Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 22:05   #3601
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dobry wieczór mamuśki

Eve, gratulacje , czyli dobrze obstawiałam. Macie już typy na imię dla synka?

Iwa
, piękna czapa!!! Zamawiam taką dla Hani.

Marina, nie jesteś złą matką! Nawet tak nie myśl, człowiek czasami nie wie jak zareagować z zaskoczenia. Może będzie lepiej jak Twój tż im wytłumaczy, że to Wy jesteście rodzicami Igora i nie życzycie sobie żeby ktoś podnosił na niego ręki?

Żaneta, fajne masz podejście do Emi , też staram się umożliwiać Hani namacalne poznawanie rzeczy- mam wrażenie, że owocuje to nowymi słowami.
Współczuje tż-owi problemów z kręgosłupem, mam nadzieję że lekarze wyprowadzą go na prostą.
Myha, Twój tż też biedny.

Brumku, no co Ty nie jesteś za stara na studia (tylko skąd wziąć na nie czas?). Ze mną studiowali pasjonaci lotnictwa- jeden miał ponad 40, a drugi ponad 50 lat.
Rozłożyłaś mnie na łopatki z tym myciem pupy rękawiczką.
Nie mogę znaleźć zdjęcia sweterka w Internecie, więc jak wypiorę to pokaże go na modelce.
Brumku, Aga, dziękuję za informacje odnośnie paputków/tuptusiów. Zamówiłam paputki z lwem- Hania je zdecydowanie pokazała paluchem, więc będzie lew dla lwicy.

Aga, to Antek pierwszy raz idzie w piątek do żłobka? Chcesz go dać od razu tak na 8 godzin, czy ktoś go będzie szybciej odbierał? Pewnie mu się spodoba- w domu dwie siostry więc przyzwyczajony do obecności innych dzieci. No i gratuluję spadku wagi.

Scio, naprawdę podziwiam Cię za ten zapał. Widać, że załapałaś bakcyla.

Znowu kusicie książeczkami paskudy. Miałam zamówić kolejne dwie części Wierszy i wierszyków. Hania ma te Chotomskiej i uwielbia w niej obrazki, mogłaby ją oglądać i oglądać. Jednak ostatnio nie za wiele daje sobie czytać, trzeba właśnie opowiadać o tym co jest na obrazkach które pokazuje paluchem, więc chyba się skuszę na Ulicę Czereśniową i Mamoko. (z opisu wydają się rewelacyjne)

To i ja Was może czymś zainteresuje - na all zamówiłam właśnie 3 pary skarpet sterntaler za 9 i 10 zł http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...057148514.html , http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...057165508.html . Wcześniej były za 23 zł, więc cena atrakcyjna.

Coś jeszcze chyba chciałam napisać...
Stary 2013-02-26, 22:06   #3602
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Heloł

Znowu zasnęłam z dzieckiem a może nawet przed nim

Nie cytowałam lece z pamięci więc może być ciężko

Brumku powiedziała bym że pani ordynator miała obojętny stosunek do tej szczepionki , pneumokoki polecAŁA szczepimy sie latem

Elika nie pytałam ale miały do nas zadzwonić baby z sanepidu i jakoś cisza więc wydaje mi sie że tylu zachorowań nie ma

Monia gratulacje

Eve gratulacje

Shirka dla Żbika i żeby mu to weszło w nawyk

Marina a w bólu migdałków to sie z Tobą łącze ała

Zdrówka dla Szymka i Karola

To chyba na tyle
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:09   #3603
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamolki

Marinko co za babka, nie dziwię się że w szoku byłaś...
Brumciu
1) miasteczko mamoko Jasiowi się jeszcze nie podoba (oprócz ostatniej strony gdzie panie jedzą CIACIO)
2) mnie też tu siebie brak
Eve gratulacje
scio widzę że ciężko pracujesz na ładną sylwetkę
fajnie że odchodzi się od trendu wychudzonych sylwetek na rzecz delikatnie umieśnionych kobiecych kształtów
odpowiednia ilość tkanki masy mięśniowej jest bardzo istotna dla zdrowia
dlatego głodówkowe diety i monodiety powinny dawno odejść do lamusa

marzenko
wstawię coś ku pamięci

a co do książeczek
hit ostatnich dni "od stóp do głów"E. Carla

śniadania:
niezniszczalna owsianka
rzadziej jajko, dziś był domowy budyń
kolacja
-białkowa
tj zazwyczaj to co my z tz na kolację czyli pieczona ryba, zupa, lub mięsko z warzywami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john94.jpg (122,8 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john95.jpg (105,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john96.jpg (113,6 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-02-26 o 22:15
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:17   #3604
marzena_S
Zadomowienie

Teliczku, no ujęcia boskie. Nawet jest to co Hania dumnie pokazuje znaleziony na sali papierek po lizaku.
I miałam pisać, że Jasiek zaraził Hanię kumkaniem- żadne z Nas jej nie uczyło a Hania bezbłędnie wie jak robi żaba.
Stary 2013-02-26, 22:19   #3605
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
serio? wow, fajnie, moze się rozkręci i dodatkowy grosz Ci wpadnie na rzeczy dla dziewczyn.
Fioletowa czapeczka śliczna.
no fajnie by było tym bardziej, że mnie te robótki naprawdę cieszą
szkoda tylko, że nie mogę dłużej nad nimi siedzieć bo wiadomo - dziewczyny najważniejsze

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Iwa mam w ulubionych na FB kilka stron gdzie ktoś robi czapeczki szydełkowe, chcesz popatrzeć? wysłać Ci linki? w ramach inspiracji
a pewnie
wolisz tu czy dać swoje namiary na FB?
moje dzisiejsze klientki - jak to brzmi same sobie znalazły czapki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej mamolki

Marinko co za babka, nie dziwię się że w szoku byłaś...
Brumciu
1) miasteczko mamoko Jasiowi się jeszcze nie podoba (oprócz ostatniej strony gdzie panie jedzą CIACIO)
Eve gratulacje
scio widzę że ciężko pracujesz na ładną sylwetkę
fajnie że odchodzi się od trendu wychudzonych sylwetek na rzecz delikatnie umieśnionych kobiecych kształtów
odpowiednia ilość tkanki masy mięśniowej jest bardzo istotna dla zdrowia
dlatego głodówkowe diety i monodiety powinny dawno odejść do lamusa

marzenko
wstawię coś ku pamięci
super zdjęcia
dla Ali Mamoko to też jeszcze magia
Hania za to bardzo lubi

Marzenko jaki obwód głowy ma mniej więcej Hania?
obstawiam, że pewnie podobny do Ali, ale daj znać

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:33   #3606
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

marzena_S
u nas wiosna na czereśniowej rządzi Sara pokazuje mi takie rzeczy, ktorych ja sama w życiu bym nie widziała na tych obrazkach

Kup czereśniową albo monako, jedna ksiązka wystarczy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:34   #3607
Kajool
Zadomowienie

Hallo, przepraszam, ze pojawiam sie i znikam, ale w mojej rodzinie mamy rozne zawirowania i ciezko mi pisac cos na W.

Marinko wspolczuje wam baardzo.
Teliku, Marzenko fantastyczne zdjecia.
Zdrowka dla chorowitkow.

U nas wszystko ok, Szymon gada jak najety, w sobote wypad do Polski robie. Z dzidzia wszystko ok. Bedzie dziewucha
Stary 2013-02-26, 22:40   #3608
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumek
Wyniki nieźle, cm lecą, okazało się, że mam mięśnie w rękach jakas odskocznia od codzienności.
A ja jak bym miała jeszcze raz wybrać studia to wahałabym się między przedszkolną a położnictwem strasznie mi się podoba zawód położnej
No proszę, a tego nigdy nie mówiłaś
Brawa za postępy. Zazdroszczę i podziwiam za siłę woli zapał i mobilizację

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
juz po USG
Jednak chłopak! Moja magiczna kula zdecydowanie się popsuła Gratuluję. Synowie są genialni, wierz mi

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
ale mnie rozbawilas
wcale stara nie jestes
Dziękuję Ci, dobra duszo

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A właśnie Brumek, na studia zawsze możesz iść, wiek nie jest przeszkodą . Ze mną studiował 47 latek.
Ze mną też był taki ok. 50-tki. traktowaliśmy go jako ewenement przyrodniczy

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
No włśnie Brumek, ja też od wrzesnia planuje wrócic na studia, i bedę robić wszystko od początku, a mam juz 24 lata :P
Tylko jakby nie patrzeć, to prawie 10 lat różnicy. A to naprawdę czyni różnicę w tej kwestii

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I te rękawiczki są tak długie jak na zdjęciu? Dokąd sięgają?
No, podobno w ten weekend ostatnie przymrozki, a na niedzielę za tydzień już 15 stopni zobaczymy.
A na koniec maja upał 30 zobaczymy, te długoteminowe to tak 50/50

U nas kolejna beznadziejna noc- w swoim łóżku spałam może z godzinę, a tak to u Julki, trochę zasypiałam, trochę z przymusu, ach...Mleko Jej daję normalnie w nocy, narazie nie będę z tym walczyć.
Rękawiczki sięgają do łokci.
Dziś u nas koło 16 było 7 stopni Az nie wierzyłam własnym oczom.

Bardzo współczuję tych nocy

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
póki co na allegro nie wystawiam bo tylko dzisiaj dostałam już zamówienie na 6 sztuk
także na dzień dzisiejszy tylko ta fioletowa na zbyciu i robię jeszcze pieska i czekam na zamówione włóczki i będę robić zamówione czapki
dziękuję wszystkim za pochlebne komentarze mojej spuścizny
Ale masz popyt!
A kto zamawia? Znajome jakieś?
Stary 2013-02-26, 22:41   #3609
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek, a ja slyszalam ze otworzyli pierwsze studia dzienne dla ludzi z uniwerystetu trzeciego wieku
O żesz Ty, chesz mnie zdołować

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, no co Ty nie jesteś za stara na studia (tylko skąd wziąć na nie czas?). Ze mną studiowali pasjonaci lotnictwa- jeden miał ponad 40, a drugi ponad 50 lat.
Rozłożyłaś mnie na łopatki z tym myciem pupy rękawiczką.
Nie mogę znaleźć zdjęcia sweterka w Internecie, więc jak wypiorę to pokaże go na modelce.

To i ja Was może czymś zainteresuje - na all zamówiłam właśnie 3 pary skarpet sterntaler za 9 i 10 zł http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...057148514.html , http://allegro.pl/skarpetki-abs-ster...057165508.html . Wcześniej były za 23 zł, więc cena atrakcyjna.
Dokładnie, skąd czas Jak teraz nawet na przeczytanie książki go praktycznie nie ma Jak dzieci będą odchowane to będzie czas, ale to właśnie tylko na uniwersytet trzeciego wieku

Świetną okazję znalazłaś z tymi skarpetkami! Ja je kupowałam za ok. 30 zł! Lubię je, bo faktyczni esie nóżka nie ślizga, ale niestety w tych, które mają całą gumowaną podeszwę, nóżka się poci.

Przyszły magnesy. Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumku powiedziała bym że pani ordynator miała obojętny stosunek do tej szczepionki , pneumokoki polecAŁA szczepimy sie latem
Aha, dzięki. My się na pneumokoki szczepiliśmy. Na meningo nie. I zastanawiam się...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu

a co do książeczek
hit ostatnich dni "od stóp do głów"E. Carla
Dlaczego, dlaczego, dlaczego mnie tam nie było :cry

A u nas mówię Ci - hicior na hitami. Najpierw wyszukiwał jabłka na każdej stronie. Skubaniec potrafi pokazać nawet te, których ja nie widzę Potem balon, misie, zegary, oczy, buty i tak coraz więcej i więcej.

A Od stóp do głów mnie nie zachwyciło, jak oglądałam. Chyba czas zrewidować poglądy

Z moimi plecami trochę lepiej. Dalej bolą i o bieganiu czy skakaniu nie ma mowy, ale chociaż się nie skręcam. Za to tak mi dobrze z tymi masażami, że mogłabym je mieć już zawsze

Kajool
- dziewczyna!!! Brawo!
Stary 2013-02-26, 22:48   #3610
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku jakbym była młodsza to bym poszła na położnictwo. Ale to musiałabym sie wrócic do lo i uczyc biologii (z biologii uczyłam sie tylko genetyki).

Ja miałam kupować Czereśniową, ale jak wygrałam te trzy książki to darowałam sobie. Zresztą w tym miesiącu Agata dostała klocki i misia do składania, więc za dużo by tego było

A propo uniwersytetu trzeciego wieku do mnie do klubu chodzą Panie z niego. Chciałabym być taką aktywną Panią 50, 60+ chodzą na fitness uczą się języków, chodzą na wykłady, super sprawa.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:54   #3611
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Hallo, przepraszam, ze pojawiam sie i znikam, ale w mojej rodzinie mamy rozne zawirowania i ciezko mi pisac cos na W.

Zdrowka dla chorowitkow.

U nas wszystko ok, Szymon gada jak najety, w sobote wypad do Polski robie. Z dzidzia wszystko ok. Bedzie dziewucha
super, że dziewuszka będzie
imiona jakieś macie wybrane?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ale masz popyt!
A kto zamawia? Znajome jakieś?
a no znajome - mamuśki z klubu co się od czasów ciąży z Hanią znamy

Cytat:

Z moimi plecami trochę lepiej. Dalej bolą i o bieganiu czy skakaniu nie ma mowy, ale chociaż się nie skręcam. Za to tak mi dobrze z tymi masażami, że mogłabym je mieć już zawsze
cieszę się, że masaże pomagają
hmmm chyba w uzależnienie popadłaś z tymi masażami

jeszcze Wam chciałam pokazać fioletową czapkę na żywym okazie ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2260298.jpg (62,0 KB, 47 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-26, 22:55   #3612
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

kajool to sie wymienilysmy sprytnie

brumek i oliweczka faktycznie wrozek z was nie bedzie i ze mnie tez, bo caly czas myslalam, ze dziewczynka

Dziekuje za mile slowa

Czytam was, ale nie wiem co odpisac, lub poprostu jestem zmeczona i tyle z mezem po lekarzach jezdzimy, Marysia byla chora ale juz zdrowa to tydzien ja zostawiamy i od pon do zlobka, bo w domu to diabel nie dziecko - nie ma chwili wytchnienia przy niej (jedynie jak idzie spac, ale wtedy i my odpoczywamy)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 23:01   #3613
marzena_S
Zadomowienie

Iwa, jutro podam wymiary łepetyny. Na modelce czapa jeszcze piękniejsza.

Kajool, gratulacje! Będziesz miała uroczą parę.

Scio, pisz Nam szybko gdzie takie fajne książki można wygrać?

Brumku, wow ekspresowo- a chociaż w całości? Tymkowi się spodobały?
Stary 2013-02-26, 23:06   #3614
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marzenko mam na fejsie blizej przedszkola w likach i oni czesto wrzucaja konkursy, ze wygrywa pierwszy komentarz i akurat byłam w odpowiednim czasie

lize przedszkola to takie czasopismo dla n-lek przedszkola

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 23:09   #3615
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A propo uniwersytetu trzeciego wieku do mnie do klubu chodzą Panie z niego. Chciałabym być taką aktywną Panią 50, 60+ chodzą na fitness uczą się języków, chodzą na wykłady, super sprawa.

Ja własnie mam taka opiekunke, pani ma 65 lat, chodzi na rozne zajecia uniwersytetu trzeciego wieku, spiewa w chórze, chodzi na fitness, basen...Jestem pelna podziwu dla tej kobiety, ma taka chęć zycia i jest taka radosna(a lekkiego zycia nie miała i nie ma)
Tez chciałabym taka byc w jej wieku.

Ksiazki-u nas hitem ostatnio jest Tupcio chrupcio i Roznimisie(wlasnie siedze na aros.pl i wybieram inne tupcie-jest 30%zniżki do 8 marca)

Nie mam na nic czasu dziewczyny , ten powrót do pracy już w piatek....jeszcze w to nie wierze, ze moje dziecko zostanie 7 godzin z kims obcym...dobrze ze pania opiekunke polubił.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-02-26 o 23:12
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 23:30   #3616
mme_audrey
Raczkowanie

Jedzenie - Heluta je coraz więcej "dorosłych" rzeczy, ale zdecydowanie od tych papkowatych woli te, które może do ręki wziąć lub nadziać na widelec

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
pieleszko dziękuję. Jej zazdroszczę. Ja tak się muszę nagimnastykować z żarciem dla I. że hej.

Boże dziewczyny zła matka ze mnie
Babka dziś przylała Igorowi w dupę ( ja go nigdy nie biję, nigdy...) za to, że...walnął zabawką w podłogę. I on tak patrzy na mnie biednie stojąc przy tej starej, a ja w szoku nic się nie odezwałam. Tylko wyciągnęłam ręce i on przybiegł.
Ale suka ze mnie... i że się nic nie odezwałam. I do babki nic. Boże dziewczyny. Następnym razem coś powiem, ale do nich nie dociera że MOJE dziecko i JA je wychowuje...płakać mi się chce. Ci*a ze mnie, nie matka.
nie jesteś złą matką! podziwiam Cię, że tam wytrzymujesz, to chyba naprawdę jakieś wampiry...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
juz po USG
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Karol dostał Taromentin czy jakoś tak, i syropki.
Zapelenia gardła ma konkretne.
Na szczescie tylko gradła.
zdrowia dla Karolka!!!
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Zdrowka dla chorowitkow.

gratulacje!!!

Dzień dobry wieczór
u nas dzień jak co dzień w sumie... Heluta rozdaje buziaki zwierzętom, dziś podeszła do kocicy i w sam środek nosa jej soczystego buziaka zaserwowała i ciągle chce karmić psa, suku szczęśliwa
a ja czekam na wiosnę... chociaż z drugiej strony to i butów nie mam, i jakieś bluzki bym chciała kupić i to i tamo...
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 23:50   #3617
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, wow ekspresowo- a chociaż w całości? Tymkowi się spodobały?
Częśc w całości, część z lekkimi obrażeniami ciała Tymuś zachwycony. Jego tata też. Do tego stopnia, że chciał żebym mu je zabrałą, żeby nie zniszczył, bo takie ładne Aż się spięliśmy Ale nie ma tak dobrze - to Tymusia i tak ma być!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ksiazki-u nas hitem ostatnio jest Tupcio chrupcio i Roznimisie(wlasnie siedze na aros.pl i wybieram inne tupcie-jest 30%zniżki do 8 marca)
Ja robię w tej chwili dokłądnie to samo
Kurczę, nie mogę zrozumieć fenomenu "Różnimisie". Wiem, że dzieci to lubią (my nie mamy, więc nie wiem, jakby było), ale co tam dla niech, np. dla Boryska, jest najfajniejsze?

Nie zazdroszczę tego powrotu... Ale poradzisz sobie, zobaczysz
Stary 2013-02-27, 05:06   #3618
Marina1
Zakorzenienie

hejka.
Nie śpię, bo nie mogę. M. wczoraj zwrócił uwagę i co? i zakończyło się mega obrazą. Aż się boję dzisiejszego dnia. Rzygam tym wszystkim...

idę poczytać co u Was.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:36   #3619
Lili 83
Zakorzenienie

Iwa czapka prześliczna, jak i modelka
Zapomniałaś igły z kwiatka wyjąć
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:07   #3620
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
hejka.
Nie śpię, bo nie mogę. M. wczoraj zwrócił uwagę i co? i zakończyło się mega obrazą. Aż się boję dzisiejszego dnia. Rzygam tym wszystkim...

idę poczytać co u Was.

No i dobrze, niech sie obrazaja. Moze wtedy da Ci spokoj babka(pra) i bedziesz mogla sama sobie wszystko porobic.
a tak na marginesie to
podziwiam Cie ogromnie

Dzien dobry!!
moje dziecko jeszcze spi (ale pewnie juz nie dlugo bo na gorze juz dom wariatow funkcjonuje od pol godziny) a ja zasiadlam ze sniadaniem do laptopa, niecodzienne to wydarzenie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:10   #3621
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Marzenko Antos zacznie dopiero od przyszlego tygodnia, bo na razie ma za duzy katar. W przyszlym tygodniu maz ma urlop, wiec Antek bedzie sie aklimatyzowal po godzinie, dwoch, no i potem juz ruszy. Ale i tak nie bedzie chodzil co dzien. To prywatny zlobek i mamy wykupiony tylko pakiet godzinowy.

Kajool gratulacje dziewczynki!

Telik fajne zdjecia!

Lili ja mysle, ze Iwa igly nie zapomniala, tylko ona przytrzymuje "chwilowo" kwiatek, pewnie nie moze sie zdecydowac, gdzie go przyszyc.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:42   #3622
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jak byłam młodsza, to też tak myślałąm. Miałam 4 lata przerwy między technikum a studiami.Sam temat studiów wyszedł całkiem przypadkowo, ale się napaliłam i zostałam studentką. Miałąm chwile zwątpienia (czasami trudno było połączyć pracę i szkołę), ale im dłużej w tym siedziałam, tym bardziej żal mi było z zrezygnować z nauki. Najpierw byłam na licencjacie, ale w rezultacie skończyłam jednolite magisterskie. 5 lat minęło nie wiem kiedy. Pracę magisterską broniłam miesiąc po ślubie... Aż mnie wzięło na wspomnienia Czasem po prostu trudno mi uwierzyć, że ja robiłam w życiu coś innego poza opiekowaniem się Patrykiem - tak mnie to wciągnęło teraz

A nie miałam problemu z wyborem kierunku studiów?
Ja chciałam iść do policealnej, mimo że mam Technika,
ale zupełnie nie wiedziałam co wybrać.
Za dużo chciałam robić w jednym czasie.
Fajnie, że mogłaś skończyć studia

Cytat:

Żaneta, fajne masz podejście do Emi , też staram się umożliwiać Hani namacalne poznawanie rzeczy- mam wrażenie, że owocuje to nowymi słowami.
Współczuje tż-owi problemów z kręgosłupem, mam nadzieję że lekarze wyprowadzą go na prostą.
Myha, Twój tż też biedny.
...
Ja podchodzę do niej po prostu tak jakbym chciała aby do mnie podchodzili, tzn domyślam się mniej więcej co ona by chciała i jakby chciała poznawać życie, bo nie wiem co tak do końca siedzi w tej małej główce.
Zauważyłam, że Emilie to obserwatorka i jak widzi i dotknie więcej zapamiętuje i jak jej się nową rzecz skojarzy z czymś co zna to więcej słów pamięta, np. teraz ma manie na bajkę o wiatraczku i codziennie chce mieć ją "czytaną" pokazuje jak się kręci, jaki wiatraczek robi i najlepsze jest to, że nie raz gdzieś widzi wiatraczka w Tv czy w gazecie gdzie go prawie nie widać a ona go zauważy i zaraz pokazuje jak on robi

Jak pisałam, że robimy wspólnie chleb to każdy składnik chciała spróbować od mąki do drożdży, drożdże powąchała i mówiła be
ale pestki dyni zjadła

Cytat:
hejka.

idę poczytać co u Was.
A czego się boisz?
To ich problem, że mają focha!
Powiedziałaś, to co chciałaś z M i teraz nie powinnaś niczym się stresować, jak będziesz pokazywała że Ci "źle" bo oni się fochuja to będą wiedzieć że to co im powiedzieliście jest nic nie warte.
Przynajmniej tak mi się wydaję. W tej kwestii musisz być silna, bo jak raz się złamiesz to będą wiedzieć że z Twojej gadki nie ma co sobie brać.

Pewnie nie jest Ci do końca źle, ale nie wiedziałam jak inaczej to nazwać, dlatego napisałam to w ""

TY NIC ZŁEGO NIE ROBISZ ! JAK MOWISZ SWOJE ZDANIE !
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Marzenko Antos zacznie dopiero od przyszlego tygodnia, bo na razie ma za duzy katar. W przyszlym tygodniu maz ma urlop, wiec Antek bedzie sie aklimatyzowal po godzinie, dwoch, no i potem juz ruszy. Ale i tak nie bedzie chodzil co dzien. To prywatny zlobek i mamy wykupiony tylko pakiet godzinowy.

Kajool gratulacje dziewczynki!

Telik fajne zdjecia!

Lili ja mysle, ze Iwa igly nie zapomniala, tylko ona przytrzymuje "chwilowo" kwiatek, pewnie nie moze sie zdecydowac, gdzie go przyszyc.
Trzymam kciuki za Antosia aby się szybko zaaklimatyzował

U nas kolejna noc z płaczem,
ale od razu dałam paracetamol.
Przed spaniem chciała żel na zęby i wyczułam 5 dolną prawą,
więc wiem, że to jest zbir nocnych pobudek.
Ale i tak jest dzielna przy tym ząbkowaniu

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:43   #3623
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej

Brumku a ja właśnie wczoraj przeglądałam co to te Różnimisie i bardzo mi się spodobały
hmm chyba zakupię przy okazji

Ddewik kciuki za Twój powrót do pracy zaciśnięte!
oby wszystko super się ułożyło!

Lili tak jak Aga napisała - igła specjalnie w czapce została bo kwiatek ciągle nie przyszyty
trochę dłubaniny z tym będzie bo muszę każdy ten biały łańcuszek przyszyć oddzielnie

ehh muszę na jakieś większe zakupy wybyć a tak nie lubię z dziewczynami tego robić :/
trzymajcie kciuki za mojego TŻ. siedzi właśnie w przychodni i czeka aż go lekarz zawoła na chirurgiczne wyrywanie ósemki -on nawet nie wiedział, że te ósemki ma - w całości są w dziąśle i rosną w bok :/

miłego dnia!!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-27, 10:20   #3624
brumek
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że Emilie to obserwatorka i jak widzi i dotknie więcej zapamiętuje i jak jej się nową rzecz skojarzy z czymś co zna to więcej słów pamięta, np. teraz ma manie na bajkę o wiatraczku i codziennie chce mieć ją "czytaną" pokazuje jak się kręci, jaki wiatraczek robi i najlepsze jest to, że nie raz gdzieś widzi wiatraczka w Tv czy w gazecie gdzie go prawie nie widać a ona go zauważy i zaraz pokazuje jak on robi
Zanetka, mów mi szybko, co to za bajka o wiatraczku!!! Moje dziecko ma absolutnego fioła na punkcie wszelkich wiatraków, wentylatorów i śmigieł Zauważy wszędzie, nawet najmniejszy i zaraz krzyczy na całe gardło WIATLAK WIATLAK.
Np. w tej piosence o kaczuszkach ma ulubiony i w samolocie z duplo jest śmigło-wiatrak

Marina
- niech się walą, mówiąc bardzo brzydko
Stary 2013-02-27, 10:54   #3625
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
O żesz Ty, chesz mnie zdołować
oj tam, ja ci zwyczajnie oferte przedstawiam

a my tupcia chrupcia wyzpozyczamy z biblioteki robie sie matka oszczedna i nie kupuje juz multum ksiazek artur bardzo lubi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:56   #3626
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Od poniedziałku latam po urzedach jak głupia, normalnie krew mnie zalewa. Straciłam przez lenistwo starostwa juz jakieś 1500 zł a moge stracić dopłaty do ziemi jeszcze czyli jakies 15 tys złotych. Jutro z hałasem pójdę #@##$@#

Od 3 miesięcy czekam na umowę o dzierżawę ziemi, którą sprzedaliśmy panstwu pod zbiornik retencyjny, ale dopoki nie ruszyła budowa mamy mozliwość dzierżawy.
Chciałam odliczyc paliwo - nie mogę.
Byli na kontroli z agencji restrukturyzacja rolnictwa, my podane mamy 13 ha do dopłat a formalnie nadal widnieje 5. Cofną nam dopłaty jak nic.
Jestem tak wściekła że sobie nie wyobrazacie.

Brumek na studia nigdy nie jest za póżno, chodzą babki po 50 nawet. I nic nikomu do tego.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:00   #3627
dziubek79
Zakorzenienie

hej kochane
wracam powoli do swiata zywych
ostatecznie (choc jeszcze nie na 100% potwierdzone ) maly ma zapalenie drog moczowych
od wczoraj dostaje antybiotyk i goraczka minela
nie ma od wczoraj i wkoncu przespal cala noc
wczoraj nad ranem wyladowalismy na pogotowiu bo nic nie zbijalo temp , non stop 39 ,tak sie meczyl bidulek

czekam na wyniki moczu i moze cos sie wyjasni wiecej

Brumek ja tez mysle nad szczepionka na menigno bo przy fatalnej odpornosci malego mamy duze szanse zlapac to swinstwo
ale rozmawialam z pediatra i mowila ze pod koniec zeszlego roky wyszla jakas nowa szczepionka ktora uodparnia na wiecej szczepow (te wczesniejsze tylko na C uodparnialy a mowila ze meningo z grupy a i b tez sa czeste )
tak wiec trzeba zaglebic sie w temat

MArinko tak mi w glowie siedzisz
wpsolczuje strasznie i nie wiem co doradzic
jedyne wyjscie dla Was to ucieczka od tych ludzi ale jak to zrobic ?

a co do studiow to nie jest za pozno , nigdy
sama mialam przerwe 8 lat po maturze jak poszlam a na moim kierunku mialam kobietki po 50 i swietnie dawaly rade,wrecz kujony straszne z nich byly a pomagac nie chcialy takie parcie na sukces

wiecej nie pamietam, musze sie ogarnac i wtedy wroce na dluzej

buziaki dla wszystkich

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-02-27 o 11:12
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:47   #3628
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK Mam Złotą Księgę Bajek i w nich jest bajka która nazywa się po prostu Wiatrak. W księdze w sumie są bajki których Ja wcześniej nie znałam. Bajka wygląda o tak -> KLIK , Emilie ją dostała pod choinkę 2 lata temu i z tego co pamiętam była kupiona w Auchan. Zawsze możesz zrobić bajkę sama Na kilku kartkach narysować wiatrak z bliska, daleka itd. itp. i opowiadać mu co tylko CI na myśl przyjdzie Ja tak robię, jak Emilie sobie przypomni o wiatraku a nie chce mi się iść do góry po książkę, siedzimy i rysujemy wiatraczki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:55   #3629
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

dziubek to prawda, im człowiek starszy tym bardziej mu zalezy.
Młode osoby, świezo po średnich szkołach, czesto zawalaja studia bo co innego im w glowie.

Idę obiad robić.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:02   #3630
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu a o jakich studiach myślałać?

po cichutku tez przyznam że mba tez mi się marzy...
ale nie mam pojęcia gdzie to wcisnąć do swojej czasoprzestrzeni...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości