac:_) ![]()
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasiłek chorobowy wypłaca ZUS przy zwolnieniach powyżej 30 dni. Za te krótkie płaci pracodawca i moim zdaniem, powinnaś dostać 100% wynagrodzenia z danego miesiąca, lub ewentualnie średnie z czasu u nich przepracowanego. Ale specjalistą nie jestem...
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej zadzwonić do zusu na infolinię, miałam jakies wątpliwoście to tam miła pani mi wszystko wyjasniła
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- chodzi o nonkretną umowę, pracodwacę, nie czas i ilość opłaconych składek. Jak np u tego pracodawcy była zatrudniona na powiedzmy pół etatu, a zmieni Ci na cały to zasiłek liczą od tej nowej umowy |
|
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
też tak myślę - do 33 dni płaci pracodawca - być może wypłaca tylko podstawę bez premii i dlatego jest mniej; powyżej 33 dni zus i on wylicza średnią
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro się umówiłam na wizytę na 9:00
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

w tym: mocz (7,20), morfologia podstawowa (7,20), glukoza (5,40), TPHA kiła (9,90), Tokso Igm (26,10), Tokso Igg (26,10). Grupę już robiłam dawno temu. Pielęgniarki w przychodni radziły mi ostatnio, żebym przed badaniami podzwoniła do innych przychodni i popytała o ceny badań, bo są różne i mogłabym trochu zaoszczędzić.
) wiem, teraz już wiem że ona tak gwałtownie nie rośnie tylko co jakiś czas jest coraz wyższa chyba z wiekiem ciąży, wtedy wyszło mi po obciążeniu 266, ale i tak endo przepisała mi bromergon bo co kolejna wizyta to miałam te pomiary wyższe i wyższe i wkońcu przepisała, i brałam go niecałe 2 tyg tylko bo po 2 tyg okazało się że ciąża i gin kazał odstawić. Też się tego odstawienia bałam bo zaczęłam brać ten bromek już w ciąży i teraz odstawiać, ale zrobiłam tak że zamiast mojej połówki pare dni brałam 1/4 i później już nie brałam w ogóle. Co do Twoich tabletek to niestety nie wiem 

Dysk poleciał w kosmos.Komputer ni stary ni nowy bo ma 2 lata ale gooowno jak widać przeraźliwe.To się wyżaliłam