Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-27, 10:54   #2791
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
ale jesz taką makrele wędzoną?
tak, taką najzwyklejszą wędzoną
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:57   #2792
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
powiem Wam, że strasznie mi wypadają włosy, i jeśli to prawda , że po porodzie wypadają jeszcze bardziej, to chyba zostanę łysa
Mi tez wypadają bardzo ale zawsze narzekałam że mam ich za dużo więc tak bardzo nie rozpaczam z tego powodu

Cytat:
ja też jem czasami makrelę wędzoną albo łososia nie dajmy się zwariować
Ja też jem bo mi smakuje
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:58   #2793
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I na nic gadanie, że to nie o sam "sprzęt" chodzi, a o spermę właśnie
dobre z tym wibratorem

aaaa przypomniało mi się stoimy z TŻtem w kasie do sklepu a za nami rodzinka: matka (po 30stece) ojciec, syn jakoś 12 lat, drugi syn - z 4 lata. No i ten mały rozrabiał. W końcu matka się wydziera na niego i mówi "jak będziesz taki niegrzeczny to przyjdzie MURZYN i Cię zabierze" no rzesz kurna co to dziecko przeżyje jak murzyna spotka.
Stary 2013-02-27, 10:58   #2794
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
helo ja na chwile tylko żeby zdać relacje z wizyty

Natalka pozostaje Natalką
i waży już 1207g!!!!!! (a 26+3 mamy, czyli powinna ważyć max 1kg..) wszystkie wymiary ma 1-2 tyg do przodu
obwód główki niecałe 27cm!!
obwód brzuszka 24,32 cm
termin porodu z ost.@ 2 czerwca (wg mnie 1.06 bo owu była w 13 dniu) ale już wg wagi i wymiarów na..
20 maja aaaaaaaaaaaaaa

ja piernicze będę mieć dziecko kolosa
dostałam 3 już antybiotyk dopochwowy.. 50zł kosztował;/ Macmiror 500 (nystatyna plus nifuratel), zrobił mi wymaz i musiałam zawieźć do szpitala do labo..25zł koszt..dodatkowa oplata jak dojdzie antybiogram..i kazał najpierw wziąć te globulki a w pon przyjechać do szpitala do niego z wynikiem i zobaczy czy był sens brać..
zmierzył mi szyjke na usg więc najpierw mu wyszło 42mm bodajże a potem 34mm..bo ona jest taka trochę jakby krzywa i z 2 stron różny wynik. W każdym razie powiedział że jest dobrze, od wewnątrz zamknięta całkowicie.. dzidzia leży głową w dół gin stwierdził że do 36t to jeszcze sie będzie obracać. Ale jak do góry nogami jest jej wygodnie to dobrze
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zostało 12 tygodni

Cytat:

a to z dzisiaj, jak sobie słodko spała
Plażowiczka Brakuje tylko palmy i piasku

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Oki, nie do końca skończone, ale są.
Tadam, Sofia w wersji filc
Wow!
Ale super!
(a nie chcesz może KUBUSIA wyfilcować )

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
Wszystkie ściskały!
Kochana, wiem, że łatwo nam pisać, ale pamiętaj, że to na razie PODEJRZENIE i nie masz co się nakręcać, bo to nie służy ani Tobie ani dziecku! I wierzę, że na podejrzeniu się skończy! Trzymam za to mocno

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
rozpoczynamy 31 tc!!

za 31 tc!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się

Ja tak na chwilke byście wiedziały ,że żyje
Niemam totalnie humoru wogóle takie doła że tragedia, nawet kopniaki małej jęsli mi go poprawiają to na chwilke po z powrotem zaczynam myślęć nad różnymi rzeczami.....nad ta samotnością która mnie osottnio totalnie dobija.....nad tym,że po porodzie to bede zmuszona siedzieć 24 h z dzieckiem, a tż pewnie jak zwykle bedzie w pracy a czas bedzie miał późnym wieczorem o ile go bedzie miaął wogóle....

Miałam na dziś plany by spedzić fajnie czas z TŻ wieczorem, bo w sumie dziś sa moje urodziny......ale oczywiście wczorej wieczorem wrócił z pracy i oznajmił ,że wyjeżdża na kilka dni w delegacja Zazrdoszcze tym z was, których mężowie ida rano do pracy i wracają o tych samych porach codzień....u nas niestety tak nigdy niebyło i widać to się niezmieni nigdy....

A z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego- dużo radości, uśmiechu i słońca na każdy dzień!

Cytat:

Witamy się z Bartkiem w 29tc
za 29 tc!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a i witam sie w 30tc!!!!!! jescze tylko 10 :P
za 30 tc!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witamy się z Niko w 29 tc
kurczę jak ten czas szybko leci idę dziś na zakupy lumpkowe dla małego, może sobie jakąś piżamę do porodu wynajdę, bo szkoda mi rodzić w moich bo mam nowe :P a potem zamówić wózek idziemy z tż, stanęło na jedo fyn 4ds, kolor jasny fiolet lub błękitny.
za 29 tc! i za wybór wózka!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:58   #2795
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
przecież w ciąży nie można
Stary 2013-02-27, 10:59   #2796
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
W ogóle to mam mało ciuchów w które się mieszczę ale szkoda mi kasy na ciążowe. Idę dziś kupić kolejne leginsy i tak juz chyba przechodzę do końca ciąży
Dla dzidziusia jeszcze nie mam NIC i jakoś nie spieszy mi się kupować. Wydaje mi się że jeszcze mam tyyyyyle czasu a tu już 25tydzień
dziś rozmawiałam ze znajomym Niemcem, i napadało u nich śniegu mam nadzieję że nie przywieje tego do nas, bo ja chcę wiosnę
co do pośpiechu - to ja jeszcze też tego nie odczuwam. i też mam tyyyyyyyle czasu
a wczoraj przyszły mi spodnie ciążowe, i nawet nie chciało mi się ich przymierzyć, stwierdziłam że zrobię to jutro. moje lenistwo zdobywa coraz to wyższe szczyty
Stary 2013-02-27, 10:59   #2797
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę? jadłam wędzonego łososia
Stary 2013-02-27, 11:01   #2798
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale jesz taką makrele wędzoną?
Ona jest wędzona na gorąco więc luzik, możemy jeść, tylko tych ryb wędzinych na zimno nie powinnyśmy zbyt często. Ale nawet takiego łososia np. czasem też skubnę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:03   #2799
maluska88
Raczkowanie

witam ja właśnie wstałam zjadłam śniadanko i zaraz muszę biegnąc na miasto a mi się tak strasznie nie chce . Przez te waszą rozmowe o makrreli zachciało mi się śledzików tylko zapewne zapomnę ich kupić. Zawsze jak idę do sklepu robię listę a potem w sklepie zapomnę ja wyciągnąć i potem w domu o zapomniałam kupić tego i tego ehh ta ciążowa skleroza. Zaczęłam odliczac dni do terminu i zostało 63k laski:
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:03   #2800
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez wypadają bardzo ale zawsze narzekałam że mam ich za dużo więc tak bardzo nie rozpaczam z tego powodu

Ja też jem bo mi smakuje
mam podobnie- w sumie włosów na razie mam dużo ale nie chciałabym, żeby tak garściami wypadały... szczególnie podczas mycia i czesania włosów

a ja w ciąży jem wszystko to co kiedyś , jeśli mam ochotę
a i łyka piwa też wypiję, jeśli mam ochotę.
tylko w 1 szym trymestrze odrzucało mnie od czerwonego mięsa i od smażonych rzeczy.
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:04   #2801
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Jestem z siebie dumna- nadrobiłam Może trochę po łebkach, ale też coś

My już w nowym mieszkanku dwie noce przekimaliśmy. Ale z tamtego nie do końca wszystko przewieźliśmy... Kurdę... Nawet ni wiedzieliśmy, że mamy aż TYLE rzeczy-
Teraz pomalutku próbujemy to rozdysponować to tutaj, ale jest to o tyle trudne, że do salonu dopiero jutro przyjadą meble i pewnie dopiero w weekend je skręcą, więc na razie całe mieszkanie jest obstawione worami i kartonami... Ale nic, z dnia na dzień będzie lepiej...

Kubuś mnie tylko troszkę stresuje, bo przez tą przeprowadzkę jakoś mało ruchliwy się zrobił... Kopnie od wielkiego dzwonu...

Uciekam póki co, ale postaram się być w miarę na bieżąco

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty- potterka, Magiusa, Kinga_20

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 11:04   #2802
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja się spotkałam z różnymi opiniami. generalnie można jeść ryby wędzone na ciepło (i w większości przypadku tak właśnie wędzą makrelę) lub ryby z marynat solankowych (jak śledzie). problem z makrelą jest taki że może zawierać metale ciężkie, i dlatego czasem odradza się ją w ciąży.
Stary 2013-02-27, 11:07   #2803
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też jem czasami makrelę wędzoną albo łososia nie dajmy się zwariować
Cytat:

a ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to nie jem, a tak lubię takiego mi smaka zrobiłyście! wiem, że nie wolno się dać zwariować, ale jakoś w ciąży ostrożniej komponuje dietę i nie jem wszystkiego co mi smakuje... bo różne to mogłoby być w skutkach
Stary 2013-02-27, 11:08   #2804
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
czytam Was czytam ale jakos nie mam weny nic pisac. Zmęczona jestem wszystkim i czuję się taka gruba...zwłaszcza w płaszczu zimowym. Już nie moge sie doczekać wiosny żeby w końcu zdjąć z siebie tony tych ciuchów które mnie jeszcze bardziej pogrubiają
W ogóle to mam mało ciuchów w które się mieszczę ale szkoda mi kasy na ciążowe. Idę dziś kupić kolejne leginsy i tak juz chyba przechodzę do końca ciąży
Dla dzidziusia jeszcze nie mam NIC i jakoś nie spieszy mi się kupować. Wydaje mi się że jeszcze mam tyyyyyle czasu a tu już 25tydzień

Ja jestem w 26tc i jak narazie kupiłam tylko body używane na allegro. Sporo dostałam od kuzynki Tż i szafe musieliśmy kupić.

Teraz zastanwiam się czy kupować już rzeczy do szpitala. Mam trochę "lewej" kasy z urodzin wiec może zakupie.

No i najważniejsze. Chyba udało nam się kupić wózek . Czekamy teraz na wysyłkę. Ten co chciałam czyli mura i na prawdę w dobrej cenie. Mam nadzieję, żę wszytsko pójdzie dobrze. Ale babka wygląda na uczciwą bo właśnie napisała mi wiadomość, żeby sprzwdzić paczkę przy kurierze, nawet poskłądać wóżek bo różnie z tymi przesyłkami bywa.

Cytat:
Pierwsze słyszę. Też czasem jem makrele bo mój Tż uwielbia. Dlaczego nie wolno??

Jutro idziemy na glukoze. Trudno budzę Tż ze sobą i koniec. Jak mi każą siedzieć 2h to nie będę tam sama siedzieć. Ale chyba pojadę sobie do domu i poleżę bo mam 2minuty do ośrodka. Trzymajcie jutro kciuki żebym nie zwróciła.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:10   #2805
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre z tym wibratorem

aaaa przypomniało mi się stoimy z TŻtem w kasie do sklepu a za nami rodzinka: matka (po 30stece) ojciec, syn jakoś 12 lat, drugi syn - z 4 lata. No i ten mały rozrabiał. W końcu matka się wydziera na niego i mówi "jak będziesz taki niegrzeczny to przyjdzie MURZYN i Cię zabierze" no rzesz kurna co to dziecko przeżyje jak murzyna spotka.
, co za ograniczeni ludzie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
też wychodziłam z takiego założenia i nie jem, ale dużo rzeczy nie można, najważniejsze chyba żeby nie przesadzać
Stary 2013-02-27, 11:11   #2806
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja odkąd dowiedziałam się o ciąży to nie jem, a tak lubię takiego mi smaka zrobiłyście! wiem, że nie wolno się dać zwariować, ale jakoś w ciąży ostrożniej komponuje dietę i nie jem wszystkiego co mi smakuje... bo różne to mogłoby być w skutkach
w sumie fajnie, że masz tyle samozaparcia, że się ograniczasz
mi w 2 i 3 trymestrze to nie wychodzi jem to, na co mam ochotę
no i mam 10kg do przodu za karę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:11   #2807
Kinga_20
Zakorzenienie

Heloł Dzięki dziewczyny za kciuki o 15.50 mam wizytę - mam nadzieję, że już z brzuchem wszystko ok

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:12   #2808
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Zawsze jak idę do sklepu robię listę a potem w sklepie zapomnę ja wyciągnąć i potem w domu o zapomniałam kupić tego i tego ehh ta ciążowa skleroza. Zaczęłam odliczac dni do terminu i zostało 63k laski:
63 to już niedługo
ja listy robię do wszystkiego, i czasem też zapomnę ją zabrać. ale o zachciankach pamiętam

Cytat:
1. Jestem z siebie dumna- nadrobiłam Może trochę po łebkach, ale też coś

2. My już w nowym mieszkanku dwie noce przekimaliśmy. Ale z tamtego nie do końca wszystko przewieźliśmy... Kurdę... Nawet ni wiedzieliśmy, że mamy aż TYLE rzeczy-
Teraz pomalutku próbujemy to rozdysponować to tutaj, ale jest to o tyle trudne, że do salonu dopiero jutro przyjadą meble i pewnie dopiero w weekend je skręcą, więc na razie całe mieszkanie jest obstawione worami i kartonami... Ale nic, z dnia na dzień będzie lepiej...

3.Kubuś mnie tylko troszkę stresuje, bo przez tą przeprowadzkę jakoś mało ruchliwy się zrobił... Kopnie od wielkiego dzwonu...
1.
2. powodzenia w dalszym przewożeniu rzeczy
3. Kubuś nie chce cię męczyć, i daje ci odpocząć w całym tym zabieganiu
Stary 2013-02-27, 11:12   #2809
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

tylko w 1 szym trymestrze odrzucało mnie od czerwonego mięsa i od smażonych rzeczy.
no to ja tak nie mam
alkoholu - w ogóle
no i staram się bardziej urozmaicać dietę i jeść bardziej zdrowo niż wcześniej. Nie żebym wcześniej jadła same syfy, ale teraz mam motywację jak jem coś pysznego i zdrowego to z myślą, że dzidzia też zadowolona
Stary 2013-02-27, 11:16   #2810
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

Paulina, mamy podobny termin z OM, ty na 1 ja na 3 - ale mój maluch na usg zawsze wychodzi o kilka dni młodszy i mi tp z usg skacze koło 7.06, a tu u Ciebie proszę - szybciej nie będziesz się męczyć i małego mieć przy sobie
nie małego tylko małą hihi a tak w ogóle to nie wiadomo kto sie kiedy rozpakuje.. sama nie wiem czy wole wcześniej czy dopiero 1 czerwca

Cytat:

Skoro nie dajesz rady nadrabiać, to rób tak jak ja, czy Justi- nadrabiaj jednym okiem. Ja w chwilach, takich jak ta, z przyjemnością otwieram forum i czytam co nowego u każdej słychać. Fakt, czasami są dyskusje, które mnie nie interesują/dotyczą, więc jak nie mam czasu, to je po prostu pomijam.
Nie dajmy się zwariować. Gdyby to było forum, na którym pisze się tylko o ciąży, to mało która by się udzielała. Piszę to z własnego punktu widzenia- to forum to taka odskocznia od tych wszystkich "poważnych" ciążowych spraw.
no masz racje.. ja później żałowałam że w ogóle z tym wyskoczyłam.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

zaczynamy 7 miesiąc właściwie to od wczoraj
Stary 2013-02-27, 11:17   #2811
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie fajnie, że masz tyle samozaparcia, że się ograniczasz
mi w 2 i 3 trymestrze to nie wychodzi jem to, na co mam ochotę
no i mam 10kg do przodu za karę
Nie jest to dla mnie na tyle uciążliwe, żeby cierpieć z tego powodu po prostu uważam, że ciąża to wyjątkowy stan i na takie traktowanie zasługuje, również w diecie. Wszelkie potrawy/napoje, których mi teraz brakuje a nie zaleca się ich spożywać, kiedyś tam sobie odbije ja też mam 10 kg, ale to już 31 tc, więc nie czarujmy się, skoro wcześniej nie miałaś nadwagi to pewnie normalny "nadbagaż", dla mnie to nie kara a błogosławieństwo
Stary 2013-02-27, 11:18   #2812
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil, moze za szybko wstalas? w ciazy wszystko trzeba robic powoli...ja czesto jak zerwe sie z lozka to mi wszystko plywa. poloz sie, zamknij oczy, polez troche w pozycji polsiedzacej. moze cukier? zjedz chociaz pol kromki i cos slodkiego. mam nadzieje, ze juz ok.
Cytat:
vil może faktycznie za szybko wstałaś?
no właśnie nie, to trwało kilka godzin i właśnie na leżąco ... wystarczyło głowę lekko obrócić i już karuzela i mdłości. uczucie koszmarne, jak na największym kacu w życiu, nie chcę nigdy powtórki ale zasnęłam potem zmęczona koło 8, teraz wstałam i przeszło .. nie wiem co to było ciśnienie niskie, jak zawsze ...
dobra idę po śniadanko i nadrabiam dalej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:21   #2813
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Poszliśmy spać bardzo późno jak na nas (grubo po północy) ale mój zegar posiłkowy bije już dość mocno i o 7.00 byłam już na nogach szykując śniadanie Kogo to głód budzi o 3 w nocy? Współczuje, mi ta 7 wystarczająco dała w kość... Za to pocieszyłam się pyszniutką pastą rybną z makreli wędzonej

Też Was tak ciągnie do ryb? Ja na nic innego nie mam ochoty i nie wiem czy to dlatego, że w 3. trymestrze jest jeszcze zwiększone zapotrzebowanie na Omega3 czy dlatego, że ze wszystkiego co mogę jeść na tej diecie, ryby i orzechy lubię najbardziej więc wcinam codziennie choć troszkę

Diabli Czekamy na wieści

Oj dziwna sprawa z tym, że nawet z łóżka nie wstałaś, a miałaś takie akcje. Mi się zdarza zasłbnąć dość często i własnie kręci mi się w głowie i chce ale to tylko jak chwilę postoję, nigdy jak leżę... Właśnie położenie się sprawia, że wszystko wraca do normy... I jak się teraz czujesz?

za wizytę i za zakupy. Też myślę o Babydream jak wykonczę Hippa ale emulsji do ciała nie będę kupować, wystarczą olejki. Tak mi się wydaje

dzięki Myślę, że możesz swój syndrom wicia gniazda wykorzystać na stworzenie własnych

Tak, dziękuję
To mnie budzi. Zjem kolacje o 23.00 a o 3-4 w nocy toczę się do kuchni, no chyba, że mam banana pod ręką. Dziś miałam dwa i wsunęłam z zamkniętymi oczami

Cytat:
przyznac sie, ktora nie sciskala kciukow? tak jak czulam gdzies gleboko wyniki nie sa dobre. podejrzenie raka brodawkowego tarczycy pocieszajace w wyniku jest tylko slowo "podejrzenie". skierowanie do poradni onkologicznej w gliwicach. no to dzwonie...
Cytat:
skoro komorki rakowe znalezli, to pewnie sa. w gre wchodzi wyciecie calej tarczycy tylko jeszcze nie wiem czy podejma sie tego przed czy po porodzie. pozniej jakies terapie aktywnym jodem i inne cuda. lekarka mowila, ze moze byc tak, ze zdecyduja o szybszej cesarce zebym miala to z glowy. zobaczymy, na razie nikt w tych gliwicach nie odbiera. aaa i pewnie zrobia jeszcze raz biopsje, zeby miec pewnosc. masakra.
Współczuje Ci tego stresu. Trzymam kciuki, żeby to była pomyłka i wszystko było dobrze.
2 lata temu byłam na stażu i poznałam taką dziewczynę, której w ciąży usunięto pierś. Jakoś w 3-4 miesiącu mąż zauważył, że ma jakiegoś guzka w piersi i poszła z tym po lekarzach. Wyszedł rak, nie wiem czy łagodny czy złośliwy, ale doradzali jej usunąć ciąże, bo nie ma czasu. Nie zgodziła się, w ciąży miała usuniętą pierś i jakieś naświetlanie. Było ryzyko, że dziecko będzie niewidome, upośledzone i wiele więcej, ale skończyło się dobrze. Chłopiec urodził się cały i zdrowy, ma już kilka lat. Ta dziewczyna czekała na rekonstrukcje piersi.

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na FB, opowiadała o porodzie w tym szpitalu, w którym ja będę rodziła. Jej TŻ poszedł na porodówce do tego kantorku położnych i dał im dwie bombonierki i kawę. Mówi, że to najlepiej wydane pieniądze w jej życiu, bo nastawienie zupełnie inne.
Na porodówkę wchodziła jej mama, teściowa i bratowa i jakaś salowa zaczęła ich wyganiać, że nie wolno. Ta położna usłyszała i mówi "Cicho, chicho oni dali" i mogli siedzieć ile tylko chcieli, ale wyszli przy partych. Dostała kroplówkę na wywołanie, obchodziły się z nią jak z jajkiem.
Stary 2013-02-27, 11:31   #2814
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko zrezygnowałąm z alkoholu, naprawdę surowych ryb (choć myślałam czy by nie pójść na sushi i wziąć wersję na gorąco,a le to już nie to samo) i uważam na surowe mięso / warzywa z ziemi.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze. Chyba udało nam się kupić wózek . Czekamy teraz na wysyłkę. Ten co chciałam czyli mura i na prawdę w dobrej cenie. Mam nadzieję, żę wszytsko pójdzie dobrze. Ale babka wygląda na uczciwą bo właśnie napisała mi wiadomość, żeby sprzwdzić paczkę przy kurierze, nawet poskłądać wóżek bo różnie z tymi przesyłkami bywa.

Jutro idziemy na glukoze. Trudno budzę Tż ze sobą i koniec. Jak mi każą siedzieć 2h to nie będę tam sama siedzieć. Ale chyba pojadę sobie do domu i poleżę bo mam 2minuty do ośrodka. Trzymajcie jutro kciuki żebym nie zwróciła.
gratuluję zakupu wózka i powodzenia jutro na glukozie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
no to ja tak nie mam
alkoholu - w ogóle
no i staram się bardziej urozmaicać dietę i jeść bardziej zdrowo niż wcześniej. Nie żebym wcześniej jadła same syfy, ale teraz mam motywację jak jem coś pysznego i zdrowego to z myślą, że dzidzia też zadowolona
podziwiam, bo ja jem zdecydowanie mniej zdrowo

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
zaczynamy 7 miesiąc właściwie to od wczoraj
za 7 mc

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
1. Współczuje Ci tego stresu. Trzymam kciuki, żeby to była pomyłka i wszystko było dobrze.
2 lata temu byłam na stażu i poznałam taką dziewczynę, której w ciąży usunięto pierś. Jakoś w 3-4 miesiącu mąż zauważył, że ma jakiegoś guzka w piersi i poszła z tym po lekarzach. Wyszedł rak, nie wiem czy łagodny czy złośliwy, ale doradzali jej usunąć ciąże, bo nie ma czasu. Nie zgodziła się, w ciąży miała usuniętą pierś i jakieś naświetlanie. Było ryzyko, że dziecko będzie niewidome, upośledzone i wiele więcej, ale skończyło się dobrze. Chłopiec urodził się cały i zdrowy, ma już kilka lat. Ta dziewczyna czekała na rekonstrukcje piersi.

2. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na FB, opowiadała o porodzie w tym szpitalu, w którym ja będę rodziła. Jej TŻ poszedł na porodówce do tego kantorku położnych i dał im dwie bombonierki i kawę. Mówi, że to najlepiej wydane pieniądze w jej życiu, bo nastawienie zupełnie inne.
Na porodówkę wchodziła jej mama, teściowa i bratowa i jakaś salowa zaczęła ich wyganiać, że nie wolno. Ta położna usłyszała i mówi "Cicho, chicho oni dali" i mogli siedzieć ile tylko chcieli, ale wyszli przy partych. Dostała kroplówkę na wywołanie, obchodziły się z nią jak z jajkiem.
1. super że mały urodził się zdrowy
2. czyli na wszelki wypadek dobrze zaopatrzyć się w bombonierki - zawsze taniej niż prywatna położna, aczkolwiek podejście tych położnych średnie
Stary 2013-02-27, 11:35   #2815
cynamon_owa
Zadomowienie

diabli- ogromne kciuki żeby wszystko było ok z Twoją tarczycą

I za rozpoczęte tygodnie- już bliżej niż dalej Kobietki

Ashyshqa- jestem zachwycona Twoją Sofią
Zdradzisz jak robiłaś szablon? Gdzie takie fajne kształty literek można znaleźć?

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:36   #2816
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja też unikam tylko mleka prosto od krowy ;(
Stary 2013-02-27, 11:40   #2817
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj... mam ogromną nadzieję, że jednak okaże się że wszystko w porządku ...
przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja na 11 znowu do dentysty (((((((((( na szczescie ostatni raz
boli mnie cala szczena i wszystkie zeby kolo tego zeba heheheh
i jak, dałaś radę?

Atena wszystkiego najpiękniejszego żeby mąż więcej w domu siedział i żebyś się nie smuciła

Cytat:
właśnie czy w tym roku można odliczać internet czy to znieśli w końcu?
chyba można ... my odliczyliśmy

Cytat:
można ale nie przesadzać. moja babcia lubi makrelki i mi co jakiś czas podrzuca jak sobie kupi - akurat wczoraj jadłam i dziś na śniadanko kończyłam

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 11:44   #2818
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no przynajmniej próbuje pomóc

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

a to mnie to nieszczególnie rusza. zgadzam się że główne posiłki przy stole itd. ale przekąski spokojnie można przegryzać w trakcie zabawy. ja jak przegryzam coś w pracy, to zawsze zajęta czymś innym a nie skupiam się w 100% na jedzeniu. takie skupienie to mam tylko przy śniadaniu i obiedzie i od dziecka też nie będę wymagać skupienia przy każdym posiłku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

zarejestrowałam się do gina - mam już dość moich przykurczonych łydek, wcinam magnez jak szalona i jeszcze łapię głupie schizy że lada chwila zacznie mi się twardnienie brzucha i będę zmuszona leżeć. mam nadzieję że mi coś poradzi
ale to dziecko nawet nie wiedziało,że je.. moim zdaniem przed/po wyjściu na scpacer może jeść, nie musi się dopychać jeszcze trakcie.. chyba,że chce bo zgłodniało ale to dziecko było wspaniale zajęte sobą i rozpraswzane by włożyć mu coś do buzi

Cytat:
Nie, orkiszowy ze sklepu osiedlowego
Pamiętam jak moja babcia robiła nam taką pastę z makreli czasem na śniadanie i właśnie dodawała do niej tonę masła. I my się tym opychaliśmy do nieprzytomności
Moja wersja jednak troszkę uboższa: makrela, jajko, ogórek kiszony, pieprz. Ale i tak pycha

Mimo wszystko im później dziecko pozna te smaki tym lepiej dla niego. Nie ma co się oszukiwać, że jak dziecku nie damy słodyczy czy frytek we wczesnym dzieciństwie to nigdy ich nie spróbuje. Ale z drugiej strony będzie miało już inaczej ukształtowany smak i nawyki żywieniowe, wiec będzie to świństwo dla niego mniejszym zagrożeniem. Ale też poległam na tym pytaniu

Mam nadzieję, że coś poradzi. Może Ci formę magnezu zmieni.
jasne,że im później tym lepiej,ale nie dajmy sie zwariować jak nasz 3latek dostanie kukurydzianego chrupka od Cioci Gieni to nie musimy od razu wyrzucać jej z domu

moim zdaniem wszystko w granicach zdrowego rozsądku

Wróciła, pit oddany, chyba wszyscy dziś odnosili bo babka ich miała taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaką stertę!

do położnych mam kilka numerów, poczytam opinie i będę dzwonić "zaklepywać"

moja kondycja to masakra, przeszłam (wg google) z 5/6km i umarłąm.. jestem zmęczona jak po maratonie.. z taką kondychą nigdy nie urodzę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 11:47   #2819
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja też unikam tylko mleka prosto od krowy ;(
ja akurat bardzo nie lubię takiego mleka, więc problem z głowy
Stary 2013-02-27, 11:49   #2820
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!
Ale super!
(a nie chcesz może KUBUSIA wyfilcować )
Kubusia to nawet mam w planach, dla synka przyjaciółki. Jak zrobię i Ci się spodoba to prześlę Ci szablon, może sama się skusisz na robótki ręczne. Bardzo jest to przyjemne i wyciszające zajęcie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja właśnie wstałam zjadłam śniadanko i zaraz muszę biegnąc na miasto a mi się tak strasznie nie chce . Przez te waszą rozmowe o makrreli zachciało mi się śledzików tylko zapewne zapomnę ich kupić. Zawsze jak idę do sklepu robię listę a potem w sklepie zapomnę ja wyciągnąć i potem w domu o zapomniałam kupić tego i tego ehh ta ciążowa skleroza. Zaczęłam odliczac dni do terminu i zostało 63k laski:
A wiesz ile razy ja zrobiłam sobie listę a następnie zostawiałam ją w domu Jak już jestem w sklepie i zastanawiam się co tam miałam kupić to od razu przypominam sobie, że przecież było na liście, a lista najczęściej w domu

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 26tc i jak narazie kupiłam tylko body używane na allegro. Sporo dostałam od kuzynki Tż i szafe musieliśmy kupić.

Teraz zastanwiam się czy kupować już rzeczy do szpitala. Mam trochę "lewej" kasy z urodzin wiec może zakupie.

za wózek! Kolejna mura na wątku! Super, mam nadzieję, że jak przyjdzie to będzie się Wam równie podobać

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heloł Dzięki dziewczyny za kciuki o 15.50 mam wizytę - mam nadzieję, że już z brzuchem wszystko ok
Trzymam mocno

I za wszystkie inne wizytujące mamusie!!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości