|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
Cytat:
są super i jak normalnie za OB płaciłam (za 6 szt) prawie 4 euro, to za te za 16 sztuk płacę 0.79 centów więc różnica jest a w użytkowaniu żadna Ja np Tampax-ów nie cierpię.
|
||
|
|
|
#4232 | |
|
Rozeznanie
|
hmmm
ja takich nie widzialam ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
uwazam ze koniec grudnia to bardzo dobry termin ;ppp 4 eura za 6 szt - masakra u nas za 9zl kupisz 16szt ob ja uzywam ob tylko - innych nie moge;/ odrazu mnie wszystko piecze swedzi i boli a podpasek z naturelli ![]() w tym miesiacu jednak zaoszczedzilam haha:P tak mi poskapila @ |
|
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie nie wyobrazam, żeby spedzić święta bądź nowy rok na porodówce
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mogę i całe święta spędzic w szpitalu, aby tylko z Dzidziusiem
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- My w sumie nowego roku i tak nie obchodzimy za bardzo, więc mi by tam nie zależało, a jakby trzeba było w święta to i wtedy bym pojechała ![]() Moja kuzynka chciała urodzić (w sumie lata temu) dziecko przed świętami wielkanocnymi, żeby na święta być już w domu. W każdym bądź razie skurcze jakieś miała, siedziała w szpitalu, ale potem przeszło i miała tam spędzić święta. Bardzo tego nie chciała i jakoś przekabacili lekarza żeby wywołał poród, w końcu dziecko się urodziło, ale miało coś z płucami i musiała zostać w szpitalu jeszcze przez dobry miesiąc. |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
i to jest doskonały przykład, ze nie ma co igrac z życiem....wszystko ma iśc swoim tokiem...a nie chcę rodzic bo święta....ale każdy ma inne priorytety...
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama urodzilam sie tuz przed swietami wiec juz jedne tam spedzilam:pco do ovu zastanawiam sie dlaczego jednym wychodzi przerywana kreska innym ciemna mimo ze temperatura mierzona dobrze i skok jest Ide spac :0 dobranoc wam ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Edytowane przez ewann84 Czas edycji: 2013-02-26 o 22:24 |
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaa dziewczyny na ovufriend niektóre ze starających się przytula się dwadzieścia pare razy w miesiącu....o maaammmmaaaammmmiiiiiiaaa a
mają zdrowie
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
nam w ostatnim cyklu zdarzyło się kilkanaście razy hahhaa
tż-cik był baaaaardzo zadowolony ale więcej już chyba bym nie dała rady
|
|
|
|
#4240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już wiem gdzie się wszystkie podziewają
na ovu sprawdzają wykresy![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Dziewczynki mam do was prośbę Jak byście w zabawny sposób opisały najmocniejszy wiosenny trend w modzie. Chodzi mi o te różne wzory na spodniach. Mi się one kojarzą z hipisami, albo Abbą, ale nie wiem jak to w fajny sposób ująć :/ może macie jakieś pomysły?![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Uważam, że do wszystkiego trzeba podchodzić z rozumem
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-26 o 23:03 |
|||
|
|
|
#4241 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zawsze sobie obiecywałam że dzieci będę planowała tak żeby były z pierwszej połowy roku, ale teraz już tego się nie trzymam. Nie chciałam czekać kilku miesięcy po to żeby potem się okazało że i tak muszę się kilka miesięcy starać i tak koniec końcem wypadnie na końcówkę roku.
Ja w poprzednim cyklu też przesadzałam. Wydawało mi się że jak będziemy się częściej kochać łatwiej bedzie zajść w ciąże, my kobiety nie mamy lekko
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
Ewann chyba tak, ja mam już 28 skończone a Ty? ![]() Izetka, te poronienia to chyba ciąże biochemiczne, albo po prostu poronienia....tak się zdarza... Izetka a Ty mierzysz temp? czy tylko tak sobie studiujesz wykresy? wiecie co te przytulanki 20 razy to na serio lekka przesada, nie chcę wyjść na oziębłą babę ale 10 razy z rzędu co dwa dni to zaczyna być po prostu nudne i mechaniczne.....poza tym podejrzewam że materiału genetycznego u faceta po 10 razach jest tyle co kot napłakał :P ja w tym cyklu, za radą mego gina, oszczędzam żołnierzyków i nie zaczynam przedwcześnie ![]() a powiedzcie mi bo pewnie czytałyście ile plemniczki mogą max przeżyć w pochwie? coś koło 5 dni chyba.....czy się mylę?
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Didi też mi się kojarzy że nawet do 5 dni olemniczki sobie mogą żyć u nas
![]() Dzień dobry Ale miałam rano stresa, Zuzka do mnie przydreptała rano więc poszłam z nią się na łóżko położyć i poprzytulać a tu Zuzka mówi że chomik ma klatkę otwartą patrze a tam go nie ma M jak dawał jeść chomikowi nie zamknął klatki ale oczywiscie się nie chciał przyznać :P Już obmyślałam paln poszukiwania zwierzaka a ten skubaniec przeszedł mi koło nogi a ja biedna się tak przestraszyłam że mało co go nie nadepłam. Całe szczęście sam wyszedł a nie się gdzieś zaklinował ![]() A ja zaraz się ogarnę i na zakupy pójdę. Pracy jest mało i nie chce mi się tam chodzić wyjątkowo bardzo
|
|
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
MamaZuzi tak rzadko zaglądasz, że zapomniałam że robisz w krówkach
![]() mi kiedyś chomik spierdzielił i musiałam z ojcem pół pokoju przekopać :P ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Meduzka jak możesz to zmień mi na 3 cykl starań i chyba Ewann brakuje na pierwszej stronie
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też nei ma na pierwsze stronie, ale mało piszę wiec moze tak powinno zostać
![]() Milego dnia!
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Witam a ja chciałam się tylko przywitać i życzyć miłego dnia.
Mam małe problemy w pracy i mogę mniej się pojawiać |
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki, właśnie wietrzę sypialnie i czuję wiosnę!!!
do mnie od rana zawitały bóle @ czyli pewnie dziś ciocia zawita ![]() ale minimalnie tempka mi skoczyła dziś.... Miłego dnia
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Madziusia u nas też słoneczko świeci od samego rana...wiosna idzie wielkimi krokami Didi-nie nadaje się do mierzenia...leniem jestem ale fajnie się czyta i patrzy co to się tam dzieje na tych wykresach
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
. Wczoraj byłam po wyniki TSH i powiem Wam że dobrze że je zrobiłam bo niestety wynik ponad starą normę , a do nowej to mu tyle brakuje że ohoho . A potem na początku marca skoczę do tej gin prywatnie (co już się wcześniej zapisałam) i ozbaczymy co ona powie. Pewnie bez dodatkowych badań się nie obejdzie. Pewnie będę musiała dorobić sobie jeszcze badanie ft3 i ft4. Głównym objawem jest tycie (a ja w ciągle ważę tyle samo, waga tylko lekko się waha między zimą a latem)[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39464057]Dziewczyny, a wiecie może jak to jest z ciążą na stażu? Do kiedy płacą do końca ciąży czy stażu?[/QUOTE] raczej do końca stażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-02-27 o 10:15 |
||
|
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
izetka jest plus tego że Ci się poprzestawiało, wcześniej zaczniecie starania! ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ja też dzis do gina
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
wiecznie_pod_wiatr a Ty podejrzewałaś u siebie problem z tarczycą? kurcze, niejedna dziewczyna z tarczycą zaszła w ciąże, posłuchaj co powie lekarz i bądz dobrej myśli
u Was słoneczko a u nas szaro i ponuro. Bleeeeeeee wogole dziś jakiś masakryczny dzień mam, nic mi się nie chce. |
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Kasia założyłaś te konto na ovufriend?
![]() Wiecznie pod wiatr moja kumpela miała okropne problemy z tarczycą, też nie tyła, brała leki jakiś czas a teraz jest pod koniec 6 m-ca ciąży ![]() Madzia a skąd wiesz, że to @.....brzuch też czasami boli w ciąży
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Madziusia-masz rację
nie ma tego złego co by.... Kasia- ja miałam wczoraj taki dzień...tylko wsadzic głowę pod koc i nie wychodzic....dzień masakra, ale dzisiaj już jest lepiej to słoneczko mnie poradowało trochę
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to że zmarźlakiem jestem (niezależnie od pory roku mam zimne stopy i ręce). Ostatnio tez jestem senna i zmęczona (ale zwalałam wine na tą okropną zimę). Nieregularne i długie cykle (od zawsze). Żadnych "brydnych kolan", niskiego ciśnienia (zawsze w normie, żadko odbiega od normy a jak już to lekko podwyższone), zwolnienia bicia serca (zawsze mam wysoki puls). Żadnych zaparć. Żadnych bólów stawów. Waga normalna (zimą nieco większa, latem mniejsza). Przy wzroście 164 ważę ok 52-53 kg, więc sylwetka normalna, wg niektórych szczupła . Włosy mi nadmiernie nie wypadają, nie łąmią się. Głos mi się też nie zmienił.
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu i co pracujesz dłużej tak jak mówiłaś?
u mnie nie ma słońca ale jest tak ciepło , czuję wiosną w powietrzu ![]() didi chyba ciąża urojona
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
co do wiosny, to w wczoraj w tv mówili że ma przyjśc 5-6 marca
, czyli już niedługo
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
a kto tam teraz następny w NIEOCZEKIWANIU na @ ??
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana z gorącym kakałkiem ;-)
Przełożyłam na dziś wizytę, ale kurcze nie było już miejsc na USG mam nadzieję, że lekarz i tak mi je zrobi, ostatnio kazał mi się zapisać, a ja zapomniałam oj będzie opierdziel ;-( , tak bardzo chce usłyszeć serduszko . Kurczę muszę zmienić pracę ehhhh nie wiecie czy badania lekarskie ( lekarz medycyny pracy ), że nadaję się na to stanowisko mogę już zrobić po podpisaniu umowy ?
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ja tak robiłam . Ale nie wiem czy jest to zgodne z prawem
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

No i podobnie jak ty chyba wstrzymam się do kwietnia, żeby dzidzia byla z początku roku a nie z końca
tak wiec to tez sprawa indywidualna ;p
sama urodzilam sie tuz przed swietami wiec juz jedne tam spedzilam:p

25.08.2012r.

. A potem na początku marca skoczę do tej gin prywatnie (co już się wcześniej zapisałam) i ozbaczymy co ona powie. Pewnie bez dodatkowych badań się nie obejdzie. Pewnie będę musiała dorobić sobie jeszcze badanie ft3 i ft4. Głównym objawem jest tycie (a ja w ciągle ważę tyle samo, waga tylko lekko się waha między zimą a latem)
... a może złożymy go na POCZEKALNI ? Co Wy na to