|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Debrah, ja ubieram mu na spacer body, pajaca, kombinezon i koc, a to wszystko jeszcze pokrowcem gondolki przykrywam
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Dominisię ubieram na przykład tak: kaftanik, śpiochy, na to bluzkę, kombinezon. W wózku przykrywam kocem i na to też pokrowiec.
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba rozwojowe bardziej.... Bo w ogóle cała jest bardziej nerwowa - niespokojna, przylepka się zrobiła i ma takie wielkieee oczyska. Teraz się weranduje. Na body z krótkim + welurowy pajac ubrałam misiowy kombinezon, przykryłam kocykiem i zimową czapę na głowkę dałam. Myślę że starczy, w końcu ona nadal w mieszkaniu jest, tyle, że okna wszystkie otwarte... Aż się przyjemnie robi w pomieszczeniach. Spłakała się troszkę przy ubieraniu kombinezonu, ale teraz śpi w tym wózku, zasnęła w 3 sekundy! Sprawdza się, że lubi być opatulona. I świeże powietrze usypia zapewne. Już ponad 10 minut tak jest..chyba zaraz muszę okna zamknąć. 5 minut to za mało dla mnie było, w ogóle nie czułam, że się coś wychłodziło. |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki ! Jestesmy jeszcze w szpitamwlu. Rana boli jak cholera! Mamy problem z laktacja,mala niby umie ssac ale ja mam za malo pokarmu i musza ja dokarmiac mm. Niunia jak na razie zdrowa tykjko marudna. Trzymajcie za nas kciuki!
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech mała dużo ssie, a powinno być dobrze. Powodzenia
|
|
|
|
|
#3936 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Słoooooonko świeci [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39469012]Objaśnijcie mi, dlaczego moja córa uspokaja się na przewijaku [/QUOTE]Moja teeeż Ciekawe czemu ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
co za......cham...!!!Cytat:
Cytat:
chyba się zabiore za to ![]() Cytat:
Tytka to torebka np.torebka (tytka) z sosem z knorra ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Katar to nie jest przeciwskazanie do spacerów. Moja jak miała 3 tyg to miała katarek i infekcję gardła i pediatra kazała brać l\kilka razy dziennie po 5 min. Świerze powietrze to jest najlepszy inhalator dla noska. Dziecko lepiej oddycha i tym samym szybciej się leczy. A i jak była chora to były mrozy 2-3 stopnie |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Iffonka, nancy - gratulacje
![]() Dziewczyny nie bójcie się werandowania/spacerów. Trzeba dzieciaczki uodparniać. Moja koleżanka z pracy rodziła w tamtym roku w styczniu a wyszła z synkiem dopiero w marcu a teraz młody strasznie łatwo łapie infekcje. Jak ja zaczęłam wystawiać synka na balkon a później wychodzić na spacery to było w okolicach -5 stopni więc teraz to ciepełko jest. Ja ubieram tak: pajac bawełniany, pajac taki misiowy i na to kombinezon ortalionowy na polarku + czapka ciepła. Kocykiem już nie przykrywam. Na gondoli pczywisćie ta osłonka. Cytat:
U mojego alergolog stwierdził skazę białkową. Na początku u małego były czerwone krostki na policzkach i suche małżowiny uszne i za uszkami też, potem te krostki zmieniły się w czerwone pamy i bardzo suche to się robiło. Nie stosowałam żadnych maści sterydowych na receptę - wolałam wyeliminować przyczyne a nie tylko zaleczyć objawy, natłuszczałam tylko emolium - krem specjalny i odstawiłam mleko, jajka i wszystko co je zawiera i w tydzień buzia przepiękna, ani jednej krostki i plamki czyli potwierdziło się że to własnie alergia pokarmowa na białko mleka/jaja. |
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam takie coś,miała któraś ten puder??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...me-powder.html
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinezon czapka i do wózka.
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Jak piękne słoneczko to na dwór i 2 takie spacerki i katarku niet. Tak leczę moją mała i naprawdę pomaga. Zalecenie pediatry.
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, klamka zapadła, idziemy na spacer.
Jest u nas dzisiaj 5 stopni na plusie, więc chyba można na luziku wyjść.
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy w przychodni, oczywiście lekarka powiedziała że niepotrzebnie z dzieckiem.... ubić te w recepcji to mało !!!Dziś kończymy miesiąc !!!! mocno wasze miesięczne dzieciaczki podnoszą głowke? bo moja Hania juz bardzo dlugo utrzymuje i dość wysoko i myśle czy to juz tak szybko by bylo?
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dostałam ZUS-u dopiero 15.02 a urodziłam przecież 27.12, a tydzień później dostałam kolejne pieniądze, za kolejny miesiąc. U mnie wypłacają w ostatni piątek miesiąca. Tylko z pierwszym tak im zeszło.
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zmykam z małą na spacerek odezwę się później ok. 13 jak już wrócimy na jedzonko. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
A ściągasz mu ten katarek, a i jeszcze jedno ślini Ci się już, bo jak tak to sprawa zmienia obrót. A i jeżeli to katarek to na krótkie kilkuminutowe spacerki, żeby się śluzówka obkurczyła. |
||
|
|
|
#3947 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na początek z kwadrans? Katar nie jest przeciwwskazaniem do spacerów, wręcz odwrotnie. Cytat:
![]() Nie dokarmiaj, tylko dostawiaj, niech i pół dnia cycka. |
|||||||
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE za skończony miesiąc Moja tez tak wysoko podnosi już główkę. Jak ją biorę do odbicia to ciągle podnosi główkę i chce oglądać wszystko dookoła
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, moja co prawda miesiąc będzie miała dopiero za tydzień, ale główkę podnosi i długo trzyma już od jakiegoś czasu, także bez obaw.
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś wyszłam pierwszy raz na spacer, aż wstyd się przyznać bo Zuza ma 1,5 miesiąca ![]() Ubrałam body krótki rękaw, kaftanik, półśpiochy, czapka cienka i na to gruba zimowa, kombinezon i przykryłam kocykiem. Osłonki z wózka już nie dawałam, mam nadzieję, że dobrze zrobiłam. Mam nadzieję, że dobrze w ogóle zrobiłam wychodząc z nią na ten pierwszy spacer dziś, bo jutro do szczepienia ![]() ![]() To prawda, że po szczepieniu 2 dni nie powinno się na dwór wychodzić ? ![]() edit: znoszenie wózka z 4 piętra to nie lada wyczyn, spociłam się |
|
|
|
|
#3951 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny formalnie, to zostały do porodu MONAMUR I NAZECZONA - więc pytanie mam - co robimy? dziewczyny się długo nie odzywają, ile czekamy z przenosinami na odchowalnię?
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Aga, czemu tak długo czekałaś ![]() Nic nie słyszalam by nie wychodzić, my wczoraj na szczepieniu byłyśmy. |
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Sikver, gdzie zdjecie fryzury?
![]() Czekam na tesciowa i wiooo na spacer
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa zapomniałam,posłałam wczoraj bokeh mmsa
wrzuce dziś do klubu
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484433]Dziewczyny formalnie, to zostały do porodu MONAMUR I NAZECZONA - więc pytanie mam - co robimy? dziewczyny się długo nie odzywają, ile czekamy z przenosinami na odchowalnię?
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Aga, czemu tak długo czekałaś ![]() Nic nie słyszalam by nie wychodzić, my wczoraj na szczepieniu byłyśmy.[/QUOTE] a moze tak dojsc do 5000 posta i wtedy ??
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myśle
w sumie już nie dużo zostało
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje znosic z 4 piętra, ja mieszkam na 1 i ledwo daje rade. Mega cięzki ten wózek......... ale juz w marcu kupuje spacerówke. Ta mi sie podoba -> http://allegro.pl/polska-spacerowka-...021822608.html [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484433]Dziewczyny formalnie, to zostały do porodu MONAMUR I NAZECZONA - więc pytanie mam - co robimy? dziewczyny się długo nie odzywają, ile czekamy z przenosinami na odchowalnię? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Aga, czemu tak długo czekałaś ![]() Nic nie słyszalam by nie wychodzić, my wczoraj na szczepieniu byłyśmy.[/QUOTE] bylam dzis w ciuchaczu, otworzyli dzisiaj. Maaaaaaaaaasakra ile ludzi ! prawie ucieklam ale zobaczylam cudowne bodziaki w serduszka to juz musialam zostac :P a w kolejce z pol godziny stalam haha no wlasnie? a pisal ktos do nich smsa?? moze napisac?? hmmm
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-27 o 12:02 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Lady-- dodałam fotke
wygladam na tym zdj ... jak ![]() ale było robione wczoraj i byłam mega zmeczona
|
#3958 |
|
Konto usunięte
|
Deli, odradzam tę spacerówkę, nie nadaje się kompletnie dla niemowlaka, MUSI być całkowicie na płasko rozkładana a ta nie jest. I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484817] I jeśli to tylko 1 piętro, to ja bym w gondoli malucha zostawiła już przed drzwiami zamkniętymi, zniosła kółka, i wróciła po gondolę. Sama tak robię, ale odwrotnie, bo koła na dole zostawiam - ale jak mam starszą i zakupy, to najpierw muszę na piętro wnieść, potem wracam po małą. Zwyczajnie, nie mam wyjścia.[/QUOTE]
Też tak robię ![]()
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39484433]
Aga, czemu tak długo czekałaś ![]() Nic nie słyszalam by nie wychodzić, my wczoraj na szczepieniu byłyśmy.[/QUOTE] a bo ja wiem chyba się bałam, po za tym u mnie cały czas mróz był, a jak nie było mrozu to wiało niemiłosiernie, padał deszcz, wózek na mieszkaniu( choć dziś i tak sama go musiałam znieść ) , na weekendach jak mąż w domu to znowu śnieg i mróz, a dziś takie piękne słońce tiaa wiem to takie wymówki, nie wiem czemu nie poszłyśmy wcześniej bo ja taka przewrażliwiona może, zresztą to tez decyzja meża, nie tlyko moja edit: no i przedtem sama nie mogłam tego wózka dźwigać jeszcze edit: może tak jak dziewczyny piszą poczekamy do 5000 postów i później na odchowalnie ? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-27 o 12:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Gratulacje 

[/QUOTE]
co za......cham...!!!

mnie wypłaca zus

i nie wiem, co to 

!!!
bo wyląduje w Tworkach jak znowu kilkanascie razy dziennie bede sluchac karuzeli 
oczywiscie panika totalna, szukanie jakiegos zastepcego zrodla swiatla itd...
Nareszcie.