Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 10:22   #1471
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja prowadzę swoją dg i też zastanawiam się jak to wszystko ogarnąć, żeby potem nie zostać z palcem w d...
końcem tygodnia mam spotkanie z zaprzyjaźnioną księgową, może ona coś podpowie jak to wygląda na etacie a jak przy dg
no z ta dzialalnoscia to zawsze sa jakies akcje. grunt to zeby nie placic tylko tego najnizszego zusu bo nic sie pozniej nie ma.

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, proszę dokładnie powoli i łopatologicznie wytłumaczyć co to jest "oxy" i do czego służy. Ale również o co chodzi z siedzeniem pod prysznicem i na piłce ??
oksytocyna to hormon, ktory pobudza skurcze macicy przy porodzie.
a prysznic rowniez pomaga rozkrecic skurcze i usmiezyc bol. co do pilki, jak skaczesz, czy tam sie bujasz to tez niby pomaga rozwierac szyjke.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
witam się

nie napisałam nic wczoraj, bo jak mi stres minął to rozbolała mnie strasznie głowa i o 20.30 już spałam

ale ale, na usg wszystko ok CRL 76 mm, serduszko ślicznie bije, wszystkie markery prawidłowe, ryzyko wad genetycznych niskie strasznie się ciesze aha i 60% szans na dziewczynkę, ale na chwilę obecną to takie wróżenie z fusów
super ze wizyta udana 60% to nie 50% haha no i dzidzia duza! to juz przestalam sie martwic ze mam takiego malego wielkoluda w sobie ja na genetyczne ide w piatek i to bedzie rowno 13 tc wiec zobaczymy jak sie tam mlode rozwinelo wzrostowo

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny mi brakuje chyba wiedzy z anatomii kobiety. To szycie to jest na zewnątrz jak rozetną obok krocza? Czy tam w środku? Które to jest szyjka? I jak oni szyjkę tam w środku szyją? I tą szyjkę też rozcinają? Aaaaaaa
zazwyczaj naciecie jest na zewnatrz, wewnatrz kobieta moze popekac i to rowniez moze wymagac szycia wiec jest i wewnatrz i na zewnatrz. cieciem poprostu poszerzaja otwor zazwyczaj ciachaja w bok. ja osobiscie czuje blizne, ale to wszystko przez to ze mnie zle zszyli. po drugiej ciazy procz operacji cyckow fundne sobie waginoplastyke oczywiscie jak uzbieram haha

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, które już mają jednego malucha, powiedzcie, czy miałyście elektryczną nianię? I jeśli tak, to na co zwrócić uwagę kupując takie cudo?
Mam możliwość kupić taniej sprzęt z niezłymi recenzjami, ale nie wiem na co dokładnie mam patrzeć.
ja nie mialam, bo na 53 m2 nie byla potrzebna, tym bardziej ze wtedy cale mieszkanie mialam przejsciowe, wiec siedzac w salonie widzialam lozczko w sypialni teraz przejsc juz nie ma, ale mysle ze sobie daruje i mlode bede slyszala. no ale wyjdzie w praniu

Witam sie
w ogole moje dziecko mnie dzisiaj rozwalilo: mamo chce zupke, bo dzis jeszcze nic nie uroslam ....
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:23   #1472
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
To musiało nieźle wyglądać

Ale podobno to znieczulenie sprawia, że słabiej czuje się skurcze, czy to prawda?

He he u mnie jest tak samo. Ciekawa jestem co będzie u mnie widać na usg przez fałdy sadła

witamy

Inwersja daj znać jak Ci poszło
Ja nie czułam słabiej, tylko nie bolały
Skakałam sobie na piłce, spacery robiłam

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

o niani też chętnie poczytam, bo trzeba będzie kupić
My kupiliśmy, jak młody miał z 8 m-cy i ŻAŁUJĘ, ŻE TAK PÓŹNO!
Teraz jest w naprawie, ale nie wyobrażam sobie nie mieć. I koniecznie z wideo.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
za miłe słowa o moim brzusiu !

W którym szpitalu rodziłaś?Z racji iż w Lublinie nie ma zzo zaczęłam rozważać poród w Warszawie.Z zatrzymaniem się nie mam problemu jako,że mąż jest stołeczny i mam tam teściów.Teściowa x lat temu rodziła na Madalińskiego i bardzo sobie chwali.Z tym,że jak tu trafić w termin skoro rodzi się sn

Witaj!

Super wieści !!! Serdecznie gratuluję

To znieczulenie zewnątrzoponowe

Nie mogłam wczoraj wieczorem z Wami popisać gdyż albowiem mój kompuer zaserwował mi sądny wieczór.Od popołudnia zaczął mi się zwieszać więc w końcu mu zafundowałam restart to się gnojek już w ogóle po nim nie podniósł Dysk poleciał w kosmos.Komputer ni stary ni nowy bo ma 2 lata ale gooowno jak widać przeraźliwe.To się wyżaliłam

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ja w Bródnowskim.
Ale znajoma rodziła na Madalińskiego (już nie pobierają opłaty za ZZO? w 2011 r. kosztowało 700 zł) i w Bielańskim (3 dzieci ma ) i polecała.

Sama zastanawiam się nad Inflancką, bo szpital nowy, tylko złe opinie o personelu na oddziale. Ale w sumie dzieckiem umiem się zająć, to nie muszę mieć miłej pani położnej, co mi powie co i jak

Witam się z jeszcze większym katarem w kolorach tęczy
Edi zasnął 1:30... Co ja mam z nim robić?? On nie chce spać
A teraz odsypia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:32   #1473
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zazwyczaj naciecie jest na zewnatrz, wewnatrz kobieta moze popekac i to rowniez moze wymagac szycia wiec jest i wewnatrz i na zewnatrz. cieciem poprostu poszerzaja otwor zazwyczaj ciachaja w bok. ja osobiscie czuje blizne, ale to wszystko przez to ze mnie zle zszyli. po drugiej ciazy procz operacji cyckow fundne sobie waginoplastyke oczywiscie jak uzbieram haha
przecież tam w środku wszystko jest takie miękkie, gąbczaste? Jak można to szyć? Aaaaaaaaaaaa no to teraz mam schizę.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:32   #1474
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję cudu
jeśli chodzi o tarczycę, wyniki mam idealne, a co prolaktyny- w najgorszym momencie choroby miałam pięćset razy ponad normę. wczoraj robiłam badania i wynik wyszedł 63,2 (norma to do 25), ale endo mi powiedział, że w przypadku ciąży to jest ok.
zażywam dalej norprolac na zbicie prolaktyny i endo twierdzi, że powinnam odstawić, a gin, że brać i sama nie wiem co zrobić. czytałam dużo wypowiedzi dziewczyn, że po odstawieniu szybko i gwałtownie skoczyła im prl i doszło do poronienia
czy może któraś z Was ma podobne problemy, bądź słyszałyście coś o braniu norprolacu w ciąży?
no i dostałam dupka od końca 5 tygodnia ciąży
A masz gruczolaka? Ja brałam parlodel i odstawiłam na koniec 6tc, bo endo powiedziała, że nie odstawia się tylko, gdy są makrogruczolaki naprawdę duże. A ja nie mam, a poziom miałam nieznacznie podwyższony. też się bałam, że mi spadnie progesteron, ale biorę cały czas duphaston plus teraz luteinę i na razie jest ok i oby tak zostało Co do tarczycy, to przy wcześniejszych problemach trzeba w ciąży częśto badać, bo się zwiększa zapotrzebowanie. Ja przy niedoczynności normalnie brałam 75/100 a teraz już biorę 100/125...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:35   #1475
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
widzę, że bez L4 się trzymacie. ja poszłam od razu, raz, że wprost nieznoszę swojej pracy, nikt mi orderu nie da za siedzenie tam. a pracuję w korporacji, w banku na info linii. 8h przy komputerze, praca na zmiany 7 dni w tyg, najwcześniej zacząć mogę o 6h, napóźniej skończyć o 24h. co 4 sekundy dzwonią ludzie, większość niezbyt przyjemnych, wyzywają z pretensjami, presja dodatkowo co do czasu obsługi, jakości rozmów, procedur i tego żeby się pomylić, bo odpowiedzialność za ludzkie pieniądze, co dzień zmieniąjące się procedury i do tego cholerne plany sprzedażowe.
przerwa to 5min. po każdej godzinie pracy i jedna 15min, wszystkie o z góry wyznaczonych porach. nie można zejść ze stanowiska kiedy się chce. więc jak masz mdłości w nieodpowiednim momencie to haftuj do słuchawki, a na siku to chyba pampers...
i dziś jeszcze mnie wkur... przyszła pensja za luty. już w ubiegłym miesiącu wydawała mi się podejrzanie niska,ale pomyślałam, nie znam się na tym, może jest ok. ale teraz to już jakaś żenada. mniejsza kasa od najniższej, którą dostałam odkąd tam pracuje! wprawdzie przystąpiłam do ubezpieczenia, ale mimo to, wynagrodzenie jest absurdalnie niskie. z tym, że ja od 7-11 stycznia byłam przeziębiona i byłam na zwykłym L4 od internisty, a od 14 stycznia już przeszłam na ciążowe od ginekologa. przyniosłam im nawet zaświadczenie dodatkowo. i nie wiem czy jakaś nierozgarnięta panienka nie spojrzała dokładnie i nie wpisała mi tej kontynuacji jako zwykłego L4, bo ta kasa, którą dostałam to nie do uwierzenia niska. zła jestem i najgorsze, że cimna noc i nic już nie załatwie dziś.
Jutro zaczynam 13 tc (według usg) i byłam na zwolnieniu tylko raz w 7-8 tc kiedy miałam ostrą biegunkę, w pracy z kibla praktycznie nie wychodziłam, do tego wymioty. Kierowniczka sama widziała, że wyglądam nie najlepiej. Już wtedy sugerowała mi, że może jestem w ciąży . Przyznałam się jak wróciłam ze zwolnienia i jak miałam już zaświadczenie od gina, bo w międzyczasie poszłam do niego na wizytę. A tak pracuje, ludzi mam spoko, praca umysłowa. Planuje pójść na mały 2 tygodniowy odpoczynek w 15 tygodniu w okolicy Świąt Wielkanocnych a tak zamierzam pracować, bo z jednej strony muszę. Mam umowe do końca roku. Poród na 05.09. Kierowniczka jest ze mnie zadowolona i nie chciałabym aby zmieniła zdania o mnie. Zależy mi na przedłużeniu umowy.....Kiedy poinformowałam ją że jestem w ciąży a był to 9 tc według OM dodałam aby się nie bała, że teraz uciekne w zwolnienie lekarskie i ślad po mnie zaginie. Widziałam, że od razu inaczej na mnie popatrzyła . Oczywiście dodałam, że jestem już po 1 poronieniu i jestem teraz pod bacznym okiem gina.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:37
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:35   #1476
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabianie w II częściach... sierota jestem i tyle
Y
emisko, a dlaczego prywatny gin nie może Ci dać skierowania?

ladanseuse... migrena
Nasza Sekretarka niestety w pierwszym trymestrze tak miała... potem na szczęście przeszło

maharet, dzięki za namiary na sklep... podone ceny miał też ten na Oławskiej

mariiasia

Natala, bardzo dobre wieści

wadera, ale ja ze swoim byłym rozstałam się pokojowo, co więcej dalej się spotykamy na różnych imprezach, bo to jedna duża grupa znajomych. Bartek w sumie też go lubi, ale nie na tyle chyba, żeby się na imię zgodzić... a Marek tak ładnie brzmi

Co to jest ZZO?

Dziewczynki, które już mają jednego malucha, powiedzcie, czy miałyście elektryczną nianię? I jeśli tak, to na co zwrócić uwagę kupując takie cudo?
Mam możliwość kupić taniej sprzęt z niezłymi recenzjami, ale nie wiem na co dokładnie mam patrzeć.
my też mamy z Aventa i bardzo ją sobie chwalę osobiscie polecam, na pewnoCi sie przyda!

Mialam zacytowane Wasze posty i poszły w las, wrrr
Trzymam kciuki za dzisiejsze usg!
zmienniczka nie no, Twojego bambo nie ruszam, haha:-D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:36   #1477
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam cantrum materna, gin przeanalizował skład i powiedział, że to jest bardzo dobry, a przynajmniej dla mnie, bo ma odpowiednią ilość kwasu foliowego, żelaza, selenu i jodu- a w przypadku chorób tarczycy jest ważne aby to łykać. No i jestem na początku 7 tyg. i przyznam, że nie słyszałam, że suplementy się bierze od drugiego trymestru
podobno dobry jest też falvit- wersja dla ciężarnych
Ja słyszałam, że się rodzą duuże dzieci, jak się od początku bierze witaminy. Mi na razie ginka nic nie kazała z witamin brać

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-02-27, 10:39   #1478
87czarna
Zakorzenienie

Natala ciesze się, że z maluszkiem wszystko dobrze!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:39   #1479
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
j

dzis mamuska do mnie dzwonila i powiedziala ze kupila mi bluzeczke i tankini, bo jej mowilam ze chce na basen chodzic, ale musze stroj kupic. to mnie wyprzedzila bo pewnie wiedziala ze w nieskonczonosc bede kupowac

http://www.bonprix.pl/produkt/tankin...age&return=ref

http://www.bonprix.pl/produkt/shirt-.../?category=779
Tankini bardzo ładne .
Stary 2013-02-27, 10:40   #1480
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanko do Was. Na razie biorę kwas foliowy i magnez z cynkiem, tak jak polecił mi lekarz w Polsce. Od drugiego trymestru podobno warto brać jakiś zestaw witamin dla ciężarnych. Za miesiąc będę w Polsce i chciałabym się zaopatrzyć.
czy któraś z Was orientawała się które wit warto kupić? Warto przeanalizować skład przed kupnem bo np lekarz kiedys polecił mi neomag z witB, a ja kupiłam najtańszy magnez z B6 w którym było dwa razy więcej mg w tabletce i brałam 1 zamiast 2. no i zaoszczedziłam kilka zl na opakowaniu które wystarczyło na dwa razy dłużej.
A co polecają Wasi lekarze?
No więc słucham:-D kto co słyszał, kto co łyka
ja biore Prenatal Complex z kwasem foliowym na I trymestr mimo że lada moment zaczne II ale zostało mi ich jeszcze troche wiec będe je brała... wczesniej brałam co 2 dzień jak mi się przypomniało a teraz pilnuje codziennie nawet czasami 2 bo wyszło że mam małą anemie..
iiiii rzuciłam coca -cole
Stary 2013-02-27, 10:43   #1481
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
przecież tam w środku wszystko jest takie miękkie, gąbczaste? Jak można to szyć? Aaaaaaaaaaaa no to teraz mam schizę.
za wcześnie na schizy
Stary 2013-02-27, 10:45   #1482
bajka1807
Zakorzenienie

ja poki co biore femibion natal 1, pozniej sie zobaczy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:47   #1483
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale ale, na usg wszystko ok CRL 76 mm, serduszko ślicznie bije, wszystkie markery prawidłowe, ryzyko wad genetycznych niskie strasznie się ciesze aha i 60% szans na dziewczynkę, ale na chwilę obecną to takie wróżenie z fusów
Super, że wszystko dobrze A dzidziuś już taki duży

Cytat:
kwas foliowy do 3 miesiąca, ja nic nie będę brać jeśli wyniki będą ok
Wczoraj ginka mi powiedziała, żebym przestała brać kwas foliowy. No właśnie chyba bierze się go tylko do 3 miesiąca.

A mnie zgaga męczy wieczorem się nasila.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:49   #1484
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja w Bródnowskim.
Ale znajoma rodziła na Madalińskiego (już nie pobierają opłaty za ZZO? w 2011 r. kosztowało 700 zł) i w Bielańskim (3 dzieci ma ) i polecała.

Sama zastanawiam się nad Inflancką, bo szpital nowy, tylko złe opinie o personelu na oddziale. Ale w sumie dzieckiem umiem się zająć, to nie muszę mieć miłej pani położnej, co mi powie co i jak

Witam się z jeszcze większym katarem w kolorach tęczy
Edi zasnął 1:30... Co ja mam z nim robić?? On nie chce spać
A teraz odsypia
Nie mam pojęcia jak tam jest z opłatą i swoją drogą kosmiczne koszty
Ciekawi mnie jak to jest w czasie porodu gdy zzo jest bezpłatne-Oni sami pytają czy podać jak już jest rozwarcie czy dopiero jak widzą,że kobieta się morduje okrutnie to dają? Ty miałaś robione z Edim i ja to wyglądało?

Biedna jesteś z tym katarem
Z Edim a raczej Jego późnym kładzeniem się nie pomogę bo moja odkąd pamiętam moja chodzi spać max o 21wszej.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:53   #1485
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A masz gruczolaka? Ja brałam parlodel i odstawiłam na koniec 6tc, bo endo powiedziała, że nie odstawia się tylko, gdy są makrogruczolaki naprawdę duże. A ja nie mam, a poziom miałam nieznacznie podwyższony. też się bałam, że mi spadnie progesteron, ale biorę cały czas duphaston plus teraz luteinę i na razie jest ok i oby tak zostało Co do tarczycy, to przy wcześniejszych problemach trzeba w ciąży częśto badać, bo się zwiększa zapotrzebowanie. Ja przy niedoczynności normalnie brałam 75/100 a teraz już biorę 100/125...
mam mikrogruczolaka. Też zażywam duphaston. Wczoraj miałam badania i tarczyca jest idealnie, mam powtórzyć za około miesiąc, ale znając siebie pójdę za ok. 2 tygodnie. W ogóle dziś muszę gina wypytać dokładnie o ten mój norprolac bo nie daje mi to spokoju;/
Cytat:
Ja słyszałam, że się rodzą duuże dzieci, jak się od początku bierze witaminy. Mi na razie ginka nic nie kazała z witamin brać
poważnie?
to moje centrum materna zalecane jest kobietom starającym się o dziecko, kobietom w ciąży i karmiącym, więc chyba nie zaszkodzi?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:57   #1486
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny!
pozwolicie, że dołączę do Was?
Witaj .

Cytat:
Mi kwas foliowy kazała brać cały czas - i prze i w trakcie, ale już suplementy tylko jeśli coś będzie nie tak z wynikami. Jeśli wszystko będzie ok, to witaminki z "natury" wcinać, a nie z tabsów

Mój endokrynolog i ginekolog tez mają takie podejście. Kwas foliowy to podstawa reszte najlepiej dostarczać w pożywieniu nie tabletkach.
Stary 2013-02-27, 10:58   #1487
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
mam mikrogruczolaka. Też zażywam duphaston. Wczoraj miałam badania i tarczyca jest idealnie, mam powtórzyć za około miesiąc, ale znając siebie pójdę za ok. 2 tygodnie. W ogóle dziś muszę gina wypytać dokładnie o ten mój norprolac bo nie daje mi to spokoju;/

poważnie?
to moje centrum materna zalecane jest kobietom starającym się o dziecko, kobietom w ciąży i karmiącym, więc chyba nie zaszkodzi?
No to jak masz mikrogruczolaka, to się nie wypowiadam, bo nie wiem. Ja bym słuchała endo raczej, ale zawsze możesz się jeszcze skonsultować z kimś trzecim.

Przy tarczycy, ja robiłam TSH po pozytywnym teście, w 5tc i miałam 1,5 , endo powiedziała, że na razie jest ok i nie zwiększamy, a 4 tygodnie później już miałam ponad 3 i panika i zwiększenie dawki i teraz mam badać co 4 tygodnie max.

A co do tych witamin, to tak tylko słyszałam, może to zależy jakie witaminy. Ja mam morfologię jak na razie podobno bardzo dobrą i mam nic nie brać Chociaż coś mam dobre

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-02-27, 10:59   #1488
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A mnie zgaga męczy wieczorem się nasila.
a ja wieczorami mam posmak proszku do pieczenia w buzi mimo że niejem nic na proszku

a mi mam 6 razy przekroczone bakterie w moczu i generalnie bardzo złe wyniki oddam dzis jeszcze raz...
Stary 2013-02-27, 10:59   #1489
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
jak sobie wyobrażam szycie szyjki to mi się słabo robi
A ja sobie nie wyobrażam jak podczas porodu można się tam popruć .
Stary 2013-02-27, 11:00   #1490
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie?
Ja też biorę od początku ciąży wszystkie witaminy, omegamed optima. Tak też ginka mi kazała. Myślę, że nie szkodzi
A lekarz może lepiej wie co brać a czego nie
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:01   #1491
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a ja wieczorami mam posmak proszku do pieczenia w buzi mimo że niejem nic na proszku

a mi mam 6 razy przekroczone bakterie w moczu i generalnie bardzo złe wyniki oddam dzis jeszcze raz...
A mnie wyszły nieliczne bakterie w moczu a gin przepisał mi Żuravit +antybiotyk Monural. Ostro pojechał. Dopiero zaczełąm łykać żuravit, staram się zakwaszać mocz i ograniczyłam cukier do minimum..
Stary 2013-02-27, 11:03   #1492
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mój endokrynolog i ginekolog tez mają takie podejście. Kwas foliowy to podstawa reszte najlepiej dostarczać w pożywieniu nie tabletkach.
Marta, a do jakiego endo chodzisz? Też w Luxmedzie?
Widzę, że co lekarz to opinia... i bądź tu mądry

Objadłam się suszonymi owocami i mi teraz niedobrze... a zjadłabym jeszcze

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:04   #1493
tancerka212
Zakorzenienie

cześć wpadam tylko na chwilkę bo z racji nowego stanowiska mam duuużo nauki przed sobą więc raczej będę podczytywać niż się wywnętrzać przez 8 godzin
dzisiaj oficjalnie kończę 9 tydzień i jutro zaczynam 10- z tej okazji sie zważyłam i stwierdzam że nic nie przytyłam- juhuuuuu
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:05   #1494
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
za wcześnie na schizy
Że będzie boleć to jakoś zaakceptuję w głowie... ale ta cała fizjologia dookoła jest przerażająca

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:06   #1495
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek, które już rodziły Czy te skurcze zapowiadające poród pojawiają się już kilka dni wcześniej i są coraz częstsze? Czy po prostu pewnego dnia siedzicie sobie na kanapie i oj zaczyna się?
ja mialam wlasnie "siedze sobie i oj sie zaczyna" wczesniej mialam tylko twardnienie brzucha - jesli to byly skurcze przepowiadajace to dosc szybko sie pojawily

artur (5 lat) ostatnio na mnie sie wdrapuje, a ja powiedzialam ze nie ma bo ma uwazac na moj brzuch. wiec do mnie (niewtajemniczony ze jestem w ciazy, wg mnie jeszcze za szybko) mowi: "masz dzidzie w brzuszku?" skubany pamieta jak to bylo jak siostra byla w brzuchu i ze nie pozwalalam łazić po sobie i nie podnosilam go

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:06   #1496
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj .

też się z tym zgadzam, ale mamy takie pomidory i warzywa że jak jem to mam wrażenie że jest w nich więcej chemi niż witamin...
Stary 2013-02-27, 11:07   #1497
Papuga69
Raczkowanie

Witam Ale z Was gaduły, znowu 10 stron nadrabiania

Powiedzcie mi czy to normalne że przy kichaniu bądź innych czynnościach przy których gwałtownie napinam mięśnie brzucha czuję ukłucie w macicy? Tak jakby ktoś wbił igłę. Ogólnie po większym wysiłku pobolewa mnie podbrzusze, nie jest to silny ból ale mimo to się martwię. Gdy tak pobolewa to mam uczucie jakby tam w brzuchu to wszystko się nie trzymało kupy że tak powiem.. Wizytę mam dopiero na 19.03 i szczerze to nie wiem co robić
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:07   #1498
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To również nie prawda.
Z Edą brałam całą ciążę Femibion i urodził się 3450 g.
Wcale nie olbrzym.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia jak tam jest z opłatą i swoją drogą kosmiczne koszty
Ciekawi mnie jak to jest w czasie porodu gdy zzo jest bezpłatne-Oni sami pytają czy podać jak już jest rozwarcie czy dopiero jak widzą,że kobieta się morduje okrutnie to dają? Ty miałaś robione z Edim i ja to wyglądało?

Biedna jesteś z tym katarem
Z Edim a raczej Jego późnym kładzeniem się nie pomogę bo moja odkąd pamiętam moja chodzi spać max o 21wszej.
Mi same zaproponowały, ale zazwyczaj jest tak, że kobieta sama musi powiedzieć, że chce, bo muszą załatwić, żeby anestezjolog przyszedł, a to czasem zajmuje chwilę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:09   #1499
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
No to jak masz mikrogruczolaka, to się nie wypowiadam, bo nie wiem. Ja bym słuchała endo raczej, ale zawsze możesz się jeszcze skonsultować z kimś trzecim.

Przy tarczycy, ja robiłam TSH po pozytywnym teście, w 5tc i miałam 1,5 , endo powiedziała, że na razie jest ok i nie zwiększamy, a 4 tygodnie później już miałam ponad 3 i panika i zwiększenie dawki i teraz mam badać co 4 tygodnie max.

A co do tych witamin, to tak tylko słyszałam, może to zależy jakie witaminy. Ja mam morfologię jak na razie podobno bardzo dobrą i mam nic nie brać Chociaż coś mam dobre
mój endo powiedział, że mikrogruczolak jest "bezpieczniejszy" niż makrogruczolak i że z powodu tego, że go mam nie powinno być większych problemów. Aczkolwiek ciąża i tak obarczona jest większym ryzykiem.
No miałaś spory skok TSH;/ to mnie tylko utwierdza w tym, żeby badać co dwa tygodnie

Cytat:
A ja sobie nie wyobrażam jak podczas porodu można się tam popruć .
ja nawet nie chcę sobie tego wyobrażać
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też biorę od początku ciąży wszystkie witaminy, omegamed optima. Tak też ginka mi kazała. Myślę, że nie szkodzi
A lekarz może lepiej wie co brać a czego nie
też mi się tak wydaje, ale ze względu na moją skłonność do panikowania wszystko analizuję po 1000 razy
gdybym nie brała tego centrum musiałabym brać osobno kwas foliowy, jod, selen.

dziewczyny, nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytania, ale jak to jest z poronieniami. Czy rzeczywiście ponad 40% ciąż kończy się poronieniem w pierwszym trymestrze? Jakie są przyczyny? Czy na pierwszym usg lekarz może ocenić szanse na przeżycie dzidzi?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:10   #1500
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, a do jakiego endo chodzisz? Też w Luxmedzie?
Widzę, że co lekarz to opinia... i bądź tu mądry

Objadłam się suszonymi owocami i mi teraz niedobrze... a zjadłabym jeszcze
Marcin Kałużny z Wołowskiej. Moi wszyscy lekarze pochodzą z Luxmedu, wykupiłam sobie tam abonament (mam z nimi umowę na czas nieokreślony). Wcześniej opłacał mi go pracodawca, ale zwolniłam się z pracy i miałam możliwość skorzystania z pakietu kontynuacja do 90 dni od ustania stosunku pracy. Teraz koszta leżą na moich barkach dlatego korzystam tylko z tej przychodni żeby mi się koszta zwróciły.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości