|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
Cytat:
a prysznic rowniez pomaga rozkrecic skurcze i usmiezyc bol. co do pilki, jak skaczesz, czy tam sie bujasz to tez niby pomaga rozwierac szyjke. Cytat:
60% to nie 50% haha no i dzidzia duza! to juz przestalam sie martwic ze mam takiego malego wielkoluda w sobie ja na genetyczne ide w piatek i to bedzie rowno 13 tc wiec zobaczymy jak sie tam mlode rozwinelo wzrostowo ![]() Cytat:
zazwyczaj ciachaja w bok. ja osobiscie czuje blizne, ale to wszystko przez to ze mnie zle zszyli. po drugiej ciazy procz operacji cyckow fundne sobie waginoplastyke ![]() Cytat:
teraz przejsc juz nie ma, ale mysle ze sobie daruje i mlode bede slyszala. no ale wyjdzie w praniu ![]() Witam sie ![]() w ogole moje dziecko mnie dzisiaj rozwalilo: mamo chce zupke, bo dzis jeszcze nic nie uroslam ....
|
|||||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skakałam sobie na piłce, spacery robiłam ![]() My kupiliśmy, jak młody miał z 8 m-cy i ŻAŁUJĘ, ŻE TAK PÓŹNO! Teraz jest w naprawie, ale nie wyobrażam sobie nie mieć. I koniecznie z wideo. Cytat:
Ale znajoma rodziła na Madalińskiego (już nie pobierają opłaty za ZZO? w 2011 r. kosztowało 700 zł) i w Bielańskim (3 dzieci ma Sama zastanawiam się nad Inflancką, bo szpital nowy, tylko złe opinie o personelu na oddziale. Ale w sumie dzieckiem umiem się zająć, to nie muszę mieć miłej pani położnej, co mi powie co i jak ![]() Witam się z jeszcze większym katarem w kolorach tęczy ![]() Edi zasnął 1:30... Co ja mam z nim robić?? On nie chce spać ![]() A teraz odsypia
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież tam w środku wszystko jest takie miękkie, gąbczaste? Jak można to szyć? Aaaaaaaaaaaa no to teraz mam schizę.
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tarczycy, to przy wcześniejszych problemach trzeba w ciąży częśto badać, bo się zwiększa zapotrzebowanie. Ja przy niedoczynności normalnie brałam 75/100 a teraz już biorę 100/125...
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przyznałam się jak wróciłam ze zwolnienia i jak miałam już zaświadczenie od gina, bo w międzyczasie poszłam do niego na wizytę. A tak pracuje, ludzi mam spoko, praca umysłowa. Planuje pójść na mały 2 tygodniowy odpoczynek w 15 tygodniu w okolicy Świąt Wielkanocnych a tak zamierzam pracować, bo z jednej strony muszę. Mam umowe do końca roku. Poród na 05.09. Kierowniczka jest ze mnie zadowolona i nie chciałabym aby zmieniła zdania o mnie. Zależy mi na przedłużeniu umowy.....Kiedy poinformowałam ją że jestem w ciąży a był to 9 tc według OM dodałam aby się nie bała, że teraz uciekne w zwolnienie lekarskie i ślad po mnie zaginie. Widziałam, że od razu inaczej na mnie popatrzyła
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-02-27 o 10:37 |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie polecam, na pewnoCi sie przyda!Mialam zacytowane Wasze posty i poszły w las, wrrr Trzymam kciuki za dzisiejsze usg! zmienniczka nie no, Twojego bambo nie ruszam, haha:-D
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Natala ciesze się, że z maluszkiem wszystko dobrze!
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iiiii rzuciłam coca -cole
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
ja poki co biore femibion natal 1, pozniej sie zobaczy.
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzidziuś już taki duży![]() Cytat:
A mnie zgaga męczy wieczorem się nasila.
|
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie jak to jest w czasie porodu gdy zzo jest bezpłatne-Oni sami pytają czy podać jak już jest rozwarcie czy dopiero jak widzą,że kobieta się morduje okrutnie to dają? Ty miałaś robione z Edim i ja to wyglądało? Biedna jesteś z tym katarem ![]() Z Edim a raczej Jego późnym kładzeniem się nie pomogę bo moja odkąd pamiętam moja chodzi spać max o 21wszej. |
|
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to moje centrum materna zalecane jest kobietom starającym się o dziecko, kobietom w ciąży i karmiącym, więc chyba nie zaszkodzi?
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
.Cytat:
Mój endokrynolog i ginekolog tez mają takie podejście. Kwas foliowy to podstawa reszte najlepiej dostarczać w pożywieniu nie tabletkach.
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym słuchała endo raczej, ale zawsze możesz się jeszcze skonsultować z kimś trzecim.Przy tarczycy, ja robiłam TSH po pozytywnym teście, w 5tc i miałam 1,5 , endo powiedziała, że na razie jest ok i nie zwiększamy, a 4 tygodnie później już miałam ponad 3 i panika i zwiększenie dawki i teraz mam badać co 4 tygodnie max. A co do tych witamin, to tak tylko słyszałam, może to zależy jakie witaminy. Ja mam morfologię jak na razie podobno bardzo dobrą i mam nic nie brać Chociaż coś mam dobre
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wieczorami mam posmak proszku do pieczenia w buzi mimo że niejem nic na proszku
a mi mam 6 razy przekroczone bakterie w moczu i generalnie bardzo złe wyniki oddam dzis jeszcze raz...
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie nie wyobrażam jak podczas porodu można się tam popruć
.
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lekarz może lepiej wie co brać a czego nie
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że co lekarz to opinia... i bądź tu mądry ![]() Objadłam się suszonymi owocami i mi teraz niedobrze... a zjadłabym jeszcze
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wpadam tylko na chwilkę bo z racji nowego stanowiska mam duuużo nauki przed sobą więc raczej będę podczytywać niż się wywnętrzać przez 8 godzin![]() dzisiaj oficjalnie kończę 9 tydzień i jutro zaczynam 10- z tej okazji sie zważyłam i stwierdzam że nic nie przytyłam- juhuuuuu
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Że będzie boleć to jakoś zaakceptuję w głowie... ale ta cała fizjologia dookoła jest przerażająca
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej mialam tylko twardnienie brzucha - jesli to byly skurcze przepowiadajace to dosc szybko sie pojawilyartur (5 lat) ostatnio na mnie sie wdrapuje, a ja powiedzialam ze nie ma bo ma uwazac na moj brzuch. wiec do mnie (niewtajemniczony ze jestem w ciazy, wg mnie jeszcze za szybko) mowi: "masz dzidzie w brzuszku?" skubany pamieta jak to bylo jak siostra byla w brzuchu i ze nie pozwalalam łazić po sobie i nie podnosilam go
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1497 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ale z Was gaduły, znowu 10 stron nadrabiania ![]() Powiedzcie mi czy to normalne że przy kichaniu bądź innych czynnościach przy których gwałtownie napinam mięśnie brzucha czuję ukłucie w macicy? Tak jakby ktoś wbił igłę. Ogólnie po większym wysiłku pobolewa mnie podbrzusze, nie jest to silny ból ale mimo to się martwię. Gdy tak pobolewa to mam uczucie jakby tam w brzuchu to wszystko się nie trzymało kupy że tak powiem.. Wizytę mam dopiero na 19.03 i szczerze to nie wiem co robić |
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Edą brałam całą ciążę Femibion i urodził się 3450 g. Wcale nie olbrzym. Cytat:
|
|
|
#1499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No miałaś spory skok TSH;/ to mnie tylko utwierdza w tym, żeby badać co dwa tygodnie ja nawet nie chcę sobie tego wyobrażać Cytat:
![]() gdybym nie brała tego centrum musiałabym brać osobno kwas foliowy, jod, selen. dziewczyny, nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytania, ale jak to jest z poronieniami. Czy rzeczywiście ponad 40% ciąż kończy się poronieniem w pierwszym trymestrze? Jakie są przyczyny? Czy na pierwszym usg lekarz może ocenić szanse na przeżycie dzidzi?
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Marcin Kałużny z Wołowskiej. Moi wszyscy lekarze pochodzą z Luxmedu, wykupiłam sobie tam abonament (mam z nimi umowę na czas nieokreślony). Wcześniej opłacał mi go pracodawca, ale zwolniłam się z pracy i miałam możliwość skorzystania z pakietu kontynuacja do 90 dni od ustania stosunku pracy. Teraz koszta leżą na moich barkach dlatego korzystam tylko z tej przychodni żeby mi się koszta zwróciły.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

strasznie się ciesze
ja na genetyczne ide w piatek i to bedzie rowno 13 tc wiec zobaczymy jak sie tam mlode rozwinelo wzrostowo 

Dysk poleciał w kosmos.Komputer ni stary ni nowy bo ma 2 lata ale gooowno jak widać przeraźliwe.To się wyżaliłam

przecież tam w środku wszystko jest takie miękkie, gąbczaste? Jak można to szyć? Aaaaaaaaaaaa no to teraz mam schizę. 

skubany pamieta jak to bylo jak siostra byla w brzuchu i ze nie pozwalalam łazić po sobie i nie podnosilam go