Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 11:15   #1501
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć wpadam tylko na chwilkę bo z racji nowego stanowiska mam duuużo nauki przed sobą więc raczej będę podczytywać niż się wywnętrzać przez 8 godzin
dzisiaj oficjalnie kończę 9 tydzień i jutro zaczynam 10- z tej okazji sie zważyłam i stwierdzam że nic nie przytyłam- juhuuuuu
witaj Tancerko można by powiedzieć, że "po latach" najpierw klikałyśmy na wątkach PMek 2010 a teraz tutaj i w dodtaku prawdopodobnie też będę "październikowa"
pozdrawiam!
Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Witam Ale z Was gaduły, znowu 10 stron nadrabiania

Powiedzcie mi czy to normalne że przy kichaniu bądź innych czynnościach przy których gwałtownie napinam mięśnie brzucha czuję ukłucie w macicy? Tak jakby ktoś wbił igłę. Ogólnie po większym wysiłku pobolewa mnie podbrzusze, nie jest to silny ból ale mimo to się martwię. Gdy tak pobolewa to mam uczucie jakby tam w brzuchu to wszystko się nie trzymało kupy że tak powiem.. Wizytę mam dopiero na 19.03 i szczerze to nie wiem co robić
czy to normalne to nie wiem, ale ja tak też mam. wyczytałam, że bóle takie kłujące po bokach macicy są normalne- rozciąganie więzadeł. ale dziś muszę to skonfrontować z ginem. Boszzzzzz, ileż ja mam do niego pytań zamęczę chłopa

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:16   #1502
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
też się z tym zgadzam, ale mamy takie pomidory i warzywa że jak jem to mam wrażenie że jest w nich więcej chemi niż witamin...
Dokładnie, niektóre warzywa czy owoce tak pięknie wygadają, te kolory normalnie jak z obrazka a w smaku takie to jałowe, bezpłciowe. Jak widzę teraz takie bycze, zmutowane truskawki to normalnie strach na nie nawet patrzeć, nigdy bym takich do ust nie wzięła.
Stary 2013-02-27, 11:17   #1503
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanko do Was. Na razie biorę kwas foliowy i magnez z cynkiem, tak jak polecił mi lekarz w Polsce. Od drugiego trymestru podobno warto brać jakiś zestaw witamin dla ciężarnych. Za miesiąc będę w Polsce i chciałabym się zaopatrzyć.
czy któraś z Was orientawała się które wit warto kupić? Warto przeanalizować skład przed kupnem bo np lekarz kiedys polecił mi neomag z witB, a ja kupiłam najtańszy magnez z B6 w którym było dwa razy więcej mg w tabletce i brałam 1 zamiast 2. no i zaoszczedziłam kilka zl na opakowaniu które wystarczyło na dwa razy dłużej.
A co polecają Wasi lekarze?
No więc słucham:-D kto co słyszał, kto co łyka
mi zalecil centrum materna koniecznie z DHA i tez kupilam w Polsce bo jak zobaczylam ze tutaj kosztuje 28 euro a ja na all kupilam po 28 zl no to mam 4 paczki za tutaj jedna na razie kupilam chyba z 5 opakowan, czesc mama mi przyslala a reszte odbiore w maju jak bede w polsce i chyba jeszcze dokupie...

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
W Alabie jest karta stałego klienta z 10% zniżki. Ale trzeba jednorazowo zrobić badania za 150zł. Jak robiłam wczoraj to miałam prawie 150zł, ale ta pinda w okienku nie poinformowała mnie a wystarczyłoby że wzięłabym jeszcze jakieś jedno drobne badanie i miałabym kartę

Pytałam wczoraj w okienku (patrz pinda wyżej ) powiedziała że 24-26 tydzień, jakoś wtedy jest największe zagrożenie cukrzycą ciążową.

Obydwa imiona podaje się i do urzędu i do chrztu

Ech Lidl... Pamiętam jak byłam w Niemczech, szłam do Lidla to czułam się jak w Polsce
ja w Polsce nie lubilam robic zakupow w Lidlu, wolalam Biedronke ale tutaj praktycznie na kazde wieksze zakupy tam jedziemy, bo ceny wszystkiego sa duzo nizsze niz gdzie indziej... oczywiscie sa produkty ktorych nie ma w lidlu albo gdzie indziej sa smaczniejsze to wtedy jezdzimy po te konkretne produkty gdzie indziej... ale tak to w Lidlu sie zaopatrujemy ew. jeszcze w Aldim ale tam jest jakis taki specyficzny zapach ze odkad jestem w ciazy 2 razy bym juz tam nahaftowala tak mi sie niedobrze w momencie zrobilo i juz tam nie chodze poki co

witam w 13 tc taka niewyspana sie obudzilam ze najchetniej bym wrocila do lozka hahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:19   #1504
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi wody zaczely sie saczyc po 15, w szpitalu bylam przed 17. o 17 na porodowce bo byly juz 3 cm rozwarcia. do 19 siedzialam pod prysznicem i sobie chodzilam zeby skurcze rozbujac, ale nie ruszyly. wiec o 19 zaczeli z oxy, czopki w dupke na zgladzenie szyjki i 00:10 mloda byla z nami mysle ze calkiem sprawnie to wszystko poszlo. szybki porod wcale nie jest dobry, bo jesli dziecko za szybko schodzi, moze niezle poorac w srodku, a i komplikacje moga byc. juz nie raz spotkalam sie z czyms takim. moja przyjaciolka np drugie dziecko urodzila doslownie w ciagu 1,5 h od odejscia wod, a w szpitalu na porodowce spedzila 40 min. ale niestety mloda za szybko szla, nie obrocila sie twarza do dolu, przyblokowala sie i kleszczy uzywali :/

pierwsze: skurcze zaczelam czuc ok 21. o 24 pojechalam do szpitala bo byly juz co 7 min regularnie. rozwarcie na 3 cm. polezalam do 6 i o 6:37 urodzil sie syn
druge: skurcze o 12 w autobusie o 16 pojechalam do szpitala. 6 cm rozwarcia (dwa miesiace chodzilam z rozwarciem 3 cm ), wchodzac na pietro na oddzial juz 8 cm rozwarcia. zanim maz dojechal juz rodzilam, godzine pozniej, czyli o 17
wody ani razu mi nie odeszly, przebijali pecherz tuż przed partymi.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:21   #1505
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
witaj Tancerko można by powiedzieć, że "po latach" najpierw klikałyśmy na wątkach PMek 2010 a teraz tutaj i w dodtaku prawdopodobnie też będę "październikowa"
pozdrawiam!
jejku ja to już mało kogo pamiętam z tamtego wątku i aż dziwne że mnie wszyscy pamiętają
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:22   #1506
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Na samą myśl, że ma mnie ktoś ciąć a później szyć słabo mi się robi
Ale podobno lepiej jak zrobią cięcie niż samo pękłoby.
W sumie chyba bardziej mnie przeraża np. to że musieliby dzieciaka wyciągać szczypcami
ciecie: glebsze ale boki mniej poszarpane
pekniecie : nie tak glebokie, poszarpane brzegi, gorzej szyc, niekontrolowane
ja peklam raz na 2 szwy. tylko troche piekło. u nas zaledwie 30% jest nacinanych.
oczywiscie zdarza sie ze mimo ciecia kobieta i tak peknie jeszcze dalej...

Stary 2013-02-27, 11:24   #1507
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
jejku ja to już mało kogo pamiętam z tamtego wątku i aż dziwne że mnie wszyscy pamiętają
Boś Ty gaduła
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:27   #1508
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie wiem jak rzolegle pękłeam ale z tego co mówili to chyba sporo (cała szyjka od trzonu do końca) i doktorka mówiła że niektórych miejsc nie mogą mi znieczulić Nie życzę nikomu. Szycie palca może bolec bez znieczulenia a co dopiero tam jak zeszłam z łóżka żeby przejść na sale to prawie zemdlałam po tym wszystkim ,więc mnie wieźli na łóżku a wszyscy się gapili że pewnie jakąś księżniczke wiozą co sama nie przejdzie (oj głupio mi było bo myślałam że po prostu wstane i pójde a tu kiszka). potem do toalety też nie mogłam sama wyjść bo jak spóbowałam to dobrze że salowa akurat przechodziła i mnei złapała pod rękę bo też bym spadła;/ na dodatek pierwszą noc nie spędziłam z małym przez to że byłam taka słaba i gorączkowałam a spać nie dawał mi ból z krocza .Dopiero po otrzymaniu środków przeciwbólowych zasnęłam. jak tak teraz o tym pisze to można by powiedziec że to straszne a wtedy było mi wstyd za samą siebie że tak "ciała dałam". A wszystko wydawało sie że to tak łatwo będzie i że wytrzymała jestem. Mimo wszystko miło to wszystko wspominam
no to się rozpisaąłm prawie jak w pamiętniku:brzyd al:
e tam - ja tam zemdlalam. doszlam do sali i zemdlalam

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi, czy to nacinanie, później zszywanie.. to jak to wygląda później, nie wiem np. miesiąc po porodzie, pół roku, rok? coś jest inaczej, coś widać? ja nie mam pojęcia gdzie i jak to się nacina także może stąd głupie pytania, nie śmiejcie się
<jezu czy ja dam radę>
szwy ciagna, przeszkadzaja, miejsce jest opuchniete i szczypie przy wizycie wc potem nie ma juz sladu 9przynajmije u mnie). ale jest ale - zanim mi wrocila dawan szarokosc pochwy to kilka miesiecy minelo... a nadal nie mam tej dziewiczej szwy wolalam sciagnac, bo mnie wnerwiały

Stary 2013-02-27, 11:27   #1509
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak gadałaś jak najęta

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:27   #1510
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja jak mialam lyzeczkowanie macicy po poronieniu to mnie odwiezli na lozku tez i tak lezalam przez 2 godziny i potem babka przyszla i wyjela mi wenflon i kazala wstac i sie szykowac do wyjscia, wiec wstalam, blado-zielona jeszcze jakas krew sie polala po podlodze i jak stalam tak sie przewrocilam hahaha i znowu lezalam...
Stary 2013-02-27, 11:28   #1511
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
hie hie, ja Cię poznałam po avatarze

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-02-27, 11:29   #1512
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oczywiscie zdarza sie ze mimo ciecia kobieta i tak peknie jeszcze dalej...
Coś słyszałam, że można mieć szwy nawet na pupie bo takie peknięcie też jest możliwe. Dzisiaj rano na tvn leciały rozmowy w toku i chyba tam babka mówiła, że miała ogółem 15 szwów .

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-27 o 11:30
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:31   #1513
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Coś słyszałam, że można mieć szwy nawet na pupie bo takie peknięcie też jest możliwe. Dzisiaj rano na tvn leciały rozmowy w toku i chyba tam babka mówiła, że miała ogółem 15 szwów.
tak, to była powtórka wczorajszego odcinka. oglądaliśmy go z małżem i był wstrząśnięty, że tak może się zdarzyć, że się pęknie po samo du...psko

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-02-27, 11:33   #1514
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pierwsze: skurcze zaczelam czuc ok 21. o 24 pojechalam do szpitala bo byly juz co 7 min regularnie. rozwarcie na 3 cm. polezalam do 6 i o 6:37 urodzil sie syn
druge: skurcze o 12 w autobusie o 16 pojechalam do szpitala. 6 cm rozwarcia (dwa miesiace chodzilam z rozwarciem 3 cm ), wchodzac na pietro na oddzial juz 8 cm rozwarcia. zanim maz dojechal juz rodzilam, godzine pozniej, czyli o 17
wody ani razu mi nie odeszly, przebijali pecherz tuż przed partymi.
Mi odeszły wody, jak siedziałam i anestezjolog wbijał mi się w plecy tą wielką igłą
Śmiesznie było, siedzę, próbuję oddychać i mówię: "Ojoj, coś mi mokro", a ten na to: "To nic, proszę się nie ruszać"

Cytat:
Coś słyszałam, że można mieć szwy nawet na pupie bo takie peknięcie też jest możliwe. Dzisiaj rano na tvn leciały rozmowy w toku i chyba tam babka mówiła, że miała ogółem 15 szwów .
Pęknięcie chyba często jest w kierunku odbytu, dlatego lepsze nacięcie, bo pod skosem do przodu się tnie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:37   #1515
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a ja wieczorami mam posmak proszku do pieczenia w buzi mimo że niejem nic na proszku

a mi mam 6 razy przekroczone bakterie w moczu i generalnie bardzo złe wyniki oddam dzis jeszcze raz...
Karolson mi doktor przepisał na złe wyniki w moczu femisept uro, ma w składzie wyciąg z pietruszki, żurawiny i witaminę C, jest bez recepty i poprawiły mi się wyniki po tym. Koleżanka w ciązy łyka profilaktycznie już któryś miesiąc.

a wogóle to cześć koleżanki
Dziś wielki dzień, siedzę spięta iręce mi się pocą ze stresu przed tym USG, dobrze że z małżem tam będę....

A, napiszcie mi któraś o co chodzi z tą elektryczną nianią, czemu to ma służyć?

T_89 rok temu przeżywałam to co ty teraz, te przygotowania i całe to ślubne zamieszanie, cudownie to wspominam, a najlepiej właśnie przymiarki sukni

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mi odeszły wody, jak siedziałam i anestezjolog wbijał mi się w plecy tą wielką igłą
Śmiesznie było, siedzę, próbuję oddychać i mówię: "Ojoj, coś mi mokro", a ten na to: "To nic, proszę się nie ruszać"

Pęknięcie chyba często jest w kierunku odbytu, dlatego lepsze nacięcie, bo pod skosem do przodu się tnie.
O MATKO< MASAKRA, tyłek pozszywany, rozcharatany, Boże co ten ród kobiecy przeżywa....

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Hehe, tancerka mało tego, ja się zastanawiam gdzie się do tej pory podziewałaś
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:39   #1516
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sąsiadka popękała na wszystkie strony, nawet w stronę ud. Ocierpiała się biedna.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:40   #1517
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Witam Ale z Was gaduły, znowu 10 stron nadrabiania

Powiedzcie mi czy to normalne że przy kichaniu bądź innych czynnościach przy których gwałtownie napinam mięśnie brzucha czuję ukłucie w macicy? Tak jakby ktoś wbił igłę. Ogólnie po większym wysiłku pobolewa mnie podbrzusze, nie jest to silny ból ale mimo to się martwię. Gdy tak pobolewa to mam uczucie jakby tam w brzuchu to wszystko się nie trzymało kupy że tak powiem.. Wizytę mam dopiero na 19.03 i szczerze to nie wiem co robić
Właśnie sobie kichnęłam i nie poczułam żadnego kłucia ani bólu, ale u mnie są dni kiedy nic mnie nie boli, a są dni, że boli mnie podbrzusze lub po bokach i każdy gwałtowniejszy ruch to nasila, ale wszystko mija i później jest znowu oki. Sama nie wiem skąd to się bierze. Ja dopóki nie pojawią się plamienia to nie panikuję. Widocznie tak ma być. Ginek mnie ostrzegała że będzie mnie pobolewać bo macica się rozciąga i zaleciła przy uciążliwych bólach łykać no-spę.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:40   #1518
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Moja sąsiadka popękała na wszystkie strony, nawet w stronę ud. Ocierpiała się biedna.
i jak tu potem się załatwić w toalecie???
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:40   #1519
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Nie mam weny na pisanie od wczoraj.. eh a tym bardziej jak czytam o waszych przeżyciach z nacinaniem, zszywaniem.. dla mnie to masakra Nie wyobrażam sobie tego...

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Paulinka, ja również od początku ciąży jeszcze nie wymiotowałam. Miałam mdłości, w 8 tygodniu okropne, ale i przed i po całkiem znośne. Poza tym moja znajoma z pracy poradziła mi, żeby wykryć CO powoduje mdłości (który pokarm). Jak już pisałam na tym wątku, mdłości i wymioty nie są sprawą czysto hormonalną. Nasz organizm odrzuca pokarm, który według niego "nam nie służy". Odkąd odkryłam czego nie powinnam jeść i pić (mimo, że lubię), czuję się o niebo lepiej...
cieszę się, że nie jestem sama może ja nie mam mdlości bo stram się jesć wszystko, ale też na dużo rzeczy nie mam ochoty... i nie wciskam na siłe
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
O moja Maja na drugim... jak ja rodzilam to tez było popularne, ale co tam! :-P
Maja to piękne imię!

Cytat:
Napisane przez emisko86 Pokaż wiadomość
Dla chłopca jest wiele ładniejszych imion chyba hahaha, a dla dziewczynek ciezko u nas będzie leoś jak to mąż mówi, po leo messim a dla dziewczynki.... nawet jak mi się spodoba, to mojego się nie podoba i tak o
u mnie na odwrót - dla chlopaka wogole nie mama pomyslu
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:41   #1520
passion80
Zakorzenienie

dziewczyny, a możecie wrzucić swoje typy niani i jakby dało radę link na pierwszą stronę

kiedyś dziewczyna na wizażu zachwalała balonik epino
nie ukrywam, że myślę o tym
Stary 2013-02-27, 11:43   #1521
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja poki co biore femibion natal 1, pozniej sie zobaczy.
Ja też brałam femibion natal 1, skończyłam opakowanie trzy dni temu i pomyślałam, że nie będę w ciemno nic kupować, zobaczę co mi dziś poleci doktorek na wizycie.

Nie pamiętam, która tu wspomniała, że ma fazę na suszone owoce... to ja się dołączam, wcinam suszone morele juz kilka dni na zmianę z herbatnikami
Stary 2013-02-27, 11:45   #1522
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
koleżanka niedługo po porodzie, na kibelku, grubsza sprawa, szmatka w usta, ściskała coś ręką i dawaj a i łzy z bólu
Stary 2013-02-27, 11:45   #1523
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Karolson mi doktor przepisał na złe wyniki w moczu femisept uro, ma w składzie wyciąg z pietruszki, żurawiny i witaminę C, jest bez recepty i poprawiły mi się wyniki po tym. Koleżanka w ciązy łyka profilaktycznie już któryś miesiąc.

a wogóle to cześć koleżanki
Dziś wielki dzień, siedzę spięta iręce mi się pocą ze stresu przed tym USG, dobrze że z małżem tam będę....

A, napiszcie mi któraś o co chodzi z tą elektryczną nianią, czemu to ma służyć?

T_89 rok temu przeżywałam to co ty teraz, te przygotowania i całe to ślubne zamieszanie, cudownie to wspominam, a najlepiej właśnie przymiarki sukni

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

O MATKO< MASAKRA, tyłek pozszywany, rozcharatany, Boże co ten ród kobiecy przeżywa....

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Hehe, tancerka mało tego, ja się zastanawiam gdzie się do tej pory podziewałaś
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
No poród to nic przyjemnego, ale to koszt posiadania dziecka.
Pierwsza wizyta w łazience i tak jest traumatyczna

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a możecie wrzucić swoje typy niani i jakby dało radę link na pierwszą stronę

kiedyś dziewczyna na wizażu zachwalała balonik epino
nie ukrywam, że myślę o tym
My mamy tą: http://www.euro.com.pl/elektroniczne...la-mbp33.bhtml
Jest droga, ale ŚWIETNA.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:48   #1524
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Ajć, aż mnie dreszcze przeszły.
Stary 2013-02-27, 11:49   #1525
brooter
Raczkowanie

HEJ Dziewczyny!!!
Uwielbiam ten moment z rana, kiedy po prysznicu, biore miske płatków i siadam do czytania Waszych rad, obaw i mysle sobie- nie jestes sama))

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanko do Was. Na razie biorę kwas foliowy i magnez z cynkiem, tak jak polecił mi lekarz w Polsce. Od drugiego trymestru podobno warto brać jakiś zestaw witamin dla ciężarnych. Za miesiąc będę w Polsce i chciałabym się zaopatrzyć.
czy któraś z Was orientawała się które wit warto kupić? Warto przeanalizować skład przed kupnem bo np lekarz kiedys polecił mi neomag z witB, a ja kupiłam najtańszy magnez z B6 w którym było dwa razy więcej mg w tabletce i brałam 1 zamiast 2. no i zaoszczedziłam kilka zl na opakowaniu które wystarczyło na dwa razy dłużej.
A co polecają Wasi lekarze?
No więc słucham:-D kto co słyszał, kto co łyka
ja przyjmuje prenatal complex- mnie ginka dała go od razu jak poszłam i powiedziałam, ze chce zajść w ciąże

co do Elektrycznych Niań mam 4 koleżanki, które urodziły w zeszłym roku i każda z nich powtarza, ze jest to produkt idealny i bardzo pomocny)

kuurcze.. jutro odbieram wyniki HIV i HCV i powiem Wam, ze jakos podswiadomie bardzo sie denerwuje, niby nie mam zadnych podstaw ale tym HCV to podobno tak latwo sie zarazic-fryzjer, kosmetyczka, a poza tym mam też tatuaże... echhh no boje sie nooo:P

a takto bez zmian- z niecierpliwoscia czekam do poniedzialkowego usg genetycznego- mam nadzieje, ze z Bąblem wszystko w porzadku i ładnie tam sobie rośnie
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:49   #1526
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Właśnie sobie kichnęłam i nie poczułam żadnego kłucia ani bólu, ale u mnie są dni kiedy nic mnie nie boli, a są dni, że boli mnie podbrzusze lub po bokach i każdy gwałtowniejszy ruch to nasila, ale wszystko mija i później jest znowu oki. Sama nie wiem skąd to się bierze. Ja dopóki nie pojawią się plamienia to nie panikuję. Widocznie tak ma być. Ginek mnie ostrzegała że będzie mnie pobolewać bo macica się rozciąga i zaleciła przy uciążliwych bólach łykać no-spę.
Ja kochana miałam tak uciążliwe bóle brzucha, że przepisał mi no-spę 3xdziennie, ale się tak nie faszerowałam, tylko doraźnie. Dość mocno odczuwam dolegliwości ze strony brzuszka od początku ciąży, najpierw przez kilka tygodni tak typowo jak na okres, od kilku dni bardziej jak rozciąganie, kłucie, głównie w pachwinach i wysoko w macicy, ale teraz to chyba na miejscu, że tak się dzieje, z resztą czuję i widzę, że zaczął brzunio rosnąć Pojutrze zaczynam czwarty miesiąc (bo wg moich źródeł to zaczyna się on od 14tygodnia) i coraz bardziej się cieszę
Ale samopoczucie jeszcze w kit, mogłoby być lepiej, zwłaszcza wieczorami...
Stary 2013-02-27, 11:49   #1527
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

jeruna skonczcie juz o tych nacieciach, peknieciach i cierpieniach w toalecie bo az mi sie slabo zrobilo hahah
Stary 2013-02-27, 11:52   #1528
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Mnie się mdłości nasiliły
Stary 2013-02-27, 11:54   #1529
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My mamy tą: http://www.euro.com.pl/elektroniczne...la-mbp33.bhtml
Jest droga, ale ŚWIETNA.
wygląda fajnie, to jedna z rzeczy na której mam nadzieję, nie oszczędzać
dzięki, r=wrzucisz na poierwszą stronę nie chcę później znów marudzić
muszę sobie otowrzyć plik z takimi sprawami

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
HEJ Dziewczyny!!!
Uwielbiam ten moment z rana, kiedy po prysznicu, biore miske płatków i siadam do czytania Waszych rad, obaw i mysle sobie- nie jestes sama))

kuurcze.. jutro odbieram wyniki HIV i HCV i powiem Wam, ze jakos podswiadomie bardzo sie denerwuje, niby nie mam zadnych podstaw ale tym HCV to podobno tak latwo sie zarazic-fryzjer, kosmetyczka, a poza tym mam też tatuaże... echhh no boje sie nooo:P

a takto bez zmian- z niecierpliwoscia czekam do poniedzialkowego usg genetycznego- mam nadzieje, ze z Bąblem wszystko w porzadku i ładnie tam sobie rośnie

mi też tak dziwnie jak pomyśle o hiv

będzie
Stary 2013-02-27, 11:56   #1530
t_89
Zakorzenienie

A ja ogladam ranczo, domek ogarnelam
ja mam 18 wizyte i musze zrobic badania moczu i krwi i w kwietniu chyba usg dowiem sie czy chlopak czy dziewczynka
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości