|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Isia!!! nie rob mi tego!!! JA CHCEE METKE LOSOSIOWA!!!
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi moje objawy tez powoli odchodza. Minela sennosc,,, piersi mniej bola... fakt, ze rowniez mysle czy aby wszystko dobrze...no ale co? MUSI byc DOBRZE ![]() Cytat:
no to za kiecke ![]() bajka - slodziak z Twojej corci musi to pieknie wygladac jak mowi do brzuszka ![]() kocurku- nalesniory chodza juz za mna od kilku dni a teraz to juz w ogole:P Dzis chyba nie dam rady ale jutro zrobie Z serkiem bialym podsmazone na maselku ![]() w ogole to czy ja sie przywitalam? dzien dobry ![]() co do maszyn,,,to ja sie nie wypowiem bo chyba mnie ku temu nie ciagnie i chyba sie nie znam ![]() Wczoraj bylismy na filmie LOT dosc fajny a Denzel W. przystojniacha No i wczoraj kolezanka stwierdzila ze mi zaczyna byc widac brzuszek Hm...tylko ja sie zastanawiam czy to aby nie ciaza spozywcza sie poki co objawia :P Ale kto wie ![]() Zycze Wam dziewczynki milego dzionka
|
||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. U mnie dziś na obiad bigos, ale mam w zamrażalce kilka pierogów z truskawkami, to moze jednak to zjem.
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
dobrze, ze nie lubie metki :P bo by mnie meczylo
a w pracy ciezko by mi bylo ja dostac ale pomyslalo mi sie o swiezutkiej buleczce z pasztetem i mi sie jej chce ![]() jam mam dzis na obiad chyba to co wczoraj bo mi zostalo... kotlety z piersi kurzej z ziemniaczkami i mizeria... albo dzis zrobie z ryzem i jakims sosem... zobacze
|
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i one nie sa jeszcse u mnie... aaaaa
|
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mniej jednak trzymam kciuki bys wrocila do domku![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co d reakcji, to jak powiedzielismy to nie skakala z radosci mimo iz od kilku dni widziala ze cos sie swieci, nawet pytala czy w ciazy jestem, a nie wiedziala ze sie staramy. a radosci nie bylo bo sie martwila czy damy rade finansowo to po pierwsze, a po drugie czy dam sobie rade sama z dwojka dzieci. no ale teraz sie przekonala ze wszystko jest ok wiec zaczela sie cieszyc pelna geba ![]() a ty kochana na spokojnie z tym stresem lepiej sie wyleczyc niz przechodzic infekcje, naprawde ![]() przez kooocura fasolka po bretonsku ![]() Witam sie ![]() zla jestem bo mnie sprzataczka z lozka zerwala o 9 :/ ale z jednej strony dobrze, bo moze zaraz sie wezme za sprzatanie chociaz nie ma pewnosci czy tz dzis wroci ale jutro czasu nie bedzie bo na ta krzywa cukrowa musze jechac ![]() no i od chyba przedwczoraj boli mnie w dole brzucha tak jak bym miala zakwasy :/ chyba przez to ze mloda z kanapy przenosze do sypialni jak spi :/ |
|||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zaraz biore za sos musztardowy, bo chodzi za mna. mialam go robic wczoraj, ale ze zaliczylam odlyw, a potem mnie Tz pogonil na zakupy z nim, to po powrocie sily moje juz byly wyczerpane na amen, wiec obiad odlozylam na dzis
\metki nie mam ale mam PASZTET!!! dzieki magbes( )ja z maszyna mialam epizod w wakacje: moje tesciowa ma maszyne, wiec sobie pozyczylam i mowie, ze sprobuje taaa, jasne;D cierpliwosci mi braklo nitka sie drze, placze, sciegu nie potrafie ustawic, wiec pizlam ja w kat i dobrze, ze juz ja zabrali, bo mialaby przechlapane ze mna;D
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Heejjjoooo
Aaaa ja lubie metke ale z cebulka..ale w ciąży nie mozna ![]() Ja tez mam fasolke juz 3 dzien..a jutro klopsy w sosie pomidorowym... Wiecie co, dziwny jest mój organizm. Ja nigdy nie pije mleka. Jem mase nabiału ale mleka nie pije. Od 3 dni mam taki ciag na mleko, że już nawet kropelki nie mam w domu ![]() Chyba Marcello ma taka ochote bo Mu kostki wapnieja Co do Pieska. On na początku każdej ciązy kładł mi łepek na brzuchu i tak spał godiznami. Teraz śpi w nogach |
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
mogę się podzielić
![]() dziewczyny co to jest ta METKA??
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja matka w ciazy z moim bratem jadla na potege zolty ser, pila mleko litrami plus inny nabial. moj brat pozniej przez cale zycie mogl sie zywic tylko serem zoltym i mlekiem
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na poczatku jadłam kwaśne. Kiwi, cytryne, wszystko co kwasiorem dawało nawet ocet balsamiczny Wedlin może w domu nie być, ale twaróg i zółty ser-MUSI! ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trw...etka-lososiowa |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Metka − kiełbasa z drobno mielonego mięsa z przyprawami, wytwarzana z surowej wieprzowiny lub wołowiny.
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam faze na kwasne, i w sumie na nic więcej, i na moje ulubione połączenie, serek biały z dżemem truskawkowym.
Ja dzisiaj na obiad pomidorowka z makaronem i naleśniki.
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba normalne. Ja takie pierwsze zachciewajki mam dopiero teraz. Tak to jem normalnie. No pozniej ok 15-16 tugodnia to kwasnie a teraz wydaje mi sie, ze organizm sam podpowiada co jest potrzebne. Ja mam odwapnione kosci wied to, też może byc przyczyna zwiekszonego zapotrzebowania na nabiał. |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, zwierzeta faktycznie cos musza wyczuwac, bo moja kotka, jak nigdy jak tylko ma okazje to przy mnie siedzi a najchetniej to by mi lezala na brzuchu i to tak ze czesto nie chce sie ode mnie odczepic, bo jest taka nachalna
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Zadomowienie
|
To jest nas już dwie. Cytat:
mniammm uwielbiam. Cytat:
Czują, czują. Moje kotki też na początku ciągle na brzuch mi się kładły a one nie z tych co to się kładą. Także jak nie jedna mój brzuch okupowała to druga. Teraz już nie, nie wygodnie im, ale nawet jak miałam taki już większy to się jeszcze pokładały. Wiem, że nie powinnam jeść metki ale co zrobić jak ona krzyczy do mnie z lodówki - ZJEDZ MNIE!!! A ja mam taką ochotę NUNA - teraz bigos łazi za mną!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#2359 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja koleżanka wstawała kiedyś z fotela i połamała nogę.... Cytat:
Cytat:
Dzisiaj rosołek. Chyba można. Moja kierowniczka przyniosła kiedyś do biura taką gazetkę, którą kupiła dla ciotki, bo ona zajmuje się takimi rzeczami. Ale nazwy nie pamiętam ![]() Cytat:
Dziś kanapkę na śniadanie jadłam godzinę, jakby mi każdy kęs w buzi rósł. Witam się i ja
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Isia z tą metką masz tak samo, jak ja z sushi, mam mega ochotę, a TŻ mi mówi, że nie pojedziemy, bo surowych ryb nie można.
Zjadłam właśnie obiad, wiem, że wcześnie, ale ja mam taki rytm dnia : 7: kawa z mlekiem, kromka razowca 11: obiad dzisiaj dwa naleśniki i trochę zupy. 16: pod: jakiś owoc 19; kolacja: kubek mleka i jakiś jogurt
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym miesiącu nie ma nic. Dosłownie nic. Już sobie zaplanowałam nawet sex na kolejną owulację ja z góry swoje wiem a na marginesie kiedy miałaś owu ?16go lutego ???Cytat:
mi sie nic nie szykuje ![]() Cytat:
Cytat:
wiedział ze coś sie swięci..ja głupia myślałam ze mały farfocel a to tylko jelitówka Czeeeeść lasencje ![]() Ale mi robicie smaka , tak czytam czytam i chce naleśnika!!!!! Wczoraj odwiedziła mnie ta moja fryzjerka i zrobiła mi lekkie dyskretne Ombre Całkiem fajne i winko poszło pluuum do odry |
||||
|
|
|
#2363 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis gołąbki
![]() Cytat:
I jaka to praca?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wina to ja właśnie uwielbiam wytrawne,takie super gorzkie Słodkiego nie przełkne.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia tylko ja od zawsze tak jem, a chuderlakiem nie jestem. Tak prawdę mówiąc to ja nie mam za bardzo apetytu też. Ide zaraz na spacer.
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
linka 16 albo 17. bardziej 17, bo wtedy mialam troche krwi w sluzie. 2 dni wtedy bolal mnie brzuch.
w tym miesiacu moje "objawy" rownie dobrze mozna przypisac przeziebieniu i oslabieniu, wiec przypisuje je wlasnie temu caly czas smarkam, mam kaszel to i reszta do tego pasuje.nie nastawim sie w ogole, bo znow bede zawiedziona na amen. chociaz i tak juz sie dzis zdarzylam zdolowac, bo kolejni znajomi(2) obwiescilo swe radosne wiesci;/ |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
o nie bron boze
moi rodzice mieszkaja w kołobrzegu, a my w szczecinie ja sie dowiedzialam o ciazy 27 grudnia, a na swieta bylismy u nich. nigdy w zyciu mieszkania z rodzicami czy tesciami. mi wystarczy ze cala ciaze mieszkalam z tesciami. never ever! to byl najgorszy czas w moim zyciu ![]() Linka, ja tez plodny mialam, a w ciazy bylam tzn byl przezroczysty i rozciagliwy tzn nadal jest, tylko teraz jest bialawy, ale tyle tego cholerstwa ze ciagle mam zmylki, bo mam wrazenie ze albo sie posikalam albo plamie ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- heeeej a mnie byscie do klubu przyjely ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano mam andzieje dorzucasz jakies warzywa?? Pomidorki, papryka, rucolla?? Obiadek ok, ale mięso musi być. Plus oczywiscie do drugiego jakies warzywa. Podwieczorek sam owoc to malutko. Najlepiej abys robła sobie jakieś sensowniejsze dania. np. kawałek ryby z piekarnik plys brokuł. Kolacja nzowu owoce lub warzywa. Np. dip jogutrowy i warzywa maczane marchewka, ogórek.... |
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy zabolało mocniej i od razu przeszło wszystko - czyli napierało napierało i pękło , poczułam ulgę ![]() Cytat:
ale nie mam pojęcie jak to powinno być
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze że tak wyczuwasz ten moment.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

W każdym razie teraz skonczyłam pakowac co trzeba, poza tym poszykowałam wszystko Tżtowi w razie czego... Coś zaraz zjemy i jedziemy
Ogólnie rzecz biorąc jestem załamana i nie wiem co myśleć... mam taką cicha nadzieję, że może mnie jednak nie zostawią... albo ewentualnie puszczą po dniu czy dwóch... Moge nawet 5 razy dziennie na ktg chodzić... byleby być w domu
za kiecke 

To jest nas już dwie.
mniammm uwielbiam.